Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Μια άλλη Ελλάδα – Μια Ελλάδα μπορεί να ανοίξει μια πολιτική και μορφωτική συζήτηση για την Ευρώπη

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
Ομιλία στη Στουτγκάρδη

Πιστεύω ότι είναι η στιγμή για μια ιστορικού τύπου Πολιτική, Μορφωτική, Πολιτισμική συζήτηση για την Ευρώπη. Το προσπάθησα εδώ και δεκαετίες. Δεν είχα συνομιλητές. Ειδικά στην μη Αθήνα. Άλλες Ευρωπαϊκές Πόλεις ήταν φιλικές, κάναμε πολλά πράγματα. Το Σικάγο δεν ήταν. Με σταμάτησαν στο αεροδρόμιο της πόλης. Πιστεύω ότι μια άλλη Ελλάδα, μια Ελλάδα δηλαδή, μπορεί, οφείλει σήμερα, να πρωταγωνιστήσει σε αυτό. Αυτό ζητάει η ιστορία. Να ανοίξει αυτήν την συζήτηση. Οι συνομιλητές στην Γερμανία όπως αποδεικνύει η σημερινή εκδήλωση, αλλά και την Ιταλία, την Γαλλία, την Ισπανία είναι πολλοί.

Προβληματίζει η απουσία του Μάρκου Μπόλαρη , στα στελέχη στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας


Τα περισσότερα στελέχη στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας γκρινιάζουν και δυσανασχετούν με τη στάση του Μ.Μπόλαρη, καθώς του χρεώνουν ότι είναι αμέτοχος στα τεκταινόμενα. Του Δημήτρη Κούρου

Βαρύ είναι το κλίμα στην περιφερειακή παράταξη Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ για τον –τυπικά- επικεφαλής της,
Μάρκο Μπόλαρη. Τα περισσότερα στελέχη γκρινιάζουν και

Λαμπριάκος: Έγιναν εγκλήματα στον Άρη

Για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα του Άρη, αλλά και για τα εγκλήματα των προηγούμενων διοικήσεων μίλησε ο Σταύρος Λαμπριάκος. Το μέλος
της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ Άρης μίλησε στο «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» για την αναζήτηση νέου τεχνικού μετά την αποχώρηση του Μάκη Κατσαβάκη: «Στον Άρη όλα τα θέματα “καίνε”. Το αγωνιστικό, το οικονομικό, τα πάντα.

Έβδομη ημέρα της δίκης Παπαγεωργόπουλου

Σαφείς αιχμές για εμπλοκή του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών Μιχάλη Ζορπίδη, στο καταγγελλόμενο σκάνδαλο υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, άφησε η οικονομική επιθεωρήτρια, Αναστασία Τσεμπερά, κληθείσα να απαντήσει στις ερωτήσεις των υπερασπιστών του.

Η Ελλάδα θα είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός χρυσού της Ευρώπης

Η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεπεράσει τη Φινλανδία και να γίνει ως το 2016 η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού της Ευρώπης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg. Όπως δημοσιεύει το πρακτορείο, οι αρμόδιες ελληνικές αρχές.

«ξεμπλοκάρουν» συμφωνίες που παρέμεναν «στον πάγο» για περισσότερο από μια δεκαετία, λόγω της γραφειοκρατίας και των περιβαλλοντικών κανονισμών.

Προώθηση ελληνικών κρασιών σε αγορές Τρίτων Χωρών εκτός Ε.Ε


Στο πλαίσιο της υποστήριξης της εξωστρέφειας και των εξαγωγών των εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών προϊόντων σε ώρες έξω από την Ε.Ε, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ολοκλήρωσε με επιτυχία ακόμη ένα έτος εφαρμογής του ειδικού μέτρου στήριξης  «Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών» στο πλαίσιο της Κοινής Οργάνωσης Αμπελοοινικής αγοράς και του Εθνικού Φακέλου Στήριξης. Μέχρι 15 Οκτωβρίου 2012 ολοκληρώνονται οι πληρωμές των δικαιούχων του προγράμματος

Να αναιρεθεί η δεύτερη καταδίκη του Π. Ψωμιάδη, ζητά αντεισαγγελέας ΑΠ

Να αναιρεθεί η δεύτερη καταδίκη του Π. Ψωμιάδη, ζητά αντεισαγγελέας ΑΠΝα αναιρεθεί η νέα απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε (και πάλι) σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος ο τέως περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ζήτησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας.
Η υπόθεση αφορά μείωση προστίμου από τον τέως περιφερειάρχη σε βάρος πρατηριούχου υγρών καυσίμων, που φέρεται ότι νόθευσε

Θάλασσα ειρήνης και φιλίας θέλει το Αιγαίο ο Νταβούτογλου;

Ένα λάθος στην μετάφραση
των δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, λίγο έλειψε να προκαλέσει εντάσεις καθώς έφερε τον Tούρκο υπουργό να δηλώνει μέσα στη Βουλή: «Επιθυμούμε ελεύθερο Αιγαίο»
Το λάθος προκλήθηκε από μεταφραστή που άνηκε στην αποστολή του κ. Nταβούτογλου, ωστόσο όμως Τούρκοι δημοσιογράφοι που άκουσαν τη συνομιλία, εξηγούσαν ότι ο κ. Νταβούτογλου δεν είπε «να είναι πάντοτε ελεύθερο το

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Μετά από 20 και πλέον μήνες, επαναλειτουργεί από την προσεχή Κυριακή, 14 του μηνός, η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αμύνταιο-Φλώρινα, που είχε διακοπεί τον Ιανουάριο του 2011, στο
πλαίσιο των περικοπών ζημιογόνων γραμμών, από τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ 390.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ


Στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 390.000 ευρώ προχώρησε το Τμήμα Μητρώου Εταιρειών Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, για
παραβάσεις του νόμου 3758/2009 περί εταιρειών ενημέρωσης ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ειδικότερα, οι επιβληθείσες κυρώσεις, που προέκυψαν μετά από έρευνα καταγγελιών και διαμαρτυριών καταναλωτών, αφορούν έξι εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών, έναν δανειστή και μία εταιρεία μη

Τα υπνοδωμάτια 10 παιδιών σε διάφορα μέρη του κόσμου


children-sleep-nepal
Απο την Κένυα στο Κεντάκι και απο τα σκουπίδια σε ροζ δωμάτια. Παιδιά απο όλο το κόσμο , διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικές τάξεις, όλα μαζι κάτω απο τον φακό του φωτογράφου James Mollison .

Ενα σοκαρίστικο έργο που δείχνει την ανισότητα αναμέσα σε παιδιά. Αν είναι να κανουμε μια σημαντική αλλαγη πρεπει να ξεκινήσουμε απο τα παιδιά.
Το βιβλίο του ονομάζεται "Where Children Sleep"

Οργή για την «ανθρώπινη ασπίδα» των ΜΑΤ


Οργή για την «ανθρώπινη ασπίδα» των ΜΑΤ
Την παρέμβαση του υπουργού προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια που σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται ακόμη και στη διεξαγωγή έρευνας, προκαλεί η απαράδεκτη εικόνα που κάνει το γύρο του διαδικτύου και αποτυπώνει άνδρες των ΜΑΤ να χρησιμοποιούν μια διαδηλώτρια ως ανθρώπινη ασπίδα, στα επεισόδια της Τρίτης.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη έχει πληροφορηθεί το σάλο που έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο το περιστατικό, το οποίο έκανε το γύρο του κόσμου μέσω της σχετικής φωτογραφίας που δημοσίευσε το demotix, διεθνές πρακτορείο που συγκεντρώνει πληροφορίες μέσω της «δημοσιογραφίας των πολιτών» σε όλο τον κόσμο.

Γενική απεργία από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ



Την κήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας στις 18 του μηνός και την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Πεδίον του Άρεως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, αποφάσισαν οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Την ερχόμενη Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες θα γίνουν δεκτές από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, όπως επίσης ανακοινώθηκε.

Αποσύρεται για 2η φορά η τροπολογία για τις εισφορές υπέρ ΟΕΚ- ΟΕΕ Νέα οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα της κατάργησής τους


Αποσύρεται για 2η φορά η τροπολογία για τις εισφορές υπέρ ΟΕΚ- ΟΕΕ
Για δεύτερη φορά αποσύρθηκε η τροπολογία της κυβέρνησης που αφορούσε στην κατάργηση της εργοδοτικής εισφοράς υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ). Ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσηςαναγκάστηκε σε αναδίπλωση καθώς, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος μάλιστα ζήτησε και ονομαστική ψηφοφορία για το θέμα- και οι δυο κυβερνητικοί εταίροι, ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ, ήταν επιφυλακτικοί για την επίμαχη ρύθμιση.

ΣΥΡΙΖΑ: Η «τεχνητή» στήριξη στη συγκυβέρνηση δεν αρκεί


«Η «τεχνητή», ωστόσο, στήριξη στη συγκυβέρνηση δεν αρκεί και δεν μπορεί να διαρκέσει, καθώς όσο φτάνουμε κοντά στην ανακοίνωση του δυσβάσταχτου πακέτου των μέτρων, τόσο αναπτύσσεται η δυναμική της δημοκρατικής ανατροπής στη χώρα μας», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το ταξίδι της Ανγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα.

Πάνω από 90.000 οι συνταξιούχοι φαντάσματα!


Πρόκειται για δικαιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και των ενταγμένων στο ΙΚΑ Ταμείων, Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ) και Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας και άλλων Τραπεζών, (ΤΑΠΙΛΤ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, από τις 1/7/2012 έως τις 05/10/2012 απογράφηκαν μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:

Στο Τόκυο ο Παπανδρέου αναζητεί «στήριξη» από το ΔΝΤ!


«Κανείς δεν περίμενε ότι η κρίση του ελληνικού χρέους θα εξελισσόταν σε παγκόσμιο πρόβλημα», παραδέχεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων.
 
Η συνέντευξη του κ. Παπανδρέου δόθηκε στον ανταποκριτή του ιαπωνικού πρακτορείου στη Γενεύη, εν όψει της μετάβασης του πρώην πρωθυπουργού στην ιαπωνική πρωτεύουσα για την κοινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο και της Παγκόσμιας Τράπεζας η οποία ξεκινά αύριο Πέμπτη.

Τι σημαίνει η "έξοδος" της ΦΑΓΕ από την Ελλάδα


Τι σημαίνει η "έξοδος" της ΦΑΓΕ από την Ελλάδα
- Η ιστορική εταιρία μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο
- Αυτό σημαίνει οτι δε θα αποδίδει φόρους στην ελληνική οικονομία
- Για αρνητική εξέλιξη κάνουν λόγο παράγοντες της αγοράς
- Οι συνεχείς αλλαγές του φορολογικής νομοθεσίας διώχνουν τις επιχειρήσεις από την Ελλάδα λένε οικονομολόγοι

Έρχονται αναδρομικές περικοπές έως 35% στα ειδικά μισθολόγια


Έρχονται αναδρομικές περικοπές έως 35% στα ειδικά μισθολόγια
Περικοπές αποδοχών από 5% έως 35% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012 προβλέπουν οι τελικές ρυθμίσεις για τους...
250 χιλιάδες λειτουργούς του δημοσίου οι οποίοι αμείβονται μέσω ειδικών μισθολογίων, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και η τρόικα.' 

Ξεκινά σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα


Ξεκινά σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα
Στον απόηχο της επίσκεψης Μέρκελ ξεκινά από σήμερα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα για το πακέτο των μέτρων της διετίας 2013- 2014, προκειμένου να δοθεί τελικά το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.Στόχος της κυβέρνησης είναι να εκταμιευθεί η συγκεκριμένη δόση έως το τέλος Νοεμβρίου, καθώς φαίνεται ότι έως τότε επαρκούν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.

Έπεσε ο πληθωρισμός κάτω από το 1% για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια!


Έπεσε ο πληθωρισμός κάτω από το 1% για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια!
Στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα αποδίδουν τη μείωση του πληθωρισμού ο οποίος έπεσε κάτω από 1% για πρώτη φορά μετά από 45 χρόνια...

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 0,9% (από 1,7% τον Αύγουστο) πιάνοντας επίπεδα… 1968!

Financial Times:Στην Ελλάδα παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα


Financial Times:Στην Ελλάδα παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα
''Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει υποστεί πλήγμα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των μέτρων λιτοτητας''.
Διαβάστε όλο το άρθρο των Financial Times με τίτλο:Η ευρω-κρίση βλάπτει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δύο φωτογραφίες για το καινούριο Robocop!


robi
Δύο φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο διαδικτύο δείχνοντας πλέον ολόκληρη τη στολή, δίνοντας μια διαφορετική εικόνα από αυτή που ίσχυε μέχρι στιγμής. Αν και είμαστε ακόμα λίγο διστακτικοί όσον αφορά το γυμνό «ανθρώπινο» δεξί χέρι.
Η επίσημη υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής: «Βρισκόμαστε στο 2029 και η πολυεθνική εταιρεία OmniCorp είναι στο επίκεντρο της ρομποτικής τεχνολογίας. Ο Alex Murphy είναι ένας καλός σύζυγος, πατέρας κι αστυνομικός που κάνει τα πάντα για να αφανίσει το έγκλημα στο Detroit.

Focus: Αγαπητοί Έλληνες η Άνγκελα Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας


Δημοσίευμα στα...ελληνικά από το γερμανικό περιοδικό Focus, το οποίο έχει τίτλο "Αγαπητοί Έλληνες η Άνγκελα Μέρκελ δεν αξίζει το μίσος σας". Ωστόσο δίπλα στο δημοσίευμα υπάρχει το ίδιο άρθρο και στα γερμανικά.
Ουσιαστικά πρόκειται για μία επιστολή προς τον ελληνικό λαό στην οποία αναφέρεται ότι ο λαός ξεσπάει στους λάθος αποδέκτες και πως δεν "πρέπει να χαθούν αυτά που μας ενώνουν".

Μέχρι πότε επαρκούν τα χρήματα του κράτους


Με την επίσκεψη της Μέρκελ να φέρνει όλο και πιο κοντά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους επαρκούν, υπό προϋποθέσεις, μέχρι τον Ιανουάριο του 2013.
Στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", το κράτος είχε στα ταμεία του περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Παιδιά κοιμούνται σε χαρτόκουτα και παγκάκια.....


Βόρειο Αιγαίο Παιδιά κοιμούνται σε χαρτόκουτα και παγκάκια.....
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΜΠΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Όπου και να γυρίσει κανείς τη ματιά του στη Μυτιλήνη, βλέπει ξένους μετανάστες, οι περισσότεροι φυγάδες από την κόλαση της Συρίας… Την Παρασκευή το βράδυ, στο στέγαστρο του λιμανιού στο χώρο της αναχώρησης, παιδιά κοιμούνταν πάνω σε χαρτόκουτες. Το Σάββατο λίγο παραπέρα από το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας, μάνες με μωρά στην αγκαλιά ξαπόσταιναν στα παγκάκια, ένας θεός ξέρει ερχόμενες από πού και πηγαίνοντας πού.

Αποχετευτικά έργα ύψους 6.200.000 ευρώ στη Νότια Πιερία


Κεντρική Μακεδονία Αποχετευτικά έργα ύψους 6.200.000 ευρώ στη Νότια Πιερία
Υπογράφτηκε μεταξύ του δήμου Δίου-Ολύμπου και της αναδόχου κατασκευαστικής εταιρίας ΤΕΚ Α.Ε. η σύμβαση για την κατασκευή έργων αποχετευτικών δικτύων στις δημοτικές κοινότητες Καρίτσας και Βροντούς της δημοτικής ενότητας του Δίου.

Τις σχετικές συμβάσεις υπέγραψαν ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου και ο πρόεδρος του Δ.Σ. και εντεταλμένος σύμβουλος της ΤΕΚ Α.Ε. Ηλίας Σαψάλης. Στη διαδικασία παραβρέθηκαν δυο συνεργάτες της εταιρίας, ο προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Νίκος Μπονοβόλιας αλλά και το στέλεχος της υπηρεσίας, Ηρακλής Χατζημήτρος.

Αναλογικό Σήμα ΤΕΛΟΣ στη Βόρεια Ελλάδα


Κεντρική Μακεδονία Αναλογικό Σήμα ΤΕΛΟΣ στη Βόρεια Ελλάδα
Μετά τον Υμηττό, έρχεται η σειρά και του Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης να διακοπεί η εκπομπή του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος τις πρωινές ώρες της 14ης Δεκεμβρίου 2012, καθώς ήδη εκπέμπεται ψηφιακό σήμα.

Κατά συνέπεια, η Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των νομών Πέλλας, Κιλκίς, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και μικρόμέροςτου νομού Χαλκιδικής θα έχει ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Ο τύπος της Τεταρτης


Απότιμηση της επίσκεψης Μέρκελ κάνει σήμερα ο ελληνικός Τύπος. Τι αναγράφεται στα πρωτοσέλιδα.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στο πλευρό της Ελλάδας η Μέρκελ"
Η εφημερίδα γράφει ότι "την αμέριστη συμπαράστασή της στη χώρα μας και τον επίπονο αγώνα της προκειμένου να εξέλθει από την κρίση, εξέφρασε χθες η Αγκελα Μέρκελ, ύστερα από τη συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου".

Τι έδωσε και τι πήρε η Άνγκελα Μέρκελ


Τι συζήτησαν πίσω από τις κλειστές πόρτες οι δυο ηγέτες, πότε προβλέπεται να γίνει η νέα συνάντηση με Βενιζέλο και Κουβέλη. Ανακούφιση στην κυβέρνηση για την εξέλιξη των διαδηλώσεων. 

Στην κοινή διαπίστωση, βάσει και των δηλώσεων Σαμαρά, ότι «η χώρα βγαίνει από την απομόνωση» καταλήγουν οι επιτελείς του Μαξίμου στην αποτίμηση της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου την οποία εντάσσουν σε μία συνολικότερη κινητικότητα του Πρωθυπουργού, ο οποίος από τα μέσα Αυγούστου έχει ξεκινήσει έναν σημαντικό γύρο επαφών με τα σημαντικότερα πρόσωπα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Καθησυχαστική η Φέκτερ για τη δόση


Την εκτίμηση πως η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα δεν θα καθυστερήσει μέχρι τέλους του χρόνου, εξέφρασε σε χθεσινοβραδινές της δηλώσεις της από το Λουξεμβούργο, μετά το πέρας της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ, σημειώνοντας πως βέβαια θα πρέπει να αναμένεται η έκθεση της τρόικας.

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι γλιτώνουν τις περικοπές




Περίπου 60 χιλιάδες πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, για τους οποίους οι διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου, που τέθηκαν σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου 2011, προέβλεπαν περικοπές αποδοχών πάνω από 25% και μέχρι 52% σε τέσσερις δόσεις μέχρι και την 1η-11-2014, γλιτώνουν προσωρινά τις πέραν του 25% μειώσεις στις αμοιβές τους.

Σύμφωνα με διάταξη που περιελήφθη σε πολυνομοσχέδιο το οποίο κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας την περασμένη Παρασκευή η 2η δόση των περικοπών στις αποδοχές των συγκεκριμένων υπαλλήλων, η οποία επρόκειτο κανονικά να επιβληθεί την 1η-11-2012, αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας.