Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Τραγωδία στο Ιόνιο: Συνετρίβη ελικόπτερο του ΝΑΤΟ με 6 επιβαίνοντες -Ανασύρθηκε ένας νεκρός

Αγνοείται ελικόπτερο του ΝΑΤΟ στο ΙόνιοΤραγωδία εκτυλίχθηκε στο Ιόνιο καθώς κατέπεσε ελικόπτερο του ΝΑΤΟ στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς.Σύμφωνα με πηγές του υπ. Αμυνας το περιστατικό συνέβη στις 20:15 όταν το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ.

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ» ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡ. ΓΚΟΛΙΑΡΗ «ΚΥΠΡΟΣ 1945-1974 ΚΡΥΦΕΣ ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ» (σελ. 450). Εκδ. ΕΛΚΥΣΤΗΣ

ΑΓΙΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ (23-26 Απριλίου 1964). (Επίκαιρο).
(Συνοπτική, παρουσίαση του σχετικού αποσπάσματος, από το «υπό έκδοση» βιβλίο)
Από τον Νοέμβριο του 1963 αναβρασμός στην Κύπρο…. Ο Μακάριος ανακοινώνει τα 13 σημεία για αλλαγή του Συντάγματος...Οι Τουρκοκύπριοι (Τ/κ) ξεσηκώνονται... Η γνωστή τουρκανταρσία. 

Του Μιχάλη Καρχιμάκη : ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΛΟΥΤΙΣΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ.

Πολύ συζήτηση έχει αναπτυχθεί,(-ειδικά αυτή την περίοδο που ο φόβος για την ζωή των πολιτών απο την πανδημία εχει μεγαλώσει και που καποιοι αισθάνονται οτι μπορούν να λειτουργούν ανενόχλητοι,θεωρώντας την κρίση αυτή ευκαιρία να πλουτίσουν σε βάρος,του δημοσίου συμφέροντος )για την διαφάνεια ,τα

Ραγκούσης: Γιατί η κυβέρνηση αποκρύπτει τον ξυλοδαρμό μοτοσικλετιστή

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατέθεσε ο Γιάννης Ραγκούσης. Αφορμή ο ξυλοδαρμός από αστυνομικό συνοδείας ενός μοτοσικλετιστή.

Τσίπρας: Πρόωρες εκλογές - Ευκαιρία για προοδευτική κυβέρνηση

Την πεποίθησή του πως οι χειρισμοί Μητσοτάκη στο μέτωπο της οικονομίας την επομένη της σταδιακής άρσης των περιορισμών θα φέρουν τη χώρα αντιμέτωπη με πρόωρες εκλογές ως αποτέλεσμα της «τεράστιας ύφεσης, ανεργίας, λουκέτων στην αγορά» υπογράμμισε κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Κορονοϊός: Στους 139 οι νεκροί στην Ελλάδα - 10 νέα κρούσματα

Τον απολογισμό του 24ωρου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας.10 νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν σήμερα στη χώρα μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα το απόγευμα της Τετάρτης, με το συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2576 επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Συναγερμός και στη Γαλλία για το σπάνιο σύνδρομο στα παιδιά – Τα συμπτώματα που εμφανίζουν

Έντονη ανησυχία επικρατεί και στις γαλλικές αρχές για το σπάνιο σύνδρομο που πλήττει παιδιά και εκφράζονται φόβοι ότι ενδεχομένως σχετίζεται με τον κορονοϊό. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, περίπου 15 παιδιά νοσηλεύονται στο Παρίσι με σοβαρά συμπτώματα, χωρίς ευτυχώς μέχρι τώρα να έχει καταγραφεί θάνατος.

Αγρότες: Χαμηλότοκα δάνεια 400 εκατ. ευρώ από τον Ιούνιο - Όλες οι λεπτομέρειες

Χαμηλότοκα δάνεια συνολικού ύψους 400 εκατ.ευρώ θα μπορούν να χορηγούν από το Ιούνιο οι τράπεζες στους αγρότες χάρη στη λειτουργία του Ταμείου.
Τη σχετική σύμβαση για τη σύμβαση του ΤΑΕ είχαν υπογράψει την περασμένη χρονιά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , Μάκης Βορίδης με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. 

Μάρκος Μπόλαρης : Εύλογα σοβαρή η έγνοια όλων μας είναι και πρέπει νά 'ναι η επανεκκίνηση της οικονομίας της Ελλάδας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώροςΕύλογα σοβαρή η έγνοια όλων μας (μετά πα της πανδημίας και του εγκλεισμού) είναι και πρέπει νά 'ναι η επανεκκίνηση της οικονομίας της Ελλάδας.

Σακοράφα: Παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια ο περιορισμός και έλεγχος των βουλευτών

Η επιστολή της αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασιούλα και τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων.

Κυριάκος Πιερρακάκης : Αλλαγή εποχής! Καταργείται το φαξ σε ολόκληρο το Δημόσιο

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο που συναλλάσσεται ο πολίτης με το Δημόσιο αλλά και στην επικοινωνία των δημόσιων υπηρεσιών μεταξύ τους, φέρνει ο νέος Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης που αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση και ο οποίος συζητήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο.

Τσίπρας και Μπόργιανς υπέρ του ευρωομολόγου και κατά της αναδιάρθρωσης σε βάρος των εργαζομένων

Με τον συμπρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, συνομίλησε την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, με το αντικείμενο της συζήτησης να περιστρέφεται γύρω από τα μέτρα αντιμετώπιση της πανδημίας από τον κορονοϊό και της οικονομικής κρίσης που αυτή προκάλεσε αναπόφευκτα.

Μητσοτάκης: Πρώτο μας μέλημα η προστασία θέσεων εργασίας - Ανοιχτή η Βουλή το καλοκαίρι

Πρώτο μέλημα της κυβέρνησης πέρα από την προστασία της δημόσιας υγείας είναι η προστασία της απασχόλησης, των θέσεων εργασίας και των επιχειρήσεων ενόψει της παγκόσμιας ύφεσης είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Super League 1: Χαμός στην τηλεδιάσκεψη με Μαρινάκη και Γκαγκάτση

Ένταση επικράτησε στην τηλεδιάσκεψη της Super League, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να επιτίθεται στον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σάββιδη, για να του απαντήσει ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Αλέξης Χαρίτσης: Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του αναλώθηκε σε πολλά «εγώ»

«Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του αναλώθηκε σε πολλά «εγώ», αντί να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για το πώς θα προχωρήσουν οι Έλληνες πολίτες όρθιοι, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, στην κοινωνική και εργασιακή τους ζωή», ανέφερε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «ΕΡΤ 10», ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Πώς αναπροσαρμόζει όλο το πρόγραμμα του ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω κορονοϊού

Σε φάση αναπροσαρμογής βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω κορονοϊού. Καταρχάς το συνέδριο που είχε προγραμματιστεί για το τετραήμερο 14 με 17 Μαΐου 2020 έχει προφανώς αναβληθεί και με τα νέα δεδομένα η Κουμουνδούρου προβληματίζεται για το χρόνο που τελικά θα διεξαχθεί, αφού σίγουρα μέχρι και το φθινόπωρο δεν θα επιτρέπεται η συγκέντρωση τόσο μεγάλου αριθμού ατόμων σε κλειστούς χώρους.

Δίνει ελπίδες νέο τεστ αίματος για την έγκαιρη διάγνωση πολλών καρκίνων ταυτόχρονα

Πολλές υποσχέσεις αφήνουν τα αποτελέσματα της δοκιμής ενός απλού τεστ έγκαιρης ανίχνευσης στο αίμα του DNA πολλών ειδών καρκίνου, το οποίο έχει αναπτύξει ομάδα επιστημόνων στις ΗΠΑ με επικεφαλής τον ελληνικής καταγωγής καθηγητή Νικόλα Παπαδόπουλο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Προβληματίζει γιατρός ΑΧΕΠΑ: Ασθενείς είναι θετικοί στον κορωνοϊό επί 55 μέρες!

Τρία περιστατικά ασθενών είναι θετικά στον νέο κορωνοϊό εδώ και 55 περίπου μέρες όπως αποκάλυψε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής ΕΣΥ, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος στο ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας.

Ντομινίκ Στρος Καν: Γιατί θα καταστραφούν οικονομικά από την πανδημία χώρες που εξάγουν πρώτες ύλες και εξαρτώνται από τον τουρισμό -Προβλέπει μεταναστευτική κρίση

Τους κινδύνους και τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την πανδημία του νέου κορωνοϊού καθώς και τις πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις της αναλύει μεταξύ άλλων ο Ντομινίκ Στρος Καν, καταγγέλλοντας τα ελαττώματα στην αρχιτεκτονική της παγκόσμιας οικονομίας και προειδοποιώντας για μια ευρείας κλίμακας μεταναστευτική κρίση.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από τις 4 Μαΐου -Πού θα πρέπει να τη φοράμε, το πρόστιμο για τους παραβάτες

Στην καθημερινότητά μας μπαίνει και επίσημα από τις 4 Μαΐου η προστατευτική μάσκα καθώς μετά την απόφαση για σταδιακή άρση των μέτρων, ανακοινώθηκαν και τα νέα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και τη διάδοσή του.

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει σήμερα - Τι θα συζητηθεί



Σήμερα, Τετάρτη στις 11 π.μ θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η ατζέντα της συνεδρίασης περιλαμβάνει:

Μιχάλης Καρχιμάκης : Γιατί σήμερα δεν ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ποτε θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια?

Μήπως τα θέλουν κλειστά ,μέχρι να περάσει τον νόμο που έχει προγραμματίσει η κ.Κεραμέως,για να αποφύγουν αντιδράσεις και δεν τους ενδιαφέρει ακόμα και αν