Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραηλινά F-16 στο Καστελόριζο στο κυνήγι των Τούρκων πιλότων...


Σκληρό πόκερ αποφάσισε να παίξει το Ισραήλ στέλνοντας τα μαχητικά του έξω από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) ως απάντηση στην αποστολή τουρκικού αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών που πέταξε χθες μερικές λίγα μίλια εκτός του ενάεριου χώρου του Ισραήλ! Αμέσως μετά δύο

Υποβιβάζεται ο Αστέρας Τρίπολης!


  
Υποβιβάζεται ο Αστέρας Τρίπολης!
Ποινή υποβιβασμού επέβαλε στον Αστέρα Τρίπολης  η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας  για την εμπλοκή του στην υπόθεση των στημένων αγώνων, ενώ στον Γιώργο Μποροβήλο επιβλήθηκε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια.

 Αναλυτικά οι αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής

Θα κοπούμε στο μάθημα και θα πούμε κι ένα τραγούδι! (video)


Μακάρι όλες οι εξετάσεις να ήταν έτσι


Οι πρωτοετείς του τμήματος πολιτικών μηχανικών του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά...θα έδιναν τις πρώτες τους εξετάσεις και οι συμφοιτητές τους απο μεγαλύτερα έτη, που είναι και μέλη του μουσικοθεατρικού γκρούπ του Πανεπιστημίου, skulenite 1Τ2, ξέροντας το άγχος που περνάει ένας πρωτοετής στις εξετάσεις...σκέφτηκαν πως θα ήταν καλό να τους χαλαρώσουν με ένα μίνι μιούζικαλ έκπληξη, λίγο πρίν ξεκινήσει...ο γολγοθάς!Διασκεύασαν για την περίσταση το τραγούδι One Day More (Ακόμη μία μέρα) απο την παράσταση Οι Άθλιοι και το έκαναν One Test More (Άκομη ένα τέστ).Απολαυστικότατοι!

ΟΗΕ: Δεν προτάθηκε σύνδεση των ερευνών με τις συνομιλίες για το Κυπριακό


Δεν υπήρξε οποιαδήποτε πρόταση ενσωμάτωσης του θέματος των ερευνών για υδρογονάνθρακες στις εντατικοποιημένες συνομιλίες για το Κυπριακό, ξεκαθάρισαν τα Ηνωμένα Έθνη, διά της ειδικής αντιπρόσωπος του Γ.Γ. Λίζα Μπάτενχαϊμ.
Ερωτηθείσα για το κατά πόσο εισηγήθηκε οποιαδήποτε ενδεχόμενη ενσωμάτωση των ερευνών στις νέες εντατικοποιημένες συνομιλίες που θα αρχίσουν την ερχόμενη εβδομάδα, όχι ως ξεχωριστό κεφάλαιο αλλά ως θέμα για συνομιλίες, μετά τη συνάντηση του προέδρου Χριστόφια με τον Ντερβίς Έρογλου, η κ. Μπάτενχαϊμ απάντησε αρνητικά.

"Ασήμαντη χρόνια λοίμωξη" θα αποτελεί σε λίγα χρόνια το AIDS

"Ασήμαντη χρόνια λοίμωξη" θα αποτελεί σε λίγα χρόνια το AIDS
«Ασήμαντη χρόνια λοίμωξη», παρόμοια με αυτή του έρπητα, θα αποτελεί σε λίγα χρόνια το AIDS, μετά τη δημιουργία πολλά υποσχόμενου εμβολίου που δοκιμάστηκε ήδη με επιτυχία σε εθελοντές.

Ισπανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι σε 22 από τους 24 υγιείς ενήλικες, στους οποίους χορηγήθηκε το εμβόλιο MVA-B, διαπιστώθηκε αντίδραση του ανοσοποιητικού απέναντι στον ιό HIV.

Πώς μπορούμε να διατηρήσουμε το σεξ μέσα στο γάμο


Γράφει ο Θάνος Ασκητής
Συχνά, ακούμε γύρω μας πολλά παντρεμένα ζευγάρια να παραπονιούνται για τη σεξουαλική τους ζωή, η οποία είτε μειώνεται όσο αφορά στη συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών, είτε δεν είναι «το ίδιο» σε σχέση με παλιά. Αλλάζει όντως το σεξ μέσα στο γάμο ή μήπως αλλάζει ο τρόπος που οι σύντροφοι αλληλεπιδρούν σεξουαλικά; Και άραγε τι συμβαίνει; τι μπορεί να αλλάζει μέσα στο γάμο;

Ιστορική απόφαση. Πλήρη διαγραφή του χρέους άνεργης προς τράπεζα αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Λάρισας


Το 100% των χρεών άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα (26.179,65 ευρώ) διέγραψε το Ειρηνοδικείο Λάρισας, με μια ιστορική απόφασή του, η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα.

Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοια απόφαση από ελληνικό δικαστήριο, ανοίγοντας το δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις.

Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς απέρριψε τους ισχυρισμούς των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από «πού» βρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειάς της, αν και εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.

Το μέλλον των LapTop είναι το RollTop (Video)


To Rolltop είναι ένας φορητός υπολογιστής ο οποίος τυλίγεται και ξετυλίγεται!Είναι  ειδικά σχεδιασμένος για επαγγελματική χρήση σε αντίθεση με τα tablets  που είναι κυρίως για σερφάρισμα και παιχνίδια 
Το Rolltop βρίσκεται ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού,αλλά  άν είναι όσο πρακτικό φαίνεται, τόσο στην χρήση όσο και στην μεταφορά που αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας γενικότερα!

Γ. Παπανδρέου: «Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, εξερχόμενος του γαλλικού προεδρικού μεγάρου, στο Παρίσι.
«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, που ευχαρίστησε το Γάλλο πρόεδρο για τη στήριξή του προς τη χώρα μας, η οποία, όπως είπε, είναι «ιδιαίτερα σημαντική» και θα συμβάλει στο να κάνουμε όλοι μαζί «μια καλύτερη και

Σύλληψη Βούλγαρου μαστροπού στο Κιλκίς

Στο Κιλκίς πρωινές ώρες χθες (29/9) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς συνελήφθη 34χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, διότι προήγαγε στην πορνεία σε δωμάτιο ξενοδοχείου, μία 19χρονη Βουλγάρα, έναντι του χρηματικού ποσού των 50 Ευρώ.

«Πρασινίζει» η Κατσιμίδη

Να αλλάξει το πρόσωπο μίας από τις βασικές εισόδους της πόλης θέλει ο δήμος Θεσσλαονίκης, προχωρώντας στις πεζοδρομήσεις, πλακοστρώσεις
αλλά και τοποθέτηση νέων δεντροστοιχιών γύρω από το Θέατρο Γης και τον οδικό άξονα προς την περιφερειακή οδό.
Συγκεκριμένα, η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων θα προχωρήσει στην αναμόρφωση της οδού Κατσιμίδη από το ύψος του Καυτατζογλείου μέχρι την άνω είσοδο

Άρης: Και οι τέσσερις είναι υπέροχοι!

Αισιόδοξοι και έτοιμοι εμφανίστηκαν οι τέσσερεις νέοι παίκτες του ΑΡΗ, Καλίφα Σανκαρέ, Έλντιν Γιακούποβιτς, Χαβιέρ Ουμπίδεζ και Νόε Ακόστα κατά την επίσημη παρουσίαση τους από την ΠΑΕ ΑΡΗ
στην αίθουσα Τύπου του Κλεάνθης Βικελίδης.
Ο Χαβιέρ Ουμπίδεζ τόνισε: «Μετά από δύο μήνες, πολύ περίπλοκοι για την κατάσταση της πρώην μου ομάδας, βρήκα την επόμενη μου ποδοσφαιρική στέγη. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση που με εμπιστεύτηκε και εύχομαι να το ανταποδώσω

Πως θα καταλάβετε τους ψεύτες!


Πως θα καταλάβετε τους ψεύτες!
Μια ομάδα επιστημόνων από τη Βρετανία, έφτιαξε έναν πρωτοποριακό ανιχνευτή ψεύδους που υπόσχεται να ξεσκεπάσει όσους λένε ψέμματα.
Η συσκευή θα αξιοποιεί τις διακυμάνσεις στη θερμοκρασία του προσώπου (γύρω από τα μάγουλα και τα μάτια).
Βρετανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ αξιοποίησαν την τεχνολογία θερμικής απεικόνισης για την κατασκευή του ανιχνευτή ψεύδους.

Μην πετάξεις το παλιό τζιν! Βαλ’ το στο τραπέζι σου!

Μην πετάξεις το παλιό τζιν: Βαλ’ το στο τραπέζι σου!
Πάλιωσε ή δεν σου κάνει πια το αγαπημένο σας παντελόνι; Πριν ανοίξεις τον κάδο απορριμμάτων για να το πετάξετεις, σου δείχνει πώς να το μετατρέψεις σε... διακοσμητικά για το τραπέζι σου!(pics)

Το μόνο που χρειάζεται να έχεις είναι φαντασία... Τι μπορείς να κάνεις; Ιδού μερικές ιδέες:

- Κόψε τα μπατζάκια και ράψε το ένα τους άκρο: μόλις αποκτήσατε θήκες με τις οποίες θα «ντύσεις» μπουκάλια κρασιού, μπύρας ή αναψυκτικών! Αν το μέγεθος της θήκης είναι μεγαλύτερο από του μπουκαλιού, απλά στερεώσε την με σπάγκο ή κορδέλα.

Τσίπρας: «Έχετε παραδώσει τα κλειδιά και άλλος κυβερνά»


Κόντρα ξέσπασε στη βουλή μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης έδωσε τη διαβεβαίωση ότι τα ασφαλιστικά ταμεία ανταλλάσουν τα ομόλογα τους στην ονομαστική τους αξία, προκειμένου να διασφαλίσουν την περιουσία τους.

ΟΑΕΕ: Προσωρινή αναπηρική σύνταξη με παράλληλη διατήρηση επαγγέλματος


Τη δυνατότητα να διατηρήσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για όσο χρονικό διάστημα κρίνονται προσωρινά ανάπηροι από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές θα έχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ οι οποίοι συνταξιοδοτούνται λόγω αναπηρίας.
Το δικαίωμα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, στους οποίους χορηγείται προσωρινή σύνταξη λόγω αναπηρίας, να διατηρήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, προβλέπεται από το άρθρο 50 του νόμου για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας», με το οποίο αντιμετωπίστηκε ένα χρόνιο πρόβλημα, που απασχολούσε τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Παράταση μέχρι 6 Οκτωβρίου στην πληρωμή της εισφορά αλληλεγγύης


Παράταση της προθεσμίας καταβολής της πρώτης δόσης της εισφοράς αλληλεγγύης (του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς των τεκμηρίων) μέχρι τις 6 Οκτωβρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους φορολογούμενους στην πληρωμή της. 

Η προθεσμία έληγε σήμερα  Παρασκευή, με αποτέλεσμα από το πρωί να δημιουργηθούν μεγάλες ουρές στις τράπεζες για την εξόφλησή της, ενώ υπήρχαν και πάρα πολλοί που ήθελαν να προβούν σε διορθώσεις λαθών, πράγμα ανέφικτο σε συνθήκες μεγάλου συνωστισμού.

Σαρκοζί: Η αντιμετώπιση της κρίσης θέλει συνεννόηση

Το απόγευμα η συνάντηση Παπανδρέου - Σαρκοζί
Απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, χαρακτήρισε τη συνεννόηση Παρισιού – Βερολίνου ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, λίγες ώρες πριν συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Παρίσι.

Όπως είπε ο κ. Σαρκοζί, η συνεννόηση που υπάρχει είναι πλήρης.

Το Bloomberg σχολιάζει ότι η συνάντηση Παπανδρέου – Σαρκοζί γίνεται ενώ μεγαλώνει η ανησυχία ότι η Ελλάδα δε θα μπορέσει να αποφύγει την χρεοκοπία.

Πυρά του ΚΚΕ για το νέο μισθολόγιο


Photo for this article

Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση προχωρεί σε παραπέρα μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπάλληλων, όταν με τα μέχρι τώρα μέτρα της τους έχει αφαιρέσει σε ονομαστική βάση πάνω από 5 μισθούς.
Η κυβέρνηση οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων στην εξίσωση με τον ιδιωτικό τομέα, κάτω από το όριο της φτώχειας, στην εξαθλίωση.

Αποχή δικηγόρων Θεσσαλονίκης στις 5/10


Αποχή από τα καθήκοντά τους θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, οι δικηγόροι της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι αντιδρούν στην επιβολή του τέλους επιτηδεύματος, της ειδικής έκτακτης εισφοράς και του τέλους ακινήτων, στην απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος, στην επιβολή αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου και στην επιβολή Φ.Π.Α. 23%.

Αυστηρή προειδοποίηση Μπεγλίτη στους απόστρατους αξιωματικούς


Αυστηρή προειδοποίηση Μπεγλίτη στους απόστρατους αξιωματικούς

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους απόστρατους αξιωματικούς να αποχωρήσουν άμεσα από τον προαύλιο χώρο του υπουργείου Άμυνας που βρίσκονται από το μεσημέρι, διαφορετικά θα δώσει εντολή να απομακρυνθούν με τη βία, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Πάνος Μπεγλίτης.
Ο κ. Μπεγλίτης, χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς, αναφέρθηκε σε «ατυχές γεγονός που είναι σε εξέλιξη» και είπε πως όπως τον ενημέρωσε ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Σπηλιόπουλος, «ομάδα 100 απόστρατων αξιωματικών προβαίνουν σε αθλιότητες».

Σαμαράς: "Ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής"


Την ανάγκη να υπάρξει ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής που ακολουθείται, επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με τα μέτρα που λαμβάνει δείχνει πως δεν κατανοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στη θέση κορυφαίου Γερμανού πολιτικού και πρώην υπουργού οικονομικών πως με τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα, «όχι μόνο δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο» για να υπενθυμίσει τη δική του θέση για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και ριζική μείωση της φορολογίας.

Θεσσαλονίκη: Πεζόδρομος από σήμερα η Αγίας Σοφίας


Σε πιλοτική πεζοδρόμηση της οδού Αγίας Σοφίας προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης από σήμερα και για τις επόμενες 45 ημέρες.
«Σχεδιάζουμε 15 πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συνολικά 50 σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης.

Παρέμβαση Παπανδρέου στη Σύνοδο Κορυφής



Ο στρατηγικός μας στόχος είναι και θα παραμείνει η δημιουργία μιας ευρύτερης περιοχής σταθερότητας και ευημερίας τόσο στον Νότο, όσο και στην Ανατολή και αυτό θα μπορούσε να γίνει προωθώντας αμοιβαία επωφελείς θεσμικές συνεργασίες και συγκλίνοντας σε μια σειρά κοινών αξιών και προτύπων, τα οποία είναι δομημένα με βάση το θετικό παράδειγμα και την εμπειρία της ΕΕ, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, στην εισήγησή του στην Ολομέλεια της συνόδου Κορυφής για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση» στη Βαρσοβία.

Χάπι βάζει τέλος... στη μέθη

Οι έρευνες ρίχνουν «φως» και στο γιατί κάποιοι ζαλίζονται από το πρώτο ποτήρι σε αντίθεση με άλλους που μπορούν να απολαύσουν αρκετά ποτά χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες
Οι επιστήμονες δημιούργησαν το χάπι της νηφαλιότητας, το οποίο απενεργοποιεί τα ανοσοποιητικά κύτταρα, επιτρέποντας την ελεύθερη κατανάλωση αλκοόλ χωρίς τις συνέπειες της κατάχρησης
Αποφασισμένοι να δώσουν τέλος στα μεθύσια είναι Αμερικανοί και Αυστραλοί επιστήμονες. Για όσους είναι επιρρεπείς στο ποτό και συνηθίζουν να ξυπνούν με "hangover" ή ντροπιασμένοι για όσα έκαναν και είπαν το προηγούμενο βράδυ υπό την επήρεια του αλκοόλ, οι επιστήμονες δημιούργησαν το πρώτο χάπι? της νηφαλιότητας! Με αυτό το χάπι μπορούμε να πίνουμε όσο αλκοόλ θέλουμε ,χωρίς να σκεφτόμαστε τις συνέπειες της κατάχρησης.

Κιλκίς.Εγκατέλειψε το μωρό της για να συμμετάσχει σε διάρρηξη!

Εγκατέλειψε το μωρό της για να συμμετάσχει σε διάρρηξη!
Εγκατέλειψε το ενός έτους μωρό της για να συμμετάσχει σε διάρρηξη! Οσο και αν φαίνεται απίστευτο, μια νεαρή μητέρα αποχωρίστηκε το σπλάχνο της και βγήκε... παγανιά με τον σύζυγο-συνεργό της για να «αδειάσουν» το σπίτι που είχαν βάλει στο μάτι.

Σου αφήνω το παιδί και πάω να αναζητήσω τον σύζυγό μου, είπε η νεαρή μητέρα στη γειτόνισσα και της άφησε το κοριτσάκι προκειμένου ανενόχλητη να μπουκάρει μαζί με τον σύζυγό της σε σπίτια της περιοχής. Το απίστευτο περιστατικό συνέβη το βράδυ της Τετάρτης στο Παλαιό Γυναικόκαστρο του νομού Κιλκίς.

"Κόλπο" με πολυτελή αυτοκίνητα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

"Κόλπο" με πολυτελή αυτοκίνητα στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ
Τα πανάκριβα, πολυτελή αυτοκίνητα που απέκτησαν εκατοντάδες φορολογούμενοι τα τελευταία χρόνια περνούν στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ. Από δειγματοληπτικές διασταυρώσεις στοιχείων διαπιστώθηκε ότι πολλοί φορολογούμενοι ήταν εξαιρετικά... επινοητικοί στις δηλώσεις τους στην εφορία, προκειμένου να καλύψουν το «πόθεν έσχες» αυτών των ακριβών αποκτημάτων, δηλώνοντας ακόμη και έσοδα από ανύπαρκτες πωλήσεις ακινήτων!

Αγανάκτησε και η Μιλένα Αποστολάκη


Κατηγορώντας στο προσωπικό της ιστολόγιο την κυβέρνηση για καθυστερήσεις, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη σημειώνει ότι δοκιμάζονται οι αντοχές της κοινωνίας και απειλείται η συνοχή της.
"Δεν μπορούμε άλλο να ροκανίζουμε το χρόνο", καταλήγει, έχοντας αναφέρει ότι οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση.
Επιχειρώντας μία αποτίμηση των δύο χρόνων του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας, η Μιλένα Αποστολάκη μέσα από το προσωπικό της ιστολόγιοπροτείνει συγκεκριμένες πολιτικές που θα πρέπει να προωθηθούν μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του περιβάλλοντος


Δεν έχουν μάτια και όμως μπορούν να εκτιμήσουν το χρώμα των φυτών για να καταλάβουν αν χρειάζονται λίπασμα. Τα λιγότερου έντονου χρώματος φυλλώματα δίνουν επείγον σήμα να ξεκινήσει η διαδικασία λίπανσης του χωραφιού. 

Οι νέες τεχνολογίες έχουν προχωρήσει σε τέτοιο σημείο ώστε ειδικοί αισθητήρες να είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται αν το χωράφι χρειάζεται λιπάσματα, νερό ή ψεκασμούς για τα ζιζάνια. 

Το απόγευμα η οριστικοποίηση των αποφάσεων για την εφεδρεία

Η εφεδρεία στο επίκεντρο της συνάντησης του Ευάγγ. Βενιζέλου με την τρόικα
Σε συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου το απόγευμα με την Τρόικα θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για την εργασιακή εφεδρεία που θα εγκριθούν την Κυριακή από το υπουργικό συμβούλιο.

Αναζητείται το ενιαίο κριτήριο βάσει του οποίου θα γίνεται η αξιολόγηση για την εφεδρεία, όπως επίσης και η νομική φόρμουλα για να ξεπεραστούν τα συνταγματικά κωλύματα και αφορούν το στενό δημόσιο τομέα. 

Χώροι καπνιζόντων σε καζίνο και νυχτερινά κέντρα



«Πράσινο φως» για τη δημιουργία χώρου καπνιζόντων έλαβαν τα καζίνο και τα κέντρα διασκέδασης άνω των 300 τ.μ., υπό τον όρο αυτός να μην ξεπερνά το ½ του συνολικού εμβαδού τους.
Για τη λειτουργία του ο εκάστοτε ιδιοκτήτης πρέπει να καταβάλει ετήσιο ειδικό τέλος που ανέρχεται στο πόσο των 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο έως και τις 30 Νοεμβρίου 2011.

Ελεγκτές της τρόικας στην Ευελπίδων


Για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης και ειδικότερα για το ρυθμό απονομής της ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της τρόικας κατά την πρωινή τους επίσκεψη στο Πρωτοδικείο.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι επιθεωρητές ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ, ο προϊστάμενος και η διοίκηση του Πρωτοδικείου, σύμβουλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ... ΠΕΧΩΔΕ «Δεν θα υποκύψουμε στις συντεχνιακές απαιτήσεις»

«Δεν θα υποκύψουμε στις συντεχνιακές απαιτήσεις»
Η νομοθετική ρύθμιση για την απελευθέρωση των ταξί και των φορτηγών και η πορεία αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ συζητήθηκε στη συνάντηση του Γιάννη Ραγκούση με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Αποφασισμένος για πλήρες άνοιγμα στις μεταφορές ο υπουργός.


Οι εκπρόσωποι της τρόικας χαρακτήρισαν ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας να προχωρήσει το νομοσχέδιο για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος του κλάδου τόσο των ταξί όσο και των φορτηγών το συντομότερο δυνατό.

Διάψευση Μπεγλίτη για τα περί αναβολής της άσκησης "Παρμενίων"


«Εκδημοκρατισμό και εκσυγχρονισμό» των ενώσεων αποστράτων, με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία, ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρη, που αφορούσε και τη διαδικασία υποβολής παραπόνων των μελών των ενόπλων δυνάμεων κατευθείαν σε υπηρεσία του υπουργείου - διαδικασία που φέρονται να έχουν καταδικάσει οι ενώσεις των αποστράτων.

Πριν ακόμη μάθουν το.... αλφάβητο, στο facebook τα ελληνόπουλα

Πριν ακόμη μάθουν το.... αλφάβητο, στο facebook τα ελληνόπουλα
Πριν ακόμη μάθουν το… αλφάβητο μπαίνουν στον κόσμο του Ίντερνετ τα ελληνόπουλα. Πολλά από αυτά, μάλιστα, αποκτούν προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης - όπως το facebook - από το δημοτικό, σε ορισμένες δε περιπτώσεις ακόμη και από το νηπιαγωγείο!

Όπως προκύπτει από έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, δύο στα δέκα παιδιά του νηπιαγωγείου (ηλικίας 4-6 ετών) σερφάρουν στο Ίντερνετ από το σπίτι. Σε ορισμένα νηπιαγωγεία, μάλιστα, το ποσοστό αυτό σκαρφαλώνει στο 50% επί του συνόλου των νηπίων. Παράλληλα, το 1% των νηπίων διαθέτει λογαριασμό σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο και συνδέεται συχνά από το σπίτι.

Παίγνια… περικύκλωσης. Τουρκική «μέγγενη» γύρω από την Κύπρο


Ακολουθώντας την λογική της περικύκλωσης της Κύπρου και της προβολής της τουρκικής ιδέας ότι στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να γίνονται έρευνες χωρίς την έγκριση της Άγκυρας, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να διεξάγει δύο νυχτερινές (!) στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί.

Με δύο ΝΟΤΑΜ (αγγελία προς αεροναυτιλλομένους που εκδόθηκαν πριν από λίγο), οι τουρκικές αρχές προαναγγέλουν τη διεξαγωγή δύο στρατιωτικών ασκήσεων, σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο, νότια και και βόρεια από την Κύπρο.

Επίθεση από τη ΝΔ στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το μέτρο της συλλογής των αποδείξεων


Στο στόχαστρο της ΝΔ μπήκε για μια ακόμα φορά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή το ζήτημα της συλλογής αποδείξεων για την έκπτωση στο φορολογητέο εισόδημα και την απόφαση να αλλάξει το ισχύον καθεστώς από τον επόμενο χρόνο. 

    Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών για ανακολουθία και πολιτικό θράσος, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ.

Κύπρος: Ετοιμο το πόρισμα για τη φονική έκρηξη στο Μαρί


Έτοιμο είναι το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τη φονική έκρηξη της 11ης Ιουλίου στη Ναυτική Βάση της Κύπρου «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, το πόρισμα παραδοθεί στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας τη Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου ενώ αντίγραφα του πορίσματος θα παραδοθούν στον πρόεδρο της Βουλής και τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας.

Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου στο επίκεντρο της συνάντησης Παπανδρέου - Ρόμπεϊ

Ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ
Η πορεία επικύρωσης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια απασχόλησε τη συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ στη Βαρσοβία.

Συζητήθηκε επίσης η πορεία του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής ενώ αναφέρθηκαν ακόμη και στην προετοιμασία της συνόδου κορυφής στις 17-18 Οκτωβρίου, αλλά και του επόμενου Eurogroup. 

Ο Καστανίδης πήγε στο Σύνταγμα να μιλήσει με απεργούς...

Ο Καστανίδης πήγε στο Σύνταγμα να μιλήσει με απεργούς...
Ιδιαίτερα… τολμηρός εμφανίστηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος κατέβηκε στον δρόμο, στο Σύνταγμα, για να συνομιλήσει με τους εργαζομένους του «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι πραγματοποιούν πορεία. Μάλιστα, κατέβηκε ολομόναχος, χωρίς την συνοδεία Ασφαλείας και… τα άκουσε!

Παρόλο, που εξέφρασε την άποψη ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα, οι παρευρισκόμενοι, που δεν αντέχουν άλλα λόγια του φώναξαν:

«Χάρη, Χάρη άσε τα δικά σου και κράτα το «Βοήθεια» για τα γεράματά σου».

Τρόικα: Απόλυτη προτεραιότητα το άνοιγμα ταξί και φορτηγών



Ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας χαρακτήρισαν οι επιθεωρητές της τρόικας την προώθηση και εφαρμογή του νομοσχεδίου για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί και των φορτηγών το συντομότερο δυνατό.
Η συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Γ. Ραγκούση έγινε τελικά το μεσημέρι, στο κτήριο του πρώην υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στην Χαριλάου Τρικούπη, μετά τον αποκλεισμό του άλλου κτηρίου του υπουργείου στο Χολαργό από ομάδα εργαζομένων, κι ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα γινόταν στις 18.00.

"Οι Έλληνες,αν θέλουν, μας παίρνουν και τα σώβρακα"!Γερμανός Καθηγητής στο Spiegel!


Το Der Spiegel μας έχει συνηθίσει σε πολύ αρνητικά για την Ελλάδα δημοσιεύματα. Δεν ξέρουμε τι …κρίση έπιασε τους Γερμανούς, αλλά η συνέντευξη του  Albrecht Ritsch, Wirtschaftshistoriker (καθηγητή Ιστορίας της Οικονομίας) που δημοσιεύει είναι εκπληκτική και πρέπει να τη διαβάσουν πολύ προσεκτικά η Μέρκελ,ο Σόϊμπλε κι όλοι όσοι έχουν κάνει πειραματόζωο την Ελλάδα!
Ο καθηγητής σε γενικές γραμμές:

•Χαρακτηρίζει αδικαιολόγητη τη συμπεριφορά των Γερμανών που συνοψίζεται στο “λεφτά θα πάρετε μόνο αν κάνετε αυτό που σας λέμε”.

•Θυμίζει τις μεγάλες χρεοκοπίες της Γερμανίας και υπενθυμίζει ότι το οικονομικό της θαύμα το οφείλει στις ΗΠΑ!

Φεύγουν οι πιο μεγάλοι και οι λιγότερο μορφωμένοι από το Δημόσιο


Τα φώτα στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης έμειναν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Βενιζέλος, Ρέππας, Καστανίδης, Κουτρουμάνης κα έσκιζαν επί ώρες χαρτιά και σχέδια για την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας, ενός θεσμού που απειλεί να στείλει την κυβέρνηση στην… αποστρατεία.

Οι υπουργοί είναι σε κλοιό. Η Τρόικα ζητά εξοικονόμηση πόρων, αλλά οι αποζημιώσεις των υπαλλήλων που θα απολυθούν κοστίζουν. Και λεφτά δεν υπάρχουν.

To SMS της φοροαπαλλαγής για το τέλος ακινήτων - Πως που και ποιοί μπορούν να το στείλουν

To SMS της φοροαπαλλαγής για το τέλος ακινήτων - Πως που και ποιοί μπορούν να το στείλουν
Να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα - SMS από το κινητό τους έχουν τη δυνατότητα έως την ερχόμενη Κυριακή 2 Οκτωβρίου περίπου
 1,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες είτε για να εξαιρεθούν από το νέο χαράτσι της εφορίας είτε για να πληρώσουν χαμηλότερο τέλος. 

Μετά τη «φορο-τρέλα» με τις αποδείξεις το υπουργείο Οικονομικών ανακάλυψε τα φορο-sms όπου άνεργοι, (τακτικοί ή μακροχρόνια), πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία άνω

Καζίνο- «παράγκα» από τον Βίκτωρα Μητρόπουλο!


  
Καζίνο- «παράγκα» από τον Βίκτωρα Μητρόπουλο!
Ενταλμα σύλληψης για τον Βίκτωρα Μητρόπουλο φέρεται να εκδόθηκε την Πέμπτη, με τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ να βρίσκεται στο στόχαστρο των Αστυνομικών Αρχών για «παράνομο καζίνο».

Όπως βγήκε στο φως της δημοσιότητας το απόγευμα της Πέμπτης, παράγοντας του ποδοσφαίρου φέρεται να βρίσκεται πίσω από «κρυφό καζίνο» στο Περιστέρι και από μία λέσχη ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην Αγία Βαρβάρα.

Κλίντον: «Πιστός εταίρος της Κίνα οι ΗΠΑ»

  
Κλίντον: «Πιστός εταίρος της Κίνα οι ΗΠΑ»
Οι ΗΠΑ είναι «ένας πιστός εταίρος και φίλη χώρα» της Κίνας, δήλωσε σήμερα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον με αφορμή την εθνική γιορτή της Κίνας.

«Μαζί οι δύο χώρες μας άδραξαν αυτή τη στιγμή της ιστορίας και ανέπτυξαν τη θετική σχέση με την ευρεία συνεργασία που επεδίωξαν οι πρόεδροί μας», δήλωσε η Κλίντον.

Ανώτατο μισθό 2.200 ευρώ και αύξηση του βασικού στα 780 προβλέπει το ενιαίο μισθολόγιο


Στα 2.200 ευρώ μειώνεται ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο, χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας, βάσει των στοιχείων που -σύμφωνα με πληροφορίες- παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο, για το ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου 2011. 

Αντίθετα, στα 780 ευρώ -από 711 που είναι σήμερα- αυξάνεται ο βασικός κατώτατος μισθός του Δημοσίου, για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να προσεγγίσει το βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα.


Τραγωδία στη Νάουσα: Αδέλφια πνίγηκαν σε δεξαμενή με μούστο

Τραγωδία χτύπησε σήμερα μια ονομαστή οικογένεια οινοποιών της Νάουσας. Δυο ηλικιωμένα αδέλφια, από τους καλύτερους αμπελουργούς και οινοποιούς της πόλης, πνίγηκαν σε δεξαμενή με μούστο που διατηρούσαν στη Νάουσα. Ο πρώτος αδελφός προσπάθησε να ανακατέψει τον μούστο (ο τρύγος και η διαδικασία παραγωγής κρασιού στην περιοχή συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς) και έπεσε μέσα στη δεξαμενή. Για να τον βοηθήσει έτρεξε ο  δεύτερος αδελφός, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να βρουν κα

Τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία στον κόσμο

2.455 δολάρια τη βραδιά κοστίζει η διαμονή στο πιο ακριβό δωμάτιο του κόσμου

Οι εξωτικές περιοχές αλλά και η χλιδή που προσφέρουν κάποια ξενοδοχεία είναι ένα όνειρο για πολλούς. Το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι το κόστος αυτών των διακοπών καθώς η διανομή μπορεί να είναι άκρως ποιοτική αλλά είναι πολύ ακριβή.

Ακολουθεί η λίστα της Luxury-Hotels με τα ξενοδοχεία που είναι άπιαστος

Πεινασμένη αρκούδα «μπούκαρε» σε πιτσαρία στον Καναδά (video)


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σε χιονοδρομικό κέντρο του Καναδά. Μια πεινασμένη αρκούδα εισέβαλλε σε πιτσαρία προκειμένου να γεμίσει το στομάχι της. Αιφνιδιασμένοι περαστικοί κατέγραψαν σε βίντεο το περιστατικό.