Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Γιατί τά γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι ανακατεμένα;


Γιατί τά γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι ανακατεμένα;
Κοιτάξοντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών, θα διαπιστώσετε ότι τα «Q, W, E, R, Τ και Υ» είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους! Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα; Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή! Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham και περιελάμβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.

Πόσες θερμίδες καίμε με κάθε κλικ στο ποντίκι;


Πόσες θερμίδες καίμε με κάθε κλικ στο ποντίκι;
Όλοι όσοι κάθονται μπροστά από ένα υπολογιστή το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, εκείνο που κάνουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι να κάνουν κλικ στο ποντίκι.

Σύμφωνα λοιπόν με ένα post στο Yahoo Ιαπωνίας, που βασίζεται σε ένα βιβλίο με τίτλο «Μετατρέψτε τα πάντα σε θερμίδες», στο οποίο έχει υπολογιστεί πόσες θερμίδες καίει κάποιος με κάθε κλικ που κάνει.

Πώς ξέρουν οι πετεινοί πότε να λαλήσουν;


Πώς ξέρουν οι πετεινοί πότε να λαλήσουν;
«Εσωτερικό ρολόι» που τους ειδοποιεί πότε πρέπει να «λαλήσουν» διαθέτουν οι πετεινοί, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Ναγκόγια, που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Current Biology.

«Το λάλημα του πετεινού συμβολίζει τη χαραυγή σε πολλές χώρες, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο αν ο πετεινός κοκορίζει επειδή διαθέτει κάποιο βιολογικό ρολόι ή απλά αντιδρά σε εξωτερικούς παράγοντες», τόνισε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής της μελέτης, Takashi Yoshimura.

Ένα αεροσκάφος γεμάτο λεφτά έστειλε η Βρετανία στην Κύπρο


Ένα αεροσκάφος γεμάτο λεφτά έστειλε η Βρετανία στην Κύπρο
Μία πτήση της RAF αναχώρησε σήμερα το απόγευμα μεταφέροντας 1 εκατομμύριο ευρώ για κάθε ενδεχόμενο, ώστε να χορηγηθούν στο στρατιωτικό προσωπικό και τις οικογένειές τους που έχουν να πληρώσουν δάνεια, εφόσον σταματήσουν να λειτουργούν εντελώς τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και οι χρεωστικές κάρτες" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας επιβεβαιώνοντας την είδηση ότι η Βρετανία έστειλέ ένα στρατιωτικό αεροσκάφος φορτωμένο με ένα εκατομμύριο ευρώ σε μετρητά για τους Βρετανούς στρατιώτες οι οποίοι σταθμεύουν στο νησί.

Μάριος Κάρογιαν: Η Κύπρος δεν πρόκειται να είναι ο δούλος


Μάριος Κάρογιαν: Η Κύπρος δεν πρόκειται να είναι ο δούλος
Μ. Καρογιαν: «Δεν είμαστε το θύμα ενός ακήρυχτου πολέμου»
Η Κύπρος δεν έδωσε σε κανέναν το δικαίωμα να την χρησιμοποιήσει σαν πειραματόζωο, κάνοντας λόγο για «κούρεμα» των αξιών της Κύπρου. «Η ενέργεια του Eurogroup είναι ένας ωμός εκβιασμός που παίρνει χαρακτήρα βαρβαρότητας». «Απέναντι στην Ευρώπη της καταστροφής, εμείς αντιτείνουμε την Ευρώπη της ανάπτυξης», σημείωσε

Μηνύματα στήριξης στην Κύπρο από τους πολιτικούς αρχηγούς


Μηνύματα στήριξης στην Κύπρο από τους πολιτικούς αρχηγούς
Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης συζήτησαν διεξοδικά τις εξελίξεις στην Κύπρο, την κινητικότητα στο Δημόσιο αλλά και τις γενικότερες διαπραγματεύσεις Αθήνας-τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της Κυπριακής βουλής


Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της Κυπριακής βουλής

"Μετά το περήφανο ΟΧΙ της κυπριακής Βουλής, οι πιο πιστοί στη στρατηγική της κ. Μέρκελ παραμένουν οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας", αναφέρει σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της Κυπριακής βουλής και προσθέτει:

Επικοινωνία Σαμαρά - Αναστασιάδη μετα το "όχι"


Επικοινωνία Σαμαρά - Αναστασιάδη μετα το "όχι"
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Κύπρου προκειμένου να ενημερωθεί για όλες τιε τελευταίες εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς μετέφερε στον Ν. Αναστασιάδη την αμέριστη συμπαράστη της χώρας μας.

Έκτακτες ειδήσεις για το όχι της Κύπρου σε όλο τον κόσμο


Έκτακτες ειδήσεις για το όχι της Κύπρου σε όλο τον κόσμο
Στο άκουσμα της απόφασης της Κύπρου, όλος ο διεθνής τύπος έβγαλε έκτακτες ειδήσεις

Με έκτακτες ειδήσεις τους, αμέσως μετά την απόρριψη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων του νομοσχεδίου για επιβολή τέλους αλληλεγγύης στις καταθέσεις, αναφέρονται τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία στις εξελίξεις στην Κύπρο.

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Επιστροφή στη λίρα μας


Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Επιστροφή στη λίρα μας
Με σκληρά λόγια μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου για το κούρεμα καταθέσεων που επιχειρείται στην Κύπρο με απόφαση του Eurogroup. Μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε λόγο για "προστυχιά" από την πλευρά των ευρωπαίων και για προσπάθεια εκ μέρους τους να στραγγαλίσουν την Κύπρο.

Κύπρος: Το ΟΧΙ της βουλής και η επόμενη μέρα


Κύπρος: Το ΟΧΙ της βουλής και η επόμενη μέρα
Όλα τα κόμματα της Κύπρου συμφώνησαν ουσιαστικά στο ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση του Eurogroup και ότι θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα εάν υιοθετηθεί, ως έχει τουλάχιστον, από αυτά  που υποθετικά θα λύσει. 
Με 36 όχι, 17 αποχές και χωρίς να υπάρξει ένα έστω «ναι»  καταψηφίσθηκε το νομοσχέδιο για την φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο! 

Το Ελληνόπουλο που ξεγέλασε τον θάνατο!


Το Ελληνόπουλο που ξεγέλασε τον θάνατο!
Το Ελληνόπουλο που ξεγέλασε τον θάνατο! Δεν είναι ούτε ενάμισι έτους, αλλά ο μικρούλης Κόνορ Αναστασόπουλος έφτασε πολύ κοντά στο να πεθάνει, αφού γεννήθηκε πρόωρα, νόσησε από μηνιγγίτιδα και υπέστη μέχρι και έμφραγμα. Το «παιδί-θαύμα», όπως το αποκαλούν -και όχι άδικα- στη Μελβούρνη όπου ζει με τους γονείς του, είναι ήδη θρύλος στην Αυστραλία.

Αναστρέψιμα τα γηρατειά σύμφωνα με τους επιστήμονες


Αναστρέψιμα τα γηρατειά σύμφωνα με τους επιστήμονες
Κοντά στην ανακάλυψη φαρμάκου που καταπολεμά τα γηρατειά και θα βοηθάει τους ανθρώπους να ζουν ακόμη και έως τα 150 χρόνια, ισχυρίζονται ότι βρίσκονται αμερικανοί επιστήμονες από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ.
Οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε ζώα και ανακάλυψαν ότι το κύριο συστατικό του κόκκινου κρασιού, η ρεσβερατρόλη, ενεργοποιεί μία πρωτεΐνη που προάγει την υγεία και την μακροζωία.

Τα πρώτα πουλιά είχαν τέσσερα φτερά


Τα πρώτα πουλιά είχαν τέσσερα φτερά
Αντί για δύο φτερούγες, τα πρώτα πουλιά φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν τέσσερις για να καταφέρνουν να πετάνε, σύμφωνα με νέα παλαιοντολογικά ευρήματα από την Κίνα. Οι τέσσερις φτερούγες στην ουσία ήσαν τέσσερα άκρα με φτερά.

7 πόνοι που δεν πρέπει να αγνοείτε


Επτά πόνοι που δεν πρέπει να αγνοείτε
Ο πόνος είναι η κυριότερη αιτία για την οποία πηγαίνουμε στον γιατρό, με το 30% των επισκέψεων σε ιατρεία και πάνω από το 50% των διακομιδών στα νοσοκομεία να αφορούν πόνο σε κάποιο σημείο του σώματος.
Επειδή είναι τόσο συχνός, οι περισσότεροι είμαστε αρκετά συγχρονισμένοι με το σώμα μας, ώστε να ξέρουμε πότε συνιστά απλή ενόχληση.

Μία σούπερ πρωτεΐνη τα βάζει με τον καρκίνο


Μία σούπερ πρωτεΐνη τα βάζει με τον καρκίνο
Μία σούπερ πρωτεΐνη τα βάζει με τον καρκίνο και, μέχρι στιγμής, κερδίζει τη μάχη. Υπόσχεται όμως να κερδίσει και τον πόλεμο, αφού ήδη έχει καταφέρει να μπλοκάρει την ανάπτυξη νεοπλασιών, τουλάχιστον στα πειράματα στο εργαστήριο.
Η πολλά υποσχόμενη ανακάλυψη ανήκει στην Ιταλίδα μοριακή βιολόγο Λάουρα Σούτσεκ, η οποία τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Ινστιτούτο Ογκολογίας Vhio της Βαρκελώνης.

30.000 Ελληνες ζήτησαν δουλειά στις Βρυξέλλες


Του ανταποκριτή της Καθημερινής στις Βρυξέλλες Νικου Χρυσολωρα|

Περίπου 20.000 - 22.000 Ελληνες αναζήτησαν καταφύγιο και δουλειά στην «πρωτεύουσα της Ευρώπης» τα χρόνια της κρίσης, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, Δημήτρη Αργυρόπουλου. Επιπλέον, 8.641 Ελληνες υπέβαλαν αίτηση για πρόσληψη στην Κομισιόν την τριετία 2010 - 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην «Κ».

Ψύχραιμα αντιμετωπίζει η γερμανική κυβέρνηση τις εξελίξεις στην Κύπρο


DWP. Kapouranis
Καμία έκπληξη για το Βερολίνο: οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυπριακή κυβέρνηση με το κοινοβούλιο να περάσει την κατ΄ αρχήν συμφωνία με τους εταίρους για την παροχή δανειακής βοήθειας ήταν αναμενόμενες σύμφωνα με τον γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε χθες ότι «δεν είναι απροσδόκητη η κατάσταση στην κυπριακή βουλή. Το ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, μας το είχε πει ο κύπριος πρόεδρος σε στενό κύκλο το Σάββατο το πρωί».

Η GazpromBank έκανε πρόταση στην Κύπρο


Η GazpromBank έκανε πρόταση στην Κύπρο
Η αποκάλυψη-βόμβα  έρχεται από το ρωσικό ενημερωτικό δίκτυο Itar–tass, σύμφωνα με το οποίο την πρόταση δεν την έκανε η εταιρεία Gazprom, αλλά η GazpromBank ενώ ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης την απέρριψε, προκαλώντας αντιδράσεις απο την πλευρά της Ρωσίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Καλεί σε απολογία τη ΝΔ για την "εγκληματική" απόφαση του Eurogroup


Ευθύνες στην κυβέρνηση για την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, επιρρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωσή του καλεί τη ΝΔ να απολογηθεί για τη συμφωνία της στην εγκληματική απόφαση για το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων.

Αναστασιάδης: Η Βουλή μάλλον θα καταψηφίσει το μέτρο για τις καταθέσεις


Ο Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος της Κύπρου
Την εκτίμηση ότι η κυπριακή Βουλή θα απορρίψει το νομοσχέδιο για φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων στη Μεγαλόνησο εξέφρασε την Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας, Νίκος Αναστασιάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην σουηδική τηλεόραση.

Όπως δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, το κοινοβούλιο «θα τοποθετηθεί αρνητικά, διότι θεωρεί και πιστεύει ότι είναι άδικο και πλήττει τα συμφέροντα της Κύπρου γενικότερα».

"Σκληρό μέτρο η φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο"


"Σκληρό μέτρο η φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο"
«Οι αποφάσεις του Eurogroup φέρνουν την κυπριακή πολιτική ηγεσία και τον κυπριακό λαό μπροστά σε κρίσιμες επιλογές. Η περικοπή και στις μικρές καταθέσεις αποτελεί σκληρό μέτρο και θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη την τροποποίηση της απόφασης, ώστε να υπάρξουν πολλές κλίμακες στη φορολόγηση, με στόχο να περιοριστεί η επιβάρυνση σε αυτές τις καταθέσεις» αναφέρει ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ για τη φορολόγηση των καταθέσεων στην Κύπρο.

Δεν περνάει το νέο σχέδιο κουρέματος από την Κυπριακή Βουλή


Δεν περνάει το νέο σχέδιο κουρέματος από την Κυπριακή Βουλή
Νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ αναμένεται να έχει σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος της Κύπρου ήδη έχει στείλει το μήνυμα στη Γερμανία ότι η απόφαση του Eurogroup δεν πρόκειται να περάσει από την Κυπριακή Βουλή, είτε αφορά κούρεμα σε όλες τις καταθέσεις ανεξαρτήτως ποσού είτε αφορά τις καταθέσεις από 100.000 ευρώ και άνω.

Το σχέδιο Τσίπρα για νέα Αλλαγή


Το σχέδιο Τσίπρα για νέα Αλλαγή
Μπορεί ο κ. Αλ. Τσίπρας να αιφνιδίασε το εσωκομματικό και το ευρύτερο ακροατήριό του με τις πρόσφατες αναφορές του στο μεταρρυθμιστικό έργο του Χαρίλαου Τρικούπη, του Ελευθέριου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στον πυρήνα όμως της σκέψης και του σχεδιασμού του βρίσκεται μια διαδικασία που παραπέμπει – σε πρώτο επίπεδο – στον Ανδρέα Παπανδρέου: «Εδώ και τώρα Αλλαγή» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας σκέπτεται και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει σε μια τέτοια διαδικασία (πιθανόν και συνθηματολογία) σε περίπτωση που κληθεί να κυβερνήσει την Ελλάδα.

Λαθραία τσιγάρα αγοράζει ένας στους τέσσερις καπνιστές


Λαθραία τσιγάρα αγοράζει ένας στους τέσσερις καπνιστές
Ο ένας στους τέσσερις καπνιστές αγοράζει λαθραία τσιγάρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, η αγορά των παράνομων τσιγάρων από 10 % που ήταν το 2011 εκτινάχθηκε στο 25%.
 Η αύξηση της φορολογίας των καπνικών προϊόντων κατά 7 φορές τα τρία τελευταία χρόνια έδιωξε τους καπνιστές από τα νόμιμα σημεία πώλησης που είναι τα περίπτερα. Η διακίνηση λαθραίων τσιγάρων έχει εξελιχθεί σε μια “μαύρη” επιχείρηση με έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Κύπρο – Τι θα γίνει αν ψηφίσουν "όχι"


Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην Κύπρο – Τι θα γίνει αν ψηφίσουν "όχι"
Χωρίς ουσιαστική απόφαση, αλλά με στόχο τη χαλάρωση του σχεδίου για τη φορολόγηση των καταθέσεων ολοκληρώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup το βράδυ της Κυριακής.
 Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης φέρεται να επιθυμούν ηπιότερη προσαρμογή ιδιαίτερα για εκείνους που έχουν καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ, ωστόσο η ανάγκη συνολική εξοικονόμηση 5,8 δισ. ευρώ αναμένεται να φέρει νέες εντάσεις, καθώς θα πρέπει να ανέβει ο συντελεστής φορολόγησης για τους μεγαλοκαταθέτες σε ποσοστό 15,6%, κάτι που δεν θέλει η κυβέρνηση, αφού θα οδηγήσει στη «φυγή» των μεγαλοκαταθετών.

Κλειστά τα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα


Κλειστά τα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα
Τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης, τα οποία θα έχουν εφοδιαστεί, θα λειτουργούν κανονικά.

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών 

Στον εισαγγελέα τα πορίσματα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004


Στον εισαγγελέα τα πορίσματα για  τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004
Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα Σωτήρη Μπουγιούκου έχουν μπει όλα τα πορίσματα της Ελεγκτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, μετά την αποκάλυψη της Realnews της περασμένης Κυριακής για τις απίστευτες σπατάλες της Οργανωτικής Επιτροπής, που όμως χαρακτηρίστηκαν «χρηστή διαχείριση».

Σύσκεψη αρχηγών για χαράτσι, απολύσεις και εξελίξεις στην Κύπρο


Σύσκεψη αρχηγών για χαράτσι, απολύσεις και εξελίξεις στην Κύπρο
Με αυτιά και μάτια στη Λευκωσία ο Αντώνης Σαμαράς καλεί στο Μαξίμου τους κυβερνητικούς εταίρους για να λύσει το δικό του γόρδιο δεσμό με χαράτσι και απολύσεις. Αγωνία για τις αποφάσεις της κυπριακής Βουλής.

Η αποψινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη στο Μαξίμου (18:00) σκιάζεται από τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο που εν πολλοίς αγγίζουν και την Ελλάδα δεδομένης της χρηματοπιστωτικής παρουσίας τριών κυπριακών τραπεζών στη χώρα –παρουσία που εκτός από κεφάλαια και δανειακά ανοίγματα «μεταφράζεται» σε πέντε χιλιάδες εργαζομένους…

Τσίπρας: Έκτακτη πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη και λύση σε επίπεδο ΕΕ


Τσίπρας: Έκτακτη πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη και λύση σε επίπεδο ΕΕ
Ενημέρωση για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης στην απόφαση του Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, ζητά επιτακτικά τις τελευταίες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναφέροντας το αίτημά του για έκτακτη πανευρωπαϊκή συνδιάσκεψη και συνολική λύση σε επίπεδο ΕΕ.

Στουρνάρας: "Δεν υπάρχει κανένας φόβος για τον έλληνα καταθέτη"


Στουρνάρας: "Δεν υπάρχει κανένας φόβος για τον έλληνα καταθέτη"
Μετά το τέλος του Eurogroup το υπουργείο Οικονομικών και ο Υπουργός Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε μέσω δελτίου τύπου: 

«Αποφασίστηκε να δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία στην Κύπρο προκειμένου να εξοικονομήσουν το ποσό που απαιτείται, οπότε η Κύπρος θα αποφασίσει τι είδους φόρο θα βάλει.

Αλαβάνος: Να αποχωρήσει άμεσα η Κύπρος από το ευρώ


Αλαβάνος: Να αποχωρήσει άμεσα η Κύπρος από το ευρώ
Άμεση αποχώρηση της Κύπρου από την ευρωζώνη, ζητεί ο επικεφαλής του «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής», Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας ότι «με δραματικό τρόπο οι εξελίξεις στην Κυπριακή Δημοκρατία υποδεικνύουν ότι για μια περιφερειακή χώρα σε κρίση ο μόνος δρόμος διάσωσης, ανασυγκρότησης και κοινωνικής προόδου είναι η άμεση αποχώρηση από την ευρωζώνη, το “Σχέδιο Β”».

Eurogroup: Φόρος για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ


Eurogroup: Φόρος για καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ
Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης τάχθηκαν υπέρ της μείωσης του έκτακτου τέλους επί των τραπεζικών καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ υπό τον όρο ότι συνολικά ο φόρος αυτός θα αποφέρει περί τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία του περασμένου Σαββάτου.