Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

AΠΟΖΗΜΙΩΣΗ - ΜΑΜΟΥΘ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

Την υψηλότερη μέχρι στιγμής αποζημίωσε σε βάρος της Τουρκίας για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 καταλόγισε τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητώντας από την Άγκυρα να καταβάλει...
το ποσό των 90 εκατ. ευρώ στη Λευκωσία.

Δεν θα ασχολούμαστε με την καριέρα του Γ. Στουρνάρα, λέει η Αφρ. Αλ Σάλεχ

Τη δυσαρέσκεια της εξέφρασε η υποψήφια ευρωβουλευτής με την Ελιά, Αφροδίτη Αλ Σαλέχ για τον Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με τα σενάρια, σύμφωνα με τα οποία  ο υπουργός Οικονομικών πρόκειται να αναλάβει το τιμόνι την  Τράπεζα της Ελλάδος. «Με 1,5 εκατομμύριο άνεργους δεν θα ασχολούμαστε με την με την

Tι αναφέρει το ΠΑΣΟΚ για το δημοσίευμα των Financial Times

Η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει τα εξής:
«Για τη συνάντηση των Καννών στις αρχές Νοεμβρίου 2011 έχουν γραφτεί περισσότερα ίσως σχόλια και από αυτά που γράφτηκαν για τη μάχη των Καννών.
Όσοι συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή κάποια στιγμή θα αναφερθούν με αυθεντικό τρόπο στα πραγματικά περιστατικά.

Ο Καρχιμάκης καταγγέλλει την παρέμβαση και ζητά να λάμψει η αλήθεια

Πρωτοφανή χαρακτηρίζει την ευθεία εξωτερική παρέμβαση για να ανατραπεί η κυβέρνηση Παπανδρέου ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης και ζητά να βγουν όλα στο φως.Σύμφωνα με τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, τα όσα αποκαλύπτουν οι Financial Times για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα το 2011,είναι πρωτοφανή και

Ανακοίνωση "Κεντρική Μακεδονία-Μπροστά" για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.



Αγαπητά μέλη και φίλοι της Κεντρικής Μακεδονίας-Μπροστά,

Μπορεί να μη συμμετέχουμε ως φορέας σε κάποιο εκλογικό σχήμα, όμως είναι αρκετά τα μέλη και οι φίλοι μας που θέτουν υποψηφιότητα στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές στις 18 Μαΐου.

Ο μισθολογικός χάρτης της ΕΕ -Το ύψος του κατώτατου μισθού σε κάθε χώρα

Στις κατώτερες θέσεις της λίστας με την κατάταξη των χωρών με υψηλό και μεσαίο επίπεδο ανάπτυξης όσον αφορά τις μεικτές αποδοχές (ακαθάριστος μισθός και εισφορές εργοδότη) βρισκόταν η Ελλάδα το 2013, με τον κατώτατο μισθό, την ίδια περίοδο να υφίστατο κάθετη μείωση. 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής» ο

Νέα επίθεση Ψαριανού σε Κοππά: Εγώ δεν είμαι περαστικός από τη ΔΗΜΑΡ, δεν είδα φως και μπήκα

Ανω κάτω έκανε τη ΔΗΜΑΡ η Μαριλένα Κοππά, η οποία κάλεσε τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν Σαμαρά «και όχι τα δεκανίκια» και δέχεται τα πυρά στελεχών του κόμματος.
Έχω κάνει 5.000 χιλιόμετρα για να μπει η ΔΗΜΑΡ στην Ευρωβουλή, δεν είναι δυνατόν να ακούω τέτοια περίεργα από διάφορους, είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός για την υποψήφια

Συνεχίζεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για τις δηλώσεις Γλέζου

Συνεχίζεται και σήμερα η αντιπαράθεση μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου για εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό.
Ο κ. Κεδίκογλου επικαλείται παλιότερες δηλώσεις του επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην ιστοσελίδα newsit.gr. Συγκεκριμένα, ο κ. Κεδίκογλου αναφέρει:
«Με παρέμβαση που αποκαλύπτει το NEWSIT, ο επικεφαλής του

Σίμος Δανιηλίδης : Σάλπισμα νίκης από τον Άγιο Παύλο!

Ισχυρό μήνυμα νίκης έστειλε χθες (11.5) από τη Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου ο επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης», δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ανοίγοντας τον κύκλο των τεσσάρων προεκλογικών συγκεντρώσεων του συνδυασμού στις Δημοτικές Ενότητες.   
Μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο, που συγκεντρώθηκε μπροστά στο εκλογικό κέντρο, ο Σίμος Δανιηλίδης κάλεσε τους συμπολίτες μας σε

Ποιοι είναι οι δέκα μεγαλύτεροι Ελληνες εφοπλιστές -Πόσα πλοία έχουν

Η Ελλάδα επέστρεψε στην κορυφή της ναυτιλίας, καθώς κατάφερε να αναρριχηθεί ξανά στην πρώτη θέση ως η μεγαλύτερη πλοιοκτήτρια χώρα στον κόσμο, με τους Ελληνες εφοπλιστές να αφήνουν στη δεύτερη θέση τους Ιάπωνες.
Ο υπό ελληνική πλοιοκτησία στόλος αποτελούνταν στα

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ στη χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση του Γιουνκέρ

«Ακόμη και η Ελλάδα πηγαίνει καλύτερα με χριστιανοδημοκρατική κυβέρνηση», δήλωσε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, τονίζοντας ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κυβερνήσεις κομμάτων του ΕΛΚ έχουν μεγαλύτερη ανάπτυξη και χαμηλότερο χρέος από αυτές με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις.

Η γκάφα για τις καταθέσεις κλονίζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση του κ. Γλέζου ξύπνησε μνήμες από τη συζήτηση, που προσπαθεί να βάλει στο περιθώριο ο ΣΥΡΙΖΑ, περί ενός πιθανού αδιεξόδου στο θέμα της χρηματοδοτικής ανάγκηςΜε τις περισσότερες δημοσκοπήσεις να δίνουν τουλάχιστον ένα οριακό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, αλλά και τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου να μιλούν για άνετη νίκη στις ευρωεκλογές, το μόνο που φοβούνται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι οι

Στηρίζει τη Νιόβη Παυλίδου η Ελιά

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης για την «Ελιά - Δημοκρατική Παράταξη» αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την υποστήριξή της στην υποψήφια περιφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία, καθηγήτρια κ. Νιόβη Παυλίδου.
Η συγκρότηση του συνδυασμού της, «Πολίτες Μπροστά», είναι αποτέλεσμα της απόφασης να συνεργαστούν μακριά από κομματικά

ΑΣΕΠ : ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ 149 ΘΕΣΕΙΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Στο Εθνικό Τυπογραφείο εστάλη για δημοσίευση η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 149 θέσεων τακτικού προσωπικού, τελωνειακών στο υπουργείο Οικονομικών. Με τη δημοσίευση της προκήρυξης στο  φύλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως θα ξεκινήσει και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ενδιαφερομένων. Από το σύνολο των θέσεων οι 94 αφορούν την κατηγορία της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης,

Ποια είναι η πανέμορφη Αλεξάνδρα Τερζίδου που συμμετέχει στο ψηφοδελτίου του Σίμου Δανιηλίδη;



Η πολιτική είναι γένους θηλυκού και στην περίπτωση της πανέμορφης Αλεξάνδρας Τερζίδου, το ρητό επιβεβαιώνεται πλήρως.
Η Αλεξάνδρα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος του Δήμου Νεάπολης – Συκεών με το συνδυασμό «Νέα Αυτοδιοίκηση» του Σίμου Δανιηλίδη.

Γεννήθηκε το 1983 στις Συκιές και είναι Γεωπόνος ΤΕ. Η αγάπη και το

Ο ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, Η ΑΛ ΣΑΛΕΧ ΚΑΙ ΜΑΤΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ



Την Δευτέρα 12 Μαΐου επισκέπτονται το νομό μας  κλιμάκιο της ‘‘ΕΛΙΑΣ’’ αποτελούμενο από τον Πάρι Κουκουλόπουλο και υποψ.  Ευρωβουλευτές ενόψει των επικείμενων εκλογών.
Οι καλεσμένοι της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας θα είναι κεντρικοί ομιλητές στην προεκλογική συγκέντρωση, στο κέντρο

Γερμανία: Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ο επικεφαλής της AfD

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, το οποίο δεν θεωρεί βιώσιμο, τάσσεται ο επικεφαλής της «Εναλλακτικής για την Γερμανία» (AfD) Μπερντ Λούκε και κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ωραιοποιεί την κατάσταση στην Ελλάδα.
Είναι όπως με τον πονόδοντο, σημειώνει χαρακτηριστικά

Πράσινο φως στη Χρυσή Αυγή για τις ευρωεκλογές

Ο Αρειος Πάγος έδωσε την Κυριακή το πράσινο φως στη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.
Το αρμόδιο Α΄ Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Γιώργου Χρυσικού, ανακοίνωσε τα κόμματα τα οποία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές και στον κατάλογο συμπεριλαμβάνεται