Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

'Αγγιγμα χωρίς αφή, μόνο με την δύναμη της σκέψης


Πώς θα σας φαινόταν αν αγγίζατε ένα αντικείμενο χωρίς να το πιάσετε με το χέρι σας, αλλά μόνο με τη δύναμη του νου; Αν νιώθατε την υφή του, σαν να το ακουμπάτε με ένα εικονικό χέρι, αξιοποιώντας την "ηλεκτρική" ισχύ του μυαλού σας;
  Όχι, δεν είναι σκηνή από ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά το αποτέλεσμα πειραματικής έρευνας που έγινε με τη βοήθεια της τεχνολογίας από διεθνή ομάδα επιστημόνων

Ήρθε το μπιφτέκι του σωλήνα!


Ήρθε το μπιφτέκι του σωλήνα! : Από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα είναι τα κοινά  μπιφτέκια που τρώγαμε έως σήμερα και θα συνεχίσουμε ίσως να τρώμε για  μερικά ακόμη
Από μοσχάρι, χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα είναι τα κοινά μπιφτέκια που τρώγαμε έως σήμερα και θα συνεχίσουμε ίσως να τρώμε για μερικά ακόμη χρόνια. Το μπιφτέκι του μέλλοντος, όμως, το οποίο αυτή την περίοδο «μαγειρεύεται» σε εργαστήριο της Ολλανδίας, θα είναι από βλαστοκύτταρα.

Ο δρ Μαρκ Ποστ από το Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ αγωνιά πάνω από 3.000 λεπτές λωρίδες βόειου μυϊκού ιστού: αυτή τη στιγμή αναπτύσσονται σε δοκιμαστικούς σωλήνες, στη συνέχεια θα αναμειχθούν με αίμα και τεχνητό λίπος και έως τον Οκτώβριο θα δώσουν το πιο ακριβό - εργαστηριακό - μπιφτέκι του κόσμου.

Λ. Παπαδήμος: Ανάπτυξη από το 2013 αν εφαρμοστεί το πρόγραμμα


O Λουκάς Παπαδήμος

Αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει την κρίση και από το 2013 θα επανέλθει σε ανάπτυξη εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας όμως την ανάγκη εφαρμογής των μέτρων.

«Εάν εφαρμοστεί αποτελεσματικά το νέο οικονομικό πρόγραμμα θα ξεπεράσουμε την κρίση και από το 2013 θα αρχίσει η ανάπτυξη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup

Η Μάχη του Βερντέν


Από τις σημαντικότερες πολεμικές αναμετρήσεις του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, με μεγάλη διάρκεια (21 Φεβρουαρίου - 18 Δεκεμβρίου 1916) και πολύ αίμα. Αντιμέτωπες τέθηκαν, για μια ακόμη φορά, οι στρατιωτικές δυνάμεις της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Το Βερντέν είναι μία πόλη της βορειοανατολικής Γαλλίας στις όχθες του ποταμού Μόζα ή Μεύση (Μeuse). Βρίσκεται σε στρατηγική θέση από την εποχή κιόλας του Αττίλα, ο οποίος απέτυχε να την κατακτήσει.

Τι αποφάσισαν στο υπουργικό



Με την διαδικασία του κατ'επείγοντως πηγαίνει την Πέμπτη στη βουλή το PSI. Με τον ίδιο τρόπο αναμένεται να περάσουν και τα νομοσχέδια των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας. Αυτό αποφασίστηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου η δημόσια διαβούλευση για τα ομόλογα θα αρχίσει την Παρασκευή.

«Ένα εκατομμύριο υπογραφές για την Ευρώπη»

Μία νέα κίνηση πολιτών με στόχο τη διαγραφή του Απεχθούς Ελληνικού Χρέους έχει ξεκινήσει στους κόλπους της Ευρώπης. Πρόκειται για τον συντονισμό Ευρωπαίων Πολιτών προκειμένου να συγκεντρωθούν 1 εκατ. υπογραφές, που, όταν ολοκληρωθεί, θα αποσταλεί σχετικό κείμενο στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τρέμε πυρίτιο!Χημική μέθοδος φέρνει πιο κοντά τα κυκλώματα από γραφένιο


Το γραφένιο αποτελείται από μονοατομικά φύλλα άνθρακα

Μια νέα μέθοδος για την οξείδωση του γραφενίου θα μπορούσε να επιτρέψει στο μέλλον την αντικατάσταση του πυριτίου που χρησιμοποιείται στα τσιπ από αυτή την παράξενη μορφή άνθρακα.

Το γραφένιο, μια μορφή του άνθρακα συγγενική με τον γραφίτη, αποτελείται από κυψελοειδή φύλλα ατόμων άνθρακα με πάχος ενός ατόμου. Εκτός του ό,τι είναι πιο ανθεκτικό από το ατσάλι, το γραφένιο είναι επίσης καλύτερος αγωγός του ηλεκτρισμού από οποιοδήποτε άλλο γνωστό υλικό.

Νέο malware αποσπά χρηματικά ποσά



Η μητροπολιτική αστυνομία της Μεγάλης Βρετανίας προειδοποιεί για ένα νέο κακόβουλο λογισμικό το οποίο έχει τη δυνατότητα να αποσπά χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους χρήστες.

Το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό εγκαθίσταται σε υπολογιστές χρηστών όταν εκείνοι επισκέπτονται συγκεκριμένες ιστοσελίδες. 

Οπλοστάσιο βρέθηκε στο κτήριο της πρεσβείας της Λιβύης στην Αθήνα



Μίνι οπλοστάσιο έκρυβε το κτήριο της πρεσβείας της Λιβύης στο Παλαιό Ψυχικό. Το πρωί της Δευτέρας, ύστερα από υπόδειξη της λιβυκής κυβέρνησης προς την πρεσβεία της Αθήνας, παραδόθηκε οπλισμός και εκρηκτικά. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας παραδόθηκαν από το προσωπικό της πρεσβείας:

Βενιζέλος: Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, υπογράψαμε μία ιστορική συμφωνία


Βενιζέλος: Δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς, υπογράψαμε μία ιστορική συμφωνία

 
  

«Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς και θριαμβολογίες» τόνισε σε συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τις «ιστορικές» όπως είπε, αποφάσεις του Eurogroup για τη νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας.

«Οι επιπτώσεις της χρεοκοπίας θα ήταν ανώτερες του ενός τρισ. ευρώ» είπε ο υπουργός Οικονομικών. «Αποφεύχθηκε το εφιαλτικό σενάριο για την χρεοκοπία. Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες. Υπάρχουν συγκρουόμενα συμφέροντα» είπε μεταξύ άλλων. «Αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε

Η στικτή ύαινα των σπηλαίων,στο σπήλαιο Κιλκίς



Ένα νέο, ιστορικής αξίας και εξαιρετικού ενδιαφέροντος απόκτημα, προστέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο εσωτερικό του σπηλαίου του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Κιλκίς. Πρόκειται για μιά αναπαράσταση της στικτής ύαινας των σπηλαίων - Crocuta crocuta spelaea - σε μια στιγμή της ζωής της που κουβαλάει τροφή για τα μικρά της. 
Το μεγάλου μεγέθους ομοίωμα έχει τοποθετηθεί στο... φυσικό του περιβάλλον,στην παλιά φυσική είσοδο του Σπηλαίου και συγκεκριμένα στη μεγάλη αίθουσα, με στόχο να προκαλεί δέος και να εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του.

Στηρίζει το νέο κόμμα του Καμμένου ο Γιάννης Μανώλης!


Στηρίζει το νέο κόμμα του Καμμένου ο Γιάννης Μανώλης!

 
  

Την πρόθεσή του να συστρατευθεί με τον Πάνο Καμμένο, o oποίος αναμένεται να ιδρύσει δικό του κόμμα, γνωστοποίησε ο μέχρι πρότινος γραμματέας του συνδικαλιστικού οργάνου της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
«Ο κ. Καμμένος είχε πάρει απόφαση να κάνει ένα κόμμα. Τώρα υπάρχουν άλλα δεδομένα. Θα συμμετέχουν πολλά από τα στελέχη που διαγράφηκαν. Ως απλός στρατιώτης θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια, δεν έχω δικαίωμα να πάω σπίτι μου», ανάφερε χαρακτηριστικά.

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ : ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΕΛΓΑ

H κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει, ούτε πρόκειται να αντιμετωπίσει θέμα κατάργησης ή περιορισμού των δραστηριοτήτων του ΕΛΓΑ, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, διαψεύδοντας πληροφορίες περί κατάργησης του Οργανισμού. Ο ΕΛΓΑ, συμπλήρωσε ο κ. Σκανδαλίδης, είναι ένας Οργανισμός απαραίτητος για την προστασία της αγροτικής δραστηριότητας και αποτελεί σημαντικό

Συνέντευξη Τύπου Βενιζέλου το απόγευμα

Στις 17:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλου, ο οποίος αναμένεται να κάνει έναν απολογισμό για τη συμφωνία και να ανοίξει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα.

«Eναπόκειται σε μας να καλύψουμε το χαμένο έδαφος»

«Μετά την απόφαση του Εurogroup εναπόκειται σε μας να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία που μας δίνεται, να τρέξουμε και να καλύψουμε τις ολιγωρίες και την καθυστέρηση των παρελθόντων ετών, ώστε να να μπούμε σε πορεία ανάπτυξης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες.

Κινεζική «σφήνα» στην κυπριακή ΑΟΖ ταράζει τα νερά


Κινεζική «σφήνα» στην κυπριακή ΑΟΖ ταράζει τα νερά Πετρελαϊκοί κολοσσοί της ασιατικής χώρας «χτυπούν την πόρτα» της Λευκωσίας τόσο για τις νέες έρευνες και την εξόρυξη, όσο και για την κατασκευή και λειτουργία του τερματικού υγροποίησης και εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

Τι αλλάζει για τις τράπεζες με το PSI

 
Eπιτόκιο που ξεκινά από το 2% για το ομόλογα λήξης το 2015, 3% για το 2020 και 4,3% από εκεί και πέρα προβλέπεται στη συμφωνία για το PSI, στην οποία κατέληξαν χτες η Ελλάδα και η Τρόικα με το IIF, έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση.

Ως τελική ημερομηνία ωρίμανσης ορίζεται το 2042, ενώ προβλέπεται ρήτρα ανάπτυξης της τάξης του 1%, ποσοστό που θα προστίθεται στο επιτόκιο από τις πληρωμές του 2015 και μετά ανάλογα με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Κίνημα επιστροφής καταθέσεων ζητά ο Βενιζέλος

 
«Εθνικό προσκλητήριο» για την επιστροφή των καταθέσεων στην Ελλάδα απηύθυνε το πρωί της Τρίτης από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα «είναι και θα είναι πάντα μέλος της ζώνης του ευρώ».

Καρναβάλι στο Στρατώνι Χαλκιδικής


Για 7η χρονιά ο Δήμος Αριστοτέλη σας καλωσορίζει στο Διαδημοτικό Καρναβάλι στο Στρατώνι. Την εποχή αυτή που όλα αλλάζουν, που οι προσδοκίες ανατρέπονται και. οι αξίες αναθεωρούνται, κάποιοι θεσμοί παραμένουν σταθεροί και αναλλοίωτοι.

Το ΕΚΘ καλεί σε ευρεία σύσκεψη φορείς της Θεσσαλονίκης για το λουκέτο στην Εργατική Εστία

Οριστικό τέλος στο ελληνικό κοινωνικό κράτος αποφάσισε να βάλει η κυβέρνηση με την απόφαση της για κατάργηση των  Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, υπακούοντας στις τυφλές επιταγές της Τρόικας
Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι «πρόκειται για δύο Οργανισμούς που επιβιώνουν και λειτουργούν

Απαντήσεις του ΥΠΕΚΑ στα ερωτήματα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς για τα μεταλλεία

Διαβιβάστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς το κείμενο με τις απαντήσεις του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στις έγγραφες ερωτήσεις που είχε υποβάλλει η Περιφερειακή Ενότητα και που αφορούσαν στο ζήτημα του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης του δημόσιου μεταλλευτικού χώρου στην περιοχή του π. δήμου Κρουσσίων.

Πρώτη φορά Πατριάρχης στην τουρκική Βουλή για να ζητήσει ίσα δικαιώματα

 
Πρώτη φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπέβαλε χθες σε ειδική επιτροπή της τουρκικής Βουλής τις προτάσεις των μειονοτήτων για το νέο Σύνταγμα της Τουρκίας, ζητώντας ίσα δικαιώματα και την προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας
«Μια νέα Τουρκία γεννιέται και δεν θέλουμε πλέον να είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας», δήλωσε ο Πατριάρχης έξω από την Τουρκική Εθνοσυνέλευση, χαρακτηρίζοντας πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πρώτη φορά στην ιστορία του

Προβληματισμός Κουβέλη για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας


Προβληματισμός Κουβέλη για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας : Προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα της νέας συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ.

Προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα της νέας συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι στο δεσμευτικό πλαίσιο που συμφωνήθηκε δεν υπάρχει αναφορά στην ανάπτυξη, εκφράζοντας φόβους ότι δεν θα υπάρξουν πρωτογενή πλεονάσματα και θα οδηγηθούμε στη λήψη νέων μέτρων.

Επιστρέφουν στη Ν.Δ. οι μισοί διαγραφέντες



Αυτό τουλάχιστον υπολογίζει η Συγγρού, εφόσον με τη στάση τους δείξουν ότι έχουν διάθεση να επιστρέψουν υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει βάλει ο πρόεδρος
Σημαντικός είναι ο ρόλος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν ήταν τυχαία άλλωστε η επαναφορά του στο προσκήνιο και την ανάθεση του συντονιστή εσωτερικών (ενόψει και των εκλογών), ενώ ρόλο διαμεσολαβητή με τους “αντάρτες” φαίνεται πως έχει αναλάβει και ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Λοβέρδος: Οσοι καταψήφισαν δεν δικαιούνται να νιώθουν ανακούφιση


Λοβέρδος: Οσοι καταψήφισαν δεν δικαιούνται να νιώθουν ανακούφιση
Με σκληρή γλώσσα εναντίον όσων καταψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, λέγοντας ότι «αυτός που είπε 'όχι' δε δικαιούται να συμμετέχει στην αίσθηση ανακούφισης» και στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην πολιτική που μπορούν να σηκώσουν το φορτίο της πατρίδας στα χέρια τους».
Επίσης, ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αφού εμφανίστηκε ανακουφισμένος από το αποτέλεσμα του Eurogroup για την Ελλάδα, έκανε λόγο για «θεσμικές πονηριές» των Ελλήνων που καλλιέργησαν ένα διάχυτο κλίμα δυσπιστίας και καχυποψίας.

Παπαδήμος: Υπέρ της παραμονής στο ευρώ μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών Πηγή:www.capital.gr



Σε τρεις παραμέτρους αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο Eurogroup σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους. 

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδήμος αναφέρθηκε στο νέο οικονομικό πρόγραμμα που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας. Δεύτερον, τόνισε ότι το πρόγραμμα, παρότι περιλαμβάνει πολλά δύσκολα μέτρα, εγκρίθηκε από τη Βουλή με πολύ ισχυρή πλειοψηφία 2/3 και ότι τα δύο κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση στηρίζουν τις αλλαγές. Αναφέρθηκε επίσης στο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη.

Σαν Σήμερα...


21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

1821: Σημειώνεται η πρώτη ένοπλη σύγκρουση Ελλήνων και Τούρκων στο Γαλάτσι της Μολδοβλαχίας, δύο μέρες πριν από την έναρξη της Επανάστασης από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.
1848: Οι Μαρξ και Ένγκελς δημοσιεύουν το Κομουνιστικό Μανιφέστο, τη Βίβλο του Κομουνισμού.
1878: Εκδίδεται ο πρώτος τηλεφωνικός κατάλογος στις ΗΠΑ. Οι σελίδες του περιλαμβάνουν 50 ονόματα.

Σε τρεις δόσεις με το εκκαθαριστικό η έκτακτη εισφορά του 2011

Σε τρεις δόσεις με το εκκαθαριστικό η έκτακτη εισφορά του 2011
 
Νέο «χτύπημα» για όλους τους φορολογούμενους επιφυλάσσει ο
εφαρμοστικός νόμος με τα μέτρα του μνημονίου που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης του 2011 θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις αντί των έξι που ίσχυε πέρυσι, ενώ θα υπάρξουν και υπόχρεοι οι οποίοι θα αναγκαστούν να την καταβάλλουν εφάπαξ.
Το γεγονός φυσικά αυτό θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τους προϋπολογισμούς των φορολογουμένων, εάν ληφθεί υπόψη ότι, εκτός από τις αλλεπάλληλες μειώσεις στις αποδοχές τους φέτος, έρχονται αντιμέτωποι και με τις εξής επιβαρύνσεις:

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Σε 31 από 56 που είναι σήμερα θα συγχωνευτούν τα Ερευνητικά Ινστιτούτα και τα Ερευνητικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Προανήγγειλε επίσης ότι τα Ινστιτούτα της Ακαδημίας Αθηνών από

ΠΑΣΟΚ: Κοινή συνεδρίαση Κ.Τ.Ε. Εργασίας και Υγείας

Συνέρχονται σήμερα Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στις 13.00 το μεσημέρι, σε κοινή συνεδρίαση, ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας (Κ.Τ.Ε.) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΠΑΣΟΚ, με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέα Λοβέρδο και Μιχάλη Τιμοσίδη, καθώς και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη, για το νομοσχέδιο:

Συμφώνησαν οι δανειστές της Ελλάδας




Ύστερα από μαραθώνιες διαβουλεύσεις το Eurogroup κατέληξε σε συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Ειδικότερα, προβλέπεται απομείωση των ελληνικών ομολόγων κατά 100 δισ. ευρώ με τη παράλληλη χορήγηση 130 δισ. ευρώ προς την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου το 2020 το ποσοστό του ελληνικού χρέους να μην ξεπερνά το

"Ετσι εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι...".Τέλος στην επιστημονική διαμάχη;


 
Η αιτία αφανισμού των δεινοσαύρων αποτελεί εδώ και αιώνες ένα άλυτο μυστήριο για τους επιστήμονες. Οι θεωρίες που κατά καιρούς διατυπώνονται, είναι πολλές, με επικρατέστερη εκείνη της πτώσης αστεροειδούς.
  Οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν στην πιθανότητα, οι δεινόσαυροι να χάθηκαν όταν ένας τεράστιος μετεωρίτης συγκρούστηκε με τη Γη κοντά στις ακτές του Μεξικού στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου, πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια.

Η εκδίκηση της φύσης


Περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε περιοχές υψηλού κινδύνου που  πλήττονται από κατολισθήσεις, πλημμύρες και μεγάλη άνοδο του επιπέδου της θάλασσας.
Οι φυσικές καταστροφές, όπως από ακραία καιρικά φαινόμενα, μοιάζουν να πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια.

Το Κομμουνιστικό Μανιφέστο


Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία σε όλο τον κόσμο, μαζί με την Αγία Γραφή, το Κοράνι και το Κόκκινο Βιβλιαράκι του Μάο, που άσκησε τεράστια επιρροή τον 19ο και 20ο αιώνα. Κυκλοφόρησε στις 21 Φεβρουαρίου του 1848. Συγγραφείς του, ο Καρλ Μαρξ και ο Φρίντριχ Ένγκελς.
Το βιβλίο ήταν παραγγελία της «Κομμουνιστικής Λίγκας» στους δύο θεωρητικούς της κομμουνιστικής ιδέας, ενόψει του συνεδρίου της στο Λονδίνο. Το «Μανιφέστο» προτείνει ένα σχέδιο δράσης για την προλεταριακή επανάσταση, που θ' ανατρέψει τον καπιταλισμό και τελικά θα φέρει την αταξική κοινωνία.