Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ...

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ που κλήθηκαν να σχολιάσουν τη δήλωση Σαμαρά έλεγαν τα εξής :
'' Εμείς αντιλαμβανόμαστε πως με τη δήλωση του ο κ. Σαμαράς λέει πως θα κάνει  μέσα στις επόμενες ώρες όλα όσα ανέλαβε να κάνει  στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, ώστε αύριο να μπορεί να οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο που θα διασφαλίζει την οριστική  έξοδο της χώρας από την κρίση, θα γίνεται δεκτό ως

Φήμες για αποχώρηση Κουβέλη από την Κυβέρνηση!


Ενοχλημένοι στην Αγίου Κωνσταντίνου
Το γύρο σε όλα τα δημοσιογραφικά στέκια κάνει η είδηση ότι ο Φώτης Κουβέλης είναι έτοιμος ακόμα και να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Ο λόγος είναι η ενόχληση μετά την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά "Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι το τολμήσουμε!" , αλλά και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα που είπε δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, ο Κουβέλης ας κάνει ό,τι θέλει

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Παρά τα όσα είπε ο Γ. Στουρνάρας πριν την έναρξη της σύσκεψης των τριών αρχηγών, ότι τα μέτρα θα κλείσουν «αναγκαστικά» σήμερα, ο Φώτης Κουβέλης αμέσως μετά τη λήξη της ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων. Πρωτοβουλίες από τον πρωθυπουργό για συνολική διαπραγμάτευση ζήτησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΥΠΕΡ ΑΜΕΣΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Υπέρ της άμεσης εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, από την παρουσίαση του βιβλίου της Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος, Ένας μοναχικός πρόεδρος», στην Παλαιά Βουλή.

«Αυτό που δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το 2001, θα μπορούσε να γίνει σε μία νέα αναθεωρητική διαδικασία», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως η άμεση εκλογή Προέδρου δεν θα συνεπάγεται αλλαγές στην Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατία, αλλά και πως ο θεσμός του αρχηγού του κράτους, θα μπορούσε να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης αντιπροσώπευσης που αντιμετωπίζει το

Διακινούσαν χασίσι στο Κιλκίς αλλά τους τσάκωσαν

Συνελήφθησαν χθες (22.10.2012) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαποί 43 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για πώληση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. 
Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά Πέλλας, ύστερα από

ΟΑΕΕ: Νέες ρυθμίσεις οφειλόμενων εισφορών για τους ασφαλισμένους...


Απαλλάσσονται από τα τέλη καθυστέρησης ενώ αναστέλλονται τα αναγκαστικά μέτρα...
Νέα δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών δίνεται στους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Η ρύθμιση αφορά  οφειλόμενες έως 30 Ιουνίου ασφαλιστικές εισφορές, με ευνοϊκούς όρους, όπως η απαλλαγή από τέλη καθυστέρησης μέχρι και 100%, και η αναστολή των αναγκαστικών

μέτρων, έως 31 Δεκεμβρίου 2013.

Παραστατίδης:Ψηφίζει ή όχι;


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει τα μέτρα άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παραστατίδης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Όπως είπε, γίνεται μια προσπάθεια να κλείσει το πακέτο μέτρων, σημασία όμως έχει πώς κλείνει και τι επιπτώσεις έχει στην κοινωνία.

Χρ. Μάτης: Είναι ντροπή ο δήμος Θεσσαλονίκης να εισπράττει τέλη για υπηρεσίες που δεν παρέχει

"Ντροπή" χαρακτηρίζει την μείωση των δημοτικών τελών ο Χρήστος Μάτης, ο οποίος κάνει λόγο για υπηρεσίες που ουσιαστικά δεν προσφέρονται στους πολίτες

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τα... είπαν στον ΣΜΑ Παππάς- Φωτόπουλος

Συνάντηση εργασίας του Αντιδημάρχου Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάση Παππά  με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Ευθύμιο Φωτόπουλο πραγματοποιήθηκε σήμερα, στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α), στον Φοίνικα.

Το στοιχειωμένο ξενοδοχείο del Salto


Ο καταρράκτης Tequendama (Salto del Tequendama) είναι ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο περίπου 30 χλμ νοτιοδυτικά της Μπογκοτά, της πρωτεύουσας της Κολομβίας. Κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται την περιοχή για να θαυμάσουν τον καταρράκτη ύψους 157 μέτρων αλλά και την μοναδική ομορφιά της φύσης τριγύρω του.

Ο δεκάλογος της μακροζωίας: Τι 30, τι 40, τι 50


Οι ειδικοί επιμένουν ότι εάν προνοήσετε από τα 30 σας, στα 60 σας θα είστε σε θέση να φαίνεστε και να αισθάνεστε 40 ετών. Τα μαθηματικά... πάνε και έρχονται σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά η ουσία είναι μια: τι μπορείτε να κάνετε για να κερδίσετε μακροζωία, υγεία και ευτυχία;

Επειδή η προνοητικότητα είναι η λέξη κλειδί για μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή, το click@Life συγκέντρωσε για σας το δεκάλογο της μακροζωίας, που για να επιτύχει καλό θα είναι να ξεκινήσετε να τον εφαρμόζετε ευθύς αμέσως.

Φ. Κουβέλης: Με βρίσκουν αντίθετο οι αξιώσεις της τρόικας στα εργασιακά Αναφορικά με τα άλλα μέτρα, υπογράμμισε ότι η συζήτηση συνεχίζεται και βρίσκεται σε εξέλιξη


Η Δημοκρατική Αριστερά δε θα ψηφίσει τις μεταβολές στις οποίες επιμένει η τρόικα αναφορικά με τα εργασιακά, τόνισε μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών ο Φώτης Κουβέλης.

Ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε ότι είναι αντίθετος με όσα επιμένει η τρόικα στα εργασιακά, «οι αξιώσεις της με βρίσκουν αντίπαλο» και εξέφρασε το φόβο ότι «αν γίνουν δεκτές οι απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικας θα αυξηθούν οι απολύσεις, η ανεργία και η ύφεση».

Ευ. Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα πράξει το καθήκον του αρκεί αυτό να οδηγεί σε αποτέλεσμα


Μετά από τέσσερις σχεδόν μήνες πρέπει να φτάσουμε στο τέλος, η παράταση της εκκρεμότητας δεν μας βοήθα, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και ζήτησε τη δημιουργία ολοκληρωμένου πλαισίου που θα δώσει ελπίδα και προοπτική στον λαό. 

Σημείωσε ότι «στηρίζουμε την κυβέρνηση, είμαστε εθνικά ενωμένοι όταν συζητούμε με τους ευρωπαίους εταίρους μας και τους διεθνείς παράγοντες». Επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα πράξει το εθνικό του καθήκον αρκεί αυτό να οδηγεί σε αποτέλεσμα.

Τσίπουρο: Μακριά από το χύμα!


Αλβανικό και Βουλγαρικό «τσίπουρο», επικίνδυνο για την δημόσια υγεία, εισάγεται λαθραία και πουλιέται μέσα σε πλαστικά δοχεία σαν «Ελληνικό»!

Ο κλάδος των αλκοολούχων ποτών αντιμετωπίζει στην χώρα μας πολύ σοβαρά προβλήματα που επιδεινώνονται ραγδαία με την ένταση της οικονομικής κρίσης, την αύξηση της φορολογίας στα οινοπνευματώδη ποτά και κυρίως από το λαθρεμπόριο οινοπνεύματος που κυριολεκτικά οργιάζει απειλώντας κάθε οργανωμένη επιχείρηση η οποία λειτουργεί με πλήρη συμμόρφωση στους νόμους του Ελληνικού κράτους!

Φεύγει η Παπαρήγα, αλλάζει σελίδα το ΚΚΕ με την εκλογή νέου γ.γ.


Tο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή άνοιξη, θα είναι ένα από τα ιστορικότερα συνέδρια του κόμματος, καθώς αναμένεται να εκλέξει το νέο Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, αλλά και να διαμορφώσει τη νέα στρατηγική του κόμματος σε σχέση με τα νέα δεδομένα για τη χώρα.

Σεξουαλική επίθεση σε γαλλίδα δημοσιγράφο απο Αιγύπτιους


Επίθεση από δεκάδες Αιγύπτιους, την ώρα που ήταν έτοιμη να δώσει την ανταπόκρισή της, στο κανάλι France 24, δέχθηκε Γαλλίδα δημοσιογράφος. 
Το περιστατικό συνέβη πριν τρεις ημέρες, εναντίον της Sonia Dridi. Οι άνδρες την περικύκλωσαν και άρχισαν να την ακουμπούν σε όλο της το σώμα, ενώ κάποιοι προσπαθούσαν να τις σκίσουν τα ρούχα.

Ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης έπαψε να αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των hedge funds για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια


Ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης έπαψε να αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία των hedge funds για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, όπως αποκαλύπτει η τελευταία έρευνα της Macro Risk Advisors.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εν λόγω μελέτης, ο κίνδυνος περί κατάρρευσης του ευρώ και διάσπασης της Ευρωζώνης, έχει περάσει πλέον στη δεύτερη θέση, αφού την "πρωτιά" καταλαμβάνουν οι φόβοι για την επόμενη μέρα των ΗΠΑ, στη σκιά των προεδρικών εκλογών της 6ης Νοεμβρίου και υπό το βάρος των ανησυχιών για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Έλληνας παράγει ρεύμα από κοπριά!


Ιδιοκτήτης χοιροτροφικής μονάδας στο Καμποχώρι Ημαθίας παράγει και πουλάει ρεύμα στη ΔΕΗ αξιοποιώντας κοπριές των 10.000 γουρουνιών της μονάδας του!
«Ευελπιστώ σε 5 συνολικά χρόνια από την ημέρα λειτουργίας της μονάδας, να έχω κάνει απόσβεση του κόστους εγκατάστασής της που ανήλθε στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ», λέει ο ιδιοκτήτης της μονάδας, Αντώνης Γκασνάκης σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ.

Τα 10 βήματα μετά τον χωρισμό


Τα 10 βήματα μετά τον χωρισμό (1)
Αν και ο χωρισμός από μία σχέση είναι δυσάρεστος, τις περισσότερες τουλάχιστον φορές, ανάλογα με το αν είστε ο θύτης ή το θύμα, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) άνθρωποι πλέον θα χρειαστεί να περάσουν από αυτή τη διαδικασία κάποιες φορές στη ζωή τους.
Όταν αποφασίσετε βέβαια εσείς να λήξετε μία σχέση που δεν «πάει» άλλο, τα πράγματα είναι πιο απλά και όχι και τόσο δυσάρεστα, αφού η απόφαση είναι δική σας.

Κατασχέθηκαν (15) αρχαία νομίσματα



Πρόκειται για νομίσματα της Κλασσικής, της Ρωμαϊκής και της Βυζαντινής εποχής. Χθες (22.10.2012) το βράδυ, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας του Αστυνομικού Τμήματος Σκύδρας Πέλλας, βρέθηκε και κατασχέθηκε, στην περιοχή του εγκαταλελειμμένου Τελωνείου Σερρών, ένα μεταλλικό κυτίο το οποίο περιείχε (15) αρχαία νομίσματα. 

Οι μεγαλύτερες επιδημίες που γνώρισε ο κόσμος


Οι μεγαλύτερες επιδημίες που γνώρισε ο κόσμος (6)
Με τις ανθρωπιστικές κρίσεις του πλανήτη μας να περιλαμβάνουν ακόμα και σήμερα εκρήξεις πανδημιών σε διάφορες γωνιές του κόσμου, η μάστιγα των θανατηφόρων ασθενειών δεν έχει καταλαγιάσει…
Το ξέσπασμα της χολέρας στη δοκιμαζόμενη Αϊτή σκότωσε 300 ανθρώπους και μόλυνε άλλους 3.000. Στην Αφρική και την Ασία ο κόσμος υποφέρει από νόσους που στη Δύση έχουν πλέον εκλείψει.
Με αυτά υπόψη, ας δούμε τις χειρότερες επιδημίες που γνώρισε ποτέ ο πολύπαθος πλανήτης μας…

38 Φωτογραφίες από τα γυρίσματα διάσημων ταινιών τρόμου


Φωτογραφίες από τα γυρίσματα διάσημων ταινιών τρόμου (22)
Στο φωτογραφικό αφιέρωμα που ακολουθεί, θα δείτε μοναδικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα γνωστών ταινιών τρόμου, με πράγματα που εκπλήσσουν και σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούν γέλιο!

Μπορεί το σώμα να προβλέπει το μέλλον; Υπάρχουν ενδείξεις χωρίς όμως οι επιστήμονες να είναι σε θέση να δώσουν μια λογική εξήγηση


Μπορεί το σώμα να προβλέπει το μέλλον;
Το ότι το υποσυνείδητο μέρος του μυαλού γνωρίζει πολλά περισσότερα από το συνειδητό είναι γνωστό. Μετα-ανάλυση αμερικανών επιστημόνων όμως έδειξε ότι η υποσυνείδητη διέγερση τίθεται σε λειτουργία αρκετά προτού ενεργοποιηθεί η συνειδητή μας επίγνωση, προειδοποιώντας μας για κάτι που πρόκειται να συμβεί στο πολύ κοντινό μέλλον και μάλιστα χωρίς ερεθίσματα από το γύρω περιβάλλον.

Τελεσίγραφο Β.Πούτιν σε Ρ.Τ.Ερντογάν - "Αν κτυπήσετε την Συρία κτυπάτε την Ρωσία"!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας "ΑΙντινλινκ" ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν, είχε τηλεφωνική συνομιλία εκείνη τη νύχτα με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρ.Τ.Ερντογάν, τον οποίο απείλησε ευθέως με κήρυξη πολέμου (!) σε περίπτωση που η Τουρκία εισέβαλε στην Συρία!  
Όπως γράφει η εφημερίδα στην τηλεφωνική συνομιλία ο Β.Πούτιν προειδοποίησε ότι τηλεφωνική συνομιλία έγινε εξελίχθηκε σε κανονικό τελεσίγραφο της Ρωσίας προς την Τουρκία με τον εξής διάλογο: 

Τα μειονεκτήματα των φωτοβολταϊκών!


Παρόλα τα πλεονεκτήματα που όλοι γνωρίζουμε, τελικά με τα φωτοβολταϊκά, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ρόδινα. 


Φυσικά τα φωτοβολταϊκά μας δίνουν άφθονη ενέργεια από τον ήλιο, χωρίς να μολύνουμε έτσι το περιβάλλον, και χωρίς αυτή η πηγή ενέργειας να εκλείψει ποτέ. 

Πέντε νεκροί λόγω του ενεργειακού ποτού «Monster»;


Στο «μικροσκόπιο» της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έχει βρεθεί το ενεργειακό ποτό με το όνομα «Monster», καθώς φαίνεται πως συνδέεται με πέντε περιστατικά θανάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα, ένα από τα περιστατικά αφορά σε μια 14χρονη που έπαθε καρδιακή προσβολή.

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχουμε μαγικές λύσεις, αλλά πολιτική βούληση» Επιχειρεί απεγκλωβισμό από κυβερνητικά διλήμματα


ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν έχουμε μαγικές λύσεις, αλλά πολιτική βούληση»

Σε διαρκή αγώνα καλλιέργειας ενός ρεαλιστικού προφίλ και παράλληλα, απεγκλωβισμού από το δίλημμα που πιθανολογείται ότι θα τεθεί εκ νέου από την κυβέρνηση («μέτρα ή θάνατος»), αποδύεται ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ, εν αναμονή του προσεχούς διαστήματος.

Κύριο στοιχείο της προσπάθειας απεγκλωβισμού είναι η υιοθέτηση μίας μάλλον ήπιας ρητορικής και στο πλαίσιο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται πως στρέφεται στο - πολιτικά μάλλον ασαφές - δόγμα «δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις».

"Κουβαλούσε" 60 χρόνια "θραύσματα" νάρκης στο γόνατό του! Τα βρήκαν όταν...πέθανε


Ο Ρόναλντ Μπράουν πάτησε μια νάρκη, ενώ βρισκόταν σε μια αποστολή στη Γαλλία τον Αύγουστο του 1944.


Η έκρηξη έστειλε καυτά θραύσματα στο...
αριστερό του πόδι. Λόγω των διαφόρων ιατρικών παθήσεων τότε θεωρήθηκε καλύτερο τα θραύσματα απο την οβίδα να τα αφήσουν στο σώμα του.

Credit Suisse: Η διόρθωση των αγορών έλαβε τέλος - Έρχεται άνοδος των χρηματιστηρίων τους προσεχείς 3 μήνες


Το τέλος της διορθωτικής πορείας των διεθνών αγορών και κατ΄επέκταση τη σταδιακή ανάκαμψή τους προβλέπει στην τελευταία έκθεσή της η Credit Suisse.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο οίκος, η αβεβαιότητα συνεχίζει να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό των διεθνών χρηματιστηρίων, ωστόσο ορισμένες σημαντικές ανησυχίες τείνουν να υποβαθμιστούν.

Η φτώχεια πλήττει και την Γερμανία


Ένας στους 20 Γερμανούς δεν μπορεί να πληρώσει εγκαίρως τους λογαριασμούς του ή παραλείπει γεύματα επειδή δεν έχει αρκετά χρήματα για φαγητό, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχεδόν το 5,3% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες στέρησης - με τον όρο αυτό οι ευρωπαίοι στατιστικολόγοι αναφέρονται σε εκείνους που είναι πολύ φτωχοί ώστε να μπορούν να πληρώνουν εγκαίρως το ενοίκιο, να τρώνε κρέας τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα ή να μπορούν να αγοράσουν αυτοκίνητο, πλυντήριο ή έγχρωμη τηλεόραση.

Σαν σήμερα 23 Οκτωβρίου


Γεγονότα
1385: Ο Πάπας Ουρβανός VI ιδρύει το ονομαστό πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης.
1914: Η Μεγάλη Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και προσαρτά την Κύπρο.
1941: Γερμανικά στρατεύματα κατοχής πυρπολούν οικίες του χωριού Μεσόβουνο της Κοζάνης και εκτελούν 157 κατοίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ήρωες του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

Έγκυος έμεινε "ανοιγμένη" στο χειρουργείο επειδή δεν λειτούργησε η γεννήτρια του νοσοκομείου Σερρών


Έγκυος έμεινε "ανοιγμένη" στο χειρουργείο επειδή δεν λειτούργησε η γεννήτρια του νοσοκομείου Σερρών
Ένα απίστευτο περιστατικό που δείχνει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί στην περιφέρεια φέρνει σήμερα στο φως...
τo nocomments. Όλα έγιναν κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας που έπληξε την περασμένη εβδομάδα τον νομό Σερρών.

ΕΦΕΤ: Όχι στην μετατροπή της χώρας σε χωματερή ληγμένων τροφίμων


ΕΦΕΤ: Όχι στην μετατροπή της χώρας σε χωματερή ληγμένων τροφίμων
Αντίθετος δηλώνει ο ΕΦΕΤ στην αγορανομική διάταξη για τα προιόντα περασμένης διατηρησιμότητας, καθώς μετά τη συνάντηση...
που πραγματοποιήθηκε στον ΕΦΕΤ, στις 19-10-2012, με την παρουσία των ενώσεων καταναλωτών, των επιχειρήσεων τροφίμων και των επιχειρήσεων λιανεμπορίου, κατέληξε ότι πρέπει να παραμείνει ανενεργή διότι:

Τι προβλέπει το Μνημόνιο για εισιτήρια, ρεύμα, κλειστά επαγγέλματα και απελευθέρωση ωραρίου


Παρεμβάσεις για το άνοιγμα των επαγγελμάτων και την απελευθέρωση των υπηρεσιών με στόχο να πέσουν οι τιμές, αλλά και αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στα εισιτήρια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς (του ΟΑΣΑ, του ΜΕΤΡΟ και του ΟΣΕ), ''τουλάχιστον κατά 25%'', προβλέπει το νέο μνημόνιο με την τρόικα.

17χρονη ομογενής συγκέντρωσε 80.000 δολάρια για την Ελλάδα


17χρονη ομογενής συγκέντρωσε 80.000 δολάρια για την Ελλάδα
Μια εκδήλωση που κατέληξε στη συγκέντρωση 80.000 δολαρίων για τα παιδιά της Ελλάδας διοργάνωσε η 17χρονη ομογενής Χριστίνα Λεβέντη, στη Νέα Υόρκη.
Τα έσοδα της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο κοινοτικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν, θα δοθούν στον Οργανισμό «Κάνε μια Ευχή Ελλάδα» (Make a Wish Greece).

Έλληνας διατητής μπήκε στο βιβλίο Guinness – Έχει πιστοποίηση για 27 αθλήματα


Ο 29χρονος Ανδρέας Κωλέττης πήρε το ρεκόρ ως «Κάτοχος των Περισσοτέρων Πιστοποιήσεων Διαιτητή / Κριτή Αθλημάτων».


Ο ρέκορντμαν Έλληνας έχει πιστοποίηση για: Στίβο, Αντισφαίριση, Χειροσφαίριση επί Άμμου (Beach Handball), Αντισφαίριση επί Άμμου (Beach Tennis), Πετοσφαίριση επί Άμμου (Beach Volleyball),

Μέσα στην ημέρα «κλείνει» το πακέτο των εργασιακών


Μέσα στην ημέρα αναμένεται να κλείσει η συμφωνία για το πακέτο του εργασιακού που θα περιλαμβάνει επώδυνες αλλαγές και μικρές υπαναχωρήσεις από την πλευρά της Τρόικας. Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης εκφράζει την αισιοδοξία του μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με εκπροσώπους της τρόικας, παρότι δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη απάντηση στο email με τις αντιπροτάσεις που έχει αποστείλει στις Βρυξέλλες.

Reuters:Ρεπορτάζ για την Ελλάδα που σοκάρει.Το πρακτορείου Reuters επισκέφτηκε την Ελλάδα για ένα ρεπορτάζ το οποίο παρουσιάζει τη σκοτεινή πλευρά της χώρας μας.


Στο ρεπορτάζ που παρουσίασε δίνει έμφαση σε “ξεχασμένες”, όπως τις αποκαλεί ασθένειες, οι οποίες όμως εμφανίζονται ξανά στη σημερινή Ελλάδα της κρίσης.

“Εκεί που φαίνεται ότι τα πράγματα δε θα μπορούσαν να πάνε χειρότερα για τηνΕλλάδα, η εξαντλημένη και καταχρεωμένη χώρα έχει να αντιμετωπίσει ακόμη μια νέα απειλή: τις ασθένειες που μεταδίδονται από τα κουνούπια”.

Ο τύπος της Τρίτης


Ποια θέματα κυριαρχούν: το σχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων, το ενδεχόμενο παγώματος των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και το 2013, τα εργασιακά στις συζητήσεις με την τρόικα και η σημερινή συνάντηση Σαμαρά με Βενιζέλο και Κουβέλη.
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

Αποφασισμένος να κλείσει τη συμφωνία ο πρωθυπουργός Ο Φώτης Κουβέλης επιμένεις στις ενστάσεις του για τις αλλαγές στα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα


Φ. Κουβέλης, Ευ. Βενιζέλος και Αν. Σαμαράς
Νέα συνάντηση για τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ υπουργού Οικονομικών και τρόικας, θα έχουν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, και οι κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.

Ο Φώτης Κουβέλης επιμένεις στις ενστάσεις του για τις αλλαγές στα εργασιακά στον ιδιωτικό τομέα, ενώ σε ανάλογη κατεύθυνση κινείται και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια ώρα, παραμένει και η διαφωνία μεταξύ Αθήνας και των δανειστών για τα εργασιακά.

Ανησυχία ευρωβουλευτών για την έξαρση εξτρεμισμού στην Ελλάδα


Έλληνες ευρωβουλευτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στις Βρυξέλλες για την έξαρση εξτρεμισμού στην Ελλάδα, εκφράζοντας ανησυχίες για την ύπαρξη κομμάτων νεοναζιστικού χαρακτήρα, όπως αυτό της Χρυσής Αυγής. 

«Τα μέτρα είναι σφαγείο και δεν είναι τα τελευταία»


«Αλλαγή στρατηγικής του ΚΚΕ δεν θα έχουμε» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες βράδυ στο Kontra Channel.
Εξάλλου στο μήνυμα που ζητήθηκε από την κ. Παπαρήγα, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «τα μέτρα που θα έλθουν στην Βουλή είναι σφαγείο και δεν είναι τα τελευταία, ο λαός πρέπει να δείξει με την στάση του ότι είναι αποφασισμένος να παλέψει, ότι νικά την μοιρολατρεία και ότι θα εξαπολύσει μια αντεπίθεση διαρκείας» και τόνισε ότι «στην Ελλάδα πρέπει να γίνει ριζική αλλαγή».

Τσίπρας: «Απομονωμένη» και «εξαρτημένη από τους δανειστές» η κυβέρνηση


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Απομονωμένη από το λαό» και «απολύτως εξαρτημένη από τους δανειστές» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στις Σέρρες.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τους κυβερνητικούς εταίρους ότι προσπαθούν να δείξουν ότι διαπραγματεύονται εργασιακά ζητήματα τα οποία έχουν ήδη ψηφίσει από το Μάρτιο.

Σε νέα μορφή ο λογαριασμός της ΔΕΗ


Αυτός θα είναι ο νέος λογαριασμός της ΔΕΗ και η εταιρεία μας απέστειλε και δελτίο τύπου με πιθανές απορίες και ερωτήσεις προκειμένου να ενημερωθούν οι καταναλωτές...Τώρα γιατί άλλαξε και τι...κρύβει ο νέος λογαριασμός μένει να το δούμε στην...πράξη!!!


«Όχι» στην Ευρωπαϊκή Ένωση λένε οι Νορβηγοί


Αμετακίνητοι σε σχέση με την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν οι Νορβηγοί, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν επιθυμούν να γίνουν μέλη της οικογένειας των «27». Το Νόμπελ Ειρήνης που πρόσφατα απενεμήθη στην Ε.Ε. δεν φάνηκε τελικά ικανό να τους αλλάξει γνώμη... 

Αλλαγή στάσης από τους Έλληνες του εξωτερικού - Αυξημένη η διάθεση για επενδύσεις στο ΧΑ και τo real estate στην Ελλάδα


Στη γενικευμένη αλλαγή κλίματος που σημειώνεται στο εξωτερικό για την Ελλάδα, καθώς μειώνονται οι φόβοι για την αποχώρηση της χώρας από το ευρώ, εστιάζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, μετά από μια περίοδο που οι Έλληνες του εξωτερικού επιχειρούσαν να μεταφέρουν την περιουσία τους εκτός Ελλάδας, υπό το φόβο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, πλέον το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει.

Φόρος από το πρώτο τετραγωνικό


Έρχεται νέος ενιαίος φόρος ακινήτων από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας και από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο, με παράλληλη κατάργηση του αφορολογήτου.

Το υπουργείο προωθεί το νέο σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ μετά την κατάργηση από το 2013 του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Πυροβόλησαν σκοπό στη σκοπιά – Συναγερμός σε Αντιτρομοκρατική και Στρατό


Τουλάχιστον περίεργο χαρακτηρίζεται το περιστατικό χθες το βράδυ σε στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης

Στο στόχαστρο αγνώστων μπήκε ένας στρατιώτης που έκανε σκοπιά στο στρατόπεδο του 523 τάγματος.

Πρωτοβουλίες για νέο κόμμα εξαγγέλλει ο Α. Λοβέρδος


Πρωτοβουλίες για νέο πολιτικό κόμμα ή απολύτως αναμορφωμένους σχηματισμούς προανήγγειλε για αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων ο Ανδρέας Λοβέρδος, παρουσιάζοντας στο Άργος το βιβλίο του «Θέσεις για τη νέα ελληνική ανόρθωση».