Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Το απέραντο «εργοτάξιο» των χρηματαγορών


lehman_2524409kΦαίνεται να έχει επανέλθει σχετική ηρεμία στις χρηματαγορές, σύμφωνα με αναλυτές, ενώ το κόστος της χρηματοοικονομική κρίσης είναι ανυπολόγιστο και ο κίνδυνος μίας νέας δεν έχει παρέλθει. Η εφημερίδα Die Welt υπολογίζει χονδρικά το δημοσιονομικό κόστος της κρίσης σε οκτώ τρισεκατομμύρια ευρώ. Εφαλτήριο για την εκδήλωσή της αποτέλεσε ακριβώς πέντε χρόνια πριν, στις 15 Σεπτεμβρίου του

Βενιζέλος: Πολύ θετική εξέλιξη η συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας


Benizelos«Πολύ θετική εξέλιξη»  χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τη συμφωνία ΗΠΑ – Ρωσίας για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας την οποία ανακοίνωσαν στη Γενεύη οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Οδ. Κωνσταντινόπουλος για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χούντα: "Δείξτε αυτήν την εικόνα στον Τσίπρα"


Με ειρωνεία αλλά και τον πλέον αφοπλιστικό τρόπο σχολίασε το ΠΑΣΟΚ τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου της 78ης ΔΕΘ την Κυριακή με την οποία ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που να έχει μιλήσει για χούντα.

Ούτε σήμερα την πρώτη του νίκη ο Άρης- Πήρε τουλάχιστον τον πρώτο του βαθμό απέναντι στον Λεβαδειακό


Ο Άρης δεν κατάφερε ούτε σήμερα να φτάσει στην πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, μένοντας στο ισόπαλο 1-1 με τον Λεβαδειακό στο "Κλεάνθης Βικελίδης" για την 4η αγωνιστική.Οι "κίτρινοι" πήραν τουλάχιστον τον πρώτο τους βαθμό, παραμένουν όμως πάλι στην τελευταία θέση, καθώς έναν πήρε και ο Λεβαδειακός φτάνοντας

ΠΑΣΟΚ: Εμπορεύεται την αγωνία του λαού ο Τσίπρας


ΠΑΣΟΚ: Εμπορεύεται την αγωνία του λαού ο Τσίπρας«Στις εμφανίσεις του  στη Θεσσαλονίκη  ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να κρύψει πίσω από την οξύτητα των εκφράσεων του, το πολιτικό κενό των θέσεων του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ΔΕΘ και προσθέτει:

Η Ελενα Ράπτη υποψήφια στο Δήμο Θεσσαλονίκης;


20130915-155408.jpgΤην υποψηφιότητα της Έλενας Ράπτη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης φαίνεται να προκρίνει το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η “Real News”.Η εφημερίδα του Ομίλου Κουρή-Χατζηνικολάου συνδέει την πρόσφατη συνάντηση

Στο Κιλκίς, ο «κόκκινος Ντάνυ»!


daniel-con-Το Κιλκίς, μαζί με τις Σκουριές και τη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφτεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, ο περίφημος «κόκκινος Ντάνυ» του γαλλικού Μάη του ’68.Η επίσκεψη στη χώρα μας θα γίνει ακριβώς την επομένη των γερμανικών εκλογών, θέλοντας συμβολικά να ξεκινήσει από την Ελλάδα την προεκλογική εκστρατεία των Ευρωπαίων Πράσινων για τις ευρωεκλογές του

Νέος φορέας με Παραστατίδη


 voudouris-parastatidis-moutsinasΣτο πάνελ της εκδήλωσης, που θ` ανακοινωθεί η νέα κίνηση, κι ο Γ. Φλωρίδης!«H εναλλακτική πολιτική πρόταση: Ποιο πρόγραμμα, ποιες συμμαχίες;» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η πολιτική κίνηση «Κοινωνία Πρώτα» την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7 μμ, στο Polis Café, Πεσμαζόγλου 5 (Στοά Βιβλίου, Αθήνα).

Απορρίπτει το αίτημα επιστροφής του κατοχικού δανείου το κόμμα της γερμανικής Αριστερά


Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου απορρίπτει ο επικεφαλής του γερμανικού κόμματος "Η Αριστερά" (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ, σε αποκλειστική του δήλωση στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας "Der Handelsblatt"."Κοιτάζουμε από κοινού προς τα εμπρός και όχι προς τα

Ποιοι ωφελούνται από την άνοδο της ανεργίας;


anergiaΚι όμως, δεν είναι για όλους «κακό μαντάτο» η εκτόξευση της ανεργίας, η οποία σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ αγγίζοντας το 27,9% τον Ιούνιο του 2013.Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, υπάρχει ένας κλάδος, άρρηκτα συνδεδεμένος με την πορεία της απασχόλησης στην Ελλάδα

Βενιζέλος: θετική εξέλιξη η συμφωνία για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας


venizelos-slider2Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε στη Γενεύη για τα χημικά όπλα στη Συρία.Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, η συμφωνία αυτή «μπορεί να συνεισφέρει στις προσπάθειες για την επίτευξη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής λύσης

Του Ν.ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ* «ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ» 479 ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΉΣ


Μιλούν για πρωτογενές πλεόνασμα! Πανηγυρίζουν! Φτιάχνουν... κλίμα! Αλλά τα πλεονάσματά τους, όπως και τα ελλείμματά τους, είναι συνώνυμα των κοινωνικών ερειπίων. Της απελπισίας. Είναι συνώνυμα της φτώχειας και της δυστυχίας.Τα πλεονάσματά τους έχουν τόση σχέση με τη βελτίωση της ζωής του λαού, όση σχέση έχουν τα θρασύτατα ψεύδη τους συγκρινόμενα με την αλήθεια της κόλασης που βιώνει στην πραγματική, στην καθημερινή του ζωή, ο ελληνικός λαός.

Τσίπρας: Θα φύγει ο Σαμαράς


Τσίπρας: Θα φύγει ο Σαμαράς«Όπως έπεσαν οι δύο μνημονιακές κυβερνήσεις, έτσι θα πέσει σύντομα και η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ.

Δημοκρατική συμπαράταξη το όνομα της νέας κεντροαριστεράς συνέντευξη Α. Λοβέρδου


Συνέντευξη στην εφημερίδα πρώτο θέμα έδωσε ο προεδρος της συμφωνίας για τη νέα ελλαδα Α. Λοβέρδος ο οποίος στην ουσία περιγράφει ποτε θα δημιουργηθεί με ποιους και πως, το νέο κεντροαριστερό σχήμα. Στην συνέντευξη επισημαίνει οτι χωρίς τη ΔΗΜΑΡ δεν γίνεται κεντροαριστερά, αλλα ούτε και χωρίς το ΠΑΣΟΚ που πρεπει να τα βρει με το ΠΑΣΟΚ 

Σβόμποντα: με tweet επιπλήττει την Νέα Δημοκρατία


σβόμπονταΤη διάσταση που έχει εκλάβει το κύμα βίας από τη Χρυσή Αυγή μετά και τα γεγονότα του Περάματος αποτυπώνει το tweet του Προέδρου του S&D, Χάνες Σβόμποντα, με το οποίο ζητά από την Νέα Δημοκρατία να αντιδράσει δυναμικά απέναντι στη Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά, το tweet του Χ.Σβόμποντα:

Νέα επεισόδια με χρυσαυγίτες στα Γιαννιτσά


Νέα επεισόδια με χρυσαυγίτες  στα Γιαννιτσά Επεισόδια μικρής έκτασης δημιουργήθηκαν χθες το πρωί στο μνημείο του ομαδικού τάφου στα Γιαννιτσά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μνήμης των 120 Γιαννιτσιωτών που εκτελέσθηκαν από τους ναζί στις 14 Σεπτέμβρη 1944.
Όπως διαβάζουμε στο logospellas.gr, η ένταση δημιουργήθηκε όταν ομάδα ατόμων από το χώρο της αριστεράς επιχείρησε να πλησιάσει το μνημείο την ώρα που κατέθετε στεφάνι ο

Σύζυγος βουλευτή της ΝΔ πληρωνόταν από ΟΓΑ και Βουλή ταυτόχρονα


Σύζυγος βουλευτή της ΝΔ πληρωνόταν από ΟΓΑ και Βουλή ταυτόχρονα«Παρούσα» ταυτοχρόνως σε δύο ελληνικές πόλεις - Κόρινθο και Αθήνα - φαίνεται να υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα η Αθανασία-Δέσποινα Κόλλια, σύζυγος του Κωνστ/νου Κόλλια, βουλευτή Κορινθίας της ΝΔ, η οποία ήταν κοινοτική γραμματέας του Δήμου Κορινθίων και σήμερα είναι υπάλληλος στη Βουλή.

Άναψε φωτιές ο Καραμανλής με την φράση "θα επιστρέψω"


Στην Άνδρο βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Επέλεξε το συγκεκριμένο νησί προκειμένου να γιορτάσει τα γενέθλιά του, καθώς χθες έκλεισε τα 56 του χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα από φίλους και συναδέλφους του στη Βουλή στους οποίους δήλωνε ότι τους περιμένει από το γραφείο του για το καθιερωμένο κέρασμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΛΩΡΙΔΗΣ Υπάρχει έλλειμμα προσανατολισμού


Η τρέχουσα συζήτηση περί πρωτογενών ελλειμμάτων ή πλεονασμάτων μάς φέρνει ξανά αντιμέτωπους με το βασικό πρόβλημα του πολιτικού συστήματος: το ότι βρίσκεται κυριολεκτικά «αλλού». Πώς παράγονται ελλείμματα ή πλεονάσματα; Προφανώς από τη συνολική λειτουργία της οικονομίας, την ικανότητα του κράτους να μαζέψει αυτά που του αναλογούν και να ξοδέψει αυτά που αποφασίζει ότι κάθε φορά χρειάζεται.

Επίδομα 200€ σε 11.000 ανέργους...


Επίδομα 200 ευρώ και για μακροχρόνια (άνω των 12 μηνών) ανέργους που είναι κάτω των 45 ετών και δεν το λαμβάνουν σήμερα πρόκειται να χορηγηθεί εντός του
2014 από τον ΟΑΕΔ, σύμφωνα με νέα υπουργική απόφαση που επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας.
Με τη νέα απόφαση που θα υπογραφεί εντός των ημερών από το

Πορίσματα-«ντροπής» από το ΣΔΟΕ: 5 δις μαύρο χρήμα από μοναστήρια, αγρότες, επιχειρηματίες


76207_Μπίζνες με χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυράνθρωπων, ακόμα και φυλακισμένων, αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με τα πορίσματα των ελέγχων, δεκάδες μονές στην Ελλάδα συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι των 5 δισ. ευρώ μαύρου χρήματος και παράνομων επιδοτήσεων με πλαστά παραστατικά.
Το «παζλ» των αποκαλύψεων του ΣΔΟΕ συμπληρώνουν υποθέσεις απάτης κατά του

Ξεκίνησαν οι εκλογές στη Βαυαρία με το βλέμμα στη κρίσιμη ομοσπονδιακή «αναμέτρηση»

F29D7FAE6B2797FA82D1F34332CB1F93-2Στις κάλπες προσέρχονται 9,5 εκατομμύρια βαυαροί ψηφοφόροι για την ανάδειξη του τοπικού Κοινοβουλίου. Σε απόλυτη πλειοψηφία ελπίζει το Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα (CSU), αδελφό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), με την Άνγκελα Μέρκελ να ελπίζει ότι κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα μια σαφή επίδειξη δύναμης, μόλις μια εβδομάδα πριν από τις ομοσπονδιακές εκλογές στη Γερμανία.

Οι Κινέζοι μένουν.. Ελλάδα


akinita«Η νότια Ευρώπη προσελκύει Kινέζους επενδυτές ακινήτων» τιτλοφορείται ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung, που καταγράφει τις διευκολύνσεις για την έκδοση βίζας στην Κύπρο, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και προσεχώς και στην Ισπανία.

Ποιοί προκρίνονται ως οι καλύτεροι δήμαρχοι και περιφερειάρχες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις


kedeANέα πρόσωπα αναζητούν οι πολίτες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και έχουν αρνητική γνώμη για τους τοπικούς άρχοντες στην πλειοψηφία τους, όπως δείχνει έρευνα της Κάπα Research που διενεργήθηκε για το Βήμα. Ωστόσο κάποια πρόσωπα ξεχωρίζουν.

Οι 5 δημοφιλέστεροι περιφερειάρχες:

Σπουδαία πρόκριση του Κιλκισιακού στις Σέρρες!


Ο Κιλκισιακός έδειξε από το πρώτο επίσημο παιχνίδι για φέτος πως είναι ομάδα με υψηλούς στόχους, καθώς επιβλήθηκε με 8-7 (1-1κ.α. και παρ.) στα πέναλτι του Πανσερραϊκού μέσα στις Σέρρες και πήρε τη πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου της Γ΄ Εθνικής.
Ο Μπελίτσας είχε δοκάρι με φάουλ μόλις στο 3', ενώ ο Κράββαρης έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον

ΠΙΚΡΑ...

ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΘΑΡΑ  Η ΣΛΟΒΕΝΙΑ
ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΑΥΜΑ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ
Η Εθνική ξύπνησε πολύ αργά, απέναντι στη Σλοβενία, μετέτρεψε το -26 στο 26) σε -6  1:30'' πριν το τέλος, μια σειρά από λάθη όμως, δεν της επέτρεψαν να κάνει την ολική επαναφορά. Χάσαμε από τους γηπεδούχους.

Κουβέλης Λοβέρδος και Διαμαντοπούλου ιδρύουν τη νέα κεντροαριστερά


http://egiakoumis.files.wordpress.com/2013/09/20130915-004224.jpg?w=560Σε λίγες ημέρες, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, που φαίνεται να έχει βάλει λίγο νερό στο κρασί του ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρόκειται να ανακοινώσουν τη δημοκρατική συμπαράταξη και να συμπορευτούν από κοινού για την ανασύσταση της