Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Τι συναπόφασισαν Φώφη και Θεοχαρόπουλος που έκαναν σύσκεψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνεδρίασε σήμερα και αποφάσισε:
1.Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα κινηθεί με την πολιτική της αυτονομία με αυτοδύναμη στρατηγική σε αντιπαράθεση με την δεξιά και τον αριστερό λαϊκισμό. Προχωράμε σταθερά στα επόμενα βήματα για ένα ισχυρό πόλο

ΛΑΕ: Ο Τσίπρας «κατάπιε» αμάσητες τις προσβολές Σόιμπλε

«Η κυβέρνηση κάθεται σούζα και «καταπίνει» αδιαμαρτύρητα την ειρωνεία και τις προσβολές του Σόιμπλε. Το χειρότερο είναι ότι καταπίνει αδιαμαρτύρητα την πολιτική των μνημονίων», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Λαϊκής Ενότητας Αλέκος Καλύβης.

Αναλυτικά όλη η δήλωσή του:

ΠΑΣΟΚ: Ο Δρίτσας παριστάνει τον άσχετο για τον ΟΛΠ

Η φαρσοκωμωδία της κυβέρνησης συνεχίζεται και στην αποκρατικοποιήση του ΟΛΠ, μετά τα αεροδρόμια, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ. 
Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου τονίζεται:

Μητσοτάκης-Γεννηματά: Παρά τις διαφορές χρειάζεται συνεννόηση στα μεγάλα θέματα

Συνάντηση με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του στη Βουλή.
Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει οργανωμένος

Γιατί είναι στα κάγκελα οι αγρότες -Πού τους χτυπάει η κυβέρνηση

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κατάληψη των εθνικών οδών από τους αγρότες, οι οποίοι όπως φάνηκε δεν πείστηκαν από τα όσα είπαν οι υπουργοί στην κοινή συνέντευξη Τύπου.
Ηδη στο εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας έχουν στηθεί 49 μπλόκα και περισσότερα από 15.000 τρακτέρ έχουν παραταχθεί έτοιμα να κόψουν την

Σέρρες: Αγρότες εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ -Πέταξαν αυγά και έκαψαν τις σημαίες του κόμματος

Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Επεισοδιακή ήταν η διαμαρτυρία των αγροτών στις Σέρρες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην περιφέρεια.
Οι αγρότες που κατέβηκαν από το μπλόκο του Προμαχώνα άφησαν αυγά στο γραφείο της υπουργού Μακεδονίας -Θράκης. 

Μπλόκο και στον υφ. Κοινωνικής Ασφάλισης -Δεν τον άφησαν να μιλήσει στην Πάτρα

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε εκδήλωση στην Πάτρα, αλλά δεν τα κατάφερε. Υπό το φόβο να υπάρξουν διαμαρτυρίες, επεισόδια , ακόμα και συνθήκες πολιορκίας η σημερινή εκδήλωση, που είχε προγραμματιστεί το απόγευμα από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, στον Εμπορικό Σύλλογο Πατρών αναβλήθηκε. 

Της Μαρίας Χούκλη : Όχι χωρίς εμάς

Το Davos άνοιξε τις χιονισμένες πύλες του και αναμένει μερικές εκατοντάδες «υψηλούς» επισκέπτες - εκπροσώπους της πολιτικής, της οικονομίας, του επιχειρείν, της κοινωνίας και του πολιτισμού, απ’ όλον τον πλανήτη, για να συζητήσουν φέτος πώς θα δαμάσουν την 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Η συγχώνευση τεχνολογίας με τις φυσικές, ψηφιακές και βιολογικές σφαίρες.

Των Γιάννη Μαστρογεωργίου και Γιώργου Παπούλια : Η Σένγκεν κρέμεται από μία κλωστή

Η Σένγκεν κρέμεται από μία κλωστή
Προσθήκη λεζάντας
Η πλούσια επικαιρότητα σε Ελλάδα και Ευρώπη, αποτελείται από γεγονότα που πρόκειται να επηρεάσουν την εξέλιξη σημαντικών θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.
Η εκλογή του νέου αρχηγού στη ΝΔ και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό, η επικείμενη νέα φάση της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς υπό τη σκιά

Αποκλείουν τα τελωνεία Κήπων και Καστανέων οι αγρότες του Εβρου την Παρασκευή

EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣΤα τελωνεία Κήπων και Καστανέων θα αποκλείσουν το μεσημέρι της Παρασκευής οι αγρότες του Εβρου, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές σε φορολογικό και ασφαλιστικό.
Περίπου 500 τρακτέρ, μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο των Καστανέων

Ερχονται αλλαγές σε επιδόματα, τεκμήρια και αφορολόγητα

Θέμα ημερών είναι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν σε ό,τι... κινείται και σχετίζεται με τις αντικειμενικές αξίες, αφού σε διαφορετική περίπτωση η προστατευτική ομπρέλα σε επιδόματα, τεκμήρια και αφορολόγητα θα... ξεχειλώσει και θα πρέπει να βρεθούν επιπλέον κονδύλια στον Προϋπολογισμό.

Σοκ: Οι θεσμοί ζητούν δραστικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις

Alexandros Michailidis / SOOCΣοκ για την κυβέρνηση καθώς οι θεσμοί ζητούν μειώσεις – και μάλιστα δραστικές – στις κύριες συντάξεις.
Την ώρα που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκονταν στο Νταβός και συνομιλούσε με την Κριστίν Λαγκάρντ και άλλους θεσμικούς παράγοντες, στελέχη του υπουργείου Εργασίας είχαν τηλεδιάσκεψη με τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Die Welt: «Περίγελος στο Νταβός ο Αλέξης Τσίπρας»


«Πώς ο Αλέξης Τσίπρας έγινε περίγελος στο Νταβός» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία σχολιάζει την παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, μετά και την κόντρα του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.