Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΜΥΣΤΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ Προς εσωκομματικές εξελίξεις η ΝΔ -Ο ρόλος Καραμανλή

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στο ερώτημα εάν θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΔ, στην περίπτωση που τεθεί θέμα ηγεσίας.
"Θα το συζητήσουμε αν γίνει. Αυτή τη στιγμή δεν είναι το θέμα το οποίο με απασχολεί.

Εισαγγελική παρέμβαση για παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες στη Θεσσαλονίκη

Διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης παρήγγειλε σήμερα στην Αστυνομία ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, σχετικά με αποκλειστικές νοσοκόμες που φροντίζουν ασθενείς ενώ στερούνται επαγγελματικής άδειας και

Τις οφειλές που δεν πληρώθηκαν μέχρι το τέλος του 2014 θα καλύπτει η νέα ρύθμιση των 100 δόσεων

Όλες τις οφειλές που έμειναν απλήρωτες μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2014 θα καλύπτει η νέα ρύθμιση των 100 δόσεων, σε αντίθεση με όσα χρέη έγιναν ληξιπρόθεσμα εντός του 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Μετωπική Βενιζέλου-Φώφης για τρόπο εκλογής Προέδρου του Κινήματος

Φωτιές άναψαν στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αφού επήλθε μετωπική σύγκρουση της Φ. Γεννηματά και του Προέδρου του κόμματος Ευ. Βενιζέλου με διακύβευμα τον τρόποεκλογής Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών

Γεννηματά: Η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ - Ας μην την χάσουμε!

"Η τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ. Ας μην την χάσουμε!". Αυτός είναι τίτλος του κειμένου που έδωσε πριν λίγο στη δημοσιότητα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ξεκαθαρίζοντας πως ο νέος αρχηγός πρέπει να εκλεγεί από τη βάση και όχι από το Συνέδριο.
Αναλυτικά το κείμενο - παρέμβαση της Φώφης Γεννηματά:

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Τις τελευταίες ημέρες, μου έρχεται πολύ συχνά στο νου ένας στίχος του Γιώργου Σεφέρη, που λέει: «Σκαρφαλώνοντας λέξεις, όπως μιαν ανεμόσκαλα». Είναι μία εξαιρετική, τρυφερή περιγραφή της ποιητικής.
Και κατ’ αντιδιαστολή, βλέπω την κυβέρνηση «κουτρουβαλώντας τις λέξεις όπως μία γέφυρα»! 

Ισπανός ΥΠΕΞ: "Εάν δεν είχαμε δανείσει την Ελλάδα θα δίναμε περισσότερες παροχές"

«Εάν η Ισπανία δεν είχε καταβάλει 32,74 δισ. ευρώ στην Ελλάδα θα μπορούσε να αυξήσει τα επιδόματα ανεργίας κατά 50% και τις συντάξεις κατά 38%» δηλώνει ο ισπανός υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Γκαρσία Μαργκάλο, σε συνέντευξή του στο Europa Press. Όπως τόνισε, για το λόγο αυτό η χώρα του δεν έπρεπε να δανείσει την Ελλάδα.

Η πρώτη αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας

Η ιστοσελίδα iskra, που απηχεί απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, έγραψε κείμενο στις 8.30 το βράδυ το οποίο ουσιαστικά επικρίνει τις επαφές που γίνονται στις Βρυξέλλες, λέγοντας ότι δεν πρέπει να γίνει καμιά υποχώρηση και κανένας συμβιβασμός.
Συγκεκριμένα αναφέρεται:

Άννα Διαμαντοπούλου: "GRowth, not GRexit"

Η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του "Δικτύου" για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, στο άρθρο της που δημοσιεύθηκε στο Project Syndicate, με τίτλο: "GRowth, not GRexit", υπογραμμίζει ότι ούτε η "θεωρία παιγνίων" ούτε η ρητορική διελκυστίνδα μεταξύ Ελλάδος και εταίρων αποτελεί το τεκμηριωμένο σχέδιο που έχει η ανάγκη η χώρα.

Ευρωπαίοι Πράσινοι: Βοήθεια στην Ελλάδα μόνο με όρους

«Όχι» σε βοήθεια για την Ελλάδα χωρίς κανόνες, λέει η επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς, σε συνέντευξή της στο γερμανικό ραδιόφωνο SWR.
«Όταν κανείς παρέχει εγγυήσεις για αλληλεγγύη, τότε

Κλείδωσε ο Αβραμόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας -Ανακοινώνεται μέσα στο Σαββατοκύριακο

Θέμα ωρών θεωρείται η ανακοίνωση από την κυβέρνηση του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, το πρόσωπο έχει κλειδώσει. Είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει σήμερα από τις Βρυξέλλες και αναμένεται

Γιατί ο ευρωπαϊκός Νότος είναι έξαλλος κατά της Ελλάδας

Ο ευρωπαϊκός Νότος «πυροβολεί» την Ελλάδα, την ώρα που Αθήνα και Ευρώπη προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις.
Το κοινό μέτωπο κατά της Ελλάδας συγκροτούν η Πορτογαλία και η Ισπανία, ξεκαθαρίζοντας πως οι κανόνες της ΕΕ πρέπει να τηρούνται, ενώ τονίζουν

Όλοι οι άνθρωποι του Γιώργου σε θέσεις κλειδιά

Ούτε ένας ούτε δύο ούτε τρεις, οι άνθρωποι του Γιώργου Παπανδρέου που στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό με τη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Έχουμε και λέμε, πρώτος και καλύτερος ο πρωταγωνιστής των ημερών, ο ΥΠΟΙΚ Γιάνης

Ευ.Βενιζέλος: «Όλα εδώ πληρώνονται»

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να στηρίξει την κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν παρέχει σχετική ενημέρωση στην αντιπολίτευση, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα συζητήσουμε ενδεχόμενη υποψήφιότητά μου αν προκύψει θέμα ηγεσίας στη ΝΔ

«Eγώ δεν ανοίγω θέμα ηγεσίας.  Αν κάποιοι άλλοι θέλουν να το ανοίξουν, θα το κάνουν στα όργανα» τόνισε σήμερα Παρασκευή στο Mega ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ σε περίπτωση που

Αλ. Τσίπρας: Θετικό βήμα στη διαπραγμάτευση - Όχι κλίμα ρήξης

Βήμα σε θετική κατεύθυνση προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις με εποικοδομητική διάθεση μέχρι το επόμενο Eurogroup χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την συμφωνία για έναρξη συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο, την οποία ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και στη Σύνοδο Κορυφής. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σενάρια για

Μέρκελ: Δύο οι επιλογές της Ελλάδας

Μετά την ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής κατά την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τις θέσεις του η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει δύο επιλογές, αυτές της επέκτασης προγράμματος ή εκπλήρωσής του έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
«Αν το πρόγραμμα πρόκειται να επεκταθεί, τότε θα ήθελα να δω το αίτημα για

Ιταλία – Αυστρία – Κύπρος στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα

Τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την επιδιωκόμενη συμφωνία με τους δανειστές και τις μεταρρυθμίσεις που προγραμματίζει στο εσωτερικό της χώρας, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την Ελλάδα στην Σύνοδο Κορυφής.
Η συζήτηση για την Ελλάδα διήρκεσε λίγο χρόνο τον οποίο αξιοποίησε ο

Παπανδρέου: Συμφωνία τεσσάρων σημείων και δημοψήφισμα

Εν όψει της Συνόδου του Συμβουλίου Κορυφής, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θεωρεί ότι, υπάρχουν οι αντικειμενικές δυνατότητες να βρεθεί έντιμη και αμοιβαίως επωφελής συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Ελλάδας.
Η συμφωνία, σύμφωνα με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, μπορεί και πρέπει να έχει τα εξής βασικά χαρακτηριστικά: