Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Βενιζέλος: Με το πλεόνασμα και την επιστροφή στις αγορές βγαίνουμε από την κρίση

Στη μακρά ιστορία και τους πνευματικούς και ηθικούς δεσμούς Ελλάδας και Γεωργίας αναφέρθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος και η Γεωργιανή υπουργός Εξωτερικών Μάγια Παντζικίτζε (Maia Panjikidze), έπειτα από συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.
Η υπουργός ευχαρίστησε την Ελλάδα για τις καλές συνθήκες που

Παραίτηση υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

Παραιτήθηκε ο Αχμέτ Κουρτ, υποψήφιος για τη θέση περιφερειακού συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών του με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Φυλακή έως 1 έτος σε όσους δεν ψηφίσουν στις ευρωεκλογές...

"Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και των επαναληπτικών τους της 25ης Μαΐου 2014, σας υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική" αναφέρει σε εγκύκλιό του προς τις περιφέρειες της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών.

Νέες εντάσεις από υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη

Ήταν να μην αρχίσουν οι εξελίξεις με τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, καθώς μετά από την απόσυρση της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ένας ακόμα υποψήφιος που κατεβάζει η Κουμουνδούρου, ο Αχμέτ Κουρτ, αναμένεται να προκαλέσει νέους τριγμούς.

Στο Δ.Σ. της ΕΤΒΑ ο Κ. Χρυσόγονος!

Στην αποκάλυψη ότι ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της «αμαρτωλής» ΕΤΒΑ την περίοδο 1999-2001, με υπουργό Οικονομικών τον Γιάννο Παπαντωνίου (22 Ιανουαρίου 1996 – 24 Οκτωβρίου 2001) προχώρησε ο συνταγματολόγος Κώστας Χρυσόγονος στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Σταρ όπου

Η Ντόρα Μπακογιάννη καταλογίζει άγνοια στον ΣΥΡΙΖΑ για την Θράκη

Άγνοια και επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στο κρίσιμο θέμα της Θράκης καταλόγισε η Ντόρα Μπακογιάννη για την αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, μιλώντας στο Βήμα fm την Τετάρτη.
Η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε «μια εθνικά

Βενιζέλος για Σουλεϊμάν: Να γίνεται εθνικώς υπεύθυνη διαχείριση τέτοιων θεμάτων

Αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει την υπόθεση αποπομπής από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της Σεμπιχά Σουλεϊμάν.

Οι υποψήφιοι με τη Δέσποινα Χαραλαμπίδου σε έξι νομούς

Καταρτίστηκαν τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας» σε έξι περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής).
«Συνολικά 46 ενεργοί πολίτες, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, εκπαιδευτικοί,  άνεργοι, νέοι, και άνθρωποι των κινημάτων και του αγώνα στην καθημερινότητα και τους χώρους δουλειάς πλαισιώνουν το σχήμα με την υποψήφια περιφερειάρχη Δέσποινα Χαραλαμπίδου για την ανατροπή στην κεντρική Μακεδονία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός.
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού στις έξι περιφερειακές ενότητες είναι οι εξής:

Αναλυτικά οι προϋποθέσεις ανά ειδικότητα Προσλήψεις 650 ατόμων στα ΕΛΤΑ

Οι προσλήψεις στα ΕΛΤΑ θα αφορούν σχεδόν όλα τα καταστήματα της επικράτειας και αναμένεται να προκηρυχθούν περίπου τον Αύγουστο αφού εγκριθούν από το ΑΣΕΠ.
Οι ειδικότητες είναι:
ΔΕ Διανομέων
ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης
ΔΕ Οδηγών και ΥΕ Διαμετακομιστών
Τα προσόντα ανά ειδικότητα
Όσοι ενδιαφέρονται να καλύψουν τις θέσεις των διανομέων θα πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως

ΟΑΕΔ: "Ανοίγουν" 12.000 θέσεις εργασίας

Αμέσως μετά το Πάσχα το Υπουργείο Εργασίας προωθεί νέο πρόγραμμα απασχόλησης που θα δώσει ανάσα σε μακροχρόνιους ανέργους - Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων και οι ηλικιακές ομάδες ανέργων που μπορούν να επωφεληθούν. 
Νέο πρόγραμμα με επιδότηση μισθού έως 450 ευρώ για 12.000 προσλήψεις ανέργων του ΟΑΕΔ ηλικίας από 25 έως 66 ετών

Σαρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο-Μόνιμη η κινητικότητα

Αλλάζουν όλα στο Δημόσιο με την εφαρμογή   σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι οποίες μάλιστα αναμένεται να υλοποιηθούν εντός του 2014.
Σύμφωνα με το «Έθνος», ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα έθεσε νέα ατζέντα για τις

Ανατροπές στο σχολικό έτος από τη νέα χρονιά -Τι ισχύει στην υπόλοιπη Ευρώπη

Ανατροπές στα σχολεία φέρνουν οι αλλαγές που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας από τη νέα χρονιά, καθώς το σχολικό έτος θα ξεκινάει νωρίτερα -συγκεκριμένα στις 5 Σεπτέμβρη- και όχι στη 11 του μήνα. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μοναδική αλλαγή που αναμένεται να ισχύει από τη νέα σχολική χρονιά, καθώς εξετάζεται

H Eurostat «κλείδωσε» το πρωτογενές πλεόνασμα στα 3,4 δισ. ευρώ

Με τη «βούλα» της Eurostat επισημοποιήθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013. Η Ευρωπαϊκή Στατική Υπηρεσία ανακοίνωσε την Τετάρτη το πλεόνασμα ύψους 3,4 δισ. ευρώ.
Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει πως το πρωτογενές έλλειμμα πέρυσι (συμπεριλαμβανομένης της επίπτωσης από τη στήριξη των τραπεζών) ανήλθε σε 15,887 δισ. ευρώ. Αν από αυτά

Κυριάκος Πιερρακάκης : Το στοίχημα για τους ανέργους

Ας αναλογιστούμε τι συνέβη από την ημέρα που η Ελλάδα εισήλθε στο ευρώ ώς την εκδήλωση της κρίσης: τα επιτόκια δανεισμού κατέρρευσαν, δημιουργήθηκε φούσκα στις κατασκευές, οι εμπορεύσιμοι κλάδοι συρρικνώθηκαν σε σχέση με τους μη εμπορεύσιμους, οι εγχώριες τιμές εκτοξεύτηκαν, η παραγωγικότητα απομειώθηκε, οι μέσες απολαβές αυξήθηκαν αναντίστοιχα. Ως συνέπεια, οδηγηθήκαμε σε εκτόξευση του ελλείμματος τρεχουσών

Στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ για το θέμα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν

Σε έντονους τόνους κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της απόσυρσης της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ήταν το σχόλιο που έκανε τα ξημερώματα της Τετάρτης ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης.
Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε ο κ. Καρύδης στον προσωπικό

Υποψήφιοι σύμβουλοι του Μπόλαρη σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Η ανεξάρτητη αυτοδιοικητική κίνηση για την Κεντρική Μακεδονία «συμμετέχω»,με επικεφαλής τον Μάρκο Μπόλαρη, ανακοινώνει τα ονόματα τεσσάρων ακόμη υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στους νομούς Θεσσαλονίκης και Σερρών. Οι υποψήφιοι είναι οι εξής:

Τι αλλάζει στη θητεία δημάρχων και περιφερειαρχών

Κατά 1 χρόνο -από τα 4 στα 5 έτη- αυξάνεται η θητεία των αιρετών εκπροσώπων στην αυτοδιοίκηση, όπως αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείο Εσωτερικών η οποία εκδόθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή.
Σύμφωνα με τις αλλαγές που είχαν ήδη ψηφιστεί με τον «Καλλικράτη» το 2010, οι δήμαρχοι-περιφερειάρχες θα αναλάβουν

Άνωθεν… παρέμβαση του τουρκικού προξενείου καταγγέλλει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν

Μετά από πιέσεις του τουρκικού προξενείου ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την υποψηφιότητα της  από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως καταγγέλλει η Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν.
Σε δηλώσεις της στο MEGA, η ίδια τόνισε : «Δεν μου δόθηκε καμία