Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Φ.Γεννηματά: «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση τόσο στο ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κουνά ο ένας το δάχτυλο στον άλλο απαξιώνοντας τη χώρα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή.
Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο προσφυγικό πρόβλημα της χώρας κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για λάθους

Βροχή τροπολογιών για φόρο, ενοίκια, ΙΧ και ανέργους

Να βρέξει… τροπολογίες φορολογικού περιεχομένου περιμένουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ενεργοποιήσουν την εφαρμογή για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.
Ήδη τα σχέδια για ενεργοποίηση του συστήματος Taxis

Ανησυχεί ο Λευκός Οίκος για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας

anisuxei-o-leukos-oikos-gia-tis-sxeseis-elladas---tourkiasΜε ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί ο Λευκός Οίκος την κατάσταση που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα με την έλευση χιλιάδων προσφύγων και τον εγκλωβισμό τους σε μία χώρα που τελεί ήδη υπό κατάσταση βαριάς οικονομικής κρίσης.

Έκπληξη: Η Έλλη Στάη επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ

Σχεδόν τρία χρόνια με το μαύρο στην ΕΡΤ που συγκλόνισε το πανελλήνιο, κάνοντας όλους να ασκήσουν σκληρή κριτική στην τότε κυβέρνηση και να αναφερθούν εκ νέου στα όρια της δημοκρατίας και της ελεύθερης βούλησης, η Έλλη Στάη επιστρέφει στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και στο δελτίο

Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «βεβαιώνουν» ότι στηρίζουν την κυβέρνηση

Σήμα στο Μέγαρο Μαξίμου ότι παρά τις ασφυκτικές πιέσεις έως και επιθέσεις που δέχονται από τους ψηφοφόρους τους στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική έδωσαν από το βήμα της Βουλής οι βουλευτές Ηγουμενίδης και Παπαδόπουλος.  
« Η κυβερνητική πλειοψηφία, η κυβέρνηση στην οποία

Ενεργοποιείται αύριο η κάρτα αλληλεγγύης

Αύριο, Πέμπτη, θα ενεργοποιηθεί για όγδοη φορά η κάρτα αλληλεγγύης, σύμφωνα με ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το ποσό των 17.427.000,00 ευρώ, θα πιστωθεί σε 147.981 δικαιούχους της κάρτας σίτισης.

Σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών πριν την Σύνοδο Κορυφής ζητά ο Μητσοτάκης

Την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι, «με εθνικό σχέδιο, που σήμερα δεν υπάρχει» το προσφυγικό, επισημαίνει σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην δήλωσή του αναφέρει ότι συζήτησε το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προσθέτει ότι «Είναι απολύτως αναγκαίο να συγκληθεί το

Λαφαζάνης: Ο Τσίπρας μας πούλησε όλους

Tsipras-Lafazanis«Δεν παίρνει βαθμό ο Τσίπρας. Μας πούλησε όλους και δεν έχουμε καμιά επικοινωνία. Το “όχι” του δημοψηφίσματος το μετέτρεψε σε ένα ξεδιάντροπο “ναι’…Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ΠΑΣΟΚ», τόνισε μεταξύ άλλων στην εκπομπή της Βεργίνα Τηλεόραση «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους Στέργιο Καλόγηρο και Άννα Τσίμου

Εισαγγελέας καλεί δικαστήρια και αστυνομία να σπάσουν τα αγροτικά μπλόκα

Εντολή στους εισαγγελείς της χώρας να ερευνήσουν και αν χρειαστεί να παρέμβουν όπου διαπιστώσουν ότι παρακωλύεται η συγκοινωνία από τις αγροτικές κινητοποιήσεις έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. 
Η κυρία Κουτζαμάνη σημειώνει ότι το αδίκημα της παρακώλυσης διώκεται αυτεπαγγέλτως

Προσλήψεις 18.500 ανέργων σε 49 Δήμους - Πως θα γίνει η διαδικασία επιλογής

Έτοιμο να κάνει «πρεμιέρα» σε περίπου ένα μήνα είναι το φετινό πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά σε πρώτη φάση την τοποθέτηση 18.500 ανέργων σε 49 Δήμους από ολόκληρη την επικράτεια.
Ήδη το υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε σε ΦΕΚ τη διαδικασία επιλογής ωφελούμενων από τον ΟΑΕΔ, και την τοποθέτησή τους στους

Εξετάζεται η ένταξη των ιαματικών πηγών στο νέο αναπτυξιακό -Ποιες έχουν αναγνωριστεί

Εξετάζεται η  ένταξη των ιαματικών πηγών στο νέο αναπτυξιακό -Ποιες έχουν αναγνωριστείΕνίσχυση των επενδύσεων σε εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής, όπως είναι τα σχέδια αξιοποίησης ιαματικών πηγών της χώρας μας ανακοίνωσε ότι εξετάζει το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού στο πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΙΞΗΡΙΟ ΖΩΗΣ KALOE VITAL

Θεοδωράκης: Αν αποφασίσουν στο συνέδριο κάποιον άλλο για αρχηγό, θα παραδώσω το κόμμα

Αποφασισμένος να παραδώσει το κόμμα του, εάν αυτό αποφασίσει το συνέδριο του Ποταμιού, εμφανίστηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα».
«Δεν μπήκα στην πολιτική για να γεράσω βουλευτής. Μπήκα γιατί είχα ένα όραμα», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος εξήγησε ότι δεν πρόκειται

Η Χρυσοβελώνη έγινε υφυπουργός κατά τη διάρκεια ...ραδιοφωνικής εκπομπής

Την θέση του παραιτηθέντος υφυπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη, αναλαμβάνει η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. 
Η κ. Χρυσοβελώνη ενημερώθηκε με τηλεφώνημα του

Αμετακίνητοι οι αγρότες -Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων σε Μακεδονία, κεντρική και δυτική Ελλάδα

Δυναμική επανεκκίνηση της προσπάθειας που ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα αποφάσισαν, από σήμερα κιόλας, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στα μπλόκα που έχουν στήσει στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Μεγάλη μερίδια του αγροτικού κόσμου κάνει λόγο για συναισθήματα «απογοήτευσης και οργής», ύστερα και από το «ναυάγιο», όπως χαρακτηρίζουν τη

Καβάλα, Τρίκαλα, Γρεβενά... -Σε κάθε πόλη της Ελλάδας, χιλιάδες μετανάστες

Καβάλα, Τρίκαλα, Γρεβενά... -Σε κάθε πόλη της Ελλάδας, χιλιάδες μετανάστεςΑσφυκτική είναι η κατάσταση που επικρατεί από χθες σε όλη τη χώρα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό. 
Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μετά την απόφαση των Σκοπίων να κλείσουν τα σύνορα. Την ίδια ώρα, οι προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά δεν σταματούν, αλλά

Μειώσεις στις συντάξεις μέχρι 35% -Αναλυτικός πίνακας

Ημερομηνία 17 Φεβρουαρίου έχει το εμπιστευτικό έγγραφο προς τα ταμεία πρόνοιας και περιλαμβάνει τρία σενάρια τα οποία φέρνουν περικοπές στο εφάπαξ για όλους, από δημόσιο και ΔΕΚΟ μέχρι τράπεζες και ιδιωτικό τομέα ως και 35%.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν με βάση το πρώτο

Εύα Καϊλή: Το τερμάτισαν με τις υψηλές τιμές πετρελαίου στην Ελλάδα. Προκύπτουν ζητήματα ανταγωνισμού

Την παρέμβαση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού, Vestager, για τη στρέβλωση που προκύπτει σε επίπεδο εσωτερικής αγοράς, εξαιτίας του υψηλού κόστους στις τιμές πετρελαίου και βενζίνης στην Ελλάδα, λόγω της φορολογικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησε με ερώτησή της η επικεφαλής της Ελιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Εύα Καϊλή.

Οι υψηλοί δείκτες φορολόγησης της βενζίνης και του πετρελαίου δεν