Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών που πληρώνουν δάνεια

H τρόικα θα έχει τον τελευταίο λόγο, όσον αφορά στη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης για τη διευκόλυνση νοικοκυριών

που δυσκολεύονται να ξεπληρώσουν τα χρέη τους.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε σε σύσκεψη σήμερα στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών το περίγραμμα των αλλαγών που θέλει να επιφέρει, ώστε να μην πληρώνει ένας χαμηλόμισθος δανειολήπτης που έχει

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΥΒΕΛΗ...

''Πρέπει να υπάρξει η άμεση εκταμίευση, σε πρώτη φάση, τουλάχιστον των 31,5 δις ευρώ. Η προσπάθεια μας είναι μετά την εκταμίευση να εφαρμοστεί ένα βιώσιμο οικονομικά και κοινωνικά σχέδιο '', δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης μετά. τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.
'' Η Ελλάδα δεν πρόκειται να βρεθεί στη διελκυστίδα του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης. Είναι εβδομάδα δύσκολων διεκδικήσεων για τη

Ιερώνυμος: Οι Έλληνες δεν είναι όπως τους παρουσιάζουν οι ξένοι

Τους Έλληνες πολίτες υπερασπίστηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους ευρωπαϊκών Εκκλησιών.
«Ποιμαίνω
αυτόν τον λαό 44 χρόνια. Και δεν είναι ούτε ένας λαός κλεφτών, ούτε ένας λαός απατεώνων όπως τον παρουσιάζουν δημοσιεύματα ξένων ΜΜΕ. Μία τέτοια παρουσίαση δεν βοηθάει αλλά επιδεινώνει την κατάσταση» ανέφερε ο

Βενιζέλος: Είναι η ώρα των οριστικών αποφάσεων των εταίρων μας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό του εταίρου Ευάγγελου Βενιζέλου. 

«Η Ελλάδα εκπλήρωσε στο ακέραιο τις υποχρέωσεις της» δήλωσε εξερχόμενος του γραφείου του πρωθυπουργού ο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «τώρα είναι η ώρα των οριστικών αποφάσεων των θεσμικών μας εταίρων».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, δεν αντέχονται άλλες καθυστερήσεις ή ασάφειες. «Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό είναι καθαρά ευρωπαϊκό. Εμείς έχουμε αναγκη ως χώρα από νέα αφετηρία. Όσοι κατ΄επάγγελμα

επενδύουν στον θάνατο της χώρας για τα δικά τους κομματικά ή επιχειρηματικά οφέλη θα διαψευστούν

ΣΤΙΣ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Η ΔΟΣΗ ΛΕΕΙ ΤΟ REUTERS

Oι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα στο αυριανό Eurogroup, όμως σύμφωνα με το Reuters, τα χρήματα θα καταβληθούν στις 5 Δεκεμβρίου, εφόσον η
χώρα έχει εκπληρώσει και τις τελευταίες δεσμεύσεις της. Σύμφωνα με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους, που

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ...

Συνέντευξη Τύπου για την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά θα παραχωρήσουν αύριο Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κινήματος Γιάννης Μανιάτης και ο

α αποτελέσματα των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Με ποσοστό 42,1% πρώτευσε η παράταξη ΠΑΣΚΕ του νυν προέδρου Παν.Τσαραμπουλίδη, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, ενώ ικανοποιητικό ήταν το ποσοστό που έλαβε ο συνδυασμός "Ενωτική Αντιμνημονιακή Συνεργασία" πρώην ΠΑΣΟΚων στελεχών του ΕΚΘ. Συνολικά οι εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενοι κράτησαν τις δυνάμεις

Με πανό ζητούν τα ενοίκια της Κανέλλη!


Αν και η «Νέμεσις» το έντυπο της Λιάνας Κανέλλη παρουσιαζόταν ως το «διμηνιαίο περιοδικό κατά της Ύβρεως», φαίνεται πως η δημοσιογράφος έχει διαπράξει ...
τη δική της «ύβριν», όχι αθετώντας τις υποχρεώσεις της προς τους «Θεούς» ή τους «νόμους της πόλης» βέβαια, αλλά λησμονώντας… τις χρηματικές οφειλές της προς τον ιδιοκτήτη του κτηρίου που στέγαζε τα γραφεία του περιοδικού.

Όλες οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια - Έως 12 δόσεις - Αναδρομική η μείωση από την 01/08

Όλες οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια - Έως 12 δόσεις - Αναδρομική η μείωση από την 01/08
Πως θα “πέσει” το αναδρομικό “τσεκούρωμα” στα ειδικά μισθολόγια. Yπάρχει μεγάλο ζήτημα με στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν παραιτηθεί αφού τους ζητάνε τα ποσά των αναδρομικών μειώσεων ΣΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ!
Έως και σε 12 ισόποσες δόσεις και σε κάθε περίπτωση έως τις 31/12/2013, θα παρακρατηθούν και θα επιστραφούν στο Δημόσιο τα ποσά που προκύπτουν από την αναδρομική (1η Αυγούστου εφέτος) μείωση των αποδοχών στα ειδικά μισθολόγια.

Με οριστική λύση για την Ελλάδα προσέρχεται στο Eurogroup η Λαγκάρντ


Αποφασισμένη να προτείνει οριστική λύση για την Ελλάδα προσέρχεται στη συνεδρίαση του Eurogroup την Τρίτη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, η επικεφαλής του Ταμείου σκοπεύει να θέσει το πλαίσιο για οριστική λύση στα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, τη στιγμή που εντός του Εκτελεστικού Συμβουλίου αλλά και μεταξύ των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ επικρατεί

«Εμφύλιος» στις πολυκατοικίες λόγω του πετρελαίου Γείτονες πιάνονται στα χέρια...

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες έχει κληθεί να παρέμβει η αστυνομία...
Στα χέρια πιάνονται οι ένοικοι των διαμερισμάτων των πολυκατοικιών λόγω των διαφωνιών για το πετρέλαιο, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Μαριάνθη Καλαμαράκη, ιδιοκτήτρια εταιρίας διαχείρισης κοινοχρήστων.

Μάλιστα, σημείωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες έχει κληθεί να παρέμβει η αστυνομία...

Τέλος στα συνταξιοδοτικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής

Και η δεύτερη πράξη νομοθετικού περιεχομένου
στην οποία κατέφυγε η Κυβέρνηση προκειμένου να ικανοποιήσει πλήρως τις απαιτήσεις της Τρόικα ενόψει του αυριανού Eurogroup που θα αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ δόθηκε στη δημοσιότητα από την κυβέρνηση.
Με την Πράξη που εστάλη ήδη προς υπογραφή στον πρόεδρο

Η οικονομική κρίση μας παχαίνει...




Σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε καθημερινά, το πιο λογικό θα ήταν να… μειωθεί το βάρος του παγκόσμιου πληθυσμού. Όμως, αντίθετα, όπως αποδείχθηκε, η οικονομική κρίση, παχαίνει και μάλιστα πολύ!

Όταν το πορτοφόλι μας περνά δύσκολες ημέρες, ένα από τα πρώτα πράγματα που περιορίζουμε είναι η διασκέδαση και άρα οι πολυδάπανες έξοδοι για φαγητό και ποτό.

Ούτε Καλημέρα απο 'δω και πέρα...Φλωρίδης και Λοβέρδος


Απο πληροφορίες που έχουμε,στo καφέ «Βυζαντινό» του Χίλτον βρέθηκαν την Παρασκευή που μας πέρασε Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, γνωστοί «μεταρρυθμιστές» του ΠΑΣΟΚ, με σαφείς διαφωνίες από την ηγεσία.
 Ο Γιώργος Φλωρίδης, πάλαι ποτέ στενός φίλος και

Συνάντηση Βενιζέλου – Κουβέλη ...


Θέτουν θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης οι εταίροι...
Θέμα λειτουργίας της κυβέρνησης θέτουν στο Μέγαρο Μαξίμου ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ δεν αποκλείεται Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης να συναντηθούν πριν από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που θα  πραγματοποιηθεί πιθανότατα το αμέσως επόμενο διάστημα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Με κινητικά προβλήματα ο Γερμανός Πρόξενος που δέχτηκε επίθεση από τους συνδικαλιστές


Με κινητικά προβλήματα ο Γερμανός Πρόξενος που δέχτηκε επίθεση από τους συνδικαλιστές
Νέα διάσταση λαμβάνει το περιστατικό του προπηλακισμού του Γερμανού προξένου στη Θεσσαλονίκη, Βόλφγκανγκ Χέλσερ – Ομπερμάγερ, από ομάδα συνδικαλιστών την...
περασμένη Πέμπτη εντός της ΔΕΘ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του thestival.gr ο Γερμανός Πρόξενος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας το οποίο έχει επίπτωση στις κινήσεις του. Ο κ. Βόλφγκανγκ Χέλσερ – Ομπερμάγερ βαδίζει με δυσκολία λόγω του προβλήματος αυτού.

Τον έπιασαν στο Κιλκίς για ναρκωτικά χάπια και ένα πλαστό πενηντάρικο



Στις 18.11.2012 το απόγευμα συνελήφθη στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, 46χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (10) ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής, ένα νυστέρι, ένα πλαστό χαρτονόμισμα των (50) Ευρώ και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητάς του για το οποίο είχε δηλώσει κλοπή στη Θεσσαλονίκη τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.

Συλλαλητήριο για τα βιομηχανικά απόβλητα στον Όλυμπο


Κεντρική Μακεδονία Συλλαλητήριο για τα βιομηχανικά απόβλητα στον Όλυμπο
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας στηρίζει τον αγώνα της «Πρωτοβουλίας Πολιτών ενάντια στην ταφή βιομηχανικών αποβλήτων στους πρόποδες του Ολύμπου» και καλεί τα μέλη, τις φίλες, τους φίλους της και όλους του πολίτες της Πιερίας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Τρίτης 20.11.2012, ώρα 18:00, μπροστά στο Δημαρχείο του Δήμου Δίου Ολύμπου.

Χωρίς θέρμανση έμεινε το νοσοκομείο Πολυγύρου


Κεντρική Μακεδονία Χωρίς θέρμανση έμεινε το νοσοκομείο Πολυγύρου
Χωρίς θέρμανση λειτουργεί το νοσοκομείο Πολυγύρου, καθώς έχει «στεγνώσει» από χρήματα και δεν μπορεί...

να κάνει τις αναγκαίες προμήθειες σε πετρέλαιο. Ταυτόχρονα, τους τελευταίους μήνες οι ασθενείς τρέφονται μόνο με φασολάκια και μακαρόνια, ενώ αν είναι τυχεροί, μπορεί να φάνε και κοτόπουλο!

ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Λαφαζάνη «Θα ξαναπροσλάβουμε όσους βγουν σε διαθεσιμότητα»


Την επιστροφή των δημοσίων υπαλλήλων στις θέσεις τους υποσχέθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, «μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση».

 Ο κ. Λαφαζάνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, σε ερώτηση για το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα είπε: «Θα τους πάρουμε πίσω γιατί να τους διώξουμε, αυτό είναι το πρόβλημα, με ποιες διαδικασίες, με ποια κριτήρια τους διώχνουν».

Στα "δίχτυα" του ΣΔΟΕ μητροπολίτες με καταθέσεις 5 εκατ. ευρώ!

Εξηγήσεις στο ΣΔΟΕ καλούνται να δώσουν δύο μητροπολίτες της Αττικής, καθώς μετά από έρευνες αποκαλύφθηκαν τεράστια ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, που ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η αποκάλυψη για τους δύο μητροπολίτες έγινε συμπτωματικά, όταν το ΣΔΟΕ αποφάσισε να ερευνήσει περισσότερο την

"Ο Κεμάλ ήταν Αρμένιος"! Τούρκος δικηγόρος ανατρέπει όσα ξέραμε


Σε άρθρο γνώμης στην Today’s Zaman με τίτλο “Istanbul and Constantinople”, ο Orhan Kemal Cengiz υποστηρίζει ότι τα πράγματα στην Τουρκία θα ήταν σίγουρα πολύ διαφορετικά αν ζούσαν ...
ακόμα στη χώρα 18 εκατομμύρια μη μουσουλμανικοί πληθυσμοί, αποτελούμενοι από Έλληνες, Αρμένιους και Εβραίους. Αντιθέτως, σήμερα η τουρκική κοινωνία είναι μια κοινωνία χωρίς μνήμη η οποία υποφέρει από διάφορα συμπλέγματα.

Βουλγάρικο χωριό ζητά να ενσωματωθεί στην Ελλάδα!


Μια απίστευτη απόφασή πήραν οι 680 κάτοικοι του χωριού Τσράντσα στη Βουλγαρία

οι οποίοι ζητούν να ενσωματωθούν διοικητικά στην Ελλάδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινής της Κυριακής", οι κάτοικοι στο ορεινό πομακοχώρι διαμαρτύρονται όπως λένε για την εγκατάλειψή τους από τη κεντρική κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Γι' αυτό το λόγο,

ξεχασμένα στελέχη πολλών χιλιάδων ευρώ!


Την ώρα που οι μισθοί ισοπεδώνονται και τα επιδόματα εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο, και καθώς όλο και περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, υπάρχουν ακόμη δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν μισθούς πολλών χιλιάδων ευρώ...

Ο τύπος της Δευτέρας 19/11/2012


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αύριο οι κρίσιμες αποφάσεις του Eurogroup
Η εφημερίδα τονίζει ότι « το τελευταίο της "χαρτί" - για την εκταμίευση της δόσης- ρίχνει αύριο η ελληνική κυβέρνηση ενώπιον των Ευρωπαίων εταίρων και της ηγεσίας τουΔιεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις Βρυξέλλες. Το καθοριστικό - για την ελληνική οικονομία- Συμβούλιο Eurogroup πραγματοποιείται εν μέσω έντονων διαβουλεύσεων εντός και εκτός της χώρας μας, με κύριο προσανατολισμό την "τριπλή" ενίσχυση με το ποσό των 44,7 δισ.ευρώ ».

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ

Την πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για τη ρύθμιση των δανείων θα παρουσιασθεί σήμερα το απόγευμα σε συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Σύμφωνα. με πληροφορίες η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έχει προχωρήσει στη σύνταξη νομοθετικής ρύθμισης σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες θα

ΒΑΘΥΤΕΡΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ

Η δίκη στο Ρέθυμνο βέβαια γίνεται στη σκιά του αιφνίδιου θανάτου του Στέλιου Αλεξανδρόπουλου, που ήταν ο έμπιστος γραμματέας του ιστορικού ηγέτη της αριστεράς Χαρίλαου Φλωράκη. Ο Στέλιος Αλεξανδρόπουλος, καθηγητής. του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, πέθανε στις 3 Μαΐου του 2006 στο γραφείο του, σε συνθήκες αφόρητης πίεσης. Ο καθηγητής