Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Η λίστα με τα 48 προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ

Ο μακρύς κατάλογος με τα προαπαιτούμενα που πρέπει να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση μέσα στις επόμενες εβδομάδες προκειμένου να έρθουν στα ταμεία του ελληνικού κράτους τα πρώτα 2 δισ.ευρώ της υποδόσης των 3 δισ.ευρώ, συζητήθηκε χθες στο Euroworking Group και αναμένεται να πάρει το οριστικό πράσινο φως από το Eurogroup της Δευτέρας. 

Μιχάλης Καρχιμακης: Είναι θεμα δημοκρατίας κάπως ετσι έγινε και στο ΠΑΣΟΚ το 2012

Μιχάλης Καρχιμακης:ειναι θεμα δημοκρατίας κάπως ετσι έγινε και στο ΠΑΣΟΚ το 2012.
Ο επιχειρούμενες αποκλεισμός του Γεωργιάδη απο την διεκδίκηση της αρχηγίας της  Ν.Δ παρα τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες ,
Ειναι θεμα δημοκρατίας .

Αυτά είναι τα «όχι» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε συγκεκριμένα προαπαιτούμενα

Στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε και τα «όχι» που θα πει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σε κάποια από τα προαπαιτούμενα, αλλά και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, «όχι» είπε η κ. Γεννηματά στην αύξηση του ΦΠΑ για

Ποια είναι τα τρία άτομα που πρότεινε ο Α.Τσίπρας για το προεδρείο της Βουλής

Τον Τάσο Κουράκη πρότεινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα για πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής, τον Γιώργο Βαρεμένο για δεύτερο αντιπρόεδρο και την

Κρεμαστινό για αντιπρόεδρο της Βουλής προτείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Τον Δημήτρη Κρεμαστινό θα προτείνει για αντιπρόεδρο της Βουλής η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Υπό την προεδρία της επικεφαλής Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, Γραμματέας της

Μπακογιάννη: Εννοείται ότι θα στηρίξω τον Κυριάκο

Η Ντόρα Μπακογιάννη προσερχόμενη στη Βουλή για την τελετή ορκωμοσίας εξέφρασε την στήριξη της στην υποψηφιότητα του αδελφού της Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.
Η κ. Μπακογιάννη ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ε, εννοείται», απάντησε με ένα χαμόγελο

Ο Κώστας Αθανασίου νέος Γενικός Γραμματέας της Βουλής

Ο πρώην Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αθανασίου θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος Γενικός Γραμματέας της Βουλής διαδεχόμενος τον Γιώργο Θαλάσση.
Ο κ. Αθανασίου είναι επιλογή του Νίκου Βούτση και πολιτικά συντάσσεται με τους  «53», πράγμα που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ψήφος κατά συνείδηση για τον ΠτΒ

Κατά συνείδηση θα ψηφίσουν αύριο οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για την εκλογή νέου προέδρου της Βουλής, ενώ θα καταψηφίσουν τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Αυτό αποφασίστηκε στη Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος,που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία της Φώφης Γεννηματάς, η οποία εξέλεξε

Το ΠΑΣΟΚ όρισε αντιπρόεδρο και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους

Μετά από σύσκεψη του επιτελείου του ΠΑΣΟΚ ορίστηκαν τα πρόσωπα που θα πάρουν τις θέσεις κλειδιά εντός του κοινοβουλίου, εκφράζοντας τις θέσεις του κόμματος κατά τις συνεδριάσεις της Βουλής, η οποία ορκίστηκε νωρίτερα σήμερα.
Συγκεκριμένα ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ορίστηκε γραμματέας της

Τσίπρας: Εχουμε καθαρή εντολή 4ετίας – Πάμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις

Εσωκομματικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις έστειλε ο πρωθυπουργός και από την πρώτη κιόλας ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, κάλεσε τους βουλευτές να λάβουν υπόψη λάθη και αστοχίες από την εμπειρία των προηγούμενων επτά μηνών.
Όπως είπε, πρεπει «να οργανώσουμε με μεγαλύτερη

Άδωνις Γεωργιάδης -Υποψήφιος και αυτός στη ΝΔ

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας μετά τις αντιδράσεις που ξέσπασαν για την απόρριψη της υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη για την ηγεσία της ΝΔ, με το δικαιολογητικό της εκπρόθεσμης παράδοσης του φακέλου, συνεδρίασε ξανά το πρωί του Σαββάτου.
Έκανε δεκτή την ένσταση που υπέβαλε ο βουλευτής μετά το «κόψιμο» του

Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του νέου σώματος της Βουλής πυ ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί του Σαββάτου.
Πρώτα δόθηκε ο θρησκευτικός όρκος παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Ακολούθησε ο θρησκευτικός όρκος στο Κοράνι από δύο μουσουλμάνους βουλευτές και τέλος

Εξασφαλίστηκε η πλήρης επαναλειτουργία της "Κλωστήρια Κιλκίς ΑΕ"

Η Ελληνική Υφαντουργία ΑΕ ανακοίνωσε ότι ύστερα από διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες, υπεγράφη την Δευτέρα συμφωνία εξυγίανσης και χρηματοδότησης της θυγατρικής «Κλωστήρια Κιλκίς ΑΕ», που κατατέθηκε για επικύρωση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κιλκίς προχθές.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 867 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - Σκουριές: Το ΣτΕ παγώνει την απόφαση του Σκουρλέτη- Ανοίγουν τα Μεταλλεία

Ανοίγουν τα Μεταλλεία Χρυσού στις Σκουριές με απόφαση που εξέδωσε το τμήμα αναστολών του Συμβουλίου Επικρατείας κρίνοντάς ότι πρέπει να ανασταλεί η απόφαση που έλαβε ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης.
Οι σύμβουλοι της επικρατείας έκαναν δεκτή την αίτηση της

Ποιοι είναι οι 50 που υπέγραψαν υπέρ του Μεϊμαράκη

Τα πενήντα στελέχη που τον πρότειναν για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, δημοσιοποίησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
Εκπροσωπούν όλες τις περιοχές της χώρας, τον απόδημο ελληνισμό, τους εργαζόμενους, την Αυτοδιοίκηση, τους

Η παρθενική συνεδρίαση για την Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας – Συμβολικά στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ

Από τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ ξεκινά η πρώτη συνάντηση των μελών της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννης Μανιάτης, κάλεσε τα στελέχη να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση προτάσεων για την Ελληνική Σοσιαλδημοκρατία, «που φιλοδοξεί να αποτελέσει το σημαντικότερο σταθεροποιητικό και

ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - Απίστευτο: Εκοψαν τον Αδωνι επειδή καθυστέρησε 8 λεπτά

Με μια ακατανόητη και τυπολατρική απόφαση, η ΚΕΦΕ της ΝΔ τελικά «έκοψε» για λίγα λεπτά την υποψηφιότητα του Αδωνι Γεωργιάδη για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας.
Αν δεν γίνει δεκτή η ένσταση, οι υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ θα είναι οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, παρότι οι δύο