Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Global καταστάσεις...



Στα Χανιά είδαν την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου. Tο ενδιαφέρον, όμως, του πράγματος είναι το ταξίδι που η πρώην επίτροπος προγραμματίζει για

τα τέλη του τρέχοντος μηνός. Η ούτως ή άλλως εξωστρεφής Αννα -λόγω και των πρόσφατων εσωκομματικών και πανεπιστημιακών εξελίξεων- φέρεται να ρίχνει «μαύρη πέτρα» πίσω της. Στο

Σ. Δανιηλίδης: Τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ πρέπει να διατηρηθούν πάση θυσία


«Η προσφορά και η συμβολή

των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων στην καλλιέργεια και ενίσχυση της θεατρικής και πολιτιστικής παιδείας είναι πολύ μεγάλη κι ανεκτίμητη. Για αυτό και πρέπει πάση θυσία να διατηρηθούν αλλά και να ενισχυθούν όχι μόνο από τους δήμους αλλά και από τις τοπικές, κοινωνικές δυνάμεις και τους παραγωγικούς φορείς. Αυτό είναι χρέος μας απέναντι

Ο Βεστερβέλε γνωρίζει τι σημαίνει...



«Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί να μείνουμε όλοι ενωμένοι στην Ευρωζώνη. Εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Γκίντο Βεστερβέλε, μετά την συνάντηση που είχε, νωρίτερα σήμερα στο Βερολίνο, με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Πως τα βρετανικά ραντάρ στην Κύπρο βοηθούν Σύρους αντικαθεστωτικούς



Πως τα βρετανικά ραντάρ στην Κύπρο βοηθούν Σύρους αντικαθεστωτικούς



 
 

Συγκεκαλυμμένα δρουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, είχαν αποκαλύψει την Κυριακή οι Sunday Times. Η βρετανική αντικατασκοπεία από τις βάσεις Ακρωτηρίου και Δεκέλειας (που αποτελούν βρετανικό κυρίαρχο έδαφος), αλλά και από το σύγχρονο ραντάρ (ηλεκτρονικού πολέμου και υποκλοπών) που λειτουργεί στο Τρόοδος παρακολουθεί τις κινήσεις του συριακού στρατού, διευκολύνοντας έτσι, όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα, τους επαναστάτες να εξαπολύουν συντριπτικές επιθέσεις περιλαμβανομένης

Απαξιώνουν τα φωτοβολταϊκά;



Η λήψη μεμονωμένων και επιλεκτικών μέτρων θα είναι «πυροσβεστικού» και κατά συνέπεια μη βιώσιμου χαρακτήρα, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Παραγωγών Ηλεκτρισμού Ελλάδας (ΑΣΠΗ), με αφορμή τα μέτρα του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τα φωτοβολταϊκά.

Ο Βενιζέλος περιμένει την "έκθεση" των... 5 λαγωνικών του!


Τι θα συμβεί την Τετάρτη σε "κλειστή" σύσκεψη στην Ιπποκράτους - Ποιους θα δει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - "Πετυχημένο το εγχείρημα" λένε στο Κίνημα...

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την Τετάρτη, περιμένει με ανοιχτές αγκάλες τα πέντε "λαγωνικά" του ώστε να τον ενημερώσουν σχετικά!
Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει συγκαλέσει σύσκεψη

Φεύγει για ΚΠΡ ή ΑΕΚ ο Κατίδης!

Μέχρι την Πέμπτη αναμένται να ξεκαθαρίσει το μέλλον του Γιώργου Κατίδη. Ο νεαρός δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Μάκη Κατσαβάκη και κίνησε τις διαδικασίες ώστε να αποχωρήσει
αφού βέβαια πρώτα βρει ομάδα που θα καταβάλει τη ρήτρα του συμβολαίου του, η οποία ανέρχεται στις 150.000 ευρώ. Ο μάνατζερ του πριν από λίγες μέρες μετέφερε στη διοίκηση της ομάδας μια προφορική πρόταση για τον παίκτη από την

Γιατί ορισμένοι έχουν μόνιμη υπνηλία;



Σίγουρα θα έχετε ακούσει φίλους και γνωστούς να δηλώνουν πως ταλαιπωρούνται από υπνηλία. Υπνηλία σχεδόν σε μόνιμη βάση. Αναρωτηθήκατε ποτέ που οφείλεται και τι σχέση μπορεί να έχει με τα τροχαία ατυχήματα;
 

Ακόμη και κατά 2,5 φορές μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για τροχαία ατυχήματα η άπνοια ύπνου από την οποία πάσχουν χιλιάδες Έλληνες. 
Οι ειδικοί προειδοποιούν πως η νόσος πρέπει να καταπολεμηθεί καθώς μπορεί να αποδειχθεί άκρως επικίνδυνη για τη ζωή ενός οδηγού.

Δοκιμάζουν το μπρόκολο ως φάρμακο ...



Επιστήμονες στις ΗΠΑ και στον Καναδά άρχισαν να δοκιμάζουν ένα φάρμακο με βάση το μπρόκολο ως θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.
Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει ότι μία ουσία που απελευθερώνεται έπειτα από την κατανάλωση του συγκεκριμένου λαχανικού, μπορεί να διεγείρει προστατευτικά ένζυμα στον ιστό των μαστών.


ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ


Γράφει το "Πράσινο Ποντίκι"
Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι και την επίσημη λήξη των καλοκαιρινών διακοπών και από την επόμενη εβδομάδα η Ιπποκράτους θα εισέλθει σε κανονικούς ρυθμούς και ειδικότερα στους ρυθμούς προετοιμασίας του τακτικού Συνεδρίου της. Ήδη το επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινωθούν και τα υπόλοιπα όργανα, που αφορούν τους τομείς δράσεις του Κινήματος. Επίσης, οι υπεύθυνοι των Καλλικρατικών Δήμων που ακούγεται ότι η σύνθεση των

Οι Pussy Riot δεν θα ζητήσουν χάρη από τον Πούτιν



Οι τρεις νέες γυναίκες, μέλη του ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot, που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση δύο ετών για την «πανκ προσευχή» τους κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν σε εκκλησία της Μόσχας, δεν θα καταθέσουν αίτηση χάριτος στον πρόεδρο της Ρωσίας, δήλωσε ένας από τους συνηγόρους τους, ο Νικολάι Πολόζοφ.

Ανεβαίνει το θερμόμετρο για τα σινο-ιαπωνικά «Ίμια»


Ανεβαίνει το θερμόμετρο για τα σινο-ιαπωνικά «Ίμια»
Πολλές διαδηλώσεις οργανώθηκαν χθες σε τουλάχιστον έξι κινεζικές πόλεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποβίβαση Ιαπώνων σε μια βραχονησίδα του αρχιπελάγους Σενκάκου, το οποίο διεκδικείται τόσο από την Ιαπωνία όσο και από την Κίνα, η οποία το αποκαλεί Ντιαογού. Στην πόλη Γκουανγκζού, στα νότια, περίπου εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το ιαπωνικό προξενείο, φωνάζοντας συνθήματα όμως «Ιαπωνία φύγε από τα νησιά Ντιαογού», στην πόλη Σεντσέν που συνορεύει με το Χονγκ Κονγκ, οι περίπου 2.000 διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κι έσπασαν, συμβολικά, αυτοκίνητα Ιαπώνων κατασκευαστών, ενώ διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Χανγκζού και το Τσινγκντάο στα ανατολικά και στις πόλεις Σενιάνγκ και Χαρμπίν στα βορειοανατολικά.

Φυλακή για καθηγήτρια Αγγλικών που συνευρέθηκε ερωτικά με μαθητές


Φυλακή για καθηγήτρια Αγγλικών που συνευρέθηκε ερωτικά με μαθητές
Σε προβολή «ροζ» ταινίας μετατράπηκε δικαστήριο του Τέξας κατά την διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης μιας 28χρονη καθηγήτριας Αγγλικών, που συνευρέθηκε ερωτικά με τέσσερις μαθητές της, ενώ ένας πέμπτος «τραβούσε» βίντεο! Τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών .
Στο βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο δεν φαίνεται το πρόσωπο της, όμως φαίνεται ένα τατουάζ στην πλάτη της πρωταγωνίστριας, το οποίο είναι ίδιο με αυτό της καθηγήτριας.

Δύο Κύπριοι εγκλωβίστηκαν στη Συρία



Δύο Κύπριοι, ένας νεαρός άνδρας και μια γυναίκα, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Συρία, λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη χώρα.

Τόσο ο νεαρός, όσο και η γυναίκα, είχαν μεταβεί στη Συρία, στα μέσα Ιουλίου, για να επισκεφθούν Σύρους συγγενείς τους, παρά την ταξιδιωτική οδηγία του κυπριακού ΥΠΕΞ για αποφυγή των επισκέψεων στη γειτονική χώρα.

Πάλι για ομοφυλοφιλία κατηγορείται ο Μπομπ Σφουγγαράκης


Πάλι για ομοφυλοφιλία κατηγορείται ο Μπομπ Σφουγγαράκης
Στο επίκεντρο της Επιτροπής για την προστασία της δημόσιας ηθικής της Ουκρανίας αυτή τη φορά βρίσκεται ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης καθώς υποστηρίζουν ότι ο χαρακτήρας του Nickelodeon κρύβει μία ολόκληρη προπαγάνδα από πίσω του σε σχέση με την ομοφυλοφιλία.
Στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «ένα πραγματικό κίνδυνο για τα παιδιά» ενώ επικρίνουν το γεγονός ότι ο Σφουγγαράκης, σφίγγει τα χέρια του με ένα ροζ αστερία που ονομάζεται Πάτρικ αλλά τον φωνάζουν Mrs. "Puff" , έναν χαρακτηρισμό αρκετά υποτιμητικό που όπως λένε «υποστηρίζει» την αγάπη για την ομοφυλοφιλία.

Ενταση στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα γεγονότα της Υδρας.Αναταράξεων συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ


Ενταση στον ΣΥΡΙΖΑ και για τα γεγονότα της Υδρας
Σήμερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, απηύθυνε έκκληση στα στελέχη του κόμματος να μην διατυπώνουν προσωπικές απόψεις για την οικονομία: «Στελέχη με πίσω τους πολλούς αγώνες, στελέχη για τους οποίους οι νεότεροι τούς χρωστάμε πάρα πολλά, θα πρέπει αυτήν τη στιγμή να μη μπαίνουν σε ένα παιχνίδι που μπορεί να αδικηθεί η αγωνία τους, να παρουσιαστεί ως αυτοπροβολή, αντί να παρουσιάζεται ως απόπειρα διατύπωσης μιας επεξεργασμένης συλλογικά εναλλακτικής πρότασης.

Η Φινλανδία κουνά το δάχτυλο στην Ελλάδα


Η Φινλανδία κουνά το δάχτυλο στην Ελλάδα

Τη στιγμή που το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζεται πυρετωδώς για την περιοδεία του πρωθυπουργού σε Βερολίνο και Παρίσι, που εχει ως στόχο την επιδίωξη της παράτασης της δημοσιονομικής προσαρμογής, κάποιοι εκ των εταίρων κουνούν το δάχτυλο στην Ελλάδα, θυμίζοντας της όλες της δεσμεύσεις της! 

ΣΥΡΙΖΑ: «Λάφυρα στην τρόικα τα νέα μέτρα λεηλασίας»



Την κυβέρνηση κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με σημερινή ανακοίνωσή του, ότι «πιστή στις μνημονιακές της δεσμεύσεις, αναμένεται να προσφέρει τα νέα μέτρα λεηλασίας των εργαζομένων και της χώρας, ως λάφυρα στην τρόικα».

Οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων αγαθών, θα βυθίσουν περαιτέρω την οικονομία στην ύφεση, θα εκτινάξουν την ανεργία και θα ισοπεδώσουν την κοινωνία, αναφέρει, στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αδ. Γεωργιάδης: Οι τρομοκράτες ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ!



«Ζούμε στην Ελλάδα που την Αριστερά τη χαϊδεύουμε 40 χρόνια. Οι τρομοκράτες ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ. Η τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει χρώμα, είναι της άκρας Αριστεράς. Οι κουκουλοφόροι στην Ελλάδα έχουν πολιτική ταυτότητα. Είναι της άκρας Αριστεράς».

Οι Γερμανοί "κόβουν τον αέρα" του Σαμαρά: "Δεν υπάρχουν περιθώρια για την Ελλάδα"


Οι Γερμανοί "κόβουν τον αέρα" του Σαμαρά: "Δεν υπάρχουν περιθώρια για την Ελλάδα" Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Γερμανίας χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών
Τον πήχη των προσδοκιών εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο χαμηλώνουν με τις σημερινές τους δηλώσεις εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης, οι οποίοι τόνισαν ότι τα περιθώρια απόκλισης από τους όρους του μνημονίου είναι ελάχιστα. Εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών δήλωσαν ότι οι συντεταγμένες του μνημονίου, σε ό,τι αφορά το χρονικό πλαίσιο και τα εγκεκριμένα ποσά, είναι δεδομένες και ότι διαφορετικές προσεγγίσεις και προσαρμογές θα πρέπει να κινούνται εντός αυτού του πλαισίου.

Ρωσία: Με πέντε χρόνια σε στρατόπεδο εργασίας «κινδυνεύει ο Κασπάροφ»


Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ ισχυρίστηκε ότι κλήθηκε σήμερα από την αστυνομία, η οποία τον κατηγορεί πως την περασμένη Παρασκευή δάγκωσε έναν αστυνομικό -αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση ως πέντε ετών σε στρατόπεδο εργασίας.
«Πρέπει να με ανακρίνουν για την υποτιθέμενη επίθεση σ' έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν θα αρχίσει ποινική έρευνα σε βάρος μου», αναφέρει ο Κασπάροφ σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπό του, τον Kasparov.ru.

Φτιάχνει κλίμα η Ντόρα...


Τη Γερμανία προτίμησε για διακοπές η Ντόρα Μπακογιάννη… Ένα δεκαήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε και σημαντικές επαφές με φιλελευθέρους και άλλες προσωπικότητες εκεί. Κινείται άνετα άλλωστε στο Βερολίνο. Η κ. Μπακογιάννη θέλει να διαμορφώσει κλίμα ώστε κάποια στιγμή να βρεθεί σε κάποια θέση στις Βρυξέλλες και είναι προφανές ότι η γερμανική πρωτεύουσα είναι σημαντικός σταθμός για μια τέτοια

Από σήμερα η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ- Ραπίντ

Από σήμερα ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα με την Ραπίντ Βιέννης που θα γίνει την  Πέμπτη 23/8 στις 21:30...

Tα εκδοτήρια της Τούμπας θα λειτουργούν από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη 22 Αυγούστου, από τις 09:00 έως τις 18:00, ενώ την Πέμπτη θα λειτουργούν από τις 09:00πμ μέχρι και την έναρξη του αγώνα

Κατέλαβαν το γραφείο Διοικητή



Σε κατάληψη του γραφείου του διοικητή του Νοσοκομείου Σερρών προχώρησαν από τις 11.30 το πρωί οι εργαζόμενοι, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση της καταβολής δεδουλευμένων για τη νυχτερινή απασχόληση και τις αργίες.

Ενόχλησε η "γκάφα" Δρίτσα



Δεν άρεσε στην Κουμουνδούρου η δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα για τα γεγονότα της Υδρας περί σόου επίδειξης αυταρχισμού από την κυβέρνηση. 
Η δήλωση του βουλευτή του κόμματος θεωρήθηκε απολύτως μονομερής από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο Δρίτσας παρέλειψε να καταδικάσει την φοροδιαφυγή.
Ειπώθηκε ακόμα και το ότι η δήλωση Δρίτσα ήταν "ήπια", λόγω του

Φόβοι για χιαστό για Ηρακλή στον Αρη


Στην διάρκεια της σημερινής ημέρας πρόκειται να ξεκαθαρίσει το μέγεθος του τραυματισμούς του Ανδρέα Ηρακλή στο φιλικό με την Ρόμα στο Ολίμπικο και αν πειράχθηκε ή όχι ο χιαστός του.
Το φιλικό στο Ολίμπικο με την Ρόμα μπορεί όπως παραδέχθηκε ο Μάκης Κατσαβάκης να έδωσε πολλά κέρδη στον Άρη που συνεχίζει να χτίζει αλλά έφερε και τον τραυματισμό του Ανδρέα Ηρακλή.
Σύμφωνα και με την δήλωση του Έλληνα τεχνικού στην σελίδα της ΠΑΕ Άρης στο facebook δεν

Παρέμβαση Τσίπρα για να αποφευχθεί ο «εμφύλιος»

 Παρέμβαση Τσίπρα για να αποφευχθεί ο «εμφύλιος»
Την πυροσβεστική παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε ο «εμφύλιος» που ξέσπασε μεταξύ στελεχών του κόμματος, που ήρθαν σε δημόσια αντιπαράθεση με φόντο τα περί χρεοκοπίας και τα γεγονότα στην Ύδρα.
Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον βουλευτή και επικεφαλής του Αριστερού Ρεύματος κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, του οποίου οι θέσεις στηρίχθηκαν από τους κ.κ. Δημήτρη Στρατούλη και Τάσο Κουράκη.
Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε και με

ΜΑΧΗ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΣΤΙΧΟΔΕΝΤΡΑ Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στη Χίο - Ανυπολόγιστες καταστροφές


Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στη Χίο - Ανυπολόγιστες καταστροφές
Μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα δίνουν οι πυροσβέστες στην Χίου με τις προσπάθειές τους να επικεντρώνονται στην διάσωση των μαστιχόδενδρων του νησιού.
Τo πιο επικίνδυνo μέτωπo τις τελευταίες ώρες είναι στο παραδοσιακό χωριό Πυργί, ενώ την επιχείρηση της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που προκαλούν αναζωπυρώσεις.
Καθ'όλη την διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδιναν μάχη με τις φλόγες στο Πυργί και στους Ολύμπους της Χίου, αλλά και στην περιοχή της Παναγιάς Σικελιάς.

Δίωξη σε βάρος του 30χρονου για τα γεγονότα της Πάρου - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του


O 30χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο
Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε βάρος του 30χρονου αντιεξουσιαστή που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, και τη ληστεία που έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας, στο ίδιο μέρος.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδεία ανδρών της Αντιτρομοκρατικής ο 30χρονος προσήλθε το μεσημέρι της Κυριακής στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και κλοπές.

Αρχίζουν από σήμερα οι τουφεκιές...



Που απαγορεύεται και που επιτρέπεται...
Αυλαία της νέας κυνηγετικής περιόδου σήμερα Δευτέρα 20 Αυγούστου. Η αρχή γίνεται με τα θηράματα των πουλιών που επιτρέπεται το κυνήγι τους , από τη Ρυθμιστική Υπουργική Απόφαση, με το ενδιαφέρον των κυνηγών να στρέφεται κυρίως στα ορτύκια και στα τρυγόνια, ενώ το κυνήγι του λαγού και του αγριογούρουνου στο οποίο

Λευκάδα: Τον έκανε τσακωτό και... τον ευνούχισε!

Αυτό που πολλές γυναίκες χρησιμοποιούν ως απειλή για να αποφύγουν την απιστία του συζύγου της δεν δίστασε
να κάνει πράξη μία απατημένη γυναίκα στους Τσουκαλάδες της Λευκάδας. Οι πρωταγωνιστές του περιστατικού είναι όλοι Αλβανοί, ενώ όταν η σύζυγος έπιασε στα πράσα τον άνδρα της με την ερωμένη του, χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά, άρπαξε ένα μαχαίρι και έκοψε εν ψυχρώ το μόριο του

Καταβάλλονται σήμερα οι αγροτικές αποζημιώσεις

Καταβάλλεται σήμερα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η εξισωτική αποζημίωση 69.000 αγροτών και...
κτηνοτρόφων ορεινών και ημιορεινών περιοχών ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ. Όσων δικαιούχων οι αιτήσεις έχουν ελλείψεις, θα πρέπει να υποβάλλουν συμπληρωματικά δικαιολογητικά ως

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε στο twitter την υπόθεση της Ύδρας Παπαδημούλης: Το δίκιο του Υδραίου φοροφυγά μου είναι απεχθές!


Όσο μεγαλύτερη η φοροδιαφυγή, τόσο αγριότερη η περικοπή μισθών, συντάξεων. Καθαρές κουβέντες", έγραψε στο twitter το πρωί της Κυριακής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. 

ΠΡΟΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΙ ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Με ταχύ ρυθμό οι κυπριακές Αρχές προωθούν το σχέδιο απαγκίστρωσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος από την ελληνική αγορά, επιφέροντας νέες αλλαγές και στον ελληνικό τραπεζικό χάρτη. Πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου φέρουν την Alpha Bank να διαπραγματεύεται την ανταλλαγή δανειακών χαρτοφυλακίων με την Τράπεζα Κύπρου και τη MIG να αποκτά το ελληνικό δίκτυο της Λαϊκής Τράπεζας, δηλαδή τη Marfin Egnatia.

ΣΥΡΙΖΑ: «Σόου επίδειξης αυταρχισμού» χαρακτηρίζει τα γεγονότα στην Ύδρα


ΣΥΡΙΖΑ: «Σόου επίδειξης αυταρχισμού» χαρακτηρίζει τα γεγονότα στην Ύδρα   Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας έκανε σχετική δήλωση
«Ανόητη και πολυδάπανη παράσταση επίδειξης κρατικής και κυβερνητικής πυγμής, με εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και με γελοιοποίηση της χώρας μας διεθνώς» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, τα γεγονότα της Ύδρας. Η δήλωσή του έχει ως εξής:
«Μια απλή διαδικασία φορολογικών ελέγχων μετατράπηκε από την κυβέρνηση σε ένα σώου επίδειξης αυταρχισμού. Διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν δύο φορές στο νησί, το ίδιο και πολυμελή συνεργεία της Οικονομικής Αστυνομίας. Εντελώς αυθαίρετα επιχειρήθηκε να αποκλειστεί η Ύδρα από την ακτοπλοϊκή σύνδεση και μάλιστα με απόφαση ναυτιλιακής εταιρείας και όχι κάποιας κρατικής υπηρεσίας.

ΔΗΜΑΡ: Ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής



Συντηρητικά χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ τα πολιτικά κόμματα που δικαιολογούν την άρνηση ελέγχου και την παρεμπόδιση των εντεταλμένων οργάνων της Πολιτείας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

ΠΑΣΟΚ: Η φοροδιαφυγή δεν αποτελεί αντίσταση.Η υπόθεση της Ύδρας εξέθεσε διεθνώς τη χώρα


ΠΑΣΟΚ: Η φοροδιαφυγή δεν αποτελεί αντίσταση

Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ευαισθησία, ούτε καμία προοδευτική θεωρία που να μετατρέπει τη φοροδιαφυγή σε "αντίσταση"» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα συμβάντα στην Ύδρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «η υπόθεση της Ύδρας εξέθεσε διεθνώς τη χώρα και επέτρεψε να αναπαράγονται αρνητικά και άδικα στερεότυπα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Δεν θα ληφθούν αποφάσεις την Παρασκευή."Εξοδος της Ελλάδας σημαίνει ανεργία και ύφεση"


Δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για περαιτέρω παραχωρήσεις προς την Ελλάδα κατά την συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Άγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Παρασκευή.

Κλειδώνουν τα μέτρα πριν την ευρωπαϊκή περιοδεία Σαμαρά


Κλειδώνουν τα μέτρα πριν την ευρωπαϊκή περιοδεία Σαμαρά
Λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη Γιούνκερ και την περιοδεία του Πρωθυπουργού σε Παρίσι και Βερολίνο, οι συσκέψεις διαδέχονται η μια την άλλη στο Μέγαρο Μαξίμου και τα μέτρα "κλειδώνουν"

Για τα επόμενα δύο 24ώρα ο Πρωθυπουργός θα έχει συνεχείς συναντήσεις με το οικονομικό επιτελείο και τους υπουργούς:  Γ.Στουρνάρα, Κ.Χατζηδάκη, και Γ.Βρούτση προκειμένου να «κλειδώσει» το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.

Οι Έλληνες προτιμούν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας


Οι Έλληνες προτιμούν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Eνα στα τέσσερα προϊόντα που ψωνίζουν οι Έλληνες καταναλωτές είναι… ιδιωτικής ετικέτας.

Σύμφωνα με έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών που πραγματοποιήθηκε σε 800 οικογένειες, τα νοικοκυριά προτιμούν «ανώνυμα» και πιο φθηνά προϊόντα.

Πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα



Μέσα στο Φθινόπωρο, θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, που θα περιλαμβάνουν πρόστιμο από 250 ευρώ μέχρι και 1000 ευρώ, ανάλογα με την παλαιότητα και τον κυβισμό του κάθε οχήματος. Στην περίπτωση που δεν καταβάλλεται το πρόστιμο, θα αφαιρείται η άδεια αλλά και οι πινακίδες κυκλοφορίας, σύμφωνα

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...

Αιματηρή ληστεία σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά στην οδό 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Δύο ληστές εισέβαλαν σε κατάστημα, ενώ σύμφωνα με με τις πρώτες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ληστείας τραυματίστηκε ένα άτομο, ενώ ένας από τους δύο δράστες ακινητοποιήθηκε από τους υπαλλήλους και συνελήφθη.

Ηττήθηκε με 3-0 από τη Ρόμα ο Άρης

Πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης ηττήθηκε με 3-0 σκορ από τη Ρόμα στο τελευταίο φιλικό των «κίτρινων» πριν από την έναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος, που διεξήχθη στο «Ολίμπικο».

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε καλή απόδοση στο πρώτο 45λεπτό και με τη σωστή ανάπτυξή της κατάφερε να κοντράρει τους

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...

Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στην Ύδρα εξέθεσαν τη χώρα διεθνώς σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση :
'' Η υπόθεση της Ύδρας εξέθεσε διεθνώς τη χώρα και επέτρεψε να αναπαράγονται αρνητικά και άδικα στερεότυπα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. Στερεότυπα που δυστυχώς αποκρύπτουν όσα πολύ σημαντικά έχει πετύχει έως τώρα η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στις