Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κρίση ως ευκαιρία για ολοκληρωτική σάρωση της αγοράς εργασίας»

Η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου μετά τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.«Οι σημερινές ανακοινώσεις του υπουργού Εργασίας επιβεβαιώνουν τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις μας:

Τα νέα μέτρα τόνωσης της οικονομίας

Θα εξακολουθήσουν να παίρνουν την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού όσοι εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης, με το ποσό όμως να καθορίζεται σε συνάρτηση με τη διάρκεια της αναστολής, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, κατά την εξειδίκευση του νέου πλαισίου προστασίας της οικονομίας.

Μέρκελ: Ξεχάστε τις διακοπές εκτός Γερμανίας

Ο τουρισμός και η γαστρονομία αποτελούν την μεγαλύτερη πρόκληση ενόψει της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας, συμφώνησαν η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την

Αποκάλυψη Spiegel: Τούρκος στρατιώτης στον Έβρο πυροβόλησε Γερμανούς της Frontex

Στον Έβρο ένας Τούρκος στρατιώτης σημάδεψε και πυροβόλησε Γερμανούς της Frontex, αποκαλύπτει το Spiegel.Στον Έβρο εξελίχθηκε ένα σοβαρό επεισόδιο, καθώς όπως αναφέρει το Spiegel, ένας Τούρκος στρατιώτης σημάδεψε και

Θεσσαλονίκη: Συμβολική διαμαρτυρία για την καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Αναστολή της διαδικασίας αδειοδότησης της καύσης απορριμμάτων επεξεργασμένων αστικών απορριμμάτων (RDF -SRF) στο εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, και διαβούλευση με την

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό πεινασμένων

Έντονη κριτική στον πρωθυπουργό και στην δευτερολογία του άσκησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα, απαντώντας στη θέση που ανέπτυξε ο κ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του ότι δεν είναι δυνατή αυτή η πρόβλεψη για το ποσοστό ύφεσης που θα έχει η χώρα μας.

Νέα δημοσκόπηση: Πόση είναι η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ - Τι φοβούνται περισσότερο οι πολίτες



Νέα δημοσκόπηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού. Την έρευνα διενήργησε το Forum της Metron Analysis για λογαριασμό του MEGA,σε δείγμα 1.204 ατόμων, την περίοδο 22- 28 Απριλίου.

Το Δικαστήριο της ΕΕ ακυρώνει ποινές που επέβαλε η Επιτροπή στην Ελλάδα

«ΕΓΤΕ και ΕΓΤΑΑ - Κατ' αποκοπή και εφάπαξ δημοσιονομικές διορθώσεις - Καθεστώς στρεμματικών ενισχύσεων - Έννοια των μονίμων βοσκοτόπων».
Η Επιτροπή καθορίζει τους όρους και κανόνες που εφαρμόζονται στη

Θεσσαλονίκη: Ο μηχανολόγος μηχανικός Ανθιμος Αμανατίδης νέος διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΑΘ

Τον Ανθιμο Αμανατίδη, μηχανολόγο μηχανικό, εξέλεξε νέο διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ Α.Ε. η έκτακτη γενική συνέλευση, μετά από πρόταση του βασικού μετόχου,της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας.

Πανεπιστήμια: Πώς και πότε θα γίνουν οι εξετάσεις

Στα τέλη Μαΐου θα ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο του 2019-20 στα πανεπιστήμια και στο διάστημα 10-15 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η εξεταστική, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης στο

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές διαμαρτύρονται έξω από τη Βουλή

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές διαμαρτύρονται έξω από τη ΒουλήΦορώντας μάσκες και με αποστάσεις, εκπαιδευτικοί και φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή, στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρομενοι ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον Τραμπ: Η πλειοψηφία θέλει Μπάιντεν να χειριστεί την πανδημία και την οικονομία

Η πλειοψηφία των Αμερικανών θα προτιμούσε να χειριστεί ο Τζο Μπάιντεν την κρίση του νέου κορωνοϊού καθώς και την οικονομία κι όχι ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση.

Γεννηματά: Η άρση των μέτρων γίνεται μια επικίνδυνη άσκηση

«Χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο, χωρίς περισσότερα τεστ και κινητές ομάδες πρωτοβάθμιας που έχουμε εισηγηθεί εδώ και μήνες, χωρίς αυτά, η άρση των μέτρων γίνεται μια επικίνδυνη άσκηση», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Τσίπρας: Μέχρι χθες ήταν «περιττοί δημόσιοι υπάλληλοι», σήμερα είναι «ήρωες»

Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη πως αυτούς που τώρα τους αποκαλεί «ήρωες», μέχρι χτες τους θεωρούσε «περιττούς δημόσιους υπάλληλους». «Μετατρέψατε χιλιάδες εργαζόμενους σε επιδοτούμενους ανέργους».

Μητσοτάκης: Παρατείνεται για 3 μήνες η προστασία της πρώτης κατοικίας



Την παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τρεις μήνες, μέχρι δηλαδή το τέλος Ιουλίου του 2020, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός.

Παρατείνεται έως τις 15 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ



Για έναν μήνα παρατείνεται η προθεσμία υποβολής της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης 2020, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Νέα καθημερινότητα με μάσκα, από Δευτέρα -Πού είναι υποχρεωτική, ποιες συστήνει η επιτροπή

Κομμάτι της καθημερινότητάς μας αναμένεται να γίνει η χρήση μάσκας με αφορμή την σταδιακή άρση μέτρων που ξεκινά από τη Δευτέρα.Ήδη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας αναφέρθηκε εκτεταμένα, σε πολλές από τις ενημερώσεις του για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε στοιχεία που