Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ο Τσίπρας στην Τουρκία: Μεταναστευτικό, Κυπριακό και... ποδόσφαιρο

Στη σκιά του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι και με βασική στόχευση να καταστεί η Αθήνα κεντρικός παίκτης της διαπραγμάτευσης Ευρώπης-Άγκυρας για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός αναχωρεί στις 4 το απόγευμα για την Κωνσταντινούπολη.
Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύουν στην Κων/λη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς

Βενιζέλος: Τι έγιναν οι δημαγωγικές υποσχέσεις Τσίπρα για την προστασία πρώτης κατοικίας;

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και Tρόικα ως προς τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αναρωτήθηκε τι «έγιναν άραγε τα εύκολα λόγια και οι δημαγωγικές υποσχέσεις». 

Ποτάμι: Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι ναυτιλιακές

Μειώθηκαν κατά 30% οι ναυτιλιακές εταιρίες στη χώρα τα τελευταία 18 χρόνια, υπογραμμίζει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης. Σε επερώτησή του ζητά να μάθει τις ενέργειες της κυβέρνησης για τυχόν συνέχιση της εκροής ναυτιλιακών εταιριών στο εξωτερικό.
Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και

Φώφη Γεννηματά: Η πρώτη κατοικία για πρώτη φορά παύει να προστατεύεται

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή τις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης αναφορικά με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, άσκησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega».
Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για μία κυβέρνηση που «οδηγεί αυτή τη στιγμή την Ελλάδα σε ένα διαρκές αδιέξοδο, κάνοντας συνεχώς υποχωρήσεις

Ποινή φυλάκισης 4 ετών για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του

Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, χωρίς να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός τουΣταυρούλα Κουράκου για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το

Ραχήλ Μακρή: Δεν άξιζε να ανέβω στα κάγκελα για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ

Συνέντευξη στο περιοδικό Crash παραχώρησε η Ραχήλ Μακρή, η οποία μίλησε μεταξύ άλλων για την κίνησή της να ανέβει στα κάγκελα της ΕΡΤ, τονίζοντας πως δεν θα το έκανε ξανά.
«Δεν άξιζε να ανέβεις στα κάγκελα για τους εργαζόμενους», είπε.

Εξαφάνισαν το στεφάνι του ΕΚΘ και της ΠΑΣΚΕ από την Πολυτεχνική σχολή του ΑΠΘ

Εξαφανίστηκαν από το χώρο που συγκεντρώνονται, πριν κατατεθούν στο μνημείο του Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ,  τα στεφάνια του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και της ΠΑΣΚΕ.
Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, αυτό συμβαίνει για δεύτερη χρόνια, με αποτέλεσμα η αντιπροσωπεία να

Μέχρι και σε 36 δόσεις η εξόφληση οφειλών προς τη ΔΕΗ

Σχετικά με το θέμα των ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, η ΔΕΗ επισημαίνει τα εξής:
Ενώ το 2012 έγιναν 315.000 διακοπές, το 2013 έγιναν 290.000 και 222.000 το 2014, από την ημέρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση της ΔΕΗ και μέχρι σήμερα έχουν γίνει μόνον 17.254.
Aκόμη, από τον περασμένο Ιούνιο έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα διακανονισμών

Κίνημα Νέων Νέοι Σοσιαλιστές : Tο Πολυτεχνείο ζει τους αγώνες του σήμερα....

Με τη φετινή 17η  Νοέμβρη συμπληρώνονται 42 χρόνια από την αιματηρή νύχτα που έζησε η Αθήνα. Ένοπλα σώματα ασφαλείας και τανκς επιχείρησαν  να διαλύσουν την εξέγερση των νέων απέναντι στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. Μια εξέγερση που ακολούθησε το νήμα της Άνοιξης των Λαών, από την Πράγα στο Παρίσι του Μάη του 68'. Κι από κει στο δικό μας Πολυτεχνείο για να φτάσει στη

Δύο γυναίκες νεκρές, τραυματίες και καταστροφές από τα 6,1 Ρίχτερ στη Λευκάδα

Τις πληγές της από το χτύπημα του Εγκέλαδου μεγέθους 6,1 Ρίχτερ, μετράει ήδη η Λευκάδα. Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή της, ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, ανάμεσά τους και δύο αγοράκια.  
Δύο τα θύματα από το σεισμό
Μία 64χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από τοίχο που έπεσε μετά το

Ξύλο στο Πολυτεχνείο ανάμεσα σε «κυβερνητικούς» κι αριστερούς φοιτητές

Ένταση επικράτησε πριν από λίγο στο χώρο του Πολυτεχνείου ανάμεσα σε μέλη αριστερών παρατάξεων, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τους άντρες ασφαλείας του πρωθυπουργού.
Αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου.
Όταν οι αριστεριστές ενημερώθηκαν για την πρόθεση του πρωθυπουργού

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ KALOE VITAL

Ενιαίο πολιτικό φορέα θέλουν οι Κινήσεις Πολιτών - Θυμίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε … ιδρυτικό συνέδριο

Φέρνουν μάλιστα σε … δύσκολη θέση το ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας ότι τα περί «ιδρυτικού συνεδρίου» αποτελούν απόφαση του πρόσφατου συνεδρίου του κόμματος, ακριβώς τη στιγμή που η Χαριλάου Τρικούπη επιχειρεί το … στρίβειν δια του αρραβώνος με μία «προγραμματική συνδιάσκεψη» που προγραμματίζει για τον Μάιο και επιμένοντας στην

Tου Λευτέρη Καρχιμάκη : Τα όρια είναι πολύ στενά για εμάς...

Το φοιτητικό κίνημα, δυστυχώς πλέον βλέπει μοναχά με δύο τρόπους το φως της δημοσιότητας. Είτε περιγραφόμενο με τα πλέον μελανά χρώματα όταν φτάνει στην κορύφωση των διεργασιών διεκδίκησης των αιτημάτων του, είτε επετειακά την ημέρα του πολυτεχνείου. Και στις δύο περιπτώσεις ο τρόπος παρουσίασης του φοιτητικού κινήματος είναι στρεβλός.

Οριστικά στο εδώλιο 35 άτομα για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Οριστικά και αμετάκλητα θα δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών οι 35 κατηγορούμενοι για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, καθώς η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν έκανε δεκτή την αίτηση 8 εκ των παραπεμπομένων οι οποίοι ζητούσαν να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του

Τζιτζικώστας: Στη ΝΔ ή αλλάζουμε ή ξαναχάνουμε

«Η παγκόσμια κοινότητα δεν πρέπει να δείξει καμία ανοχή, πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τους τρομοκράτες» δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας κατά την ομιλία του την Δευτέρα στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Οπως τόνισε «μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση

Απειλούν με «λουτρό αίματος» τη Βουλή της Σουηδίας

Με επίθεση στη Βουλή της Σουηδίας την Τρίτη, απειλούν άγνωστοι μέσω ενός e-mail που παρελήφθη από το κοινοβούλιο της χώρας. Οι άγνωστοι αποστολείς, προειδοποιούν δε τους υπαλλήλους και τους βουλευτές να μην πάνε στο κτίριο την Τρίτη.