Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ψαριανός: Η πρωτοβουλία δεν αφορά μόνο το ΠΑΣΟΚ ή τη ΔΗΜΑΡ

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ που παρέστη στην εκδήλωση, Γρηγόρης Ψαριανός, κατά το χαιρετισμό του υπογράμμισε πως η σύγχρονη ευρωπαική και δημοκρατική Ελλάδα «θέλει συνεργασία, θέλει παντού μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές». Όπως είπε «αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να απευθυνόμαστε σε πολίτες και όχι σε πελάτες». Σημείωσε ότι η πρωτοβουλία δεν αφορά

Βενιζέλος: Θέλουμε να συσπειρωθούν όλοι, κόμματα, κινήσεις, πρόσωπα

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσερχόμενος στη σημερινή εκδήλωση της «Κίνησης των 58», έκανε την ακόλουθη δήλωση: Η Κεντροαριστερά, η μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη, έχει μία δυναμική, που κανείς δεν μπορεί να την ανακόψει. Γιατί καλύπτει έναν τεράστιο χώρο, από τη συντηρητική παράταξη μέχρι την κομμουνιστική αριστερά. Γιατί αυτός

Κεντροαριστερά: κοινωνική απαίτηση η κοινή κάθοδος στις Ευρωεκλογές

Πολιτικό γεγονός αποτέλεσε η πρώτη στην Αθήνα εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας των 58» για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, μετά το κάλεσμα που απηύθυναν οι συνυπογράφοντες την ιδρυτική διακήρυξη, στο θέατρο «Ακροπόλ».Παρόντες στην εκδήλωση είναι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο υπουργός, Γιάννης Μανιάτης, οι υφυπουργοί, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Παντελής Καψής, ο Εκπρόσωπος Τύπου

ΠΑΣΟΚ: Χρειάζονται απόλυτα και τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία

Ανακοίνωση για την Ψυχική Υγεία εξέδωσε ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας την αναγκαιότητα λειτουργίας των ψυχιατρικών νοσοκομείων. «Στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία απευθύνεται η πιο ευπαθής ομάδα του πληθυσμού, οι ψυχικά πάσχοντες, που ραγδαία αυξάνονται λόγω οικονομικής κρίσης» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας ότι «Οι εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας κάθε άλλο παρά

«Μέτωπο» ΣΥΡΙΖΑ κατά Λαφαζάνη για το ευρώ

Μια μέρα μετά από την τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την οποία έλεγε πως η έξοδος από το ευρώ δεν πρέπει να αποκλείεται σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση γίνει κυβέρνηση, η εσωκομματική αναταραχή συνεχίζεται για την Κουμουνδούρου.
Μετά από τις δηλώσεις του Γιάννη Μηλιού το πρωί, που τόνισε ότι

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:
Θέμα 1ο : Επικύρωση Πρακτικών της 5ης/26-02-2013 και 6ης/27-02-2013 Συνεδρίασης Περιφερειακού

Εφοριακοί έψαχναν τα οικονομικά στοιχεία του Στουρνάρα και υπουργών

Τη δυνατότητα πρόσβασής τους στα φορολογικά αρχεία εκμεταλλλεύτηκαν κάποιοι εφοριακοί, βάζοντας στο στόχαστρό τους τα οικονομικά δεδομένα πολιτικών προσώπων, χωρίς αυτό να συμβαδίζει με την επαγγελματική τους αρμοδιότητα. Η Οικονομική Επιθεώρηση του υπουργείου διέταξε ελέγχους σε βάρος τους.

Βενιζέλος: Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα

«Το φαινόμενο δεν μπορεί να συνεχιστεί» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, για τη βοήθεια ευπαθών ομάδων, ώστε να μη μένουν χωρίς ρεύμα.
O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

101 πράσινες υπογραφές για ανασύσταση του σοσιαλιστικού χώρου ενώ θέτουν και θέμα με το ευρω

Πρόκειται για ένα προσκλητήριο , με στόχο να συμβάλλουν οπως λένε στη συγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου. Το κείμενο υπογράφεται από στελέχη του σοσιαλιστικού χώρου, προερχόμενα είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε και από άλλες δυνάμεις της αριστεράς, κυρίως νεώτερους ηλικιακά και χωρίς εμπλοκή στην άσκηση κρατικής εξουσίας. Κυρίως δε, από κόσμο που από το 2009 και έπειτα κρατήσαν οπως τονίζουν συνεπή στάση απέναντι στο

Μπουτάρης: Εάν ο κόσμος μας τιμήσει με την ψήφο του, θα αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη ως σημαντικό τουριστικό προορισμό

Το ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι δήμοι, όχι μόνο στη στήριξη της κοινωνίας αλλά και στη δημιουργία των προϋποθέσεων εξόδου των πολιτών από την κρίση, παρουσίασε, στη 2η δημόσια εκδήλωση - ημερίδα της, η «Πρωτοβουλία των Πέντε δημάρχων», με θέμα «Ανάπτυξη και Τοπική Αυτοδιοίκηση», σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Η «Πρωτοβουλία των Πέντε» αποτελείται από τους

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ : ΑΡΑΓΕ ΤΙΣ 300•000ευρω ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ;




Διαβάζω ότι διερηξαν το σπίτι δικαστικού λειτουργού στην Θεσσαλονίκη και του έκλεψαν 300.000 ευρώ μετρητα που τα φυλάγε στο σπίτι του.

Ανακύπτουν ερωτήματα, εφ όσον η αστυνομία επιβεβαιώνει το γεγονός , για ένα τόσο μεγάλο ποσόν
,που για την αξιοπιστία του θεσμού χρήζουν απαντήσεων και έλεγχου.

Ο Μηλιός «αδειάζει» τον Λαφαζάνη: Μειοψηφία οι θέσεις του- Δεν επηρεάζουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

«Αδειασμα» στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Γιάννης Μηλιός, ο οποίος χαρακτήρισε τις θέσεις Λαφαζάνη, ως «μειοψηφία».
«Οι θέσεις Λαφαζάνη είναι μια μειοψηφία που δεν επηρεάζει την

Τα αλλάζουν και πάλι όλα στα ΙΧ -Νέα τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και φόρος πολυτελείας

Ερχονται σημαντικές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, τεκμήρια και φόρος πολυτελείας. Μάλιστα σύμφωνα με το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής, το οποίο παρέδωσε στην ηγεσία του υπουργείου υπάρχει εισήγηση για μείωση κατά 30% στα τεκμήρια καθώς και ανατροπές στα Τέλη Κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αλλαγές εξετάζονται

Μανιάτης: Δωρεάν ρεύμα σε ανήμπορους πολίτες

Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα θα παρέχεται σε δικαιούχους κοινωνικών τιμολογίων κατά τις ημέρες που παρατηρείται αιθαλομίχλη στην Αττική, όπως δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.
Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Μανιάτης

Financial Times: «Φοβούνται μήπως ο Σαμαράς ξαναγίνει αντιμνημονιακός»

Για την κατάθεση του προϋπολογισμού και την στάση του Αντώνη Σαμαρά γράφουν οι Financial Times, οι οποίοι τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει σκληρές πιέσεις και αντιστάσεις στην κοινοβουλευτική του ομάδα της ΝΔ, την ίδια στιγμή που έχει ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία.

Νέα Δημοκρατία: θα χύσει το γάλα;

Μπορεί η κυβέρνηση να ρίχνει το κοινοβουλευτικό βάρος στην ψηφοφορία του ενιαίου φόρου ακινήτων και των πλειστηριασμών, εξετάζοντας όλα τα πιθανά σενάρια (μία ή δύο ψηφοφορίες), σε κρίσιμο ζήτημα όμως για μεγάλη μερίδα βουλευτών, που αναμένεται να επανέλθει δυναμικά τις επόμενες ημέρες, αναδεικνύεται η παράταση της διάρκειας της ζωής του φρέσκου γάλακτος, μετά την αντιπαράθεση που σημειώθηκε μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής

Πρώτη επίσημη σήμερα για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς

Εκδήλωση πραγματοποιεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στο «Ακροπόλ» η «Κίνηση των 58», με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη και με χαιρετισμούς των Παρασκευά Αυγερινού, Γιάννη Μπέζου, Π. Αγανίδη και Χαριτίνης Καρακωστάκη.
  Το παρών θα δώσουν

Την «έκοψαν» ?

Δυσαρεστημένη είναι το τελευταίο διάστημα η Ρένα Δούρου, καθώς φαίνεται ότι η «αυλή» του προέδρου Αλέξη δεν την συμπαθεί ιδιαίτερα… Το αποτέλεσµα είναι, εκεί που βρισκόταν µέσα στην ηγετική οµάδα και είχε τακτικότατη επικοινωνία µε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, σήµερα να είναι ελαφρώς περιθωριοποιημένη. Η ίδια, σε

Κίνηση 75 ΠΑΣΟΚ : Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και η ιστορική αποστολή της Δημοκρατικής Παράταξης

Ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ και η ιστορική αποστολή της Δημοκρατικής Παράταξης
Η σημερινή κατάσταση δεν είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ.
Όσοι βολεύονται με ένα «μικρό» ΠΑΣΟΚ, αποκομμένο από την κοινωνία, μαγαζάκι για προσωπικά παιχνίδια, αγνοούν ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν ήταν ποτέ μικρή σε αυτόν τον τόπο.
 
Διαμόρφωσε τη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας, γιατί εξέφρασε τις πιο δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και συνδέθηκε μαζί τους. Την κοινωνία που ασφυκτιούσε έξω από τα «συστήματα», τη νεολαία και τους μη προνομιούχους.