Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ο μεγαλύτερος υπερυπολογιστής



Η IBM ανακοίνωσε σήμερα πως, σε συνεργασία με το ASTRON, το Ολλανδικό Ινστιτούτο Ραδιοαστρονομίας, ξεκινούν μία συνεργασία πέντε ετών και κόστους 32,9 εκατομμυρίων ευρώ, με ένα σκοπό: να φτιάξουν τον μεγαλύτερο υπερυπολογιστή που θα χρειαστεί για να επεξεργάζεται τα στοιχεία που θα συλλέγει το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο του κόσμου.

Ντοκουμέντο: Το παγόβουνο που κατέστρεψε τον τιτανικό


Μια φωτογραφία ντοκουμέντο που θα συζητηθεί λίγο πριν συμπληρωθούν εκατό χρόνια από το ναυάγιο του Τιτανικού έρχεται στο φως της δημοσιότητας.
Στην ασπρόμαυρη φωτογραφία βλέπουμε το παγόβουνο που κατέστρεψε τον Τιτανικό  και έστειλε 1.514 ανθρώπους  στον υγρό τάφο των παγωμένων νερών του  Βόρειου Ατλαντικού

Μωρό γεννήθηκε χωρίς αίμα και επέζησε!

Η μικρή Ολίβια Νόρτον  όταν βγήκε από την κοιλιά της μητέρας της ήταν κάτασπρη αφού είχε σχεδόν ανύπαρκτη
ποσότητα αίματος στον οργανισμό της. Η συγκεκριμένη ασθένεια έχει το χαρακτηριστικό ότι  τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης είναι πολύ χαμηλά και δεν επαρκούν για να ζήσει ο οργανισμός.
Το συγκεκριμένο βρέφος είχε μόνο δύο ώρες ζωής και οι γιατροί πραγματοποίησαν πολλαπλές μεταγγίσεις αίματος προκειμένου

2,5 δισ. ευρώ διεκδικούν από τους παραλήπτες παράνομων επιδομάτων


Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης
Περί τα 2,5 δισ. ευρώ αναμένεται να διεκδικήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από εκείνους που ελάμβαναν παράνομα επιδόματα δήλωσε στη Βουλή ο Υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ, Φωτεινής Πιπιλή ο Υπουργός Εργασίας σημείωσε επίσης ότι ειδικά τα προνοιακά επιδόματα έχουν δοθεί χωρίς γνωμάτευση της υγειονομικής επιτροπής, αλλά με απλή γνωμάτευση γιατρού ή ακόμη και χωρίς γνωμάτευση, αλλά με απόφαση της αρμόδιας αρχής όπως η Νομαρχία ή ο δήμος.

Ερώτηση της Βουλευτού Α Θεσσαλονίκης Εύας Καϊλή,στη Βουλή,αναφορικά με το Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης


Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο αναφορικά με το Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.

Κουνούπια...ΤΕΛΟΣ...στην Αλεξάνδρεια


Κεντρική Μακεδονία Κουνούπια...ΤΕΛΟΣ...στην Αλεξάνδρεια

Στην περιοχή του δήμου Αλεξάνδρειας, όπως και σε άλλες περιοχές των νομών Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, καταγράφεται τους θερινούς μήνες μια σημαντική όχληση των κατοίκων από τα κουνούπια. 

Το πρόβλημα αυτό, με βάση και την εμπειρία των δύο προηγούμενων ετών από την εμφάνιση κρουσμάτων λοιμώξεων λόγω του ιού του Δυτικού Νείλου, αποτελεί πλέον ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα και από άποψη δημόσιας υγείας. 

Μικροί οδηγοί καθάρισαν χωριό του Κιλκίς


Κεντρική Μακεδονία Μικροί οδηγοί καθάρισαν χωριό του Κιλκίς

Την υπόσχεση που έδωσαν λίγους μήνες πριν στους κατοίκους του χωριού Φανός, στο νομό Κιλκίς, τήρησαν τα μέλη του Τοπικού Τμήματος Θεσσαλονίκης του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, τα οποία βρέθηκαν στο χωριό και μέσα σε λίγες ώρες το καθάρισαν.

Τα «αστέρια», τα «πουλιά», οι «οδηγοί» και οι «μεγάλοι οδηγοί», παιδιά ηλικίας από 5 έως 14 ετών, βρέθηκαν στο Φανό και με γάντια και σακούλες που τους προμήθευσε η δημοτική αρχή βοήθησαν να καθαριστεί από τα σκουπίδια τόσο το χωριό όσο και ένα παρακείμενο δασάκι.

Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Ρομπέρτο Μπενίνι!


Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Ρομπέρτο Μπενίνι!
Στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη ο διεθνούς φήμης Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ρομπέρτο Μπενίνι, προκειμένου.....
να αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από το τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Ο Μπενίνι θα τιμηθεί για την καλλιτεχνική του διαδρομή και το πρωτοποριακό εκφραστικό πνεύμα, σε συνδυασμό με τον ιταλικό πολιτισμό.

Επιστροφή στη παραδοσιακή διατροφή


paradosiakh diatrofh
Χρόνια τώρα, πολλοί επιστήμονες στο χώρο των τροφίμων, δουλεύουν καθημερινά, έτσι ώστε τα τρόφιμα που σερβίρονται στο πιάτο μας, να είναι όσο το δυνατόν ελκυστικότερα. Σε αυτή τη πορεία, μας έδωσαν σταφύλια- μανταρίνια- καρπούζια και άλλα φρούτα, χωρίς κουκούτσια. Μας έφτιαξαν μαρούλια τόσο όμορφα, που φαντάζουν «πλαστικά» και πολύ ελκυστικά!... Τα αγγουράκια μεγάλωσαν πολύ!...Τα σταφύλια έχουν όψη ζωηρή! Όλα δείχνουν τεράστια και πολύ χορταστικά. Οι ντομάτες, βρίσκονται αψεγάδιαστες στα ράφια του μανάβη, ενώ ακόμα και τα καρότα, έχουν ένα σχήμα...Τόσο τέλειο! Όλα είναι ίδια!.. Μοιάζουν λες και βγήκαν από ένα καλούπι.

Δίαιτα και ψυχολογική κατάσταση


Δίαιτα και ψυχολογική κατάσταση
Όταν χάνουμε βάρος γινόμαστε, τουλάχιστον για λίγο, πιο… ευτυχισμένοι. Η ένδειξη της ζυγαριάς μικραίνει, τα ρούχα μας ταιριάζουν καλύτερα, βελτιώνεται η υγεία μας και μειώνεται σταδιακά το (επιπλέον) σωματικό λίπος. Ωστόσο, η καλή αυτή διάθεση δεν διαρκεί για περισσότερο από μερικές εβδομάδες. Η (αυστηρή) δίαιτα επιφέρει αίσθημα στέρησης, ψυχολογική κόπωση, σωματική αδυναμία και εν τέλει αρνητική διάθεση, που θα μας κάνει σταδιακά να «καταστρέψουμε» ό,τι με κόπο έχουμε καταφέρει.

Πως λειτουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα σε επίθεση από ιό! Βίντεο


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι γίνεται μέσα στο σώμα μας όταν δεχτούμε επίθεση από έναν ιό, μικρόβιο, μικροοργανισμό, ή βακτήριο; Ποιοι μηχανισμοί ενεργοποιούνται για να ξεκινήσουν οι στρατιές των πολεμιστών του οργανισμού μας και να αντιμετωπίσουν τον εισβολέα; Πόσες φορές την ημέρα δεχόμαστε επίθεση από κάποια ασθένεια; Το καταλαβαίνουμε πάντα;

Στο βίντεο που θα δείτε θα ανακαλύψετε με αναλυτικά και επεξηγηματικά γραφικά αυτόν τον υπέροχο και πάντα έτοιμο στρατό του οργανισμού μας που λέγεται ανοσοποιητικό σύστημα.

Απόλυτα σωστός ο Αϊνστάιν για τη διαστολή του Σύμπαντος.Οι προβλέψεις του ήταν όπως φαίνεται εξαιρετικά ακριβείς


Απόλυτα σωστός ο Αϊνστάιν για τη διαστολή του Σύμπαντος
Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι προβλέψεις του Αϊνστάιν για την εξέλιξη του Σύμπαντος και ειδικότερα για την διαστολή του ήταν εξαιρετικά ακριβείς. Η νέα έρευνα επιβεβαιώνει όσα αναφέρονται στη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας και δείχνει ότι το Σύμπαν διαστέλλεται με επιταχυνόμενο ρυθμό αλλά και ότι πολλές δομές του όπως τα γαλαξιακά σμήνη αυξάνουν το μέγεθος τους. 

Λαμπρή εικοσαετία.Η νυχτερινή Ευρώπη τότε και σήμερα όπως τη βλέπουν δορυφόροι


Πηγή: NGDC/DMSP/ESA
Στις τελευταίες δορυφορικές εικόνες που έστειλε στο in.gr η ευρωπαϊκή διαστημική υπηρεσία ESA, τα φώτα της νυχτερινής Ευρώπης δείχνουν να έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά σε λαμπρότητα την τελευταία εικοσαετία.

Το animation δείχνει τη μεταβολή στο φωτισμό της γηραιάς ηπείρου από το 1992 μέχρι το 2010. Οι δύο εικόνες ελήφθησαν με διαφορά 18 ετών, παρόλα αυτά είναι συγκρίσιμες, αφού προέρχονται από τον ίδιο αστερισμό δορυφόρων, το δίκτυο DMSP που προσφέρει μετεωρολογικά δεδομένα στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο ρόλος της σκοτεινής ενέργειας στο Σύμπαν


Στην επίδραση της σκοτεινής ενέργειας υποθέτουμε πως οφείλεται η εξάπλωση του Σύμπαντος.
Φως στα μυστήρια που περιβάλλουν την ιστορία του νεαρού και διασταλλόμενου Σύμπαντος προσπαθεί να ρίξει διεθνής ομάδα αστρονόμων που εργάζεται στο πλαίσιο της Φασματοσκοπικής Έρευνας Ταλάντωσης Βαρυονίων (BOSS).

Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες πέτυχαν να μετρήσουν με ακρίβεια την απόσταση 250 χιλιάδων γαλαξιών από τον πλανήτη μας, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο χάρτη του διαστημικού κόσμου που θα τους επιτρέψει να ερευνήσουν την εποχή πριν από έξι δισεκατομμύρια χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι οι επίμαχοι γαλαξίες βρίσκονται σε απόσταση περίπου έξι δισεκατομμυρίων ετών φωτός από τη Γη.

Η ιστορία του “Χακτιβισμού”


Ο χακτιβισμός έχει φτάσει σε κομβικό σημείο. Το έτος 2011 σημειώθηκαν οι περισσότερες ενέργειες χακτιβισμού στην ιστορία.

Οι χακτιβιστές χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά εργαλεία για την παραβίαση της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων ως διαμαρτυρία ή για να λάβουν θέση σε κάποια πολιτικά ζητήματα. Η νέα γενιά των hackers επιδιώκει τη δικαιοσύνη και είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο για τις αρχές να τους σταματήσουν.

Πότε ξεκίνησε η υπερθέρμανση των ωκεανών;


Πότε ξεκίνησε η υπερθέρμανση των ωκεανών; : Η θερμοκρασία των ωκεανών άρχισε να ανεβαίνει πριν από τουλάχιστον ένα αιώνα, δηλαδή για διπλάσιο χρονικό διάστημα από αυτό που πίστευαν έως σήμερα οι επιστήμονες,

Η θερμοκρασία των ωκεανών άρχισε να ανεβαίνει πριν από τουλάχιστον ένα αιώνα, δηλαδή για διπλάσιο χρονικό διάστημα από αυτό που πίστευαν έως σήμερα οι επιστήμονες, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα νέας μελέτης. Τα ευρήματα αυτά ίσως τους βοηθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα την άνοδο της στάθμης της θάλασσας που εν μέρει οφείλεται στη διαστολή του νερού καθώς αυτό θερμαίνεται.

"Εξπρές του μεσονυκτίου" για τους ομοφυλόφιλους o τουρκικός στρατός


"Εξπρές του μεσονυκτίου" για τους ομοφυλόφιλους o τουρκικός στρατός : Στο τουρκικό στρατό ζητάνε από τους ομοφυλόφιλους φωτογραφίες τη στιγμή που κάνουν έρωτα, όπως αποκαλύπτει στο BBC  Στην Τουρκία δεν υπηρετούν την στρατιωτική θητεία

Στο τουρκικό στρατό ζητάνε από τους ομοφυλόφιλους φωτογραφίες τη στιγμή που κάνουν έρωτα, όπως αποκαλύπτει στο BBC

Στην Τουρκία δεν υπηρετούν την στρατιωτική θητεία τους μόνο οι άρρωστοι, τα ΑΜΕΑ και οι ομοφυλόφυλοι. Όμως η διαδικασία που πρέπει να περάσουν οι τελευταίοι προκάλεσε το ενδιαφέρον του βρετανικού ΒΒC, αφού είναι στο έπακρο ταπεινωτική.

Το κλοπυράιτ οδήγησε σε παραίτηση πρόεδρο χώρας...


Ο Ούγγρος πρόεδρος Παλ Σμιτ, από τον οποίο αφαιρέθηκε το διδακτορικό την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από τη αξίωμα του.«Βάσει του Συντάγματος της Ουγγαρίας, το οποίο έχω υπογράψει, ο πρόεδρος εκφράζει την ενότητα του έθνους», δήλωσε ο Παλ Σμιτ στο κοινοβούλιο.

Αστυνομικοί διέσωσαν σκυλάκι...σκέτο κουκλάκι...


Το τζάμι ενός αυτοκινήτου έσπασαν αστυνομικοί στη Βρετανία, για να σώσουν ένα σκυλάκι, που φοβήθηκαν ότι θα πεθάνει από τη ζέστη. Μόνο που σύντομα ανακάλυψαν, ότιτο σκυλάκι ήταν... κουκλάκι.

Οι αστυνομικοί δέχθηκαν κλήση από περαστικό, που τους είπε ότι στο εν λόγω αυτοκίνητο βρίσκεται "εγκλωβισμένο" ένα σκυλάκι.

300.000 Ιταλοί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη για 6 χρόνια



Πάνω από 300.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη για δύο ως έξι από τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου.


Όπως αναφέρουν αναλυτές, πρόκειται για εργαζόμενους με πάνω από τριάντα χρόνια καταβεβλημένων ενσήμων, οι οποίοι μέχρι το τέλος του 2011 αποφάσισαν να επωφεληθούν ειδικών προγραμμάτων "εθελούσιας εξόδου", βασιζόμενοι στο ότι το πολύ μέσα σε ένα χρόνο θα μπορούσαν να βγουν στην σύνταξη.

Τουλάχιστον 17 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ευρωζώνη


Τουλάχιστον 17 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ευρωζώνη : Τουλάχιστον 17 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βγει στην ανεργία στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Το ποσοστό των ανέργων αυξήθηκε τον Φεβρουάριο στο 10,8%, στο υψηλότερο δηλαδή επίπεδο

Τουλάχιστον 17 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν βγει στην ανεργία στα κράτη-μέλη της ευρωζώνης. Το ποσοστό των ανέργων αυξήθηκε τον Φεβρουάριο στο 10,8%, στο υψηλότερο δηλαδή επίπεδο από την εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος το 1999. Το υψηλότερο ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται σταθερά στην Ισπανία, ενώ το χαμηλότερο στην Αυστρία και στην Ολλανδία. 

Στο σύνολο των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επισήμως 24,55 εκατ. άτομα είναι χωρίς δουλειά, εκ των οποίων 17,134 εκατ. στην Ευρωζώνη.

Διάβημα ΠΑΣΟΚ για την απόσυρση της τροπολογίας για τα βυτιοφόρα



Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία συμμετείχαν υπουργοί που ανήκουν στο κόμμα και κορυφαία κομματικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος συμμετείχε στη διαδικασία, αποχώρησε για το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με την εντολή να ζητήσει από τον υπουργό Μάκη Βορίδη, σε συνάντησή τους, την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά στα βυτιοφόρα. 

Μεταρρυθμίσεις και μικρότερο κράτος προτείνουν Ντόρα - Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι


Μεταρρυθμίσεις και μικρότερο κράτος προτείνουν Ντόρα - Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι
Την πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας και των Ευρωπαίων Φιλελεύθερων Δημοκρατών για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, παρουσίασαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου Γκι Φερχόφσταντ.
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Ελλάδα 2020» το οποίο βασίζεται σε τρεις άξονες: Πρώτον είναι φιλοευρωπαϊκό σχέδιο, δεύτερον είναι υπέρ των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων και τρίτον υπέρ της ανάπτυξης.

Γερουλάνος: "Τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο ο Παπανδρέου"


Γερουλάνος: "Τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο ο Παπανδρέου" : Με τίποτα δεν φαίνεται να ξεχνά την περίοδο παντοδυναμίας του  Γ. Παπανδρέου ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Τόλμησε μάλιστα να υποστηρίξει σήμερα, μιλώντας στο «Βήμα
Με τίποτα δεν φαίνεται να ξεχνά την περίοδο παντοδυναμίας του  Γ. Παπανδρέου ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Τόλμησε μάλιστα να υποστηρίξει σήμερα, μιλώντας στο «Βήμα Fm» ότι ο Γιώργος είναι «κεφάλαιο» για το ΠΑΣΟΚ, αν και παραδέχθηκε ότι όλοι με αυτόν τα βάζουν για τις περικοπές.
«… Στο Γ. Παπανδρέου βλέπουν έναν  άνθρωπο στον οποίο θέλουν να εκφράσουν  την οργή τους.

Κύπρος: Να συμπεριληφθεί το Καστελλόριζο στην ΑΟΖ της Ελλάδος


Τη θέση ότι η Ελλάδα θα έπρεπε από καιρό να έχει καθορίσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτήν του Καστελλόριζου, διατύπωσε η Κύπρια ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Ελένη Θεοχάρους, επισημαίνοντας ότι «στην περίπτωση αυτή, η συμμαχία με το Ισραήλ θα είναι απαραίτητη για να ενισχυθεί η στρατιωτική αποτρεπτική ισχύς Κύπρου και Ελλάδας έναντι της Τουρκίας».

Καρατζαφέρης: "Οι εκλογές έρχονται για το καπρίτσιο του Σαμαρά"


Καρατζαφέρης: "Οι εκλογές έρχονται για το καπρίτσιο του Σαμαρά" : Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τις  δηλώσεις του  Αντώνη Σαμαρά για νέες εκλογές σε περίπτωση μη

Επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τις  δηλώσεις του  Αντώνη Σαμαρά για νέες εκλογές σε περίπτωση μη επίτευξης αυτοδυναμίας. 

«Τελικώς, οι εκλογές έρχονται σε μία περίοδο που δεν πρέπει. Για το καπρίτσιο και τη ματαιοδοξία ενός. Ας τις προσδιορίσουν, να τελειώνουμε. 

ΥΠΕΞ: Ανοικτή η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων


«Η Ελλάδα ουδέποτε παραιτήθηκε των αξιώσεών της και δεν πρόκειται να το κάνει» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας προς το ΑΜΠΕ για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι «οι θέσεις της Ελλάδας είναι σταθερές» και «ισχύουν στο ακέραιο, όσα δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή των Ελλήνων».

Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο...


«Η πληγή μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, το ίδιο κι η πίστη μας./ Θα φέρουμε την κληρονομιά σου στους ώμους μας,/ ως την πόρτα του ήλιου, Μπελογιάννη. Καλημέρα αδέρφια μου./ Καλημέρα ήλιε / Καλημέρα κόσμε./ Ο Μπελογιάννης μας έμαθε άλλη μια φορά/ πώς να ζούμε και πώς να πεθαίνουμε.» Γ. Ρίτσος «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο»
 Στις 30 Μαρτίου 1952, στις 4.12 π.μ ο Νίκος Μπελογιάννης, με τρεις συντρόφους του - Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση -, στήνονται απέναντι από το εκτελεστικό απόσπασμα, στο Γουδί και εκτελούνται δια τυφεκισμού.

Σαν Σήμερα...


2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Γεγονότα

1902: Ανοίγει ο πρώτος κινηματογράφος στο Λος Άντζελες, με το όνομα Ηλεκτρικό Θέατρο.
1925: Αποφασίζεται στην Ελλάδα η εφαρμογή του 8ώρου τμηματικά, ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των διαφόρων

Το γρήγορο φαγητό οδηγεί σε κατάθλιψη! Επιπτώσεις στην ψυχική υγεία φαίνεται ότι έχει η συχνή κατανάλωση junk food


Το γρήγορο φαγητό οδηγεί σε κατάθλιψη!
Οι λαχταριστές λιχουδιές που αποτελούν μέρος του μενού των καταστημάτων fast food δεν «φορτώνουν» απλά τη σιλουέτα μας με παραπανίσια κιλά, αλλά σύμφωνα με νέα ισπανική μελέτη,  επηρεάζουν και την ψυχική μας υγεία.

Στην Κ.Ο ΝΔ επέστρεψε ο Γκιουλέκας


Στην Κ.Ο ΝΔ επέστρεψε ο Γκιουλέκας : Στην  Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επανέρχεται με απόφαση του  προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας  Γκιουλέκας.
Ο Κ. Γκιουλέκας
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας επανέρχεται με απόφαση του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας.

Βιογραφικό σημείωμα: 15 tips για να μπείτε στη θέση (σας)


Ένα σωστά διαμορφωμένο και περιεκτικό βιογραφικό, σε συνδυασμό με ένα πετυχημένο interview, μπορούν να αυξήσουν κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόσληψής σας, μιας και αποτελούν τον πιο κοινό τρόπο «γνωριμίας» με τον μελλοντικό σας εργοδότη ή εταιρεία και κατά συνέπεια «διαβατήριο» για την μελλοντική σας δουλειά. 

Λιγότερη βενζίνη: (Δεν) οδηγώ και το σκέφτομαι



Τρία χρόνια πριν, το «ένα ευρώ το λίτρο» ήταν κλεψιά. Σήμερα, για τους περισσότερους εξ ημών, δεν είναι καν μακρινή ανάμνηση. Η τιμή της βενζίνης βαδίζει ολοταχώς προς τα δύο ευρώ το λίτρο, κι εμείς είμαστε αρκετά απασχολημένοι να ψάχνουμε τρόπους να μετακινηθούμε –πού καιρός για αναμνήσεις; 
Τι κάνουμε, λοιπόν;

Σιβηρία: Αεροπορική τραγωδία με 32 νεκρούς


Ένα ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος, με το οποίο ταξίδευαν 43 άνθρωποι, συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του στη Σιβηρία, σύμφωνα με αξιωματούχους.


Τριάντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και οι έντεκα που επέζησαν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Ρωσίας.

Νέα δημοσκόπηση που ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα


Δημοσκόπηση-σοκ: Ισοπαλία ΠΑΣΟΚ 12,2% με ΝΔ 12,7% - Τρίτος ο Καμμένος με 8%


Μεγάλη αίσθηση δημιουργεί μια συνδρομητική πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Metron Analysis που διενεργήθηκε από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου του 2012 σε δείγμα 1200 ατόμων και τα ευρήματά της είναι εντυπωσιακά.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, που αποκαλύπτει το

Αύριο η δίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει και πάλι αύριο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
προκειμένου να εκδικαστεί στο Εφετείο η υπόθεση μείωσης του προστίμου που επιβλήθηκε σε πρατήριο καυσίμων, για την οποία καταδικάστηκε και τέθηκε σε αργία.

Επικίνδυνα Φυτοφάρμακα σε Κερκίνη, Δοιράνη και Βόλβη


Κεντρική Μακεδονία Επικίνδυνα Φυτοφάρμακα σε Κερκίνη, Δοιράνη και Βόλβη
ΤΗΣ ΝΤΟΝΙΑΣ ΚΑΝΙΤΣΑΚΗ από τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ


Ιχνη από δεκατέσσερα φυτοφάρμακα τα οποία δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά βρέθηκαν σε δείγματα νερών της Κερκίνης, της Δοϊράνης και της Βόλβης!


Τα δείγματα των τριών λιμνών της Βόρειας Ελλάδας μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων προκειμένου να διαπιστωθεί τι φυτοφάρμακα περιέχουν και σε ποιες ποσότητες.

Επέστρεψε στη δραχμή χωριό στις Σέρρες


Κεντρική Μακεδονία Επέστρεψε στη δραχμή χωριό στις Σέρρες
Τη δική του «επανάσταση» έκανε την 25η Μαρτίου η Πηγή Σερρών ένα μικρό χωριό, των 2.000 κατοίκων.


Μετά από λαϊκή συνέλευση, οι κάτοικοι, στην πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν στις συναλλαγές τους την… δραχμή! Πού όμως βρέθηκαν τόσα νομίσματα και χαρτονομίσματα;

ΣΥΡΙΖΑ: «Να αντιδράσει η κυβέρνηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις».Ψευδή, ιταμή, εξοργιστική, περιφρονητική, χαρακτηρίζει την απάντηση του Βερολίνου


ΣΥΡΙΖΑ: «Να αντιδράσει η κυβέρνηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις»
«Ψευδή, ιταμή, εξοργιστική και περιφρονητική» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση του Βερολίνου αναφορικά με το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων. 


Σε ερώτησή του προς του υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομικών και Δικαιοσύνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης υπογραμμίζει «την ανάγκη να αντιδράσει η κυβέρνηση στην ανιστόρητη και ψευδή δήλωση της γερμανικής κυβέρνησης για τις αποζημιώσεις»

Ο Παπανδρέου και ο μύθος της Goldman Sachs


Απενοχοποίηση της ΝΔ και του Κώστα Καραμανλή και καλλιέργεια κλίματος πολιτικής ομηρίας για τον πρώην πρωθυπουργό "βλέπει" το πολιτικό γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου στους εμπνευστές του μύθου της Goldman Sachs
Περί μύθου που μπορεί να φαίνεται καλός αλλά δεν βγάζει δράκο κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" που έκανε λόγο για συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού και υπουργών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με στελέχη της Goldman Sachs και τον Ντομινίκ Στρος Καν.

ΦΡΟΝΤΕΞ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών


ΦΡΟΝΤΕΞ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τόσο μεγάλη εισροή μεταναστών : Η παράνομη μετανάστευση δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με έλεγχο των συνόρων δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΦΡΟΝΤΕΞ, Μίκαλ Πάρζιζεκ.Πρωταρχικής σημασίας στην επίλυση του προβλήματος είναι
Η παράνομη μετανάστευση δεν μπορεί να επιλυθεί μόνο με έλεγχο των συνόρων δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΦΡΟΝΤΕΞ, Μίκαλ Πάρζιζεκ.


Πρωταρχικής σημασίας στην επίλυση του προβλήματος είναι η συμφωνία και η συνεργασία με τις γειτονικές χώρες και τις χώρες προέλευσης των μεταναστών, είπε ο κ. Πάρζιζεκ, ο οποίος χαρακτήρισε περίπλοκη την κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και εκτίμησε ότι μέσα από την συνεργασία θα υπάρξει καλύτερη διαχείριση των συνόρων.

Η Ντόρα Μπακογιάννη έκλεισε την πόρτα στον Αντώνη Σαμαρά


Η Ντόρα Μπακογιάννη έκλεισε την πόρτα στον Αντώνη Σαμαρά : Ξαναβγαίνουν τα μαχαίρια στη δεξιά πολυκατοικία και αναβιώνουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις μετά την κατηγορηματική άρνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να αποδεχθεί την έμμεση πρόσκληση του Αντώνη
Ξαναβγαίνουν τα μαχαίρια στη δεξιά πολυκατοικία και αναβιώνουν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις μετά την κατηγορηματική άρνηση της Ντόρας Μπακογιάννη να αποδεχθεί την έμμεση πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση καθ' οδόν προς τις κάλπες.

Δύο ντιμπέιτ Βενιζέλου - Σαμαρά θέλει το ΠΑΣΟΚ.Για να υπάρχει "πλούσιος και δημιουργικός πολιτικός διάλογος"


Τέσσερα ντιμπέιτ θα προτείνει να πραγματοποιηθούν κατά την προεκλογική περίοδο το ΠΑΣΟΚ. Τα δύο θα είναι μεταξύ Ευαγγέλου Βενιζέλου και Αντώνη Σαμαρά και τα άλλα με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.


Όπως λέει η Ιπποκράτους, η προεκλογική αντιπαράθεση θα πρέπει να είναι μια αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων και πρέπει να υπάρξει πλούσιος και δημιουργικός πολιτικός διάλογος.

Σχηματίζουν Κ.Ο. οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες»


Σχηματίζουν Κ.Ο. οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες»
Στο κόμα του Πάνου Καμμένου «Ανεξάρτητοι Ελληνες» προσχώρησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης -ο οποίος είχε καταψηφίσει και τα δύο Μνημόνια και είχε διαγραφεί από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.
«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες από τώρα έχουμε κοινοβουλευτική όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Καλώς ορίζω τόν Μιχάλη Γιαννάκη βουλευτή Βοιωτίας», έγραψε στο Twitter του ο Πάνος Καμμένος.

Τα γενόσημα στη ζωή μας


Με στόχο να πέσει στο 50% η φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα, ξεκινά από σήμερα η συνταγογράφηση σκευασμάτων, η οποία θα γίνεται με βάση τη δραστική ουσία που περιέχει το φάρμακο και όχι την εμπορική ονομασία.


Το μέτρο αρχικά περιλαμβάνει δέκα βασικές κατηγορίες φαρμάκων, μεταξύ αυτών αντιβιοτικά, φάρμακα για το στομάχι, σκευάσματα για την καρδιά και τον διαβήτη. 

Πρωταπριλιάτικο αστείο με συνέπειες


Κακό πρωταπριλιάτικο αστείο φέτος στο ισραηλινό ναυτικό.


Όπως γράφει η εφημερίδα „Jediot Achronot“, ο αρχηγός του ναυτικού έδωσε διαταγή σε τρία πολεμικά πλοία που βρίσκονταν στο λιμάνι της Χάιφα να ετοιμαστούν προκειμένου να αποπλεύσουν την Κυριακή το πρωί για άσκηση στις ιταλικές ακτές.

Τον Ιούνιο έρχονται γραπτές εξετάσεις στο Δημόσιο – Βαθμολόγηση και σαρωτικές μετακινήσεις προσωπικού




Βαθμολόγηση και σαρωτικές μετακινήσεις προσωπικού. 
Μέσω υπολογιστή με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών η αξιολόγηση - Δεν θα υπάρχει προσωπική συνέντευξη - Ποια θα είναι τα κριτήρια



Ο χρόνος πιέζει η τρόικα έχει απαιτήσει 15.000 απολύσεις και αν και κανείς δεν συνδέει τις γραπτές εξετάσεις με τις απολύσεις προσωπικού όλα δείχνουν πως σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν τις θέσεις στους οργανισμούς.

Απαράδεκτα ρουσφέτια Βορίδη εις βάρος της κοινωνίας

Μια απαράδεκτη διάκριση και αδικία απέναντι στους ιδιοκτήτες ταξί και τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης εμπεριέχεται στο Νομοσχέδιο Βορίδη για τα ταξί. Συγκεκριμένα, ενώ ορίζεται ως ενιαία διοικητική μονάδα των ταξί της Θεσσαλονίκης όλη η Περιφερειακή ενότητα, εξαιρούνται ονομαστικά, προκλητικά και αναιτιολόγητα οι δήμοι Χαλκηδόνος, Λαγκαδά και Βόλβης, με συνέπεια τον απαράδεκτο και πρωτοφανή διαχωρισμό των κατοίκων εντός της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης σε

Το πρώτο σποτ στο Ιντερνετ!

Η σύγχρονη τεχνολογία στην υπηρεσία της... προεκλογικής εκστρατείας. Χθες άρχισε να προβάλλεται στο Διαδίκτυο το πρώτο σποτ του ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει διάρκεια 12 λεπτά, που επικεντρώνεται στον Ευ. ΒενιΠρωτοβουλία - έκπληξη, η οποία ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα, ετοιμάζει ο Ευ. Βενιζέλος. Λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές, αφού ούτε οι συνεργάτες του έμαθαν το μυστικό. Χθες, πάντως, διακινήθηκε το πρώτο διαδικτυακό προεκλογικό σποτ του ΠΑΣΟΚ, διάρκειας 12 λεπτών.