Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Δραματικές προβλέψεις της ΓΣΕΒΕΕ: Κίνδυνος να χαθούν 250.000 θέσεις απασχόλησης

"Καμπανάκι κινδύνου" για απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας στη χώρα μας λόγω της πανδημίας έκρουσε η ΓΣΕΒΕΕ. Όπως προκύπτει από σχετική έρευνα του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ, οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη δραστηριότητά

Τη παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Αθανάσιου Κουτρομάνου, αποφάσισε να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πρωτοβουλία αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάρθηκε μετά την τοποθέτηση του επικεφαλής

Γερμανός προπονητής Άρη: Ελλάδα, το ασφαλέστερο σημείο του κόσμου

Απολύτως ασφαλής αισθάνεται στην Ελλάδα ο Γερμανός Μίκαελ Ένινγκ, όπως τόνισε στις δηλώσεις του.Ο Άρης επέστρεψε στις προπονήσεις, έστω όχι κανονικές ακόμη, με τον προπονητή του να κάνει δηλώσεις στην ιστοσελίδα της

Κορονοϊός: 148 νεκροί, 15 νέα κρούσματα - 2.678 συνολικά στη χώρα μας

Σε 148 ανέρχονται οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας, καθώς ένας ακόμη συνάνθρωπός μας κατέληξε το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Οριστικό: Το πρωτάθλημα Γερμανίας ξεκινά στις 16 Μαΐου, με το ντέρμπι Ντόρτμουντ-Σάλκε

Είναι πλέον επίσημο. Η Μπουντεσλίγκα θα γίνει το πρώτο από τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης που θα ξεκινήσει και πάλι την εποχή του κορωνοϊού. Η προγραμματισμένη πρώτη σέντρα μετά από την μεγάλη διακοπή ορίστηκε για τις 16 Μαΐου.

Χαρίτσης για πλατείες: Η κυβέρνηση έστειλε άσχημο μήνυμα με το άνοιγμα των σχολείων

Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε ότι ο κίνδυνος του κορωνοϊού δεν έχει εκλείψει και τόνισε ότι οι πολίτες οφείκουν να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να τηρούν τα μέτρα προστασίας και την αποφυγή του συνωστισμού. Από την άλλη, τόνισε ότι η κυβέρνηση δυναμιτίζει το κλίμα με τη στάση της σε περιπτώσεις όπως στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής ενώ την κατηγορεί ότι έστειλε λάθος μήνυμα με το άνοιγμα των σχολείων.

Σύνοδος PES: Στήριξη Ζάεφ ζήτησε ο Τσίπρας – Για τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών κάλεσε η Γεννηματά

Τη στήριξη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στον Ζόραν Ζάεφ στις επικείμενες εκλογές της Βόρειας Μακεδονίας ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ντόμινο εξελίξεων

Συντάξεις Ιουνίου: Οι ημερομηνίες πληρωμής

Από την Τετάρτη 20 Μαΐου έως την Τρίτη 2 Ιουνίου θα γίνει η καταβολή των συντάξεων του Ιουνίου στους δικαιούχους.
Αναλυτικά:

Παπανδρέου: Δεν είναι λύση η επιστροφή στην προηγούμενη κανονικότητα

Σε διαδικτυακή συνεδρίαση του Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UΝ SDSN), συμμετείχε σήμερα ο Πρώην Πρωθυπουργός, Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Σχολεία: Ανοίγουν με 15 μαθητές ανά τάξη -Νέα διάταξη στα θρανία, τι θα ισχύει για το διάλειμμα

Σχολεία: Θα ανοίξουν με 15 μαθητές ανά τάξη, αποστάσεις 1,5 μέτρου ...Τις προβλέψεις για το άνοιγμα των σχολείων μετά το lockdown εξαιτίας του κορωνοϊού περιλαμβάνει η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, ενώ σήμερα απεστάλη στα σχολεία η εγκύκλιος με τις οδηγίες για τη διαρρύθμιση των αιθουσών και την οργάνωση των διαλειμμάτων.