Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΕΤΕΡΟΧΡΟΝΙΣΜΟΣ 30 ΧΡΟΝΩΝ

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ Ή ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ
ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ "ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΙΚΤΟ" ΤΟΥ 1985.
Κατανοώ και συμφωνώ με την κριτική που ασκείται στον Συριζα, για την σημερινή απεργία.
Βέβαια το ουσιαστικό θέμα είναι η γενικότερη πορεία του, τα πρόσθετα προβλήματα που δημιούργησε μετά τον Γενάρη και η αβέβαιη πορεία του σήμερα.

Το ΕΣΠΑ επιδοτεί 12.700 πρώην ανέργους του ΟΑΕΔ και επιχειρήσεις

Ανοίγει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ και επιδοτεί πρώην άνεργους του ΟΑΕΔ που άνοιξαν επιχείρηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2014, αλλά και εταιρείες που αύξησαν φέτος τις θέσεις απασχόλησής τους.

Συγκλονίζει η φωτογραφία με το ζευγάρι προσφύγων που έφθασε σώο στη Λέσβο

Τον γύρο του διαδικτύου, κι όχι άδικα, κάνει η φωτογραφία ενός ζευγαριού προσφύγων που κατέφθασε το βράδυ της Τετάρτης σώο στη Σκάλα Συκαμιάς στη Λέσβο.
Όπως βλέπετε και στην εικόνα, το βλέμμα που ανταλλάσσουν αυτοί οι δύο άνθρωποι αποδεικνύει με τον

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ...ΣΤΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Στον προθάλαμο της πρωθυπουργίας εξακολουθεί να βρίσκεται ο ηγέτης των Πορτογάλων Σοσιαλιστών, Αντόνιο Κόστα, περιμένοντας εντολή σχηματισμού 
κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα. Ο ανώτατος πολιτειακός παράγοντας άρχισε χθες τις διαβουλεύσεις με ηγέτες πολιτικών κομμάτων και

«Μέγας Άρχοντας» της Κρήτης ο Κεγκέρογλου

Μέγα άρχοντα της Κρήτης ανακήρυξε τον πρώην υπουργό και βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου η Εκκλησία του νησιού, τιμώντας με τον τρόπο αυτό για το φιλανθρωπικό του έργου, όπως σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης. 
Η μικρή τελετή προηγήθηκε της περιφοράς της σεπτής εικόνας και των ιερών

Εντυπωσιακή επιστροφή στην κερδοφορία για τα ΕΛ.ΠΕ.

Ο Όμιλος των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ δημοσίευσε τα αποτελέσματα του για το Γ’ Τρίμηνο 2015, με τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA να ανέρχονται στα €240 εκατ. (Γ’ Τρίμ. 2014: €146 εκατ.) και τα αντίστοιχα Κέρδη του εννεάμηνου στα €575 εκατ. παρουσιάζοντας βελτιωμένες επιδόσεις σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του.

Ο Πανούσης ξαναχτυπά: Εγιναν light αριστεροί -Δεν έχουν πρόβλημα να διορίζονται παράνομα στο Δημόσιο

Νέο επεισόδιο στην άγρια κόντρα Πανούση-κυβέρνησης, με τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντά και πάλι σε Μέγαρο Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ με νέο άρθρο του, αυτή τη φορά στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Με τίτλο «Επικίνδυνες Υπεκφυγές», ο κ.Πανούσης κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ και όλους εκείνους που αυτοαποκαλούνται Αριστεροί λέγοντας πως

Τι έγινε στη Σύνοδο της Μάλτας –Τι κερδίζει η Τουρκία για τους πρόσφυγες

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Ταγίπ Ερντογάν να πιέσει τους Ευρωπαίους ώστε να αποκομίσει μια σειρά οικονομικών και πολιτικοδιπλωματικών κερδών, φαίνεται ότι είναι το προσφυγικό.
Οπως διεφάνη από την σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στη Μάλτα και σύμφωνα με όλες τις

Μιχάλης Καρχιμάκης : Προς αποκατάσταση μιας αλήθειας

Με αφορμή τις διαρροές και τον άτυχή παραλληλισμό  που επιχειρείται να γίνει μεταξύ των εγγράφων που έχει στην διάθεση του ό π.υπουργός κ.πανουσης ,
με την άδικη και στημένη απο υπόπτους κύκλους,υπόθεση της τότε δίωξης μου για την οποία αντίτάχθηκε  το σύνολο σχεδόν του πολιτικου και του νομικού κόσμου,
ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ έγγραφα της ΕΥΠ που ΔΗΘΕΝ βρέθηκαν στην κατοχή μου και την εγγύηση του 1 εκατ ευρω που μου επιβλήθηκε.

Toυ Γ. Λακόπουλου : Κυβέρνηση - το ένα λάθος μετά το άλλο

Από μια άποψη αυτή η κυβέρνηση είναι το λάθος της προηγούμενης. Προέκυψε δηλαδή επειδή η προηγούμενη είχε εξ ολοκλήρου λανθασμένη πολιτική και βρήκε τοίχο προτού κλείσει εφτά μήνες.
Οι πολιτικοί επιστήμονες του μέλλοντος θα χρειαστεί να κοπιάσουν για να εξηγήσουν πως έγινε και από τα συντρίμια –κυριολεκτικά- της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα προέκυψε η

Οι φιλελεύθεροι του Ποταμιού "πονοκέφαλος" για τον Θεοδωράκη

Yπάρχει στο εσωτερικό του Ποταμιού ένας ισχυρός φιλελεύθερος πυρήνας, ο οποίος απορρίπτει συλλήβδην οποιαδήποτε συζήτηση για την Κεντροαριστερά.
Σε αυτήν την κατηγορία, εντάσσονται κυρίως οι προερχόμενοι από τη Δράση

Την αποπομπή του Φίλη ζητάει ο Νικολόπουλος

Με ερώτησή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρεται στο γνωστό ζήτημα των δηλώσεων του κ. Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων, σημειώνοντας ότι εκτός των αλγεινών εντυπώσεων που δημιούργησαν στην ελληνική κοινή γνώμη οι συγκεκριμένες απόψεις του κ. Φίλη, τίθεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα υπεράσπισης της ιστορίας και των

Μολότοφ και πετροπόλεμος στο Σύνταγμα -Επεισόδια στη διαδήλωση

Επεισόδια σημειώθηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Σύνταγμα.
Συγκεκριμένα μία ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε βόμβα μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ που ήταν στη Βασιλέως Γεωργίου.
Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι κατευθύνθηκαν από την κάτω μεριά της πλατείας

Λαφαζάνης, Ζωή, Ραχήλ στην κεφαλή της πορείας -Φωνάζουν συνθήματα και διαδηλώνουν κατά των πολιτικών Τσίπρα

Τα πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και νυν της Λαϊκής Ενότητας συμμετείχαν στο συλλαλητήρια κατά των πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης.
Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι πρώην υπουργοί Παναγιώτης

Ένταση στη Πάτρα ανάμεσα σε μέλη της ΛΑ.Ε. και του ΣΥΡΙΖΑ – Μπογιές από αντιεξουσιαστές

Και στη Πάτρα υπήρξε ένταση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητοι
Πιο συγκεκριμένα ένταση σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Πάτρα όταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να εισέλθουν σε «μπλοκ» μελών της

Επεισόδια για τη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη πορεία στη Κατερίνη

Η παρουσία του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη και στελεχών του κόμματος είχε ως αποτέλεσμα, από την αρχή της συγκέντρωσης, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας και μέλη του Πιερικού Μετώπου Κοινωνικής Αντίστασης, καθώς και άλλοι πολίτες να φωνάζουν συνθήματα εναντίον τους και να λένε «τι ήρθατε να κάνετε

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Και να μην υπήρχε το Μνημόνιο, έπρεπε να το εφεύρουμε

Τη δόξα του... Άδωνι Γεωργιάδη φαίνεται να ζήλεψε ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης, οποίος δήλωσε επί λέξει:«Και να μην υπήρχε το μνημόνιο έπρεπε να το έχουμε εφεύρει».
Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ανέφερε μεταξύ

Το αλαλούμ με τα τέλη κυκλοφορίας βύθισε τις πωλήσεις των ΙΧ

Το χαράτσι που αναμένεται να επιβληθεί στα ΙΧ με τα νέα τέλη κυκλοφορίας φαίνεται πως περιμένουν οι υποψήφιοι αγοραστές αυτοκινήτων και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η αγορά ΙΧ να βυθιστεί. 
Το αλαλούμ και τα σενάρια που ακούγονται για αύξηση στα

Από ποιο σημείο της Ελλάδας μπαίνουν περισσότερο στο Διαδίκτυο

Επτά στα 10 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (ποσοστό 68,6%) και πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία τους (ποσοστό 68,1%). Μάλιστα, την τελευταία πενταετία (2010- 2015) καταγράφεται αύξηση 46,8% στην πρόσβαση στο διαδίκτυο από την κατοικία.

Σε απεργιακό κλοιό όλη η Ελλάδα

Με αιχμή των κινητοποιήσεών τους τις επερχόμενες ανατροπές στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα χαρακτηρίζουν τη σημερινή απεργία ως «μητέρα των μαχών», καθώς -όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση