Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

«Να δράσει η ΕΚΤ» Ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρωζώνης αυξάνεται, προειδοποιεί ο Π.Μπόφινγκερ



Να συμμερίζεται την ανησυχία του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι δείχνει ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Βιούρτσμπουργκ, Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας από τους πέντε αποκαλούμενους «σοφούς» που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση. 

Σε δηλώσεις του, που μετέδωσε το Bloomberg, το πρωί της Τετάρτης, ο σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ τόνισε: «Αυξάνεται ο κίνδυνος διάλυσης της Ευρωζώνης» και επισήμανε: «Ή θα προχωρήσουμε με την ολοκλήρωση ή η Ευρωζώνη θα διασπαστεί».

Σαν σήμερα 8 Αυγούστου


Γεγονότα
117: Ο Αδριανός αναγορεύεται Αυτοκράτορας της Ρώμης.
1303: Ο Φάρος της Αλεξανδρείας λειτουργεί για τελευταία φορά. Ισχυρός σεισμός διαρρηγνύει τα τοιχώματά του και καταπίπτει μέρος αυτού.
1815: Μετά την ήττα του στο Βατερλό, ο Ναπολέων φεύγει εξόριστος στο νησί της Αγίας Ελένης, όπου θα πεθάνει έξι χρόνια αργότερα.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ για μια αφίσα


Πρόστιμο 3.000 ευρώ επιβλήθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην πολιτική

ενωση "Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας" συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή αφίσα που αναρτήθηκε με φωτογραφίες προσώπων από την εκδήλωση αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος.

Άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά ο Σίμος Δανιηλίδης

Θέμα άμεσης συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για το καυτό ζήτημα του αποκλεισμού δεκάδων χιλιάδων παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς
τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα ΚΔΑ Παιδιών με Αναπηρία στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», θέτει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ. Ταυτόχρονα, προτείνει να μεταβεί άμεσα στις Βρυξέλλες κλιμάκιο της ΚΕΔΕ ώστε να υπάρξει εξέταση της επιπλέον

Από την Πειραιώς θα εξυπηρετούνται από αύριο οι πελάτες της ΑΤΕ

 
Συναλλαγές με βιβλιάριο καταθέσεων θα μπορούν να πραγματοποιούν από αύριο το πρωί σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς οι πελάτες της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος. Μέσα στην ημέρα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς λαμβάνεται μέριμνα ώστε να εξυπηρετηθεί το σύνολο της πελατείας της ΑΤΕ.

Προς κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των Δημάρχων Συμφώνησε ο υπουργός εσωτερικών στο αίτημα για κατάργηση του ασυμβίβαστου




Προς κατάργηση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των Δημάρχων



 
 
Θετικη στάση στο θέμα της κατάργησης του επαγγελματικού ασυμβίβαστου των Δημάρχων τήρησε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά τη σημερινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία Δημάρχων με συντονιστή το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.

Τι θα κάνει ο Αντώνης με τη ΔΕΘ;...



Το πιθανότερο σενάριο αυτή την στιγμή, είναι να "πεταχτεί" ο Αντ. Σμααράς αυθυμερόν στην Θεσσαλονίκη, να κάνει τα εγκαίνια και να επιστρέψει, χωρίς πολυπληθή ακολουθία.

Όμως, πρόσωπο κοντά στον πρωθυπουργό, έλεγε ότι η τελική απόφαση Σαμαρά -σύμφωνα με.πληροφορίες από τον "Μικροπολιτικό"- δεν θα ληφθεί με κριτήριο τη ΔΕΘ, αλλά θα εξαρτηθεί από τη τρόικα. Αν έχουν κλείσει μέχρι τότε τα θέματα, θα πάει στα εγκαίνια, όπου θα δώσει και

Στον αέρα 70.000 υπάλληλοι του Δημοσίου..



Αντιμέτωποι με το φάσμα της εφεδρείας βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Το σχέδιο, που τελεί υπό την αίρεση των τριών πολιτικών αρχηγών, καταρτίζεται με στόχο την εξασφάλιση 4 δισ. ευρώ.
Διευρυμένη εργασιακή εφεδρεία από το 2013 και μαζική έξοδο συμβασιούχων με στόχο τη
μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο κατά τουλάχιστον 70.000 μέχρι το 2015 περιλαμβάνει εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης για να γεμίσει τη τρύπα των 4 δισ. ευρώ στο πακέτο του 2013-2014 και να αποκρούσει την απαίτηση της τρόικας για απολύσεις ακόμα και εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Καρφιά Βενιζέλου για «κάποια παλικαράκια»...



Αλλά και συγκρότηση ομάδων του κόμματος «χωρίς αποκλεισμούς»...
Με δύο ταχύτητες κινήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος όσον αφορά το εσωκομματικό πεδίο, στην πρώτη ουσιαστικά συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας με θέμα την ανασύσταση του κόμματος: από τη

μια προχώρησε σε συγκρότηση των ενδιάμεσων οργάνων του κόμματος «χωρίς αποκλεισμούς» χρησιμοποιώντας και στελέχη πλευρών από τις οποίες του ασκείται κριτική και από την άλλη έκανε αρκετά δηκτικές αναφορές για συμπεριφορές ορισμένων στελεχών.

Βενιζέλος για Κατσιφάρα



Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, για  το θάνατο του Γιώργου Κατσιφάρα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
"Ο Γιώργος Κατσιφάρας ήταν μία χαρακτηριστική φυσιογνωμία της δημοκρατικής παράταξης. Ένας ειλικρινής και πρακτικός πολιτικός, που τίμησε την προσωπική του σχέση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκφράζω την λύπη μου για το θάνατό του και τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του. Θα τον θυμόμαστε πάντοτε με

Παναγιωτακόπουλος: «Λάθος από την πρώτη στιγμή η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση»



Παναγιωτακόπουλος: «Λάθος από την πρώτη στιγμή η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση»
«Η επαναφορά με πλάγιο τρόπο των απολύσεων στο Δημόσιο με τη μορφή της "εφεδρείας" αποτελεί πρόκληση για την κοινή λογική» αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας του ΠΑΣΟΚ.

«ΤΟ ΣΤΡΩΣΕ» ΣΤΟ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ Στην Νότια Αφρική... χιονίζει!


Στην Νότια Αφρική... χιονίζει!
Κι ενώ η Ελλάδα, αλλά και η νότια Ευρώπη γενικότερα, «ψήνεται» από τον καύσωνα, στην Νότια Αφρική... χιονίζει!
Οι κάτοικοι της Νότιας Αφρικής, όπου επικρατεί χειμώνας, απόλαυσαν ένα σπάνιο φαινόμενο αυτό της χιονόπτωσης. Οι στέγες των σπιτιών άσπρισαν στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου έχουν πέσει νιφάδες χιονιού μόνο 22 ημέρες τα τελευταία 103 χρόνια.

Πέθανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατσιφάρας

Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 77 ετών στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα ο πρώην υπουργός Γιώργος Κατσιφάρας, θείος
του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα.

Συνελήφθη 50χρονος αρχαιοκάπηλος-Δείτε τα αρχαία που είχε σε σπίτι, κατάστημα και αυτοκίνητο (ΦΩΤΟ)

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στη Χαλκιδική, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα, από
αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ένας 50χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Ειδικότερα, σε έρευνες  που πραγματοποιήθηκαν στην οικία,

Συνεχίζεται η «σιωπηρή» παράταση των δηλώσεων


Όλοι όσοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, έχουν ακόμα μια ευκαιρία μέχρι την Παρασκευή, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να δώσει άλλη μια...
«σιωπηρή» παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέσω TAXISnet.

Επίσκεψη… στήριξης Σαμαρά σε Στουρνάρα



Να προλάβει τον κίνδυνο να βρεθούν στην ίδια όχθη Βενιζέλος και Κουβέλης κατά Στουρνάρα λόγω εφεδρείας, θέλει ο Πρωθυπουργός που μεταβαίνει το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών για το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ. 

Ως μία απόφαση σαφούς στήριξης προς το πρόσωπο του υπουργού των Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ερμηνεύεται η απόφαση που έλαβε χθες το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς να μεταβεί το μεσημέρι (16:00) στο υπουργείο για να συζητήσει με όλο το οικονομικό επιτελείο για το πακέτο των 11,6 δισ. ευρώ και τις επαφές που προηγήθηκαν με την τρόικα. 

Κριτική Βενιζέλου στην «υφεσιακή κυβέρνηση» για «κακή προετοιμασία» της διαπραγμάτευσης



ΤΗΝ εκτίμηση ότι η ύφεση θα βαθύνει και δεν πρόκειται να ανατραπεί μέχρι το 2016 διατύπωσε ο Ευ. Βενιζέλος από το βήμα της οργανωτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίασε χθες, εκφράζοντας ταυτόχρονα τις επιφυλάξεις του για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης και ασκώντας κριτική που αγγίζει τον Α. Σαμαρά σε ό,τι αφορά το χειρισμό της επαναδιαπραγμάτευσης:

Εφεδρεία, περικοπές αλλά όχι απολύσεις; "Τα κοιτάζουμε όλα"


Εφεδρεία, περικοπές αλλά όχι απολύσεις; "Τα κοιτάζουμε όλα"
Το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα επανέρχεται στο προσκήνιο και ανοιχτό είναι το θέμα και για τα επόμενα χρόνια. Και αυτό διότι ο ρυθμός των συνταξιοδοτήσεων υπολείπεται της στοχοθέτησης, κάτι που σημαίνει ότι δεν επιτυγχάνεται ο σχεδιασμός για μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μέχρι το 2015.

Ο Βύρωνας πρόλαβε μέσα σε μια μέρα να διορίσει την κόρη του στο γραφείο του στη Βουλή!


Ο Βύρωνας πρόλαβε μέσα σε μια μέρα να διορίσει την κόρη του στο γραφείο του στη Βουλή!  Ελλάς το μεγαλείο σου...
Σε οργανική θέση μετακλητού υπαλλήλου, στο γραφείο του τέως προέδρου της Βουλής, δηλαδή στο δικό του, διόρισε μία από τις κόρες του ο Βύρων Πολύδωρας, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, με αριθμό 344, 23/7/2012.

Συνταξιούχοι φαντάσματα στο ΙΚΑ - 2.500 νεκροί έπαιρναν... σύνταξη!



Ταυτοποιήθηκαν μετά από διασταύρωση στοιχείων με άλλες υπηρεσίες -Τώρα ψάχνουν να βρουν αυτούς που τις έπαιρναν -Στο “μικροσκόπιο” τα επιδόματα "μαϊμού" με εντολή εισαγγελέα

Σε περίπου 2.500 ανέρχονται οι περιπτώσεις θανόντων συνταξιούχων, οι οποίες ταυτοποιήθηκαν, μετά από διασταύρωση στοιχείων με άλλες κρατικές υπηρεσίες. 

Άρης: Απέσυρε το ενδιαφέρον του ο Ηλιάδης

Με γραπτή του δήλωση πριν από λίγο ο Δημήτρης Ηλάδης κάνει γνωστό ότι δεν θα εμπλακεί με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ, λόγω των χρεών, τα οποία, όπως λέει
δεν είναι διαχειρίσιμα. "Επιχείρησα να βρω βιώσιμη διοικητική λύση για την ΠΑΕ μετά από συνάντηση που είχα με μέλη της διοίκησης της ΚΜΑ, αλλά και λόγω της αγωνίας μου για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη.

"Έκλεισε" ο ελληνοϊταλικός αγωγός φυσικού αερίου


Σε συμφωνία στενής συνεργασίας για την από κοινού υποστήριξη του έργου κατασκευής του νοτίου διαδρόμου μεταφοράς φυσικού αερίου, κατέληξαν οι δύο χώρες.


H συμφωνία "έκλεισε" μεταξύ του Ιταλού υφυπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης, αρμόδιου για την ενέργεια, Κλαούντιο ντε Βιντσέντι και του υφυπουργού ς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκη Παπαγεωργίου, ο οποίος συνόδευσε τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στην επίσκεψή του στη Ρώμη.

Κάτι ψήνεται στο ΠΑΣΟΚ...



Συνάντηση βουλευτών του κόμματος, στο εστιατόριο «Τζίτζικας και Μέρμηγκας»...
Γεύμα με κύριο μενού το …ΠΑΣΟΚ, είχαν χθες τρεις νυν και ένας πρώην (πλην όμως με σημαντικό ρόλο στο κόμμα και σήμερα) βουλευτές στον «Τζίτζικα και Μέρμηγκα» στο κέντρο της Αθήνας.

Το SPD υιοθετεί την αρχή της δημοσιονομικής ένωσης

                       

 Το SPD υιοθετεί την αρχή της δημοσιονομικής ένωσης
Με άρθρο του υπό τον τίτλο «Το θάρρος στην πολιτική» που δημοσιεύει η εφημερίδα Die Welt ο ηγέτης της γερμανικής αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει, ότι το ευρώ μπορεί να σωθεί μόνο υπό την προϋπόθεση ότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης θα εκχωρήσουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους. «Η υπερχρέωση μεμονωμένων κρατών μελών της ευρωζώνης είναι περισσότερο η συνέπεια απ' ότι η αιτία των προβλημάτων. Η ιδέα ετών ότι μία κοινή αγορά με ένα κοινό νόμισμα θα αρκούσε, αποδείχτηκε αυταπάτη», σημειώνει ο Γερμανός πολιτικός. Ο Γκάμπριελ καταφέρεται προσωπικά κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Κιλκίς: Συλλήψεις για κλοπή υλικών του ΟΣΕ

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Κρηστώνη Κιλκίς κατηγορούμενοι για κλοπή υλικών του ΟΣΕ. Συνολικά κατασχέθηκαν 50 κιλά σιδερένιων αντικειμένων τα οποία είχαν αφαιρέσει από το σιδηροδρομικό σταθμό Κρηστώνης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

'' Η ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΗ ''...

Ένας Γάλλος βουλευτής ο Νικολά Ντιπόν- Ενιάν, απάντησε ιδιαίτερα επιθετικά στον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και πρακτικά ζήτησε την αποπομπή του για '' ανικανότητα''  επειδή δήλωσε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ  θα ήταν διαχειρίσιμη, αλλά όχι επιθυμητή.
'' Αυτό το απλό επίθετο , το διαχειρίσιμη είναι μια ομολογία