Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχεται παγκόσμιο «ΣΟΚ»: Οι μαζικές αγορές χρυσού από Ρωσία και Κίνα τρομάζουν…

Η Ρωσία έχει υπερδιπλασιάσει τα αποθέματα χρυσού της τα τελευταία πέντε χρόνια. Όσο η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει χτίσει αργά και σταθερά το 5ο σε μέγεθος «θησαυροφυλάκιο» χρυσού στον κόσμο μέσα

Καταδικάστηκε πρώην δήμαρχος



Ποινή κάθειρξης 13 ετών στον πρώην δήμαρχο Ρεθύμνου, Δημήτρη Αρχοντάκη και ποινή κάθειρξης 19 ετών στον πρώην ειδικό ταμία του δήμου Ρεθύμνου επέβαλε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων για την υπόθεση του ταμειακού ελλείμματος στο δήμο, που έφθανε το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Το δικαστήριο χορήγησε αναστολή και στους δύο καταδικασθέντες, μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί στο Εφετείο, αλλά τους επέβαλε

Δείτε τα μέτρα στήριξης των φοιτητών που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των φοιτητών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, όπως επίσης και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών

"Μετά από εξοικονόμηση πόρων από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών και με τη σαφή πολιτική κατεύθυνση που μου έδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνουμε σήμερα τρία μέτρα, άμεσης εφαρμογής, για τη στήριξη των νέων, φοιτητών και σπουδαστών, των

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΗΜΑΤΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ






Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να βλέπει φαντάσματα και να δημιουργεί θεωρίες συνωμοσίας.
Η απόσυρση της τροπολογίας για τη SIEMENS δεν αποτελεί νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απάντηση στη δημαγωγία του.
Η συμφωνία, η οποία εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα ισχύει και εφαρμόζεται ως νόμος του κράτους, ψηφισμένος με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή.
Το χειρότερο όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μένει πάντα σταθερός στη γραμμή της υπονόμευσης  κάθε προσπάθειας που συμβάλει στην ανάσχεση της ύφεσης και την υποστήριξη των επενδύσεων και της απασχόλησης.

ΕΤΕΠ: Εκταμίευση 600 εκ. έως τις αρχές 2013 – έργα για παιδεία και μεταφορές...




Εξακόσια εκατομμύρια ευρω έως τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να διοχετευθούν σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, όπως δεσμεύθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕΠ), Βέρνερ Χόγιερ, στον απόηχο της συνάντησής τους.

Εκτός Ν.Δ. ο Νίκος Κιουτσούκης

Εκτός της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε, με απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας ο Νίκος Κιουτσούκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα, γιατί όπως αναφέρει η απόφαση, «ηγείτο ομάδος που αποδοκίμασε και προπηλάκισε βουλευτές της ΝΔ κατά την προσέλευσή τους στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Με την αντιδεοντολογική και αντικομματική συμπεριφορά του έθεσε

Tι δήλωσαν Βενιζέλος-Moscovici



Μήνυμα αποφασιστικότητας για μια Ελλάδα μέσα στο ευρώ και την Ευρωζώνη, έστειλαν με τις δηλώσεις τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Pierre Moscovici, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ο κ.Μoscovici μετέφερε «πολύ ισχυρά μηνύματα» του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της γαλλικής κυβέρνησης «για μια Ελλάδα σταθερά ευρωπαϊκή, μέσα στο ευρώ, μια Ελλάδα που αξίζει να γίνει τόπος επενδύσεων, που

Τέσσερις βουλευτές της ΝΔ υπέρ της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων

Τέσσερις βουλευτές της ΝΔ πήραν σαφή θέση υπέρ της απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, κόντρα στην
κρατούσα άποψη μέσα στο κόμμα τους όσο και στον κυβερνητικό σχηματισμό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μάκης Βορίδης, η Φωτεινή Πιπιλή και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Τι υποστηρίζουν;

Αύριο παραλαμβάνει ο Άρης τα δελτία των ποδοσφαιριστών του

Ο  Άρης κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην ΕΠΟ και παραλαμβάνει την Παρασκευή σε... μόνιμη βάση τα δελτία των ποδοσφαιριστών του

Οι «κίτρινοι» είχαν προσωρινή άδεια για τη χρησιμοποίηση των δελτίων των παικτών της ομάδας και έπρεπε το αργότερο μέχρι τις 14 του Σεπτεμβρίου, να είχαν ξεπεράσει όλα τα προβλήματα για να μπορέσει η ΕΠΟ να συνεδριάσει και να αποφασίσει αν ο Άρης πληροί τις προϋποθέσεις για να πάρει μόνιμα τα δελτία.

Καβγάς: Το αλατοπίπερο της σχέσης. Πώς να τον αποφύγεις για να μην σου βγει ξινός!


Καβγάς
Ξεχνάει να σου τηλεφωνήσει; Νευριάζεις που δεν σε καταλαβαίνει; Βαριέται να βγείτε με τις φίλες σου; Ηρέμησε, πάρε βαθιές ανάσες και αντιμετώπισε τον.
Η Κατερίνα Λιάτσου γράφει στο Otherside.gr, προτείνοντας 3 απλές συμβουλές για να αποφύγεις τα χειρότερα.

Ανακαλύφθηκε το πρώτο έγχρωμο φιλμ στον κόσμο


Ερευνητές του Εθνικού Μουσείου Μέσων του Ηνωμένου Βασιλείου, ανακάλυψαν πρόσφατα το πρώτο έγχρωμοκινηματογραφικό φιλμ της ιστορίας, το οποίο χρονολογείται από το 1902, μεταδίδει το BBC.
Η κινηματογράφηση είχε γίνει από τονEdward Raymond Turner και ήταν για 110 χρόνια στη μεταλλική θήκη του, πριν ανακαλυφθεί.

Έλληνες επιστήμονες επικεφαλής σε 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας των ΗΠΑ



Έλληνες επιστήμονες έχουν ως επικεφαλής τουλάχιστον 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας στις ΗΠΑ! Οι ομάδες τους διαπρέπουν και διεκδικούν τις ανώτατες επιστημονικές διακρίσεις, δημιουργώντας πρωτοποριακά προϊόντα, που φιλοδοξούν ν’ αποσπάσουν το δικό τους μερίδιο σε μια ευρύτερη παγκόσμια αγορά (αυτή της νανοτεχνολογίας) 500-600 δισ. ευρώ σήμερα, που προβλέπεται να φτάσει το 1,5 τρισ. σε μόλις τρία χρόνια από σήμερα, το 2015!

"Λευκό" ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στο κείμενο καταδίκης της Χρυσής Αυγής


"Λευκό" ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στο κείμενο καταδίκης της Χρυσής Αυγής  Τί αναφέρει απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής
Σχεδόν δύο ώρες συνεδρίαζαν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι βίαιες συμπεριφορές των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι καταδικαστέες!
Το πλέον όμως εντυπωσιακό είναι ότι για την παράγραφο που καταδικάζει τις πρακτικές των Χρυσαυγιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «λευκό», ενώ το ΚΚΕ ψήφισε επίσης «λευκό» για όλες τις προτάσεις!

Σαν Σήμερα 13 Σεπτεμβρίου



Γεγονότα

1759: Οι Άγγλοι καταλαμβάνουν την πόλη του Κεμπέκ.

1788: Η Νέα Υόρκη γίνεται η πρώτη πρωτεύουσα των ΗΠΑ.

1791: Γαλλική Επανάσταση: Ο Λουδοβίκος ΙΣΤ΄ υπογράφει το πρώτο Σύνταγμα της Γαλλίας.

Aνακάλυψαν κύτταρα από μαμούθ ζωντανά!!



Ρώσοι και νοτιοκορεάτες επιστήμονες ανακάλυψαν στη Σιβηρία "εμφανώς ζώντες" πυρήνες κυττάρων από μαμούθ που μπορεί να επιτρέψουν την κλωνοποίηση αυτού του εξαφανισμένου πριν από χιλιετίες από την επιφάνεια της γης χορτοφάγου, ανακοίνωσε σήμερα η ερευνητική ομάδα.

Τα «ρέστα του» ετοιμάζεται να ρίξει στο Facebook o Μαρκ Ζούκερμπεργκ



Μπορεί ο διευθύνων σύμβουλος και δημιουργός του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ να δυσαρεστήθηκε από την υποχώρηση της μετοχής της εταιρίας του αυτό το καλοκαίρι, εμφανίζεται όμως αισιόδοξος και έτοιμος να διαψεύσει τους επικριτές του.

«Προτιμώ να με υποτιμούν. Αυτό μας λύνει τα χέρια και μας επιτρέπει να ποντάρουμε πολλά», είπε ο Ζούκερμπεργκ μιλώντας σε εκδήλωση σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο Σαν Φρανσίσκο.

Φ. Σαχινίδης: Ευθύνες στην αριστερά για την άνοδο της Χρυσής Αυγής


Για επιχείρηση κατεδάφισης και σπίλωσης του πολιτικού συστήματος και όλων των στελεχών που επωμίστηκαν κυβερνητικές ευθύνες την περίοδο της Μεταπολίτευσης, με αποτέλεσμα να ευνοείται «η πιο άγρια, νεοναζιστική εκδοχή της ακροδεξιάς», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στη Βουλή.

Έκτακτη συνεδρίαση για τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής


Έκτακτη συνεδρίαση για τη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά σε μία ώρα περίπου η επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, προκειμένου να εισηγηθεί μέτρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής για την συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προεδρείο της Βουλής έχουν φτάσει επίσημες καταγγελίες για ενέργειες βουλευτών της  Χρυσής Αυγής οι οποίες πλήττουν το «κύρος του κοινοβουλευτικού θεσμού».

Άντε Αντώνη...μη φοβάσαι...


Εφημερίδα Αναγγελία

Τηλεφώνημα Βενιζέλου σε Σαμαρά για την απόσυρση της διάταξης για τη Siemens



Τηλεφώνημα Βενιζέλου σε Σαμαρά για την απόσυρση της διάταξης για τη Siemens
Στην απόσυρση της διάταξης, που καλύπτει αναδρομικά την ημερομηνία ισχύος της συμφωνίας του ελληνικού Δημοσίου με την εταιρεία Siemens προέβη η κυβέρνηση, λίγο πριν από τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μόντι: «Συμφέρον όλων να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ»


«Είναι συμφέρον όλων των χωρών της ζώνης του ευρώ να παραμείνει η Ελλάδα εντός του ενιαίου νομίσματος», υποστήριξε σε συνέντευξή του στην Washington Post ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως «δεν προβλέπεται καμία διαδικασία για να βγει η Ελλάδα από το ευρώ. Η Αθήνα, φυσικά, πρέπει να συνεχίσει τη βαθιά διαδικασία φορολογικής πειθαρχίας και διαρθρωτικών αλλαγών που έχει ξεκινήσει».

Ο Τύπος της Πέμπτης


Ποια θέματα κυριαρχούν: οι διαπραγματεύσεις για τα νέα μέτρα, η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η απόγνωση έκλεισε και πάλι το Κέντρο!"
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε «πρωτεύουσα» των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας μετατράπηκε και χθες η Αθήνα, που κατακλύσθηκε από εργαζομένους διαφόρων επαγγελμάτων που θέλησαν να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον αλλά και να βροντοφωνάξουν ότι ήδη υποφέρουν οι οικογένειές τους από τα σκληρά μέτρα λιτότητας".

Κιλκίς:Πρόγραμμα των εκδηλώσεων μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας



Οι εκδηλώσεις για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος θα πραγματοποιηθούν την 16η Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Κυριακή, σύμφωνα με το Π.Δ. 304/2001.
Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι δήμοι της Κ. Μακεδονίας για την κατανομή των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς


Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι δήμοι της Κ. Μακεδονίας για την κατανομή των θέσεων στους παιδικούς σταθμούς
Tην εντονότατη διαμαρτυρία του για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την κάλυψη των επιπλέον...
θέσεων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ αλλά και την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και άλλους αρμόδιους φορείς ζητώντας να επιβληθούν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις στους πρωταγωνιστές της μεθόδευσης, εκφράζει το ΔΣ της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με ομόφωνη απόφασή που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση.

Apple iPhone 5: Ό,τι θέλεις να ξέρεις


Apple iPhone 5: Ότι θέλεις να ξέρεις
Εχθές, ημέρα Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, και ώρα Ελλάδος 8:00 μμ. η Apple είχε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας πολυ-αναμενόμενης συσκευής, του iphone 5.

Θα ξεκινήσουμε κάπως αντίθετα αυτή τη φορά, σημειώνοντας μια μεγάλη διαφορά του χθεσινού event συγκριτικά με αυτά που παρουσίαζε ο πρώην επικεφαλής της εταιρείας, ο άνθρωπος – ορχήστρα Στηβ Τζομπς.

Yoga day στη Θεσσαλονίκη- Ξαπλώνουμε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας!


Yoga day στη Θεσσαλονίκη- Ξαπλώνουμε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας!
To free press η Parallaxi και το "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" συνεχίζουν τις δράσεις τους και...
επανέρχονται το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στη φετινή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, συμμετέχοντας στον εορτασμό με μια yoga day. Σε συνδιοργάνωση με την Armonia Yoga Studio και τη συμμετοχή σχολών Γιόγκα της πόλης, η Parallaxi μας καλεί τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, για μια μεγάλη χαλάρωση, που θα κρατήσει από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ.

"Φέσι" τριών εκατομμυρίων στο Δήμο Θεσσαλονίκης από πολυτελές εστιατόριο



Ο χώρος που λειτουργεί το εστιατόριο, είναι δημοτικό ακίνητο και βρίσκεται στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. Όμως, ο ενοικιαστής φαίνεται ότι "ξεχνάει" να... πληρώσει.

Για την ακρίβεια, ο χώρος χρησιμοποιείται ως εστιατόριο πολυτελείας, αναψυκτήριο και χώρος στάθμευσης, το παλιό "Interni". Τώρα, η  διοίκηση του κεντρικού δήμου προχωρά στην έξωση του ενοικιαστή...

Στα χέρια των διαδηλωτών η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη


Στα χέρια των διαδηλωτών η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη
Περισσότεροι από 4.000 διαδηλωτές εισέβαλαν πριν από λίγη ώρα στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαναά της Υεμένης. Το εξοργισμένο πλήθος διαμαρτυρόταν για την επίμαχη ταινία του Αμερικανο-εβραίου επιχειρηματία για το Iσλάμ.

Υπάρχουν και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για θύματα εκατέρωθεν, ωστόσο «επίσημα χείλη» της πρεσβείας διαψεύδουν κάτι τέτοιο. Αυτήν τη στιγμή, σε άκρως πολεμικό σκηνικό ένας κλεφτοπόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από την πρεσβεία με αντικείμενο τον έλεγχο του χώρου και του κτηρίου από τις αντιμαχόμενες πλευρές.

Ψηφίστε με ένα κλικ: να γυρίσουν στην Ελλάδα τα Μάρμαρα του Παρθενώνα;



Τη διαδικτυακή ψηφοφορία διοργανώνουν νεαροί αρχαιολόγοι από τη Βρετανία.

Να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα ή όχι; Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι επισκέπτες της ιστοσελίδας http://www.yac-uk.org/news/120831/parthenonpoll, που ανήκει στον βρετανικό Σύλλογο των Νεαρών Αρχαιολόγων (Young Archaeologist Club). 

Κύπρος: Αντιδράσεις των κομμάτων στα μέτρα λιτότητας



Τις αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων προκάλεσε η δημοσίευση -στην ιστοσελίδα In-busιness News και σε μερίδα του σημερινού Τύπου- του προσχεδίου με τα μέτρα, που φέρεται να εισηγήθηκε από τον περασμένο Ιούλιο η τρόικα προς την κυπριακή κυβέρνηση. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, η τρόικα σε εικοσασέλιδο προσχέδιο προτείνει σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους στο δημόσιο.

1.000 άνεργοι την ημέρα στην Ελλάδα !!


Ελλάδα 1.000 άνεργοι την ημέρα στην Ελλάδα !!

Αυτή είναι η Ελλάδα σήμερα. Ο ένας στους πέντε ανθρώπους που θα μπορούσε να είναι στην παραγωγή δεν έχει δουλειά. Ακόμη χειρότερα είναι τα στοιχεία που αφορούν στους μακροχρόνια άνεργους, τους ανθρώπους δηλαδή που δεν μπορούν να βρουν δουλειά για περισσότερους από 12 μήνες και έτσι πλέον έχουν χάσει και το επίδομα ανεργίας.

700.000 άνθρωποι δεν έχουν το παραμικρό εισόδημα. Συνολικά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 οι άνεργοι ανέρχονται σε 1.168.761, από 810.821πέρυσι, αύξηση δηλαδή 44,1% ποσοστό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.

Τροχαίο ατύχημα για τη βουλευτή Πιερίας Άννα Μάνη


Κεντρική Μακεδονία Τροχαίο ατύχημα για τη βουλευτή Πιερίας Άννα Μάνη

Τροχαίο ατύχημα είχε χθες το βράδυ η βουλευτής Πιερίας της ΝΔ Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, στην Αυστρία όπου βρίσκεται με την οικογένειά της.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η βουλευτής παρασύρθηκε από αυτοκίνητο σε διάβαση πεζών.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Η κυβέρνηση ξεπουλά τον ΟΠΑΠ «αντί πινακίου φακής»


«Σε μια εποχή που το ελληνικό Δημόσιο αναζητά εναγωνίως την αύξηση των δημοσίων εσόδων η κυβέρνηση ξεπουλά αντί πινακίου φακής έναν τέτοιο κερδοφόρο οργανισμό, όπως ο ΟΠΑΠ», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Όπως επισημαίνει ο αναπλ. κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νότης Μαριάς, «το ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 34% του ΟΠΑΠ που αποτελεί κερδοφόρο οργανισμό, ο οποίος σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2012 έχει κέρδη 258 εκ. ευρώ».

Μόνο 17% των Τούρκων βλεπουν θετικά την Ελλάδα!


Μόνο 17% των Τούρκων βλεπουν θετικά την Ελλάδα!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα οι Τούρκοι έχουν θετικη άποψη για το δικό τους έθνος αλλα οχι για τον υπόλοιπο κόσμο. 

Η ετήσια έρευνα αποκάλυψε οτι το 85% των Τούρκων είχε θετική άποψη για την χώρα τους ενώ πολλές χώρες δεν έχουν θετική άποψη για την Τουρκία, γράφει η Χουριέτ. 

Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με αντιπροσωπεία του Κουμμουνιστικού Κόμματος της Κίνας


Με επταμελή αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, με επικεφαλής τον Li Faquan, εκπρόσωπο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΚ, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι Πάρις Κουκουλόπουλος, συντονιστής της Οργανωτικής Γραμματείας, Φίλιππος Σαχινίδης, εισηγητής της Κ.Ο για θέματα Οικονομίας, Πάνος Μπεγλίτης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και η Χριστίνα Μανωλοπούλου, διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Προέδρου.

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ προειδοποιώντας για κατά τόπους πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες, από σήμερα το βράδυ και τα βορειοδυτικά.
Πιο αναλυτικά από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και τη νύχτα στη δυτική Στερεά προβλέπονται τοπικά έντονες βροχές και καταιγίδες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές


Ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει εκλογές

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει σηκώσει τα μανίκια και έχει ριχτεί στη δουλειά. Από το ψηλοτάβανο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, μπροστά από τον μεγάλο πίνακα αφηρημένης τέχνης στις αποχρώσεις του κόκκινου και του ροζ, ο Αλέξης Τσίπρας με τους στενούς του συνεργάτες σχεδιάζουν την επόμενη μέρα.

Αποσύρθηκε η διάταξη για Siemens



Αντιμέτωπη με τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ,  έρχεται η κυβέρνηση, λόγω της τροποποίησης της συμφωνίας συμβιβασμού του ελληνικού Δημοσίου με τη Siemens που επιχείρησε να περάσει η κυβέρνηση από τη βουλή.
Υπό το φόβο να καταψηφιστεί η διάταξη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι η διάταξη αποσύρεται "ως περιττή».  Αποσύρθηκε, λοιπόν, λίγο πριν την

Ολλανδία: Ο Μαρκ Ρούτε νικητής των εκλογών


Ολλανδία: Ο Μαρκ Ρούτε νικητής των εκλογών
Το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, αναδεικνύεται νικητής στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στη χώρα, συγκεντρώνοντας 41 έδρες, δυο περισσότερες από τους αντίπαλους, Εργατικούς. Για ιστορική νίκη έκανε λόγο ο Ρούτε. Ως ψήφος υπέρ των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων ερμηνεύεται το αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 96% της καταμέτρησης των ψήφων, οι Φιλελεύθεροι (VVD)εξασφαλίζουν 41 έδρες από τις 150 του κοινοβουλίου, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί ακολουθούν με 39 έδρες.

Δήμος Κορδελιού- Ευόσμου: Δεν συμμετέχει στις κινητοποιήσεις- Καταγγέλλει την ΚΕΔΕ

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου χθες συμμετείχε  στις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε η ΚΕΔΕ
αντιδρώντας στις περικοπές στη χρηματοδότηση των ΟΤΑ. Σήμερα, δεύτερη μέρα κινητοποιήσεων δεν συμμετέχει, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ την ΚΕΔΕ για μη δίκαιη αντιμετώπιση των Δήμων και την ΚΕΔ για την μη προώθηση εισήγησης της προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την  επικαιροποίηση της απογραφής του 2011, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να γίνει η ανακατανομή των πόρων προς τους ΟΤΑ όλης της

Oι συντελεστές της προκλητικής ταινίας που οδήγησε στα γεγονότα της Βεγγάζης, καταδίκασαν τα γεγονότα



Στο σύνολό του, το καστ των 80 επαγγελματιών που συμμετείχε στην παραγωγή της ταινίας «Η αθωότητα των μουσουλμάνων», από την οποία λέγεται ότι «εμπνεύστηκαν» οι επιτιθέμενοι στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης, καταδίκασαν την επίθεση.

«Παραπλανηθήκαμε οικτρά» δήλωσαν με ανακοίνωσή τους που έστειλαν στο CNN.

Συμφωνία κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων Θα δοθεί τέλος στην πολύμηνη αβεβαιότητα η οποία είχε καθηλώσει τις χρηματοδοτήσεις αναπτυξιακών έργων


Συμφωνία κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων





 
 
Συμφωνία χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα υπογράψει σήμερα, Πέμπτη, η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός
Αντ.Σαμαράς συναντάται αυτήν την ώρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Μοσκοβισί στην Αθήνα - Συναντήσεις με Σαμαρά Βενιζέλο και Στουρνάρα

Ο Μοσκοβισί στην Αθήνα - Συναντήσεις με Σαμαρά Βενιζέλο και Στουρνάρα
Στην Αθήνα βρίσκεται ο υπουργός Οικονομίας και
 Οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί και σήμερα στις 14:00 μετά το μεσημέρι θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Μία ώρα μετά τη συνάντηση του Μοσκοβισί με τον Ελληνα πρωθυπουργό, ο Γάλλος υπουργός θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα του, ενώ στις 17:45 θα μεταβεί στη Βουλή όπου θα δει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Καταψηφίζουν τoν συμβιβασμό με την Siemens βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...



«Ισχυροί κλυδωνισμοί αναμένεται να πλήξουν το κυβερνητικό οικοδόμημα κατά την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία της Βουλής επι του άρθρου που τροποποιεί την  σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Siemens καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να «αντισταθεί». Το πρόβλημα μάλιστα για την κυβέρνηση γίνεται ακόμα πιο οξύ καθώς ήδη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ έχει ξεκαθαρίσει ότι τάσσεται «αναφανδόν κατά της διαδικασίας αλλά και της ουσίας της συγκεκριμένης συμφωνίας».

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΣΤΟΥΣ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Επιστολή με σαφείς βολές έστειλε η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα στους βουλευτές της Ν.Δ. Δηλώνει ότι η Συγκυβέρνηση επέλεξε να εφαρμόσει απαρέγκλιτα την ίδια πολιτική, προωθώντας 11,5 δισ. ευρώ νέων μέτρων καταστροφής της οικονομίας και κυρίως της κοινωνίας και ζητά επαναδιαπραγμάτευση.
Όπως αναφέρει:

Ποιούς αποκάλεσε «ηλίθιους» ο Μανώλης Κεφαλογιάννης;

Την έντονη αντίδραση των οδηγών του Οργανισμού Συγκοινωνιών προκάλεσε δήλωση του Βουλευτή και Γραμματέα.
Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τους αποκάλεσε «ηλίθιους», που σταματάνε όπου θέλουν το λεωφορείο για να κάνουν το τσιγαράκι τους. Οι οδηγοί απάντησαν με εξώδικη διαμαρτυρία στην οποία αναφέρουν:

"Ξεπαγώνουν" τα δάνεια της ΑΤΕ

Ανοίγει και πάλι ο δρόμος για τη δανειοδότηση των αγροτών, που είχε «παγώσει» όσο διαρκούσε η διαδικασία μεταβίβασης της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης, καθώς  από χθες το πρωί άνοιξαν τα δάνεια τις ΑΤΕ-Πειραιώς για τις χρηματοδοτήσεις γεωργών, κτηνοτρόφων και μεταποιητικών αγροτικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας της κυβέρνησης να υποστηριχθεί ο αγροτικός τομέας.

ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ 40 ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Μιλώντας στο Bloomberg ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ, Α. Ταπραντζής υποστήριξε πως το Ταμείο έχει εντοπίσει περίπου 40 νησιά, κατόπιν εξέτασης ενός καταλόγου 562 νησιών από τα 6.000 που βρίσκονται υπό ελληνική κυριαρχία. «Βρήκαμε τοποθεσίες με καλό έδαφος, κοντά σε ηπειρωτική χώρα, που διαθέτουν καλά αναπτυγμένες υποδομές και δεν αποτελούν κανένα κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια» δήλωσε.

Φιλική ισοπαλία για τον Άρη στο Κιλκίς


Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση του Άρη με τον Κιλκισιακό, που αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Κιλκίς.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, αν και αγωνίστηκε με αρκετούς αναπληρωματικούς και νεαρούς παίκτες, ήταν καλύτερη στο πρώτο μισό του ημιχρόνου.


Μάλιστα άνοιξε το σκορ με τον Τσουκάνη στο 25΄, ενώ είχε κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα τέρματα.