Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ



Μιχάλης Καρχιμάκης 


Σας καλωσορίζω και στο σημερινό Πολιτικό Συμβούλιο, στο οποίο θα συζητήσουμε αρχικά, μια πρώτη προσέγγιση για την πορεία μας προς τη Συνδιάσκεψη, την εκλογή Προέδρου, τις Εκλογές, το Συνέδριο και τις απαραίτητες ενέργειες και πρωτοβουλίες που πρέπει ν' αναληφθούν.
Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η Συνδιάσκεψη, η προετοιμασία της αξιολόγησης του Απολογισμού και του Προγραμματικού μας Πλαισίου.
Επίσης, προχωράμε στις απαραίτητες ενέργειες για την πορεία μας προς τις εκλογές και βεβαίως στη συζήτηση για τους πιθανούς χρόνους εκλογής ηγεσίας με βάση την εκτίμηση για τον χρόνο των Εκλογών στα τέλη Απριλίου και με την προϋπόθεση ότι έχουν καλυφθεί οι βασικές υποχρεώσεις για το PSI και τη δανειακή σύμβαση.

ΣΟΚ στην Βέροια: Σύζυγος και γιος σκότωσαν τον πατέρα

ΣΟΚ στην Βέροια: Σύζυγος και γιος σκότωσαν τον πατέρα
 
Απίστευτη τραγωδία στη Βέροια. Σύζυγος και γιος κρύβονται πίσω από τη άγρια δολοφονία του συζύγου και πατέρα
της ίδιας οικογένειας, ενώ στην ενέδρα θανάτου φαίνεται ότι βοήθησε και φίλος του γιου.

Οι υπαίτιοι της δολοφονίας φαίνεται ότι ομολόγησαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους, μετά από ανάκριση της αστυνομίας και παραδόθηκαν.

ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΜΑ Ο ΝΤΑΛΑΡΑ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΜΕΤΑΞΥ 65% ΚΑΙ 70%
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται ακόμα ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Τ. Νταλάρα σε μια πολύ κρίσιμη συνάντηση μετά από αυτές που είχε ο πρωθυπουργός με τους Γ. Παπανδρέου και Γ. Καρατζαφέρη. Σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση μπαίνουν οι τελικές λεοτομέρειες για την ολοκλήρωση του κουρέματος του ελληνικού χρέους, που θα είναι όμως όλα δείχνουν μεταξύ 65% και 70%. Κυβερνητικοί κύκλοι

Ελληνικό διάβημα για το προκλητικό καρναβάλι των Σκοπίων


Ελληνικό διάβημα για το προκλητικό καρναβάλι των Σκοπίων

Διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πραγματοποίησε σήμερα η επικεφαλής του Γραφείου συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου, με αφορμή «τις άκρως προκλητικές και προσβλητικές για την Ελλάδα εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του Καρναβαλιού της πόλης Βέβτσανι», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Τα δέκα επαγγέλματα του μέλλοντος



Θέσεις εργασίας που θα προσφέρουν αποκατάσταση τις επόμενες δεκαετίες... 

Τα επαγγέλματα του 2020 ή του 2040 μπορεί σήμερα να φαντάζουν ως σενάρια
επιστημονικής φαντασίας, αλλά για αυτούς που θα τα ακολουθήσουν θα
οδηγήσουν σε σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση.

Μάτσου Πίτσου: 100 χρόνια μυστηρίου



Ένας αιώνας έχει περάσει από τον Ιούλιο που ανακαλύφθηκε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα του πλανήτη. Γι' αυτό το λόγο οι αρχές του Περού έχουν οργανώσει ένα μεγάλο πάρτι.
Το όνομα του σημαίνει «αρχαίο βουνό» στην τοπική διάλεκτο. Η αρχαί πόλη, που υπολογίζεται ότι χτίστηκε τον 15ο αιώνα, βρίσκεται σε ύψος 2.400μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και έχει πλάτος 200μ. και μήκος 530μ.

Τα 8 στάδια μιας σχέσης για έναν άντρα!


Τα 8 στάδια μιας σχέσης για έναν άντρα!

Tην γνωρίζεις, ενθουσιάζεσαι, την ερωτεύεσαι, πέφτεις στα πατώματα, πέφτεις με τα μούτρα... μέχρι μια μέρα να καταλήξεις βουτηγμένος στη ρουτίνα και να αναρωτιέσαι "τι έχεις κάνει και τιμωρείσαι έτσι". Και κάπως έτσι -από ότι έχεις παρατηρήσει στη ζωή σου, αλλά και στις ζωές των περισσότερων γύρω σου (ευτυχώς όχι όλων)- κάπως έτσι καταλήγουν οι σχέσεις.

Απαισιόδοξος ή απλά ρεαλιστής; Δεν ξέρω! Αυτό που ξέρω είναι πως όλα αρχίζουν κάπως έτσι....

Φονική ασθένεια εξαφανίζει τις νυχτερίδες


Φονική ασθένεια εξαφανίζει τις νυχτερίδες

Τουλάχιστον 5,7 εκατομμύρια νυχτερίδες σε 16 πολιτείες των ΗΠΑ και στον Καναδά πέθαναν από το «Σύνδρομο της Λευκής Μύτης», μια θανατηφόρο ασθένεια που οφείλεται σε μύκητα.Η ασθένεια ανιχνεύθηκε για πρώτη φορά το 2006 σε μια σπηλιά στη Νέα Υόρκη.

Όπως αναφέρει το econews,πριν λίγο καιρό η αμερικανική Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής σφράγισε σπηλιές και ορυχεία σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη μετάδοση της νόσου, καθώς οι νυχτερίδες είναι πολύτιμες για την οικονομία των ΗΠΑ.

Πετρώματα από τον πλανήτη Άρη έπεσαν στην Αφρική


Το Μαρς Ρόβερ της ΝΑΣΑ εξετάζει πέτρες στον κόκκινο πλανήτη (1999)

Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν μια πρόσφατη και σπάνια "εισβολή" από τον Άρη - κομμάτια μετεωρίτη που έπεσαν από τον κόκκινο πλανήτη το περασμένο καλοκαίρι στο Μαρόκο.

Είναι η πέμπτη μονάχα περίπτωση όπου εμπειρογνώμονες έχουν χημικά επιβεβαιώσει ότι φρέσκα ​​πετρώματα του πλανήτη Άρη έπεσαν στη Γη. Η τελευταία φορά ήταν το 1962. Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το συμβάν έγινε τον περασμένο Ιούλιο, επειδή υπήρχαν θεάσεις του μετεωρίτη τότε στη Βόρεια Αφρική.

Κινδυνεύουν τα μάτια μας από τη χρήση pc;



Όλο και περισσότερες ώρες περνάμε μπροστά στον υπολογιστή. Μάλιστα την περίοδο αυτή, της οικονομικής κρίσης, έχει παρατηρηθεί ότι έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο η χρήση του Η/Υ με την μεγάλη χρήση του διαδικτύου. 

Οι πολύωρη χρήση του υπολογιστή όμως προϋποθέτει προσοχή γιατί καταπονούμε τα μάτια και τα οστά μας.

Τρεις μύθοι που συνοδεύουν τη μελαγχολία του χειμώνα


Μελαγχολία του χειμώνα
Η έλλειψη του φωτός και ο μουντός καιρός, τα δύο χαρακτηριστικά των ημερών του χειμώνα, μπορούν να προκαλέσουν μελαγχολία και να επηρεάσουν αρνητικά τη διάθεση των περισσότερων.
Ωστόσο το ποσοστό των ανθρώπων που πράγματι φτάνουν να υποφέρουν από κατάθλιψη τις ημέρες αυτές δεν είναι μεγάλο. Στους ενήλικες Αμερικάνους, το ποσοστό αυτό φτάνει μόλις το 6%.

Timeline: Τα πάντα για το νέο μας προφίλ


Timeline: Τα πάντα για το νέο μας προφίλ (1)
Στις 22 Σεπτεμβρίου του 2011, ο Mark Zuckerberg στάθηκε μπροστά στους τεχνολογικούς συντάκτες στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση «F8» και παρουσίασε το νέο του «προφίλ». Ο ιδρυτής του Facebook έδωσε έτσι στους 800 εκατομμύρια χρήστες του μία γεύση για την τύχη των «τοίχων» τους: Το Timeline ήταν γεγονός.

Υλοποίηση δέσμευσης Υφυπουργού YΠΕΚΑ στον Γιώργο Φραγγίδη βουλευτή Κιλκίς

Μετά την ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς στον ΥΠΕΚΑ για την αναγκαιότητα επίσπευσης της σύνδεσης του Κιλκίς με το δίκτυο του Φυσικού Αερίου λόγω του υψηλού κόστους θέρμανσης για τα νοικοκυριά που έχει ως αιτία την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ εξήγγειλε την ίδρυση τριών εταιριών παροχής Φυσικού Αερίου (ΕΠΑ) μία εκ των οποίων στην Κεντρική Μακεδονία που περιλαμβάνει και το Κιλκίς.

Πιερία: Απαράδεκτες εικόνες στο Χιονοδρομικό Ελατοχωρίου......


Κεντρική Μακεδονία Πιερία: Απαράδεκτες εικόνες στο Χιονοδρομικό Ελατοχωρίου......

Την περασμένη Κυριακή 50 δημοσιογράφοι από όλη την Ελλάδα επισκέφτηκαν το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου στα πλαίσια της ολιγοήμερης φιλοξενίας τους στην Πιερία με στόχο την τουριστική προβολή του νομού. Αυτοί οι άνθρωποι πέρασαν μπροστά από αυτόν τον "λόφο" των σκουπιδιών, όπως και χιλιάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο χιονοδρομικό την Κυριακή, διότι ο δήμος Κατερίνης δεν φροντίζει να τα μαζεύει τις μέρες αιχμής που έχει πολύ κόσμο, δηλαδή το σαββατοκύριακο.

Ημαθία: Χιονογιορτή στα 3-5 Πηγάδια την Κυριακή, παγκόσμια ημέρα χιονιού!


Κεντρική Μακεδονία Ημαθία: Χιονογιορτή στα 3-5 Πηγάδια την Κυριακή, παγκόσμια ημέρα χιονιού!

Με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (FIS) την ερχόμενη Κυριακή θα γιορταστεί η παγκόσμια μέρα χιονιού σε διάφορα χιονοδρομικά κέντρα του κόσμου. Τα 3-5 Πηγάδια είναι ένα από τα  χιονοδρομικά που έχει επιλεγεί για την οργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων με σκοπό τη μεγαλύτερη επαφή του κοινού με το χιόνι και τις χιονοδρομικές δραστηριότητες.

Συναντήσεις Παπαδήμου με τους αρχηγούς για το PSI


Με τους αρχηγούς των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός για να τους ενημερώσεις για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το PSI και για τη νέα δανειακή σύμβαση
Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα Τετάρτη ο Λουκάς Παπαδήμος στο Μέγαρο Μαξίμου με στόχο να τους ενημερώσει για την πορεία του PSI, ενώ θα ζητήσει πλήρη στήριξη ενόψει των επαφών με την τριμερή επιτροπή και της κατάρτισης της νέας δανειακής σύμβασης. 

Τρίτο πτυχίο για την βουλευτή Έλενα Ράπτη


Τρίτο πτυχίο για την βουλευτή Έλενα Ράπτη

Εκτός από όμορφη βουλευτής, η Έλενα Ράπτη είναι και φιλομαθής! Η Έλενα Ράπτη, πήρε το τρίτο της πτυχίο. Η όμορφη βουλευτής, αποφοίτησε με «λίαν καλώς» και στον "Ελληνικό Πολιτισμό".

Μετά το πτυχίο της στην Ψυχολογία και το μεταπτυχιακό της στην Διοίκηση Επιχειρήσεων η βουλευτής πήρε το πτυχίο της στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Ομιλία του Μιχάλη Τζελέπη στην 12η σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου


Είμαστε σήμερα εδώ μετά από την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, για να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά και για το νέο ιδεολογικοπολιτικό μας στίγμα.
Βρισκόμαστε εδώ σήμερα και  πιστεύω ότι είναι η κρισιμότερη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση  του, όλα τα στελέχη του , σ΄ αυτή την αίθουσα, η  κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ της κοινωνίας όμως, είναι αλλού, δεν είναι εδώ.
Κι αυτό δεν βγαίνει μέσα από ανάλυση κάποιας δημοσκόπησης αλλά μέσα  από  την  συνομιλία με την ίδια την κοινωνία.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι διαπραγματεύσεις για το PSI, αλλά και οι εσωτερικές διαδικασίες του Κινήματος θα απασχολήσουν τη συνάντηση που θα έχουν σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου και ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τι σημαίνει η εκλογή Σουλτς για την Ελλάδα;


Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Μάρτιν Σουλτς

Οπως αναμενόταν με βάση παλαιότερη συμφωνία των πολιτικών ομάδων, ο Σουλτς συγκέντρωσε ευρεία πλειοψηφία και αναδείχθηκε πρόεδρος ήδη από τον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας με 387 επί συνόλου 670 έγκυρων ψήφων.

Λίγα λεπτά μετά την εκλογή του ο Σουλτς είπε στην Ολομέλεια αυτό που όλοι περίμεναν να ακούσουν: ότι δεν θέλει να είναι «βολικός» πρόεδρος, αλλά θα επεμβαίνει και αν χρειαστεί θα μάχεται και θα αντιπαρατίθεται για να διασφαλίσει τον ρόλο του Κοινοβουλίου και τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών.

Νύχτα τρόμου για ιδιοκτήτη καφετέριας στη Γουμένισσα



Δύο άγνωστοι δράστες εισήλθαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σε καφετέρια στη Γουμένισσα Κιλκίς και απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη να τους παραδώσει τις εισπράξεις από το ταμείο. Εκείνος αρνήθηκε και οι δράστες τον χτύπησαν με τα χέρια τους σε διάφορα μέρη του σώματος, προκαλώντας του σωματικές βλάβες. Στη συνέχεια αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Νομοθετική ρύθμιση για τo PSI εξετάζει ο Λ. Παπαδήμος


Ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την αποδοχή εκ μέρους των πιστωτών των απωλειών στα ομόλογα από την απομείωση του χρέους, εφόσον δεν καταλήξουν οι συνομιλίες που ξαναρχίζουν την Τετάρτη με το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους ΝΥΤ ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, κάλεσε τους Ελληνες πολιτικούς να υιοθετήσουν τα μέτρα που ζητούν οι ξένοι δανειστές, ενώ ανέφερε ότι τα συμφέροντα του κατεστημένου ευθύνονται για την μη προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Χτύπημα στην «καρδιά» του υποκόσμου της Θεσσαλονίκης!



Ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ, εφοριακός, εν ενεργεία και απόστρατοι αστυνομικοί, τραπεζικά στελέχη, δύο δικηγόροι, ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3 Γιώργος Φερέτης, και ένας υπάλληλος ΠΑΕ αποτελούσαν μέλη τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται σε πολυάριθμες υποθέσεις εκβιάσεων, τοκογλυφίας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Συνολικά συνελήφθησαν 47 άτομα, ενώ είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα ασύλληπτα μέλη.

Η ώρα των μισθών – Μειώσεις ως και 40% σε ΔΕΚΟ-Τράπεζες – Άγριες περικοπές στον ιδιωτικό τομέα



Μειώσεις 10%-20% για όσους αμείβονται πάνω από τη σύμβαση - Πλαφόν σε επιδόματα - δώρα και πάγωμα αυξήσεων ως το 2015 - Μειώσεις αλά ιδιωτικός τομές σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες πριν την ιδιωτικοποίηση


Αυτή τη φορά η Τρόικα δεν έρχεται για διαπραγμάτευση με την έννοια που τη γνωρίζουμε. Πλέον ο εκβιασμός είναι ωμός και φαίνεται πως η ελληνική πλευρά, απούσα ούτως ή άλλως από τις εξελίξεις, έχει έτοιμη την απάντηση: ναι σε όλα.

Σαν Σήμερα...


18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Γεγονότα

532: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός καταστέλλει τη Στάση του Νίκα.
1823: Το Ναύπλιο ορίζεται ως έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
1923: Καθιερώνεται στην Ελλάδα το νέο Γρηγοριανό Ημερολόγιο, που θα ισχύσει από τις 16 Φεβρουαρίου. Έτσι, η 16η Φεβρουαρίου θα είναι 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.

Μ. Καρχιμάκης: Η απασχόληση και η ανάπτυξη τα κορυφαία ζητήματα


Κατά την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο γενικός γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μιχάλης Καρχιμάκης αναφέρθηκε στο θέμα της αύξησης της ανεργίας και στον τρόπο που η χώρα πρέπει να την αντιμετωπίσει, την ανάπτυξη.