Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η Κατερίνα Στικούδη εξομολογείται

Έτοιμη για ένα νέο ξεκίνημα είναι η Κατερίνα Στικούδη. Η σέξι τραγουδίστρια
λίγο πριν ξεκινήσει τις εμφανίσεις της δίπλα στην Έλλη Κοκκίνου και τον Νίκο Οικονομόπουλο μίλησε στο περιοδικό HELLO! για τα όνειρα και τα θέλω της. «Δεν βρίσκω κανέναν λόγο να συνεχίσω να απολογούμαι για κάθε μου επιλογή. Ας πούμε ότι εδώ και τρία χρόνια έχω αφοσιωθεί κυρίως στη μουσική. (...) Η αλήθεια είναι ότι δεν μου αρέσει να

ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΚΕΛ - ΟΛΑΝΤ

Επιμένουν οι Γερμανοί στην τήρηση των συμφωνηθέντων με την Ελλάδα χωρίς να κάνουν ούτε βήμα πίσω και αυτό είναι ενδεικτικό του κλίματος που θα συναντήσει αύριο ο Α. Σαμαράς στην Γερμανία κατά την συνάντηση που θα έχει με την Γερμανίδα Καγκελάριο. Σύμφωνα. με το ρεπορτάζ του Mega, οι διαφορές Μέρκελ-Ολάντ είναι πολύ μεγάλες και αγεφύρωτες καθώς

ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ...

Αύριο αναμένεται να παραδώσει το αίτημα στη Βουλή
Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να ζητήσει ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Σύμφωνα  με πληροφορίες, ο κ. Πεπόνης  αναμένεται να μεταβεί αύριο  το πρωί στη Βουλή για να παραδώσει το αίτημα.
Έως αυτή την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν το αίτημα της

Το ΚΚΕ στηρίζει ομολογιούχους



Τη στήριξη του ΚΚΕ στους μικροομολογιούχους «που στην πλειοψηφία τους είναι μικροκαταθέτες οι οποίοι επέλεξαν τα κρατικά ομόλογα ως μέσο αποταμίευσης», διατύπωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Περισσό με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου.

"To ΠΑΣΟΚ καταδικάζει τα επεισόδια"



Στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Κόρινθο αναφέρθηκε πριν από λίγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
"Τα επεισόδια στην Κόρινθο όπως και άλλες τέτοιου είδους ενέργειες  μελών κοινοβουλευτικού κόμματος, νοσταλγών του φασισμού, που επιχειρούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους προτάσσοντας τη ξενοφοβία, πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα και δεν συνάδουν με την Ιστορία της χώρας μας", τόνισε η κ. Γεννηματά και συμπλήρωσε:

Σαν σήμερα 23 Αυγούστου



Γεγονότα
1305 - Ο Σκοτσέζος επαναστάτης Γουίλιαμ Γουάλας εκτελείται στο Λονδίνο για εσχάτη προδοσία.
1328 - Μάχη του Κασέλ: ο γαλλικός στρατός τερματίζει εξέγερση των Φλαμανδών αγροτών.
1541 - Ο Γάλλος εξερευνητής Ζακ Καρτιέ φτάνει στο Σταντακόνα, κοντά στο Κεμπέκ, στο τρίτο του ταξίδι στον Καναδά.
1572 - Η Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Αρχίζουν οι άγριες σφαγές των Ουγενότων στο Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Η διατροφή του καύσωνα Τι πρέπει να τρώμε και να πίνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη


Η διατροφή του καύσωνα
Ακριβώς την κατάλληλη στιγμή φαίνεται να έρχεται η πρωτοβουλία της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας (ACS) να αφιερώσει μια ολόκληρη ημέρα του ετήσιου συνεδρίου της στις τροφές και στα ποτά που βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό να αντεπεξέλθει καλύτερα στη ζέστη.
Η απόφαση της ACS ελήφθη εξ αιτίας του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που γνώρισαν εφέτος οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι συμβουλές όμως που δόθηκαν από τους ομιλητές είναι απολύτως επίκαιρες και για εμάς εδώ στην Ελλάδα εν όψει της ανόδου της θερμοκρασίας που προβλέπεται για τις επόμενες ημέρες.

Τι είναι τα «φωτάκια» που κατέγραψε το Curiosity; UFO λένε οι θιασώτες της ύπαρξης εξωγήινων, «ψεγάδια» στην κάμερα του ρομπότ λέει η NASA


Τι είναι τα «φωτάκια» που κατέγραψε το Curiosity;

Μια από τις εικόνες που τράβηξε το Curiosity, ο ρομποτικός εξερευνητής που βρίσκεται στον Αρη, έχει προκαλέσει για μια ακόμη φορά διαμάχη ανάμεσα στους ειδικούς και τους θιασώτες της ύπαρξης εξωγήινης ζωής. Μια από τις 17 κάμερες του Curiosity στόχευσε τον οπτικό του ορίζοντα και τράβηξε διάφορες φωτογραφίες. Σε μια από αυτές διακρίνονται σε σχετικά χαμηλό ύψος στον ουρανό τρεις λαμπερές κουκκίδες, τρία «φωτάκια». 

Δικτύωση στο δρόμο Αυτοκίνητα που συνεννοούνται μεταξύ τους εξορμούν κατά χιλιάδες στο Μίσιγκαν


Τα έξυπνα αυτοκίνητα επικοινωνούν μέσω Wi-Fi (Πηγή: Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ)

Ξεκίνησε στις ΗΠΑ η δοκιμή μιας νέας τεχνολογίας η οποία θέλει να βάλει «φρένο» στα τροχαία ατυχήματα. Η τεχνολογία V2V επιτρέπει στα οχήματα να επικοινωνούν μεταξύ τους και ειδοποιεί τους οδηγούς τους σχετικά με το αν βρίσκονται σε πιθανή πορεία σύγκρουσης. Το σύστημα προωθεί η Διοίκηση Οδικής Ασφάλειας Εθνικών Οδών των ΗΠΑ και εδώ και λίγα 24ωρα περίπου τρεις χιλιάδες αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους του Μίσιγκαν έχοντας ενσωματωμένο το V2V.

Πρώτοι στη σειρά για εφεδρεία οι υπάλληλοι οργανισμών που κλείνουν



Ποιοι βγαίνουν σε εφεδρεία... νέου τύπου; Επί της ουσίας είναι όλοι όσοι θέλουν περί τα τρία χρόνια να βγουν στη σύνταξη και επί της ουσίας θα δοθούν αντικίνητρα παραμονής, δηλαδή η κυβέρνηση θα τους σπρώξει στη σύνταξη κάνοντας ασύμφορη την παραμονή τους στο δημόσιο αλλά και εκείνοι οι υπάλληλοι που είναι κοντά στην τριετία για τη σύνταξη και στους οποίους θα δοθούν κίνητρα ώστε να συμπληρώσουν τα έτη για να περάσουν με τη σειρά τους στη νέου τύπου εφεδρεία.

Νέα βάρη για τα νοικοκυριά «Φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό βάζουν τα χαράτσια του φθινοπώρου


Η εξόφληση του ειδικού τέλους ακινήτων πρέπει να γίνει έως τα τέλη Απριλίου του 2013, σε πέντε διμηνιαίες δόσεις

Τρία φθινοπωρινά χαράτσια, ο φόρος εισοδήματος του 2011, η πρώτη δόση του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, καθώς και το ειδοποιητήριο για την καταβολή του φόρου ακίνητης περιουσίας 2010 και 2011, περιμένουν τους φορολογούμενους μετά τις διακοπές τους και βάζουν «φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Οι πολίτες με ετήσιο εισόδημα έως 60.000 ευρώ μπορούν να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος σε επτά μηνιαίες δόσεις απευθείας προς το Δημόσιο. 

Οι αδελφές Καϊλή στα καλύτερά τους (ΦΩΤΟ)

Συνεχίζει τις διακοπές της
η Εύα Καϊλή.  Καθ' όλη την διάρκεια του καλοκαιριού φρόντισε να γεμίσει τις μπαταρίες της ενόψει των νέων επαγγελματικών της σχεδίων. Πάντως, η φωτογραφία που ανέβασε χθες στο twitter με την αδελφή της Μανταλένα, αποδεικνύει περίτρανα ότι τα... μπανάκια και τα ξέφρενα πάρτι (όπως αυτά στα οποία εθεάθη κατά την διάρκεια του

Η διατροφική αξία του σταφυλιού


Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό φρούτο
που προσφέρεται σε ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων. Συλλέγεται κατά την τελική φάση της αμπελοκομίας (τρύγος) οπότε το βρίσκουμε τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Απάντηση Ομίλου Δασκαλαντωνάκη



Ουδεμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα έχουν τα αναφερόμενα σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που αναδημοσιεύτηκαν σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, περί οφειλής 500 εκατ. ευρώ του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, προς το Ελληνικό Δημόσιο, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη.

Απαγορεύεται η πρόσληψη συγγενών



Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ώστε να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.

Συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ

Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα του κόμματος για τη ΔΕΘ


Εβδομάδα έντονης κομματικής δραστηριότητας, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα, ξεκινά για το ΠΑΣΟΚ, με τις συνεδριάσεις των κομματικών οργάνων να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Παράλληλα, η Ιπποκράτους οριστικοποίησε το πρόγραμμα του Κινήματος για το προσεχές διάστημα και ειδικότερα αναφορικά με την εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη Διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, καθώς επίσης και την επίσκεψη και τις δραστηριότητες του Ευάγγελου Βενιζέλου, στη

Πως επετεύχθη ο συμβιβασμός με τη Siemens Ποιά τα οφέλη που πέτυχε το ελληνικό δημόσιο από τη συμφωνία με την γερμανική εταιρεία


Πως επετεύχθη ο συμβιβασμός με τη Siemens





 
Ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με βάση την εξουσιοδότηση που του παρείχε η Βουλή, όπως προβλέπεται στο ν.4072/2012 (ΦΕΚ Α΄ 86) και ειδικότερα στο άρθρο 324 για την έγκριση του Σχεδίου «Συμφωνίας Συμβιβασμού» μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών Siemens AG και Siemens Α.Ε., εκπροσώπησε την Ελληνική Δημοκρατία και υπέγραψε την «Συμφωνία Συμβιβασμού» μεταξύ των δύο πλευρών.

Ορίστηκαν οι νέοι τομεάρχες στο ΠαΣοΚ Πρόκειται για στελέχη από όλες τις τάσεις του Κινήματος


Ορίστηκαν οι νέοι τομεάρχες στο ΠαΣοΚ





 
Στελέχη από όλες τις τάσεις του ΠαΣοΚ αξιοποιήθηκαν ως υπεύθυνοι των οργανωτικών τομέων του Κινήματος, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις καθώς τα περισσότερα ονόματα είχαν ήδη διαρρεύσει


Με απόφαση του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλου ορίζονται: Στον τομέα Αυτοδιοίκησης ο κ. Φ. Χατζημιχάλης, στον τομέα Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού η κυρία Αθηνά Δρέττα, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτβμ ο κ. Β. Χρονόπουλος, Συνδικαλιστικού ο κ. Γ. Αλιβιζάκης, Αγροτικών Συναιτερισμών και Συλλόγων ο κ. Μιχ. Τζελέπης, Επιστημονικών Συλλόγων και Επιμελητηρίων ο κ. Γ. Χαραλαμπόπουλος, Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Οργανώσεων ο κ. Εμμ. Όθωνας, Γυναικών η κυρία Ζέφη Δημαδάμα, Απόδημου Ελληνιμσού ο κ. Χρ. Σμυρλής.

«Ετσι σκοτώσαμε τον Οσάμα μπιν Λάντεν» Βιβλίο που περιγράφει τη δολοφονία του επικεφαλής της Αλ Κάιντα


«Ετσι σκοτώσαμε τον Οσάμα μπιν Λάντεν»





 
 
Την έκπληξή τους εκφράζουν, ανωνύμως, αξιωματούχοι του αμερικανικού Πενταγώνου για τις εξαντλητικές λεπτομέρειες από την επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν, οι οποίες περιλαμβάνονται σε ένα νέο βιβλίο που τιτλοφορείται «No Easy Day» (Μια δύσκολη μέρα). Θεωρούν ότι στην συγγραφή του έχει συμβάλλει καθοριστικά -αν δεν κρύβεται πίσω από τον ψευδώνυμο συγγραφέα- μέλος των διαβόητων SEALS, των επίλεκτων κομάντος του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ που έκαναν την επιχείρηση στο

Συναντήθηκαν Μπουτάρης- Καρούντζος και τα... είπαν για την Αυτοδιοίκηση

Εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιο Καρούντζο είχε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης
παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του Αντιδημάρχου Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ζητήματα που αφορούν την περιφέρεια και το δήμο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουτάρης ενημέρωσε τον κ. Καρούντζο για τις

Μια... γεύση από τα θέματα που θα συζητηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης...

Με  79 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα πραγματοποιηθεί η 22η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Αυγούστου
Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:
Επιλογή από  το Δημοτικό Συμβούλιο του Συμπαραστάτη του

Σέρρες: Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου έληξαν την κατάληψη

Έληξε σήμερα, έπειτα από τρεις ημέρες, η κατάληψη του γραφείου του διοικητή του νοσοκομείου Σερρών από εργαζομένους οι οποίοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα για αργίες και εφημερίες.

Το πρόβλημα προέκυψε όταν μειώθηκε η χρηματοδότηση του νοσοκομείου, από 72.000 ευρώ τον μήνα σε 57.000, με συνέπεια την αδυναμία καταβολής δεδουλευμένων των εργαζομένων από τον περασμένο Μάρτιο.

Οι νέοι Τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ



Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ορίζονται:

Α. Υπεύθυνοι των οργανωτικών τομέων του Κινήματος:
Αυτοδιοίκησης Φώτης Χατζημιχάλης
Κοινωνικών Κινημάτων και Εθελοντισμού Αθηνά Δρέττα
Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βασίλης Χρονόπουλος
Συνδικαλιστικού Γιώργος Αλιβιζάκης
Αγροτικών Συνεταιρισμών και Συλλόγων Μιχάλης Τζελέπης

Χάνουμε και την Άννα! ΣΤΟΠ!


Η πρώην υπουργός θα γίνει "καθηγήτρια"
Στις ΗΠΑ και  στο ίδιο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μεταβαίνει και η Αννα Διαμαντοπούλου.
Γιατί;
Ετοιμάζεται  να διδάξει σε σεμινάριο για θέματα Οικονομίας και Ευρωπαικής Πολιτικής ενώ θα παρακολουθήσει και σεμινάρια για

Τι σημαίνουν οι νυχτερινοί οργασμοί από όνειρα με... αμαρτωλό περιεχόμενο;

Πόσοι άνθρωποι δεν έχουν δει όνειρα με ερωτικό ή και σεξουαλικό περιεχόμενο; Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;...
Εκφράζει κάποιες φοβίες ή πόθους που δεν βγάζουν προς τα έξω; Είναι φυσιολογικό; Δεκάδες έρευνες έχουν προσπαθήσει να δώσουν μια απάντηση στο συγκεκριμένο θέμα.

ΠΑΟΚ Ραπίντ Βιέννης (OTE1 21:30)

ΠΑΟΚ Ραπίντ Βιέννης (OTE1 21:30)
Ο δικέφαλος του βορρά δίνει το τρίτο ευρωπαϊκό του παιχνίδι
μετά από αυτά με την Μπνέι Γεχούντα και φιλοδοξεί να κάνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα που θα τον φέρει πιο κοντά στους ομίλους του Europa League.
Στα αγωνιστικά, ο Γιώργος Δώνης έχει συμπεριλάβει στην αποστολή το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, Λίαμ Λόρενς, ο οποίος όμως σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό, δεν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός ολόκληρου

Μειώνεται στα 3/10 της σύνταξης η παρακράτηση για δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών

Στα 3/10 της μηνιαίας σύνταξής τους, από τα 6/10 που ήταν έως τώρα, μειώνεται το ποσοστό που παρακρατεί το ΙΚΑ για την εξυπηρέτηση δανείων που έχουν ληφθεί από το Τμήμα Παρακαταθηκών και Δανείων, σύμφωνα με έγγραφο της διεύθυνσης ασφαλιστικών υπηρεσιών του Ιδρύματος προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο Τελ Αβίβ ο Μπουτάρης

Στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ θα μεταβεί από την 1η έως τις 6 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να συμμετάσχει σε επιμορφωτική επίσκεψη με θέμα τη μελέτη κοινωνικών δομών σχετικά με τους παιδικούς σταθμούς και του συστήματος συλλογής απορριμμάτων και ανακύκλωσης.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgalNiFkfiujfe1L-9fDebU-PtsDM8pr2zBzL2g6z017zYeso6Lqu0D331xS3anwFvXYkmV1b9A0T1BPufQX2hrjmrYVdqBUCUrxRLSEbA1xyc1a0sinl760oy4K7L-30MhOz9QgArIOWA5/s1600/PANAGIOTAKOPOULOS.jpg
Συνέντευξη του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου στο Β. Σκουρή
1.Ζητείτε να μην ψηφιστούν τα μέτρα. Όμως τα 11,5 δισ. επί ΠΑΣΟΚ συμφωνήθηκαν…

        Επί κυβέρνησης Παπαδήμου για να είμαστε ακριβείς! Αυτό δεν αναιρεί τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ αλλά και όσων επέμεναν στις λογικές της «σωτηρίας» της πατρίδας,  παρόλες τις ενστάσεις μας δυόμισι χρόνια τώρα. Αν οι «σωτήρες» άκουγαν τη φωνή της λογικής, αν δεν έκλειναν τα αυτιά τους στις κραυγές της κοινωνίας, αν τολμούσαν να συγκρουστούν με τους δανειστές, ε! τότε τα πράγματα θα ήταν

Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς: "Προσοχή κυκλοφορεί απατεώνας στην αγορά του Κιλκίς"



Σύμφωνα με σχετική επιστολή( αρ. πρωτ. 2910) που λάβαμε εχτές από τον Εμπορικό Σύλλογο Σερρών σας ενημερώνουμε ότι στην αγορά τους κυκλοφορεί επιτήδειος ο οποίος αυτοσυστήνεται ως εκπρόσωπος του «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ζητώντας από τα καταστήματα να συμβάλλουν σε ρουχισμό και στην

Φεύγει ο Πέτρος Ευθυμίου



Για τη Βοστόνη ετοιμάζει βαλίτσες ο Πέτρος Ευθυμίου.
Ο πρώην υπουργός αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα και να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό.
Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα εγκατασταθεί για ένα τουλάχιστον χρόνο στη Βοστόνη προκειμένου να παρακολουθήσει

Γιαννιώτας: "Μένω στον Άρη, όχι τώρα ανανέωση"

Η συνάντηση της διοίκησης του Άρη με τον εκπρόσωπο του Γιάννη Γιαννιώτα έγινε χτες το απόγευμα και σ' αυτήν ξεκαθάρισαν οι προθέσεις των δυο πλευρών. Όπως είναι γνωστό
ο Άρης έχει καταθέσει πρόταση για νέο τριετές συμβόλαιο, ο Γιαννιώτας δήλωσε μόλις προχθές ότι «θεωρεί τιμητική την πρωτοβουλία ανανέωσης» και ξεκαθάρισε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλη ομάδα εκτός από τον Άρη, παρά την πρόταση που

Τη Δευτέρα ανακοινώνονται οι βάσεις

Την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2012 με την αγωνία των υποψηφίων φοιτητών να έχει «χτυπήσει» κόκκινo
Ανοδική τάση αναμένεται να έχουν οι βάσεις στο 1ο επιστημονικό πεδίο ενώ πτωτική θα είναι στο 2ο και 4ο.Την ίδια ώρα, στα περσινά επίπεδα θα είναι οι βάσεις σε ιατρικές και οικονομικές σχολές. Μεγάλη άνοδο θα πρέπει να

Έσωσε παιδάκι ομογενής γιατρός



«Ιατρικό θαύμα» χαρακτηρίζουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης το επίτευγμα Έλληνα γιατρού της Μελβούρνης.
Ο ομογενής νευροχειρούργος του Παιδικού Νοσοκομείου Monash της Μελβούρνης, Χρήστος Ξένος, εφαρμόζοντας μία επαναστατική μέθοδο κατάφερε να αφαιρέσει όγκο, μεγέθους όσο μία ποδοσφαιρική μπάλα από το κεφάλι του 14 μόλις μηνών Ivan Joe Leo και να χαρίσει στο νεαρό αγοράκι το δικαίωμα στη ζωή. Το επιστημονικό αυτό επίτευγμα του ομογενή νευροχειρούργου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι προσέφερε όλες τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

Ήπιε ποτάσα κατά λάθος



Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ένας οδηγός ΚΤΕΛ ο οποίος ήπιε κατά λάθος, ποτάσα.
Το ατύχημα συνέβη όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο άτυχος οδηγός αντί να πιει το μπουκάλι με το νερό την ώρα που οδηγούσε, κατά λάθος ήπιε μπουκάλι το στο οποίο υπήρχε ποτάσα.

Εντολή γιατρού: με το πρωθυπουργικό



Μόνο με συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορέσει να επιβιβαστεί σε πτήση για να ταξιδέψει ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τους γιατρούς του
Τελικά ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει σε Γερμανία και Γαλλία, κατ’ εξαίρεση και μετά από σχετική άδεια που του έδωσε ο θεράπων ιατρός του, αλλά με την προϋπόθεση ότι η πτήση θα γίνει κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Συνάντηση με πρωθυπουργό πριν φύγει για Ευρώπη ζητούν Βενιζέλος-Κουβέλης



ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τον πρωθυπουργό στο βασικό διακύβευμα, που είναι «η παραμονή της χώρας στο ευρώ, με την κοινωνία όρθια». Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στους βουλευτές του κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος. Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε ότι αναζητείται ένα υπόλοιπο από τα 11,5 δισ. ευρώ και ο ίδιος θα προσπαθήσει να εγγυηθεί το μικρότερο κόστος για την κοινωνία.

ΚΚΕ:Προκλητικές οι δηλώσεις Σαμαρά και Γιούνκερ


Προκλητικές οι δηλώσεις Σαμαρά και Γιούνκερ
Προκλητικές χαρακτηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας τις δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χθες το απόγευμα.
Προκλητικές χαρακτηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας τις δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ χθες το απόγευμα.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Αναγκαιότητα η επιμήκυνση


Για 25 λεπτα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (φωτο αρχειου)
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε στον πρόεδρο του Eurogroup πως η παράταση δεν απαιτεί πρόσθετη χρηματοδότηση και ζήτησε το υφιστάμενο πρόγραμμα να διευκολύνει ρευστότητα και ανάπτυξη
Την αναγκαιότητα να δοθεί στην Ελλάδα παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον επικεφαλής του Euro-group, Ζ.-Κ. Γιούνκερ. Με την άφιξή του στην Αθήνα ο κ. Γιούνκερ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο μίλησαν περίπου 25 λεπτά.

«Εάν δεν πάρουμε τη δόση του Οκτωβρίου χρεοκοπούμε» Αντώνης Σαμαράς: Οι Γερμανοί θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους


Θεωρητικά η Ελλάδα μπορεί να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό σε περίπτωση που καθυστερήσει η δόση του Οκτωβρίου, αν όμως δεν δοθεί καθόλου, η χώρα θα χρεοκοπήσει, προειδοποιεί ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της «Suddeutsche Zeitung».

Στο κόκκινο ο υφραργυρος!!



Καύσωνας διαρκείας ξεκινά από σήμερα σε όλη τη χώρα! Σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο θα φτάσει ακόμα και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα, με υψηλές θερμοκρασίες που θα αγγίξουν ακόμα και τους 39 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ το Σαββατοκύριακο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ Με κίνητρα η νέα εφεδρεία στο Δημόσιο


Με κίνητρα η νέα εφεδρεία στο Δημόσιο
Σε δύο πυλώνες στηρίζεται το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέου τύπου εφεδρεία. Ο πρώτος περιλαμβάνει έξοδο σε τρεις φάσεις, με αρχική τη θεσμοθέτηση κινήτρων για όσους υπαλλήλους «αγγίζουν» την εφεδρεία και τελική τη συνταξιοδότησή τους. Ο δεύτερος αφορά όσους λάβουν αρνητική βαθμολογία στην αξιολόγηση, η οποία επισπεύδεται. Θα ξεκινήσει στα τέλη του 2012 και θα πραγματοποιηθεί για όλους τους υπαλλήλους. Στο νέο καθεστώς θα ενταχθούν και οι εκπαιδευτικοί με το τέλος του σχολικού έτους

Eρχεται η εποχή των...παγετώνων - Στο 1,40€ το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης



Μπρρρ...Αυτό το χειμώνα θα ξεπαγιάσουμε. Τουλάχιστον 500 ευρώ παραπάνω θα πληρώσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης ένα νοικοκυριό με μέση κατανάλωση. "Θα καταστραφούμε και το κράτος δε θα εισπράξει φόρους" λέει στο Newsit o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας.

Η έξισωση του φόρου κατά 80% στο πετρέλαιο θέρμανσης με αυτο της κίνησης που ψηφίστηκε πέρυσι και θα εφαρμοστεί από τις 15 Οκτωβρίου οπότε θα ξεκινήσει η διάθεση του στους καταναλωτές, αναμένεται να κανει το φετινό χειμώνα ακόμη πιο ψυχρό. 

Σφίγγα ο Γιούνκερ για επιμήκυνση, κούρεμα και επιτόκια


Παρά τις φιλελληνικού περιεχομένου δηλώσεις και τις διπλωματικές αβρότητες, ο κ. Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ δεν κατάφερε να κρύψει μετά την συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου την σοβαρή έως και δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ζήτημα. 

Βουλιάζει και η συμπρωτεύουσα

Περίπου 1.250 επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης έβαλαν «λουκέτο» από την αρχή του έτους έως και τα τέλη Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της πόλης (ΒΕΘ). Οι ατομικές επιχειρήσεις είναι ο πιο «αδύναμος κρίκος», καθώς 998 έπαυσαν τη λειτουργία τους στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η εικόνα που παρουσιάζει η βιοτεχνική κοινότητα αποτελεί μία

15 ο Παπανδρέου; 19 ο Σαμαράς! ...


απο nonews

Ήμουν περίεργος και έκατσα να δω πόσους Ειδικούς Συμβούλους έχει ο Σαμαράς, μετά το θόρυβο που έγινε για τους 15-20 που είχε ο Παπανδρέου στο τέλος της θητείας του. Και βρήκα ότι

ο Σαμαράς έχει ήδη, μέσα σε ενάμιση μήνα, 19 συμβούλους και 6 προϊσταμένους γραφείων. Και καλά κάνει γιατί ένας πρωθυπουργός χρειάζεται μεγάλη βοήθεια. Και ήταν μεγάλη απρέπεια όσα έλεγαν διάφοροι ενάντια στον Παπανδρέου για αυτό το θέμα.