Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης: Βοήθεια στους νεοεισαχθέντες φοιτητές

Τα συγχαρητήρια της στους νεοεισαχθέντες φοιτητές στα Ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ δίνει...
η Παγκύπρια Ενιαία Οργάνωση Φοιττών. Σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι για οποιαδήποτε βοήθεια για εύρεση σπιτιού - συγκάτοικο και πληροφορίες σπουδών η ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκη θα βρίσκετε δίπλα σε όσους θα έχουν την ανάγκη τους

Ακόμη πιο σκούρα τα πράγματα για τον Μυλόπουλο! Μετά τον Υπουργό παρεμβαίνει και ο Εισαγγελέας

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, μετά την
αποκάλυψη της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος για κατασπατάληση πόρων μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης περιουσίας του ΑΠΘ. Μετά την αντίδραση του Υπουργού Παιδείας και ο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης παρεμβαίνει στην υπόθεση.
Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελος Μπακέλος, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα

Ρεκόρ κρουσμάτων στις Η.Π.Α.



Συνολικώς 1.590 κρούσματα ιού του δυτικού Νείλου έχουν μετά τον Ιανουάριο καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η ασθένεια αυτή εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1999.
Σύμφωνα με αμερικανούς επιδημιολόγους, η τάση εκδήλωσης της ασθένειας επί αμερικανικού εδάφους είναι, φέτος, σαφώς ανοδική. Εξήντα έξι κρούσματα υπήρξαν θανατηφόρα, όπως ανέφερε το Κέντρο Ελέγχου των Ασθενειών και Πρόληψης των Λοιμωδών

"Η Τουρκία φέρει άμεση ευθύνη"



Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Ασάντ, κατηγορεί σήμερα με απερίφραστο τρόπο την κυβέρνηση της γείτονος Τουρκίας, ότι πυροδοτεί τη συνέχιση της βίας στο εσωτερικό της Συρίας, που ξέσπασε πέρυσι τον Μάρτιο κι έχει, έκτοτε, αφαιρέσει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

ΡΑΝΤΕΒΟΥΔΑΚΙ ΣΤΗ "ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ"

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΘΑΜΩΝΩΝ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ
Σοβαρό ραντεβού με εσωκομματικές εξελίξεις ή συνάντηση της πλάκας με τις ευλογίες Σημίτη μπας και τους βγει κάτι από Σεπτέμβριο σχετικά με αυτά που ακούγονται για τη δημιουργία νέου κόμματυος από εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ; Είτε ισχύει η πρώτη περίπτωση, είτε η δεύτερη Λοβέρδος και Φλωρίδης τα λένε ΤΩΡΑ στη

Υπό το βλέμμα του Κων.Καραμανλή



Με φόντο μία τεράστια αφίσα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ανακοίνωσε ο Νίκος Νικολόπουλος την πρωτοβουλία του για την αναγέννηση της Κεντροδεξιάς, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στην Πάτρα.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...

Επίσκεψη με στόχο την ενημέρωση για την πολιτική που θα εφαρμοστεί στη λειτουργία των νοσοκομείων, θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα συνοδεύσει αντιπροσωπεία του κόμματος, αποτελούμενη από τους υπεύθυνους του Τομέα Υγείας, Δημήτρη Κρεμαστινό και Συμεών Κεδίκογλου.
Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος θα ενημερώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την πολιτική που θα εφαρμοσθεί όσον

Οι 10 πιο έξυπνοι άνθρωποι του κόσμου

Τον κατάλογο με τους 10 πιο έξυπνους ανθρώπους...
στον κόσμο έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα superscolar.org

Την πρώτη θέση
στη λίστα, με IQ που υπολογίζεται στο... ιλιγγιώδες 230, καταλαμβάνει ο 36χρονος μαθηματικός Τέρενς Τάο, ο οποίος ήταν ικανός να κάνει απλές μαθηματικές πράξεις από τότε που ήταν δύο ετών, πήρε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον όταν ήταν 20 ετών και έγινε ο νεότερος καθηγητής στην ιστορία του πανεπιστημίου UCLA σε ηλικία μόλις

Τι απαντά το υπουργείο Οικονομικών για το τέλος...ακινησίας

Διαψεύδει κατηγορηματικά.
το υπουργείο Οικονομικών, ότι θα επιβληθεί τέλος ακινησίας στα αυτοκίνητα που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους, μετά το σάλο και τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις που έγινα  δημόσια.
Αναμένεται σε λίγο να βγει και επίσημη ανακοίνωση, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα γύρω από το ντόρο που

Spiegel: Η Γερμανία θα αναγκαστεί να υποχωρήσει

Σε άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στο γερμανικό Der Spiegel, που τιτλοφορείται «Η Γερμανία έγινε εκβιάσιμη» εκφράζεται η πεποίθηση ότι η Γερμανία δεν μπορεί να αντέξει μία πιθανή κατάρρευση της Ευρωζώνης και για το λόγο αυτό, θα αναγκαστεί να υποχωρήσει έναντι των αιτημάτων της Ελλάδας.

Πήρε αριστερό μπακ ο Άρης

Την απόκτηση του Παντελή Ποζίδη ανακοίνωσε ο Άρης. Ο νεαρός αριστερός
μπακ υπέγραψε με την ομάδα διετές συμβόλαιο.
Δείτε την ανακοίνωση της ΠΑΕ:
«Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Παντελή Ποζίδη για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, έχει γεννηθεί στις 13 Αυγούστου 1993. 

"Ανάσα" για 41 Δήμους



Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Αθανάσιο Σκορδά, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του ύψους των τελών καθαριότητας των χώρων λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών

Ποιοί διάσημοι πέθαναν την ώρα του... σεξ

Μπορεί ο καθένας να προέρχεται από εντελώς διαφορετικό χώρο (από πάπας μέχρι ροκ τραγουδιστής) όμως όλοι τους μοιράζονται έναν σκανδαλώδη θάνατο.

Πολλές διάσημες προσωπικότητες από κάθε εποχή της Ιστορίας έφυγαν από τη ζωή εν ώρα ερωτικής συνεύρεσης.Οι παρακάτω είναι

οι πιο διάσημες εξ αυτών:

Απεργία από το σεξ



Η  γνωστή Λυσιστράτη έπεισε τις γυναίκες στην αρχαία Ελλάδα να αρνηθούν τα σεξουαλικά προνόμια από τους συζύγους και τους εραστές τους, ως μέσο για να τους υποχρεώσουν να σταματήσουν τον πόλεμο και διαπραγματευτούν για την ειρήνη.
Με όπλο τις τακτικές της Λυσιστράτης, η αντιπολίτευση του Τόγκο στη Δυτική Αφρική καλεί τις κατοίκους να κηρύξουν από σήμερα τη Δευτέρα εβδομαδιαία απεργία από το σεξ με διπλό στόχο: την

Δηλητηρίασαν τον Γκιούλ; Σενάριο που τρομάζει την Άγκυρα.

Η κατάσταση της υγείας του Γκιούλ προκαλεί πολλά ερωτήματα με την εφημερίδα Yurt να γράφει πως ο τούρκος πρόεδρος στην πραγματικότητα δεν πάσχει από πόνους στα αυτιά αλλά είναι θύμα δηλητηρίασης. Σύμφωνα με την
εφημερίδα «κάποιοι δηλητηρίασαν τον Αμντουλάχ Γκιουλ και γι’αυτό αναγκάσθηκε να επιστρέψει εσπευσμένα από τον Κιργιζιστάν στην Τουρκία» γράφει η εφημερίδα.

ΣΟΚ: Ρώσος προπονητής αυτοκτόνησε μετά την αποτυχία στους Ολυμπιακούς

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο Ρώσος προπονητής της γυναικείας.
ομάδας βόλεϊ Σεργκέι Οβκίνικοφ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Russia Today ο προπονητής αυτοκτόνησε εξαιτίας αποτυχίας της ομάδας του να κερδίσει μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ο 43χρονος αυτόχειρας βρισκόταν στην Κροατία με τη Δυναμό Μόσχας όταν συνέβη

«Ελλάδα και Κύπρος καίγονται στο ίδιο καζάνι»



Την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού προς την Ελλάδα για τη στήριξη που παρέχει στον αγώνα της Κύπρου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον νέο διοικητή της ΕΛΔΥΚ, συνταγματάρχη Γεώργιο Κουρή, αλλά και τον πρώην διοικητή, συνταγματάρχη Συμεών Κεβεντζίδη.

ΠΡΟΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ


Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πηγές, υιοθετήθηκε η πρόταση Βενιζέλου να υπάρξει ολοκληρωμένη συμφωνία με την τρόικα, που να περιλαμβάνει τα μέτρα 11,5 δισ. (τα οποία δεν θα πρέπει να είναι οριζόντια και άδικα), την άμεση εκταμίευση της δόσης, την παράταση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και την άμεση μείωση του χρέους με τους τρεις τρόπους που ανέλυσε ο κ. Βενιζέλος, χθες στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του

Ρεπορταζ της Handelsblatt για Σαμαρά: ενώ προεκλογικά έθετε εμπόδια στις μεταρρυθμίσεις, σήμερα εμφανίζεται ως υπέρμαχος των διαρθρωτικών αλλαγών στη χώρα.


Handelsblatt: "Εντυπωσιακή η στροφή του Σαμαρά"

Για «πραγματικά εντυπωσιακή» στροφή της πολιτικής του Αντώνη Σαμαρά κάνει λόγο σήμερα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία υποστηρίζει ότι ενώ προεκλογικά έθετε εμπόδια στις μεταρρυθμίσεις, σήμερα εμφανίζεται ως υπέρμαχος των διαρθρωτικών αλλαγών στη χώρα. 

Η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο ο Έλληνας πρωθυπουργός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην πρόσφατη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα,  όπως επίσης και με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.

"Ξανάσμιξαν" Βενιζέλος - Χρυσοχοΐδης!


"Ξανάσμιξαν" Βενιζέλος - Χρυσοχοΐδης!
Την ευκαιρία να «ξανασμίξουν» έδωσε η χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο και στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Ο μεν Βενιζέλος συνεχάρη τον Χρυσοχοΐδη για το νέο μέλος που απέκτησε η οικογένειά του, ο δε Χρυσοχοΐδης υπερασπίσθηκε θερμά αυτή τη φορά την τακτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Τι είπαν Σαμαράς και δήμαρχοι



Περισσότερο από δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους εκπροσώπους της Kεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, παρουσία και του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρουσίασαν στον πρωθυπουργό την κάτασταση που επικρατεί στους δήμους, την οποία χαρακτήρισαν δραματική, ζητώντας την άμεση συνδρομή της πολιτείας για να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, αναφέρθηκε σε αδιέξοδο και τόνισε πως τουλάχιστον 40 δήμοι σε όλη τη χώρα δεν θα μπορέσουν να

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κλέβει» και την 3η του Σεπτέμβρη από το ΠΑΣΟΚ [εικόνα]


Ο ΣΥΡΙΖΑ «κλέβει» και την 3η του Σεπτέμβρη από το ΠΑΣΟΚ [εικόνα]
Μεγάλη εκδήλωση στη Νίκαια οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ την 3η Σεπτεμβρίου, από κοινού με παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το περίεργο είναι ότι τα συνθήματα της σχετικής αφίσας θυμίζουν -πολύ έντονα- εκείνα του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1980.

Συγκεκριμένα, στην αφίσα που έχει κυκλοφορήσει για την εκδήλωση στη Νίκαια, αναφέρεται ότι θα μιλήσουν ο Αλέξης Τσίπρας, η Νίνα Κασιμάτη και ο Μενέλαος Γκίβαλος. Από κάτω αναφέρεται το σύνθημα: 

ΣΥΡΙΖΑ: "Άδικο και αντικοινωνικό" το προωθούμενο πακέτο μέτρων


ΣΥΡΙΖΑ: "Άδικο και αντικοινωνικό" το προωθούμενο πακέτο μέτρων

«Άδικο και αντικοινωνικό» χαρακτηρίζει το προωθούμενο πακέτο μέτρων ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Έχοντας γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, στη βάση της οποίας συγκροτήθηκε η παρούσα κυβέρνηση, η τρόικα εσωτερικού, ομονοούσα και κάτω από την εποπτεία των δανειστών μας, προχωρεί στην διαμόρφωση ενός ακόμα άδικου και αντικοινωνικού πακέτου μέτρων που δεν θα οδηγήσει πουθενά παρά μόνον στην ισοπέδωση της ελληνικής κοινωνίας», σχολιάζει χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Παπαρήγα: Κατηγορηματικά αντίθετη σε περικοπές στους ένστολους


Παπαρήγα: Κατηγορηματικά αντίθετη σε περικοπές στους ένστολους

«Όπως ήδη έχουμε δηλώσει, διαφωνούμε 100% σε οποιαδήποτε προσπάθεια νέων περικοπών στον χώρο των ενστόλων, παίρνοντας μάλιστα υπόψη ότι η μεγάλη πλειοψηφία έχει ήδη υποστεί πολύμορφες περικοπές και, επίσης, δεν μιλάμε για υψηλόμισθους και δεύτερους μισθούς», δήλωσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες των συνδικαλιστικών φορέων των ενστόλων.

Σκληρή απάντηση του ΕΟΠΥΥ σε φαρμακοποιούς και ιατρούς



Σκληραίνει τη στάση του ο ΕΟΠΥΥ απέναντι στους φαρμακοποιούς, καθώς σε απόφασή του ο Οργανισμός αναφέρει πως θα εξοφλεί κατά προτεραιότητα τα φαρμακεία που εξακολουθούν να εξυπηρετούν συνταγές για ασφαλισμένους του κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει αποφασίσει τη διακοπή παροχής φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Οργανισμού από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια θέση πήρε σήμερα και Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Δέκα online τρόποι για να βγάλετε λεφτά


Όχι, δεν θα «κερδίσετε 10.000€ κάνοντας κλικ εδώ», ούτε θα έχετε «σταθερό εισόδημα 1000€ την ημέρα δουλεύοντας μισή ώρα από το σπίτι». Μπορείτε όμως, χρησιμοποιώντας τον χρόνο που σπαταλάτε καθημερινά σερφάροντας στο Internet για να αυξήσετε σε λογικά πλαίσια το καθημερινό σας εισόδημα. Πώς; Από τους πιο προφανείς (blog, site, e-shop), μέχρι και τους πιο… περίεργους (κλικ σε διαφημίσεις, πώληση ψηφιακών αρχείων) δείτε δέκα τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βγάλετε χρήματα online. 

Έρχεται χαράτσι και στα Ι.Χ.



Η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο με το οποίο θα χρεώνεται ο προσωρινός χρόνος ακινησίας των Ι.Χ. κατ αντιστοιχία του τέλους ακινησίας των σκαφών αναψυχής. Ως εκ τούτου, όποιος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου σκοπεύει να παραδώσει τις πινακίδες του Ι.Χ. του ..κυρίως για οικονομική ελάφρυνση με την αποφυγή των τελών κυκλοφορίας, ασφαλίστρων κλπ θα κινδυνεύει πλέον με την επιβάρυνση τέλους ακινησίας που μοιάζει πολύ με το χαράτσι για τις ακίνητες περιουσίες.

Υπάρχουν απαράβατα όρια, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος μετά τη συνάντηση των εταίρων

Υπάρχουν απαράβατα όρια, δήλωσε ο Ευ.Βενιζέλος μετά τη συνάντηση των εταίρωνΥπάρχουν απαράβατα όρια για τα νέα μέτρα που δεν πρέπει να τα υπερβούμε, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από την Ιπποκράτους μετά τη δίωρη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων, το πρωί της Τετάρτης.
Τόνισε ότι όριο αποτελούν τα χαμηλά εισοδήματα, αλλά και η μεσαία τάξη, που είναι ο κορμός της Ελλάδας και δεν πρέπει να διαλυθεί.

Δε βρέθηκε λύση για να κλειδώσει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ


Χωρίς συμφωνία στα επιμέρους μέτρα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, καθώς για ακόμη μία φορά συμφωνήθηκε το γενικό πλαίσιο, ωστόσο υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες. Όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του

Φώτη Κουβέλη, ο ίδιος διαφωνεί κάθετα στις οριζόντιες

Aλεξανδρής: "Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου. Δε μπορούμε με 450 διαρκείας"

Για όλους και για όλα μίλησε ο προπονητής του Άρη, Βαγγέλης Αλεξανδρής, σχετικά με την...
προσπάθεια που ξεκινά η ομάδα μπάσκετ του Άρη, που υποδέχεται και τους Αμερικανούς της παίκτες. Ο "Τίγρης" μιλώντας στον Libero τόνισε πως η ομάδα ξεκίνησε "μέσα από στάχτη" την προσπάθεια, αλλά και ότι αποτελεί "νίκη" γι' αυτήν η υπογραφή παικτών όπως ο Χαρίσης και ο Σαρικόπουλος, που ήθελαν κι άλλες ομάδες. Διαβάστε

Νεαρός εργάτης σκοτώθηκε σε αποστακτήριο στην Κατερίνη

Τραγικό θάνατο βρήκε νεαρός εργάτης, όταν έπεσε σε δεξαμενή ζύμωσης σταφυλιών σε αποστακτήριο, στην περιοχή της Κατερίνης. Το
περιστατικό συνέβη λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο άτυχος 28χρονος, μαροκινής καταγωγής, «άδειαζε» τα σταφύλια από φορτηγό αυτοκίνητο μέσα στη δεξαμενή, συνολικού όγκου 10 τόνων, και υπό συνθήκες που ερευνώνται έπεσε μέσα στη δεξαμενή. Γυναίκα, 49 ετών, που εργαζόταν στο αποστακτήριο έσπευσε να βοηθήσει και στην

Κακλαμάνης και Κεφαλογιάννης στην τελική ευθεία για τη θέση του γραμματέα της ΝΔ

Ως η πρώτη εσωκομματική αναμέτρηση για τη ΝΔ χαρακτηρίζεται η εκλογή του νέου γενικού γραμματέα, που θα γίνει αύριο το πρωί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος…
Στο εσωτερικό του κόμματος έχουν διαμορφωθεί δύο κυρίαρχες τάσεις που θα αναμετρηθούν και εκφράζονται από τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη και Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη. Οσον αφορά στις άλλες υποψηφιότητες, ο γραμματέας Συνδικαλισμού της ΝΔ, Φίλιππος Ταυρής, αποσύρθηκε από την «κούρσα», αφού με πρόσφατη απόφαση του κ. Σαμαρά

Λιτόχωρο: 35χρονη καθαρίστρια πέρασε στο Οικονομικό Βόλου !


Κεντρική Μακεδονία Λιτόχωρο: 35χρονη καθαρίστρια πέρασε στο Οικονομικό Βόλου !

Χαρές και πανηγύρια για μάνα και κόρη από το Λιτόχωρο. Πέρασαν και οι δυο στο πανεπιστήμιο, η μάνα στο Οικονομικό Βόλου και η κόρη στη Φιλοσοφική Ρεθύμνου.

Η μητέρα είναι καθαρίστρια του δήμου Δίου-Ολύμπου. Μικροπαντρεύτηκε, γι αυτό και μέχρι πρότινος δεν είχε τελειώσει και το σχολείο. Σήμερα είναι μητέρα τριών τέκνων, που το πρωί εργάζεται στον δήμο, στη συνέχεια φροντίζει σπίτι, σύζυγο και παιδιά, συγχρόνως όμως, το προηγούμενο διάστημα, διάβαζε συστηματικά, το βράδυ παρακολουθούσε μαθήματα σε εσπερινό λύκειο ενώ συμμετείχε και στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Προειδοποίηση Α. Τσίπρα για ενδεχόμενο χρεοκοπίας δήμων



ΤΟΝ κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας έκρουσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το προεδρείο της ΚΕΔΕ του μετέφερε τη ζοφερή εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Η πραγματική γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας


Η πραγματική γεωστρατηγική αξία της Ελλάδας

Είναι πολλές φορές που έχει μπεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το θέμα της αξίας της Ελλάδος όσον αφορά την γεωστρατηγική της θέση, αλλά και την σημασία της χώρας σε ενα παγκόσμιο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο. Ακόμα και σε κατιδίαν συζητήσεις μεταξύ πολιτών τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εξωτερικό η συζήτηση περί Ελλάδος αυτή την χρονική περίοδο παίρνει βαρύνουσα σημασία. Τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα.. ποιά είναι η πραγματική αξία των δεδομένων αυτών και πόσο θα είναι αυτό το μερίδιο που αντιστοιχεί όντως σαν σημασία για την χώρα μας;

Οι «κόκκινες» γραμμές του Βενιζέλου



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 24 ώρες πριν από την σύσκεψη «κορυφής» ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δώσει λευκή επιταγή για τα μέτρα. «Δεν πρόκειται να ψηφίσουμε οτιδήποτε, ούτε έχουμε αναθέσει σε άλλους την ευθύνη να παίρνουν τις αποφάσεις με εμάς να παρακολουθούμε παθητικά» είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. 

Παράλληλα περιέγραψε τις κατευθύνσεις αλλά και τις προϋποθέσεις που θα πρέπει να έχουν τα μέτρα των 11,7 δισ. ευρώ προκειμένου να τα εγκρίνει: 

Συνάντηση πολιτικών αρχηγών με… πολλά «αγκάθια»



Στις 10.00 το πρωί έχει οριστεί η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που συνθέτουν την κυβέρνηση συνεργασίας, προκειμένου να «κλειδώσει» το νέο πακέτο μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, από τις οποίες φαίνεται πως θα τη γλυτώσουν (προς το παρόν) οι «μάχιμοι» στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, αναμένεται να προκαλέσουν ένταση στη διάρκεια της συνάντησης. Οι μειώσεις για τους υπολοίπους θα είναι κλιμακωτές, αρχίζοντας από το 5% και φθάνοντας ακόμα και το 20% για τους υψηλόμισθους.

Συνεχίζει να προκαλεί η υφυπουργός Υγείας της ΔΗΜΑΡ Τεράστια ποσά σε φαρμακευτική εταιρία θέλει να χαρίσει η Φ. Σκοπούλη



Mε μία απάντηση, που βρίθει ανακριβειών, αποκρύπτει κρίσιμα στοιχεία, συσκοτίζει γεγονότα και μπερδεύει εσκεμμένα τα δεδομένα, προσπαθεί η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη, να μετριάσει την αρνητική εικόνα, που υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης, αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς από την οποία προέρχεται, για τις αμφιλεγόμενες και ελέγξιμες ενέργειές της.

Μέρκελ: «Ματώνει η καρδιά μου για τους Έλληνες»



Τη συμπάθειά της για τους Έλληνες συνταξιούχους που πλήττονται από τα μέτρα λιτότητας εξέφρασε η Άνγκελα Μέρκελ με μια ασυνήθιστη δήλωσή της την Τρίτη στο Βερολίνο. Λίγες μόλις ημέρες μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην πρωτεύουσα της Ομοσπονδίας και την έκκλησή της να πάψουν οι φωνές που ζητούν την έξοδο της χώρας μας από την ευρωζώνη, η «Σιδηρά Καγκελάριος» μίλησε για τον πόνο που νιώθει βλέποντας τους Έλληνες πολίτες που θίγονται από τις περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις τους. 

Νέα εγκύκλιος για την καταβολή του τέλους ακινήτων μέσω ΔΕΗ



Διευκρινίσεις για την εξόφληση του έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων επιφανειών (το γνωστό χαράτσι στα ακίνητα) δίνει το υπουργείο Οικονομικών με ειδική εγκύκλιο που απέστειλε σε όλες τις εφορίες. 

Στην εγκύκλιο ορίζονται τα εξής:

«Κλείδωσε» το πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ



Καταλήξαμε στα μέτρα που θα περιλαμβάνει το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αύριο, Τετάρτη, το πρωί θα έχει συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, Ευ.Βενιζέλο και Φ.Κουβέλη, για την οριστικοποίηση των μέτρων. 

Ο κ. Στουρνάρας απέφυγε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το εάν για παράδειγμα οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια -θέμα που θεωρείται αγκάθι για την αυριανή σύσκεψη των αρχηγών- θα είναι κλιμακωτές.

Δεύτερη θητεία στη Σοσιαλιστική Διεθνή διεκδικεί ο Γ.Παπανδρέου


Δεύτερη θητεία στη Σοσιαλιστική Διεθνή διεκδικεί ο Γ.Παπανδρέου

Το ΠΑΣΟΚ θα εκπροσωπήσει αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννης Μανιάτης, και ο υπεύθυνος Εξωτερικών Σχέσεων του Κινήματος, Πάνος Μπεγλίτης.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, κεντρικά θέματα της συζήτησης αποτελούν:
Η σοσιαλδημοκρατική απάντηση στην οικονομική κρίση, για μια οικονομία με θέσεις απασχόλησης, ανάπτυξη και κοινωνική προστασία,

Τη Δευτέρα η κατάθεση Κατσέλη για τις δηλώσεις Ρουμελιώτη


Η πρώην υπουργός Οικονομίας θα ανοίξει τον κύκλο των καταθέσεων των μαρτύρων στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη.
Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη θα ανοίξει τον κύκλο των καταθέσεων των μαρτύρων στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, στο πλαίσιο της έρευνας με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο

ΠΑΟ-Μάλαγα:0-0



Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία ο Παναθηναϊκός.
Οι «πράσινοι» έμειναν στο 0-0 στη ρεβάνς των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μάλαγα κι έμειναν εκτός ομίλων της διοργάνωσης, όπου θα συνεχίσει η ισπανική ομάδα μετά τη νίκη της την περασμένη Τετάρτη στο Ροσελάδα με