Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ολόκληρο το αρχείο του Αϊνστάιν στο διαδίκτυο!


Ολόκληρο το αρχείο του Αϊνστάιν στο διαδίκτυο! : Ολόκληρο το αρχείο του Άλμπερτ Αϊνστάιν άρχισε να ανεβαίνει στο διαδίκτυο από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, που έχει πλέον στην ιδιοκτησία του το σύνολο  

Ολόκληρο το αρχείο του Άλμπερτ Αϊνστάιν άρχισε να ανεβαίνει στο διαδίκτυο από το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, που έχει πλέον στην ιδιοκτησία του το σύνολο των εγγράφων του διάσημου επιστήμονα. 

Το αρχείο φέρνει στο φώς την άγνωστη μέχρι σήμερα προσωπική αλληλογραφία του, καθώς και τα χειρόγραφα επιστημονικά σημειωματάριά του. Στα συγκεκριμένα κείμενα βρίσκεται για πρώτη φορά καταγραμμένη η πιο διάσημη εξίσωση στην ιστορία της ανθρωπότητας (E=mc²).

Προς απόσυρση η τροπολογία για το φωτοβολταϊκό πάρκο της Εκκλησίας στην Πεντέλη.Έντονες οι αντιδράσεις


 

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στη Βουλή η κατάθεση τροπολογίας, η οποία θα δίνει στην Εκκλησία τη δυνατότητα να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό Όρος σε έκταση 3.500 στρεμμάτων. Την τροπολογία κατέθεσαν από κοινού ο Γ.Χαραλαμπόπουλος από το ΠΑΣΟΚ και ο Μ.Βαρβιτσιώτης από τη ΝΔ στο νομοσχέδιο για το Πάρκο του Ελληνικού και το πρόγραμμα Ήλιος.

Τσιγγάνος ο Charlie Chaplin...


 

Δεν ήθελε η οικογένειά του να ανακαλύψει ότι στις φλέβες του έτρεχε τσιγγάνικο αίμα. Γι’ αυτό κρατούσε επτασφράγιστο μυστικό την ύπαρξη επιστολής που πιστοποιούσε την καταγωγή του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όπως δημοσιεύει η Daily Mail, η επιστολή που εστάλη στον Chaplin στα ‘70s, ισχυρίζεται ότι ο πρωτοπόρος ηθοποιός είχε γεννηθεί στο «Black Patch» κοντά στο Μπίρμιγχαμ και όχι στο Λονδίνο όπως αναφερόταν. Μέχρι σήμερα ο πραγματικός τόπος γέννησης του Chaplin έχει παραμείνει μυστήριο τόσο για τη CIA όσο και για την MI5. 

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα στην Ισπανία


Κεντρική Μακεδονία Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα στην Ισπανία 

Από το Κιλκίς και την Ελλάδα, στο Δημοτικό Σχολείο του Torre Pacheco και την Ισπανία ταξίδεψαν 2 εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας. 

Ήδη τον περασμένο Οκτώβριο το 4ο Δημοτικό Σχολείο φιλοξένησε την 1η Συνάντηση των Σχολείων / εταίρων, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για την οργάνωση των επόμενων συναντήσεων, τόσο όσο αφορά την ποιότητα της οργάνωσης, αλλά και την θέρμη της φιλοξενίας και το βαθμό συμμετοχής όλων των δασκάλων στην επιτυχία της συνάντησης.

Θρήνος και οργή: 2.000 κόσμος στην κηδεία των θυμάτων της Τουλούζ


 
Την ώρα που η γαλλική αστυνομία προσπαθεί να συλλάβει τον φερόμενο ως δράστη του μακελειού, στην Ιερουσαλήμ παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος. 

Τα τέσσερα θύματα του δολοφονικού αμόκ της περασμένης Δευτέρας κηδεύονται σε κλίμα οδύνης. Νωρίς το πρωί, οι σοροί του ραβίνου Τζόναθαν Σαντρέλ, των γιων του Άριε και Γκαμπριέλ και της μικρής Μιριάμ Μονσονεγκό (κόρης του διευθυντή του εβραϊκού σχολείου στην Τουλούζ) μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης από το Παρίσι στο Τελ Αβίβ. Τις συνόδευσε στο Ισραήλ ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Αλέν Ζιπέ. 

Επίτιμος διδάκτωρ του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Ρομπέρτο Μπενίνι.Εκδήλωση στις 4 Απριλίου


Ο Ιταλός κωμικός Ρομπέρτο Μπενίνι 

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα βρεθεί ο διεθνούς φήμης Ιταλός ηθοποιός και σκηνοθέτης, Ρομπέρτο Μπενίνι, την Τετάρτη 4 Απριλίου, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση για την αναγόρευσή του σε επίτιμο διδάκτορα από το τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής.

Διαμαντοπούλου: Σταθερότητα και μετά τις εκλογές


Διαμαντοπούλου: Σταθερότητα και μετά τις εκλογές Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να εισέλθει σε προεκλογική περίοδο και μετά τις εκλογές, σημείωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξή της η Αννα Διαμαντοπούλου τονμίζοντας ότι σε περίπτωση μή αυτοδυναμίας το ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει όλα σενάρια.

Λοβέρδος: Οι δρόμοι μας με τους διαγραφέντες έχουν χωρίσει

Λοβέρδος: Οι δρόμοι μας με τους διαγραφέντες έχουν χωρίσει Δεν μπορούν να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ όσα στελέχη καταψήφισαν τα πάντα στη Βουλή, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προσθέτοντας μάλιστα πως αυτό το θέμα το έχει συζητήσει ήδη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ποιοι βουλευτές έκαναν ιστορική κωλοτούμπα στη Βουλή


Ποιοι βουλευτές έκαναν ιστορική κωλοτούμπα στη Βουλή
Γραμμή πλέυσης άλλαξαν πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και επτά της Νέας Δημοκρατίας στη χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής και όπως όλα δείχνουν παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για τα δύο μεγάλα κόμματα.

Τώρα που όλοι φεύγουν “Επιστρέφω να στηρίξω την Ελλάδα”


 
Λονδίνο, Παρίσι, Αμστερνταμ είναι οι βασικοί σταθμοί της διαδρομής του πανεπιστημιακού γιατρού κ. Χρίστου Γεωργάλα
. Από το Academic Medical Centre του Αμστερνταμ πέτυχε ένα σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα: διενήργησε για πρώτη φορά στη χώρα μας επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο κρανίο ασθενούς ενδοσκοπικά μέσω της ρινικής οδού, δηλαδή χωρίς ανοιχτό χειρουργείο και τομές.

Τι αλλάζει στα στεγαστικά δάνεια των στρατιωτικών με απόφαση Αβραμόπουλου


 

Πέντε χρόνια παράταση στην αποπληρωμή στεγαστικών δανείων που έχουν πάρει στελέχη από τον Α.Ο.Ο.Α,αποφάσισε η ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και έπειτα από εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανακοίνωση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την 21η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με σύνδρομο Down


 


 

Mε αφορμή την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Σύνδρομο Down,το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και γιορτάζεται για 7η φορά στις 21 Μαρτίου.  Η ημέρα δεν επιλέχτηκε τυχαία, αλλά από τα αριθμητικά δεδομένα του Συνδρόμου (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος = 3.21). 

Στο 1 εκατομμύριο το έλλειμμα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς!


 

Ενημέρωση στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το σοβαρό έλλειμμα που έχει διαπιστωθεί στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κιλκίς τα προηγούμενα έτη (πριν από την ανάληψη καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής) έκανε το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαρτίου η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Παιδικών- Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου κ. Κατερίνα Γιαννακούλα Ζιούτα. 

Ψήφισμα των Επιτροπών Αγώνα Βόρειας Ελλάδας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού


 

Οι Επιτροπές Αγώνα ενάντια στη μεταλλεία χρυσού από Χαλκιδική, Κιλκίς, Ροδόπη, Έβρο και Καβάλα, που αποτελούνται από πολίτες, φορείς και αιρετούς εκπροσώπους των περιοχών μας και εκφράζουν την πλειοψηφία των κατοίκων τους, συναντηθήκαμε στη Μ. Παναγιά στις 17 Μαρτίου για να συντονίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια των εταιρειών για τη ληστρική εκμετάλλευση του τόπου μας. 

"Ναι" στην κύρωση της δανειακής σύμβασης είπαν 12 διαγραφέντες βουλευτές


"Ναι" στην κύρωση της δανειακής σύμβασης είπαν 12 διαγραφέντες βουλευτές : «Ναι» στην κύρωση της δανειακής σύμβασης είπαν, στη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, αρκετοί από τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της  

«Ναι» στην κύρωση της δανειακής σύμβασης είπαν, στη διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, αρκετοί από τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γεγονός που εν όψει εκλογών ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή τους.

"Έχω βιντεοσκοπήσει τις δολοφονίες, θα τις ανεβάσω στο ίντερνετ" είπε ο μακελάρης της Τουλούζ – Δήλωσε ότι θα παραδοθεί ως το απόγευμα


 

Οπλισμένος με ούζι, καλάσνικοφ κι άλλα όπλα, ο 24χρονος Αλγερινός, Νο1 ύποπτος για τις δολοφονίες της Τουλούζ, παραμένει ταμπουρωμένος. "Θα παραδοθεί το απόγευμα" προανήγγειλε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. 



Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ με τον Νο1 ύποπτο για το μακελειό σε σχολείο της Τουλούζ και τις δολοφονίες αλεξιπτωτιστών.

Γυναίκες: Κάνουν... 61 φορές δίαιτα μέχρι τα 45 τους!


Γυναίκες: Κάνουν... 61 φορές δίαιτα μέχρι τα 45 τους! : Είτε είναι η δίαιτα του γκρέιπ φρουτ είτε της λαχανόσουπας, της μπανάνας ή της Κλινικής Μάγιο, γεγονός παραμένει ότι οι γυναίκες δοκιμάζουν τα πάντα για  
Είτε είναι η δίαιτα του γκρέιπ φρουτ είτε της λαχανόσουπας, της μπανάνας ή της Κλινικής Μάγιο, γεγονός παραμένει ότι οι γυναίκες δοκιμάζουν τα πάντα για να αδυνατίσουν.

Στην πραγματικότητα, μέχρι να φτάσουν στα 45 τους χρόνια έχουν κάνει κατά μέσον όρο… 61 φορές δίαιτα, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση.

Κάλπες στις 13 Μαΐου, το νέο σενάριο που μελετά η κυβέρνηση.Φόβοι για επεισόδια την Πρωτομαγιά


Από τη συνάντηση Παπαδήμου-Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου 

Άλλη μία πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, αυτή της 13ης Μαΐου, βρίσκεται πλέον υπό συζήτηση, μετά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο για κάλπες στις 6 Μαΐου αναθεωρείται, καθώς υπάρχουν φόβοι για εκδήλωση επεισοδίων την Πρωτομαγιά, που θα συνέπιπτε με την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου. Υπό συζήτηση παραμένει και η ημερομηνία της 29ης Απριλίου.

ΘΕΡΙΝΗ ΩΡΑ.Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια την Κυριακή


Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια την Κυριακή 
Η θερινή ώρα θα ισχύει από τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 
Ειδικότερα, στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Μαρτίου, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 04.00.

"Στα σκουπίδια" 7 δισ. ευρώ για αχρησιμοποίητα συστήματα πληροφορικής


 
Δισ. ευρώ πεταμένα για αχρησιμοποίητα συστήματα πληροφορικής. Διαβάστε τι είπε ο υφυπουργός ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Παντελής Τζωρτζάκης 
Επτά δισ ευρω δαπανήθηκαν από το 1996 έως σήμερα για συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο δημόσιο, εκ των οποίων τα περισσότερα είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, είτε είναι πλέον ξεπερασμένα σύμφωνα με τον υφυπουργό ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη.

Η αυτοδύναμη Ελλάδα στόχος του Βενιζέλου


Το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική προοδευτική παράταξη, έχει πολύ μεγαλύτερη αντοχή απ' ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς  
Ο νέος πρόεδρος έδειξε τον στόχο: «ενότητα, ανανέωση, αξιοκρατία, υπευθυνότητα και τελικά νίκη». Αναγνώρισε τις δυσκολίες τονίζοντας: Χάσαμε, δυστυχώς, το τεκμήριο της αθωότητας. Και πρέπει να κερδίσουμε ξανά από την αρχή τα πάντα 
Μηνύματα προς το εθνικό ακροατήριο αλλά και το παραταξιακό έστειλε χθες, κατά την πρώτη ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ως αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Νέο χτύπημα από το δολοφόνο της Τουλούζης φοβούνται οι Αρχές


Σοκαρισμένοι οι Γάλλοι μπροστά στην αντισημιτική βία 

Ένα νέο χτύπημα από τον καταζητούμενο κατά συρροή δολοφόνο της Τουλούζης φοβούνται οι Αρχές της Γαλλίας μετά το μακελειό στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ και την εκτέλεση των τριών στρατιωτών με καταγωγή από τη βόρεια Αφρική και την Καραϊβική.  Το πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό στρέφεται γύρω από έναν έμπειρο σκοπευτή, αποφασισμένο και με πλήρη έλεγχο κινήσεων, με πιθανές νεοναζιστικές διασυνδέσεις και μίσος κατά των μειονοτήτων. 

Η ΝΔ μπλοκάρει τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση των υπουργείων


Η ΝΔ μπλοκάρει τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση των υπουργείων : Προσπάθεια να «παγώσει» η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις σαρωτικές αλλαγές στα υπουργεία φαίνεται ότι καταβάλλει η ΝΔ. Το νομοσχέδιο έχει  

Προσπάθεια να «παγώσει» η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις σαρωτικές αλλαγές στα υπουργεία φαίνεται ότι καταβάλλει η ΝΔ. Το νομοσχέδιο έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση, ωστόσο κοινοβουλευτικά στελέχη της ΝΔ ζητούν αλλαγές και διευκρινίσεις.

Ο Φίλιππος Σαχινίδης ο νέος υπουργός Οικονομικών


Φίλιππος Σαχινίδης 

Ο Φίλιππος Σαχινίδης φέρεται να είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών, στη θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να αναλάβει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Σαχινίδης ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Μπαμπινιώτης: Τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων και τα σχολικά βιβλία θα είναι έτοιμα έγκαιρα την επόμενη χρονιά


 
Κανονικά θα εκτυπωθούν τα τετράδια των πανελλαδικών εξετάσεων και το απαραίτητο υλικό θα είναι στα χέρια των υποψηφίων ώστε να διενεργηθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις που αρχίζουν στις 21 Μαΐου, χωρίς προβλήματα.
Ο υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, που συνάντησε σήμερα τους δημοσιογράφους, χωρίς μαγνητόφωνα και τηλεοπτικές κάμερες, σε μια συνάντηση «γνωριμίας», όπως τη χαρακτήρισε, τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα τετράδια θα είναι έτοιμα στις 30 Απριλίου. Άλλωστε η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Σήμερα ανακοινώνεται ο νέος «τσάρος» της Οικονομίας


 

Το πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών, οι νομοθετικές εκκρεμότητες της κυβέρνησης και η ημερομηνία των εκλογών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αντώνη Σαμαρά. 

Αναφορικά με το πρόσωπο του νέου «τσάρου» της Οικονομίας, ο πρωθυπουργός πρόκειται να καταλήξει σήμερα το βράδυ, αλλά εκμυστηρεύτηκε κάποιες σκέψης του στον κ. Σαμαρά.

Επεισοδια στη Χαλκιδικη


 

Επεισόδια σημειώθηκαν στην περιοχή του Δήμου Σταγείρων - Ακάνθου Χαλκιδικής , όταν εργαζόμενοι στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός» συνεπλάκησαν με κατοίκους, που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές αλληλοκατηγορούνται για το ποιος ξεκίνησε πρώτος τις αντεγκλήσεις και τα επεισόδια, στη διάρκεια των συμπλοκών τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα, ενώ από τις τοπικές αστυνομικές αρχές, μέχρι στιγμής, δεν έγιναν συλλήψεις. 

Σαν Σήμερα...


21 μαρτιου

Γεγονότα

630: Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος επαναφέρει τον Τίμιο Σταυρό στην Ιερουσαλήμ.
1800: Υπογράφεται ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, με την οποία ιδρύεται η Πολιτεία των Επτά Ενωμένων Νήσων (Επτάνησα), το πρώτο ελληνικό κράτος μετά την Άλωση. Το νεοσύστατο κράτος θα είναι ανεξάρτητο, με εγγυητή της ανεξαρτησίας του τη Ρωσία, αλλά φόρου υποτελές στο σουλτάνο.

Στη Δημοκρατική Αριστερά 6 διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ

Στη Δημοκρατική Αριστερά προσχώρησαν οι διαγραφέντες από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές Γιάννης Αμοιρίδης, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Ηλίας Θεοδωρίδης, Τσετίν Μάντατζη, Γιώργος Παπαμανώλης και Οδυσσέας Βουδούρης.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, η Κεντρική Επιτροπή