Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Συνελήφθη για δωροδοκία πρώην αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής εξοπλισμών...

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται πρώην αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Εξοπλισμών. Ο
Αντώνης Κάντας, που συνελήφθη έπειτα από ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς, Σπύρου Γεωργουλέα, κατηγορείται για δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άμεση συνέργεια σε απιστία σχετικά με σύμβαση με τη

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει με ειρωνία τον Π. Καμμένο και μιλά για ψυχικό τραύμα


20130920-180854.jpgΣχόλιο κύκλων του ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με το δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας:Αν και μας ενοχλεί η ροπή προς τη γελοιότητα, κατανοούμε το ψυχικό τραύμα που υπέστη πρόσφατα ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. και σεβόμενοι το γεγονός δεν σχολιάζουμε.

Kρατά αποστάσεις η Ντόρα


Kρατά αποστάσεις η ΝτόραΑποστάσεις από τη θεωρία των δύο άκρων κράτησε για ακόμη μια φορά η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, απευθύνοντας έκκληση για αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου, προστασία του κοινοβουλευτισμού και απομόνωσης της Χρυσής Αυγής.
"Υπάρχουν σύμβουλοι που μπορεί να έχουν απόψεις αλλά δεν

ΠΑΣΟΚ:Ο ΣΥΡΙΖΑ "γλείφει" τον Άσμουσεν


Σκληρή ήταν η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στην Κουμουνδούρου με αφορμή την ανακοίνωσή της για το δημοσίευμα της Die Zeit, τονίζοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ "γλείφουν" τον Γιόργκ Άσμουσεν. Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το δήθεν περιεχόμενο της συνομιλίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ με το μέλος της διοίκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Άσμουσεν, αναφέρει τα εξής:

Bloomberg: Δύσκολα θα «βγάλει» η Μέρκελ την τρίτη θητεία


Bloomberg: Δύσκολα θα «βγάλει» η Μέρκελ την τρίτη θητείαΣε επικίνδυνα εδάφη βαδίζει η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, μερικά μόνο εικοσιτετράωρα πριν από τις εκλογές της Κυριακής, καθώς ολοκληρώνει τη δεύτερη και πλην συγκλονιστικού απροόπτου θα λάβει εντολή και για τρίτη θητεία στο τιμόνι της μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της Ευρώπης.

«Ο νέος περιφερειάρχης είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο»


psomiadis-skpetikosΣχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Σε κρίσιμες περιόδους αυτό που απαιτείται είναι σύνεση, ενότητα και ψυχραιμία. Η περιφερειακή μας ομάδα παραμένει ισχυρή, διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που βλέπουν δυσαρέσκειες και κλυδωνισμούς. Ο νέος περιφερειάρχης είναι αυτός που έχει τον πρώτο λόγο, αυτός που δίνει

Η Χρυσή Αυγή «απειλεί» με μήνυση τον Δένδια


FOSPHOTOS / Αλέξανδρος ΚατσήςΣτην πρόθεση της Χρυσής Αυγής να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια «για ψευδή καταμήνυση», αλλά και κατά όλων των τηλεοπτικών σταθμών, των εφημερίδων και των πολιτικών προσώπων «που συκοφαντούν και απειλούν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα» αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του νεοναζιστικού κόμματος Η. Κασιδιάρης.

Ανδρουλάκης: Ενιαίο μέτωπο κατά του νεοναζισμού και της βίας


nikos androulakisΠρωτοβουλία συνεννόησης όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση της βίας και του νεοναζισμού πήρε πρόσφατα ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.Ο κ. Ανδρουλάκης είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ομολόγους του της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του Κ.Κ.Ε. και της ΔΗΜΑΡ, από τους οποίους ζήτησε να συναντηθούν με στόχο να συμφωνηθεί το πλαίσιο κοινής

"Δημοκρατικοί Ορίζοντες", ένα blog ανήσυχων νέων


Πρόσκληση τους αναγνώστες να αρθογραφήσουν σε μία διαδραστική σχέσηΜία νέα ιστοσελίδα που φιλοδοξεί να εκφράσει τις ανησυχίες της νέας γενιάς, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο εδώ και λίγο καιρό. Πρόκειται για τους Δημοκρατικούς

Ν Ε ΠΑΣΟΚ Καστοριάς : Για το πετρέλαιο θέρμανσης





Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς αντιλαμβανόμενη το φλέγον ζήτημα της εποχής σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και το θέμα που συζητείται ευρέως για το επίδομα θέρμανσης, πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, να θέσει το θέμα στην ολομέλειά του Κοινοβουλίου. Επίσης εστάλη επιστολή με τις θέσεις της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς προς την κοινοβουλευτική ομάδα, την οποία παραθέτουμε παρακάτω και ζητούμε άμεσες ενέργειες:

Moody s: Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά αναβάθμισης

.
 Moody s: Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τροχιά αναβάθμισηςΣε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να προχωρήσει μέσα σους επόμενους μήνες ο οίκος αξιολόγησης Moody's, με στελέχη της οποίας συναντήθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ολι Ρεν: Εξετάζονται οι αλλαγές στον υπολογισμό κρατικών ελλειμμάτων


olirehnΟ εκπρόσωπος του Ολι Ρεν επιβεβαίωσε σήμερα ότι διεξάγονται συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο σχετικά με την αλλαγή της μεθοδολογίας για τον υπολογισμό της εν δυνάμει ανάπτυξης και των διαρθρωτικών ελλειμμάτων στα κράτη μέλη.

Τι δείχνουν τα τηλεφωνήματα πριν από το φονικό


Τι δείχνουν τα τηλεφωνήματα πριν από το φονικό

Οργανωμένη κινητοποίηση για τη συγκέντρωση μελών της Χρυσής Αυγής έξω από την καφετέρια στο Κερατσίνι, όπου δολοφονήθηκε ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, που έγιναν πριν το έγκλημα.
Όπως δήλωσε ανώτατος αξιωματικός, η σειρά των τηλεφωνημάτων θυμίζει «επιστράτευση» με ιεραρχική δομή, για την ενεργοποίηση των ομάδων που συνέκλιναν στο σημείο όπου διαπράχθηκε η

Διαψεύδουν και από την ΕΚΤ δημοσίευμα της Zeit για ελληνικό αίτημα αλλοίωσης στοιχείων

asmussen34234
 
Αναληθές χαρακτηρίζει εκπρόσωπος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σύμφωνα με ανάρτηση αμερικανικών δικτύων στο twitter, δημοσιεύμα της Die Zeit κατά το οποίο, στην πρόσφατη επίσκεψη του Γεργκ Ασμουσεν στην Αθήνα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον γερμανό αξιωματούχο να αναθεωρήσει επί το ευνοϊκότερον ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία.

Άτυπη Ενημέρωση ΠΑΣΟΚ ; ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ



Εδώ και ένα περίπου χρόνο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχει εκδηλώσει πρωτοβουλίες όχι μόνο για την καταδίκη των ενεργειών της Χρυσής Αυγής, αλλά και για την ψήφιση νόμου με ιδιαίτερα αυστηρές διατάξεις για τους κήρυκες και αυτουργούς

Έπεσαν οι υπογραφές για σύνδεση του λιμένα Αλεξανδρούπολης με το σιδηροδρομικό δίκτυο


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΡΓΟΣΕ, υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Σιδηροδρομική Σύνδεση Νέου Προβλήτα Εμπορευματοκιβωτίων Λιμένα Αλεξανδρούπολης» (Α.Σ.740) προϋπολογισμού 3.106.325,21 ευρώ και «o συνολικός χρόνος ολοκλήρωσης της κατασκευής είναι ένα έτος».

Βενιζέλος: Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση κατά της EULEX στο Κόσσοβο

Βενιζέλος: Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση κατά της EULEX στο ΚόσσοβοΟ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελος Βενιζέλος προέβη στην εξής δήλωση σχετικά με τη χθεσινή δολοφονική επίθεση κατά στελέχους της ευρωπαϊκής αποστολής EULEX στο Κόσσοβο:
«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο τη δολοφονική επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής της

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΠΕ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...

Επιστολή προς την Χρυσή Αυγή, στην οποία ζητείται από τους εκπροσώπους της να μην παραστούν στις εργασίες του συνεδρίου της την Παρασκεή, απέστειλε η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος...
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη με αφορμή τις «πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις, τη δολοφονία ενός νέου και τη γενικευμένη περιφρόνηση της Χρυσής Αυγής προς τη

ΡΩΣΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ROSCO KAI ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...


Το ενδιαφέρον των Ρωσικών Σιδηροδρόμων να αγοράσουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την επισκευαστική εταιρεία Rosco αλλά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Βλαντίμιρ Γιακούνιν, εξηγώντας πως γ’ αυτό το λόγο κατατέθηκε και η αρχική αίτηση ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των προβλεπόμενων διαδικασιών.

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝ.Π.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Θα ήθελα πρώτα να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Διανύουμε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές κρίσεις που βίωσε η χώρα στη νεώτερη ιστορία της. Μια κρίση που δεν έχει μόνο δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, αλλά επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της χώρας. Σήμερα, στην Ευρώπη

Έκρυψε το αυτοκίνητό του και δήλωσε κλοπή για να μην... πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας

Δικογραφία, σε βάρος ενός 44χρονου σχημάτισαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαιδαίας Πέλλας, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.
Ειδικότερα, ο 44χρονος την 08.09.2013 κατήγγειλε σε Αστυνομική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης την κλοπή του Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου του.

Αγωνία για την άφιξη της τρόικας


Αγωνία για την άφιξη της τρόικαςΗ αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη απάντηση του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα έχει αρχίσει, αλλά τα μηνύματα από τις δύο πλευρές δεν αφήνουν και φοβερά περιθώρια αισιοδοξίας. Η βεβαιότητα του υπουργού οικονομικών που δε βλέπει μέτρα στον ορίζοντα εδράζεται μόνο στο γεγονός ότι κατά 90% ο έλεγχος θα σπάσει σε δύο κομμάτια και αυτό που ξεκινάει την Κυριακή αφορά

Η Ελλάδα χάνει 10 δισ. ευρώ κάθε χρόνο λόγω ΦΠΑ

taxeseuroΣημαντικές είναι απώλειες των εσόδων της Ελλάδα στον τομέα του ΦΠΑ, η οποία κατέχει τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην ΕΕ. Στα 39,8 δισ. ευρώ εκτιμώνται αθροιστικά οι απώλειες εσόδων την περίοδο 2008-2012 στον τομέα του ΦΠΑ, ενώ οι απώλειες σε έσοδα ΦΑΠ για την Ελλάδα ανήλθαν στα 9,7 δισ. ευρώ, ή 4,7% του ΑΕΠ, το 2011.
Πρόκειται για τη χειρότερη επίδοση στην Ευρωζώνη και τη δεύτερη

Economist: Καζάνι που βράζει η Αθήνα


fosphotos.com | Konstantinos TsakalidisΠολύ πιθανή θεωρεί πια το Economist την επαναφορά στη χώρα μας της παλιάς διαμαχής μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς με αφορμή το νέο κύμα διαμαρτυριών με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα αλλά και τις απολύσεις και την κινητικότητα στο Δημόσιο.

Πορεία και καθιστική διαμαρτυρία από γονείς και μαθητές της Θέρμης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης

http://www.thestival.gr/media/k2/items/cache/6131c0000c3342cec04e51a3f34a76e2_XL.jpgΣτα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης στην Τάκη Οικονομίδη βρίσκονται αυτή την ώρα εκατοντάδες γονείς και μαθητές της Θέρμης, οι οποίοι διαμαρτύρονται προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών και την ομαλή λειτουργία των σχολείων. Εκεί, πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, ενώ

Χυλοπίτα από Διαμαντοπούλου σε Κουβέλη;


Αρνητική λέγεται ότι θα είναι η απάντηση της Άννας Διαμαντοπούλου στην πρόσκληση του Φώτη Κουβέλη για συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς. Σε αντίθεση με τον Ανδρέα Λοβέρδο, η πρώην υπουργός άλλα σχέδια έχει στο μυαλό της. Και πάντως, η παρουσία και μόνο του πρώην

Διαδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη για τη δολοφονία Φύσσα...


Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στο Παρίσι, η αντιφασιστική πορεία θύμισε...
εικόνες μετά τη δολοφονία του νεαρού Κλεμάν Μερίκ, από σκίνχεντ, στις αρχές Ιουνίου. Συνελήφθησαν 38 άτομα που συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Του Δημήτρη Ψυχογιού : Και τελικά έγινε μεγάλη μαλακία…


0D369ADE4C5E84BA6B5554ED0BBF87CAΣτον Θίασο του Αγγελόπουλου υπάρχει σκηνή όπου, Αριστεροί και Δεξιοί βρίσκονται σε λαϊκή ταβέρνα και αντιπαρατίθενται με τα τραγούδια των παρατάξεων τους. Δεν μου είχε αρέσει, την είχα βρει στυλιζαρισμένη και δεν καταλάβαινα τη σημασία της, ώσπου διάβασα στο βιβλίο του Ιάσονα Χανδρινού για την ΟΠΛΑ (Το τιμωρό χέρι του λαού, Eκδόσεις Θεμέλιο) για τις συγκρούσεις των δύο παρατάξεων στις λαϊκές γειτονιές, για παρεξηγήσεις και τσακώματα σε ταβέρνες και καφενεία που

Έρχεται «ένεση» ρευστότητας 2 δισ. σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις


portofoli euroΣυμβάσεις για χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών με κεφάλαια συνολικού ύψους 2,06 δις. ευρώ, θα έχουν υπογραφεί ως το τέλος του χρόνου με αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων που διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν ανέργους ΑΕΙ και ΤΕΙ


epixeiriseisΞεκίνησε το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 2.200 ανέργων έως 35 ετών, πτυχιούχων ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.Το πρόγραμμα στοχεύει στην απασχόληση 2.200 (επιπλέον των 5.000 που είχαν αρχικά προκηρυχθεί) νέων πτυχιούχων έως 35 ετών, ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που είναι

Εξετάζεται νέα παράταση για την υποβολή του Ε9


eforiaΠαράταση στην υποβολή του Ε9 σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών, η οποία  ολοκληρώνεται σήμερα το βράδυ για τους φορολογουμένους που είχαν μεταβολές στην περιουσία τους το 2012. Η παράταση δεν αποκλείεται να είναι σιωπηρή, δηλαδή δεν θα υπάρξουν κυρώσεις ή πρόστιμα για τις εκπρόθεσμες υποβολές..

Φάκελος για εγκλήματα της Χρυσής Αυγής στην εισαγγελία


dendias2Eκτεταμένες νομοθετικές αλλαγές για την ποινικοποίηση της δράσης της Χρυσής Αυγής ετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, αναμένεται να συγκροτήσει εντός των προσεχών ημερών νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την επεξεργασία των διατάξεων, οι οποίες θα εστιάζονται στη διεύρυνση των προϋποθέσεων για να διώκεται

Διαμαρτυρία στην Περιφέρεια για το πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών

http://www.thestival.gr/media/k2/items/cache/8c2a757f5dbe5dd268a149695cee3108_XL.jpgΣύσσωμη, δυναμική κινητοποίηση αποφάσισαν ο δήμος Θέρμης, καθώς και γονείς και εκπαιδευτικοί, προκειμένου να διεκδικήσουν άμεση λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών και την ομαλή λειτουργία των σχολείων.Σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος συμμετείχαν οι διευθυντές των σχολείων, εκπρόσωποι των

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Χρυσαυγίτη δολοφόνου

Ραγδαίες εξελίξεις μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του Χρυσαυγίτη δολοφόνουΡαγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δολοφόνου του 34χρονου Παύλου Φύσσα.Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ. έχει εντοπίσει τους αριθμούς των ατόμων που κάλεσαν τον Γιώργο Ρουπακιά να μεταβεί στο σημείο ενώ οι αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι ο δράστης αποτελεί μέλος οργανωμένης ομάδας - συμμορίας.

Μίκης Θεοδωράκης : λιγοστεύει το λαδάκι στο καντήλι μου…


20130919-185546.jpgΜε ανοιχτή επιστολή του ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θοεδωράκης ανακοινώνει την αποστρατεία του από την πολιτική ζωή της χώρας μετά από 70 χρόνια έργου και δράσης.Γράφει ο μεγάλος συνθέτης: