Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Πανελλαδικές 2020: Αυτές είναι οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ - Αναλυτικοί πίνακες


Ανακοινώθηκαν οι βάσεις για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr , για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στην ΑΣΠΑΙΤΕ, στην ΑΣΤΕ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις

Κορονοϊός: 270 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο - Πέντε νέοι θάνατοι


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 270 νέα κρούσματα κορονοϊού το απόγευμα της Παρασκευής. Τα 26 από αυτά εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 9.800. 35 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

ΚΚΕ: Διαψεύδονται μια ακόμη φορά οι κάλπικες προσδοκίες περί κυρώσεων κατά της Τουρκίας


Σε σχόλιό του για το άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών το ΚΚΕ αναφέρει: «"Τα ίδια Παντελάκη μου…" στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ με τις γνωστές δηλώσεις "συμπάθειας". Διαψεύδονται μια ακόμη φορά οι κάλπικες προσδοκίες των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ περί κυρώσεων κατά της Τουρκίας» και προσθέτει:

ΥΠΕΞ Κύπρου: Να σταματήσει η ΕΕ την επιλεκτική ευαισθησία


«Όλα τα θέματα που συζητάμε δεν είναι ανεξάρτητα, αλλά αλληλένδετα» τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Στην πολιτική που οφείλει να εφαρμόσει η ΕΕ σε διεθνές επίπεδο, καθώς και στην αξιοπιστία των θεσμών της «Γηραιάς Ηπείρου» αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Παραιτήθηκε ο ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης Νίκος Ματζούφας


Την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκος Ματζούφας.Όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση του υπουργείου Ανάπτυξης

Συμβούλιο ΥΠΕΞ ΕΕ: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα χωρίς κυρώσεις για την Τουρκία


Σε δεύτερο χρόνο ο κατάλογος για τις όποιες κυρώσεις στην Τουρκική προκλητικότητα. «Διάλογος και όχι κυρώσεις» το μήνυμα Μπορέλ - Μάας.
Διάλογος, διπλωματία και κυρώσεις στην Τουρκία σε δεύτερο χρόνο αποφάσισε το άτυπο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

Αχτσιόγλου: ''Η κυβέρνηση δείχνει αδιαφορία για τους εργαζόμενους''


"Συνήθως δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε κάποιον και για αδιαφορία και για εμμονή. Ή το ένα θα ισχύει ή το άλλο. Κι όμως το υπουργείο Εργασίας έχει κατορθώσει το ακατόρθωτο. Και να αδιαφορεί για τους εργαζόμενους και να εμμένει σε λάθος πολιτικές".

ΑΟΖ με Αίγυπτο: Οι Τούρκοι, μέσω στοχευμένων άρθρων απειλούν με "νέο 1922"


Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση και φροντίζει να το δείχνει μέσω όλων των πιθανών τρόπων. Ακόμα και μέσω της αρθρογραφίας των "πιστών" του Ερντογάν.
H είδηση ότι η Ελλάδα προχώρησε αφενός στην κύρωση της συμφωνίας

Βάσεις 2020: Ιστορική πτώση στις Ιατρικές Σχολές - Εισαγωγή σε ΑΕΙ με 625 μόρια


Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες έδωσε το υπουργείο Παιδείας, το οποίο λίγο πριν τις 09:00 ανακοίνωσε τις βάσεις εισα
γωγής για ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πώς σχολιάζουν τα φροντιστήρια Πουκαμισάς τα αποτελέσματα.

Επιδότηση μέχρι 55% σε επενδύσεις πρωτογενούς τομέα άνω των 500.000 ευρώ


Επιδότηση έως και 55% σε αγροτικές και κτηνοτροφικές επενδύσεις άνω των 500.000 ευρώ μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου προβλέπει η ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης υπογεγραμμένη από τον υπουργό

ΓΣΕΒΕΕ: Ανησυχία για την ανεργία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο


Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βιοτεχνιών και ΜΜΕ (SMEunited), Alban Maggiar επισκέφθηκε τα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος. Σύμφωνα με ανακοίνωση σε άτυπη συνάντηση που

Κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ (: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:

ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου: Κυρώθηκε η συμφωνία με 178 «υπέρ», 26 «κατά» και 81 «παρών»


«Ναι» από την Βουλή στην συμφωνία χάραξης ΑΟΖ Ελλάδας - Αιγύπτου με 178 «υπέρ». Απουσίαζαν 15 βουλευτές.Στο Εθνικό Τυπογραφείο οδεύει η συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο κρατών.

Και δεύτερη επικοινωνία Μητσοτάκη - Τραμπ το βράδυ της Τετάρτης


Ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συνομιλία που είχε με τον Ερντογάν.Νέα επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.