Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών: Στη διάθεση του ΣΔΟΕ τα περιουσιακά μου στοιχεία

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για λίστα του ΣΔΟΕ με «105 δημάρχους, πρώην νομάρχες και περιφερειάρχες, καθώς και συμβούλους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε όλη την επικράτεια που ελέγχονται για “μαύρο χρήμα”», ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η διαφάνεια, η νομιμότητα, η έντιμη και χρηστή οικονομική

Χρυσές Σφαίρες: Οι φετινοί νικητές


Χρυσές Σφαίρες
Άστραψαν τα φλας πάνω στους νικητές των Χρυσών Σφαιρών που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ στο Μπέβερλι Χιλς κατά τη διάρκεια της 70ης απονομής.

Η ταινία «Argo» επικράτησε του φαβορί «Λίνκολν» και κέρδισε Χρυσή Σφαίρα ως καλύτερης δραματικής ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας.

Χάσε τα μαλλιά σου, όχι τη γοητεία σου



Θα αφήσεις λίγες τρίχες στο μαξιλάρι να σου στερήσουν την αυτοπεποίθησή σου; Όχι βέβαια, ειδικά τώρα που μια έρευνα αποκαλύπτει πως οι φαλακροί άντρες θεωρούνται όχι μόνο πιο δυναμικοί και πιο ισχυροί αλλά και ψηλότεροι.  Άλλωστε, δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα για το αναπόφευκτο αυτό γεγονός:

Αποκαλύφθηκε το πραγματικό πρόσωπο του Βαν Γκογκ


Ποια ήταν η πραγματική εμφάνιση του ζωγράφου Βαν Γκογκ, χωρίς τις πινελιές των αυτοπροσωπογραφιών του;
Ο φωτογράφος Tadas Černiauskas αναδημιούργησε ψηφιακά μια από τις πιο εμβληματικές αυτοπροσωπογραφίες του Βαν Γκογκ προσπαθώντας να αποδώσει όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται, το πραγματικό πρόσωπο του Ολλανδού ζωγράφου.

ME 166 '' ΝΑΙ '' ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ...

Με 166 «ναι» ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.
Αναλυτικότερα, ψήφισαν συνολικά 290 βουλευτές
από του οποίους «ναι» ψήφισαν 166 βουλευτές, «όχι» 123 βουλευτές και παρών δήλωσε ένας βουλευτής.

"Ναι" από τους διαγραφέντες του ΠΑΣΟΚ

"Ναι" ψήφισαν στο πολυνομοσχέδιο τρεις από τους βουλευτές που είχαν διαγραφεί από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και για τους οποίους όλες οι πληροφορίες αναφέρουν το τελευταίο διάστημα ότι έχει ανοίξει ο δρόμος επιστροφής τους στην Ιπποκράτους.

Κάθονται στα θρανία με την ιδιότητα του φοιτητή και σηκώνονται ως... επίδοξοι επιχειρηματίες!

Ολοένα και περισσότερων σπουδαστών την όρεξη να στραφούν στο επιχειρείν φαίνεται πως "ανοίγει" το μάθημα της
επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, που διδάσκεται τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια. Κάθονται, λοιπόν, στα θρανία με την ιδιότητα μόνο του φοιτητή και σηκώνονται με αυξημένη διάθεση να γίνουν επιχειρηματίες εκατοντάδες νέοι σε όλη την

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΗΡΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ;

Αλήθεια, δεν πρέπει να μας πεί ο Αλέκος Τσίπρας τι απάντησε ο Σόιμπλε όταν του έθεσε το θέμα για το κατοχικό δάνειο και τις Γερμανικές αποζημιώσεις; Παντιέρα προεκλογική και μετεκλογική τα έκανε.. έχει υποχρέωση επομένως να ενημερώσει το λαό για το ποιά ήταν η απάντηση Σόιμπλε. ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Περιμένουμε

Χωρίς λεωφορεία του ΟΑΣΘ από την Τετάρτη! Σε επίσχεση οι εργαζόμενοι του Οργανισμού

Σταματούν να εργάζονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. Αυτό σημαίνει ότι την Τετάρτη δεν θα
κυκλοφορήσει κανένα αστικό λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή της κρατικής επιχορήγησης στα ταμεία του Οργανισμού. Η καθυστέρηση αυτή έχει ως συνέπεια οι εργαζόμενοι να παραμένουν

Σόιμπλε σε Τσίπρα: Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, μόνο η λιτότητα


Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Δεν υπάρχει εναλλακτική οδός για την Ελλάδα παρά μόνο ο δρόμος της δημοσιονομικής λιτότητας, όπως διαμήνυσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών στο Βερολίνο, όπως αναφέρει πηγή προσκείμενη στον γερμανό αξιωματούχο, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Αυτοί είναι οι νέοι αντιπεριφερειάρχες που ανακοίνωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Το νέο μοντέλο διοίκησης και τους στόχους που θέτει ως νέος περιφερειάρχης παρουσίασε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Πρώτος στόχος
της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι να γίνει πιο λειτουργική, δεύτερος στόχος είναι γίνει πιο ευέλικτη και τρίτος στόχος να γίνει πιο αποτελεσματική.
Στο Νέο Μοντέλο Διοίκησης υπάρχουν εννέα Αντιπεριφέρειες: 

Συνάντηση Α. Πάνα με τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής


panas copy                                    
O Περιφερειακός Σύμβουλος Χαλκιδικής- Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάνας Απόστολος, θα συναντηθεί αύριο Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12,00, στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής με τον Πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής

Έσοδα 1,13 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας


Έσοδα 1,13 δισ. ευρώ από τα τέλη κυκλοφορίας
Σημαντικά οφέλη για τους πολίτες και το Δημόσιο απέφερε η αποϋλοποίηση του σήματος κυκλοφορίας και η πληρωμή των τελών αποκλειστικά μέσω τραπεζών και ΕΛΤΑ, αποδεικνύοντας, κατά το Υπουργείο Οικονομικών, ότι η κυβέρνηση προχωρά αποφασιστικά στην υιοθέτηση μέτρων που εκσυγχρονίζουν το φορολογικό μας σύστημα.

Χιλιάδες Κρητικοί ζουν με το επίδομα ανεργίας


Κρήτη Χιλιάδες Κρητικοί ζουν με το επίδομα ανεργίας
Στο 24% εκτοξεύτηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Κρήτη, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή. Όπως αναφέρεται στα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στο νησί παρουσιάζει αύξηση της τάξεως των 7 ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε ένα χρόνο, καθώς τον Οκτώβριο του 2012 ανήλθε σε 24%, ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2011 ήταν 16,9%.

Νεκρός 16χρονος ποδοσφαιριστής του Άρη

Θρήνος στο «στρατόπεδο» των «κιτρίνων»

Με τον τραγικότερο τρόπο ξεκίνησε η εβδομάδα για την ΠΑΕ Άρης. Πριν από λίγες ώρες ένας από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας εφήβων του συλλόγου έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Άπαντες στο «στρατόπεδο» των «κιτρίνων» έχουν σοκαριστεί από

Στίγμα Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

Θα 'θελα να 'μουν εκεί!
ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ζαλισμένος σήμερα. Βασικά πολύ ζαλισμένος, αλλά προσπαθώ να το ελέγξω το πράγμα. Είναι όμως δύσκολο, πολύ δύσκολο. Αλλά φταίω και εγώ, πρέπει να το ομολογήσω. Τι μου ήρθε να παρακολουθώ τις στροφές του προέδρου Αλέξη; Το παλικάρι κατάγεται από την Αρτα, άρα το τσάμικο το έχει στο γονιδίωμά του. Ομως τέτοια επίδοση στις στροφές ούτε ο Νουρέγεφ, όπως θα έλεγε με τη βαθιά φωνή

Αποκάλυψη Ταμήλου: Πωλούν στοιχεία του ΣΔΟΕ στις εφημερίδες


Καταγγελίες του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ για το πώς διαρρέουν τα στοιχεία από το ΣΔΟΕ στις εφημερίδες.
Καταγγελίες του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ για το πώς διαρρέουν τα στοιχεία από το ΣΔΟΕ στις εφημερίδες.
«Εγώ είχα καταθέσει συγκεκριμένη ερώτηση» είπε στη Λέσχη 97,6 «και μου είπαν ότι το πιθανότερο είναι πρώην υπάλληλοι του ΣΔΟΕ να έχουν πάρει τα στοιχεία και να τα πουλούν στα εκδοτικά

Τη «συγγνώμη» του Τσίπρα ζητά ο Μανιάτης: Από Θεσαλονίκη

Να ζητήσει «συγγνώμη» από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΟΕΣ του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Αιτία; Το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπεριέλαβε στην πρότασή του για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ο ίδιος άλλωστε έκανε λόγο για «απίστευτη συνωμοσία» και

H ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ ΤΟΥΣ...

Η τοποθέτηση νέων διοικήσεων στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ ΑΕ) και στις θυγατρικές εταιρίες (ΚΕΚ ΕΛΤΑ, ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ), ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

   Οι νέοι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι είναι οι εξής:

Βόλος: Οδ. Κωνσταντινόπουλος «Απέτυχε η σκευωρία σε βάρος του ΠΑΣΟΚ»


Απέτυχε η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στην προσυνεδριακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο. «Η σκευωρία με στόχο την διάλυση του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης απέτυχε. Και ευτυχώς που απέτυχε. Οι τελευταίες 10 ημέρες ήταν κόλαση για το ΠΑΣΟΚ. Ο ΣΥΡΙΖΑ διέδιδε παντού ότι μέσα στην αλλοιωμένη λίστα υπάρχουν και συγγενής του Ευάγγελου Βενιζέλου. Αν

Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΕΣΠΑ με 456 εκατ. ευρώ...

Στην προκήρυξη του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου – Υπηρεσιών» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 θα προχωρήσει σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης.
Επιλέξιμες είναι μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού και Εμπορίου – Υπηρεσιών. Οι επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: δαπάνες για βελτιώσεις κτηρίων και λοιπών εγκαταστάσεων, προμήθειας

ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Από αύριο Τρίτη, 15 Ιανουαρίου, και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει η φετινή περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, με τα καταστήματα να χαμηλώνουν τις τιμές τους σε επίπεδα που αναμένεται να ξεπεράσουν το 50%. Μάλιστα, πολλά καταστήματα έχουν ξεκινήσει, εδώ και αρκετές ημέρες, ανεπισήμως, εκπτώσεις, καθώς η κατάσταση στην αγορά είναι δραματική, ενώ η περίοδος

Νέα δομή στο ΠΑΣΟΚ προωθεί ο Ε. Βενιζέλος

Νέα δομή στο ΠΑΣΟΚ προωθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θέτοντας τέλος στις αλλαγές που είχε εμφανίσει ως τομή ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με το Σχέδιο Καταστατικού
που ενόψει του Συνεδρίου ολοκληρώθηκε στην Ιπποκράτους, με επικεφαλής της αντίστοιχης Επιτροπής τον Χρήστο Πρωτόπαπα, αποτελούν παρελθόν οι καινοτομίες της περιόδου του πρώην προέδρου, όπως η θεσμική εκπροσώπηση στα όργανα, ο μεγάλος αριθμός των μελών τους κ.ο.κ.
Έτσι στο εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων πρακτικών τυφλής βίας


Για επικίνδυνη κλιμάκωση αδιέξοδων πρακτικών τυφλής βίας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφερόμενος στην επίθεση κατά των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.
Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Σκουρλέτης ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες από το ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «σπέρνουν το φόβο και συμβάλλουν στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας».

ΔΗΜΑΡ: Να υψώσουμε ένα τείχος απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα


Την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας καταδίκασε κατηγορηματικά η Δημοκρατική Αριστερά.
Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ανδρέας Παπαδόπουλος, σημείωσε ότι πρόκειται καθαρά για τρομοκρατική ενέργεια.

«Εξόντωση» όσων φοροδιαφεύγουν


Γράφημα - Πίνακας υπολογισμού των προσαυξήσεων στα ακαθάριστα έσοδα και των μειώσεων των εκπιπτόμενων δαπανών
Εξοντωτικές ποινές για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, που θα εντοπιστούν να φοροδιαφεύγουν από 1-1-2013 και μετά, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο επικυρώνονται νομοθετικά οι διατάξεις που περιελήφθησαν αρχικά σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο φαύλος κύκλος της ανεργίας


Ανεργία - Ανδρας έξω από υποκατάστημα του ΟΑΕΔ
Τα στοιχεία για την ευρωπαϊκή ανεργία, που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, καταγράφουν με απόλυτη σαφήνεια το πρόβλημα της ελλιπούς απασχόλησης, το οποίο, αν και είναι απειλητικό για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρωζώνης, έχει ήδη λάβει εκρηκτικές διαστάσεις για χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία οι οποίες κατέχουν τις πρώτες θέσεις της «γκρίζας» κατάταξης.

Αύξηση έως 9,2% στα οικιακά τιμολόγια της ΔΕΗ - Έως 12% για εμπορική, αγροτική χρήση


 (Φωτογραφία: ΑΠΕ)
Από 8,6% έως 9,2% διαμορφώνεται το ποσοστό των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ισχύουν αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Για τις εμπορικές, βιομηχανικές και αγροτικές χρήσεις οι αυξήσεις κυμαίνονται από 10% - 12%.

Άποροι αγρότες στην Ελλάδα... εκατομμυριούχοι στο εξωτερικό


Άποροι αγρότες στην Ελλάδα... εκατομμυριούχοι στο εξωτερικό
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους συνολικά 54.000 που έβγαλαν χρήματα εκτός Ελλάδας σε τράπεζες της Γενεύης, της Ζυρίχης, του Λονδίνου, του Μονάχου και της Λευκωσίας από το 2009 μέχρι το 2011, οι περισσότεροι είναι αγρότες από διάφορα χωριά της ελληνικής περιφέρειας!!! Περίπου οι 24.600 έχουν λάβει επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών, ενώ πολλοί είναι αυτοί που τρέχουν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους προκειμένου να φορολογηθούν αναδρομικά!

Σε εφαρμογή το ενιαίο σύστημα συνταγογράφησης


Σε εφαρμογή το ενιαίο σύστημα συνταγογράφησης
Ενιαίο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, ιατρικών πράξεων και εξετάσεων τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα, Δευτέρα.

Η εφαρμογή του νέου συστήματος e-prescription παρουσιάστηκε την Πέμπτη από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Χρήστο Χάλαρη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, και όπως τονίστηκε επεκτείνεται η εφαρμογή ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για ολοκληρωμένη διαχείριση, μέσω της καταχώρησης της επίσκεψης στον γιατρό και της διαχείρισης των παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων.

Νέο κούρεμα στις επικουρικές συντάξεις


Νέο κούρεμα στις επικουρικές συντάξεις
Νέο κούρεμα, που ενδέχεται να υπερβεί και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις, έρχεται στις επικουρικές συντάξεις εντός του πρώτου τριμήνου του έτους, με την ένταξη της πλειονότητας των ασφαλισμένων στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ). Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναμένεται να προχωρήσει άμεσα σε νέες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις δημοσίου, ιδιωτικού τομέα, ΔΕΚΟ και τραπεζών, για την αποφυγή αναστολής πληρωμών.

Χαράτσι διαρκείας στα αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κυβικά


Χαράτσι διαρκείας στα αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κυβικά
Χαράτσι διαρκείας σε όσους έχουν αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κυβικά εκατοστά αλλά και σκάφη, αεροσκάφη και πισίνες επιβάλλει το υπουργείο Οικονομικών με στόχο πρόσθετα ετήσια έσοδα 111,6 εκατ. ευρώ.

Αυξάνεται από σήμερα ο ΦΠΑ


Αυξάνεται από σήμερα ο ΦΠΑ
Αυξάνεται από σήμερα από 17 σε 18% ο συντελεστής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) σε είδη ένδυσης και υπόδησης, τηλεπικοινωνίες, καύσιμα, ρεύμα και ηλεκτρικά είδη.

Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση του ΦΠΑ σε διάστημα εννέα μηνών. Την πρώτη Μαρτίου του 2012 είχε αυξηθεί από 15% σε 17%.

Πυροβολισμοί στα γραφεία της ΝΔ, σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού


Πυροβολισμοί στα γραφεία της ΝΔ, σφαίρα στο γραφείο του Πρωθυπουργού
Στόχος  αγνώστων   με Καλάσνικοφ έγιναν τα ξημερώματα τα κεντρικά γραφεία της  της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού. Από τις σφαίρες μία από αυτές καρφώθηκε στο ιδιαίτερο γραφείο του Πρωθυπουργού. Η επίθεση έγινε στις 2.30 τα ξημερώματα όταν άγνωστοι άρχισαν να γαζώνουν με καλάσνικοφ τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Βενιζέλος: «Η μόνη ευθύνη που έχω είναι ότι κράτησα τον Διώτη»


«Η μόνη ευθύνη που έχω είναι ότι κράτησα τον Διώτη στη θέση του», είπε πρόσφατα σε μια σύσκεψη στελεχών του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αρνούμενος ότι έχει πολιτικές ευθύνες στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Στην Ελλάδα παίζεις με το "φταίω-δεν φταίω"» φέρεται να είπε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Απόστολος Κακλαμάνης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Πρόεδρος του κόμματος δεν πρέπει να αναλάβει πολιτικές ευθύνες.

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Νέο Ηράκλειο


Είναι η τρίτη φορά που σημειώνεται επίθεση στα συγκεκριμένα γραφεία από την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου
Επίθεση με πέτρες πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Νέο Ηράκλειο τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, είναι η τρίτη φορά που σημειώνεται επίθεση στα συγκεκριμένα γραφεία από την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου.

Από το «αντάρτικο» της κάλπης στο «αντάρτικο» της πόλης


Το τυφλό χτύπημα στην οικία του αδελφού του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου θορύβησε την κυβέρνηση αλλά και τις αρχές που βρίσκονται πλέον ενώπιον ενός «αντάρτικου» μέσα στην πόλη σε «στόχους» υπεράνω υποψίας –όπως είναι τα συγγενικά πρόσωπα πολιτικών -πρόσωπα άγνωστα στο ευρύ κοινό και χωρίς εμπλοκή στα θέματα της πολιτικής αντιπαράθεσης. 

Κρας τεστ για τον Τσίπρα η συνάντηση με Σόιμπλε


Κρας τεστ εντός και εκτός Ελλάδας αποτελεί για τον Αλέξη Τσίπρα η συνάντησή του σήμερα με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα κρίνεται τόσο από το Βερολίνο, όσο και στο εσωτερικό της χώρας μας αλλά και του κόμματός του, για το τι θα δηλώσει στον Β. Σόιμπλε για το Μνημόνιο. Θα το καταργήσει, όπως προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά υποστήριζε ή θα επιδιώξει την αναθεώρησή του, όπως άφησε και χθες να εννοηθεί, με συνέντευξή του στη Deutsche Welle.