Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Όταν ο άνθρωπος γίνεται..δελφίνι Η συσκευή Flyboard επιτρέπει εντυπωσιακές «φιγούρες» στο νερό (video)



Ένας γάλλος λάτρης των θαλάσσιων σπορ κατασκεύασε μια συσκευή η οποία επιτρέπει στον χρήστη της να κάνει εντυπωσιακές κινήσεις και «φιγούρες» μέσα, πάνω και έξω από το νερό. Με το Flyboard μπορεί κάποιος να κινηθεί μέσα στο νερό με τον ίδιο τρόπο που κινούνται τα δελφίνια.
Τη συσκευή κατασκεύασε ο Φράνκι Ζαπάτα που ζει στην Μασσαλία. 

Αφού τελείωσε με το δέντρο στόλισε και το ... ταβάνι!



Έχει …τρέλα με τα στολίδια! Η 68χρονη Sylvia Papa κάθε χρόνο τις ημέρες των εορτών αγοράσει στολίδια, έχει συγκεντρώσει τόσα πολλά που δεν χωράνε πλέον στο δέντρο και τα βάζει στο …ταβάνι!

Έχει ξεκινήσει λίγο μετά το καλοκαίρι να καρφώνει, τα διαφορετικά σε σχέδια και χρώματα στολίδια, πάνω στο ταβάνι και αναμένεται να βάζει ακόμη και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Τα όνειρα δυο παιδιών 12 ετών για την Ελλάδα του 2012


Δυο κορίτσια της έκτης τάξης του 20ου Δημοτικού σχολείου Καλλιθέας, η Ε. και η Σ. έγραψαν ένα κείμενο που αφορά στα όνειρα τους και την άποψη τους για την Ελλάδα του 2012.
Αν μπορούσαμε να δούμε τον κόσμο μέσα απο τα μάτια τα παιδιών θα ήταν σίγουρα καλύτερος

“Οι κρυπτογραφημένες επιστημονικές γνώσεις των αρχαίων Ελλήνων”


“Εδώ και καιρό σκεφτόμουν διάφορα πράγματα που μεταξύ τους ελάχιστα (ή και καθόλου) συνδέονταν.Μου είχαν κολλήσει στο μυαλό μου τόσο που είπα να κάνω το κόπο και να σκεφτώ τον τρόπο που μπορεί να συνδέονται.
Πώς όμως συνδέεις τον πλανήτη Δία με τους Σωρειτομελανίες(καταιγιδοφόρα σύννεφα) και ανάμεσα τους να στριμώξεις και τους αρχαίους Έλληνες? Ίσως φαντάζει απλό και προφανές (τώρα) αλλά συχνά το μυαλό αποφεύγει να εστιάζει εκεί ακριβώς,στο προφανές. Ορίστε λοιπόν (για να μην μακρυγορώ) η θεωρία μου.”

Μείωση στα δάνεια - Δείτε πόσο θα μειωθεί η δόση σας


Μείωση στα δάνεια - Δείτε πόσο θα μειωθεί η δόση σας

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε νέα μείωση των επιτοκίων της στο 1,00% από 1,25% που ήταν μέχρι σήμερα
 Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές θέμα χρόνου είναι και νέες μειώσεις στα επιτόκια
- Τι θα πληρώσουν όσοι έχουν 25ετές στεγαστικό των 200 χιλιάδων ευρώ
- Τι θα γίνει με όσους έχουν επιτόκιο σε euribor και με όσους έχουν πιστωτικές κάρτες

Επιστρέφουν τα λεφτά από τις μπίζνες με τα υλικά οι γιατροί του Ιπποκρατείου

Το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ θα πρέπει να δώσουν πίσω στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο οι γιατροί της Ορθοπεδικής και της Νευροχειρουργικής Κλινικής οι οποίοι
εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τη δημιουργία "παραμάγαζου" με ιατρικά υλικά μέσα στο νοσοκομείο. Η όλη

Πως να τονώσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα


Πολλές φορές η διασκέδαση και οι υποχρεώσεις σας μπορεί να ισούνται με ένα πράγμα, το στρες, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κάποια ασθένεια. Το στρες έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να καταστείλει το ανοσοποιητικό σας σύστημα με την αύξηση των επιπέδων της κορτιζόλης (η οποία μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε άλλες ανεπιθύμητες παρενέργειες, όπως αϋπνία και αύξηση του σωματικού βάρους)

Σαρκοζί: Ποτέ η Ευρώπη δεν ήταν σε μεγαλύτερο κίνδυνο


«Δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία εάν δεν υπάρξει συμφωνία την Παρασκευή στη Σύνοδο, τόνισε ο κ. Σαρκοζί  συμπληρώνοντας ότι «Ηταν λάθος το γεγονός πως κάποιες χώρες μπήκαν στο ευρώ χωρίς να είναι προετοιμασμένες. Οι χώρες αυτές δεν πρέπει να υποφέρουν από τη συμμετοχή τους στο ευρώ»

Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαικού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Μασσαλία  ότι «Η Ευρώπη κινδυνεύει. Ποτέ δεν βρισκόταν σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερος ο κίνδυνος αποσύνθεσης της Ευρώπης. Αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση» τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί για να προειδοποιήσει στη συνέχεια: «Εάν δεν συμφωνήσουμε σε αυτό δεν θα συφωνήσουμε σε τίποτα. 

Επιστολή Μπαρόζο στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.«Πρέπει να μελετήσουμε ξανά το μοντέλο της Ευρώπης»



Η σημερινή κρίση δεν είναι κρίση μόνο οικονομίας, αλλά και μία ηθική κρίση και οφείλουμε να επανεξετάσουμε τα θεμέλια των οικονομικών και πολιτικών προσπαθειών μας, υπογραμμίζει στην επιστολή που απηύθυνε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. 

Η κλιματική αλλαγή «εξωθεί τις πολικές αρκούδες στον κανιβαλισμό»


Αδυνατώντας να βρουν φώκιες, την κανονική τροφή τους, οι πολικές αρκούδες στρέφονται σε ακραίες λύσεις

Είναι από τις περιπτώσεις που πράγματι μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. Διότι είναι σοκαριστικό να βλέπει κάποιος μια πολική αρκούδα να «γραπώνει» στα δόντια της και να σέρνει το σώμα μιας άλλης νεαρής πολικής αρκούδας την οποία έχει μόλις σκοτώσει στην Αρκτική και συγκεκριμένα στο Olgastretet, ένα υδάτινο πέρασμα που βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ.

«Κανιβαλισμός» εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής
Και είναι ακόμη πιο δραματικό το γεγονός ότι αυτός ο «κανιβαλισμός» που αποτύπωσε με τον φακό της η φωτορεπόρτερ που ειδικεύεται σε θέματα περιβάλλοντος Τζένι Ρος, είναι αποτέλεσμα των ενεργειών του ίδιου του ανθρώπου και των αλλαγών που έχει επιφέρει στο κλίμα.

Προς απαγόρευση στην Ελλάδα το ηλεκτρονικό τσιγάρο


Το ηλεκτρονικό τσιγάρο διαφημίζονται ως μέσο για τη διακοπή του καπνίσματος, ή αντίθετα ως μέσο που επιτρέπει το κάπνισμα παντού

Στην απαγόρευση της κυκλοφορίας ηλεκτρονικών τσιγάρων, έπειτα από γνωμοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), προχωρά το υπουργείο Υγείας. 

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, Π. Μπεχράκης, η απαγόρευση αποφασίστηκε λόγω της έλλειψης επιστημονικών στοιχείων για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Είπε όμως ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο φαίνεται ότι είναι βλαβερό, έστω και λιγότερο από τα κανονικά τσιγάρα.

Οι διασημότεροι θάνατοι εν ώρα σεξ


Οι διασημότεροι θάνατοι εν ώρα περιπτύξεων (1)
Μύθος ή πραγματικότητα, τουλάχιστον «έφυγαν»… ευχαριστημένοι. Μπορεί ο καθένας να προέρχεται από εντελώς διαφορετικό χώρο (από πάπας μέχρι ροκ τραγουδιστής) όμως όλοι τους μοιράζονται έναν σκανδαλώδη θάνατο.
Πολλές διάσημες προσωπικότητες από κάθε εποχή της Ιστορίας έφυγαν από τη ζωή εν ώρα ερωτικής συνεύρεσης.

Τα διαστημικά οχήματα του μέλλοντος


Τα διαστημικά οχήματα του μέλλοντος (1)
Με αφορμή την εκτόξευση του νέου διαστημόπλοιου της NASA, Curiosity με προορισμό τον Άρη, εύλογα μπορεί να σκεφτεί κανείς. Γιατί να απολαμβάνουν μόνο τα ρομπότ τα διαστημικά ταξίδια;
Την απάντηση προσφέρουν τα παρακάτω, έξι διαφορετικά οχήματα, τα οποία, ενδεχομένως, σε μερικά χρόνια θα μας μεταφέρουν σε διαστημικούς προορισμούς.

Σήμερα αποφασίζει αρχηγό η τριάδα του ΠΑΣΟΚ

Σήμερα αποφασίζει αρχηγό η τριάδα του ΠΑΣΟΚ
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της τριάδας του ΠΑΣΟΚ, που αποτελείται από τους Ανδρέα Λοβέρδο, Άννα Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση.

Υπέρ της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και η Εύα Καϊλή

Την ανάγκη για αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΪ η βουλευτής Εύα Καϊλή. Η κ. Καϊλή τόνισε ότι "χρειάζεται αλλαγή για να μεταφερθεί η προσοχή
του κόσμου σε νέα ζητήματα, χρειάζεται μία καινούρια αρχή" ενώ αναφερόμενη στην επιστολή των "12" δεν δίστασε να εκφράσει την αντίθεση της υπογραμμίζοντας ότι "απόρησα με το κείμενο των 12 δεν το θεωρώ διόλου τιμητικό.

«Παξοί, τα νησιά του πάθους»

Το βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου Λεκάκη, «Παξοί, τα νησιά του πάθους», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30, στο Κέντρο Αγάπης Ελευσίνος του πατρός Πυρουνάκη (Περικλέους 13, στην Ελευσίνα).

Το βιβλίο είναι των εκδόσεων «Ερωδιός», ενώ μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει ομιλία και προβολή διαφανειών από τον ίδιο τον

Δράσεις για «πράσινα πανεπιστήμια»


H εισαγωγή στα προγράμματα σπουδών των Πανεπιστημίων αντικειμένων για το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη μελετάται από τα ιδρύματα, όπως επισήμαναν οι πρυτάνεις τους στην ημερίδα που οργανώθηκε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Σημαντική πτώση των ποσοστών γεννήσεων στην Ευρώπη



Ογδόντα εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας, ενώ στην Ευρώπη ένα στα έξι ζευγάρια αντιμετωπίζει προβλήματα σύλληψης. Μόνο το 2003, το συνολικό ποσοστό γονιμότητας στην ΕΕ των 27 μειώθηκε σε 1,47 γεννήσεις ζώντων νεογνών ανά γυναίκα.

Καρτέρι θανάτου σε ασθενοφόρο με 4 νεκρούς


Ακόμη μια εν ψυχρώ δολοφονία συγκλονίζει το Μεξικό. Αυτή τη φορά, στόχος ενόπλων έγινε ένα ασθενοφόρο, με τέσσερις επιβαίνοντες.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα σε δρόμο της Σιουδάδ Χουάρες και περίμεναν το ασθενοφόρο. Το φορτηγό που τους μετέφερε, μπλόκαρε το δρόμο και ανάγκασε το όχημα να σταματήσει. Οι ένοπλοι βγήκαν έξω και άνοιξαν πυρ. 

"ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΔΕΞΙΟΣ"...

 
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΑΜΑΡΑ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΤΡΑΓΚΑΣ
Επίθεση στην Συγγρού και ειδικά στον Α. Σαμαρά εξαπέλυσε σήμερα μέσα από την εκπομπή του Γ. Παπαδάκη, ο Γ. Τράγκας. "Εγώ που είμαι παλιός δεξιός δεν είμαι περήφανος για τις κωλοτούμπες του, ο Καραμανλής θα βγει να μιλήσει και οι εξελίξεις θα φέρουν

"Η Ελλάδα του σήμερα"


"Η Ελλάδα του σήμερα"

Τον γύρο του… facebook κάνει η συγκλονιστική φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά την διάρκεια επεισοδίων στην χώρα μας.

Περιλαμβάνει σχεδόν όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας: Νέοι «αγανακτισμένοι» και «μπαχαλάκηδες» με καλυμμένα πρόσωπα τα «σπάνε» και ένας άστεγος, τρομαγμένος από βαστιέται από την τζαμαρία ενός μαγαζιού που «ενοικιάζεται»… Στο βάθος οι φωτιές από τις καταστροφές. 

Δέν το ήξερες..



Ο Μέγας Ναπολέων φοβόταν τις γάτες.


Ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Καλιγούλας διόρισε το άλογό του Συγκλητικό.


Ο Γκάντι δεν επέτρεψε στη σύζυγό του να πάρει πενικιλίνη για να σώσει τη ζωή της από την πνευμονία, αλλά ο ίδιος πήρε κινίνη για να σωθεί από την ελονοσία. (Δάσκαλε που δίδασκες δηλαδή...)

Πουσούκε: Το γηραιότερο σκυλί του κόσμου, πέθανε σε ηλικία 125 ετών!


Πουσούκε: Το γηραιότερο σκυλί του κόσμου, πέθανε σε ηλικία 125 ετών!


Το γηραιότερο σκυλί του κόσμου, ο Πουσούκε, πέθανε σε ηλικία 125 ετών, στο σπίτι του στην Ιαπωνία.

Ο Πουσούκε, ένα ημίαιμο χνουδωτό σκυλί Σίμπα, αρρώστησε ξαφνικά, σταμάτησε να τρώει και τελικά πέθανε τη Δευτέρα, έχοντας συμπληρώσει 26 χρόνια σκυλίσιας ζωής.

Α. Διαμαντοπούλου: Χρειάζεται επίδειξη πολιτικής δύναμης στις αγορές


Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου

Οι πολίτες περιμένουν μια ισχυρή επίδειξη πολιτικής δύναμης απέναντι στις αγορές και ταυτόχρονα την απόδειξη σεβασμού της θεσμικής ισοτιμίας των κρατών μελών στο εσωτερικό», δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου στις Βρυξέλλες, με αφορμή τη διεξαγωγή της Συνόδου Κορυφής. 

Τόνισε ότι πάντα υπάρχει λύση και διέξοδος προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αναδείξουμε τις δυνάμεις της χώρας μας, να αναδιαρθρώσουμε το σύστημα και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Ανησυχία και ερωτηματικά για την ασθένεια του Ερντογάν



Ενισχύονται οι ανησυχίες για την ασθένεια του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς, μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στην κάτω γαστρική χώρα, παραμένει στην οικία του, χωρίς κάποια δημόσια εμφάνιση, παρότι οι ημέρες που είχαν δώσει ως προθεσμία οι ιατροί πέρασαν. Παράλληλα, η ανακοίνωση ματαίωσης του ταξιδιού του στο Κατάρ αναζωπύρωσε τις φήμες.

Εθελοντική αιμοδοσία στην Ένωση Ποντίων Πιερίας


Κεντρική Μακεδονία Εθελοντική αιμοδοσία στην Ένωση Ποντίων Πιερίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο  της ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ προσκαλεί όλους στην Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης.

Όσοι θέλουν, μπορούν παράλληλα να έλθουν στην έδρα του Συλλόγου, επί της οδού Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου 13 (πίσω από το πάρκο), από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι και από εκεί θα μεταφέρονται με φροντίδα μελών του Συλλόγου στο Νοσοκομείο για την Αιμοδοσία.

50 χρόνια Κιλκισιακός "Ένα Όνομα, μια Ιδέα, μια Μεγάλη Ιστορία"

Θεσσαλονίκη-«Χριστούγεννα για Όλους»: Εκστρατεία συγκέντρωσης παιχνιδιών


Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη-«Χριστούγεννα για Όλους»: Εκστρατεία συγκέντρωσης παιχνιδιών

Μία φιλανθρωπική εκστρατεία συγκέντρωσης παιχνιδιών, με τίτλο «Χριστούγεννα για Όλους», πραγματοποιείται από την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης. Στόχος της εκστρατείας είναι να συγκεντρωθούν παιχνίδια και δώρα, καινούργια και μεταχειρισμένα, τα οποία θα μοιραστούν σε παιδιά ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η αντιπεριφέρεια απευθύνει πρόσκληση σε όλα τα καταστήματα λιανικής και χονδρικής πώλησης παιχνιδιών της Θεσσαλονίκης να συμβάλλουν στη συγκέντρωση των παιχνιδιών.

Πρόταση Παπανδρέου στον Σαμαρά για εξάντληση της τετραετίας από Παπαδήμο



ΤO «κλειδί» των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ κρατά ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δεν βιάζεται να ανοίξει τις διαδικασίες διαδοχής καθώς βρίσκεται ήδη στη Νότια Αφρική προκειμένου να συμμετάσχει σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή που γίνεται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Κίνδυνος "έκρηξης" της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Έλλειμμα δημοκρατίας


Κίνδυνος "έκρηξης" της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Έλλειμμα δημοκρατίας
Κλίμα αγωνίας και μεγάλης ανασφάλειας στους ευρωπαίους πολίτες δημιουργούν με τις αντιφατικές δηλώσεις τους, τις «μπλόφες» και τις προειδοποιήσεις οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι λίγες ώρες προτού αρχίσει η κρισιμότερη σύνοδος για το μέλλον του κοινού νομίσματος της Ευρώπης στις Βρυξέλλες. Μια σύνοδος που είναι δύσκολο να καταλήξει σε συμφωνία, ενώ δεν αποκλείεται να επαναληφθεί και πριν από τα Χριστούγεννα!

Ομιλία χωρίς επαναδιπραγμάτευση...Συναινετικός και με μετριοπαθή γραμμή ο Σαμαράς


Εμφαση στην υιοθέτηση μέτρων ανάκαμψης της οικονομίας έδωσε ο Αντ. Σαμαράς
Στην Αθήνα άφησε τις λέξεις «τροποποίηση» και «επαναδιαπραγμάτευση» ο Αντ. Σαμαράς και επέλεξε να εμφανιστεί ενώπιον των εταίρων του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πιο μετριοπαθής και σαφώς πιο συναινετικός σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας που εφαρμόζεται στη χώρα μας.
Στην Αθήνα άφησε τις λέξεις «τροποποίηση» και «επαναδιαπραγμάτευση» ο Αντ. Σαμαράς και επέλεξε να εμφανιστεί ενώπιον των εταίρων του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πιο μετριοπαθής και σαφώς πιο συναινετικός σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας που εφαρμόζεται στη χώρα μας.

Εύα Καϊλή: Ηθικής τάξης το θέμα με τον Σωκράτη Ξυνίδη


Εύα Καϊλή: Ηθικής τάξης το θέμα με τον Σωκράτη Ξυνίδη

Θέμα ηθικής τάξης για το ΠΑΣΟΚ θεωρεί το θέμα που προέκυψε με τη συμπεριφορά του πρώην γραμματέα του κόμματος η Εύα Καϊλή, η οποία έχει ήδη προσφύγει στο Πειθαρχικό.

Μιλώντας ωστόσο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κ. Καϊλή έκανε ένα βήμα παραπάνω, θέτοντας ουσιαστικά θέμα απομάκρυνσης του Σωκράτη  Ξυνίδη, τονίζοντας ότι «τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να λείπουν και από την κυβέρνηση».

Στις ΗΠΑ οι κ. Αντώναρος, Μητσοτάκης και Σπηλιωτόπουλος


Ο Ευάγγελος Αντώναρος

Στην αμερικανική πρωτεύουσα βρέθηκαν τα τελευταία 24ωρα οι Ευάγγελος Αντώναρος, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άρης Σπηλιωτόπουλος. 

Ο λόγος που τα τρία πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ ταξίδεψαν μέχρι την Ουάσινγκτον ήταν η σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην οποία συμμετέχουν ως τακτικά μέλη εκ μέρους της ελληνικής αντιπροσωπείας. 

Quo vadis Ε.Ε.;


Στο υπαρξιακό ερώτημα καλούνται να απαντήσουν οι 27 στις Βρυξέλλες. Από τη Σύνοδο Κορυφής θα πρέπει να δοθεί αξιόπιστη και πειστική απάντηση για την κρίση χρέους. Οι Γερμανοί εμμμένουν σε αναθεώρηση των συνθηκών


Με μια μίνι-σύνοδο κορυφής πριν από την πραγματική  και σε ένα κλίμα διάχυτης απαισιοδοξίας για την έκβαση ξεκινά απόψε στις Βρυξέλλες ίσως η κρισιμότερη στην ιστορία της Ε.Ε. συνάντηση των 27 αρχηγών των κρατών – μελών.

Σάν Σήμερα...


8 Δεκεμβριου

Γεγονότα

1797: Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη o Ρήγας Φεραίος, μαζί με τον συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.
1854: Ο Πάπας Πίος ο 9ος παρουσιάζει το δόγμα της Αμώμου Συλλήψεως, βάσει του οποίου η Παρθένος Μαρία είναι απαλλαγμένη από το προπατορικό αμάρτημα.