Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Οι πέντε όροι Βενιζέλου για να ψηφιστούν τα μέτρα από το ΠΑΣΟΚ...


Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείριση και να πεθάνει ο ασθενής, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του.
Πέντε όρους, προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να ψηφίσει τα μέτρα του νέου πακέτου, έθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του στην ΚΟ του Κινήματος, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Μπάσκετ: Ο Άρης θα τιμήσει τον Νίκο Γκάλη

Παιχνίδι προς τιμήν του Νίκου Γκάλη θα διοργανώσει η ομάδα μπάσκετ του Άρη. Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του προέδρου της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, Λευτέρη Αρβανίτη με τον θρύλο του ελληνικού μπάσκετ.

Η συζήτηση του ισχυρού άνδρα των «κίτρινων» με τον Γκάλη κινήθηκε γύρω από ζητήματα που αφορούν το ελληνικό μπάσκετ και την ομάδα της Θεσσαλονίκης ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν να

Συνεχίζεται η δίκη του πρώην δημάρχου



Με την κατάθεση της οικονομικής επιθεωρήτριας, Αναστασίας Τσεμπερά, συνεχίστηκε σήμερα για 4η μέρα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης, η πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 51,4 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΕΔΕ στη ΝΕΤ-Δεν λέει δελτίο η Στάη



Αναβρασμός επικρατεί στο ραδιοτηλεοπτικό μέγαρο. Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός διευθυντής Αιμίλιος Λιάτσος, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Νίκος Σίμος, ο Βασίλης Θωμόπουλος Διευθυντής Ειδήσεων της ΝΕΤ και η γνωστή δημοσιογράφος Έλλη Στάη. Αποφασίστηκε να διενεργηθεί ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ της Έλλης Στάη και του Βασίλη Θωμόπουλου

Αυτοκτόνησε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής



Αυτοκτόνησε ο Λεωνίδας Τζανής, πρώην υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1999-2001.
 Τον αυτόχειρα βρήκε η σύζυγός του κρεμασμένο μέσα στο σπίτι τους στον Βόλο.
Ο Τζανής ελεγχόταν από το Σ.Δ.Ο.Ε  αφού το όνομά του εμφανιζόταν στη λίστα των 36 πολιτικών πρόσώπων που εμπλέκονται σε υποθέσεις παράνομου πλουτισμού.

Αναζητώντας ίχνη


Το περίφημο ναυάγιο των Αντικυθήρων και πάλι στο προσκήνιο, καθώς το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole Μασαχουσέτης σε συνεργασία με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων ψάχνουν για αρχαία απομεινάρια. 


Χάσατε την πτήση σας; Αποζημιώνεστε!



Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου λέει οτι αν επιβάτης χάσει την πτήση transit εξαιτίας καθυστέρησης ή αν ακυρωθεί η πτήση του λόγω απεργίας παίρνει αποζημίωση.


Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι οι επιβάτες πτήσεων οι οποίες αποτελούνται από διαδοχικές διαδρομές πρέπει να αποζημιώνονται όταν λόγω καθυστέρησης σε μία πτήση, για την οποία ευθύνεται η αεροπορική εταιρία, χάνουν την επόμενη πτήση. 

Τους απαγόρευσαν την είσοδο σε εστιατόριο γιατί... έτρωγαν πολύ!


Κι όμως ένα εστιατόριο απαγόρευσε την είσοδο σε δύο άνδρες επειδή έτρωγαν πολύ και...δεν άφηναν φιλοδώρημα!

Υπάρχει όριο στο (ξανα)γέμισμα του πιάτου στα εστιατόρια με μπουφέ; Και όμως υπάρχει. Εστιατόριο στη Βρετανία, που φημίζεται για την απεριόριστη πρόσβαση στον μπουφέ του, απαγόρευσε για πάντα την είσοδο σε δύο φίλους.

Zήτησαν συγγνώμη από την Τουρκία



Η Συρία ζήτησε συγγνώμη μέσω του ΟΗΕ στην Τουρκία για τη ρίψη ενός όλμου στο τουρκικό έδαφος, από τον οποίο έχασαν χθες τη ζωή τους πέντε Τούρκοι άμαχοι στη νοτιοανατολική Τουρκία, και δεσμεύτηκε ότι δεν θα επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάι.

ΙΟΒΕ: Αμετάβλητο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, με πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης


Στα επίπεδα του Ιουλίου παρέμεινε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο, διαμορφούμενος στις 76,1 μονάδες, σύμφωνα με την έρευνα οικονομικής συγκυρίας που εκπονεί το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ...

Τα όσα συνέβησαν εχθές είναι χαρακτηριστικά της πολιτικής υποκρισίας που διέπει μέρος του σημερινού πολιτικού συστήματος. Μια κακή ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, στάθηκε ικανή προκειμένου να βγούν στην επιφάνεια μίση
και πάθη. Κορυφαία στελέχη προχώρησαν σε αναφορές για την απαξίωση του συγκεκριμένου πολιτικού συστήματος, χωρίς καμία αναφορά στο παρελθόν τους. Και σε αυτό το σημείο έγκειται η πολιτική υποκρισία. Γιατί πολύ απλά, είναι τα ίδια πρόσωπα που κυβέρνησαν τον τόπο τα τελευταία χρόνια ως Υπουργοί συμμετέχοντας οι ίδιοι σε κρίσιμες

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης σε ρόλο πρωταγωνιστή

Μια καινοτόμα πρωτοβουλία που βάζει
τους δημότες σε ρόλο πρωταγωνιστή στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του αστικού περιβάλλοντος και του σχεδιασμό των οδών της περιοχής τους, οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και τη ΧΑΝΘ, την ενεργή συμμετοχή της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ. Πρόκειται για το Εργαστήριο Συμμετοχικού Σχεδιασμού με τίτλο «Είμαι Πολίτης όχι απλά Κάτοικος» που

Ευ. Βενιζέλος: «Υπό ποιες προϋποθέσεις θα ψηφίσουμε τα μέτρα» Μ. Χρυσοχοΐδης: «Υο να θέτουμε όρους συνιστά αλλαγή στρατηγικής, δεν θα το στηρίξω»




Ευ. Βενιζέλος: «Υπό ποιες προϋποθέσεις θα ψηφίσουμε τα μέτρα»



 
 
Τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα ψηφίσει το ΠαΣοΚ το πακέτο των μέτρων περιέγραψε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος στην εισήγηση του προς την Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

«
Αν και οι τρεις αρχηγοί συμφωνήσαμε σε κάποιους βασικούς άξονες μαθαίνουμε τώρα ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις σε συζητήσεις που γίνονται με την τρόικα. Μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα άλλο πακέτο μέτρων. Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείρηση και να πεθάνει ο ασθενής»,  επισήμανε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

Υπ.Οικονομικών:Δεν έχουμε ενημέρωση για τα 600δισ.



Ουδεμία πρόταση, προσφορά ή ενημέρωση έχει γίνει στο υπουργείο και στην κυβέρνηση γενικότερα, σε σχέση με τα φημολογούμενα 600 δισ. ευρώ, τα οποία υποτίθεται ότι έχουν συγκεντρωθεί για να επενδυθούν στην Ελλάδα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Η απάντηση του ΣΔΟΕ στον Καρχιμάκη



Στον Μιχάλη Καρχιμάκη απάντησε το ΣΔΟΕ, μετά από εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία του, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για τα έγγραφα που τον αφορούν. Στην απάντηση του ΣΔΟΕ, προς τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, πως το όνομά του δεν περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων που ερευνώνται.
"Σε σχέση με όσα αναφέρονται από εσάς στην ανωτέρο εξώδικη δήλωσή σας δεν υφίσταται δημόσιο έγγραφο  "Λίστα" στην υπηρεσία μας στην οποία αναγράφεται το όνομά σας" , αναφέρεται χαρακτηριστικά στην

EΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ Ο ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

Επέστρεψε στα καθήκοντα του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και από σήμερα βρίσκεται στη θέση του στη Βουλή. Όπως ο ίδιος ανέφερε, τηλεφώνησε νωρίς το πρωί στους εκπροσώπους των κομμάτων και τους ενημέρωσε ότι
μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις και το πόρισμα του ΣΔΟΕ που δεν εντοπίζει εμπλοκή του, αποφάσισε να επιστρέψει στα καθήκοντα του. Μάλιστα πρόσθεσε ότι σε αυτό το

Ναρκωτικά και όπλα στον Κορινό Πιερίας


Κεντρική Μακεδονία Ναρκωτικά και όπλα στον Κορινό Πιερίας
Συνελήφθη προχθες (02.10.2012.) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 33 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στον Κορινό Πιερίας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε αστυνομικού έλεγχο του 33χρονου και του σπιτιού του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Γιορτή μουσταλευριάς στη Νιγρίτα Σερρών


Κεντρική Μακεδονία Γιορτή μουσταλευριάς στη Νιγρίτα Σερρών
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος γυναικών Νιγρίτας «Η Γερακίνα» διοργανώνει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στις 17:30, στον ΑΥΛΕΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΚΑΜΑΡΑ Α, ΣΤΗΝ ΝΙΓΡΙΤΑ ΣΕΡΡΩΝ, τη μεγάλη της εκδήλωση, της μουσταλευριάς, για μια γνωριμία του χώρου της αλλά και ταυτόχρονα της υπέροχης γεύσης, αυτού του εδέσματος.

Υπό κατάληψη 30 σχολεία στη Θεσσαλονίκη


Κεντρική Μακεδονία Υπό κατάληψη 30 σχολεία στη Θεσσαλονίκη
Περισσότερα από 30 σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, της  βρίσκονται σε κατάληψη από μαθητές που διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές.

Οι πρώτες καταλήψεις σχολείων ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ορισμένα από τα σχολεία είναι εμποδιζόμενα από καταλήψεις που πραγματοποιεί κάποιο συστεγαζόμενο σχολείο.

1ο Τουρνουά Σκραμπλ Βέροιας Στην Ελιά


Κεντρική Μακεδονία 1ο Τουρνουά Σκραμπλ Βέροιας Στην Ελιά
Η νέα αγωνιστική περίοδος στο ελληνικό σκραμπλ, κάνει φέτος πρεμιέρα από την πόλη της Βέροιας.

Η Πανελλήνια Ένωση Σκραμπλ σε συνεργασία με τον νεοσύστατο Όμιλο Σκραμπλ Βέροιας, διοργανώνει το 1ο Τουρνουά Σκραμπλ Βέροιας, το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου 2012, στο Τουριστικό Περίπτερο Ελιάς (Πολυχώρος Ελιά), στο πιο κεντρικό σημείο της Βέροιας.

Συλλήψεις για χρέη σε Σέρρες και Κατερίνη


Κεντρική Μακεδονία Συλλήψεις για χρέη σε Σέρρες και Κατερίνη
Συνελήφθη χθες (03.10.2012) το πρωί, στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας ημεδαπός 60 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 62.106,17 ευρώ.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

«ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ» «Φέρτε τη λίστα στη Βουλή» ζήτησε ο Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ομερτά


«Φέρτε τη λίστα στη Βουλή» ζήτησε ο Τσίπρας, κάνοντας λόγο για ομερτά
«Η Ισπανία πήρε 6 δισ. από τις λίστες. Κρύβατε τις λίστες, είστε υπόλογοι απέναντι στους Ελληνες πολίτες», τόνισε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στο θέμα με τη λίστα των μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, το οποίο προκαλεί έντονους κλυδωνισμούς στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση Σαμαρά.

Σε αναβρασμό η πολιτική ζωή με τη λίστα Λαγκάρντ


Σε αναβρασμό η πολιτική ζωή με τη λίστα Λαγκάρντ
Σε αναβρασμό βρίσκεται η πολιτική ζωή του τόπου εξαιτίας της λίστας Λαγκάρντ που επανεμφανίστηκε μετά από δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι πήρε στο σπίτι του τη λίστα με τα 1.990 ονόματα, ενώ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιώργος Καπελέρης, που κλήθηκε χθες από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τις λίστες που κυκλοφορούν, αλλά και για την περίφημη λίστα Λαγκάρντ, είπε ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού πήρε στα χέρια του τη λίστα Λαγκάρντ, επέλεξε ο ίδιος ονόματα από τη λίστα και δεν την έδωσε ποτέ ολόκληρη στον ίδιο.

Δικαιώθηκε φούρναρης με 1.500.000 ευρώ χρέος σε τράπεζες


Δικαιώθηκε φούρναρης με 1.500.000 ευρώ χρέος σε τράπεζες
Ανακουφίστηκε ένας υπερχρεωμένος πολύτεκνος φούρναρης από το Ρέθυμνο μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου που απαγορεύει -με προσωρινή διαταγή- οποιαδήποτε δυσμενή μεταβολή στην πραγματική και νομική κατάσταση της περιουσίας του (επιβάρυνση ή απομείωση αυτής), την εγγραφή προσημείωσης υποθήκης και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων καθώς και την επίδοση διαταγής πληρωμής με επιταγή προς εκτέλεση, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης που έχει προσδιοριστεί από το Ειρηνοδικείο Μυλοποτάμου την 1η Απριλίου 2013.

WSJ: «Ο Σαμαράς είναι το καλύτερο λιμάνι σε αυτή την καταιγίδα»


WSJ: «Ο Σαμαράς είναι το καλύτερο λιμάνι σε αυτή την καταιγίδα»
Την εύνοια των ξένων ηγετών φαίνεται να έχει κερδίσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος από επικριτής του ευρωπαϊκού σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα, έχει γίνει πλέον ο πλέον αξιόπιστος άνθρωπος για την Ευρώπη προκειμένου να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας, ο Έλληνας πρωθυπουργός βιώνει μια μεγάλη μεταμόρφωση. «Από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία ο 61χρονος κ. Σαμαράς έχει προσπαθήσει να επιβάλλει τα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου να ικανοποιηθούν οι δανειστές της χώρας και παρά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό» τονίζει ο αρθρογράφος.

Ο Τύπος της Πέμπτης


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανοίγει ο δρόμος για επενδύσεις
Η εφημερίδα γράφει ότι « επικίνδυνα κλυδωνίζεται το ΠΑΣΟΚαπό τις εξελίξεις της υπόθεσης που έσκασε σαν βόμβα στο πολιτικό σκηνικό με την περίφημη λίστα Λαγκάρντ.Ο Βενιζέλος συγκαλεί εκτάκτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού προανήγγειλε ο Λοβέρδος ».

H Τρόικα ζητά να λειτουργούν τα καταστήματα και τις Κυριακές


Με στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού αλλά και της απασχόλησης τα μέλη της Τρόικα αναμένεται να προτείνουν στον Κωστή Χατζηδάκη στην επόμενη συνάντηση τους στο υπουργείο Ανάπτυξης την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.

Φέτος σε διαθεσιμότητα, το 2014 οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων


Καμία διάθεση συμβιβασμού από την τρόικα σε ό,τι αφορά τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, παρά τη σθεναρή αντίσταση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη. 

Σύμφωνα με Το Βήμα, η λύση που φαίνεται να προκρίνεται είναι να τεθούν σε διαθεσιμότητα 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στο 2013 και να απολυθούν το 2014. 

Η λίστα με τους “φτωχούς” εκατομμυριούχους που έστειλαν χρήματα στο εξωτερικό



Δήλωναν εισόδημα 400 ευρώ και έστελναν έξω 10.000.000 ευρώ! - Στην “τσιμπίδα” του ΣΔΟΕ 54.000 άτομα - Ρεκόρ φυγής χρημάτων το 2010 λόγω φόβου χρεοκοπίας


Μπορεί η λίστα Λαγκάρντ να έμεινε θαμένη, υπάρχει όμως και ένα cd. Αυτό που περιλαμβάνει 54.000 ονόματα Ελλήνων που σήκωσαν λεφτά από τις ελληνικές τράπεζες και τα φυγάδευσαν στο εξωτερικό φοβούμενοι έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ή χρεοκοπία.

Στην Γουμένισσα το κλιμάκιο Ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ, την Κυριακή.


Συνεχίζει τις διαδικασίες Ανασυγκρότησης  το ΠΑΣΟΚ Κιλκίς,καθώς την Κυριακή 7 Οκτωβρίου  Κλιμάκιο με επικεφαλής τον υποψήφιο Βουλευτή Α Θεσσαλονίκης και πρώην Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης Χρήστο Παπαστεργίου  στο οποίο συμμετέχουν το  μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Καρασαββίδου και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών Χρήστος  Γεωργιάδης  θα επισκεφθεί τη Γουμένισσα.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

«Γίνεται απόπειρα διάλυσης του θεσμικού ιστού της χώρας και της παράταξης, αλλά θα αντέξουμε», υποστήριξε με έμφαση ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη «λίστα Λαγκάρντ», σε συνέντευξή του στο δελτίο του Mega. Η απόφαση του κ. Βενιζέλου να συγκαλέσει σήμερα εκτάκτως την ΚΟ του κόμματος στην Ιπποκράτους και όχι στη Βουλή, είναι για τους γνωρίζοντες μία πρωτοβουλία που ελήφθη για να βάλει φρένο στις φυγόκεντρες δυνάμεις. Χθες, μέσα σε ελάχιστες ώρες και ενώ το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ..

Στα σχέδια της κυβέρνησης για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας θα αναφερθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο πλαίσιο ομιλίας του σε εκδήλωση για τα 125 χρόνια της εφημερίδας Ιnternational Herald Tribune που θα διεξαχθεί αύριο στο Παρίσι.
Στη σχετική συζήτηση, με τίτλο ''Αποκαθιστώντας την ευρωπαϊκή