Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Η πρώτη χρεοκοπία ήταν ελληνική!


χρεοκοπία
Μπορεί να βιώνουμε έντονα σήμερα τον εφιάλτη της κρίσης, αλλά η ιστορία διδάσκει ότι η πρώτη επίσημη χρεωκοπία που καταγράφηκε, παγκοσμίως, συνέβη και πάλι στην Ελλάδα το 454 π.Χ.
Τον 4ο αιώνα π.Χ. στον Ναό του Απόλλωνα στη Δήλο βρίσκονταν οι θησαυροί της συνομοσπονδίας των ελληνικών πόλεων-κρατών κάτω από την ηγεσία της Αθήνας.

Πρώτες βοήθειες για τα 5 συνηθέστερα ατυχήματα


πρώτες βοήθειες
«Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος», λέει η σοφή ρήση και τα καθημερινά ατυχήματα είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματά της. Ξέρετε τι να κάνετε σε περίπτωση που κοπείτε, καείτε ή χτυπήσετε;
Αν κοπείτε
Στην περίπτωση, που κατά λάθος κοπείτε με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, πάρτε μία καθαρή πετσέτα ή κάποια αποστειρωμένη γάζα και τοποθετήστε τη πάνω στην πληγή, πιέζοντας.

Χαμογέλασέ μου να σου πω πόσο θα ζήσεις


xamogelo_231035225.jpg
Είναι δυνατόν ένα χαμόγελο να καθορίζει το πόσο θα ζήσουμε και πόσο επιτυχημένοι θα είμαστε στη ζωή μας; Κι όμως μπορεί, όπως αποδείχθηκε μετά από μελέτες.

Σύμφωνα με τον Ron Gutman απόφοιτο του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και μέλος της επιστημονικής ομάδας του Χάρβαρντ που αφορά νέες τεχνολογικές εφαρμογές στην ιατρική (SMARrt Initiative), ο τρόπος και η συχνότητα που χαμογελάμε καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της ζωής και της υγείας μας.

Ένα παράξενο έθιμο μετά την εκλογή του Πάπα


Ένα παράξενο έθιμο μετά την εκλογή του Πάπα
Την φράση νομίζει ότι έχει πιάσει τον πάπα από τ’ @ρχίδι@ την έχετε ακούσει; Αυτό που ίσως δεν ξέρετε ειναι ότι δεν έχει βγει καθόλου τυχαία! Μάλιστα, είναι και πάρα πολύ επίκαιρη!

Το έθιμο ξεκίνησε από τον μεσαιωνικό θρύλο, την πάπισσας Ιωάννα, η οποία έγινε γνωστή από το μυθιστόρημα τού Εμμανουήλ Ροΐδη Πάπισσα Ιωάννα – Η Μεσαιωνική μελέτη.

Βατικανό: Ο Καρδινάλιος Μπεργκόλιο ο νέος Πάπας.


Βατικανό: Ο Καρδινάλιος Μπεργκόλιο ο νέος Πάπας. Live
Νέος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ο Αργεντινός Ζορζ Μάριο Μπεργκόλιο, ο οποίος θα λάβει το όνομα Φραγκίσκος και είναι 76 ετών.
Ο 266ος νέος Πoντίφικας είναι ο αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες, Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο που είναι και ο πρώτος που κατάγεται από τη Λατινική Αμερική, από την Αργεντινή!

Τρεις βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν υπέρ του Κασιδιάρη


Τρεις βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν υπέρ του Κασιδιάρη
Τρεις βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά της άρσης της ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη. Ποιοι είναι αυτοί; Ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καράμπελας και ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ιωαννίδης .

"Ήθελα να του δώσω μια τελευταία ευκαιρία να ζητήσει συγνώμη εκτός δικαστικών αιθουσών" δήλωσε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Hλεκτρόδια για την αντιμετώπιση της νευρικής ανορεξίας


Hλεκτρόδια για την αντιμετώπιση της νευρικής ανορεξίας
Μια νέα προοπτική για την αντιμετώπιση της σοβαρής νευρικής ανορεξίας δίνεται με πειραματική μέθοδο εμφύτευσης ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο, σύμφωνα με καναδική έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Lancet».

H μέθοδος διέγερσης του εγκεφάλου με την τοποθέτηση ηλεκτροδίων έχει ήδη δοκιμαστεί σε περιπτώσεις ασθενών με Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ, ακόμη και παράλυσης.

Ποδήλατο: ολική επαναφορά


Ποδήλατο: ολική επαναφορά
Η ζωή μας έχει γίνει ούτως ή άλλως... «ορθοπεταλιά». Μήπως όμως ετούτη την άνοιξη μπορούμε να ελπίσουμε σε ένα οικονομικά ελαφρύτερο πετάλι, ει δυνατόν με ηλεκτρική υποβοήθηση; Η παγκόσμια «ολική επαναφορά του ποδηλάτου» λέει ναι: καινοτομίες στον σχεδιασμό και στις επιδόσεις του πιο πιστού τεχνολογικού φίλου του ανθρώπου ανοίγουν διάπλατα τις προοπτικές για άνετη μετακίνηση στην πόλη, χωρίς τέλη, φόρους και θυσίες ευρώ στον βωμό των υδρογονανθράκων.

Η έλλειψη ύπνου στοιχίζει ακριβά στις γυναίκες


Η έλλειψη ύπνου στοιχίζει ακριβά στις γυναίκες
Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες από ό, τι τους άνδρες, τόσο από πλευράς διάθεσης όσο και από πλευράς υγείας υποστηρίζει νέα αμερικανική μελέτη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών του Πανεπιστημίου Ντιούκ, στη Βόρεια Καρολίνα, οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο σε σχέση με τους άνδρες, γεγονός που σημαίνει ότι οποιεσδήποτε «εκπτώσεις» υπό μορφή ωρών τους κοστίζουν τελικά πολύ ακριβά.

Πώς να καταναλώνετε λιγότερη βενζίνη στο αυτοκίνητο


Οδηγήστε οικονομικά μέσα στην πόλη ή την εθνική και γλιτώστε βενζίνη και χρήματα! Πολλοί οδηγούν “σπασμοδικά”, χωρίς να γνωρίζουν οτι είναι σε θέση να καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε αρκετή βενζίνη στο αυτοκίνητο σας, ακόμα και αν οδηγήσετε πιο πολλά χιλιόμετρα.
Βάλτε μεγαλύτερη ταχύτητα από την ιδανική!

Το “You in Greece” στα χειρότερα σλόγκαν τουριστικής καμπάνιας σύμφωνα με το CNN


Ανάμεσα στα χειρότερα σλόγκαν της χρονιάς για τουριστικές καμπάνιες χωρών συμπεριέλαβε η ταξιδιωτική έκδοση του CNN το ελληνικό «You in Greece» του ΕΟΤ.
Ο συντάκτης μάλιστα χρησιμοποίησε αρκετές ειρωνικές και περιπαιχτικές εκφράσεις ερωτώμενος  ανάμεσα στα άλλα: «Έχουν τη Σαντορίνη και το μόνο που μπορούν να σκεφτούν είναι το «Υοu are here»;

Η πιο ζεστή ημέρα του χειμώνα ηταν η Δευτέρα


Η πιο ζεστή ημέρα του φετινού χειμώνα ήταν η Δευτέρα, καθώς τόσο στην Αθήνα όσο και άλλες περιοχές της χώρας, το θερμόμετρο έφθασε τους 25 βαθμούς, δηλαδή μέχρι και 7 βαθμούς πάνω από τη μέση μέγιστη θερμοκρασία που καταγράφεται τον μήνα Μάρτιο.
Σύμφωνα με τα tanea.gr, στην Αθήνα ο υδράργυρος έδειξε 22 βαθμούς ενώ οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Ηράκλειο και τα Χανιά, με τη θερμοκρασία να φθάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι κακοί του αρχαίου κόσμου


Μοχθηροί, αιμοδιψείς και ακραία βάρβαροι...
Η Ιστορία συχνά επαναλαμβάνεται, ιδιαίτερα όταν είναι να φέρει δεινά στην οικουμένη.

Και βέβαια είναι υπερπλήρης από φοβερά και τρομερά γεγονότα και αδίστακτους ανθρώπους που αφέθηκαν να τους κυριεύσει το κακό.

Η ψυχολογία της Απόκριας!Ανακαλύψτε τι κρύβεται πίσω από τις αποκριάτικες στολές!


Γράφει η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια,MSc Βασιλική Κ. Μαργέτη | psy-therapy.gr


Oι πρώτες αποκριάτικες στολές, εκείνες των παιδικών χρόνων, δεν ξεχνιούνται εύκολα! 
Πιο συγκεκριμένα, αυτό που μένει χαραγμένο στη μνήμη είναι τα συναισθήματα χαράς και έντονου ενθουσιασμού για τη στολή και για όλα τα συνοδευτικά αξεσουάρ της και επιπλέον, η ευκολία με την οποία ένα παιδί «μπαίνει στο ρόλο» του ήρωα που υποδύεται για όση ώρα φοράει τη στολή του!

Ζούσε πάνω σε δέντρο για 15 μήνες


Ο λόγος για την Μιράντα Γκίμπσον, μια ακτιβίστρια που θέλησε με την πράξη της αυτή να δώσει το δικό της μήνυμα και να κάνει τον αγώνα της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Πέθανε ο τελευταίος επιζών των αξιωματικών που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Χίτλερ


Ο Ίβαλντ Χένριχ Βον Κλάιστ, το τελευταίο εν ζωή μέλος της ομάδας αξιωματικών που προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, έφυγε από τη ζωή στα 90 του χρόνια, όπως αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΣΥΡΙΖΑ: Για τις επιθέσεις στα πολιτικά γραφεία της ΝΔ


ΣΥΡΙΖΑ: Για τις επιθέσεις στα πολιτικά γραφεία της ΝΔ
Η Κουμουνδούρου σχολίασε τις επιθέσεις στα πολιτικά γραφεία των τριών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.


Αναλυτικά το σχόλιο του γραφείου Τύπου: 



«Οι εμπρηστικές επιθέσεις σε γραφεία βουλευτών της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον πολιτικό αγώνα ενάντια στο μνημόνιο και τους εκφραστές του και μας βρίσκουν απέναντί τους. 

ΝΔ: "Τριπλή απόπειρα νέας τραγωδίας διαστάσεων Marfin"


ΝΔ: "Τριπλή απόπειρα νέας τραγωδίας διαστάσεων Marfin"
Τις εμπρηστικές επιθέσεις στα πολιτικά γραφεία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη και των βουλευτών της Ν.Δ. Κώστα Γκιουλέκα και Γιώργου Ορφανού στη Θεσσαλονίκη καταδικάζει με ανακοίνωση της η Διοικούσα Επιτροπή νομού Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. η οποία επισημαίνει: «Χθες η Θεσσαλονίκη βίωσε την τριπλή απόπειρα πρόκλησης μιας νέας τραγωδίας, διαστάσεων Marfin! Οι εμπρηστικές επιθέσεις ήταν τυφλές τρομοκρατικές επιθέσεις, με πρόθεση την πρόκληση θυμάτων.

Άρση ασυλίας και για τον Ταμήλο


Άρση ασυλίας και για τον Ταμήλο
Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Ταμήλου αποφάσισε σήμερα η ολομέλεια της Βουλής με 170 ψήφους «υπέρ», 32 «κατά» και 7 «παρών».

Η άρση της ασυλίας πραγματοποιήθηκε για υπόθεση οφειλών στο ΙΚΑ δημοτικών επιχειρήσεων στα Τρίκαλα επί των ημερών του Μιχάλη Ταμήλου στο δήμο.

Άρση ασυλίας για τον Ηλία Κασιδιάρη


Άρση ασυλίας για τον Ηλία Κασιδιάρη
Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής (205 υπέρ, 3 κατά,1 λευκό) για το χαστούκι που έδωσε εκείνος στη Λιάνα Κανέλλη κατά τη διάρκεια της συζήτησής τους στην πρωϊνή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

«Ναι, ζητώ την άρση της ασυλίας μου για να λάμψει η αλήθεια. Όμως να πω ότι είναι η πέμπτη ψηφοφορία που γίνεται για βουλευτές της Χρυσής Αυγής ενώ άλλες παρόμοιες υποθέσεις που αφορούν σε βουλευτές άλλων κομμάτων αραχνιάζουν στα συρτάρια των εισαγγελέων.

Ανησυχία Βενιζέλου - Κουβέλη για την εμπλοκή με την τρόικα


Ανησυχία Βενιζέλου - Κουβέλη για την εμπλοκή με την τρόικα
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά είχε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά την αναβολή της συνάντησης με την τρόικα για απόψε, προκειμένου να μάθει τον λόγο για τον οποίο δεν κατέστη εφικτό αυτή να γίνει χθες.

Παρά τα καθησυχαστικά λόγια πάντως και το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου ότι απλά δεν είχαν ολοκληρώσει τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα το έργο τους, η ΔΗΜΑΡ άφησε σαφείς αιχμές κατά των δανειστών μας, «θυμίζοντάς» τους με νόημα ότι είναι και... εταίροι μας στο πλαίσιο της ΕΕ.

Κρίσιμο ραντεβού Σαμαρά - τρόικας. Οι κόκκινες γραμμές


Κρίσιμο ραντεβού Σαμαρά - τρόικας. Οι κόκκινες γραμμές
Όλα στο τραπέζι θα βρίσκονται στην συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός στις 7 το απόγευμα με την τρόικα. Στις διαπραγματεύσεις που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι εκπρόσωποι των δανειστών με το οικονομικό επιτελείο και με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν βρέθηκε η χρυσή τομή και τώρα ο Αντώνης Σαμαράς καλείται να κλείσει όσα μέτωπα παραμένουν ανοικτά.

Το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ


Το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ
Το μοντέλο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την Αλεξανδρούπολη. «Η ανάπτυξη δεν είναι συνώνυμο της καταστροφής. Η ανάπτυξη είναι το αντίθετο της καταστροφής, όταν γίνεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, με σχεδιασμό την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών, του ανθρώπινου δυναμικού και έχει στόχο τη διαρκή κοινωνική ανταποδοτικότητα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και επανέλαβε ότι η ανάπτυξη δεν περνά μέσα από τα μνημόνια των δανειστών της χώρας.

Βολές Σαμαρά κατά άκρας αριστεράς και άκρας δεξιάς


Βολές Σαμαρά κατά άκρας αριστεράς και άκρας δεξιάς
Βολές κατά της άκρας αριστεράς και κατά της άκρας δεξιάς εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απευθύνοντας χαιρετισμό σε ημερίδα της ΟΝΝΕΔ με θέμα τη βία των άκρων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «η άκρα αριστερά συναντά την αναρχία, με τον λαϊκισμό να αποτελεί τον συνδετικό τους κρίκο», συμπληρώνοντας πως «δυστυχώς ο λαϊκισμός όταν συνδυάζεται με την απόγνωση και τη δημαγωγία μπορεί να γίνει περισσότερο επικίνδυνος».

ΔΕΗ: Ετοιμάζουν νέα ρύθμιση οφειλών


ΔΕΗ: Ετοιμάζουν νέα ρύθμιση οφειλών
Δραματικές διαστάσεις παίρνει ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των απλήρωτων λογαριασμών της ΔΕΗ, ο οποίος πλέον έχει ξεπεράσει τις 500 χιλιάδες (!), ενώ οι εντολές αποκοπές ρεύματος αγγίζουν τις 400.000... Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», σε κατάσταση πανικού, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού καταφεύγει σε «λύσεις τσιρότο», προκειμένου να αποφύγει το οικονομικό κραχ και να συμμαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερες από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ανδρέας Παπανδρέου : Η γέννηση ενός Έλληνα Δημοκράτη


Ανδρέας Παπανδρέου : Η γέννηση ενός Έλληνα Δημοκράτη
Είμαι άνθρωπος με πολλά πάθη που προσπαθώ να τα κρύψω συνήθιζε να λέει  ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου, σύμφωνα με τη νέα βιογραφία του που κυκλοφορεί ήδη στο εξωτερικό με τον τίτλο «Ανδρέας Παπανδρέου: Η γέννηση ενός Έλληνα Δημοκράτη και ανορθόδοξου πολιτικού»

Σε ελεύθερη πτώση οι μισθοί στην Ελλάδα


Σε ελεύθερη πτώση οι μισθοί στην Ελλάδα
Μειώσεις μισθών έως 30,4% έφεραν οι επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις και έως 28,3% οι μερικής και εκ περιτροπής συμβάσεις το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας. Συνολικά 75.277 επιχειρήσεις συμφώνησαν, μέσω συμβάσεων ευέλικτων μορφών απασχόλησης, μειώσεις αποδοχών από 5,3% έως 30,4% για 355.397 εργαζομένους.

ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗΓΟ Η ΡΙΚΣΣΥ...


Μόνο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και όχι αρχηγό θα έχει σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο η νέα κοινοβουλευτική ομάδα, στη συγκρότηση της οποίας θα προχωρήσουν δέκα ανεξάρτητοι βουλευτές.
 Όπως σημείωσε ο ιδρυτής της ΡΙΚΣΣΥ, μιλώντας στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», εκτός από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, την ομάδα θα εκπροσωπεί κατά περίπτωση και όποιος θεωρείται καταλληλότερος για να τοποθετηθεί για ένα θέμα που συζητείται

Αλλαγές στη φορολόγηση των αυτοκινήτων




Αλλαγές στoν τρόπο φορολόγησης των αυτοκινήτων - που βασίζεται τώρα στον κυβισμό - προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, επισημαίνοντας ότι βασικό κριτήριο πρέπει να αποτελέσει και η εργοστασιακλή αξία του οχήματος.

Σε ποιους κλάδους θα γίνουν προσλήψεις το επόμενο τρίμηνο

Σύμφωνα με τη Manpower Hellas κάτι φαίνεται να αλλάζει
στην αγορά εργασίας μέσα από την τριμηνιαία έρευνά της για τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά εργασίας. Καταγράφοντας τις προθέσεις των εργοδοτών για το επόμενο χρονικό διάστημα, προβλέπει ότι θα γίνουν προσλήψεις στους 8 από τους εννέα κλάδους που παρακολουθεί μέσω της έρευνας. Ποιοι είναι αυτοί οι κλάδοι και τι πρέπει να προσέξουν όσοι αναζητούν μια θέση

Πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα, που προβλέπει την πεντάμηνη απασχόληση στους δήμους, ανέργων που ζουν σε νοικοκυριά χωρίς ούτε ένα εργαζόμενο, κατήρτισε ο ΟΑΕΔ και το υπέβαλε
στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  το σχέδιο εκπονήθηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Σχεδίου Απασχόλησης του υπουργείου για την

[Στίγμα] Λογαριασμό σε ποιον δίνει;

Παπαχρήστος Γιώργος Χρ.Του Γιώργου Παπαχρήστου

Να το πάρουμε από την αρχή. Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση συνεργασίας τριών κομμάτων. Τα κόμματα αυτά είναι η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Σωστά μέχρι εδώ; Ωραία. Πάμε παρακάτω. Τα μέλη της κυβέρνησης αναφέρονται για ό,τι κάνουν στον Πρωθυπουργό, ή στους εντεταλμένους από εκείνον υπουργούς και στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου. Εντάξει και με αυτό; Πολύ ωραία, συνεχίζουμε: όταν ένα μέλος της κυβέρνησης παίρνει αποφάσεις οι οποίες έχουν εξόφθαλμα το στοιχείο της κομματικοποίησης της κρατικής μηχανής, σε ποιον δίνει αναφορά; Ποιος εγκρίνει τις αποφάσεις του; Και ποια ακριβώς είναι η συμμετοχή σε

Ο Βενιζέλος και οι εντυπωσιακές γυναίκες του ΠΑΣΟΚ


o-venizelos-kai-oi-entyposiakes-gynaikes-toy-pasok-ektenes-fotoreportazΣτιγμές χαλάρωσης έζησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και οι γυναίκες που εξελέγησαν στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος, στο δείπνο που τους παρέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας.

Η «ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Σήμερα η νεολαία, αύριο η Κεντρική επιτροπή


simera-i-neolaia-aurio-i-kentriki-epitropiΤον γραμματέα της εκλέγει σήμερα -παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου- η νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Όπως όλα δείχνουν νέος γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου που αναδείχθηκε στο θυελλώδες συνέδριό της θα εκλεγεί ο Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και ο μοναδικός

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2013 : ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ


Οι αλλαγές στον αριθμό των εισακτέων δημιουργούν νέα δεδομένα για τις βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ευνοημένοι εμφανίζονται οι υποψήφιοι του 2ου, του 4ου και του 5ου πεδίου. Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για τις
θέσεις εισακτέων ανά τμήμα στην κατηγορία του 90% φέρνει ανατροπές σε δεκάδες τμήματα, πολλά από τα οποία είναι υψηλόβαθμα και επιλέγονται από χιλιάδες αριστούχους.
Η ανακατανομή των εισακτέων δημιουργεί προσδοκίες για

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ


«Η εθνικοποίηση των τραπεζών θα δώσει τη δυνατότητα στις τράπεζες να ασκήσουν πολιτική με κριτήρια αναπτυξιακά και όχι για το συμφέρον των μετόχων», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο ίδιος μίλησε επίσης για κατάργηση του Μνημονίου και αναδιανομή του πλούτου ως αφετηρία επανεκκίνησης της