Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Τα δάκτυλα… προειδοποιούν για καρκίνο του προστάτη


Τα δάκτυλα… προειδοποιούν για καρκίνο του προστάτη 

Συσχετισμό μεταξύ του μήκους των δακτύλων και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη εντόπισαν ερευνητές βρετανικού Πανεπιστημίου, διαπιστώνοντας πως οι άνδρες με μακριούς δείκτες έχουν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν τη νόσο.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Γουόργουικ και του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Καρκίνο διαπίστωσαν ότι οι άνδρες, των οποίων ο δείκτης είναι μακρύτερος από τον παράμεσο, έχουν ένα τρίτο (33%) λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την ασθένεια σε σχέση με όσους έχουν μακρύτερο παράμεσο έναντι του δείκτη.


Οι γυναίκες που εργάζονται πολύ το "ρίχνουν" στο φαγητό 

Οι γυναίκες που εργάζονται με εξαντλητικούς ρυθμούς ίσως είναι πιο πιθανό να καταφύγουν στο φαγητό σε στιγμές έντονου στρες, εκνευρισμού ή στεναχώριας.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει φινλανδική έρευνα, η οποία υποστηρίζει επίσης ότι οι γυναίκες που εργάζονται σκληρά είναι πιο επιρρεπείς στο ανεξέλεγκτο φαγητό, το αίσθημα ότι κάποιος δεν μπορεί να σταματήσει να τρώει μέχρι να αδειάσει το κουτί με τα μπισκότα και το ταψί με τις πατάτες.

Έργα τέχνης με το κατακάθι του καφέ


Έργα τέχνης με το κατακάθι του καφέ (2) 
Η Μαλαισιανή καλλιτέχνις Hong Yi μετατρέπει τους λεκέδες από τον πάτο του φλιτζανιού του καφέ σε εκπληκτικά έργα τέχνης. Το συγκεκριμένο έργο χρειάστηκε 12 ώρες για την ολοκλήρωση του.

Ο κουτσουρεμένος ύπνος… παχαίνει! Η κούραση μας ανοίγει την όρεξη υποστηρίζουν οι επιστήμονες


Ο κουτσουρεμένος ύπνος… παχαίνει! 

Με παραπανίσια κιλά μας «φορτώνει» ο κουτσουρεμένος ύπνος, βεβαιώνει νέα αμερικανική μελέτη. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Κλινικής Mayo στη Μινεσότα, όσοι δεν κοιμούνται επαρκώς (δηλαδή περίπου 8 ώρες) τείνουν να καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο ελλιπής ύπνος φέρνει πείνα

Οι μύγες το ρίχνουν στο ποτό μετά τη "χυλόπιτα"


Οι μύγες το ρίχνουν στο ποτό μετά τη "χυλόπιτα" : Οι αρσενικές μύγες που απορρίφθηκαν από την εκλεκτή της καρδιάς τους  πάνε να «πνίξουν» τον πόνο τους στο ποτό. Δεν πρόκειται για σκηνή από  

Οι αρσενικές μύγες που απορρίφθηκαν από την εκλεκτή της καρδιάς τους πάνε να «πνίξουν» τον πόνο τους στο ποτό. Δεν πρόκειται για σκηνή από δραματική κομεντί κινουμένων σχεδίων με φόντο το βασίλειο των εντόμων αλλά για διαπίστωση επιστημονικής μελέτης. Το ενδιαφέρον της δεν περιορίζεται απλώς στο… χαριτωμένο του θέματος: ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για την κατάθλιψη καθώς και στον περιορισμό της εξάρτησης από το αλκοόλ.

E-bike: Το μέλλον της μετακίνησης στις πόλεις;


Είναι το e-bike άραγε ο νέος άρχοντας των πόλεων; 

Στους ελληνικούς δρόμους, αυτοκίνητα και μηχανές είναι οι αδιαμφισβήτητοι κυρίαρχοι του παιχνιδιού, τα λιοντάρια και οι λύκοι των τσιμεντένιων δασών όπου κατοικούμε.

Όμως, η επανάσταση που ίσως αλλάξει αυτή τη συνήθεια έχει ήδη ξεκινήσει από τη Γερμανία, όπου ένας νέος «κυνηγός» αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς.

Καθιστική διαμαρτυρία μαθητών στο Ασβεστοχώρι


Κεντρική Μακεδονία Καθιστική διαμαρτυρία μαθητών στο Ασβεστοχώρι 

Δίωρο συμβολικό κλείσιμο των σχολείων του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης (1ο και 2ο Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και καθιστική διαμαρτυρία στον αύλειο χώρο του παλιού δημαρχείου πραγματοποίησαν γονείς και μαθητές, διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα σχολικής στέγης, αλλά και για την καθυστέρηση αποπεράτωσης του νέου σχολείου που θα αποσυμφορήσει τις υπάρχουσες σχολικές αίθουσες.

Το 2013 το Φυσικό Αέριο στο Κιλκίς....


Κεντρική Μακεδονία Το 2013 το Φυσικό Αέριο στο Κιλκίς.... 

Στο Δημαρχείο Κιλκίς βρέθηκαν την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου-μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας Δ.ΕΠ.Α κ. Ευάγγελος Κοσμάς-, προκειμένου να ενημερώσουν τη δημοτική αρχή για την πορεία των εργασιών σύνδεσης του φυσικού αερίου με την πόλη του Κιλκίς.

Σέρρες: Μείωση εως και 50% στις τιμές των φροντιστηρίων


Κεντρική Μακεδονία Σέρρες: Μείωση εως και 50% στις τιμές των φροντιστηρίων 

Τη δυνατότητα φοίτησης σε κάποιο φροντιστήριο προς ενίσχυση των ικανοτήτων τους σε κάποιο γνωστικό αντικείμενο καλούνται να θυσιάσουν οι μαθητές οι οποίοι λόγω κρίση αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα μιας και οι τσέπες των γονέων αδυνατούν να ανταποκριθούν. Τις μεγαλύτερες ζημίες σύμφωνα με τα αγοραστικά δεδομένα δέχονται τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, με τις απώλειες να υπολογίζονται στο 10-20%.

Κιλκίς: Χάθηκε ο σκύλος της Ομάδας Διάσωσης


image

Κλάπηκε στις 14 Μαρτίου 2012 από τα γραφεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κιλκίς (απέναντι από το θέατρο λόφου) το σκυλί της ομάδας... Όποιος γνωρίζει ή έχει δει κάτι να επικοινωνήσει άμεσα στα τηλ: 6970027749 και 6978705203. 

Η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά «απειλεί να φέρει το τέλος της σύγχρονης ιατρικής»


Αργά ή γρήγορα, τα βακτήρια αντιδρούν στα αντιβιοτικά αναπτύσσοντας ανθεκτικότητα 

Η ανθεκτικότητα των βακτηρίων στα αντιβιοτικά μπορεί να σημάνει το τέλος της σύγχρονης ιατρικής. Σαν να μην έφτανε η παγκόσμια οικονομική κρίση, έχει ήδη ξεκινήσει μια άλλου τύπου «κρίση», η κρίση των αντιβιοτικών η οποία μπορεί να καταστήσει αδύνατες επεμβάσεις ρουτίνας και να κάνει μια απλή γρατζουνιά εν δυνάμει θανατηφόρα! Τα εφιαλτικά αυτά σενάρια ακούστηκαν από τα πιο επίσημα χείλη, εκείνα της γενικής διευθύντριας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Μάργκαρετ Τσαν κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τις Μεταδοτικές Νόσους στην Κοπεγχάγη.

Εντολή Παπαδήμου για πάταξη της διαφθοράς στο ΥΠΑΝ


Εντολή Παπαδήμου για πάταξη της διαφθοράς στο ΥΠΑΝ : Οδηγίες για να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες διαλεύκανσης της υπόθεσης με το κρούσμα διαφθοράς που αποκαλύφθηκε στη διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, έδωσε το  

Οδηγίες για να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες διαλεύκανσης της υπόθεσης με το κρούσμα διαφθοράς που αποκαλύφθηκε στη διεύθυνση ιδιωτικών επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, έδωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προς τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. 

Ο Φλωρίδης στη νύφη του Θερμαϊκού


 

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό». Παλιό το σύνθημα, με διαχρονικά όμως μηνύματα, αφού οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον πρώην υπουργό και άλλοτε πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Φλωρίδη να είναι έτοιμος να κατέλθει στις προσεχείς εκλογές.

Σε ποια εκλογική Περιφέρεια; Όχι πια στο Κιλκίς, αλλά στη Θεσσαλονίκη. 

ΚΚΕ: Χτύπημα του λαϊκού κινήματος η απαγόρευση των διαδηλώσεων


 
Κατά της προώθησης του νομοσχεδίου για την απαγόρευση διαδηλώσεων τάσσεται η κομματική οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ αναφέροντας ότι στόχος είναι «το χτύπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος, με πρόσχημα την εκρηκτική κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας».
«Συντονισμένα η μαύρη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με το αντιδραστικό ΛΑΟΣ, την Μπακογιάννη, το ακροδεξιό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, με τη συνδρομή των ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, στοχοποιούν τις διαδηλώσεις, την ταξική πάλη, το λαό που αγωνίζεται», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Άφωνος ο οδηγός του Τσίπρα


 

Την «γκάφα» που έκανε άθελά του εξομολογήθηκε το πρωί στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έφτασε νωρίς στο Κοινοβούλιο για την ώρα του Πρωθυπουργού.

Ο κύριος Τσίπρας, βλέποντας πρωί-πρωί τον αστυνομικό-οδηγό του, τον συνεχάρη για την επιτυχία του Ολυμπιακού.

Η Ιπποκράτους θα μετρήσει το πόσοι και το ποιοι θα πάνε στις κάλπες.Αν ψηφίσουν, θα γυρίσουν...


 

Στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν ανησυχούν μόνο για το πόσοι θα πάνε στις κάλπες την Κυριακή. Περιμένουν να δουν και το ποιοι. Τους ενδιαφέρει αν θα πάνε νέοι άνθρωποι, τους ενδιαφέρει και αν θα συμμετάσχουν κορυφαία στελέχη που έχουν διαφοροποιηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όσοι πάνε στις κάλπες θα επιστρέψουν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ.

ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ.Εκκληση στελεχών του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές


Εκκληση στελεχών του ΠΑΣΟΚ για συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές 
Εκκληση στα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ για μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής, απηύθυναν οι βουλευτές Γιάννης Μαγκριώτης, Χρύσα Αράπογλου, Σπύρος Βούγιας, Εύα Καϊλή, Βασίλης Γερανίδης, Γιώργος Αρβανιτίδης και οι γραμματείς των οργανώσεων του Κινήματος στην Κεντρική Μακεδονία, Γιώργος Γεράκης, στην Α΄ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, και στη Β΄ Θεσσαλονίκης, Παντελής Κουκουλεκίδης. 

Προεκλογικός πυρετός στη ΝΔ


 

Την ερχόμενη Τετάρτη, 21 Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ.

Στις 19:30 και στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσει ομιλία ο αντιπρόεδρος του κόμματος και υπουργόςΕξωτερικών, Σταύρος Δήμας.

Απελευθερώνεται το ωράριο στα πρατήρια καυσίμων


 

Την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων καυσίμων προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Η τροπολογία ρυθμίζει επίσης τις υποχρεωτικές διανυκτερεύσεις και διημερεύσεις των πρατηρίων, που θα καθορίζονται με αποφάσεις της Περιφέρειας, ενώ για τους παραβάτες προβλέπονται πρόστιμα 15.000 - 20.000 ευρώ.

13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να επιστρέψουν... «Στο Δημόσιο τα ακίνητα της Μονής Βατοπεδίου»


 

Να επανέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου όλα τα ακίνητα που απέκτησε η Ι.Μ. Βατοπεδίου μετα τις «ανίερες» ανταλλαγές με τη λίμνη Βιστωνίδα ζητούν 13 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τροπολογία - προσθήκη  που κατέθεσαν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη λειτουργία του «Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού - Δήμητρα».

Σφαγή στο ΔΝΤ για την Ελλάδα – Ποιους είπαν Πόντιους Πιλάτους, ποιοι έριξαν «καρφιά» για Σαμαρά - Όλο το παρασκήνιο


 

Τα λεφτά τα πήραμε, η πρώτη δόση έρχεται στις 19 Μαρτίου, αλλά για να γίνουν όλα αυτά, στο ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έγινε... μακελειό! 



Οι φόβοι του Ταμείου για την εφαρμογή του προγράμματος μετά τις εκλογές δεν είναι κάτι καινούργιο. Εκφράζονται άλλωστε με κάθε ευκαιρία. Στη συνεδρίαση της Πέμπτης, όμως, υπήρξαν χώρες-μέλη του Ταμείου που είχαν συγκεκριμένες αντιρρήσεις για το νέο πρόγραμμα και τις προτάσεις της Κριστίν Λαγκάρντ. 

Τρόικα: Μακρύς ο δρόμος για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας


Τρόικα: Μακρύς ο δρόμος για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας 
«Μονόδρομο» χαρακτήρισε τη σφιχτή δημοσιονομική πολιτική για την Ελλάδα, ο Ματίας Μορς, εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, παρουσιάζοντας σήμερα την Έκθεση του Δεύτερου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής. Επεσήμανε επίσης ότι η χώρα μας πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής προκειμένου να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της. 

Σαν Σήμερα...


 

Γεγονότα

1190: Ο όχλος στο Γιορκ της Αγγλίας επιτίθεται και σκοτώνει γύρω στους 150 Εβραίους, επειδή τους θεωρεί υπεύθυνους για μια φωτιά που ξέσπασε στην πόλη. (Η Σφαγή του Γιορκ)
1792: Απόπειρα δολοφονίας κατά του βασιλιά Γουστάβου Γ' της Σουηδίας, ο οποίος θα πεθάνει λίγες μέρες αργότερα. Το περιστατικό θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τον Τζουζέπε Βέρντι, ο οποίος θα γράψει την όπερα Χορός Μεταμφιεσμένων.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Χαλκιδική

altΧθες (15.03.2012) το απόγευμα, σε επαρχιακή οδό στον Μαρμαρά Χαλκιδικής, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ δικύκλου που οδηγούσε ένας 18χρονος και Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε ένας 60χρονος, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 18χρονου.

Aπολογούνται οι υπάλληλοι του Υπ. Ανάπτυξης

Ενώπιον του ανακριτή βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Κωνσταντίνος Λιάκος και Κωνσταντίνος Καζαζάκης, οι οποίοι κατηγορούνται για εκβίαση και δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος.

Φόβοι ΔΝΤ για την μετεκλογική εφαρμογή του προγράμματος


Φόβοι ΔΝΤ για την μετεκλογική εφαρμογή του προγράμματος Αντιδράσεις, που έχουν σχέση με την ποιότητα του νέου προγράμματος για την Ελλάδα, πρόβαλαν αντιπρόσωποι στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ, το οποίο ενέκρινε χθες την πρόταση της γενικής διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ για χρηματοδότηση της νέας δανειακής σύμβασης με την Ελλάδα. Το Ταμείο θα δανείσει τη χώρα μας 28 δισεκατομμύρια ευρώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τα οποία θα δοθούν

Ανακάλυψη υδραργύρου αναστάτωσε το Μετρό της Θεσσαλονίκης


Ανακάλυψη υδραργύρου αναστάτωσε το Μετρό της Θεσσαλονίκης
Yδράργυρος σε στερεή μορφή ανακαλύφθηκε κατά την διάρκεια αρχαιολογικών εργασιών στον
 υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό «Βενιζέλου» της Θεσσαλονίκης και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία απομάκρυνσής του από εξειδικευμένη εταιρία. 

Με ποιόν κληρώθηκε το ΑΠΟΕΛ στους 8 του Champions League Όλα τα ζευγάρια

Με ποιόν κληρώθηκε το ΑΠΟΕΛ στους 8 του Champions League Όλα τα ζευγάρια
Τυχερό για τη μεγάλη αναμέτρηση, άτυχο για τις πιθανότητες
πρόκρισης από τα προημιτελικά του CL στάθηκε το ΑΠΟΕΛ καθώς έπεσε πάνω στην πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης. Μίλαν-Μπαρτσελόνα, Μαρσέιγ-Μπάγερν και Μπενφίκα-Τσέλσι τα άλλα τρία ζευγάρια.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το ΑΠΟΕΛ θα επισκεφτεί τη

Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη μετά από 42 ημέρες απεργίας

Μετά από 42 ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Coca cola 3Ε στην Θεσσαλονίκη μετά την κοινή απόφαση που έλαβαν διοίκηση και εργαζόμενοι
Η συμφωνία που ανακοίνωσε η διοίκηση του σωματείου στους εργαζόμενους αναφέρει ότι θα σταματήσουν να εισάγονται προϊόντα της 3Ε από την Βουλγαρία, θα επαναλειτουργήσει το

Συμμετοχή στις εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ζητά η Άννα Διαμαντοπούλου

Εκκληση για συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ απηύθυνε η υπουργός Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου. «Είναι
σημαντική η συμμετοχή του κόσμου...Θα ήθελα να καλέσω τον κόσμο να βοηθήσει να ξανασταθεί το ΠΑΣΟΚ στα πόδια του», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο πρωινό του 

Κάλεσμα της Θ. Τζάκρη στους φίλους & μέλη του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν στις κάλπες την 18/3

altΕνόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή 18 Μαρτίου, η κ. Θεοδώρα Τζάκρη απηύθυνε την ακόλουθη δήλωση προς τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος: