Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Λαλιώτης θα πάει στα "γενέθλια"...



Σύμφωνα με πληροφορίες , στην αυριανή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτεμβρίου, το παρών θα δώσει κανονικά ο Κώστας Λαλιώτης.

Εν' αντιθέσει με άλλα στελέχη (Χρυσοχοϊδης, και μάλλον Λοβερδος, είναι μερικοί), ο πρώην υπουργός θα είναι στις πρώτες θέσεις.

Πάντως, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η

Σινεμά σε πλατείες και πάρκα στη Θέρμη!

Το Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, σε συνεργασία με τη "ΣΟΥΡΩΤΗ", δημιουργούν καλοκαιρινές κινηματογραφικές οάσεις, σε πάρκα και πλατείες του δήμου

Στις κεντρικές πλατείες  και τα πάρκα της Θέρμης, στήνονται θερινοί κινηματογράφοι, γεμίζοντας με ζωή, κίνηση και χρώμα τα βράδια μας.

Καταθέτει η Κατσέλη



Η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη θα είναι η πρώτη από τους πέντε μάρτυρες που καλείται να καταθέσει αύριο στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη,  στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ''από την αρχή ήταν γνωστό ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας δεν

Η Διαμαντοπούλου αντεπιτίθεται



Την «πολεμική ατμόσφαιρα» που δημιουργεί η υπερπαραγωγή δηλώσεων κατά της Ελλάδας, καταγγέλλει η Ελληνίδα πρώην υπουργός και πρώην Επίτροπος της Ευρωπαικής Ενωσης, Αννα Διαμαντοπούλου, σε συνεντεύξεις της στα φύλλα του Σαββατοκύριακου, δύο αυστριακών εφημερίδων, της «Die Presse» και «Der Standard», αναφερόμενη συγχρόνως διεξοδικά, στις εξελίξεις στην Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια και τις προοπτικές για το μέλλον.

Κατσαβάκης: «Χόντρυνε το παιχνίδι πολύ ο Βελλίδης»

Στο πειθαρχικό παράπτωμα του Μάρκου Βελλίδη (σ.σ.: αντιμίλησε στον προπονητή του), που του κόστισε τη συμμετοχή του στο ματς του Άρη με τον ΟΦΗ, αναφέρθηκε ο Μάκης Κατσαβάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο προπονητής των «κίτρινων» δήλωσε σχετικά: «Το χόντρυνε πολύ το παιχνίδι ο Μάρκος πριν από λίγο στα αποδυτήρια. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμη κατάλοιπα από τα προηγούμενα παιδιά που

Κόλλησαν στο μηδέν Άρης και ΟΦΗ

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης και ο ΟΦΗ, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Super League.

Αυτή ήταν η δεύτερη «λευκή» ισοπαλία για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, ενώ, στον αντίποδα, αυτός είναι ο πρώτος βαθμός για τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης στο φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ...

Στις 19 Σεπτεμβρίου, οι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στην υπεξαίρεση '' μαμούθ '' στο Δήμο Θεσσαλονίκης, θα καθίσουν στο εδώλιο.
Τα περιθώρια αναβολής της υπόθεσης είναι ελάχιστα, καθώς συμπληρώνονται τα ανώτατα όρια προσωρινής κράτησης για δύο από τους εμπλεκόμενους, τον πρώην υπάλληλο της Ταμειακής Υπηρεσίας Παναγιώτη Σαξώνη, καθώς και τον Μιχάλη Λεμούσια, πρώην γραμματέα του Δήμου.
Στο εδώλιο του  Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων

Μπέκερ: "Έχουν φύγει από την Ελλάδα 261 δις δολάρια παράνομου χρήματος"!


Τι αναφέρει ο πρόεδρος της Global Financial Integrity μιλάει για εκροές δισ. μαύρου χρήματος από την Ελλάδα  στο DER SPIEGEL
Συνέντευξη του προέδρου της ΜΚΟ „Global Financial Integrity“, Raymond Baker, δημοσιεύει στο νέο τεύχος του το εβδομαδιαίο περιοδικό DER SPIEGEL με τίτλο «Ό,τι πρέπει για το ξέπλυμα χρήματος», στην οποία μιλά για τη διακίνηση μαύρου χρήματος στην Ευρώπη, και κυρίως από και προς την Ελλάδα.

Σαν σήμερα 2 Σεπτεμβρίου


Γεγονότα

   490 π.Χ: Οι Πέρσες εισβάλουν στην Ελλάδα και οι Αθηναίοι προ του κινδύνου στέλνουν τον Φειδιππίδη στη Σπάρτη για να ζητήσει βοήθεια.
31 π.Χ: Η Ναυμαχία του Ακτίου μεταξύ του Οκταβιανού και της συμμαχίας Μάρκου Αντωνίου και Κλεοπάτρας. Ο Οκταβιανός αναδεικνύεται νικητής και λίγο αργότερα αναλαμβάνει αυτοκράτορας της Ρώμης.

Πλούσιος χάρη στον εμετό της φάλαινας!



Πλουσιότερος κατά περίπου 50.000 ευρώ θα γίνει ένας 8χρονος στην Αγγλία, ο οποίος ανακάλυψε τυχαία μία πανάκριβη αρωματική ουσία που εκκρίνουν οι φάλαινες μέσω των φυσητήρων.

Γνωστό και ως «εμετός φάλαινας», το αρωματικό άμπαρι είναι μία κηρώδης ουσία που συσσωρεύεται στο έντερο της φάλαινας - φυσητήρα και πιστεύεται ότι βοηθά σκληρά υλικά, όπως τα ράμφη των καλαμαριών με τα οποία τρέφεται το κήτος, να περάσουν από τον πεπτικό σωλήνα χωρίς να προκαλέσουν τραύματα.

Έπλεε επί 98 χρόνια... στο όνομα της επιστήμης


Είναι ωραία η θάλασσα...

Κάθε ρεκόρ έσπασε ένα μήνυμα σε μπουκάλι που εντόπισε ψαράς στα νησιά Σέτλαντ στη βόρεια Σκοτία.

Το μπουκάλι έπλεε επί 98 χρόνια μέσα στη θάλασσα μεταφέροντας στον παραλήπτη μία αναμνηστική κάρτα που προς την διεύθυνση αλιείας της Σκοτίας. 

Από που πήραν τα ονόματά τους τα ελληνικά νησιά;


Από που πήραν τα ονόματά τους τα ελληνικά νησιά;

Γνωρίζατε ότι ο Νάξος ήταν ο θρυλικός ηγεμόνας των πρώτων αποίκων του ομώνυμου νησιού; Το ίδιο ήταν και ο Πάρος, για την Πάρο, ο Θάσος για την Θάσο, ο Ζάκυνθος για την Ζάκυνθο και ο Κέφαλος για την Κεφαλονιά.


Γνωρίζατε ότι Κρήτη ονομαζόταν μία από τις νύμφες των Εσπερίδων, που φύλαγαν τα χρυσά μήλα στον κήπο των θεών, στη χώρα του Άτλαντα; Η δε Σύμη ήταν μία άλλη νύμφη, συζύγου του Γλαύκου, πρώτου κάτοικου του νησιού, ενώ ο Φολέγανδρος ήταν γιος του Μίνωα.

Εμπόριο οργάνων νεκρών Κούρδων Μαχητών από τους Τούρκους



Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ισχυρίζεται ότι η Τουρκία πραγματοποιεί εμπόριο οργάνων των Κούρδων μαχητών του PKK οι οποίοι βρήκαν τον θάνατο κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και τον τουρκικό στρατό. Ο ισχυρισμός αυτός....

βασίζεται σε αντίγραφο επιστολής υπαλλήλου του Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στην Μαλάτεια.

Το ναπάλμ του Βυζαντίου.Ηταν ένα από τα πιο τρομερά όπλα που φτιάχτηκαν ποτέ. Ωστόσο τα μυστικά συστατικά και η τεχνολογία που απαιτείτο για να παρασκευαστεί το «υγρόν πυρ» έχουν νικήσει πολλά επιστημονικά μυαλά από τον 12ο αιώνα ως σήμερα



Το υγρόν πυρ ήταν ένα πύρινο μείγμα που εκτοξευόταν από τα πλοία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τον 7ο αιώνα. Η φωτιά «κολλούσε» στη σάρκα και δεν μπορούσε να σβηστεί με νερό. Το θανατηφόρο αυτό παρασκεύασμα είχε δημιουργηθεί από μια οικογένεια χημικών και μηχανικών από την Κωνσταντινούπολη και η μυστική συνταγή πέθανε μαζί τους.

Ο αρχαιοπτέρυξ του Μάξμπεργκ Ενα από τα σπανιότερα απολιθώματα εξαφανίστηκε μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη του


Ο αρχαιοπτέρυξ του Μάξμπεργκ
Πολλά απολιθώματα έχουν ξεχαστεί σε αποθήκες, έχουν κλαπεί από ανασκαφές, έχουν βυθιστεί σε ναυάγια. Κανένα όμως δεν έχει περιβληθεί από την αίγλη και το μυστήριο που περιβάλλει τον χαμένο αρχαιοπτέρυγα του Μάξμπεργκ. Ο σκελετός αυτός παρέμενε επί χρόνια πεισματικά κρυμμένος από τον εριστικό ιδιοκτήτη του λατομείου στο οποίο είχε ανακαλυφθεί. Οταν ο τελευταίος πέθανε, το 1991, εξαφανίστηκε.
Μόνο 11 σχετικά πλήρη απολιθώματα σκελετών αρχαιοπτέρυγος έχουν ανακαλυφθεί ως σήμερα, γεγονός το οποίο καθιστά την απώλεια του αρχαιοπτέρυγος του Μάξμπεργκ ακόμη πιο τραγική.

FoodChain Καλoκαιρινό φαγητό α λα ελληνικά


FoodChain
Είναι κάτι που δεν το πουλάμε και πολύ στους ξένους πιθανούς επισκέπτες της πατρίδας μας, ενώ θα έπρεπε, διότι είναι κάτι καθαρό, ασυνήθιστο• ωφέλιμο και γι' αυτούς. Δεν εννοώ το γνωστό και αμφιλεγόμενο στις μέρες μας «με πολύ λίγα λεφτά εδώ τρως καλά». Εννοώ ότι κυρίως τους θερινούς μήνες μερικά από τα κλασικά μας φαγητά είναι εξαιρετικά υγιεινά.
Δεν αναφέρομαι στις σαλάτες, χωριάτικες και μητροπολιτικές, ή στο greek souvlaki με το γιαούρτι, αλλά σε πιάτα με κύριο συστατικό τις μελιτζάνες, τις μπάμιες και τις ντομάτες, με τη συνοδεία σκόρδου, ρίγανης και κρεμμυδιού. Τα διάφορα «λαδερά» φαγητά - λαχανικά, γεμιστά, μπάμιες - εκτός από γευστικές χαρές προσφέρουν και καλά συστατικά, όπως θα δούμε.

Η σοβιετική τράπεζα σπόρων Ο Νικολάι Βαβίλοφ είχε συλλέξει σπόρους για να θρέψει τη Σοβιετική Ενωση. Τι απέγιναν;


Η σοβιετική τράπεζα σπόρων
Το 1943 μια επίλεκτη ομάδα κομάντος των ναζιστών πραγματοποίησε έφοδο σε 18 επιστημονικά ινστιτούτα στην Ουκρανία και στην Κριμαία. Αποστολή; Να πάρουν εκείνο που ο Χίτλερ θεωρούσε ότι θα αποτελούσε το κλειδί για την κατάκτηση του κόσμου. Δεν επρόκειτο για τεχνολογία πυραύλων ούτε για όπλα. Οι ναζιστές έκλεβαν σπόρους φυτών.
Αν ξέραμε τι ακριβώς είχε συμβεί σε αυτούς τους σπόρους μετά τον πόλεμο, θα μπορούσαμε να κλείσουμε το κεφάλαιο μιας από τις μεγαλύτερες ενέργειες βιοπειρατίας στην Ιστορία.

Oμογενής εφευρέτης σε αποστολή της Αυστραλίας



Στην αποστολή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Αυστραλίας, που ταξίδεψε στοΝτιτρόιτ, έδρα των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών του κόσμου, συμμετείχε ο ομογενής επιχειρηματίας και ειδικός συστημάτων πληροφορικής, Γιώργος Πάρθημος.

Βασικός στόχος της αποστολής ήταν να πεισθούν τα στελέχη των General Motors, Ford και Toyota ότι μπορούν να αποτελέσουν μέρος των επομένων γενιών αυτοκινήτων, που παράγουν οι εταιρείες τους. Ως εκ τούτου, τα κριτήρια επιλογής της δεκαμελούς επιχειρηματικής αποστολής, της οποίας ηγήθηκε ο τέως πρωθυπουργός τηςΒικτώριαςSteve Bracks, ήταν -μεταξύ άλλων- κατά πόσο πρωτοπόρα και ανταγωνιστικά είναι τα προϊόντα που εμπορεύονται ή κατασκευάζουν οι εταιρείες των συμμετεχόντων.

Ρίχνει Κοέλιο στη μάχη ο Κατσαβάκης- Για το πρώτο τρίποντο ο Άρης

Για το τρίποντο πάει σήμερα ο Άρης, στον πρώτη του επίσημο εντός έδρας αγώνα. Μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από τον Πανιώνιο, μια νίκη για μοιάζει επιτακτική
για τους κίτρινους. Ο αγώνας με τον ΟΦΗ  αρχίζει στις 18.15.
Ο Έλληνας προπονητής αναμένεται να ρίξει στη μάχη τον Κοέλιο για το χρονικό διάστημα που μπορεί να ανταπεξέλθει. Την τετράδα της αμυντικής γραμμής θα καλύψουν οι Ψυχογιός, Παντίδος, Παπαζαχαρίας και Γιαννίτσης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΗΧΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Για τον αυριανό εορτασμό της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, έχουν προσκληθεί όλοι. Οι πρώην Πρόεδροι από τον ίδιο τον Β. Βενιζέλο και οι πρώην Γραμματείς από τον Π.Κουκουλόπουλο. Επίσης, όλα τα ιστορικά στελέχη του Κινήματος. με προσκλήσεις που πήραν στα χέρια τους.
Δεν γνωρίζουμε τίποτα συγκεκριμένο για την ομιλία που θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό ακόμα και για τους στενούς του συνεργάτες.

Απουσία Χρυσοχοΐδη από την επέτειο του ΠΑΣΟΚ

Μήνυμα με την ευκαιρία της εκδήλωσης για την 38η επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου έδωσε στη δημοσιότητα ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν θα παραστεί στην εκδήλωση της Δευτέρας.

Στο μήνυμά του ο κ. Χρυσοχοΐδης σημειώνει:

Και στο δελτίο ειδήσεων του Alpha η Καϊλή;

Νέο ρόλο αναλαμβάνει στον Alpha η Εύα Καϊλή.Μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων στον όμιλο Κοντομηνά
σύμφωνα με τη Real Life, αποφασίστηκε ότι η πρώην βουλευτής θα παρουσιάζει και εκπομπή στο κανάλι της Κάντζας. Οι ιθύνοντες του σταθμού εξετάζουν το ενδεχόμενο να εντάξουν την πρώην βουλευτή και δημοσιογράφο στον

Απάντηση του ΠΑΣΟΚ Εβρου στη παραίτηση της πρώην βουλευτή κ. Τσιαούση


Mε σκληρή γλώσσα ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ κ. Αθανάσιος Ράσιος σχολιάζει την δήλωση της κας Τσιαούση σύμφωνα με την οποία η πρώην βουλευτής αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι από την πολιτική ζωή.  «Την ευθύνη για τα αποτελέσματα (των εκλογών) την έχουν όλοι όσοι με την πολιτική τους παρουσία, στήριξαν τη συναλλαγή και την ιδιοτέλεια θυσιάζοντας τις αρχές του κινήματός μας. Έτσι δεν είναι απορίας άξιο γιατί σήμερα κάποιοι από αυτούς θέλουν να κάνουν νέα κόμματα, νέα αρχή και να «εξαγνιστούν» από τα «λάθη» που έκαναν. χουν αλλάξει μήπω

Έδεσσα: Απέκλεισε... με το λεωφορείο την είσοδο και έξοδο στους καταρράκτες

altΤις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των επισκεπτών στους καταρράκτες στην Έδεσσα, προκάλεσε η ενέργεια οδηγού τουριστικού λεωφορείου
... ο οποίος αφού μετέφερε και αποβίβασε τους επιβάτες στην περιοχή, σήμερα (02/9) πρωϊνό Κυριακής! θεώρησε σωστό να σταθμεύσει το όχημά του, ακριβώς μπροστά στην είσοδο-έξοδο του κέντρου καταρρακτών επί μία περίπου ώρα, εμποδίζοντας την είσοδο και έξοδο των επισκεπτών, αναγκάζοντας  μάλιστα τους

Απευθείας ανάθεση σε εταιρεία που χρηματοδοτεί τον σύζυγο της υφυπουργού Υγείας

Μια καταγγελία για σκανδαλώδη απευθείας ανάθεση, στην οποία εμπλέκεται η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη φέρνει στο φως η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Σύμφωνα
με την εφημερίδα, την ώρα που από τον αρμόδιο υπουργό έχει ανακοινωθεί ότι ο μοριακός έλεγχος για το αίμα θα γίνεται εντελώς δωρεάν, η υφυπουργός επιμένει στην ανάθεση και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό του ελέγχου για τον ιό του Δυτικού Νείλου σε φαρμακευτική εταιρεία η οποία εμφανίζεται να χρηματοδοτεί επί σειρά ετών το έργο του

"Μισός" στην Αθήνα ο ΠΑΟΚ

Με πολλά προβλήματα θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ στην Αθήνα για τον αγώνα της Δευτέρας (3/9) με αντίπαλο τον Ατρόμητο για την δεύτερη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο
Γιώργος Δώνης ανακοίνωσε την αποστολή για την αναμέτρηση με τους Περιστεριώτες, στην οποία δεν μετέχουν οι Σαλπιγγίδης, Έτο, Γκαρσία αλλά και ο Κοστίν Λαζάρ, ο οποίος θα ταξιδέψει για την Ρουμανία για να ενσωματωθεί στην αποστολή της εθνικής ομάδας της

Η στεναχώρια του Σαββίδη και το επόμενο βήμα

Πολύ μεγάλη στεναχώρια δημιούργησαν στον Ιβάν Σαββίδη ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την Ραπίντ και τα αρνητικά γεγονότα που είχαν λάβει χώρα στον πρώτο αγώνα
με την αυστριακή ομάδα στο γήπεδο της Τούμπας.
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήθελε να συνδυάσει με μία ευρωπαϊκή πρόκριση την έναρξη της επένδυσής του στην "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ, αντί γι' αυτό, όμως, βίωσε μία άσχημη

Το δίλημμα Σκανδαλίδη για το ΠΑΣΟΚ...


Ο πρώην υπουργός με νέα του παρέμβαση ταράζει τα νερά στο κόμμα και αποκαλύπτεται

"Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ αλλά περικοπή των συντάξεων δεν ψηφίζω" δήλωσε σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα ο Κώστας Σκανδαλίδης, δημιουργώντας περισσότερους πονοκεφάλους στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ωστόσο και σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αύριο τιμά την επέτειο της ίδρυσής του, παραδέχεται ότι περπατά σε ένα

Υπάρχει σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη;...



Ημέρες Έκθεσης έρχονται και είναι μία καλή ευκαιρία, αφού τίποτε δεν ακούγεται για τη Θεσσαλονίκη - το οικονομικό κέντρο της βόρειας Ελλάδας που έχει καταντήσει «πόλη λουκέτο» και διεκδικεί το... τίτλο της «συμπρωτεύουσας της ανεργίας»- να θέσουμε ένα απλό αλλά απόλυτα καίριο ερώτημα στην κυβέρνηση και στα τρία κόμματα που τη στηρίζουν. Υπάρχει σχέδιο για τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα ή όχι;

Προσλήψεις στο δήμο Θεσσαλονίκης και στον Οργανισμός Βρεφονηπιακής Μέριμνας

Προσλήψεις 12 ατόμων με συμβάσεις μίσθωσης έργου προκήρυξαν ο δήμος Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Βρεφονηπιακής, Παιδικής και Οικογενειακής Μέριμνας του δήμου. Συγκεκριμένα, στο δήμο Θεσσαλονίκης θα προσληφθούν επτά άτομα για διάστημα έως δώδεκα μήνες εκ των οποίων: τέσσερις γιατροί εργασίας ΠΕ και τρεις τεχνικοί ασφαλείας ΠΕ (Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ). Ο Οργανισμός

Θα αποκτήσει Συμπαραστάτη ο δημότης Θεσσαλονίκης;

Σε σίριαλ έχει μετατραπεί η εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη στο δήμο Θεσσαλονίκης. Προσπάθειες για εκλογή γίνονται από την αρχή του έτους, ωστόσο
η διαδικασία "κολλάει" και συνεχώς αναβάλλεται. Στην προηγούμενή του συνεδρίαση, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης κατέληξε σε τέσσερις υποψηφιότητες για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» και ο "εκλεκτός" θα αναδειχθεί μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων που επικράτησαν, στην επόμενη συνεδρίαση του

Συναγερμός στις ΗΠΑ για θανατηφόρο ιό σε πάρκο της Καλιφόρνιας

Συναγερμός στις ΗΠΑ για θανατηφόρο ιό σε πάρκο της ΚαλιφόρνιαςΣυναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ, μετά από προειδοποίηση που εξέδωσε το Ομοσπονδιακό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών για το ενδεχόμενο 10.000 άτομα να έχουν εκτεθεί σε έναν θανατηφόρο ιό μετά από διαμονή τους στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι της Καλιφόρνιας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Από τον ιό έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους δύο άτομα.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον έξι κρούσματα του πνευμονικού συνδρόμου HPS που προκαλείται από στελέχη του ιού Hanta και προκαλεί οξύ πνευμονικό οίδημα. Ο ιός βρίσκεται στα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Ψήφο εμπιστοσύνης στον προορισμό Ελλάδα με άμεσο στόχο την διεύρυνση των συχνοτήτων προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και τη διενέργεια συνεργιών με την Aegean Airlines που ανήκουν στην ίδια αεροπορική συμμαχία προαναγγέλλει  η Γεν. Διευθύντρια της Turkish Airlines στην Ελλάδα Gulay Ozturk.

Όπως επισημαίνει η G. Ozturk, η παρουσία της εταιρείας της στην Ελλάδα έχει φτάσει πλέον τα 65 χρόνια και αυτό είναι κάτι το ιδιαίτερο για εκείνη δεδομένου ότι, η πρώτη διεθνής πτήση που

ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ (ΞΑΝΑ) ΚΑΤΑ ΠΕΠΟΝΗ

 
Νέα πυρά κατά του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη εξαπέλυσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, κατηγορώντας τον μέσω twitter για «φτωχά» αποτελέσματα στην πορεία των ερευνών του.
«Κύριε οικονομικέ εισαγγελέα Πεπόνη, έχετε ολοκληρώσει έστω και μία υπόθεση από όσες ανοίξατε από την μέρα που αναλάβατε; Φοβάμαι πως ούτε μισή», έγραψε ο κ. Καρχιμάκης, που λίγο νωρίτερα, μέσω