Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Ε. Βενιζέλος: Δεν υπάρχει θέμα συνοχής της κυβέρνησης, υπάρχει θέμα συνοχής της χώρας

«Στόχος είναι να έχουμε βιώσιμο χρέος, βιώσιμη χώρα και να έχουμε
θετικούς ρυθμούς», τόνισε ο Ε. Βενιζέλος ο οποίος επεσήμανε πως «είναι αυτονόητο ότι μετά την οριστική απόφαση για τα μέτρα και τη συμφωνία με την Τρόικα θα δοθεί το αντάλλαγμα της παράτασης η οποία προβλέπεται ρητά και θα εκταμιευθεί η δόση για να πέσει χρήμα στην αγορά».

Ηττήθηκε ο Άρης από τη Μπενφίκα



Χάρις σε γκολ του Ρόσα Μιγκέλ η Μπενφίκα επικράτησε του Άρη με 1-0 σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης.
Την ήττα γνώρισε ο Άρης από τη Μπενφίκα με 1-0 σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ για τις αναμετρήσεις των Εθνικών ομάδων. Το μοναδικό γκολ σημείωσε στο 51’ ο Ρόσα Μιγκέλ.

"ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ" ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ!...

...ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΜΟΣΙΑΛΟΣ ΚΑΙ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
Σκίζει ο Λοβέρδος με την επιλογή των συνεργατών του. Την στρατηγική και τον Πολιτικό Σχεδιασμό του νέου κόμματος έχουν αναλάβει οι Ραγκούσης και Μόσιαλος! Δεν έχουν εκλεγεί ποτέ βουλευτές από τον λαό, όπου πήγαν κατέστρεψαν το... σύμπαν, πούλησαν σε μια βραδιά τον ευεργέτη τους (Γ. Παπανδρέου), έχουν όμως άποψη για το τι θέλει η κοινωνία! Τέτοιο κόμμα ετοιμάζει ο

Φρούτα του Σεπτέμβρη


FoodChain
Tου Αλκη Γαλδαδα

Στην αρχή των διακοπών είχαμε γράψει για τα φαγητά του ελληνικού καλοκαιριού και για το πόσο σοφά διαλεγμένα είναι μερικά από τα συστατικά τους. Τώρα, στο τέλος, είναι μια καλή ευκαιρία να γράψουμε για μερικά από τα φρούτα που τα βρίσκουμε αυτές τις ημέρες μπροστά μας και είναι στην πραγματικότητα αληθινός θησαυρός. Δαμάσκηνα, σύκα, σταφύλια, καρπούζια, ροδάκινα και αχλάδια (ναι, τώρα μόνο είναι φρέσκα τα αχλάδια και κόβονται για να μπουν από τον Αύγουστο στα ψυγεία) είναι στην εποχή τους ακόμη και θα εκπλαγούμε όταν μάθουμε τι περιέχουν και πόσο ωφέλιμα είναι για τους περισσότερους από εμάς.

Τζέιμς Κουκ: Ο ναυτικός που έγινε αστρονόμος Το όνομά του είναι ταυτισμένο με το ταξίδι και την περιπέτεια, αλλά ο βρετανός θαλασσοπόρος ήταν επίσης αυτοδίδακτος επιστήμονας, επιδέξιος χαρτογράφος και πρακτικός γιατρός


Ο άγγλος πλοίαρχος Τζέιμς Κουκ ήταν ο αρχηγός της επιστημονικής αποστολής που παρατήρησε τη διάβαση της Αφροδίτης του 1769 από την εξωτική Ταϊτή. Στη μέση του ταξιδιού όμως έμαθε ότι απώτερος σκοπός αυτού του μακρινού ταξιδιού ήταν η ανακάλυψη μιας νέας ηπείρου, στο Νότιο Ημισφαίριο της Γης. Με την ευκαιρία του φαινομένου της διάβασης της Αφροδίτης τον περασμένο Ιούνιο βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο το όνομα του Τζέιμς Κουκ.

Τηλεκατευθυνόμενες κατσαρίδες... διασώστες



Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν ένα τρόπο, με τη βοήθεια μιας ηλεκτρονικής μικροσκοπικής συσκευής που προσαρτάται στις κατσαρίδες, να τις ελέγχουν και να τις κατευθύνουν εξ αποστάσεως. 

Στόχος των επιστημόνων δεν είναι να οδηγήσουν τις απεχθείς κατσαρίδες στην… αυτοκτονία, αλλά να βρουν μία μέθοδο «επικοινωνίας» με τα πανταχού παρόντα έντομα, ώστε να τα αξιοποιήσουν προς το συμφέρον των ανθρώπων.

Θέμα γονιδίων και τα χρέη και η ευτυχία!


Θέμα γονιδίων και τα χρέη και η ευτυχία!
Συνδέεται με τους νευροδιαβιβαστές και ρυθμίζει τη δραστηριότητα ενός ενζύμου που διασπά τη σεροτονίνη, την ντοπαμίνη και άλλες χημικές ουσίες «ευφορίας» στον εγκέφαλο. Το γονίδιο ΜΑΟΑ, όπως λέγεται, είναι αυτό που κατά τους επιστήμονες κάνει τις γυναίκες ευτυχισμένες.

Αρχικά, ανακαλύφθηκε το «γονίδιο του πολεμιστή», που κάνει επιθετικούς τους άνδρες. Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, υπάρχει και το «γονίδιο της ευτυχίας» για τις γυναίκες.

Ένα… πλωτό αεροδρόμιο στον Τάμεση



Το αρχιτεκτονικό γραφείο Gensler έδωσε στη δημοσιότητα concepts που αφορούν την πρότασή του για την κατασκευή ενός νέου πλωτού κόμβου αερομεταφορών στις εκβολές του ποταμού Τάμεση, που, όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοί του, μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο που αναμένεται να κοστίσει πάνω από 60 δισ. ευρώ. Αυτή η πρωτοποριακή κατασκευή, αν πραγματοποιηθεί, θα αποτελέσει, το πρώτο 24/7 αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο και το μεγαλύτερο πλωτό αεροδρόμιο στον κόσμο.

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες


Οι κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των σεισμικών ερευνών διεθνώς κονταροχτυπήθηκαν για το ποια θα αναλάβει τη διερεύνηση των ελληνικών θαλασσών σε Ιόνιο και N. Kρήτη σχετικά με την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου. Την ίδια στιγμή, πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως η EXON, η Total και η Statoil, οι γνωστές από τις έρευνες σε Kύπρο και Iσραήλ Noble και Delek και ακόμη 7 μεσαίου μεγέθους πετρελαϊκές εταιρείες έχουν εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον τους σε αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, ενώ αιτήματα για ενημέρωση, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «K», συνεχίζουν να καταφθάνουν στην ελληνική κυβέρνηση από μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς εταιρείες.

Η περιτομή ενώνει μουσουλμάνους και εβραίους στο Βερολίνο


O ραββίνος Γιτζάκ Έρενμπεργκ και ο πρόεδρος της τουρκικής κοινότητας στο Βερολίνο Κενάν Κολάτ ανταλλάσουν καπέλο και «κίπα» στην πορεία

Σε κοινή διαδήλωση κατέβηκαν περίπου 300 άτομα, κυρίως μουσουλμάνοι και εβραίοι, στη γερμανική πρωτεύουσα ζητώντας νομική διασφάλιση της περιτομής, στον απόηχο της απόφασης δικαστηρίου άλλου κρατιδίου τον Ιούνιο που είχε κρίνει ενόχους για πρόκληση σωματικής βλάβης γονείς αγοριού που υποβλήθηκε σε περιτομή. 

ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΓΕΥΣΗ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ Ανακαλύπτοντας τις πιο υγιεινές διατροφικές προτάσεις



Ανακαλύπτοντας τις πιο υγιεινές διατροφικές προτάσεις
Αλήθεια πόσοι από εμάς δεν έχουμε κατά καιρούς αποπειραθεί να κάνουμε μία στροφή στην υγιεινή διατροφή; Να δώσουμε ένα τέλος σε όλα εκείνα τα πιάτα που μας προσφέρουν ικανοποίηση, παράλληλα όμως μας επιβαρύνουν δυσανάλογα θερμιδικά, ενώ αναμφίβολα επιδεινώνουν και την υγεία μας με εκρηκτικές δόσεις χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων κοκ.

Το νέο χόμπυ του Λαλιώτη



Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, προτού εμφανιστεί στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την 3η Σεπτέμβρη ο Κώστας Λαλιώτης ασχολήθηκε με τον τρύγο.
Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έχει προστεθεί σε όσους έχουν ανακαλύψει τον μυστικισμό που χαρακτηρίζει την καλλιέργεια σταφυλιών και ιδιαίτερα τη διαδικασία μετατροπής των καρπών σε κρασί.

13 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Γ. ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ

Τελέστηκε το πρωί στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία, το ετήσιο μνημόσυνο του Γιάννου Κρανιδιώτη, με αφορμή την συμπλήρωση δεκατριών χρόνων από τον τραγικό του θάνατο. Στον επιμνημόσυνο λόγο του ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου εξήρε την προσωπικότητα του Γιάννου Κρανιδιώτη που είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι ήταν «ο αρχιτέκτονας και σκαπανέας της ένταξης της Κύπρου στην

Εντοπίστηκαν από τη μητέρα τους Οικογενειακή τραγωδία με δύο αδέλφια νεκρά στην Θέρμη Θεσσαλονίκης

Νεκρά βρέθηκαν από την ηλικιωμένη μητέρα τους, σε διαμέρισμα στην Θέρμη, δύο αδέλφια, ηλικίας 57 και 54 ετών. Η οικογενειακή τραγωδία έγινε γνωστή το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν η μητέρα εισήλθε στο διαμέρισμα και αντίκρισε τους δύο γιούς της νεκρούς, φέροντας τραύματα στο σώμα τους.

[Στίγμα] Δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα, γιατί δεν θα υπάρχουμε... Του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου

Κόσμος πάει κι έρχεται στην Αθήνα, αλλά αυτό δεν κάνει καλύτερη την κατάσταση για κανέναν μας, που ζούμε με το άγχος των νέων μέτρων και τι ακριβώς θα συμπεριλαμβάνουν αυτά - βλέπεις, μας κρατάνε και σε αγωνία. Σκοπίμως. Για να πούμε στο τέλος: «Ελα, μωρέ, αυτά ήταν; Και μας τρομάξατε...». Αυτά ήταν, ναι. Να, κάτι μέτρα εκεί πέρα, σαν αυτά που ξέραμε, δεν ήταν δα και το θηρίο της «Αποκάλυψης». Το θηρίο της «Αποκάλυψης» δεν θα είναι τα μέτρα, αλλά - όπως και να 'χουν - τη ζωή όλων μας θα την κάνουν δυσκολότερη, και για ορισμένους πολύ δύσκολη. Επί του παρόντος το μόνο που μας έχει μείνει να κρατηθούμε, και να μην πέσουμε ομαδικά στα ψυχοφάρμακα, είναι η διαβεβαίωση του Σαμαρά ότι αυτά τα μέτρα «θα είναι και τα τελευταία». Μακάρι. Αλλά γιατί εμένα αυτό

ΙΔΟΥ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΤΙΣ ΒΙΛΕΣ…

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία για τους 121 φοροφυγάδες των οποίων οι περιουσίες κατασχέθηκαν υπέρ του Δημοσίου. Πρόκειται για πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας που φοροδιέφευγαν συστηματικά αποκρύπτοντας τις περιουσίες τους και κλέβοντας το Δημόσιο.

Οπως προκύπτει από σχετικό δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής, οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν πως πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή δεν είναι μόνο οι …συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή μεγαλογιατροί και επιχειρηματίες, αλλά και αγρότες, ηλεκτρολόγοι και έμποροι που συστηματικά και επί χρόνια δεν δήλωναν τα πραγματικά τους εισοδήματα και δεν έκοβαν τα νόμιμα παραστατικά.

20+1 ιστορίες απίστευτης φοροδιαφυγής


Την εντολή του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα  «όχι μόνο να βγάλετε τους φοροφυγάδες με τις Ferrari στη σέντρα αλλά και να πληρώσουν ό,τι τους αναλογεί» εκτελούν πλέον με τον πλέον υποδειγματικό τρόπο οι ελεγκτικές αρχές του υπουργείου.

Η showbiz στις κάλπες


Χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα είναι το Χόλυγουντ με τους εκπροσώπους της αμερικανικής showbiz να υποστηρίζουν τον προεκλογικό αγώνα του Δημοκρατικού, Μπάρακ Ομπάμα και του Ρεπουμπλικανού, Μιτ Ρόμνεϊ.

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, σκηνοθέτες ακόμη και… πορνοστάρ συμπληρώνουν τη λίστα των διασήμων που υποστηρίζουν ένθερμα την προεκλογική εκστρατεία των δύο αντιπάλων, εν όψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

Γερμανικός Τύπος: "Ο Σαμαράς έχει παγιδευτεί"


Η ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στο πλαίσιο των εγκαινίων της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης
«Ο Σαμαράς θέλει το τέλος της πορείας λιτότητας», επιγράφει το σχετικό της άρθρο ηFrankfurter Rundschau που σημειώνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση δρομολογεί ένα πακέτο περικοπών ύψους 11,5 δις ευρώ για το 2013 και 2014.

Για ένα χιλιοστό, θα μπορούσε να πεθάνει ο Ρούνεϊ r

Ο τραυματισμός του Γουέιν Ρούνεϊ στον μηρό, στο ματς με την Φούλαμ ήταν τόσο σοβαρός, που αν η πληγή ήταν ένα χιλιοστό πιο βαθιά, τότε
θα μπορούσε να χάσει την ζωή του από ακατάσχετη αιμορραγία, όπως αποκαλύπτει η Sun. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχτηκε τις τάπες του Ούγκο Ρονταλέγκα, με αποτέλεσμα να σκιστεί το πόδι του. Ο Ρούνεϊ χρειάστηκε ράμματα στο μηρό του, μετά την βαθιά πληγή από τον Κολομβιανό αντίπαλο του. Αν η πληγή ήταν ένα χιλιοστό πιο βαθιά θα έφτανε στη μηριαία αρτηρία του Ρούνεϊ και θα μπορούσε να πεθάνει μέσα σε 10 λεπτά από ακατάσχετη αιμορραγία.

Της “τα 'σπασε” και του... τα 'σπασε - ΒΙΝΤΕΟ




Για πολλή ώρα ο δάσκαλος των αγγλικών φώναζε στη μικρή μαθήτρια απο τη Ρωσία, μπροστά σε όλους τους συμμαθητές της. Χτυπούσε το χέρι στον πίνακα και την έδρα, ουρλιάζοντας κι εκείνη τον άκουγε με κατεβασμένο το κεφάλι.

Μέχρι που κάποια στιγμή ο δάσκαλος την σκούντηξε στο κεφάλι και τον ώμο. Και ακολoύθησε η "έκρηξη" της μαθήτριας. Δείτε τι έκανε...


Επιστρέφει ο Λοβέρδος με βιβλίο-πολιτικό μανιφέστο

Με ένα βιβλίο-πολιτικό μανιφέστο, μέσω του οποίου προϊδεάζει για τα μελλοντικά σχέδια του, κάνει
τη δημόσια επανεμφάνιση του ύστερα από αρκετούς μήνες αποστασιοποίησης ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το βιβλίο τιτλοφορείται «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση» (Εκδόσεις Ίνδικτος) κι ενώ ο πρώην υπουργός στο σύντομο πρόλογο επιχειρεί να διευκρινίσει πως δεν «πρόκειται για πρόταση προγράμματος πολιτικού κόμματος», ουσιαστικά αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος των 119 σελίδων του εγχειριδίου στη παράθεση μιας πολιτικής ατζέντας-οδικού χάρτη εξόδου από την κρίση.

Αυστηροί οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία


Αυστηροί οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία
Η σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών, με την Τροχαία να βρίσκεται στους δρόμους, ξεκινώντας τα μπλόκα στα σχολικά λεωφορεία, τα οποία θα μεταφέρουν τους μαθητές.
Μάλιστα η εντολή είναι σαφής. Να προχωρούν σε πρόστιμα, μέχρι και σε ακινητοποίηση των λεωφορείων που δεν πληρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Χιροσίμα - Ναγκασάκι: 67 χρόνια μετά τη πολύνεκρη τραγωδία


Χιροσίμα - Ναγκασάκι: 67 χρόνια μετά τη πολύνεκρη τραγωδία
Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στις δύο ιαπωνικές πόλεις, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, για να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα των ατομικών βομβών, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τις διακόσιες χιλιάδες.

Στη φετινή 67η επέτειο παραβρέθηκε για πρώτη φορά ο εγγονός τού τότε προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν, ο οποίος έδωσε τον Αύγουστο του 1945 τη θανάσιμη εντολή για τη δοκιμή της Α-βόμβας.

A. Μποργκ: Δεν έχουμε ακόμα δει τα χειρότερα στην κρίση του ευρώ


Ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών, 'Αντερς Μποργκ

Δεν νομίζω πως έχουμε δει τα χειρότερα σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα. Έχουν τόσο σοβαρά προβλήματα που η Ευρώπη θα βρεθεί σε δύσκολη θέση τους επόμενους 6 έως 12 μήνες, δήλωσε ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών, 'Αντερς Μποργκ.

Ελληνική πρωτιά στο Φεστιβάλ Βενετίας


Μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα στο φεστιβάλ Βενετίας. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ζώης και η ταινία του «Τίτλοι Τέλους», απέσπασαν το βραβείο EUROPEAN FILM για την καλύτερη μικρού μήκους ταινία στην 69η Μόστρα.
Πρόκειται για ένα εικαστικό πρότζεκτ, εμνευσμένο από τον νόμο που απαγόρευσε τις υπαίθριες διαφημίσεις, μετά από αιτήσεις πολιτών για την επικινδυνότητα τους στο να προκαλέσουν δυστυχήματα.

ΑΙΧΜΕΣ ΣΤΗ ΔΕΘ ΓΙΑ ΣΑΜΑΡΑ Βενιζέλος: «Δεν δεχόμαστε συστάσεις από κανέναν»



Βενιζέλος: «Δεν δεχόμαστε συστάσεις από κανέναν»
«Δεν δεχόμαστε συστάσεις, από κανέναν, του τύπου μην κοιτάτε το πολιτικό κόστος, διότι εμείς αυτό το δείξαμε και απαιτείται λίγος σεβασμός απέναντι σε αυτό που έχουμε κάνει και αυτό που έχουμε σηκώσει ως φορτίο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 77η ΔΕΘ.

Spiegel : Η Άνγκελα Μέρκελ θέλει την Ελλάδα στο ευρώ


Spiegel : Η Άνγκελα Μέρκελ θέλει την Ελλάδα στο ευρώ

Το γερμανικό περιοδικό,Spiegel,  αναφέρει πως η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει καταλήξει στη θέση πως η χώρα μας πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη και είναι αποφασισμένη πάσει θυσία να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρ.  Γι΄αυτό και αναζητά λύσεις και τρόπους, ώστε να το πετύχει.

Πούτιν: Δεν υπάρχει εμπορικός πόλεμος με την Ευρώπη για την Gazprom



Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αρνήθηκε σήμερα ότι έχει ξεσπάσει εμπορικός πόλεμος με την Ευρώπη μετά την έρευνα που άρχισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση ανταγωνισμού, από το ρωσικό όμιλο φυσικού αερίου Gazprom.

«Έχουμε πολύ θερμές και εποικοδομητικές σχέσεις. Δεν υφίσταται εμπορικός πόλεμος», δήλωσε ο Πούτιν στο Βλαδιβοστόκ όπου συμμετείχε στο Φόρουμ οικονομικής συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού.

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕ


Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Από την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι εγγραφές σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ των νέων φοιτητών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης.

Πετρέλαιο στην Ελλάδα: Εκτιμώμενα κοιτάσματα


Πετρέλαιο στην Ελλάδα: Εκτιμώμενα κοιτάσματα

Το όραμα για την υλοποίηση όλου του φάσματος των εργασιών για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου νότια της Κρήτης παίρνει σάρκα και οστά, και δημιουργεί προσδοκίες για ανατροπή των οικονομικών δεδομένων του νησιού σε πρώτη φάση και ολόκληρης της χώρας στη συνέχεια.

Σκάνδαλο 400 εκατ. ευρώ το χρόνο στην παιδεία - «Φάμπρικα» διορισμών με μαθητές-φαντάσματα


Χιλιάδες εκπαιδευτικοί τοποθετούνταν σε Λύκεια και Σχολές για να καλύψουν δήθεν ανάγκες - Με διάφορα τρικ εμφάνιζαν μεγαλύτερο αριθμό μαθητών ενώ ήταν μικρότερος - Είχαν στήσει ολόκληρη κομπίνα κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη του υπουργείου Παιδείας

«Φάμπρικα» δημιουργίας θέσεων στην εκπαίδευση με την κατασκευή αχρείαστων τμημάτων φαίνεται ότι είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια, κυριολεκτικά κάτω από τη... μύτη του υπουργείου Παιδείας.

Διέγραψαν Σαουρίδη και Νέγρη από τον Super 3

Διεγράφησαν από τα μητρώα μελών της Super 3 τέσσερα μέλη που είχαν παραιτηθεί από τις θέσεις τους. Σαουρίδης και Νέγρης αποτελούν παρελθόν για
τον Super 3 καθώς οι εξηγήσεις που έδωσαν δεν ικανοποίησαν τα μέλη των Συλλόγων του ΑΡΗ που σήμερα είχαν την ετήσια συνέλευσή τους. Έτσι με ομόφωνη απόφαση διεγράφησαν οι: Γιάννης Σαουρίδης, Κώστας Ακτίνης, Γιάννης Νέγρης και Μάκης Δαλιάνης. Στην ανακοίνωση του Super 3 αναφέρεται ότι οι συγκεκριμένοι προκάλεσαν ανεπανόρθωτο κακό στην ομάδα.
Διαβάστε την ανακοίνωση:

Τι ψάχνουν να βρουν οι Tούρκοι στα έγκατα της Αγιάς Σοφιάς;


Εδώ και τρία χρόνια, ομάδα Τούρκων κινηματογραφιστών σε συνεργασία με αρχαιολόγους ερευνά τα μυστικά υπόγεια της Αγιάς Σοφιάς, που εδώ και αιώνες παρέμεναν ανεξερεύνητα και σφραγισμένα. Σύμφωνα λοιπόν με τον