Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Η Κεντρική Μακεδονία «Μπροστά» στο Σύνδεσμό Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ)

Με τη  Πρόεδρο του Σύνδεσμό Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (ΣΕΓΕ) κα. Δέσποινα Τριακοσάρη και τη Γ.Γ. κα. Αΐντα Νίκα  είχαν συνάντηση εργασίας μέλη της συντονιστικής ομάδας Κεντρική Μακεδονία «Μπροστά» στα γραφεία του Συνδέσμου, με στόχο την ενημέρωση της ομάδας  ΚΜΜ για το έργο, τις δράσεις και τις προτάσεις του Σ.Ε.Γ.Ε., σχετικά με θέματα που απασχολούν τη

Πήγε στα Σκόπια ο Βενιζέλος

Στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ έφθασε το βράδυ της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος την Πέμπτη θα έχει σειρά συναντήσεων με την ηγεσία της ΠΓΔΜ και με άλλους πολιτικούς παράγοντες.
Ο κ. Βενιζέλος επισκέπτεται τα Σκόπια στο πλαίσιο περιοδείας του

AΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) κατά τη σημερινή συνεδρίαση του στο Μέγαρο Μαξίμου,
υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Ο έως σήμερα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος κρίθηκε ως ευδοκίμως

Γνωμοδότηση έγκριτων νομικών Παράνομες χρεώσεις 4 δισ. ευρώ στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ


Το «όπλο» που έχουν στα χέρια τους οι ασφαλισμένοι – ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ, μπορεί να οδηγήσει σε τρύπα 4 δισ. ευρώ το ήδη ελλειμματικό ταμείο.
Πρόκειται για γνωμοδότηση του Συνταγματολόγου Αντώνη Μανιτάκη, σε συνεργασία με τον Νομικό Ακρίτα Καϊδατζή, σχετικά με τις παράνομες χρεώσεις στις εισφορές του ΟΑΕΕ.

Έρευνα μετά τις καταγγελίες χρηματισμό τελωνειακών στη Θεσσαλονίκη

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για καταγγελλόμενο χρηματισμό τελωνειακών υπαλλήλων που υπηρετούν στη Θεσσαλονίκη παρήγγειλε εισαγγελέας διαφθοράς.
Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία τελωνειακοί και εκτελωνιστές της πόλης, «χρηματίζονται σωρηδόν».

ΠΟΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ...

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ που θα τηρήσουν βιβλία, όσοι ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ και για 5 χρόνια από την ημερομηνία αυτή αλλά και όσοι αγρότες ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ αλλά έχουν κλείσει το 62ο έτος της ηλικίας τους.
 Με βάση την απόφαση Θεοχάρη, από το τέλος επιτηδεύματος εξαιρούνται:

ΜΚΟ εθελοντών δασοπυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη εξαπατούσε δήμους και ιδιώτες- Η απάτη ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ!

Ολοκληρώθηκε πολύμηνη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης κακουργηματικής απάτης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και ενεργητικής δωροδοκίας από Σωματείο-εθελοντική οργάνωση μη

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος : Όλα στη δημοσιότητα.

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Όλα τα ονόματα (πολιτικών, δημοσιογράφων, δημάρχων, αγροτών κλπ) που ελέγχθηκαν και προέκυψαν στοιχεία για μαύρο χρήμα, να δοθούν στη δημοσιότητα.

Εκτός τέλους επιτηδεύματος οι αγρότες

Εξαιρούνται από την καταβολή τέλους επιτηδεύματος οι αγρότες που υπάγονται στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ για την επόμενη πενταετία.
Αυτό προβλέπεται σε διευκρινιστική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Σε αυτήν

Ένα εκατομμύριο α(υτο)κίνητα

Τα 1.143.034 άγγιξε ο αριθμός των οχημάτων που τέθηκαν σε ακινησία από το 2009 έως και το 2013, στην Ελλάδα. Την ίδια περίοδο, ωστόσο, 438.842 οχήματα έκαναν άρση ακινησίας.
Αναλυτικά στοιχεία για τις άρσεις ακινησιών και τις θέσεις σε ακινησία οχημάτων, ανά κατηγορία, την τελευταία πενταετία, διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Στο συλλαλητήριο των αγροτών ο Δ. Κουτσούμπας

Την πλήρη  στήριξή του στις κινητοποιήσεις των αγροτών εξέφρασε ο Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρης  Κουτσούμπας, συμμετέχοντας στο παναγροτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Βάθη.  »Η κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί τη φωνή τής αγωνιζόμενης αγροτιάς. Πρέπει να σταματήσει αυτή η αισχρή φοροληστεία σε βάρος του Έλληνα

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, είχε σήμερα το πρωί ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, είχε σήμερα το πρωί ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μετά τη συνάντηση, ο  Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Κεγκέρογλου: Στα "βαρέα και ανθυγιεινά" η αγροτική εργασία

Την άποψη ότι η αγροτική εργασία θα πρέπει να ενταχθεί στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, διατύπωσε, μιλώντας στη Βουλή, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου. Αφορμή για τη δήλωσή του αυτή, ο κ. Κεγκέρογλου πήρε από τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή για το ποσοστό αναπηρίας που τίθεται ως προϋπόθεση για τη χορήγηση

Αυτά είναι τα 100 επαγγέλματα που επιδοτεί ο επενδυτικός νόμος

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες, μέσα από τον επενδυτικό νόμο, μπορούν να αναζητήσουν επαγγελματίες 100 διαφορετικών ειδικοτήτων, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων την 28η Φεβρουαρίου.
Προβλέπονται ενισχύσεις που ανάλογα με το μέγεθος της

Αυξάνεται το ακατάσχετο στα 1.500 ευρώ

Το σχέδιο νόμου αυξάνει το όριο για το ακατάσχετο των λογαριασμών μισθοδοσίας και των συνταξιοδοτικών λογαριασμών από τα 1.000 ευρώ που είναι σήμερα, στα 1.500 ευρώ, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Επιπλέον, το υπουργείο Οικονομικών θεσπίζει το ακατάσχετο της

Συνελλήφθη ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και του Ατρομήτου Γ. Σπανός για λαθρεμπόριο πετρελαίου

Μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται από το πρωί σε εξέλιξη, για την εξάρθρωση σοβαρού κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, στην οποία εμπλέκονται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και κρατικοί λειτουργοί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει συλληφθεί ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ και πρόεδρος του

Νομοσχέδιο- σκούπα για μειώσεις προστίμων, φόρο υπεραξίας, συμψηφισμό ΦΠΑ

Τις τελικές ρυθμίσεις για το ύψος των προστίμων μη υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, για τον φόρο υπεραξίας και για τον τρόπο φορολόγησης των αγροτών θα περιλαμβάνει νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Στόχος είναι, με τις ρυθμίσεις αυτές να

Βενιζέλος:Μεγάλη πρόοδος στην ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου

Η ευρωπαϊκή πορεία του Μαυροβουνίου κυριάρχησε στις συνομιλίες που είχε στην Ποντγκόριτσα ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Κατά τις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ίγκορ Λούκσιτς και τον

Σύσκεψη Σαμαρά με βουλευτές της ΝΔ, για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Σύσκεψη με τους βουλευτές της ΝΔ Κεντρικής Μακεδονίας θα έχει το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη σύσκεψη όπου θα μετέχει ο υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος. Στόχος είναι να

Οι πρώτοι υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ

Στις πρώτες υποψηφιότητες σε περιφέρειες της χώρας κατέληξε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ενώ συζήτησε κατ΄ αρχήν τα βασικά σημεία της συμφωνίας με προσωπικότητες και κινήσεις για τη συγκρότηση του «τρίτου πόλου».

Βενιζέλος για Ουκρανία: Mόνοδρομος η επίτευξη μιας συμβιβαστικής λύσης

Tην έντονη ανησυχία της ελληνικής πλευράς για την κατάσταση στην Ουκρανία εκφράζει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτονας ότι η βία δεν αποτελεί λύση, αλλά μόνο επιτείνει το αδιέξοδο.
«H διεθνής κοινότητα είναι συγκλονισμένη από την ανεξέλεγκτη

Ραντεβού δίνουν ΠΑΣΟΚ και «58» για την Κεντροαριστερά

Την Πέμπτη θα πραγματοποηθεί η συνάντηση των δύο τριάδων από κάθε κόμμα, που θα προλειάνει το έδαφος. Από το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκονται οι Καρύδης, Κατσικαρέλης και Ρήγας, ενώ από τους «58» θα καθήσουν στο τραπέζι οι Βαμβακάς, Κουρουζίδης και Λάζος.Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί πλέον η σύσκεψη της