Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες ωρομίσθιων εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ

Αναρτήθηκαν από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες Αξιολόγησης Αιτήσεων Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑ.Σ.) Μαθητείας του ΟΑΕΔ του σχολικού έτους 2012-2013.

Για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο στην Κεντρική Μακεδονία θα συζητήσουν οι δήμαρχοι της περιοχής

Συνεδριάζει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί
στις 15.30 στα γραφεία της έδρας της (Εμπορικό Κέντρο Limani Center, 26ης Οκτωβρίου 43, γραφείο 510, Θεσσαλονίκη).
Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι η άποψη της ΠΕΔΚΜ για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας και η ενημέρωση του ΔΣ για δικαστικές

ΑΙΧΜΕΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ «Μικρομεγαλισμοί» και «φασονίστες» στο ΠΑΣΟΚ

«Μικρομεγαλισμοί» και «φασονίστες» στο ΠΑΣΟΚ
Με αίσθηση υπεροχής κινείται έναντι όσων των αμφισβητούν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς έχει επιβάλλει πλήρως τις αποφάσεις του στο κόμμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προκαλεί όποιο στέλεχος θέλει να κάνει νέο κόμμα να το κάνει.

Διαφωνούν τα κόμματα για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας

Με τη συμμετοχή της νέας διοίκησης του Συνδέσμου ΟΤΑ ΝΘ και εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων και της Αυτοδιοίκησης πραγματοποιήθηκε χθες
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η συνάντηση ενημέρωσης και διαβούλευσης για το Σταθμό Μεταφόρτωσης Βορειοδυτικού Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.
Στόχος της διαδικασίας ήταν η ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του Συνδέσμου ΟΤΑ Νομού

Διαπραγματεύσεις της Ουγγαρίας με το ΔΝΤ



Η Ουγγαρία ξεκίνησε σήμερα τις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ με απώτερο στόχο την χορήγηση ενός δανείου ύψους 15 δισ. ευρώ προκειμένου να εξυγιανθούν τα οικονομικά της χώρας, μεταδίδει το ουγγρικό πρακτορείο ΜΤΙ.
Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ Θάνος Αρβανίτης, εξερχόμενος από το ουγγρικό υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης τόνισε πως δεν πρόκειται να κάνει δηλώσεις προτού περαιωθούν οι διαβουλεύσεις, ενώ η ομάδα του Ταμείου θα παραμείνει στην Ουγγαρία έως την ερχόμενη Τετάρτη.

Σαν σημερα 17 Ιουλιου



180: Δώδεκα κάτοικοι στη Νουμιδία της Βόρειας Αφρικής εκτελούνται από τους Ρωμαίους, επειδή είναι Χριστιανοί. Είναι η πρώτη καταγεγραμμένη παρουσία Χριστιανών στη Μαύρη Ήπειρο.


1203: Οι σταυροφόροι της Δ' Σταυροφορίας καταλαμβάνουν την Κωνσταντινούπολη και ο βυζαντινός αυτοκράτορας Αλέξιος Γ' εγκαταλείπει την πόλη.

1717: Η σύνθεσης του Γκέοργκ Φρίντριχ Χέντελ «Η Μουσική των Νερών» παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε βασιλικό πάρτι στον ποταμό Τάμεση.

Πιο υγιείς όσοι ζουν κοντά στη θάλασσα Ασκούνται περισσότερο και έχουν χαμηλότερα επίπεδα στρες συγκριτικά με άλλους


Πιο υγιείς όσοι ζουν κοντά στη θάλασσα

«Βάλσαμο» για την ψυχή και το σώμα είναι το απέραντο γαλάζιο και οι επιστήμονες το επιβεβαιώνουν. Νέα μελέτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου για το Περιβάλλον και την Ανθρώπινη Υγεία του Πανεπιστημίου του Έξετερ έδειξε ότι όσοι ζουν σε παραθαλάσσιες περιοχές είναι πιο υγιείς συγκριτικά με όσους μένουν στην ενδοχώρα.

Για «σιδερένια» υγεία… παραλία!
Μελετώντας δεδομένα που προέκυψαν από την απογραφή του πληθυσμού της Βρετανίας του 2001, οι ερευνητές εξέτασαν το μερίδιο των πολιτών που αξιολογούσαν την υγεία τους ως «καλή» λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή διαμονής τους. Ακόμη, έλαβαν υπόψη τους παράγοντες όπως η ηλικία, το φύλο και το κοινωνικό-οικονομικό υπόβαθρο των πολιτών.

Η πρώτη τους συνάντηση, μετά από 5 χρόνια online σχέσης


 
Είναι μαζί εδώ και 5 χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχαν δει ο ένας τον άλλο από κοντά, ποτέ δεν αγκαλιάστηκαν, ποτέ δε φιλήθηκαν.

Γνωρίστηκαν σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι, το Halo 3, έγιναν "φίλοι" και δύο χρόνια πριν, αποφάσισαν ότι ο ένας είναι γεννημένος για τον άλλο!

Τρώμε ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα, κύτταρα αρουραίων.. ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.[Βίντεο]



HEK 293 = human embryonic kidney cells = ανθρώπινα εμβρυϊκά νεφρικά κύτταρα.
Που βρίσκεται, πως, από ποιές εταιρείες χρησιμοποιείται η παραπάνω ουσία;


Βρίσκεται σε…..
ΤΡΟΦΙΜΑ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ, ΠΟΤΑ, ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ, ΣΑΛΤΣΕΣ κλπ. που καταναλώνουν ανήλικοι και ενήλικες. Από μωρά, μικρά παιδάκια μέχρι και ηλικιωμένοιΤα ανθρώπινα νεφρικά εμβρυικά κύτταρα λαμβάνονται επιλεκτικά από μωρά που
έχουν υποστεί έκτρωση ώστε να δημιουργήσουν «απομονωμένους υποδοχείς γεύσεως»

Θέσεις εργασίας σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Χαλκιδική

Περίπου 300 θέσεις εργασίας έχουν ανοίξει
για Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Σέρρες.
Την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου, λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών στον διαγωνισμό του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την πρόσληψη 200 εποχικών εργαζομένων με πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.
Το προσωπικό θα στελεχώσει δήμους και φορείς της περιοχής και, συγκεκριμένα, τους εξής έξι:

Το κορίτσι που κλαίει και βγάζει αίμα αντί για δάκρυα!


Το κορίτσι που κλαίει και βγάζει αίμα αντί για δάκρυα!
Στην αρχή οι γιατροί πίστεψαν ότι επρόκειτο για ένα από τα χιλιάδες θαύματα που κατά καιρούς διάφοροι τσαρλατάνοι λένε ότι συμβαίνει. Οι πρώτες φωτογραφίες που είδαν με το αίμα να ρέει από τα μάτια της μικρής, τους παραξένεψαν. Όταν δε είδαν και τα πρώτα βίντεο τότε αποφάσισαν να παρακολουθήσουν από κοντά και να μελετήσουν το φαινόμενο.

Μαζί με το National geographic ταξίδεψε από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Southwestern του Τέξας, ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής, παιδίατρος Γιώργος Δημητρίου για να μελετήσει το φαινόμενο. “Στην αρχή ήμουν επιφυλακτικός και ξεκίνησα για την Ινδία για να μελετήσω την 14χρονη, επειδή ήμουν και λίγο περίεργος. Κατά βάθος ήμουν σίγουρος ότι επρόκειτο περί τσαρλατάνων.

O εθισμός στα videogames τον οδήγησε στο θάνατο...



Ένας 18χρονος στην Ταϊβάν πέθανε σε Ιnternet καφέ, αφού έπαιξε επί 40 συνεχείς ώρες ένα δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας United Daily News.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νεαρός πήγε το μεσημέρι της 13ης Ιουλίου σε καφέ της Ταϊνάν στη νότια Ταϊβάν, πλήρωσε για ένα δικό του δωμάτιο και έπαιξε το βιντεοπαιχνίδι αυτό για περίπου δυο ημέρες χωρίς καν να φάει.

Σαμαράς και Στουρνάρας αποφασίζουν τις περικοπές



Για τις περικοπές που πρέπει να υλοποιηθούν την διετία 2013-2014, ώστε να εξοικονομηθεί το κολοσσιαίο ποσό των 11,5 δισ.ευρώ, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Τρίτης.

Στο επίκεντρο του κουρέματος στις δημόσιες δαπάνες βρέθηκαν οι προϋπολογισμοί των υπουργείων Εργασίας και Υγείας.

ΑΣ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΟΣΟΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Βενιζέλος: Οποιος θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει

Βενιζέλος: Οποιος θέλει να κάνει κόμμα, ας το κάνει
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ.Βενιζέλος δήλωσε ότι «είναι δύσκολο, σχεδόν αδύνατο», να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, καθώς έχουν επιδεινωθεί τα δεδομένα σχετικά με την ύφεση.
Πρόσθεσε ότι το μεγάλο πρόβλημα και των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν οι προβλέψεις της τρόικας, οι οποίες διαψεύδονταν και κάθε φορά χρειάζονταν προσαρμογές
Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση έχει ως θεμέλιο στην προγραμματική σύγκλιση την αναθεώρηση των δυσμενών όρων του προγράμματος και την επιμήκυνση.

Τα δέκα κόλπα για να ξεφουσκώσετε τον λογαριασμό της ΔΕΗ



Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους εφιάλτες για τους καταναλωτές ακόμη και όταν δεν περιλαμβάνει το χαράτσι των ακινήτων. Ο δεκάλογος που ετοίμασε το fpress.gr αποσκοπεί στο να σας βοηθήσει να «ξεφουσκώσετε» την επιβάρυνση χωρίς κατ' ανάγκη να κάνετε μεγάλες θυσίες όσον αφορά στις καταναλωτικές σας συνήθειες
1. Ενεργοποιήστε το κοινωνικό τιμολόγιο εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις

Πρώτη συνεδρίαση για τη νέα Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ

Η νέα Οργανωτική Γραμματεία του ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη της συνεδρίαση, υπό τον πρόεδρο του κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκε το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η προσπάθεια ανασύστασης του ΠΑΣΟΚ καθώς εκ των πραγμάτων, η πορεία ανασύστασης διασταυρώνεται με την πρώτη περίοδο λειτουργίας της νέας Κυβέρνησης και με

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΟΥΤΣΙΟΣ

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 80 ετών, άφησε σήμερα ο ηθοποιός Γιώργος Μούτσιος, τον οποίον λάτρεψε το κοινό από τις αρχές της δεκαετίας του ’60. Τον τελευταίο καιρό παρέμενε καθηλωμένος
στο κρεβάτι από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. 

"ΤΟ ΜΗΛΟ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΟΦΟΥ ΣΤΙΣ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012


 
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς παρουσιάζει το έργο των Γιώργου Βάλαρη και Στέλιου Παπαδόπουλου «ΤΟ ΜΗΛΟ» τη Δευτέρα 23 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ, στο Θέατρο Λόφου, με τη ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ και το ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗ σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.
«ΤΟ ΜΗΛΟ» είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία με θέμα τις σημερινές σχέσεις ανδρών γυναικών…ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ με χιούμορ, συγκίνηση, τρυφερότητα και πολλές ανατροπές. Ο Γιάννης είναι δημόσιος υπάλληλος και θα είναι ευχαριστημένος αν γίνει υποδιευθυντής σε δεκαπέντε χρόνια, τον ενδιαφέρει η προσωπική του ζωή αλλά με μια γυναίκα για «σπίτι».

Ναυαγοσώστης έσωσε 76χρονη από πνιγμό, στον Κορινό Πιερίας


Κεντρική Μακεδονία Ναυαγοσώστης έσωσε 76χρονη από πνιγμό, στον Κορινό Πιερίας

Χθές16.07.2012 στις 11.45 π.μ. χάρη στην έγκαιρη επέμβαση του ναυαγοσώστη Κ.Π. , δεν θρηνήσαμε θύματα.

Η Τ. Μ. ηλικίας 76 ετών από το Πλατύ Ημαθίας, έχασε τις αισθήσεις της ενώ κολυμπούσε στην περιοχή του Κορινού Πιερίας, με αποτέλεσμα να βυθιστεί το σώμα της και να εισχωρήσει νερό στους πνεύμονες.

Πρόσληψη εργατών πυρασφάλειας στα Γιαννιτσά


Κεντρική Μακεδονία Πρόσληψη εργατών πυρασφάλειας στα Γιαννιτσά

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαδημοτικής Συνεργασίας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας – ΧΥΤΑ Γιαννιτσών,

Έχοντας υπόψη:

1)Την υπ'αριθμ. 3 /2012 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαδημοτικής Συνεργασίας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας – ΧΥΤΑ Γιαννιτσών η οποία εγκρίθηκε με την υπ' άριθμ. 8085/20-6-2012 όμοια του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και αφορά την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου


Κεντρική Μακεδονία Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου

Σε απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων στο τμήμα του Περιαστικού δάσου του Σέιχ Σου, στην κορυφογραμμή της Χερσονήσου Κασσάνδρας και στις περιοχές Ηρώων Μάχης και Τούρκικα Κιλκίς προχωρά η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει από σήμερα Δευτέρα 16-7-2012, ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4) και η πιθανότητα εκδήλωσης και στη συνέχεια ανάπτυξης πυρκαγιάς θεωρείται πολύ υψηλή.

Ο Γιώργος ετοιμάζει τις μελλοντικές του κινήσεις



Για τον Γιώργο Παπανδρέου το Συμπόσιο της Σύμης, που φέτος διεξάγεται στη Σάμο, είναι ακόμη ένα βήμα σε δύο παράλληλες πορείες: την εκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και την αποκατάσταση του ονόματός του. Ως ρεαλιστής ο πρώην πρωθυπουργός ενδιαφέρεται πρώτα για το πρώτο, καθώς το συνέδριο της οργάνωσης σε θέρετρο της Νοτίου Αφρικής πλησιάζει. Μέχρι στιγμής άλλη υποψηφιότητα δεν έχει κατατεθεί, αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου δεν εφησυχάζει.

Έρχονται περικοπές ύψους 50 εκ. ευρώ για την Παιδεία.Σε ΑΕΙ - ΤΕΙ το πρώτο «ψαλίδι»



Μείωση σε λειτουργικές δαπάνες ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ πρότεινε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά τη χθεσινή συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στο πλαίσιο των συζητήσεων του υπουργείου Οικονομικών με τα άλλα υπουργεία για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ. 

Η πρόταση του υπουργείου Παιδείας αφορά την περικοπή επιπλέον 50 εκατομμυρίων ευρώ από τον τρέχοντα προϋπολογισμό του ενοποιημένου υπουργείου, που περιλαμβάνει και αυτό του Πολιτισμού, χωρίς στο σύνολο των νέων περικοπών να περιλαμβάνονται οι συμφωνημένες μειώσεις στο πλαίσιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. 

Δένδιας: Ανεπαρκή τα μέσα πυρόσβεσης



Ανεπαρκή είναι τα μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει η χώρα, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί βοήθεια από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

«Έχουμε υποχρέωση μέσα σε αυτό το πλαίσιο, που αντικειμενικά υπάρχει σε αυτή τη χρονική συγκυρία, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε» είπε μετά τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ανακοινώνοντας ότι αίτημα βοήθειας προς την Ιταλία θα υποβάλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει με τον Μάριο Μόντι.

ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΚΛΑΙΣ…


Γράφει ο Γρηγόρης Σαρίδης
Έλεγε ένας παππούς στο εγγόνι.
Αυτή τη δυσχερή κατάσταση βιώνουμε χώρα, κοινωνία, πολιτικό σύστημα.
Ο καθολικός κλονισμός της κοινωνίας από την οικονομική κρίση, κατέληξε στον εκλογικό κλονισμό κομμάτων και ποσοστών με κύριο  αποδέκτη το ΠΑΣΟΚ.
Η συγκρότηση της «απαραίτητης κυβέρνησης», αν και επιχειρεί, δεν αποτρέπει την  είσοδο της χώρας σε μακρά περίοδο ιδιόμορφης εξέλιξης που απαιτεί διευκρινήσεις.

Βενιζέλος: “Αν δεν έβαζε θέμα δημοψηφίσματος ο Γ.Παπανδρέου πιθανόν να ήταν ακόμη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ”



Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ούτε τότε αλλά ούτε και τώρα χρειάζεται να γίνει δημοψήφισμα.


Πολύ δύσκολο και σχεδόν αδύνατο είναι να καλυφθεί το ποσό των 11,5 δισ. ευρώ από περικοπές δαπανών, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM» και απέδωσε την αδυναμία στην επιδείνωση της ύφεσης. Πρόσθεσε ότι το μεγάλο πρόβλημα και των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν οι προβλέψεις της τρόικας, οι οποίες διαψεύδονταν και κάθε φορά χρειάζονταν προσαρμογές.

Νέες περικοπές 4 δισ. ευρώ σε συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ



Αντιμέτωποι με νέες περικοπές θα βρεθούν χιλιάδες πολίτες στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την εξοικονόμηση 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014. Τα… κουκιά δε βγαίνουν, την ίδια στιγμή που οι δανειστές πιέζουν για αποφασιστικότητα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να μην κλείσουν την «κάνουλα» της χρηματοδότησης για την ελληνική οικονομία.

«Χαράτσι»: Δεν κόβεται το ρεύμα – Κατάσχεται το σπίτι



Στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου μπαίνουν όσοι φορολογούμενοι δεν εξόφλησαν το χαράτσι στα ακίνητα το 2011, προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εισπράξει περίπου 2,5 δισ. ευρώ φέτος, όταν πέρσι υπολογίζεται ότι έφτασαν στα ταμεία του Δημοσίου μόλις 2,2 δισ. ευρώ. 

Πιο συγκεκριμένα, για τους περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες, που δεν έχουν καταβάλλει το ειδικό τέλος ακινήτων, ενεργοποιείται η διαδικασία για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία προβλέπει κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, της ακίνητης αλλά και κινητής περιουσίας των φορολογούμενων. 

Η απροθυμία υπουργών για περικοπές εξοργίζει τον πρωθυπουργό


Ο Αντώνης Σαμαράς θα ενημερωθεί από τον Γ.Στουρνάρα για τα αποτελέσματα των επαφών του με τους υπουργούς το μεσημέρι της Τρίτης
Εντονα ενοχλημένος φέρεται ότι είναι, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του Βήματος, ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς από την απροθυμία αρκετών υπουργών του να συνδράμουν με αποφασιστικότητα στην περικοπή δαπανών στα υπουργεία τους.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο περισσεύει η οργή και υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη μιλάνε για «συνδικαλιστική απροθυμία» των υπουργών και θεωρούν ότι αρκετοί εξ αυτών επιμένουν να λειτουργούν με παλαιοκομματικό τρόπο και με δεδομένα άλλων δεκαετιών.

Δύο… υποψηφιότητες



Αυτοπροτάθηκε για τη θέση του γραμματέα του υπ. Μακεδονίας- Θράκης η Εύα Καϊλή. Η νεαρή πρώην βουλευτής έστειλε μήνυμα στον Ευάγγελο Βενιζέλο πως δεν θα έλεγε όχι σε μία τέτοια θέση. Το ίδιο επιθυμεί, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, και το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Μιχ. Τριανταφυλλίδης. Βέβαια, το τελικό «οκ» θα το

Πιο... φραγκάτη η Γιουνάιτεντ



Στην κορυφή της λίστας του «Forbes» με τις πλουσιότερες ομάδες του πλανήτη παρέμεινε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης.
Μπορεί να μην έχουν την αίγλη του παρελθόντος, όμως οι «κόκκινοι διάβολοι» εξακολουθούν να κυριαρχούν στο θέμα μάρκετινγκ και ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Για μία ακόμα χρονιά εξάλλου βρίσκονται στην πρώτη θέση των πιο πλούσιων ομάδων του πλανήτη, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι έξι ομάδες του μπέιζμπολ και του φούτμπολ, βρίσκονται μέσα στην δεκάδα.

Ο φτωχός και αντισυστημικός Παπανδρέου δηλώνει: "Η πολιτική ελίτ με εμπόδισε να αλλάξω την χώρα"

Ο φτωχός και αντισυστημικός Παπανδρέου δηλώνει: Η πολιτική ελίτ με εμπόδισε να αλλάξω την χώρα
Με t-shirt και πολύ καλή διάθεση εμφανίστηκε ο
ΓΑΠ στο συμπόσιο της Σύμης που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Σάμο. Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε μεταξύ άλλων και τον απολογισμό της κυβέρνησης του:
 
«Οι πελατειακές πολιτικές, η έλλειψη διαφάνειας και μία πολιτική ελίτ σε σχέση διαπλοκής με το κατεστημένο, δεν ήθελαν να προχωρήσουν οι αλλαγές που προωθούσαμε, η δικαιοσύνη, η ισότητα και να αναπτυχθούν οι