Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Εκλογές 2012: Ματς ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο διαδίκτυο


Εκλογές 2012: Ματς ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο διαδίκτυο
Η μάχη της κάλπης περνά από την «κατάκτηση» του διαδικτύου. Με δεδομένη τη δυναμική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διαμόρφωση κλίματος, ακόμα και άποψης, τα επικοινωνιακά επιτελεία των κομμάτων έχουν πέσει με τα «μούτρα» στα… «likes». Μέχρι στιγμής, νικητής στη μάχη αυτή αναδεικνύεται το ΠΑΣΟΚ ενώ έπεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία ωστόσο δείχνει ισχυρότερη παρουσία στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Σαν Σήμερα


Γεγονότα

1719: Ο Ροβινσώνας Κρούσος παίρνει «σάρκα και οστά» μέσα από την πένα του Ντάνιελ Ντεφό.
1850: Ο Πάουλ Γιούλιους φον Ρόιτερ, ιδρυτής του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, χρησιμοποιεί 40 περιστέρια για να μεταφέρει στους πελάτες του το κλείσιμο των τιμών του χρηματιστηρίου.

Συνελήφθη Ξενοδόχος για χρέη 1.370.000 ευρώ


Κεντρική Μακεδονία Συνελήφθη Ξενοδόχος για χρέη 1.370.000 ευρώ
Ο διευθύνων σύμβουλος της G-Hotels, ενός από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους της Βόρειας Ελλάδας, που έχει στο δυναμικό του πέντε μεγάλα συγκροτήματα στη Χαλκιδική, συνελήφθη την Τρίτη λόγω μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ για χρονικό διάστημα 15 μηνών, συνολικού ύψους άνω του 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 45χρονος Νικόλαος Γρηγοριάδης, διευθύνων σύμβουλος των εταιριών με τις επωνυμίες «Τουριστικά Συγκροτήματα Ελλάδος Α.Ε.» και «Τορωναίος Κόλπος Α.Ε.», συνελήφθη στην Καλλιθέα Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Α.Τ. Κασσανδρείας.

Συνελήφθησαν Βουλγάρες στο Σιδηρόκαστρο


Κεντρική Μακεδονία Συνελήφθησαν Βουλγάρες στο Σιδηρόκαστρο

Εξιχνιάσθηκαν από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου Σερρών δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε βάρος ηλικιωμένωνγυναικών που έλαβαν χώρα την 29.03.2012 και 06.04.2012 αντίστοιχαστο Σιδηρόκαστρο Σερρών. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριώνυπηκόων Βουλγαρίας 17, 30 και 31 ετών, οι οποίες ταυτοποιήθηκανως οι δράστιδες των κλοπών ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση ιχνώνκαι πειστηρίων.

Σαμαράς: "Εθνική Πολιτική για τον Πολιτισμό"


Σαμαράς: "Εθνική Πολιτική για τον Πολιτισμό" : Τη δέσμευσή του για μια εθνική πολιτική για τον πολιτισμό υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στο Ίδρυμα Μιχάλης

Τη δέσμευσή του για μια εθνική πολιτική για τον πολιτισμό υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Ο κ. Σαμαράς τους ζήτησε να βοηθήσουν έτσι ώστε να απενοχοποιηθούν έννοιες όπως η πατρίδα, ο Θεός, η επιχειρηματικότητα, η ανάπτυξη και η ασφάλεια. 

Οργισμένη απάντηση Γ. Παπανδρέου σε Π. Καμμένο



Για «πατριδοκαπηλία» και «δημαγωγία» κατηγορεί τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στους χαρακτηρισμό που του απέδωσε νωρίτερα όντας καλεσμένος σε τηλεοπτικό κανάλι, ο κ. Καμμένος ως «απατεώνα», κατηγορώντας τον πως «εκτελούσε συγκεκριμένο σχέδιο».

Παρατίθεται η ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου:

Περιοδεία Π. Καμμένου στη βόρεια Ελλάδα



Περιοδεία στη βόρεια Ελλάδα πραγματοποιεί ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τη Βέροια, και τη Νάουσα, ενώ απόψε θα επισκεφθεί την Κοζάνη και θα απευθύνει ομιλία σε κομματικούς φίλους στην Πτολεμαΐδα.

Αυξάνονται οι θέσεις εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ



Αύξηση εισακτέων, αντί της αναμενόμενης μείωσης, κάτι που προκαλεί έκπληξη και συμπαρασύρει προς τα κάτω τον εφετινό ανταγωνισμό για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καθώς ταυτόχρονα και ο αριθμός των υποψηφίων είναι φέτος μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, ανακοινώνει σήμερα το υπουργείο Παιδείας. 

Παράλληλα, ακόμα ευκολότερη θα είναι εφέτος και η εισαγωγή των υποψηφίων με τις ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και άλλοι που παλαιότερα ελάμβαναν μετεγγραφές), καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες ο αριθμός των εισακτέων αυξάνεται και σε αυτές.

Με Συλβάνα Ράπτη η κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς


Την Παρασκευή 27/04/2012 και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Κιλκίς, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με ομιλήτρια την Ευρωβουλευτή Συλβάνα Ράπτη.
Την Κυριακή 29/04/2012 και ώρα 11 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί πολιτική εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ του νομού Κιλκίς στο Κέντρο Πολιτισμού στο Πολύκαστρο.

Συνέλαβαν πρόεδρο Επιμελητηρίου



Για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ συνελήφθη το πρωί ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης. Μετά την καταβολή της οφειλής προς το Ίδρυμα, αφέθηκε ελεύθερος.
Ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης τουριστικού πρακτορείου, συνελήφθη, το πρωί, για οφειλή ύψους 162.000 ευρώ, που προέκυψε μετά τον περασμένο Ιούλιο.

Πύρρος Δήμας: Γιατί δέχθηκα


Η αίσθηση καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα με οδήγησε να πω «ναι» στην πρόταση του Ευ. Βενιζέλου, αναφέρει σε ανοικτή επιστολή του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας.

Η Πρωτομαγιά είναι υποχρεωτική αργία!


Πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Εργασίας η οποία μάλιστα έχει ήδη σταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης


Με βάση την απόφαση του υπουργείου η ερχόμενη Τρίτη, 1η Μαϊου είναι αργία και έτσι απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες της χώρας.

Ερευνα: Τη μετανάστευση θεωρεί ιδανική λύση η πλειονότητα των νέων


Το 76% των νέων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, πιστεύει ότι η μετανάστευση αποτελεί την ιδανική λύση στην αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα η οποία διεξήχθη από την Focus Bari για λογαριασμό του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα «Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των 20χρονων».

Α. Λοβέρδος: Το 2013 ενδέχεται να κλείσουν οριστικά νοσοκομεία της χώρας

Οριστικό κλείσιμο δημοσίων νοσοκομείων μπορεί να επιφυλάξει το 2013 σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. Ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε πως
από τα 132 νοσοκομεία του ΕΣΥ (82 με τη μορφή συνδιοικήσεων) δεν αποκλείεται να κλείσει το 20%. «Για το 2012 υπάρχουν χρήματα, ωστόσο ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για την επιβίωση των νοσοκομείων το 2013», τόνισε μιλώντας στο Radio 9. Σύμφωνα με τον Υπουργό, ο ΕΟΠΥΥ δεν θα έχει τη

Εξοπλίζονται τρία νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης θα χρηματοδοτηθούν τα παρακάτω έργα:

Αισιοδοξία και χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 24 Απριλίου, κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ στην πόλη, με τη συμμετοχή υποψηφίων βουλευτών του Κινήματος. Ο Πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και μέλη της διοίκησης

Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει στην κοινωνία με ανοιχτές συγκεντρώσεις

Συνεχίζονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης. Μετά τη σημερινή εκδήλωση στην Καλαμαριά, στις 8.30 το βράδυ, Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμαριάς (Δ.Α.Κ.)  με ομιλητή τον υφυπουργό εσωτερικών, Πάρι Κουκουλόπουλο, αύριο..
Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί ανοικτή πολιτική εκδήλωση, στις 20:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου. Θέμα: «Πρόταση Εξόδου από την Κρίση- Αυτοδύναμη Ελλάδα»

Το ζητούμενο αυτών των εκλογών...

"...είναι να κυβερνήσουν δυνάμεις που έχουν πρόγραμμα και σχέδιο εξόδου από τη χώρα κι όχι ανέξοδη ρητορική",
τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης,
Παντελής Κουκουλεκίδης, στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης.
Φοβούνται τα "μικρά" κόμματα οι δύο μεγάλοι και την "ανέξοδη ρητορική" τους, αφού όποιος δεν ..κινδυνεύει να κυβερνήσει, μπορεί να

Αποκλείει τη μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ ο Ευάγγελος Βενιζέλος


Αποκλείει τη μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία του κόμματός του με την ΝΔ για την επομένη των εκλογών, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου.

ΠΑΣΟΚ: Ο ΠΥΡΡΟΣ ΔΗΜΑΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Ο Ολυμπιονίκης αθλητή μας Πύρρο Δήμα θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει..