Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Επανεμφάνιση Λαλιώτη μετά από καιρό στο πλευρό του Βενιζέλου

Εμφάνιση έκπληξη έκανε ο πρώην υπουργός, Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος βρέθηκε σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την Υγεία.
Οπως αναφέρει το pontiki.gr, ο κ. Λαλιώτης βρέθηκε στο ξενοδοχείο Κάραβελ στην ημερίδα του ΠΑΣΟΚ, όπου μεταξύ άλλων, μίλησε και ο πρόεδρος του κόμματος,

Ο Θ. Πάγκαλος μιλάει για τον Ρόντο τις ΜΚΟ και τον Ολι Ρεν

Την δική του εκδοχή για την υπόθεση της απάτης με την Μη Κυβερνητική Οργάνωση και για τον Άλεξ Ρόντου, εξέφρασε ο πρώην βουλευτής και υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος. Μεταξύ άλλων μίλησε και για την προσωπική του σχέση με τον «ασήμαντο» και «χωρίς προσόντα» Όλι Ρεν.
Μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm, ο Πάγκαλος δεν αρνήθηκε πως ήταν

Βενιζέλος: Δεν αναφερόμουν στον Παπανδρέου

Σε διευκρινιστική δήλωση εκείνης που είχε κάνει στο Βελιγράδι σχολιάζοντας την υπόθεση που ερευνά η δικαιοσύνη για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, με την εμπλοκή ΜΚΟ και υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών, προχώρησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος φτάνοντας στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

Ο Δημήτρης Καρύδης απαντά για ΜΚΟ , 58 και για παραίτηση Μ. Κοππά

Αποσπάσματα της συνέντευξης που παραχώρησε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠαΣοΚ, Δημήτρης Καρύδης στις 18/2 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τη Νόνη Καραγιάννη.
Μεταξύ άλλων, είπε:
* "Η Μ. Κοππά είχε πάρει τις αποφάσεις της. Στο καλό":
«Είναι μια επιλογή της, στο καλό, που λέμε. Από εκεί και πέρα, αυτά τα επιχειρήματα νομίζω ότι δεν αντέχουν σε εξήγηση, διότι η κ. Κοππά είχε πάρει τις αποφάσεις της. Θυμάστε ότι τον τελευταίο καιρό κυρίως είχε επαφές με τον κ. Κουβέλη και με τους

Εξαπατούσε τον ΟΑΕΔ για να παίρνει επιδόματα


Εξιχνιάστηκε, ύστερα από έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, υπόθεση απάτης σε βάρος του ΟΑΕΔ. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ένας 38χρονος από την Αλβανία, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία.
Συγκεκριμένα, η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του ΟΑΕΔ Δράμας, σύμφωνα με την οποία ο 38χρονος είχε καταθέσει

Βενιζέλος για ΜΚΟ:Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη

"Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος"  δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την υπόθεση με την απάτη- μαμούθ, με "βιτρίνα" ΜΚΟ, σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, για την οποία κατηγορούνται ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι σε καίριες θέσεις του υπουργείου Εξωτερικών και άλλων υπουργείων, την περίοδο

Έρευνα για τις επιχορηγήσεις στις ΜΚΟ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Να χυθεί άπλετο φως στις επιχορηγήσεις της τελευταίας 15ετίας στις ΜΚΟ και η Δικαιοσύνη να αφεθεί απερίσπαστη να ολοκληρώσει το έργο της, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση με τις παράνομες χρηματοδοτήσεις ύψους 9 εκατ. ευρώ που είχε λάβει το διάστημα 2000-2004 Μη Κυβερνητική Οργάνωση και

ΠΑΣΟΚ: κανένα στέλεχος δεν μπορεί να αυτενεργεί

«Το ΠΑΣΟΚ κινείται στις περιφερειακές εκλογές συντεταγμένα και θεσμικά. Κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αυτενεργεί στο όνομα δήθεν του ΠΑΣΟΚ ή του Προέδρου του» τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη, στέλνοντας μήνυμα προς τους

Αθανάσιος Τσαυτάρης ; Προήδρευσε στο πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας - Αλιείας της Ε.Ε, επί Ελληνικής Προεδρίας, στις Βρυξέλλες



Α) Πρόγραμμα εργασιών Ελληνικής Προεδρίας
Ο Πρόεδρος παρουσίασε το Πρόγραμμα της Ελληνικής Προεδρίας, το οποίο έτυχε της υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Κρατών Μελών με την επισήμανση της συνεχούς ενημέρωσης από την Ε. Επιτροπή για θέματα διεθνών και διμερών συμφωνιών με Τρίτες Χώρες.

Δικαιώνεται η κίνηση των 75πασοκ ,μετά την δημόσια παρέμβαση της για τον συμψηφισμό οφειλών απο και προς το δημόσιο








Δικαιώνεται η κίνηση των 75πασοκ ,μετά την δημόσια παρέμβαση της για τον συμψηφισμό οφειλών απο και προς το δημόσιο .

Πριν  περίπου δέκαπεντε μέρες κάλεσαμε την κυβέρνηση να συμψηφισει τις οφειλές απο και προς το δημόσιο .
Αναφερθήκαμε στην μεγάλη εξαπάτηση της καθυστέρησης μιας αυτονοητης ενέργειας .

Ο Βαρβιτσιώτης για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Διαφορετικό μοντέλο αξιοποίησης του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, σε σχέση με αυτό που ίσχυσε στον Πειραιά, θα πρόκρινε προσωπικά ο αρμόδιος υπουργός, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αν και, όπως διευκρίνισε, η τελική απόφαση «βρίσκεται στα χέρια του μετόχου (σ.σ. ΤΑΙΠΕΔ)».
«Βεβαίως έχω τις δικές μου απόψεις για το πώς πρέπει να προχωρήσει η Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι πρέπει να είναι

Δήμαρχοι, γιατροί και δημοσιογράφοι με ψευδή πόθεν έσχες -Ολες οι υποθέσεις

Τη διαφθορά στην Ελλάδα της κρίσης αποτυπώνει η έκθεση της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Oπως προκύπτει από αυτήν «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή αναδεικνύονται οι δήμαρχοι, οι γιατροί και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων Δημοσίου και

ΣΥΡΙΖΑ: Νέο χτύπημα της Αριστερής Πλατφόρμας κατά του Βουδούρη

Οι εντάσεις και οι ενστάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη για την περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζονται, και η Αριστερή Πλατφόρμα κάνει για μια ακόμα φορά αισθητή τη δυσαρέσκεια της για την επιλογή της ηγεσίας.
Σε αναδημοσιευμένο  άρθρο στο site iskra.gr (πρόσκειται στον

34 βουλευτές της ΝΔ κατά Στουρνάρα και Θεοχάρη

Την έντονη δυσαρέσκεια τους για τους χειρισμούς του Γιάννης Στουρνάρα και του Χάρη Θεοχάρη στις διαβουλεύσεις που είχαν με τους αγρότες εκφράζουν 34 βουλευτές της ΝΔ με δημόσια επιστολή τους.
Οι εν λόγω βουλευτές επισημαίνουν ότι «η υλοποίηση μέσω εγκυκλίων, της νομοθετικής ρύθμισης για τη φορολόγηση των αγροτών, λόγω ασαφειών, ελλείψεων, αλλά και κακών χειρισμών, έχει δημιουργήσει σοβαρά

Αιφνιδιασμός στον ΣΥΡΙΖΑ: «Πλατύ μέτωπο» με τους πασοκογενείς προωθεί η ηγεσία

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε κεντρικές πολιτικές συνεργασίες με δυνάμεις που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά, αδιαφορώντας για τις εσωκομματικές αντιδράσεις, είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Κατά πώς φαίνεται, η περίπτωση του Οδυσσέα Βουδούρη είναι άκρως ενδεικτική των διαθέσεων της ηγεσίας: Όχι μόνο δεν

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ"ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ"

Με απόλυτη επιτυχία και με την συμμετοχή εκατοντάδων συμπολιτών μας διοργανώθηκε η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας της παράταξης μας.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εκφώνηση των παρόντων συλλόγων και φορέων του Δήμου μας καθώς και των πολιτικών και αυτοδιοικητικών στελεχών  που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

ΘΟΥΛΗ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ : «Τα δημοκρατικά κεκτημένα τα δανειστήκαμε από τις γενιές του μέλλοντος και οφείλουμε να τα παραδώσουμε ακέραια»

Στην 40χρονη πορεία του ΠΑΣΟΚ έχει φανεί, ότι η νικηφόρα στρατηγική του ήταν σύμφυτη και ταυτόσημη με την ενότητα και την πολυφωνία του. Γιατί η ενότητα σφυρηλατούσε το «όλον» και την δύναμή του. Γιατί η πολυφωνία εμπέδωνε το «άλλο» με την πολυχρωμία των ιδεών και την διαρκή δημοκρατική αναζήτηση. 

Παρόντες και απόντες σήμερα, αγωνιστήκαμε για ένα ζωντανό και

Oμιλία του Ευ. Βενιζέλου στο συνέδριο του Economist με τίτλο: «Η θάλασσα της Ευρώπης: Διαμορφώνοντας το χάρτη για την οικονομική ανάπτυξη»

«Κυρία Επίτροπε, αγαπητή Μαρία, κύριοι Υπουργοί, αγαπητοί συνάδελφοι, κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι,
Ευχαριστώ τον κ. Andrews για τη φιλική και σύντομη εισαγωγή του.
Κρατώ απ’ όσα είπε τη βασική αλήθεια, ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πόλη μου, η πόλη που με γέννησε, ο τόπος της αναφοράς μου και χαίρομαι πραγματικά γιατί βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας. Είμαι ευγνώμων πραγματικά προς τους διοργανωτές της εκδήλωσης αυτής, προς τον Economist και ιδίως

Ποιοι θα συμμετάσχουν απο το ΠΑΣΟΚ, τους 58 και τον Λοβέρδο στον διάλογο για την Ελιά

Τρεις γραμματείς από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχουν στον διάλογο για την ¨Ελιά". Πρόκειται για τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, τον Γραμματέα Επικοινωνίας, Δημήτρη Καρύδη και τον Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος Λευτέρη Κατσικαρέλη.
Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στην άτυπη οργανωτική

Της Πέννυς Δαλαμπούρα : Δυσβάσταχτο το φορτίο της εξουσίας

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το στίγμα της προεκλογικής στρατηγικής του κόμματος τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και για τις ευρωεκλογές είναι σαφές. Η ψήφος θα πρέπει να λειτουργήσει και στις δύο περιπτώσεις, ως δημοψήφισμα κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας.Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι παρόμοιο. Είναι αντίστοιχο με την προεκλογική στρατηγική

Π. Κουκουλόπουλος: Οι προτάσεις μου για το μέλλον του τόπου μας.

Aποτίμηση των πολιτικών εξελίξεων έκανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Π.Ε. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας 17/2 σε ανοιχτή συγκέντρωση διαλόγου στο Κοβεντάρειο της Κοζάνης. Παράλληλα, προχώρησε και στην κατάθεση προτάσεων για το μέλλον του τόπου μας.
Ολόκληρη η ομιλία του έχει ως εξής: «Το 2014 μπορεί και πρέπει

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Βουδούρη συνάντηση με Αλ. Τσίπρα

Συνάντηση είχαν σήμερα Αλέξης Τσίπρας και Οδυσσέας Βουδούρης αλλά όχι για την... υποψηφιότητα του δεύτερου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (με βάση τη σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου). Η συνάντηση φαίνεται πάντως πως έκρυβε και... ειδήσεις, δεδομένου ότι οι δύο πλευρές άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, αναφορικά με το ενδεχόμενο πολιτικής συνεργασίας.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα συγκρότησης ενός

«Θερίζει» η γρίπη στην Ελλάδα

«Θερίζει» η γρίπη στην Ελλάδα με τους νεκρούς να έχουν φτάσει ήδη τους 40 και οι νοσηλευόμενοι, σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), τους 57.
Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε σοβαρή κατάσταση, σε ΜΕΘ, 143 άτομα και όπως σημειώνουν στο σύνολό

Και επίσημα εκτός ΠΑΣΟΚ η Μαριλένα Κοππά

Την ανεξαρτητοποίησή της από το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε η ευρωβουλευτής Mαριλένα Kοππά.
«Εφεξής δεν έχω καμία οργανωτική σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Παραμένω ως ανεξάρτητη ευρωβουλευτής στην Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών», δήλωσε.
Η κ. Κοππά είχε ουσιαστικά προαναγγείλει την απόφασή της αυτή

20.000 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 450 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ

Εργασία σε 20.000 ανέργους για διάστημα 4 μηνών έως 1 έτους με κίνητρο πρόσληψης την επιδότηση του μισθού τους έως 450 ευρώ για κάθε θέση πλήρους απασχόλησης και κατάρτιση σε επιπλέον 7.713 ανέργους από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, δίνουν τα 3 νέα προγράμματα που προκηρύσσει μέσα στις επόμενες ημέρες ο

Νέο φάρμακο κατά του επιθετικού καρκίνου του μαστού αυξάνει το προσδόκιμο ζωής

Ένα φάρμακο για τον επιθετικό καρκίνο του μαστού που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των ασθενών και παράλληλα μειώνει τις παρενέργειες που προκαλεί η χημειοθεραπεία, αρχίζει να κυκλοφορεί στη Βρετανία.
Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα το φάρμακο καταστρέφει τα

Ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, Γ.Παπανδρέου για την υπόθεση της ΜΚΟ

«Κόπτονται περί διαφάνειας εκείνοι που την καταπατούν καθημερινά» Η Δικαιοσύνη ορθώς ελέγχει κάθε υπόθεση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με την υπόθεση μεγάλης απάτης σε βάρος του Δημοσίου από ΜΚΟ. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι κάποια ΜΜΕ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την υπόθεση και «να εμπλέξουν δια της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου» με τρόπο που δεν έχει καμία σχέση με την