Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Έντεκα πρόσωπα αναβαθμίζει ο Βενιζέλος στο ΠΑΣΟΚ

Δυναμική επιστροφή σε όλα τα επίπεδα ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο ζήλος που επιδεικνύει το τελευταίο διάστημα τόσο για την κινητοποίηση του κόμματος και των στελεχών του, όσο και για τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου.

Καρχιμάκης κατά Προβόπουλου...




Ο Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπέλυσε επίθεση μέσω Facebook κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου.

Συγκεκριμένα, τον κατηγορεί ως "τροχονόμο της φοροδιαφυγής".

Παράλληλα, επανέρχεται στο
θέμα των αποδοχών του κ. Προβόπουλου επισημαίνοντας ότι ο ίδιος αρνείται να απαντήσει για το θέμα ακόμη και στη Βουλή και υποστηρίζει πως λαμβάνει περισσότερα από 25.000 ευρώ το μήνα χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι αποδοχές από πιστωτικές κάρτες, έξοδα παράστασης και δαπάνες ταξιδίων.

΄¨Μιλήσαμε, θεωρώντας δεδομένη την επιμήκυνση¨

"Μιλήσαμε, θεωρώντας δεδομένη την επιμήκυνση"Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ιπποκράτους, οι δύο πλευρές συνομίλησαν, θεωρώντας δεδομένη την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.
"Το τεχνικό, πάντως, μέρος της συζήτησης μεταξύ της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ και της τρόικα διεξήχθη με δεδομένη την παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής", αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ο κ. Βενιζέλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική και

Τροχαίο με θύμα ένα 4χρονο αγόρι



Τετράχρονο αγοράκι παρασύρθηκε από ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο και τραυματίστηκε σοβαρά, έξω από βρεφονηπιακό σταθμό, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το άτυχο παιδί βγήκε από τον παιδικό σταθμό και παρασύρθηκε από το όχημα, που κινούνταν στην οδό Αεροδρομίου. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τι είπαν Βενιζέλος και τρόικα



Την ανάγκη να εκταμιευτεί το ταχύτερο δυνατό και στο σύνολό της η επόμενη δόση του δανείου, ώστε να αλλάξουν τα επίπεδα ρευστότητας και να ενισχυθεί πρακτικά η πραγματική οικονομία, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τους επικεφαλής της τρόικας.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο εισηγητής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης, ενώ είχε προηγηθεί ενημέρωση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Οικομομικών Γιάννη Στουρνάρα για το περιεχόμενο της συζήτησης της τρόικα με τον Πρωθυπουργό, νωρίτερα σήμερα το πρωί, καθώς και για τα κρίσιμα θέματα που παραμένουν ανοιχτά.

Ξυλοδαρμός Ελλήνων απο Γερμανους Ακροδεξιους


Δυο Ελληνες μετανάστες στην Bεστφαλία, ετών 35 και 51 χτυπήθηκαν χθες ύστερα απο πογκρόμ "νεολαίων" Γερμανών νεοναζί του NDP. 
To έγκλημά τους;

Η Θεσσαλονίκη τιμά τον Δημήτρη Μητροπάνο- Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Καυταντζόγλειο

Έφτασε η μεγάλη ώρα για τη συναυλία στη μνήμη του Δημήτρη Μητροπάνου, στο Καυταντζόγλειο Στάδιο.Η συναυλία με τίτλο "Σ' αναζητώ στη Σαλονίκη" είναι
όπως λένε και οι διοργανωτές, η συναυλία του Δημήτρη και όχι μια απλή συναυλία στη μνήμη του. Οργανώνεται με πρωτοβουλία των ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση των μελών που έχουν πρόβλημα διαβίωσης. Θα αρχίσει απόψε, στις 21.00 και χιλιάδες άνθρωποι που αγάπησαν τον μεγάλο καλλιτέχνη θα είναι εκεί.

Βρήκε ομάδα ο Σηφάκης

Την ύστατη ώρα και λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία που έχουν οι ελεύθεροι παίκτες να βρουν ομάδα
ο Μιχάλης Σηφάκης βρήκε τον νέο σταθμό στην καριέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες του allaboutaris.com, ο διεθνής τερματοφύλακας του οποίου η προσφυγή κατά του Άρη εκδικάζεται αύριο, βρίσκεται στο Βέλγιο για να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του σε ομάδα της

Γιατί αποχαιρέτισε τον ΠΑΟΚ ο Στ. Μαλεζάς;

Τους λόγους που τον οδήγησαν στο εξωτερικό αλλά και το ότι η παρουσία του στο Γερμανικό πρωτάθλημα θα έχει θετική επίδραση στην εξέλιξή του, εξέφρασε σε συνέντευξη του ο Στέλιος Μαλεζάς

"Είχα πει ότι το αποφάσισα γιατί ήθελα να ζήσω κάτι διαφορετικό σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Το γεγονός ότι παίρνω μέρος στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα, σε ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη, με κάνει καλύτερο αγωνιστικά, φθάνω σε άλλο επίπεδο, αλλά και βλέπω διαφορετικά το ποδόσφαιρο" είπε χαρακτηριστικά..

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των έξι δικαστικών ενώσεων είχε σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα
του ειδικού μισθολογίου, της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, καθώς και των προοπτικών που υπάρχουν για την έξοδο από την κρίση.

Τι πρέπει να κάνετε για να χορτάσετε με μικρότερες ποσότητες φαγητού;


Τι πρέπει να κάνετε για να χορτάσετε με μικρότερες ποσότητες φαγητού;
Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να μην... σκάτε από το φαγητό, αλλά να αισθάνεστε χορτάτοι με μικρότερες ποσότητες...

1. Φάτε λαχανικά σαν σνακ τα οποία έχουν την τάση να κόβουν την πείνα χωρίς φυσικά να παχαίνουν. Τα αγγούρια, τα κολοκυθάκια και το σπανάκι κάνουν πολύ καλή δουλίτσα.

Το ΑΠΘ και πέντε δήμοι της Θεσσαλονίκης δίνουν "χτύπημα" στην ανεργία των νέων!


Το ΑΠΘ και πέντε δήμοι της Θεσσαλονίκης δίνουν "χτύπημα" στην ανεργία των νέων!
"Χτύπημα" στην ανεργία των νέων ετοιμάζει το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, το οποίο σε συνεργασία με πέντε δήμους της Θεσσαλονίκης θα επιχειρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα να εκπαιδεύσει νέους σε θέματα επιχειρηματικότητας...

Τέλος η διπλοβάρδια στα δημοτικά της Πολίχνης


Κεντρική Μακεδονία Τέλος η διπλοβάρδια στα δημοτικά της Πολίχνης

Σε πρωινό κύκλο θα λειτουργούν από φέτος όλα τα δημοτικά σχολεία της Πολίχνης. Προτεραιότητα αποτελεί η κατασκευή νέων σχολείων στην Πολίχνη ώστε να σταματήσει επιτέλους εκεί η διπλοβάρδια.

«Με απλές λύσεις και μεθόδους που εξυπηρετούν τις ανάγκες των μαθητών, αυτό που δε γινόταν επί δεκαετίες στην Πολίχνη, γίνεται σήμερα, δήλωσε ο Δήμαρχος Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Λουκέτο στους Δήμους την Τετάρτη και την Πέμπτη


Λουκέτο στους Δήμους την Τετάρτη και την Πέμπτη  Με απόφαση της ΚΕΔΕ - Διαβάστε την ανακοίνωση
Με αναστολή της λειτουργίας των δήμων την Τετάρτη, 12 και την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου αντιδρά η Αυτοδιοίκηση της χώρας στις επιπλέον περικοπές στην χρηματοδότηση, κρούοντας έτσι τον κώδωνα του κινδύνου για ολοκληρωτική κατάρρευση.
Η απόφαση ελήφθη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Αυγούστου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στη διάρκεια των διήμερων κινητοποιήσεων της Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθεί:

«ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑ» Στρατούλης: Δεν είναι πολιτική επιλογή μας η έξοδος από το ευρώ


Στρατούλης: Δεν είναι πολιτική επιλογή μας η έξοδος από το ευρώ
Δεν αποτελεί πολιτική επιλογή η έξοδος της χώρας από το ευρώ δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης .
Ο κ. Στρατούλης, μιλώνας στο Real fm, σημείωσε πάντως πως αν ο πολιτικός σχηματισμός ήταν κυβέρνηση δεν θα υπέκυπτε σε κανένα πολιτικό εκβιασμό του τύπου «ή εφαρμόζετε τα μνημόνια ή σας βγάζουμε από το ευρώ».

Και ο αυστριακός καγκελάριος θέλει να δοθεί ανάσα στους Έλληνες



Θα πρέπει να δοθεί να δοθεί μια «ανάσα» στους Έλληνες, αν τηρήσουν τα συμφωνηθέντα ως προς τις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική εξυγίανση και αυτό θα το διαπιστώσει η τρόικα έως τον Οκτώβριο, τονίζει ο καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Βέρνερ Φάιμαν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραϊχ».

Για τον Αυστριακό καγκελάριο, «ανάσα» σημαίνει περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή των δανείων, προκειμένου οι Έλληνες να μπορούν να ξανακάνουν επενδύσεις.

Συγκροτείται ομάδα Εργασίας για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Συγκροτείται ομάδα Εργασίας για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε απόφαση με την οποία συγκροτήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Γ.Λ.Κ.) Ομάδα Εργασίας για την έρευνα των αρχείων του σε σχέση με το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων.

Η Ομάδα Εργασίας η οποία θα πραγματοποιήσει αφιλοκερδώς την έρευνα και θα πρέπει να έχει παραδώσει το έργο της έως την 31/12/2012 είναι η κάτωθι:

Καμμένος: Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως τοξικομανής


Καμμένος: Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως τοξικομανής
Δυστυχώς ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως τοξικομανής, που του δίνεται η δόση προκειμένου να τον κάνουμε μεγαλύτερο έμπορο ναρκωτικών. Σε αυτό εμείς λέμε όχι, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Σταματήστε τις κινητοποιήσεις και θα πληρωθείτε»


Σε τέσσερις δόσεις θα γίνει η αποπληρωμή των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. 

Όπως υπογραμμίζεται, για να δοθεί το «πράσινο φως» της εκταμίευσης στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών, θα πρέπει οι εκπρόσωποι του κλάδου να δώσουν τέλος στις κινητοποιήσεις τους.

O επικεφαλής του ομίλου Louis Vuitton-Moet Hennessy ζητήσε τη βελγική υπηκοότητα προκειμένου να αποφύγει το σούπερ-φόρο του 75% που πρόκειται να επιβάλει η κυβέρνηση Ολάντ



Με την πρωτοσέλιδη... προτροπή «Σήκω και φύγε πλούσιε μαλ... !» δίπλα στη φωτογραφία του Μπερνάρ Αρνό κυκλοφορεί η γαλλική εφημερίδα Liberation τη Δευτέρα, κατακεραυνώνοντας την κίνηση του πλουσιότερου άνδρα της Γαλλίας και επικεφαλής του ομίλου Louis Vuitton-Moet Hennessy να ζητήσει τη βελγική υπηκοότητα προκειμένου να αποφύγει το σούπερ-φόρο του 75% που πρόκειται να επιβάλει η κυβέρνηση Ολάντ στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Κουβέλης: Δεν θα πρέπει να μας θεωρούν δεδομένους


Κουβέλης: Δεν θα πρέπει να μας θεωρούν δεδομένους

Απάντηση σε πολλαπλούς αποδέκτες έδωσε χθες ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς με τη φράση του «Κανείς δεν πρέπει να μας θεωρήσει δεδομένους στην κυβέρνηση». 

Ο Φώτης Κουβέλης αφενός, ήθελε με αυτό τον τρόπο να διαμηνύσει στο εσωτερικό του κόμματος ότι δεν αποτελεί έρμαιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των αποφάσεών του, όπως τον κατηγορούν κάποιοι. 

Σκύλος διένυσε 800 χιλιόμετρα για να βρει το αφεντικό του!



Η απίστευτη ιστορία του Buck, ενός χαριτωμένου τετράποδου, αποδεικνύει περίτρανα πώς ο σκύλος μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.

Το μαύρο λαμπραντόρ της φωτογραφίας, διένυσε απόσταση 800 χιλιομέτρων προκειμένου να βρει το αφεντικό του.Ο ιδιοκτήτης του σκύλου, Mark Wessells άφησε τον Buck στο σπίτι του πατέρα του στο Winchester της Βιρτζίνια, αφού δεν μπορούσε να τον κρατήσει στο δικό του.

Πάρτυ φοροδιαφυγής στα νυχτερινά κέντρα



Τα φάλτσα της πίστας και το όργιο φοροδιαφυγής στην ελληνική νύχτα αναδεικνύουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ. Μεγάλα ονόματα εμφανίζονται να δηλώνουν μερικές χιλιάδες ευρώ στην εφορία.

Οικονομική «ένεση» στους δήμους της χώρας



Υλοποιήθηκε σήμερα η δέσμευση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε συνάντηση που είχε γίνει προ ημερών με εκπροσώπους των δήμων, για την απόδοση 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Το εν λόγω χρηματικό ποσό αντιστοιχεί στην δ' δόση των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους, ύψους 213 εκατ. ευρώ.

Σύντομα θα έρθει και η σειρά σας.....


Κατερίνα Λάσκαρη

Δεν θέλω και δεν με ενδιαφέρει να εξηγήσω κοινωνιολογικά το φαινόμενο Χρυσή Αυγή. Αυτό ας το κάνουν οι ειδικοί. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι τρομάζω, φοβάμαι, τρέμω.

Η βια πάντα με είχε απέναντι. Με τρόμαζε. Η βια μου ανακάτευε το στομάχι.
Είτε αυτή ήταν λεκτική, είτε ήταν από άλλους οδηγούς στον δρόμο, είτε ήταν στο σχολείο, είτε στην δουλειά, είτε στα γήπεδα.

ΜΑΤ εξω απο τα γραφεια της Χ.Α.Χωρίς αστυνομικούς οι βουλευτές της Οργάνωσης μετά τις εφόδους εναντίον μεταναστών μικροπωλητών - Χρ.Αυγή: Μας ασκείται ωμή τρομοκρατία


Έλεγχοι της αστυνομίας γύρω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής - Σε διαθεσιμότητα η διοικητής του Α.Τ. Ραφήνας - “Πόλεμος” Χρυσής Αυγής – Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τα τάγματα εφόδου - Εντολή για συλλήψεις όσων συμμετέχουν σε επεισόδια τύπου Ραφήνας, Μεσολογγίου και Καλαμάτας

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ, Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΗΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

Πολύ επιτυχημένη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ , η οποία διοργανώθηκε με αφορμή το γεγονός της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στενοί συνεργάτες του Ε. Βενιζέλου με τους οποίους μιλήσαμε σήμερα το πρωί μας ανέφεραν, ότι τόσο η ιδέα για τους νέους καινοτόμους επιχειρηματίες όσο και η συζήτηση και τα συμπεράσματα που βγήκαν από αυτήν, ήταν ένα από τα καλύτερα γεγονότα των

Στρατιωτικοί: "Γιατί κατεβαίνουμε στο δρόμο-Θέλουν να πουλήσουν και τις ΕΔ;"


Στρατιωτικοί: `Γιατί κατεβαίνουμε στο δρόμο-Θέλουν να πουλήσουν και τις ΕΔ;`

Σκληρή και ολομέτωπη επίθεση των στρατιωτικών εν ενεργεία και αποστράτων στην κυβερνητική πολιτική ήταν η συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν οι πρόεδροι του ΣΥΣΜΕΔ και της ΑΝΕΑΕΔ.

Και οι δύο δήλωσαν ότι οι στρατιωτικοί είναι ανυποχώρητοι:

•Στη διακύβευση της Εθνικής μας Κυριαρχίας,στο “ραγαδισμό και στο ξεπούλημα της πατρίδας μας”.

Έλεγχοι του ΕΦΕΤ σε σχολικά κυλικεία


Τη διενέργεια ελέγχων στα σχολικά κυλικεία της ελληνικής επικράτειας ξεκινούν τα κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπ' όψιν τόσο την ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού όσο και τα ευρήματα από τις επιθεωρήσεις του προηγούμενου χρόνου, που κατέγραψαν μικρές αποκλίσεις σε μερίδα κυλικείων που πωλούσαν προϊόντα καθ' υπέρβαση της άδειας λειτουργίας τους, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν.

Ιδιοκτήτες μπαρ με εισόδημα... 360 ευρώ!



Σχεδόν το 60% των αυτοαπασχολούμενων (58,7%), δήλωσαν το 2011 ατομικό ετήσιο εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ.

Ανάμεσα σε αυτούς και 29.813 οδηγοί ταξί οι οποίοι δήλωσαν κατά μέσο όρο 10.196 ευρώ και 16.182 μεταφορείς οι οποίοι δήλωσαν 11.605 ευρώ.

Aυτά είναι απλώς ορισμένα ενδεικτικά παραδείγματα, καθώς εισοδήματα φτώχειας δήλωσαν στην εφορία το 2011 έμποροι, βιοτέχνες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες.

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Χαλκιδική


Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Χαλκιδική

"Κουνήθηκε" την Κυριακή το βράδυ η Χαλκιδική μετά από σεισμό μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ο οποίος σημειώθηκε στις 22:30 νοτιοανατολικά της Χερσονήσου του Άθω, στο τρίτο «πόδι».

Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Ιερισσού, σε απόσταση 150 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Δύο καρφιά για μία έντονη σχέση...


Δύο καρφιά για μία έντονη σχέση...
Εμφανής ήταν η πρόθεση του Ευ. Βενιζέλου, στη χθεσινή επίσκεψή του στη ΔΕΘ, να στείλει ξεκάθαρα μηνύματα στον πρωθυπουργό, πριν από τη συνάντησή τους. Και το έκανε δύο φορές, μία κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης και μία δεύτερη στην εκδήλωση με τους νέους που ακολούθησε.
«Αλλοι χαρακτήριζαν ως αδιέξοδη την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, μιλούσαν για επαναδιαπραγμάτευση και έλεγαν ότι είχαν ισοδύναμα μέτρα για όλα, που φτάνουν και περισσεύουν», υπενθύμισε, «φωτογραφίζοντας» τον Αντ. Σαμαρά. «Ουδείς αναμάρτητος», σχολίασε παριστάμενος, αλλά μάλλον αυτό δεν αρκούσε...

Εισοδήματα Πείνας για Βίσση, Κοκκίνου και Ρουβά !


Ελλάδα Εισοδήματα Πείνας για Βίσση, Κοκκίνου και Ρουβά !

Προκλητικά τα εισοδήματα των μεγάλων Ελλήνων σταρ! Την ώρα που οΓιάννης Πλούταρχοςδήλωνε εισόδημα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ το 2008-2009, ηΆννα Βίσση δήλωνε μόλις 34.000 ευρώ και καθόλου ακίνητη περιουσία.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πιο ακριβοπληρωμένοι καλλιτέχνες είναι οΓιάννης Πλούταρχος με 667.121 ευρώ το 2008 και 822.059,43 το 2009, ο Πασχάλης Τερζής που δήλωσε 609.355 ευρώ το 2008 και 472.613 ευρώ το 2009 και ο Νότης Σφακιανάκης με δηλωθέν εισόδημα 262.995 το 2008 και 375.670 ευρώ το 2009, αλλά και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας περίπου ένα εκατ. ευρώ.

Ο Τύπος της Δευτέρας



Ποια θέματα κυριαρχούν: η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, οι ενστάσεις της τρόικας για το πακέτο των μέτρων.


Τα Dos & Don'ts της Τρόικας


Photo for this article

Με δύο λίστες εμφανίστηκε στη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα η τρόικα: στη μία περιλαμβάνονταν τα μέτρα που δέχεται, δηλαδή τις περικοπές μισθών και συντάξεων ύψους 5,5 δισ. ευρώ και στη δεύτερη τα μέτρα για τα οποία ζητάδιευκρινίσεις, ύψους 3,5 δισ. ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα μέτρα που έχει παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο ήταν στη «μαύρη λίστα».

ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Οικουμενικό κατηγορώ για τα «τάγματα εφόδου»


Προκλητικά και επικίνδυνα για τη δημοκρατία χαρακτήρισε τα επεισόδια σε Ραφήνα και Μεσολόγγι ο ΣΥΡΙΖΑ
«Να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη», καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το ΠΑΣΟΚ
Σφοδρή ήταν η αντίδραση των κομμάτων για τις επιθέσεις βουλευτών και μελών της «Χρυσής Αυγής» σε αλλοδαπούς μικροπωλητές. «Πράξεις παρανόμων» χαρακτηρίζει τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής το ΠΑΣΟΚ, που με ανακοίνωσή του για τα όσα συνέβησαν στη Ραφήνα καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια, «να αφήσει τα μεγάλα λόγια και να επιβάλει την τάξη».

Α. ΠΑΠΑΡΗΓΑ «Κεντρώο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ»


«Κεντρώο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ»
Με γενική απεργία να απαντήσουν οι εργαζόμενοι στα νέα μέτρα των 11,5 δισ. πρότεινε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητή, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Με γενική απεργία να απαντήσουν οι εργαζόμενοι στα νέα μέτρα των 11,5 δισ. πρότεινε η γ.γ. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο 38ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητή, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. «Μόνο αν διαλέξουμε τον δρόμο της ρήξης και της ανατροπής θα έχουμε αποτελέσματα», είπε και ζήτησε το ξεκίνημα μιας αντεπίθεσης χωρίς πισωγυρίσματα.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ «Αν ήμασταν κυβέρνηση δεν θα πληρώναμε το ομόλογο»


«Αν ήμασταν κυβέρνηση δεν θα πληρώναμε το ομόλογο»
Το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη ο Αλ. Τσίπρας
Προς ένα νέο «επικαιροποιημένο» πρόγραμμα οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Η ηγεσία του κόμματος αναμένεται να παρουσιάσει το εναλλακτικό σχέδιο για την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αλλά και να επιμείνει στην τροχιά σύγκρουσης με το Μνημόνιο.

Στάση αναμονής από τη γερμανική κυβέρνηση για ESM



Δύο ημέρες πριν από την δημοσίευση της απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η γερμανική κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι η απόφαση της Καρλσρούης θα είναι θετική για τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM.

Σήμερα το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των οφειλών του ΕΟΠΥΥ



Εν αναμονή των εξαγγελιών του υπουργείου Υγείας για την αποπληρωμή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς βρίσκονται εκατομμύρια ασφαλισμένοι, ώστε να μπορούν και πάλι να προμηθεύονται τα φάρμακά τους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς αναμένεται να ανακοινώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς με βάση, όπως ο ίδιος υποστήριξε, « τις δυνατότητες εισφορών από τα ασφαλιστικά ταμεία μέχρι το τέλος του έτους».

Νοσηλευτές υπηρετούν σε...γραφεία πολιτικών!


Νοσηλευτές υπηρετούν σε...γραφεία πολιτικών! Την ώρα που υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», 110 νοσηλευτές του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου υπηρετούν σε γραφεία πολιτικών ή είναι τοποθετημένοι σε στρατιωτικές μονάδες και προσφέρουν υπηρεσίες άσχετες με την ειδικότητά τους. 

Ήδη έχει ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία κατάσταση με το υγειονομικό προσωπικό που υπηρετεί σε θέσεις εκτός του χώρου της Υγείας, ώστε να επιστρέψει στα νοσοκομεία.

Σόρος: Η Γερμανία να ηγηθεί ή να φύγει από το ευρώ



Η Γερμανία μπορεί να σώσει ή να καταστρέψει την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα πρέπει ή να ηγηθεί ή να αποχωρήσει εκτιμά ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζορτζ Σόρος, σε έκθεσή του.

Η τύχη του ευρώ βρίσκεται στα χέρια της Γερμανίας.

Επιταχυντής του CERN στην Κρήτη για τη θεραπεία του καρκίνου Η ελληνική ομάδα του διεθνούς ερευνητικού κέντρου ίδρυσε το δίκτυο HERMES


Επιταχυντής του CERN στην Κρήτη για τη θεραπεία του καρκίνου




 
 
Αν ο Ερμής, ο αγγελιαφόρος των ολύμπιων θεών, μπορούσε να κινείται ελεύθερα ανάμεσα σε δύο κόσμους, των αθανάτων και των θνητών, το νεοσύστατο δίκτυο CERN-HERMES, που φέρει το όνομά του, φιλοδοξεί να γεφυρώσει τα επιτεύγματα της επιστήμης με τις ανάγκες της κοινωνίας. Το πρώτο συνθετικό δεν είναι άλλο από το γνωστό μας CERN, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ερευνα στη Σωματιδιακή Φυσική, ενώ το δεύτερο αποτελεί ακρωνύμιο του HEllenic Research network on Medical and novΕl technologieS. Αφορμή για τη δημιουργία του δικτύου στάθηκε η τυχαία γνωριμία δύο προσώπων το Πάσχα του 2011, του περιφερειακού συμβούλου Κρήτης και κατ’ επάγγελμα τουριστικού πράκτορα

Σοβαρά επεισόδια στην Χαλκιδική


Τραυματίστηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων, που αντιδρούν στη λειτουργεία μεταλλείων χρυσού στο όρος Κάκαβος, σημειώθηκαν στις Σκουριές Χαλικιδικής.
Τα επεισόδια περιελάμβαναν και πετροπόλεμο από κατοίκους και αντιεξουσιαστές,με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση χημικών.