Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Τα σπερματοζωάρια μπορούν να κάνουν υπολογισμούς!


Τα σπερματοζωάρια μπορούν να κάνουν υπολογισμούς! : Τα σπερματοζωάρια έχουν μόνο ένα σκοπό: να βρουν το ωάριο.  Το ωάριο  βοηθά την αποστολή των σπερματοζωαρίων απελευθερώνοντας ουσίες που  προκαλούν αλλαγές

Τα σπερματοζωάρια έχουν μόνο ένα σκοπό: να βρουν το ωάριο. Το ωάριο βοηθά την αποστολή των σπερματοζωαρίων απελευθερώνοντας ουσίες που προκαλούν αλλαγές στα επίπεδα ασβεστίου που υπάρχουν μέσα στο σπέρμα. Τα ιόντα ασβεστίου καθορίζουν το μοτίβο κίνησης της «ουράς» του σπερματοζωαρίου, η οποία το βοηθά να κατευθυνθεί προς το στόχο.

Το γονίδιο της ευφυΐας Για πρώτη φορά εντοπίζεται γονίδιο με μετρήσιμη επίδραση στο IQ


Το γονίδιο της ευφυΐας
Μεγάλη γενετική μελέτη που βασίστηκε σε λειτουργικές μαγνητικές τομογραφίες και γενετικές αναλύσεις οι οποίες διεξήχθησαν σε περισσότερα από 20.000 άτομα αποκάλυψε τη σημαντικότερη ως τώρα επίδραση ενός και μόνο γονιδίου στην ευφυΐα – συγκεκριμένα κατά 1,29 βαθμούς, αν και η συνεισφορά αυτή δεν μοιάζει να είναι και τόσο εντυπωσιακή.  

Πώς και γιατί θα διασωθεί η ελληνική οικονομία δια στόματος Μπαρόζο


Ένα κείμενο εργασίας με βασικά αντικείμενα το πώς και το γιατί η ελληνική οικονομία θα διασωθεί αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κατά τη διάρκεια της ολομέλειας των Επιτροπών που συνέρχεται αύριο Τετάρτη στο Στρασβούργο.

Σαν Σήμερα...


Γεγονότα

1521: Ο γερμανός θεολόγος Μαρτίνος Λούθηρος, που με τις 95 θέσεις του χώρισε την Ευρώπη σε καθολικούς και διαμαρτυρόμενους, αφορίζεται από την Καθολική Εκκλησία.
1822: Οι Οθωμανοί απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς. Την ίδια ημέρα σφάζουν 25 Έλληνες στον Αίνο της Θράκης.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντιμετώπιση της ανεργίας εστίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσιάζοντας ουσιαστικά τις προτάσεις του κόμματός του για την κοινωνική πολιτική. Σύμφωνα με τον ίδιο τα υφιστάμενα πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας θα επισπευσθούν προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή από το καλοκαίρι του 2013 αντί του αρχικού σχεδιασμού για τέλος του 2014. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για αύξηση των πόρων του ΕΣΠΑ και 150 εκατ. ευρώ επιπλέον που

Δέσμη μέτρων Βενιζέλου για κοινωνικό δίχτυ προστασίας

Δέσμη μέτρων Βενιζέλου για κοινωνικό δίχτυ προστασίας
Αφορούν σε μέτρα για την ανεργία των νέων, την υγειονομική περίθαλψη, την συγκρότηση ενός νέου δικτύου κοινωνικής προστασίας, καθώς και ρυθμίσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και δάνεια από τράπεζες.
Τα μέτρα επεξεργάστηκε ομάδα εργασίας με συντονιστή τον

Εξετάζεται επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, σχέδιο υπουργικής απόφασης, με την οποία θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα ανεργίας, οι περίπου 10.000 άνεργοι ελεύθεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Όχι στην ευρεία αντιπαράθεση με τη ΝΔ αποφάσισε η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ


Όχι στην ευρεία αντιπαράθεση με τη ΝΔ αποφάσισε η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Θα γίνει προσπάθεια να πειστούν οι αναποφάσιστοι
Σε χαμηλούς τόνους θα εξελιχθεί η προεκλογική εκστρατεία του ΠΑΣΟΚ, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση της εκλογικής επιτροπής του κόμματος το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου, αποφασίστηκε το ΠΑΣΟΚ να μην προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία, παρά τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποιεί έως τώρα (και κατά τα φαινόμενα θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί) το κόμμα του κ. Σαμαρά.

Χορός εκατομμυρίων και στο ΙΚΑ Πατησίων


Οι συντάξεις και τα επιδόματα "μαϊμού" έδιναν και έπαιρναν. Νέο σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ στο ΙΚΑ Πατησίων
Λίγες εβδομάδες μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στο ΙΚΑ Καλλιθέας, η Οικονομική Αστυνομία έχει βάλει στο στόχαστρο το υποκατάστημα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων που βρίσκεται στην οδό Κεφαλληνίας 12-14, όπου έχει εντοπιστεί κι άλλη απάτη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Στον Κορυδαλλό ο Άκης Τσοχατζόπουλος


Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.
Ο πρώην υπουργός Άμυνας κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες αμοιβές που φέρεται να έλαβε για τις προμήθειες των συστημάτων TOR-M1 και υποβρυχίων.

"Έσβησε" η μεγάλη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου


"Έσβησε" η μεγάλη φωνή του Δημήτρη Μητροπάνου : Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ο δημοφιλής καλλιτέχνης, Δημήτρης Μητροπάνος, σε ηλικία 64 χρόνων.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Μητροπάνος «έφυγε» σε ηλικία

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα το πρωί ο δημοφιλής καλλιτέχνης, Δημήτρης Μητροπάνος, σε ηλικία 64 χρόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Μητροπάνος «έφυγε» σε ηλικία 64 ετών από ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας πίσω μία σπουδαία διαδρομή στο χώρο του ελληνικού τραγουδιού.

Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας


Κεντρική Μακεδονία Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας

Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία, που έβαλε σε προβληματισμό την ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, θα υλοποιηθεί και φέτος, για 11η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας. Μάλιστα, η ανταπόκριση κιθαριστών (από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική, Καναδά) αγγίζει ήδη τα περυσινά επίπεδα, ενώ καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας θα διδάξουν στα σεμινάρια της διοργάνωσης.

Κομπίνα με "φιλανθρωπίες" για φοροαπαλλαγή



Τεράστιας έκτασης φοροδιαφυγή με πλαστές αποδείξεις που χορηγούσαν μοναστήρια και ιερείς σε ιδιώτες, έχουν ανακαλύψει τα «λαγωνικά» του ΣΔΟΕ.

Επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες παρουσίαζαν στις φορολογικές δηλώσεις τους μεγάλα χρηματικά ποσά ως δωρεές σε μοναστήρια και εκκλησίες, λαμβάνοντας μεγάλες επιστροφές φόρου ή απαλλάσσονταν από την καταβολή του.

Τον έπνιξε το...οφτό! Τραγικός θάνατος 54χρονου στο πασχαλινό τραπέζι


Τον έπνιξε το...οφτό! Τραγικός θάνατος 54χρονου στο πασχαλινό τραπέζι
Ανείπωτη τραγωδία στο χωριό Αστρίτσι του Ηρακλείου! Ένας 54χρονος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο την ώρα του πασχαλιάτικου γλεντιού από το...κρέας που του κάθισε στο λαιμό και τον έπνιξε!
Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, όταν σε μια από τις πολλές παρέες που είχαν γίνει στο Αστρίτσι βρισκόταν και ο άτυχος άνδρας με φίλους και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Κάποια στιγμή κι ενώ όλοι ήταν ανυποψίαστοι πίνοντας και τρώγοντας ο 54χρονος έδειξε ότι πνιγόταν, δεν μπορούσε να πάρει αέρα!

Αύριο τα ψηφοδέλτια της ΝΔ



Σύμφωνα με πληροφορίες η Νέα Δημοκρατία θα ανακοινώσει αύριο Τρίτη τα ψηφοδέλτια της, ξεκινώντας ουσιαστικά και την προεκλογική περίοδο. Στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα του κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί