Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Χιλιάδες προσλήψεις στους δήμους της Θεσσαλονίκης

Συνολικά 3.273 άτομα πρόκειται να απασχολήσει σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στη Θεσσαλονίκη το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, ως ανάδοχος φορέας. Πρόκειται
για εργασία σε προγράμματα ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα: 1.204 άτομα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 1.062 άτομα στον Κεντρικό Τομέα της Θεσσαλονίκης, στους Δήμους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης πλην

Η Μέκκα του σεξ



Σε ποια πόλη πιστεύετε ότι οι άνθρωποι κάνουν σεξ περισσότερο από παντού; Σε ποιο σημείο του πλανήτη, το σεξ δεν σταματάει ποτέ; Μια μεγάλη έρευνα, εταιρίας προφυλακτικών, έχρισε την πόλη που όλοι θα θέλαμε να ζούμε εκεί. (εντάξει μην υπερβάλλουμε κιόλας)
Το Μαϊάμι λοιπόν είναι η πόλη που οι άνθρωποι έχουν την εντονότερη σεξουαλική ζωή. Το Μαϊάμι με τα εκατομμύρια των γυναικών από την Κούβα με τα φιδίσια κορμιά. Η έρευνα έδειξε ότι

Ο αόρατος καρχαρίας


Ο αόρατος καρχαρίας 
Και εκεί που νομίζαμε πως δεν υπάρχει τίποτε πιο τρομακτικό στη θάλασσα από έναν καρχαρία, έρχονται οι επιστήμονες να μας κάνουν να αναθεωρήσουμε με ένα νέο είδος καρχαρία που παραμένει αόρατος.
Πρόκειται για το σπάνιο είδος etmopterus spinax, ο οποίος έχει μικρό μέγεθος και μπορεί και παραμένει ασφαλής αφού κανείς δεν μπορεί να τον δει.
Σύμφωνα με την Huffington Post, αν και ο εν λόγω καρχαρίας φωσφορίζει στο σκοτάδι, ωστόσο έχει την ικανότητα να δημιουργεί μια οπτική ψευδαίσθηση με αποτέλεσμα να ενσωματώνεται πλήρως στο περιβάλλον του και να μην γίνεται αντιληπτός.

4 αδερφές αναπαράγουν φωτογραφίες της παιδικής τους ηλικίας


4 αδερφές αναπαράγουν φωτογραφίες της παιδικής τους ηλικίας (1)
Μια εκπληκτική σειρά φωτογραφιών της Wilma Hurskainen, η οποία μαζί με τις 3 αδερφές της αναπαράγει τις φωτογραφίες της παιδικής τους ηλικίας.
Η φωτογράφος δηλώνει:
«Η συλλογή με τίτλο Growth είναι ένα project στο οποίο ξανατράβηξα φωτογραφίες που είχε βγάλει ο πατέρας μου, με εμένα και τις τρεις μικρότερες αδελφές μου, όταν ήμασταν παιδιά.

Γλυπτά από άμμο


Γλυπτά από άμμο (1)
20 απίστευτα κι όμως αληθινά αριστουργήματα στην άμμο!




Σαν σημερα 13 αυγουστου



Γεγονότα

2004, αρχίζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα. Συμμετείχαν περίπου 10.543 αθλητές, από 202 χώρες. Η υψηλής αισθητικής Τελετή Έναρξης, με τη σφραγίδα του Δημήτρη Παπαϊωάννου, υμνεί τη σχέση της Ελλάδας με την αρχαιότητα και τη θάλασσα, ενώ η σύνδεση με το παρόν γίνεται κατά την παρέλαση των αθλητών, με τη μουσική του DJ Tiesto. Την Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στο βωμό ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Νίκος Κακλαμανάκης. 

Στο Facebook με ασφάλεια


Παρ’ όλες τις αλλαγές στις οποίες έχουν προβεί οι μηχανικοί πληροφορικής του Facebook με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας της διασημότερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης ύστερα από συνεχόμενες συστάσεις χρηστών αλλά και καταγγελίες μη εξουσιοδοτημένων προσβάσεων, θα ήταν παράληψη μας να μην αναφέρουμε ορισμένες βασικές αρχές για την αποφυγή οποιασδήποτε κακόβουλης ενέργειας εναντίον του λογαριασμού σας.

Η κλιματική αλλαγή συμβάλλει στην εξόντωση των βατράχων Είναι σύμμαχος του φονικού μύκητα που εξαφανίζει τα αμφίβια


Η κλιματική αλλαγή συμβάλλει στην εξόντωση των βατράχων

Τα ευρήματα μιας νέας μελέτης δείχνουν ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί σύμμαχο του μύκητα Batrachochytrium dendrobatidis, ο οποίος ανακαλύφθηκε μόλις το 1998, αλλά έχει προλάβει να αποδεκατίσει πολλούς πληθυσμούς αμφιβίων και ειδικά βατράχων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μελέτη - σοκ για την Αρκτική Αναφέρει ότι σε δέκα χρόνια δεν θα υπάρχουν θαλάσσιοι πάγοι


Μελέτη - σοκ για την Αρκτική
Μια ακόμη μελέτη προστίθεται σε πολλές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια για τις επιπτώσεις που έχει η κλιματική αλλαγή στην Αρκτική. Τα τελευταία χρόνια η αύξηση της θερμοκρασίας έχει οδηγήσει σε μεγάλη απώλεια των θαλάσσιων πάγων της Αρκτικής τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη ο ρυθμός που λιώνουν οι πάγοι έχει επιταχυνθεί πλέον σε τέτοιο βαθμό ώστε σε δέκα χρόνια δεν θα υπάρχει ίχνος θαλάσσιου πάγου όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά ολόκληρο τον χρόνο. Στη θέση των πάγων θα υπάρχει πλέον μια νέα μεγάλη θάλασσα. 

«Στεγνώνουν» οι υπόγειες δεξαμενές νερού της Γης Το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού κινδυνεύει με λειψυδρία


«Στεγνώνουν» οι υπόγειες δεξαμενές νερού της Γης

Καμπανάκι κινδύνου κρούει μια νέα έρευνα που αναφέρει ότι το 25% του πληθυσμού της Γης αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό κίνδυνο λειψυδρίας. Πρόκειται για τους πληθυσμούς που ζουν σε περιοχές όπου βασική πηγή υδροδότησης (είτε για πόσιμο νερό είτε για τις καλλιέργειες) είναι τα υπόγεια αποθέματα νερού - οι υπόγειες δεξαμενές νερού, όπως τις χαρακτηρίζουν οι ειδικοί. Σύμφωνα με την έρευνα, ο άνθρωπος παίρνει νερό από τις υπόγειες δεξαμενές με ρυθμό πολύ ταχύτερο από εκείνον με τον οποίο το νερό αναπληρώνεται φυσικά σε αυτές. 

Πρόστιμο 22,5 εκ. δολαρίων στην Google


Η Google συμφώνησε να πληρώσει το μεγαλύτερο πρόστιμο που επιβλήθηκε ποτέ σε μία εταιρεία από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η εταιρεία συναίνεσε στην καταβολή 22,5 εκατ. δολαρίων, μετά από παράκαμψη των ρυθμίσεων ιδιωτικότητας του προγράμματος πλοήγησης στο Ίντερνετ Safari, της Apple.

Τα καλύτερα από το "Μαζί τα φάγαμε"


Τα καλύτερα από το "Μαζί τα φάγαμε" Αποσπάσματα από το νέο βιβλίο του Θ. Πάγκαλου
Κυκλοφόρησε στην ηλεκτρονική του μορφή το βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου "Τα φάγαμε όλοι μαζί". Το enikos.gr παρουσιάζει τα καλύτερα αποσπάσματα...
"Την 21η Σεπτεμβρίου 2010 μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο “Κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του Δημοσίου Τομέα”, σε μια εποχή που οι δρόμοι ήταν γεμάτοι από εξαγριωμένους διαδηλωτές που κράδαιναν πλακάτ ουρλιάζοντας προς τη Βουλή “Κλέφτες”, αισθάνθηκα την ανάγκη όχι μόνο να υπερασπιστώ την κοινή λογική αλλά κυρίως να πω την αλήθεια ώστε η συζήτηση να επικεντρωθεί στο πραγματικό πρόβλημα.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις εικονικές καταγγελίες ασφαλιστηρίων της Αγροτικής Ασφαλιστικής


Να ελεγχθούν οι καταγγελίες για εικονική καταγγελία ομαδικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων στης Αγροτικής Ασφαλιστικής υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας ώστε

να εισπράξουν ολόκληρο το ποσό των συμβολαίων τους, διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.
Η κατεπείγουσα παραγγελία του εισαγγελέα διαβιβάστηκε στην διεύθυνση οικονομικής Επιθεώρησης και περιλαμβάνει

ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ...

Ενώπιον του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου ορκίστηκαν, νωρίτερα σήμερα, οι νέοι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Περιφερειών.
Ο κ. Αθανασίου, αφού τους συνεχάρη, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς προσβλέπουν σε άριστη συνεργασία των νέων Γενικών Γραμματέων με τους αιρετούς

Θα γίνει Ντόριαν Γκρέυ ο Βενιζέλος;

Πέννυ Δαλαμπούρα
Της  Πέννυ Δαλαμπούρα  φοιτήτριας Ιατρικής στο ΑΠΘ. 
Στην πολιτική, διαχρονικά, υπάρχει η έννοια του κάδρου. Του κάδρου της εξουσίας, της ηγεσίας, της διακυβέρνησης. Προφανώς, όμως, τα κάδρα δεν είναι άδεια. Γεμίζουν με πορτραίτα. Ένα από τα πιο διάσημα πορτραίτα παγκοσμίως είναι αυτό του Ντόριαν Γκρέυ, του ήρωα του Όσκαρ Ουάιλντ.
Ο Ντόριαν, είναι ένας νέος με αψεγάδιαστη ομορφιά, μεγάλες ικανότητες και άμωμη ψυχή. Την οποία επιλέγει να θυσιάσει για χάρη της αιώνιας νεότητας. Οι επιλογές του και τα σημάδια της

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Έρευνα συνιστά στους άντρες να κοιμούνται χωριστά από τις γυναίκες τους!

Να κοιμούνται χώρια από τις γυναίκες τους συνιστά στους άντρες νέα επιστημονική έρευνα
σύμφωνα με την οποία οι πνευματικές ικανότητες και οι επαγγελματικές αποδόσεις ενός άνδρα επηρεάζονται αρνητικά όταν μοιράζεται το κρεβάτι του με οποιαδήποτε γυναίκα. Έτσι, αντίθετα με την κοινή λογική που υποστηρίζει ότι ένα ζευγάρι για να είναι ευτυχισμένο πρέπει να μοιράζεται το ίδιο κρεβάτι, οι επιστήμονες συστήνουν πλέον στους άνδρες να

Κορυφώνονται τα «ΘΕΟΤΟΚΙΑ» στη Γουμένισσα

Κορυφώνονται τον Δεκαπενταύγουστο και ολοκληρώνονται στις 17 του μήνα οι ετήσιες εκδηλώσεις «ΘΕΟΤΟΚΙΑ», που πραγματοποιούνται απ` τον Δήμο Παιονίας στη Γουμένισσα. Το πρόγραμμα από σήμερα Δευτέρα μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, έχει ως εξής:

Κατέγραψαν με την κάμερα την πτώση του αεροπλάνου τους. Βίντεο


Κατέγραψαν με την κάμερα την πτώση του αεροπλάνου τους. Βίντεο
Ένα πολύ παράξενο βίντεο μας έρχεται από στο Idaho των ΗΠΑ. Οι επιβαίνοντες σε ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο κατέγραφαν με την κάμερά τους την πτώση του αεροπλάνου τους. To αεροπλάνο τους έπεφτε και αυτοί τραβούσαν βίντεο!
Ενώ η πτήση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με τους επιβάτες να απολαμβάνουν το ταξίδι, τραβώντας βίντεο και φωτό στο κινητό, μέσα σε μερικά λεπτά ανατράπηκαν τα πάντα !!

Σοκαριστικό βίντεο από Συρία: Αντάρτες πετούν σορούς αντιπάλων τους από τις στέγες


ΠΡΟΣΟΧΗ. Το βίντεο περιέχει εικόνες αρκετά βίαιες και σοκαριστικές και μπορεί να ενοχλήσουν. Είναι ακατάλληλο για ανηλίκους.

Την αγανάκτηση των ΜΚΟ και ακτιβιστών που μάχονται για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προκαλούν οι ιδιαιτέρως σκληρές εικόνες που έχουν καταγραφεί σε βίντεο κι αναρτήθηκαν σήμερα στο Διαδίκτυο: εμφανίζουν Σύρους αντάρτες να πετούν σορούς αντιπάλων τους από τις ταράτσες κτηρίων, αλλά και να κόβουν με ιδιαίτερη σκληρότητα τον λαιμό ενός άνδρα.

Στο ΤΑΙΠΕΔ 23 λιμάνια



Στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) μεταφέρεται το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους - μέσω συμβάσεων παραχώρησης - κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων.
Η σχετική απόφαση ελήφθη από τη Διϋπουργική Επιτροπή

ΦΩΤΟ-Επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής



Άγνωστοι δράστες αφού πρώτα παραβίασαν την πόρτα των γραφείων της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι στη συνεχεία άδειασαν δυο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, πιθανόν βενζίνη, και έβαλαν φωτιά.

Αμέσως στην οδό Φιλολάου έφτασαν τέσσερα οχήματα με 11 πυροσβέστες που κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες πριν αυτές επεκταθούν.

Τελευταία έξοδος του καλοκαιριού: «Καταναλωτές Προσοχή!!!»



Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών δέχεται, καθημερινά, παράπονα-καταγγελίες Καταναλωτών, για την ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών, που παρέχονται στους καταναλωτές, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους.
Ο 15Αύγουστος πλησιάζει και αποτελεί ευκαιρία, για μια τελευταία «ανάσα», πριν το χειμώνα. Επειδή, λοιπόν, κάθε χρόνο, αυτήν την περίοδο, η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη, ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, για να μη γίνουμε θύματα κάποιων «αετονύχηδων».

Η «Οικογένεια Νώε» στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012



Ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς παρουσιάζει το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου "Οικογένεια Νώε" τη Δευτέρα 20 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ, στο Θέατρο Λόφου από την Παιδική σκηνή Θεσσαλονίκης. 
Ένα υπέροχο έργο για παιδιά αλλά και για όλη την οικογένεια θα φιλοξενηθεί από τον ΟΠΟΝΓΑ σε σκηνοθεσία Κώστα Γεράρδου και μουσική του εξαιρετικού Νίκου Κυπουργού. Κλεισμένοι στην κιβωτό μαζί με άγρια και ήμερα ζώα, το ταξίδι της οικογένειας Νώε ξεκινά με άγνωστο προορισμό.

Συνελήφθη 28χρονος για κατοχή, προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κατερίνη



Συνελήφθη χθες (12.08.2012) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, ένας ημεδαπός 28 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.  Αρχικά, ο 28χρονος εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς να κινείται με Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο και μετά την άρνησή του για έλεγχο ανέπτυξε ταχύτητα και στην προσπάθειά του να διαφύγει παραβίασε πινακίδα STOP και συγκρούστηκε με διερχόμενο Ι.Χ. Επιβατικό, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 28χρονου και του οδηγού και των δύο επιβατών του δεύτερου οχήματος. 

Αποχαύνωση με τα σήριαλ και μετά "εμπορική εισβολή"! Το σχέδιο της Άγκυρας όπως το γράφουν οι Τούρκοι!



To ρόλο που παίζουν οι τουρκικές τηλεοπτικές σαπουνόπερες, που πουλά φτηνά η τουρκική προπαγάνδα σε χώρες όπου η Άγκυρα θέλει να διεισδύσει πολιτιστικά και εν συνεχεία εμπορικά αυξάνοντας την επιρροή της, αποκαλύπτει εμμέσως πλήν σαφώς η αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News. Και το κάνει μέσα από ένα ρεπορτάζ για το γνωστό θέμα των νέων απαγορεύσεων σε Έλληνες -αλλά και πολίτες άλλων χωρών - να αγοράζουν ακίνητα σε 28 νομούς της Τουρκίας!
Η εφημερίδα αναφέρει συγκεκριμένα -σε πρωτοσέλιδο άρθρο του κ.Ερντίτς Τσελικκάν - ότι πολίτες 183 χωρών θα μπορούν να αποκτούν περιουσία στην Τουρκία χωρίς κανένα περιορισμό και ότι η Αγκυρα ενδιαφέρεται περισσότερο για επενδύσεις Αράβων από τις χώρες του Κόλπου. 

Μέσω ιστοσελίδας του ΥΠΟΙΚ η ενημέρωση για τις δόσεις στην εφορία


Τη δυνατότητα να μπαίνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών και να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων που θα πληρώσουν στην εφορία θα έχουν οι φορολογούμενοι από το απόγευμα της Δευτέρας, προανήγγειλε μέσω του ρ/σ ΣΚΑΙ, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης.

«GPS» σε ηλικιωμένους και παιδιά



«Πράσινο φως» για να χρησιμοποιούνται «έξυπνες» συσκευές γεωεντοπισμού και παρακολούθησης για ηλικιωμένους, ασθενείς και ανηλίκους ανάβει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ΑΠΠΔ), βάζοντας όμως αυστηρές προϋποθέσεις, καθώς ανησυχεί ταυτόχρονα για τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί μια τέτοια συσκευή για τα παιδιά και την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, εάν πιστέψουν ότι η συνεχής παρακολούθησή τους είναι κάτι το φυσιολογικό.

Συνελήφθησαν στο Κιλκίς δύο Νιγηριανοί για ναρκωτικά



Συνελήφθησαν χθες (12.08.2012) το πρωί, στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο υπήκοοι Νιγηρίας 38 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για πώληση ναρκωτικών ουσιών, αντίσταση και παράβαση νόμου περί αλλοδαπών. 
Αρχικά, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους προαναφερόμενους στη Λαμία και σε αστυνομική έρευνα του Ι.Χ. Επιβατικού οχήματος με το οποίο προσήλθαν στο σημείο οι συλληφθέντες, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε κάλτσα και κατασχέθηκαν: 

Αφορμή το θέμα των οροθετικών ιερόδουλων Αυστηρότερο πλαίσιο για τη δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων ζητά η Αρχή Δεδομένων



Αδυναμία να ασκήσει ελεγκτικές αρμοδιότητες, λόγω της συνταγματικής διάκρισης των εξουσιών, δήλωσε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το ζήτημα της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων με εισαγγελικές διατάξεις, με αφορμή την περίπτωση -μεταξύ άλλων- των ιεροδούλων οροθετικών γυναικών. Η Αρχή πρότεινε ωστόσο να αλλάξει προς το αυστηρότερο σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Τι λεει ο Γερμανικός Τύπος για Ολυμπιακούς Αγώνες και Ελλάδα



Το θέμα που κυριαρχεί σήμερα στο γερμανικό τύπο είναι το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει: «Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, εκθείασε τους Ολυμπιακούς στο Λονδίνο. Αλλά και οι Βρετανοί έμειναν πολύ ευχαριστημένοι και σίγουρα οι θεατές στο Λονδίνο έγιναν μάρτυρες ιστορικών στιγμών. Για πρώτη φορά πήραν μέρος δύο γυναίκες από τη Σαουδική Αραβία. Για τον Ζ. Ρογκ, το γεγονός αυτό ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία».

Χαλκιδική: Σε 10- 20 μέρες η έναρξη της καταβολής των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από την πυρκαγιά


Χαλκιδική: Σε 10- 20 μέρες η έναρξη της καταβολής των αποζημιώσεων για τις καταστροφές από την πυρκαγιά  Ξεκίνησε η ακαταγραφή από τον ΕΛΓΑ
Σε δέκα με είκοσι μέρες θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων, από τον ΕΛΓΑ, σε όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά στο Άγιο Όρος και την ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, στη Χαλκιδική. Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ-3, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, διευκρίνισε ότι στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και οι μελισσοκόμοι, καθώς καταστράφηκαν αρκετές κυψέλες.

Εγκαταλείπουν η μια μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες τα Ελληνικά αεροδρόμια


Εγκαταλείπουν η μια μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες τα Ελληνικά αεροδρόμια Έντονος ο προβληματισμός απο τους παράγοντες του τουρισμού
Έντονος είναι ο προβληματισμός των παραγόντων τουρισμού για τη διακοπή πτήσεων από και προς την Ελλάδα, αλλά και για τις πτωχεύσεις αεροπορικών εταιριών που έχουν ως αποτέλεσμα τη ματαίωση ταξιδιών και τη μη αποζημίωση των επιβατών (όπως έγινε με την Malev και την Spanair).
Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, παρά τη μείωση των αφίξεων στα αεροδρόμια της χώρας κατά 3,77% στο επτάμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ο στόχος των 16 εκατ. διεθνών αφίξεων για το 2012 (που σημαίνει μείωση περίπου 3% σε σχέση με το 2011) παραμένει εφικτός.

Μισθοί πείνας στο όνομα παραμονής στο ευρώ



«Στο όνομα της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ, που ταλανίζεται από τη βαθιά κρίση και τους ανταγωνισμούς, η κυβέρνηση και η ΕΕ αξιώνουν από τους εργαζόμενους να ζήσουν με μισθούς και συντάξεις πείνας, σε μια εργασιακή κόλαση, χωρίς Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, προκειμένου να ανακτήσει το κεφάλαιο την υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αντ. Σαμαράς: Η μάχη είναι δύσκολη, αλλά θα την κερδίσουμε


Την αισιοδοξία του ότι παρά τις δυσκολίες και τις «συνεχείς αναταράξεις», η Ελλάδα θα καταφέρει να υπερβεί την κρίση εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς από την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Μεσσηνία, όπου βρίσκεται εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου.
«Ήρθα και εγώ στον τόπο μου για να πάρω δύναμη. Και να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες, αυτές τις άγιες μέρες, καλή Παναγιά», ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι στο Δημαρχείο Καλαμάτας.

Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ...

Πριν από λίγα λεπτά, στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ανακοίνωσε  ότι θα είναι υποψήφιος γραμματέας στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ.
Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει,  άλλωστε πολύ το κόμμα, καθώς αποτέλεσε και την φανερή αιτία της αποπομπής του Νίκου

Εγκαταλείπει την ΕΕ η ΑIG!

Ο ασφαλιστικός κολοσσός AIG εγκαταλείπει την ευρωζώνη, δείχνοντας ότι η οικονομική κρίση δε λέει να κοπάσει

Η AIG έχει αρχίσει και μειώνει την έκθεση της σε γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά κρατικά ομόλογα και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. 
Συγκεκριμένα, ο ασφαλιστικός όμιλος κατέχει 1,37 δισ. δολάρια γερμανικών ομολόγων (από 1,85 δισ. στο τέλος του 2011), ενώ μείωσε και την έκθεση της σε γαλλικές, ισπανικές

Β΄ΤΡΙΜΗΝΟ 2012 Σε βαθιά ύφεση (6,2%) η οικονομία

Σε βαθιά ύφεση (6,2%) η οικονομία
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ, "με βάση τα διαθέσιμα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) σε σταθερές τιμές 2005, κατά το 2ο τρίμηνο του 2012 παρουσίασε μείωση κατά 6,2% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2011.
Κατά το α' τρίμηνο του έτους το ΑΕΠ είχε μειωθεί κατά 6,5%, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2011 η υποχώρηση είχε διαμορφωθεί σε

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Βροχή με το... τουλούμι σε πολλές περιοχές της Χαλκιδικής

Χαλάει τα σχέδια των εκδρομέων του 15γουστου ο καιρός σήμερα, καθώς σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας βρέχει με το τουλούμι!

Στο αποκορύφωμα της τουριστικής σεζόν, ο καιρός αποφάσισε να κάνει παιχνίδια με την υπομονή όσων αποφάσισαν να χαρούν τις διακοπές τους.
Συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική, επικρατούν άνεμοι 6-7 μποφόρ, ενώ από χθες το βράδυ, σημειώνονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Στη Κασσάνδρα αυτή την ώρα βρέχει, ενώ σύννεφα έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στην

Σήμερα οι εξελίξεις για Κατσικοκέρη- Χαριστέα

Στην διάρκεια της ημέρας η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης θα πραγματοποιήσει επαφή με την αντίστοιχη του Εργοτέλη, για το ενδεχόμενο δανεισμού του Νίκου Κατσικοκέρη

Ο 24χρονος επιθετικός, που σε περίπτωση απόκτησής του δεν λογίζεται στις τρεις κινήσεις που έχει δικαίωμα να κάνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης, είναι η βασική επιλογή του

«Θέμα ψυχολογίας η ομορφιά»


Η Ελένη Πετρουλάκη τοποθετήθηκε στο ζήτημα της ομορφιάς και τον τρόπο διατήρησής της στο πέρασμα του χρόνου.

«Δεν υπάρχει μυστικό ομορφιάς. Πιστεύω πάνω από όλα αυτό που μετράει είναι η καλή ψυχολογία. Πρέπει να έχεις φτιάξει τη ζωή σου, έτσι ώστε να είναι γεμάτη και να μην σου λείπουν πράγματα, ειδικά σε αυτή την ηλικία. Από κει και πέρα, εγώ γυμνάζομαι από πάρα πολύ μικρή. Πιστεύω ότι η γυμναστική σου δίνει ευεξία, σε

Κρουαζιερόπλοιο με 762 τουρίστες στη Θεσσαλονίκη

Από Κύπριους τουρίστες κατακλύστηκε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της πόλης το κρουαζιερόπλοιο «Orient Queen», μεταφέροντας συνολικά 762 επιβάτες.

Το πλοίο θα αναχωρήσει το βράδυ από τη συμπρωτεύουσα με προορισμό τον Βόλο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα βρει «καταφύγιο» σε αρκετά νησιά του Αιγαίου.

Ασπιρίνη η θαυματουργή;



Ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο είναι μικρότερος κατά 16% κατά μέσο όρο για όσους παίρνουν κάθε μέρα μία ασπιρίνη, όταν είναι ακόμα υγιείς, ενώ παράλληλα η καθημερινή λήψη ασπιρίνης φαίνεται πως επιβραδύνει την εξάπλωση της νόσου στους καρκινοπαθείς.
Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα μίας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας, η οποία έρχεται μεν να επιβεβαιώσει προηγούμενες μελέτες, που είχαν κάνει ανάλογες διαπιστώσεις, όμως εκτιμά ότι η ωφέλεια της ασπιρίνης είναι τελικά μικρότερη από αυτήν (έως 37%) που είχαν βρει οι παλαιότερες έρευνες.

Λαλιώτης για την κυβέρνηση



Μην περιμένετε σύντομα εκλογές, αυτή η Βουλή θα πάει αρκετά μακριά. Η εκτίμηση αυτή ανήκει στον πρώην Υπουργό, Κώστα Λαλιώτη, σύμφωνα με το thebest.gr και την μοιράστηκε με πολίτες με τους οποίους συνομίλησε την Παρασκευή στο Καλέντζι Αχαΐας όπου βρέθηκε για να παραστεί στην ταφή του Γιώργου Κατσιφάρα.
Μάλιστα, με δεδομένο ότι παγιώνεται στην κοινή γνώμη η αίσθηση ότι σύντομα θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις και ενδεχομένως και

Συνεχίζουν να καίνε μικροεστίες φωτιάς στο Άγιον Όρος

Για έκτη ημέρα επιχειρούν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στο Άγιον Όρος. Η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση και
πλέον υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς σε δύσβατα σημεία, αλλά εκτιμάται ότι σύντομα θα τεθούν υπό έλεγχο. Στη μάχη βρίσκονται 119 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 61 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ στην περιοχή παραμένουν εθελοντές και δυνάμεις του στρατού. Τα εναέρια μέσα δεν

Πήρε Λόρενς ο ΠΑΟΚ

Και δεξιό χαφ έκλεισε ο ΠΑΟΚ, καθώς συμφώνησε σε όλα με τον Ιρλανδό Λίαμ Λόρενς για δύο χρόνια. Ο 31χρονος διεθνής άσος υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις. Αν δεν
προκύψει κάτι απρόοπτο θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και θα δηλωθεί ως το βράδυ στη λίστα της UEFA, για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Ραπίντ Βιέννης για τα πλέι οφ του Europa League.
Ο Λόρενς αποτελεί επιλογή του Γιώργου Δώνη και μπορεί να

«Φρένο» στα φωτοβολταϊκά βάζει η κυβέρνηση- Στο μισό μειώνονται οι τιμές

Την προσωρινή αναστολή στην υποβολή νέων αιτημάτων για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, με εξαίρεση
τα φωτοβολταϊκά στις στέγες και όσα έχουν ενταχθεί στο fast track, αλλά και σημαντικές μειώσεις στις εγγυημένες τιμές που φτάνουν ακόμα και το 47% αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, παγώνουν τα νέα αιτήματα για εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών. Επίσης, μειώνονται οι τιμές για νεοεισερχόμενες στο σύστημα φωτοβολταϊκές

Βάσεις 2012: Άνοδο των βάσεων σε 40 σχολές


Βάσεις 2012: Άνοδο των βάσεων σε 40 σχολές
Άνοδο των βάσεων  για τουλάχιστον 40 πανεπιστημιακά τμήματα, τα οποία ανοίγουν την πόρτα  στο Δημόσιο ή  εξασφαλίζουν το επαγγελματικό μέλλον.

Η οικονομική κρίση για μια ακόμη χρονιά έστρεψε το ενδιαφέρον των υποψηφίων σε αυτές τις σχολές  και έτσι οι βάσεις των αντίστοιχων τμημάτων παίρνουν την ανηφόρα.

Σχολές όπως αυτές της αστυνομίας, αλλά και οι στρατιωτικές εκτινάσσονται ως και 1.000 μόρια.

H Γερμανία θα ασκήσει βέτο στην επόμενη δόση αν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις


Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών συντηρητικών, Μίχαελ Φουκς

Στην περίπτωση που οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα δεν προχωρήσουν γρήγορα, η Γερμανία θα ασκήσει βέτο στην εκταμίευση της επόμενης δόσης, δήλωσε ο Μίχαελ Φουκς, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος της Αγκελα Μέρκελ. 

Σε συνέντευξη που δημοσιοποιείται τη Δευτέρα στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Γερμανών συντηρητικών, δηλώνει πως η Γερμανία «έχει φτάσει στα όριά της», προσθέτοντας πως «ακόμα κι αν το ποτήρι είναι μισογεμάτο, αυτό δεν αρκεί για ένα νέο πακέτο βοήθειας. Η Γερμανία δεν μπορεί και δεν πρόκειται να το αποδεχθεί».

O Σαμαράς αναμένεται να θέσει επί τάπητος το ζήτημα της επιμήκυνσης


O Σαμαράς αναμένεται να θέσει επί τάπητος το ζήτημα της επιμήκυνσης

Στις επαφές που θα έχει με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στις 24 και 25 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να θέσει επί τάπητος το ζήτημα της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Η επιμήκυνση δεν προβάλλεται ως αίτημα αλλά ως αναγκαιότητα» τόνιζε χαρακτηριστικά ανώτατο στέλεχος.

«Κλειστό» για ολιγοήμερες διακοπές



Πενθήμερη ανάσα παίρνουν από σήμερα οι αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση και οι  περισσότεροι υπουργοί, με τους αναπληρωτές ή τους υφυπουργούς να κάνουν το «γερμανικό νούμερο» του Δεκαπενταύγουστου. 

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στην Μεσσηνία, ο Ευ. Βενιζέλος στην Χαλκιδική, ο Φώτης Κουβέλης στα Τρίκαλα και τα μέλη της κυβέρνησης στις εκλογικές τους περιφέρειες ή σε κάποια παραλία.