Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΥΡΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ


Οι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν με πυρά πυροβολικού στόχους μέσα στη Συρία το απόγευμα της Τετάρτης σε απάντηση στον βομβαρδισμό τουρκικού χωριού στη μεθόριο ο οποίος
προκάλεσε το θάνατο πέντε μελών μίας οικογένειας, ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Άγκυρα.

Ευ. Βενιζέλος: Να πάει η λίστα στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ απάντησε στα όσα υποστήριξε ο Ι. Διώτης


Ευ. Βενιζέλος: Να πάει η λίστα στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής





 
 
«Πλέον μία είναι η λύση, να πάει η λίστα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη «λίστα Λαγκάρντ».

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε επίσης στα όσα υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, κατά την ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τη λίστα.

Η "επίθεση" της Στάη έφερε την Γαβρά



Με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ Νίκου Σίμου, η Έλλη Στάη δεν θα εκφωνήσει,σήμερα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Θα την αντικαταστήσει η Πηνελόπη Γαβρά. Ο λόγος αυτής της απόφασης έχει να κάνει με ένα επεισόδιο που προκάλεσε η Έλλη Στάη.
   Ο Βασίλης Θωμόπουλος, Διευθυντής Ειδήσεων της ΝΕΤ, γνωστοποίησε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ότι η γνωστή

Ιαχές πολέμου στην Άγκυρα




Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα έχουν τεθεί εδώ και λίγες ώρες, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας μετά την έκρηξη βλήματος όλμου στη μεθοριακή πόλη Akçakale στα σύνορα με τη Συρία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Άγκυρα Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε στις 19.30 «το ποτήρι ξεχείλισε, στο διεθνές δίκαιο υπάρχει η έννοια της ανταπόδοσης. Θα ανταποδώσουμε».

Ποια χώρα έχει την πρωτιά σε θανάτους ανδρών από καρδιακά επεισόδια;

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα καρδιάς που γιορτάστηκε το τελευταίο Σάββατο του Σεπτέμβρη, η Ευρωπαϊκή Εταιρία Καρδιολογίας, έδωσε στη δημοσιότητα ορισμένα.
ενδιαφέροντα στοιχεία.
Για παράδειγμα γνωστοποίησε σε ποια χώρα της Ευρώπης το 60% των ανδρών που πεθαίνει, πεθαίνει από την καρδιά του. 
Δείτε τα στοιχεία που δημοσιεύει το

Reuters: Κρατικά έσοδα 599 δισ. δολαρίων από φυσικό αέριο στην Κρήτη


Μελέτη τριών Ελλήνων επιστημόνων εκτιμά στα 3,5 τρισεκ. κυβικά μέτρα τα αποθέματα φυσικού αερίου στην περιοχή νότια της Κρήτης και ότι αυτά θα αποφέρουν στην Ελλάδα κρατικά έσοδα 599 δισ. δολαρίων σε 25 χρόνια, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Η μελέτη των κ. Αντώνη Φώσκολου, Ηλία Κονοφάγου και Νίκου Λυγερού παρουσιάσθηκε, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Ιούνιο.

ΔΝΤ: Μια δεκαετία θα χρειαστεί για να ξεπεραστεί η κρίση


Την εκτίμηση ότι θα περάσουν τουλάχιστον 10 χρόνια έως ότου η παγκόσμια οικονομία ξεπεράσει τη χρηματοοικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008 εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ολιβιέ Μπλανσάρ.
 Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ουγγρικό website Portfolio.hu, ο κ. Μπλανσάρ υποστήριξε ότι το Βερολίνο θα πρέπει να δεχθεί υψηλότερο πληθωρισμό και μια πραγματική ενίσχυση της αγοραστικής του δυνατότητας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης.

Ουρές φοιτητών για μια θέση με κλήρωση στα σεμινάρια του Παπανδρέου στο Χάρβαρντ


Με λίστα αναμονής και κλήρωση τα σεμινάρια του Παπανδρέου στο Χάρβαρντ
Τεράστια είναι, κατά τα φαινόμενα, η ζήτηση για μια θέση στα μαθήματα που κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο Ινστιτούτο Πολιτικής στο Χάρβαρντ, με αποτέλεσμα το Πανεπιστήμιο να αναγκάζεται να βγάλει σε... κλήρωση τις τελευταίες θέσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου Πολιτικής (Institute of Politics) του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, λόγω της «απίστευτα υψηλής ζήτησης» από τους φοιτητές για να συμμετάσχουν στη σειρά σεμιναρίων «(Re)designing Europe» του κ. Παπανδρέου, η συμμετοχή στις επόμενες συνεδρίες που θα ξεκινήσουν από τις 15 Οκτωβρίου θα γίνουν με κλήρωση και ουρά αναμονής.

Στα χνάρια της Ελλάδας και η Σλοβενία - Κόβονται μισθοί και απολύσεις



Η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε περικοπές μισθών στη δημόσια διοίκηση φέτος και το 2013 προκειμένου να σταθεροποιηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός, τόνισε ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας, Γιάνεζ Γιάνσα χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο απολύσεων.

Το επικό ταξίδι ενός Αμερικανού!


Το επικό ταξίδι ενός Αμερικανού!
Ακριβώς όπως και ο δημοφιλής ήρωας της μεγάλης οθόνης Φόρεστ Γκαμπ, ο Νικ Κλέκνερ άρχισε μια μέρα να περπατάει, χωρίς χρήματα, νερό και φαγητό.

Οταν επιτέλους σταμάτησε, είχε διασχίσει την Αμερική, από το Ατλάντικ Μπιτς της ανατολικής ακτής της Φλόριντα μέχρι τη Χάντινγκτο Μπιτς της Καλιφόρνιας. 

Ατρωτη ομπρέλα αντέχει σε σφοδρές καταιγίδες Δεν παθαίνει τίποτε και δεν «γυρίζει» ακόμη και σε ανέμους με ταχύτητα 135 χλμ/ώρα


Ενας ολλανδός φοιτητής Μηχανολογίας δημιούργησε μια ομπρέλα που, όπως αποδείχτηκε στις δοκιμές, μπορεί να αντιστέκεται σε πολύ σφοδρούς ανέμους. Η Senz, όπως ονομάστηκε η άτρωτη ομπρέλα, δεν παθαίνει τίποτε και κυρίως δεν «γυρίζει» ακόμη και αν βρεθεί αντιμέτωπη με ανέμους 135 χλμ/ώρα.

Εκρηξη του παιδικού εθισμού στο Διαδίκτυο Έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και κατατάσσεται πλέον στη λίστα σοβαρών ψυχικών διαταραχών


Εκρηξη του παιδικού εθισμού στο Διαδίκτυο

Μέρος της λίστας σοβαρών ψυχικών διαταραχών ή αλλιώς του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου των Ψυχικών Διαταραχών προς περαιτέρω μελέτη θα αποτελεί από τον ερχόμενο Μάιο ο εθισμός στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με αυστραλούς ειδικούς.  
Στη συγκεκριμένη κατηγορία, σύμφωνα με τους ερευνητές, θα κατατάσσονται όλοι όσοι δηλώνουν «κολλημένοι» με το smartphone, το tablet ή το λάπτοπ τους, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Έπεσε στους καταρράκτες της Έδεσσας


Tο πτώμα μίας γυναίκας εντοπίστηκε νωρίτερα από άνδρες της Πυροσβεστικής στους καταρράκτες της Έδεσσας.

Όλα ξεκίνησαν στις 14:55 όταν σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική υπηρεσία της Πέλλας από την πληροφορία ότι «γυναίκα έπεσε στους καταρράκτες».

Ρύθμιση «ανάσα» για 30.000 αναπληρωτές

alt«Ανάσα» σε περισσότερους από 30.000 εκπαιδευτικούς δίνει ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, καθώς εφεξής θα υπολογίζεται η προϋπηρεσία ωρομισθίων και αναπληρωτών ακόμη και μετά την 1/7/2010.
Με άλλη ρύθμιση, που θα προωθηθεί το προσεχές διάστημα από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καταργείται η υποχρεωτική διετής παραμονή των εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση.

Η καρδιά της μικρής Μαρίας χτύπησε ξανά στην Ιταλία


Ηταν το πρώτο τους παιδί. Η Μαρία Ανδρεάκη γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου και η ζωή της τελείωσε στις 24 Σεπτεμβρίου. Η καρδούλα της, όμως, συνεχίζει να χτυπά στο στήθος ενός βρέφους 17 μηνών στην Ιταλία.
Το μωρό αυτό το περίμεναν πώς και πώς ο 33χρονος Κώστας Ανδρεάκης και η 29χρονη σύζυγός του Νατάσα Ρέντα. «Ολα έως και το πρώτο πεντάμηνο πήγαιναν μια χαρά, το παιδί δεν εμφάνιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Μόνο βάρος δεν έβαζε, έφτασε ώς και τα 7 κιλά, αλλά παραπάνω δεν έπαιρνε. Τότε ο γιατρός μάς έστειλε για μια σειρά εξετάσεων, που δεν έδειξαν πάντως τίποτα. Ωσπου τέλη Αυγούστου, στον έβδομο μήνα, το μωρό μας

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για τη λίστα

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκλήθηκε εκτάκτως, με κύριο θέμα συζήτησης τη «λίστα Λαγκάρντ».

Ο Ρουπακιώτης διαψεύδει ότι υπάρχει «λίστα των 36»...


Απάντηση προς τις εξώδικες διαμαρτυρίες των Νίκου Κωνσταντόπουλου και Μιχάλη Καρχιμάκη, με αφορμή την περιβόητη «λίστα των 36» του ΣΔΟΕ, κοινοποίησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, υπογραμμίζοντας ότι  κανένα στοιχείο που να συνδέεται με τα όσα σχετικά αναφέρονται στον Τύπο, έχει περιέλθει σε γνώση του ιδίου και των αρμόδιων υπηρεσιών των οποίων προΐσταται πολιτικά.

AΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ο ΚΑΠΕΛΕΡΗΣ

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μου έδωσε καμία λίστα. Μου έδωσε εμπιστευτικά και ατύπως 10 ονόματα από ότι θυμάμαι και όχι 20 όπως λέει σήμερα για να κάνω έρευνα προφίλ και μόνο. Δηλαδή τι είναι αυτοί οι 10» είπε ο Γιάννης Καπελέρης, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, μιλώντας πριν από λίγο στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η συνεδρίαση της οποίας είναι σε εξέλιξη. «Διαπίστωσα ότι δεν ήταν πολιτικοί, ούτε επώνυμοι οικονομικοί παράγοντες της τελευταίας 20ετίας. Κοίταξα μόνο τι δουλειά

Κατατέθηκαν τα 600 δισεκατομμύρια για το ελληνικό χρέος...


Σε μία κατάμεστη αίθουσα γνωστού ξενοδοχείου της Αθήνας, η ομάδα Ε.Ν.D. (End National Debt –Τέλος Δημόσιου Χρέους), απαρτιζόμενη από Έλληνες του απόδημου ελληνισμού, παρουσίασε στο κοινό την δυνατότητά της να εξαγοράσε ακόμη και αύριο, το δημόσιο χρέος της Ελλάδος.
Το ίδιο μπορεί να κάνει και με το χρέος της Κύπρου. Οι κ.κ. Σόραςκαι Λαμπράκης που ηγούνται της προσπάθειας της E.N.D. έδωσαν και τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία.Έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε

Εκατομμυριούχοι που έπαιρναν επίδομα ανεργίας


Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες… Περί τους 2.400 Αμερικανούς πολίτες που είχαν λάβει επίδομα ανεργίας το 2009, είχαν οικογενειακό εισόδημα πλέον του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Την είδηση αποκάλυψε το Bloomberg με δεδομένα από την Επιτροπή του Κογκρέσου που ερεύνησε τα περιουσιακά τους στοιχεία. Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 1,1 εκατ. Αμερικανοί είχαν εξαντλήσει τα επιδόματα ανεργίας το δεύτερο τέταρτο του 2012, όταν περίπου άλλοι 4,6 εκατ. είχαν υποβάλει αίτηση για επιδόματα.

Κύπρος: Στα μέσα Οκτωβρίου η νέα επίσκεψη της τρόικας


Κύπρος: Στα μέσα Οκτωβρίου η νέα επίσκεψη της τρόικας

Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται η νέα επίσκεψη της τρόικας στην Κύπρο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.


Ο κ. Σιαρλή πρόσθεσε ότι το μνημόνιο θα πρέπει να εγκριθεί στις 12 Νοεμβρίου από το το Eurogroup, και σε διάστημα έξι εβδομάδων από τα εθνικά Κοινοβούλια των κρατών- μελών της ευρωζώνης. Εκτίμησε δε, ότι η πρώτη δόση θα εκταμιευθεί περί τα τέλη Δεκεμβρίου.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ...

Αύξηση  παρουσιάζει ο αριθμός των Ελλήνων που αναζητούν εργασία στην Αυστρία. Συγκεκριμένα ο αριθμός αυξήθηκε κατά 37% μέσα σε ένα χρόνο, από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι τον αντίστοιχο μήνα φέτος, όπως αναφέρει  σε σημερινό δημοσίευμα της η αυστριακή εφημερίδα ''Ντι Πρέσε''.
Πρώτος σε αύξηση, στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα, είναι ο αριθμός των Πορτογάλων που αναζητούν εργασία στην Αυστρία σε

Προληπτική ανάκληση πορτοκαλάδας


Δυσάρεστη οσμή και γεύση διαπίστωσε ο ΕΦΕΤ κατόπιν καταγγελίας, σε δύο παρτίδες πορτοκαλάδας ΛΟΥΞ 1,5 L χωρίς ανθρακικό. Η εταιρεία που παρασκευάζει το προϊόν προχώρησε ήδη σε διαδικασίες προληπτικής ανάκλησης / απόσυρσης.

Πολ Κρούγκμαν: Η υπερκατανάλωση είναι το «κλειδί» κατά της ύφεσης


Η υπερκατανάλωση είναι το «κλειδί» για την αντιμετώπιση της ύφεσης, υποστηρίζει ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν από το Βελιγράδι, όπου αύριο θα δώσει διάλεξη για τους τρόπους αντιμετώπισης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Αγωνία στο Μαξίμου για την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης Εκτός χρονοδιαγράμματος το κλείδωμα των μέτρων και η συμφωνία με την τρόικα



Αγωνία στο Μαξίμου για την έγκαιρη εκταμίευση της δόσης



 
 
Τα χρονοδιαγράμματα έχουν τιναχθεί κυριολεκτικά στον αέρα. Η αγωνία είναι κυρίαρχη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ.
Αντ. Σαμαράς διαπιστώνει ότι ο αρχικός στόχος για να κλειδώσει το πακέτο των μέτρων και να επέλθει συμφωνία με την τρόικα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί. Παράλληλα, τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όσο και οι στενοί του συνεργάτες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τις καθυστερήσεις που

Πολιτική χυδαιότητα σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ καταγγέλλει το ΠαΣοΚ Η Ιπποκράτους περνά σε αντεπίθεση για την κριτική που δέχεται ο Ευ. Βενιζέλος


Πολιτική χυδαιότητα σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ καταγγέλλει το ΠαΣοΚ





 
 
Στην αντεπίθεση περνά η Ιπποκράτους για την κριτική που δέχεται ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Eυ. Βενιζέλος σε σχέση με το χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ. Σε υψηλούς τόνους καταγγέλλει τις «κραυγαλέες υποκριτικές αντιδράσεις» και την πολιτική χυδαιότητα από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, που υπαινίχθηκε, όπως αναφέρεται σε non paper της Ιπποκράτους ότι στοιχεία της λίστας μπορεί να έχουν χρησιμοποιηθεί προεκλογικά για άσκηση πιέσεων ή εκβιασμών.

Αναλυτικά, η άτυπη ενημέρωση από την πλευρά του ΠαΣοΚ αναφέρει τα εξής:

Παναγιωτακόπουλος: «Τέλος στη συγκάλυψη των ολίγων - Τέλος στην άδικη τιμωρία των πολλών»

"Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος συνεχίζεται…
Όσα αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα, (εμπλοκές πολιτικών προσώπων σε υποθέσεις διαπλοκής, λίστες, φοροφυγάδες και μεγαλοκαταθέτες στο εξωτερικό), μόνο περήφανους δεν πρέπει να κάνουν όσους διαχειρίζονται τις τύχες της χώρας.
Είναι επόμενο και λογικό η απόσταση ανάμεσα σε αυτούς και το λαό να μεγαλώνει, η κρίση αξιοπιστίας της πολιτικής να παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, η επιφυλακτικότητα απέναντι στις προθέσεις των

Αποχώρησε ο Τόμσεν από τη συνάντηση Χατζηδάκη-τρόικας

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και της λοιπής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ), η οποία άρχισε στις 9.30 το πρωί. Από τη σύσκεψη, αποχώρησε
πριν από τη λήξη της ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, ενώ παρέμειναν τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου. Η συζήτηση, όπως αναφέρει η Καθημερινή, επικεντρώθηκε σε

Συνάντηση Παπούλια με ΓΑΠ



Τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου θα υποδεχτεί σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση των δυο αντρών έχει οριστεί για τη 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τέλος ο Κατσουράνης



Ο Γιάννης Αλαφούζος πήγε το πρωί στην Παιανία και ανακοίνωσε το τέλος του Κώστα Κατσουράνη, καθώς λύθηκε το συμβόλαιό του. «Καταρχήν θέλω να σας πω ότι σήμερα έφυγε ο κύριος Κατσουράνης από την ομάδα. Διακόψαμε τη συνεργασία μας και τις επόμενες ώρες θα υπάρξει ανακοίνωση, πιθανότατα από κοινού.
Ήταν μια απόφαση της διοίκησης που πάρθηκε αργά το βράδυ και

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ



Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ως μέλος κυβερνήσεων που κλήθηκαν μετά το 2009 να αντιμετωπίσουν την υπερχρέωση της πατρίδας  μας. Υπερχρέωση που είχε συντελεστεί κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, κατά τη διάρκεια της σκοτεινής πλευράς της μεταπολίτευσης . Ως μέλος κυβερνήσεων που  κατ’ επανάληψη βρέθηκα προ τετελεσμένων γεγονότων και υποχρεώθηκα να εγκρίνω περικοπές  μισθών και συντάξεων προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει όρθια ,θεωρώ πολιτικά ανήθικο και κοινωνικά εξοργιστικά άδικο ότι έχει επιβεβαιωθεί σχετικά με την

Wall Street Journal: Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους


Στη διαπραγματευτική ισχύ που αποκτά η Ελλάδα μέσα από τη δημοσιονομική προσαρμογή αναφέρεται άρθρο της Wall Street Journal, στο οποίο τονίζεται πως η διαγραφή χρέους του επίσημου τομέα μάλλον θα γίνει αποδεκτή από τη ΕΕ και την ΕΚΤ εάν το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από το ευρώ παραμείνει στα τραπέζι.

Σε οριακή κατάσταση οι νεφροπαθείς της Βέροιας


Κεντρική Μακεδονία Σε οριακή κατάσταση οι νεφροπαθείς της Βέροιας
Ακόμα ένα από τα… θύματα του ΕΟΠΥΥ αποτελούν οι νεφροπαθείς, εξαιτίας της εξαιρετικά δυσμενούς οικονομικής κατάστασης του ασφαλιστικού φορέα.

Ο νέος γολγοθάς για την υγεία των νεφροπαθών αφορά στην αναγκαστική πληρωμή των εξόδων μετακίνησης για την αιμοκάθαρση από την τσέπη τους, αναμένοντας να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ από 10 μέχρι και 12 μήνες αργότερα!

Διοχέτευαν νοθευμένη βενζίνη στην αγορά της Θεσσαλονίκης


Επικίνδυνο μείγμα βενζίνης εντόπισε το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας να διοχετεύεται στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Τα καύσιμα, που εκτιμάται ότι είχαν παραλήπτες συγκεκριμένους πρατηριούχους, αποτελούν μία ανάμειξη με ουσίες, όπως η μεθανόλη, και έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε θείο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν από το χημείο οι «ράμπο» του Υπουργείου Οικονομικών. 

Χαμένος στη... στοά


Χαμένος στη... στοά
Επεισοδιακή ήταν η χθεσινή μέρα για τους τροϊκανούς - και για τους μεγαλόσχημους (Τόμσεν και Σία) και για κάποιους άλλους που ανήκουν στα λεγόμενα τεχνικά κλιμάκια. Συγκεκριμένα, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση.
Εξω από το υπουργείο, όμως, είχαν συγκεντρωθεί λίγες δεκάδες εκπρόσωποι των ΑΜΕΑ και μέλη του ΠΑΜΕ, που διαμαρτύρονταν για τις περικοπές στις συντάξεις και στα επιδόματα.

Ποιος είναι ο Γιάννης Σμπώκος


Γεννήθηκε στα Ανώγεια της Κρήτης το 1951. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ, παντρεμένος με την επίσης πολιτικό μηχανικό Ντίνα Νικολοπούλου και έχουν δυο παιδιά, έναν γιο μαθηματικό και μια κόρη γιατρό.
Μόνιμη κατοικία του είναι μια βίλα στο Κεφαλάρι, αλλά τις τελευταίες μέρες –λίγο πριν συλληφθεί το απόγευμα της Τρίτης- είχε κάνει... σπίτι του, το γραφείο του επί της λεωφόρου Μεσογείων.

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ

Ο αριθμός των νέων φωτοβολταϊκών πάρκων που λειτούργησαν τον Αύγουστο αυξήθηκε σημαντικά, ανεβάζοντας σε περίπου 1.000 MW τη συνολική ηλιακή ισχύ, όμως οι αιτήσεις για νέες μονάδες απο ΑΠΕ μειώνονται δραστικά, μέσα. στο κλίμα αβεβαιότητας για τις πληρωμές και την έλλειψη χρηματοδότησης για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΛΑΓΗΕ η φωτοβολταϊκή ισχύς αυξήθηκε κατά 155,97 MW σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, εκ των οποίων τα 135,96 ΜW αφορούν πάρκα

Οι επόμενες κινήσεις των τραπεζών και τα κέρδη της Alpha Bank Οι όροι για την πώληση του ΤΤ και η δόση της ανακεφαλαιοποίησης


Οι επόμενες κινήσεις των τραπεζών και τα κέρδη της Alpha Bank

Τις επόμενες κινήσεις τους σχεδιάζουν οι διοικήσεις της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank μετά την απόφαση της Credit Agricole να προκρίνει την Alpha Bank στην τελευταία φάση του διαγωνισμού πώλησης της Εμπορικής Τράπεζας.

Οι διοικήσεις των δύο ομίλων έχουν ήδη ενεργοποιήσει τα εναλλακτικά σχέδια που είχαν έτοιμα στο συρτάρι τους για την περίπτωση που δεν αναδεικνύονταν νικητές στην κούρσα διεκδίκησης της γαλλικής θυγατρικής.

BEΝΙΖΕΛΟΣ:Οποιο υλικό είχε δοθεί σε εμένα από τον Διώτη βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης


Οποιο υλικό είχε δοθεί σε εμένα από τον Διώτη βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης
Τον κίνδυνο να εκτεθεί διεθνώς η χώρα και να ακυρωθεί η προσπάθεια για σύναψη διακρατικής σύμβασης με την Ελβετία με στόχο τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων, επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος σχετικά με τη δημόσια συζήτηση για τη «λίστα Λαγκάρντ»
Τον κίνδυνο να εκτεθεί διεθνώς η χώρα και να ακυρωθεί η προσπάθεια για σύναψη διακρατικής σύμβασης με την Ελβετία με στόχο τη φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων, επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος σχετικά με τη δημόσια συζήτηση για τη «λίστα Λαγκάρντ».

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ρεπορτάζ : Ευγενία Τζώρτζη
(από την Καθημερινή)

Σχέδιο συγχώνευσης εταιρειών του ασφαλιστικού κλάδου προωθείται στην αγορά, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν τα λουκέτα και να μπορέσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες να διαδραματίσουν ενεργότερο ρόλο
στο μέλλον. Το σχέδιο περιλαμβάνει μικρομεσαίες και μικρές εταιρείες που -σύμφωνα με τους εμπνευστές του- παρά τα κεφαλαιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εμφανίζουν υγιή χαρακτηριστικά

Reuters: Μαλώνουν οι δανειστές και την πληρώνουν οι Έλληνες


Είναι η γνωστή ιστορία με την κόντρα Ε.Ε.-ΔΝΤ που έχει ξεσπάσει με αφορμή την Ελλάδα. Ή για να το θέσουμε καλύτερα, τη μάχη εξουσίας ανάμεσα σε Άνγκελα Μέρκελ και Κριστίν Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα διχασμός για το πρόγραμμα που –υποτίθεται πως- θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Φαίνεται πως υπάρχει και στις τάξεις της ίδιας της τρόικας όπως μεταδίδει το Reuters. Και η διαμάχη μεταξύ των διεθνών δανειστών δυσχεραίνει τη και τις διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση της βοήθειας προς την Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο.

Ο τύπος της Τετάρτης


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το πιο κρίσιμο δεκαπενθήμερο
Η εφημερίδα γράφει ότι « στην πιο κρίσιμη φάση βρίσκεται η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα, προκειμένου να κλείεσι το πακέτο μέτρων των 13,5 δισ.ευρώ. Το μεγάλο στοίχημα για τον Α.Σαμαρά είναι έως την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου να έχουν πείσει τους εταίρους για την αποτελεσματικότητα των προτάσεών μας και για τη βιωσιμότητα του χρέους μας ».

Mπουτάρης: Θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος και το 2014

Θα διεκδικήσει και πάλι τη δημαρχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 ο Γιάννης Μπουτάρης. Την πρόθεσή του αυτή
αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα κατά τη διάρκεια της λογοδοσίας του στο λαό της Θεσσαλονίκης την προσεχή Δευτέρα. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Μακεδονία, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα τονίσει το γεγονός ότι η «Πρωτοβουλία» είναι μια παράταξη που γεννήθηκε από τους κόλπους της κοινωνίας των πολιτών.

Η ανατομία της ανεργίας Προσωπικές εξομολογήσεις ανέργων - Το βίωμα της επώδυνης εμπειρίας


Η ανατομία της ανεργίας

Ίσως είναι το μοναδικό μαζικό φαινόμενο των ημερών, πίσω από το οποίο υπάρχει τέτοια ένδεια ερευνών. Η ανεργία του 25%, με τις ανυπολόγιστες συνέπειες σε ψυχικό και πρακτικό επίπεδο, γίνεται αντικείμενο μελέτης, φωτίζεται, και ανατέμνεται, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στο «βήμα» ανεβαίνουν άνεργοι, τουλάχιστον για ένα χρόνο, που έχουν ζήσει στο πετσί τους το πρόβλημα, εξηγώντας ότι τίποτε δεν είναι εύκολο όταν ξυπνάς το πρωί και δεν έχεις να πας στη δουλειά.

Πρόταση για ελάχιστο κεφαλικό φόρο 1.000 ευρώ σε 800.000 επιτηδευματίες Παράλληλα θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ


Πρόταση για ελάχιστο κεφαλικό φόρο 1.000 ευρώ σε 800.000 επιτηδευματίες
Με καταιγιστικούς ρυθμούς πέφτουν οι προτάσεις στο τραπέζι των συζητήσεων στο υπουργείο Οικονομικών για τη φορολογία των ατομικών και των ελεύθερων επαγγελματιών με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα και να εντοπιστούν όσοι δηλώνουν προκλητικά χαμηλά εισοδήματα.