Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

«Εθνικά τραγικό να αγωνίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ να μπλοκάρει τη δόση από το ΔΝΤ»

 
Δριμεία επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις δηλώσεις Κώστα Ήσυχου από τη Βραζιλία, περί «γενναίας διαγραφής του ελληνικού χρέους». «Το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται στη Βραζιλία να μπλοκαριστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και να τεθούν όροι που θα φέρουν σε ευθεία σύγκρουση την Ελλάδα με τα κοινοβούλια και τους λαούς των κρατών μελών της ευρωζώνης, είναι εθνικά τραγικό», αναφέρεται

Θεσσαλικός συνεταιρισμός ντοματοπαραγωγών...


Στην ίδρυση Αγροτικού Συνεταιρισμού με τίτλο «Α.Σ. ΘΕΣΤΟ» προχωρούν Θεσσαλοί ντοματοπαραγωγοί, στέλνοντας ταυτόχρονα το μήνυμα προς όλους τους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου ότι «η αυτοοργάνωση μέσα από συλλογικές μορφές δράσεις, αποτελεί τον πιο σίγουρο δρόμο για τη διεκδίκηση του δικαιώματος όχι μόνο

Πούτιν: Οι Έλληνες δεν θα παγώσουν. Δώστε όσο φυσικό αέριο χρειάζονται

Με προσωπική εντολή του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν η Gazprom άρχισε από τις 12 Δεκεμβρίου να αυξάνει καθημερινά την παροχή φυσικού αερίου προς την Ελλάδα
για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού.
"Η Ελλάδα θα πάρει όσο φυσικό αέριο χρειάζεται από την Ρωσία. Δεν τίθεται θέμα κόστους ούτε πίστωσης. Είναι

Πώς να μην… πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας

Παρότι τα τέλη κυκλοφορίας του 2013 δεν αυξήθηκαν, παραμένουν ιδιαίτερα «αλμυρά». Για να μην αναλάβετε τα συγκεκριμένα βάρη, υπάρχουν δύο λύσεις. Η πρώτη να
πουλήσετε το «ρυπογόνο» Ι.Χ. σας και να αγοράσετε ένα καινούριο η μεταχειρισμένο το οποίο όμως να έχει κυκλοφορήσειμετά τον Νοέμβριο του 2010, καθώς τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τους ρύπους. Τα «οικολογικά» αυτοκίνητα, δηλαδή αυτά που εκπέμπουν λιγότερα από 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, απαλλάσσονται από την

ME THΝ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΛΕΒΑΝΤΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΒΑΤΗ ΚΛΗΡΩΣΗ-ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ
Με την ισπανική Λεβάντε κληρώθηκε ο Ολυμπιακός στους «32» του Europa League. To πρώτο παιχνίδι θα γίνει στην Ισπανία (14 Φεβρουαρίου). Η ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη» μία εβδομάδα αργότερα, 21 Φεβρουαρίου. Μολονότι βρισκόταν στο γκρουπ των ισχυρών, ο Ολυμπιακός είχε τον κίνδυνο να πέσει πάνω σε ομάδες όπως η περσινή κάτοχος, Ατλέτικο Μαδρίτης, η Ίντερ, η Νάπολι, η

ΠΑΣΟΚ: ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΟΕΣ



Ανακοινώνουμε, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Κινήματος, τα στελέχη της Γραμματείας της ΚΟΕΣ που αναλαμβάνουν τον συντονισμό και την ευθύνη παραγωγής των κειμένων του προσυνεδριακού διαλόγου όπως και τις πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναπτυχθούν ενόψει του 9ου Συντακτικού Συνέδριού του ΠΑΣΟΚ

Συνελήφθη 39χρονος για παράνομο στοίχημα μέσω διαδικτύου στο Κιλκίς

Επιχείρηση παράνομου στοιχήματος
αποκαλύφθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, έπειτα από αιφνιδιαστική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, σε καφενείο στην Αργυρούπολη Κιλκίς.
Στο πλαίσιο της οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη ένας 39χρονος ημεδαπός ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος ιδιοκτησίας μίας 37χρονης ημεδαπής με τη μεσολάβηση του οποίου ενεργούταν ο παράνομος στοιχηματισμός.
Συγκεκριμένα, το ερευνώμενο κατάστημα, είχε μετατραπεί σε χώρο

Έξαλλος με τη ΔΗΜΑΡ.Βενιζέλος: «Δεν ανεχόμαστε προσβολές»

Βαθαίνει η ρήξη στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ʽσηκώνει το γάντιʼ και να μην ανέχεται τον αποκλεισμό του κόμματός του από την συζήτηση για την κεντροαριστερά.
Σκληρή απάντηση στη ΔΗΜΑΡ έδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ρίχνοντας νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο μικρότερων κυβερνητικών εταίρων. Μιλώντας στη συνεδρίαση της ΝΟΕΣ Λακωνίας, στην Σπάρτη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πρόθεση της Ιπποκράτους να μιλήσει με όλους με ισοτιμία και

Απαλλάχτηκαν 4 γιατροί του Ιπποκρατείου για τις προμήθειες υλικών- Επιστρέφουν στο νοσοκομείο

Επιστρέφουν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, έπειτα από 1,5 χρόνο τέσσερις γιατροί
που είχαν κατηγορηθεί ότι συμμετείχαν σε τεράστιο σκάνδαλο με προμήθειες υλικού. Όπως αναφέρει ο Αγγελιοφόρος, οι τρεις ορθοπεδικοί και ο νευροχειρούργος αθωώθηκαν από το υπηρεσιακό συμβούλιο του Υπουργείου Υγείας και θα αναλάβουν και πάλι τα καθήκοντά τους.
Οι γιατροί είχαν τεθεί το Μάρτιο του 2011 σε δυνητική αργία μετά το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών

Με εντολή Στρατούλη έγινε παρέμβαση του Φωτόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή


O Δημήτρης Στρατούλης τηλεφώνησε, την ώρα που βρισκόταν στο στούντιο του Antenna χθες, στον Νίκο Φωτόπουλο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για να του ζητήσει...
να παρέμβει στην εκπομπή, την ώρα που είχε ...φουντώσει η κουβέντα για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και τα προνόμια των εργαζόμενων και συνδικαλιστών στη ΔΕΗ.

Σκανδαλίδης: Να βγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση


Σκανδαλίδης: Να βγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση
Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταθεί μακριά από την κυβέρνηση και να ξαναδεί τον εαυτό του, δήλωσε στην...
τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Κώστας Σκανδαλίδης, σημειώνοντας μάλιστα ότι δεν αρκεί να συμφωνεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Αντώνη Σαμαρά ότι δε θα ληφθούν άλλα μέτρα. 

Ο τύπος της Πέμπτης 20/12/2012


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ποιοι κερδίζουν φθηνό ρεύμα

Η εφημερίδα γράφει ότι "διευρύνεται το κοινωνικό τιμολόγιο (για 300.000 νοικοκυριά) μετά την καταιγίδα των αυξήσεων στη ΔΕΗ. Η έκπτωση 35% για τις 800 κιλοβατώρες θα ισχύει για το σύνολο της κατανάλωσης".

«Είμαστε μαζί σας εμπράκτως και με πολλούς τρόπους»


«Είμαστε μαζί σας εμπράκτως και με πολλούς τρόπους»
Στο πλευρό των Ελλήνων, που δοκιμάζονται σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης στέκεται ο Ελληνισμός της Αμερικής, όπως αναφέρει με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

«Είμαστε μαζί σας εμπράκτως και με πολλούς τρόπους» τονίζει ο αρχιεπίσκοπος και μεταφέρει τις ευχές του για τις ημέρες των Χριστουγέννων. 

Τα επόμενα βήματα Σαμαρά


Τα επόμενα βήματα της  κυβέρνησης σχεδιάζει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς επιδιώκοντας να αξιοποιήσει το καλό κλίμα που επικρατεί διεθνώς για την χώρα μας προκειμένου να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και δημιουργία θέσεων εργασίας.

Με παρέμβαση Λούλα, το «ραντεβού» Τσίπρα με την πρόεδρο της Βραζιλίας


Αργά χθες το βράδυ (ώρα Ελλάδας) έγινε τελικά η πολυπόθητη συνάντηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ. 

Πρόκειται για μία συνάντηση που προσέφερε μεγάλη ικανοποίηση στην Κουμουνδούρου, δεδομένου ότι μέχρι λίγες ώρες νωρίτερα, βρισκόταν στον αέρα. 

Κούρεμα χρέους για την Κύπρο;


Το ΔΝΤ αρνείται να συμμετάσχει σε ένα πακέτο στήριξης για την Κύπρο υπό τη μορφή που συζητείται μέχρι σήμερα, γράφει η γερμανική εφημερίδα. Σύμφωνα με πηγή από τους διαπραγματευτικούς κύκλους το ΔΝΤ ζητά κούρεμα τμήματος του χρέους της, ειδάλλως η χώρα δεν θα μπορέσει να αντέξει το βάρος των τόκων και μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Επιδόματα τοκετού μόνο για γέννες στο...σπίτι! Τι αναφέρει ο νέος κανονισμός ΕΟΠΥΥ


Επιδόματα τοκετού μόνο για γέννες στο...σπίτι! Τι αναφέρει ο νέος κανονισμός ΕΟΠΥΥ
Αν έχετε υπολογίσει να γεννήσετε σε κάποιο μαιευτήριο και περιμένετε να δείτε βοήθεια από την πολιτεία, ξεχάστε το. Νέα ήθη και έθιμα φέρνει στην ελληνική οικογένεια η κυβέρνηση και ο ΕΟΠΥΥ. 
Για να λάβετε πλέον επίδομα τοκετού θα πρέπει μάλλον να επιστρέψετε κάμποσες δεκαετίες πίσω και να επιλέξετε όχι μαιευτήριο αλλά τις παλιές καλές τακτικές. Δηλαδή να γεννήσετε σπίτι, πάνω σε μια καρέκλα, σε ένα ...χωράφι κάτω από τα δένδρα ή και μέσα στη στάνη. 

Έρχεται κι άλλη αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας


Την αρχή έκανε η S&P με την κατά έξι βαθμίδες αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι σε αυτή την αλυσίδα γρήγορα θα προστεθεί κι άλλος κρίκος.
Όπως γίνεται γνωστό , σύντομα θα ακολουθήσει και η Moody’s, η οποία προετοιμάζεται για να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Δέχεται ξανά τα ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤ



Δέχεται ξανά τα ελληνικά ομόλογα η ΕΚΤΗ ΕΚΤ θα αποδέχεται και πάλι όλα τα ομόλογα που εκδίδει ή εγγυάται το ελληνικό δημόσιο ως εχέγγυα για την παροχή ρευστότητας, όπως ανακοίνωσε η κεντρική τράπεζα.

Η εξέλιξη αυτή πρακτικά σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες αποκτούν και πάλι πρόσβαση στον φθηνότερο δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εγκαταλείποντας έτσι τον "ακριβότερο μηχανισμό ρευστότητας" ELA που λειτουργούσε στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Κρύο και κρίση κλείνουν σχολεία


Με τα πρώτα χιόνια άρχισαν και τα προβλήματα. Στη Δυτική Μακεδονία το πετρέλαιο στέρεψε και οι δήμοι αποφάσισαν, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», επ’ αόριστο λουκέτο στα σχολεία, ενώ σύντομα θα μετρήσουμε και τις «αντοχές» της πρωτεύουσας που θα δοκιμαστεί στον πρώτο χιονιά του Δεκεμβρίου. 

Χριστουγεννιάτικο ΦΑΠ για 140.000 ιδιοκτήτες ακινήτων


Χριστουγεννιάτικο ΦΑΠ  για 140.000 ιδιοκτήτες ακινήτων
Μπορεί ο S&P να αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αποδέχεται από αύριο, Παρασκευή, τα ελληνικά ομόλογα, ωστόσο τουλάχιστον 140.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα νιώσουν την τσέπη τους… ελαφρύτερη καθώς θα κληθούν να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010.

ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακή κουρελού η κυβέρνηση


ΣΥΡΙΖΑ: Μνημονιακή κουρελού η κυβέρνηση
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, παρομοιάζοντάς τη με «μνημονιακή κουρελού που ξεφτίζει».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο «ληστρικό και ισοπεδωτικό, που εξοντώνει τους μικρούς και αδύνατους και στοχοποιεί τα μεσαία στρώματα».

Κανονικά η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει


Κανονικά η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει
Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι φαρμακοποιοί της χώρας. Στην αποψινή τους συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), αποφάσισαν να δίνονται και πάλι με πίστωση τα φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Μαζέψτε και πάλι αποδείξεις! Αλαλούμ!


Μαζέψτε και πάλι αποδείξεις! Αλαλούμ!
Μαζέψτε και πάλι αποδείξεις καθώς ο υπουργός Οικονομικών επανέφερε το μέτρο των αποδείξεων, χωρίς βέβαια να είναι ξεκάθαρο το τοπίο.

Το μέτρο της φοροαπαλαγής με αποδείξεις  ισχύει για να εξασφαλίσουν οι πολίτες την έκπτωση φόρου η οποία ισχύει για τα εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ/χρόνο. Επιπλέον υπερδιπλασιάζεται και το “πέναλτι” για όσους δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό.