Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Με ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ αρχίζουν οι αποκρατικοποιήσεις

Να προχωρήσει τις διαδικασίες για την πώληση των Ελληνικών Ταχυδρομίων και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων
αποφάσισε η Διυπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ). Οι δύο εταιρίες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα αποκρατικοποιήσεων που έχει δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την τρόικα.

Άρης- ΠΑΣ: Φιλικό 0-0

Αρκετά καλή εμφάνιση πραγματοποίησε o Άρης στο πρώτο της φιλικό τεστ επί ελληνικού εδάφους. Οι κίτρινοι
αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τα δυνατά μαρκαρίσματα των αντιπάλων.
Ο Άρης έκανε 2-3 καλές ευκαιρίες με σημαντικότερη αυτή με τον Γκέσιο. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «κίτρινων» εισέβαλε στην περιοχή του ΠΑΣ, επιχείρησε το πλασέ,όμως η

Σαν σήμερα 10 Αυγούστου


Γεγονότα

"Πόλεμος" ανακοινώσεων μεταξύ Κυρίζολγου- Δανιηλίδη. Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ την σκληρή απάντηση του δημάρχου Νεάπολης- Συκεών

Πόλεμος φαίνεται πως ξέσπασε μεταξύ των δημάρχων Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρου Κυρίζογλου και Νεάπολης- Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, με τον πρώτο να καταγγέλλει προνομιακή μεταχείριση του δήμου Νεάπολης- Συκεών, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους

Το εξώδικο του Νικολόπουλου στη ΝΔ


Το εξώδικο του Νικολόπουλου στη ΝΔ  Ζητά να μάθει εάν έχει ήδη διαγραφεί
Αυτό είναι το εξώδικο που απέστειλε στην Νέα Δημοκρατία ο τέως υφυπουργός εργασίας, βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την «ειλημμένη απόφαση του Προέδρου του Κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά, για την διαγραφή μου από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας». Ο Νίκος Νικολόπουλος, ζητά να μάθει ποια άρθρα του καταστατικού της ΝΔ έχει παραβεί και εάν έχει ήδη διαγραφεί!
Διαβάστε το εξώδικο που δημοσιεύει το enikos.gr:

Στρατούλης: Η κυβέρνηση μετατρέπει τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους ζητιάνους


«Η κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, μετατρέπει τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους ζητιάνους και τις συντάξεις τους σε απλά παιδικά φιλοδωρήματα», τονίζει σε δήλωσή του ο Δημήτρης Στρατούλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου του Υπουργείου Εργασίας.

Θεσσαλονίκη: "Επί ποδός" τα συνδικάτα εν όψει επίσκεψης Σαμαρά


Θεσσαλονίκη: "Επί ποδός" τα συνδικάτα εν όψει επίσκεψης Σαμαρά

Επίσκεψη-εξπρές θα πραγματοποιήσει στη συμπρωτεύουσα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο πλαίσιο των εγκαινίων της 77ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, με φόντο τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που την περίοδο εκείνη θα βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους.

Όπως όλα δείχνουν, το παραδοσιακό πρωθυπουργικό τριήμερο θα περιοριστεί σε μία ολιγόωρη παρουσία, το Σάββατο, μόνο για τα εγκαίνια της Έκθεσης, ωστόσο τα συνδικάτα ήδη διοργανώνουν συλλαλητήρια και διαδηλώσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης.

ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ αντίθετοι με τις περικοπές


ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ αντίθετοι με τις περικοπές

Την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις, εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και το ΚΚΕ.

«Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, σε πλήρη αντίθεση με όσα υποσχέθηκε στο λαό προεκλογικά, αλλά και με όσα ανέφερε η προγραμματική κυβερνητική συμφωνία τους, προωθεί και νέες μειώσεις των συντάξεων, με στόχο να μετατρέψει τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους ζητιάνους και τις συντάξεις τους σε απλά παιδικά φιλοδωρήματα», σχολιάζει ο κ. Στρατούλης.

Γερμανία: Οι Χριστιανοδημοκράτες απορρίπτουν τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τη διαφθορά στο Δημόσιο



Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Kαγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel, διεμήνυσε την Πέμπτη πως δεν πρόκειται να εγκρίνει τη Σύμβαση του Ο.Η.Ε. κατά της διαφθοράς στον Δημόσιο Τομέα, παρά την πίεση που ασκούν μεγάλες εταιρείες.

Ο Σαμαράς θα σηκώσει το «βάρος» των μέτρων



Με μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό αμέσως μετά τις επαφές με Μέρκελ και Ολάντ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός θα σηκώσει το «βάρος» του πακέτου των 11,6 δισ. ευρώ λίγο πριν ανέβει στη ΔΕΘ. 

Ο Αντώνης Σαμαράς αλλάζει τα πολιτικά ήθη που θέλουν τους Πρωθυπουργούς να μην βγαίνουν μπροστά στις οδυνηρές αποφάσεις τροποποιώντας ακόμη και το παραδοσιακό πρόγραμμα της ΔΕΘ αφού αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν ομιλίες και υπουργικές… φιέστες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr σχεδιάζει να σηκώσει ο ίδιος το «βάρος» της εξαγγελίας του πακέτου των 11,6 δισ. ευρώ με μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό. 

Βελλίδης: «Δικαιώθηκαν οι κόποι μου»

Σε «πελάγη ευτυχίας» πλέει ο Μάρκος Βελλίδης, μετά την κλήση του από τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, για το φιλικό παιχνίδι με τη Νορβηγία στο Όσλο (15/08).

Ο γκολκίπερ του Άρη με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ δήλωσε έτοιμος να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Εθνικής μας, προκειμένου, όπως επισήμανε, να καθιερωθεί με τη φανέλα της «γαλανόλευκης».

Όλα τα ονόματα των νέων ειδικών γραμματέων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012, 15:41


Νέος ειδικός γραμματέας στο ΣΔΟΕ, αναλαμβάνει ο Στέλιος Στασινόπουλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης, με την οποία γνωστοποιείται η τοποθέτηση δώδεκα νέων ειδικών γραμματέων στους Ενιαίους Διοικητικούς Τομείς των αντίστοιχων υπουργείων, καθώς και οι δέκα ειδικές γραμματείες που καταργούνται.

Ειδικότερα, τοποθετούνται:

Τρούφα: Ο υπόγειος «καρπός»

Πολλοί την ονομάζουν την τροφή των θεών, το διαμάντι της κουζίνας, το σκόρδο των πλουσίων ενώ στην αρχαία Ελλάδα, την ονόμαζαν ίτανο, ύκνο, ύχνο, υδανιά, χοιρόψωμο ή χοιρόχορτο και ύδνον ή κεραύνια θεωρώντας ότι... προκύπτει από τους κεραυνούς του Δία στη γη. 

Τι πραγματικά, όμως, είναι οι τρούφες;

Χρ. Μάτης: "Η διοίκηση του δήμου προαναγγέλλει την παραχώρηση της αποκομιδής σε ιδιωτικές εταιρίες"

Τακτικές κινήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν την καθαριότητα του δήμου Θεσσαλονίκης σε ιδιώτες, καταγγέλλει ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Μάτης

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΦΩΤΟ: Δείτε πού κάνει διακοπές ο Βενιζέλος


Στη Σκόπελο βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπου διαμένει στο σπίτι του πεθερού του

Ο Βενιζέλος περνά στιγμές χαλάρωσης με την οικόγενειά του, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα. 

Με Ραπίντ Βιέννης ο ΠΑΟΚ και με Νιούκαστλ ο Ατρόμητος

Με την Ραπίντ Βιέννης κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ για την τρίτη προκριματική φάση του Europa League που οδηγεί στους ομίλους της διοργάνωσης. Εάν ο δικέφαλος του βορρά δείξει το καλό ευρωπαϊκό πρόσωπο των τελευταίων ετών θα καταφέρει να περάσει τους Αυστριακούς και να συνεχίσει στην Ευρώπη.

ΑΠΑΤΗ ΣΤΟΝ ΟΠΑΔ...

Μια νέα απάτη σε βάρος του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου στον Πειραιά, η οποία και προκάλεσε ζημιά 10 εκ. ευρώ στο Δημόσιο, ερευνά το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας, ύστερα από καταγγελίες

Προ των πυλών μια παγκόσμια διατροφική κρίση - Κόκκινος συναγερμός σε ΟΗΕ και κυβερνήσεις


Προ των πυλών μια παγκόσμια διατροφική κρίση - Κόκκινος συναγερμός σε ΟΗΕ και κυβερνήσεις
Μπροστά σε αυτό που περιμένει ο ΟΗΕ τους επόμενους μήνες, η κρίση χρέους της ευρωζώνης φαντάζει προβληματάκι.

Η διατροφική κρίση σε όλον τον πλανήτη βρίσκεται για μια ακόμη φορά προ των πυλών μετά το 2008, και σύμφωνα με τον ΟΗΕ τα πράγματα δεν δείχνουν να καλυτερεύουν. Τουναντίον, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η παγκόσμια κοινότητα ίσως αντιμετωπίσει μια από τις χειρότερες κρίσεις στην ιστορία της. 

ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Η Μάλαγα θα είναι ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα play off του Champions League, όπως προέκυψε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο στη Νιόν της Ελβετίας. Οι «πράσινοι» θα δώσουν τον πρώτο. αγώνα στην Ισπανία στις 21-22 Αυγούστου, ενώ η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο

ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ...

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση τα ξημερώματα στα Πορόια, στην κορυφογραμμή των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.
Στην περιοχή βρίσκονται ήδη. και επιχειρούν 6 πυροσβεστικά κλιμάκια του Δήμου Σερρών και 27 πυροσβέστες, δίνοντας σκληρή μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην επεκταθεί το πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση.

Δωρεάν εξέταση Τεστ Παπανικολάου στο Κ.Υ. Αριδαίας, ελπίδα ζωής για όλες τις γυναίκες

altΣυνεχίζεται το πρόγραμμα   δωρεάν εξέταση Τεστ Παπανικολάου στο Κέντρο Υγείας Αριδαίας στα πλαίσια της αποστολής του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την προαγωγή και προστασία της υγείας του Ελληνικού πληθυσμού μέχρι και το 2015.
Στα πλαίσια του προγράμματος προβλέπεται η δωρεάν εξέταση κατά Παπανικολάου (Τεστ Παπανικολάου ) των γυναικών μεταξύ 25 και 65 ετών από το Κέντρο υγείας κάθε τρία χρόνια.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες της γυναίκες που ανήκουν στην περιοχή ευθύνης του

Πρωτοβουλία Δ. Σταμενίτη για τη δημιουργία ΚΕ.Π.Α. και τμήματος απονομών συντάξεων στα Γιαννιτσά

alt Με ερώτηση του στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας   κ. Ιωάννη Βρούτση και  στο Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο, ο Βουλευτής του Νομού Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης αναδύει στην επιφάνεια το μείζον πρόβλημα της απουσίας ΚΕ.Π.Α. και τμήματος απονομών συντάξεων στην πόλη των Γιαννιτσών.
Ο Βουλευτής στην ερώτηση που κατέθεσε αναφέρεται στην ταλαιπωρία που υπόκεινται οι ασφαλισμένοι προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους καθώς το μοναδικό κέντρο που υπάρχει σήμερα βρίσκεται στην πόλη της Έδεσσας και είναι υπεύθυνο για την εξυπηρέτηση των Νομών Πέλλας και Φλώρινας.

Σέρβοι πυροσβέστες ενισχύουν τους Έλληνες στο Άγ. Όρος

Νωρίς το πρωί πέρασε τα Ελληνικά σύνορα και κατευθύνεται στο μέτωπο της πυρκαγιάς του Αγίου Όρους, δύναμη 49 Σέρβων πυροσβεστών, με δύο
λεωφορεία, δύο βοηθητικά οχήματα και τέσσερις υδροφόρες, όπως ενημερώνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Οι ενισχύσεις καταφθάνουν κατόπιν συνεννόησης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη με την Κυβέρνηση της Σερβίας, η οποία με την έναρξη της πυρκαγιάς εξέφρασε την επιθυμία

5.000 θέσεις εργασίας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαικής Επιτροπής «Your First EURES Job» στοχεύει να καλύψει 5.000 θέσεις εργασίας δίνοντας σε πολίτες από 18 ως 30 ετών την ευκαιρία
να βρουν την πρώτη τους δουλειά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη που αναζητούν εξειδικευμένο προσωπικό.
Στους υποψηφίους προσφέρονται τα ταξιδιωτικά έξοδα για την συνέντευξη ενώ στους επιχειρηματίες προσφέρεται η συμβουλευτική υποστήριξη όσον αφορά την αναζήτηση των

Στις φλόγες τυλίχτηκε μονοκατοικία στα Πορόια Σερρών

Μία παλιά μονοκατοικία στα Πορόια Σερρών καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά που
εκδηλώθηκε χτες το βράδυ. Οπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, διενεργείται προανάκριση ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά στο σπίτι.

Σ. Ρομπόλης: Στο 28% με 29% η ανεργία το 2013 αν εφαρμοστούν τα μέτρα των 11,5 δισ.


Συνθήκες καθίζησης της παραγωγικής και τεχνολογικής βάσης της οικονομίας προκαλεί η αύξηση της ανεργίας, η αποεπένδυση και η μείωση του τεχνολογικού δυναμικού προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Σάββας Ρομπόλης, με αφορμή τα ανησυχητικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο κ. Ρομπόλης εκτιμά δε ότι με τις προωθούμενες περικοπές

Nέα εποχή στον ΠΑΟΚ



Σε οριστική συμφωνία ήρθαν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ με την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη και πλέον απομένουν μόνο τα διαδικαστικά για την νέα εποχή στον «δικέφαλο του βορρά».
Αυτή την ώρα συντάσσεται το μνημόνιο συνεργασίας του ομογενούς επιχειρηματία με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης, αφού προηγουμένως είχε επέλθει η συμφωνία με τον Ερασιτέχνη. Αυτό σημαίνει ότι εντός της ημέρας θα μπουν στα ταμεία του ΠΑΟΚ και

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ...

Σύσκεψη για τη φοροδιαφυγή με τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη και το ΣΔΟΕ, έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με αντικείμενο τους ελέγχους, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές. στις οποίες εμφανίζονται πολύ υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.

"Ανάσα" για τον ελληνικό τουρισμό Κινέζοι, Ρώσοι, Άραβες και... Τούρκοι!

Ανάσα φαίνεται πως πήρε ο Ελληνικός τουρισμός, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες ο ΣΕΤΕ, όπου διαφαίνεται ότι τα κακά προγνωστικά για καταβαράθρωση του κλάδου δεν επαληθεύτηκαν


"Ο στόχος των 16 εκατομμυρίων αφίξεων για το 2012, που σημαίνει μείωση περίπου 3% σε σχέση με πέρυσι, είναι εφικτός" αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Σάλος για την ενδεχόμενη τοποθέτηση του κουμπάρου του Α. Σαμαρά, Κ. Αντωνίου, στην ΕΡΑ

Σάλος έχει ξεσπάσει από την φήμη περί τοποθέτησης του κουμπάρου του πρωθυπουργού, Γιώργο Αντωνίου, στην διοίκηση της ΕΡΑ

Πολλοί βουλευτές σχολιάζουν πως κάτι τέτοιο είναι εξόχως προκλητικό και ανεπίτρεπτο για την περίοδο που διανύουμε. Τέλος για την ιστορία να σημειωθεί ότι ο Κώστας Αντωνίου ήταν επί πολλά χρόνια στέλεχος του ΑΝΤ1.

Πανηγυρικά 4-1 ο ΠΑΟΚ τη Μπνέι Γεχούντα!


Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ με γκολ των Αθανασιάδη (2), Ρομπέρ και Πέλκα έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 4-1 της Μπνέι Γεχούντα

Με δύο νίκες ο "δικέφαλος του βορρά" πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα play off του Europa League.

Το όνειρο τελείωσε νωρίς



Το γκολ της Μαρίτιμο στην Τρίπολη αποδείχθηκε καθοριστικό, καθώς στη ρεβάνς του Γ΄ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ με τον Αστέρα, οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και με το 1-1 της περασμένης Πέμπτης, οι Ίβηρες ήταν αυτοί που πήραν το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.
Με 10 παίκτες αγωνιζόταν από το 69΄ η Μαρίτιμο, λόγω αποβολής του Φερέιρα με κόκκινη κάρτα.

Από τη Δευτέρα θα καταβάλλεται η εξισωτική αποζημίωση στους αγρότες


Από τη Δευτέρα θα καταβάλλεται η εξισωτική αποζημίωση στους αγρότες
Κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης υπεγράφη για την εξισωτική αποζημίωση προς τους αγρότες, η οποία θα καταβάλλεται από τη Δευτέρα και αφορά 70.000 δικαιούχους.

ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΤΖΑΜΑΪΚΑ ΣΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ!

Σάρωσαν οι αθλητές από την Τζαμάικα στην κούρσα των 200 μέτρων που ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23.00 το βράδυ της Πέμπτης. Οι Τζαμαϊκανοί δρομείς κατέκτησαν και τα τρία μετάλλια σφραγίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο την υπεροχή τους. στον στίβο. Ο Γιουσέιν Μπολτ, η «αστραπή», μετά το χρυσό μετάλλιο στα 100μ, ήταν ο νικητής και στην κούρσα των 200μ με 19.32 και με τους άλλους δύο Τζαμαϊκανούς, Γιόχαν Μπλέικ και Γουόρεν

Ολυμπιακοί Αγώνες: τα σημαντικότερα γεγονότα από το 1896 ως το 2012




Από το 1896, οπότε και έγιναν οι πρώτοι σύγχρονοι ολυμπιακοί αγώνες στην Αθήνα, η συγκεκριμένη διοργάνωση συνεχίζει αδιάλειπτα κάθε 4 χρόνια με εξαίρεση το Βερολίνο το 1916, το Τόκιο το 1940 και το Λονδίνο το 1944, οπότε και οι αγώνες ακυρώθηκαν λόγω Πρώτου και Δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.
Ας δούμε όμως τα σημαντικότερα γεγονότα που στιγμάτισαν την κάθε μία από αυτές τις διοργανώσεις.

Οι φτερωτοί «δράκοι» της Ασίας



Κι όμως, υπάρχουν δράκοι στις ζούγκλες της νοτιοανατολικής Ασίας. Έτσι τουλάχιστον μπορούν να χαρακτηριστούν οι σαύρες του γένους «Draco» που ζουν στα δέντρα.


Μπορεί να μοιάζουν με όλες τις υπόλοιπες σαύρες όταν όμως επεκτείνουν τα πλευρά τους σε πραγματικά… φτερά, τότε μεταμορφώνονται σε κανονικούς δράκους. Αυτές οι σαύρες έχουν ένα είδος φτερών που ανοίγουν από τα πλευρά τους και τους επιτρέπουν να πραγματοποιήσουν πτήσεις έως και 9 μέτρων.
Ουσιαστικά, τα μικρά τους φτερά δεν τους δίνουν κάποια ώθηση στην πτήση, απλώς τις βοηθούν να ελέγξουν την κατεύθυνσή τους.

Oι 10 πιο παράξενες μπύρες που κυκλοφορούν



Σε όλους μας αρέσει να καταναλώνουμε παγωμένη μπύρα
, ειδικά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού, αλλά καμιά φορά οι παραγωγοί το τραβάνε λίγο παραπέρα, προσπαθώντας να κάνουν τη διαφορά. Ακολουθούν 10 από τις πιο περίεργες μπύρες που έχουν εμφιαλωθεί ποτέ.

Γιατί ο ταύρος εξαγριώνεται με το κόκκινο χρώμα;


ταύρος

Λάθος λάθος λάθος! 

Ο ταύρος δεν εξαγριώνεται με το κόκκινο χρώμα, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να το δει! 

Τα "βοοειδή" δεν μπορούν να δουν όλα τα χρώματα, μιας και έχουν αχρωματοψία. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να δουν το κόκκινο και το πράσινο όπως και κάποια άλλα χρώματα. 

Συγχρονισμένη κολύμβηση κάτω από το νερό


Η συγχρονισμένη κολύμβηση είναι σίγουρα ένα πολύ εντυπωσιακό άθλημα, καθώς όλες οι κινήσεις γίνονται με απίστευτη ακρίβεια. Οι θεατές βέβαια βλέπουν μόνο την μία πλευρά του αθλήματος, αυτή που βρίσκεται πάνω από το νερό. Τι γίνεται όμως κάτω από το νερό;
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες τραβηγμένες κάτω από το νερό!