Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Οι βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό Πέντε εν ενεργεία πολιτικοί έβγαλαν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό το 2011.

Οι βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό
Συνολικά 24 άτομα περιλαμβάνει η «λίστα Βενιζέλου» με τους πολιτικούς και τα συγγενικά τους πρόσωπα που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ το 2011 από τα οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής ελέγχου πόθεν έσχες Βαγγέλη Αργύρη :
- 5 είναι εν ενεργεία βουλευτές και ευρωβουλευτές,
- 2 εκπρόσωποι μικρών μη κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν λάβει μέρος σε εκλογικές αναμετρήσεις
- ο κ. Ισίδωρος Κούβελος ο οποίος εμφανίζεται να στέλνει μέσω επιχειρηματικού λογαριασμού ποσό άλλο από αυτό του γνωστού 1ος εκατ. δολαρίων

Η Διαμαντόπουλου στο Ανάπτυξης;

Μετά από πολλές ημέρες διαπραγματεύσεων με τον Αντώνη Σαμαρά να μην επιθυμεί την αύξηση του αριθμού των υπουργών της ΝΔ στην κυβέρνηση συνεργασίας και τον Γιώργο Παπανδρέου να μην επιθυμεί αντίστοιχα τη μείωση των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, ο Λουκάς Παπαδήμος φαίνεται πως κατέληξε στον ανασχηματισμό που κρίθηκε απαραίτητος μετά την παραίτηση του Χρήστου Παπουτσή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Λένε ναι οι τράπεζες



Οι διοικήσεις των έξι μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών επισκέφθηκαν σήμερα στις 19:30 τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον ενημέρωσαν ότι είτε αποφάσισαν ήδη, είτε θα εισηγηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη στα διοικητικά συμβούλιά τους την πλήρη εθελοντική αποδοχή της

Οι ερωτήσεις ενός παιδιού!


Οι ερωτήσεις ενός παιδιού! 
Οι γονείς πολλές φορές παραμελούν την συναισθηματική ανάγκη του παιδιού και δείχνουν ενδιαφέρον για το σχολείο, αλλά και για τις σχέσεις του.

Η ψυχολόγος Ιφιγένεια Λαμπροπούλου σου δίνει τις σωστές ερωτήσεις που πρέπει να κάνει ένας γονιός στο παιδί του!

Χαλβάς ένα θρεπτικό γλύκισμα!


Χαλβάς ένα θρεπτικό γλύκισμα! 
Τις μέρες αυτές της νηστείας μέχρι το Πάσχα, ο χαλβάς έχει την τιμητική του στο καθημερινό τραπέζι.

Πρόκειται για ένα δημοφιλές γλύκισμα που συναντάται σε διάφορες ποικιλίες σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, αρκετές της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Στην ελληνική κουζίνα πιθανολογείται ότι πέρασε προς το τέλος του 12ου αιώνα. Υπάρχουν τρεις τύποι χαλβάδων στην Ελλάδα, ο σησαμένιος, ο σιμιγδαλένιος και ο Φαρσάλων. Το είδος χαλβά που ξεχωρίζει για τη διατροφική του αξία είναι ο σησαμένιος.

Οι κοντοί καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες!


Οι κοντοί καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες!

Οι ερευνητές κατέληξαν σε νέα εξίσωση για να καθορίσουν πόση ενέργεια χρησιμοποιούν οι άνθρωποι όταν περπατούν.

Η νέα εξίσωση αποτυπώνει την επίδραση του μεγέθους του σώματος όσον αφορά στις θερμίδες που καίγονται με το περπάτημα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ύψος και το βάρος.

Συνάντηση Βενιζέλου με Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο είχαν το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και Αρχιερείς στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Προέδρου της Διοικούσης Επιτροπής των Οικονομικών της Ιεράς Συνόδου Σεβ. Ελασσώνος κ. Βασιλείου, του Σεβ. Μεσογαίας κ. Νικολάου και του Σεβ. Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα.

REUTERS : ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ PSI

Oλες οι ελληνικές τράπεζες αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του δημοσίου (PSI), αναφέρουν τραπεζικές πηγές στο Reuters. «Περιμένω ότι όλες οι ελληνικές τράπεζες θα συμετάσχουν στο PSI» δήλωσε κορυφαίος. Έλληνας τραπεζίτης στο πρακτορείο Σημειώνεται ότι οι ελληνικές

Μελίνα Μερκούρη ... σαν σήμερα

Η Μελίνα Μερκούρη γεννήθηκε στην Αθήνα , στις 18 Οκτωβρίου 1920.Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός καταγόταν από σπουδαία οικογένεια πολιτικών. Μεγάλη ηθοποιός βραβευμένη με διεθνή βραβεία και παγκόσμιας ακτινοβολίας προσωπικότητα διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού όλων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ

Στο πλευρό του Βενιζέλου ο Γιώργος Τσολιάς!



Όπως και στις εσωκομματικές εκλογές του 2007, έτσι και τώρα ο Γιώργος Τσολιάς βρίσκεται στο επιτελείο του Βαγγέλη Βενιζέλου.Βέβαια το 2007 τα πράγματα δεν πήγαν και πολύ καλά!Τώρα όμως...είναι άλλοι καιροί και η εμπειρία του Τσολιά στα δύσκολα...

Aνάπτυξη: Ξεπάγωμα 7 ιδιωτικών επενδύσεων 5,5 δισ. και ένταξή τους σε Fast Track


Το ξεπάγωμα επτά ιδιωτικών επενδύσεων ύψους 5,5 δισ. ευρώ και την ένταξή τους στη διαδικασία Fast track ενέκρινε η διυπουργική επιτροπή υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο για θέματα Ανάπτυξης.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε το ζήτημα της περαιτέρω βελτίωσης της απορρόφησης των πόρων του ΕΣΠΑ, καθώς και η ολοκλήρωση προγραμμάτων και έργων που χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια.

Αντρέας Μικρούτσικος: Έλυσε τη σιωπή του…

Ο Αντρέας Μικρούτσικος μίλησε στο «Πρωινό mou», έπειτα από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς ζούσε τα τελευταία χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο γνωστός παρουσιαστής βρίσκεται στην Κύπρο για τα γυρίσματα ενός νέου τηλεοπτικού project που ετοιμάζει και δείχνει πανέτοιμος για την επιστροφή του στη μικρή οθόνη.

Κείμενο-άποψη της Α. Διαμαντοπούλου για τη διαχείριση της κρίσης

Η Άννα Διαμαντοπούλου, παρουσίασε σήμερα κείμενο θέσεων για τη διαχείριση της κρίσης και την Ελλάδα του 2020. Ο τίτλος του κειμένου «Στο δρόμο για τη Δ’ Ελληνική Δημοκρατία – Η Ελλάδα που παράγει» συμβολίζει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής, μετά τη δημοσιονομική κατάρρευση και την πολιτική κρίση, που θα ανοίξει δρόμους για τη δημιουργία μιας ισχυρής και δίκαιης Ελλάδας, με τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων του έθνους.

Όλι Ρεν: Η ανάκαμψη στην Ελλάδα απαιτεί νέες επενδύσεις

Η ανάκαμψη στην Ελλάδα απαιτεί νέες επενδύσεις, ελληνικές και ξένες, για να υπάρξει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, υπογράμμισε σε ομιλία του στο Παρίσι ο Ευρωπαίος επίτροπος για θέματα οικονομικής και νομισματικής πολιτικής, Όλι Ρεν.

Σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του, που διανεμήθηκε στις Βρυξέλλες, για να υπάρξει ανάκαμψη θα πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες θετικές συνθήκες για την προσέλκυση επενδύσεων, όπως ένα αποτελεσματικό και δίκαιο φορολογικό

Αγορές χωρίς μεσάζοντες και στο δήμο Νεάπολης Συκεών

"Μπλόκο" στους μεσάζοντες βάζει και ο δήμος Νεάπολης Συκεών με τη νέα πρωτοβουλία την οποία αναλαμβάνει. Πενταμελής επιτροπή με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο
Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Απατσίδη, που συγκροτήθηκε πριν από δέκα περίπου ημέρες, με έγγραφό της προς τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ήρθε σε επαφή με τους παραγωγούς τους οποίους

Για συμμετοχή ήδη 75% με 80% στο PSI μιλούν οι Financial Times Ο πόλεμος για το κούρεμα απογειώνει την Οδό Αθηνών


 
 
Πήρε φόρα το χρηματιστήριο της Αθήνας, ύστερα και από τις διαψεύσεις στο Reuters περί πιθανής παράτασης στην διαδικασία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων. Την διάψευση πραγματοποίησε ο υπεύθυνος του ΟΔΔΗΧ κ. Πέτρος Χριστοδούλου.

Ο Κάρλος Σλιμ πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο



Η λίστα των 20 κορυφαίων δισεκατομμυριούχων του πλανήτη έχει έναν Μεξικανό στην πρώτη θέση, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Οπως αναφέρει το σχετικό άρθρο, ο Κάρλος Σλιμ, ο ιδιοκτήτης του κολοσσού των τηλεπικοινωνιών που ελέγχει την μεξικανική America Movil SAB είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, σύμφωνα με την κατάταξη των 20 πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Independent: Η Ελλάδα το καλύτερο μέρος για να γεννήσει μία γυναίκα


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, την Πέμπτη, η βρετανική εφημερίδα Independent παρουσίασε έρευνα με τα καλύτερα μέρα στα οποία μπορούν να δραστηριοποιηθούν οι γυναίκες. 

Για παράδειγμα, η Ισλανδία είναι το καλύτερο μέρος για να είσαι γυναίκα, ενώ το καλύτερο μέρος για μία γυναίκα πολιτικό είναι η Ρουάντα. Το καλύτερο μέρος για μία γυναίκα για να κερδίσει χρήματα είναι το Λουξεμβούργο, για μία γυναίκα πολιτικό η Καραϊβική, για μακροζωία η Ιαπωνία, ενώ η Ελλάδα είναι το καλύτερο μέρος για να μία γυναίκα να γεννήσει. 

Οι τάσεις που επιστρέφουν



της Έλενας Μπούλια

Η μόδα, όπως και η ιστορία, επαναλαμβάνεται και οι λόγοι προσπερνούν το αυτονόητο: Ότι κάποτε οι σχεδιαστές ξεμένουν από ιδέες. Ο πρώτος σημαντικός λόγος που παλιές τάσεις λανσάρονται ξανά ως νέες είναι η βαθιά ανάγκη να επιστρέψουμε σε εποχές που πιστεύουμε πως ήταν καλύτερες –κάτι που σήμερα ισχύει περισσότερο από ποτέ.

Το κίνημα της... κερδοσκοπίας – Έως και 169% το καπέλο, θησαυρίζουν οι μεσάζοντες!



Χρόνια ξέραμε ότι οι τιμές των οπωροκηπευτικών εκτοξεύονται στα ύψη γιατί ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή βρίσκεται εκείνος που μεσολαβεί. Ο άνθρωπος, ή οι άνθρωποι ή οι εταιρίες που παρεμβαίνουν για να φτάσουν τα προϊόντα από το χωράφι στο πιάτο μας. 

Αυτό όμως δεν είναι η είδηση. Τα ξέραμε όλα αυτά γι’ αυτό (έστω και καθυστερημένα) φτάσαμε επιτέλους στο κίνημα της πατάτας. Αυτό που προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης, που δημοσιεύει το Έθνος, είναι επί της ουσίας κάτι που ξέραμε, αλλά πάντα μας σοκάρει... 

Ζ.Μ.Μπαρόζο: Η Ευρωζώνη θα παραμείνει ενωμένη


Η Ευρωζώνη θα παραμείνει ενωμένη, με όλα τα υφιστάμενα κράτη μέλη, σε ένα χρόνο από σήμερα, δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο σε συνέντευξή του στην αυστριακή τηλεόραση. 

Υπογραμμίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν πολύ πιο ακριβή για όλες της χώρες της Ευρωζώνης, σε σύγκριση με το κόστος της διάσωσης. 

Ερώτηση Αλ. Τσίπρα για τα χρέη των νοικοκυριών



Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τη «διαγραφή χρεών των νοικοκυριών από τις τράπεζες» κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.«Οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών προς τις τράπεζες υπερβαίνουν το ποσό των 112 δισ. ευρώ. Στις σημερινές μνημονιακές συνθήκες, είναι φανερό πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των δανειακών υποχρεώσεων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί» αναφέρει στην ερώτησή του ο Αλέξης Τσίπρας και επισημαίνει ότι «τα τελευταία τρία χρόνια τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τριπλασιάστηκαν».

Wikileaks: «Δύο χρόνια ζωής στον Ερντογάν»!



Ένας χειρουργός που φέρεται να συμμετείχε στην ομάδα που διεξήγαγε την επέμβαση για καρκίνο του παχέος εντέρου στον Ταγίπ Ερντογάν λέγεται ότι εκτίμησε πως δεν απομένουν περισσότερα από δύο χρόνια ζωής στον Τούρκο πρωθυπουργό, σύμφωνα με πηγή της Statfort.

Μία ημέρα πριν σταλεί το μήνυμα από τη διαχειρίστρια του εν λόγω πληροφοριοδότη, ο τουρκικός Τύπος τόνιζε ότι ο Ερντογάν δεν έχει καρκίνο και νιώθει μία χαρά μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη στις 26 Νοεμβρίου του 2011 για την αφαίρεση πολυπόδων.

Προεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ


Θετικός στο ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, επιμένοντας ότι το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί.
"Δεν υπάρχουν επιδοκιμασίας και αποδοκιμασίες σε ό,τι αφορά την ανάγκη η χώρα να είναι σταθερή', δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή, απευθύνοντας μάλιστα κάλεσμα και στη Δημοκρατική Αριστερά.

Απάντηση εθελοντών της πατάτας στο ΚΚΕ


Απάντηση εθελοντών της πατάτας στο ΚΚΕ : «Προκαλεί θυμηδίες αλλά κι οργή η ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε... για το  «ανήθικον» του χαρακτήρα του «κινήματος της πατάτας», από μέρους του  Κομμουνιστικού κόμματος

«Προκαλεί θυμηδίες αλλά κι οργή η ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε... για το «ανήθικον» του χαρακτήρα του «κινήματος της πατάτας», από μέρους του Κομμουνιστικού κόμματος της Ελλάδας, δηλαδή αυτού του τεθνεόντος αδόξως κομμουνισμού, μεν, αλλά οι ενταύθα εναπομείναντες απόγονοι του συνεχίζουν να υπάρχουν παρδαλώς κι δολίως ασχημονούντες.

Η ανακοίνωση είναι γεμάτη επιεικώς από ανοησίες και φαντασιώσεις. Εμπλέκει σκοτεινές συνωμοσίες των Μ.Μ.Ε. και μαυραγοριτών, ενώ είναι γνωστόν ‘ότι:

Παραιτήσεις συνδικαλιστών με βέλη


Παραιτήσεις συνδικαλιστών με βέλη
Την παραίτησή τους από τα όργανα του κινήματος και συγκεκριμένα από τη Διατομεακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν πριν από λίγες ημέρες 21 «πράσινοι» συνδικαλιστές
Την παραίτησή τους από τα όργανα του κινήματος και συγκεκριμένα από τη Διατομεακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν πριν από λίγες ημέρες 21 «πράσινοι» συνδικαλιστές, διαφωνώντας με ηχηρό τρόπο με τις επιλογές της ηγεσίας των τελευταίων δύο ετών αλλά και με τις εσωκομματικές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν τον τελευταίο καιρό για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Σαν Σήμερα...


Γεγονότα

1894: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Εστία, με πρώτο διευθυντή τον ποιητή Γεώργιο Δροσίνη.
1899: Η γερμανική χημική εταιρεία Bayer λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την Ασπιρίνη.

Ο Χρυσοχοΐδης για τρίτη φορά στην Κατεχάκη



Ο Χρυσοχοΐδης για τρίτη φορά στην Κατεχάκη
O υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Xρυσοχοϊδης θα επιστρέψει για τρίτη φορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα, Χρήστο Παπουτσή, αν και ο ίδιος δεν «ενθουσιάζεται» με την προοπτική.

Επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες του Άρη

Την οικονομική κατάσταση στην ομάδα
εξήγησε στους ποδοσφαιριστές ο Θανάσης Αθανασιάδης και μετά από αλλεπάλληλες επαφές που έγιναν το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της ΠΑΕ αποφασίστηκε να επιστρέψουν στις προπονήσεις.

Πρώτη στις μεταμοσχεύσεις η Θεσσαλονίκη

Ζωή σε 4.235 ανθρώπους, χάρισαν τα τελευταία 25 χρόνια, οι Μονάδες Μεταμοσχεύσεων, τριών νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης
Το Ιπποκράτειο, το Παπανικολάου και το ΑΧΕΠΑ, είναι τα πρωτοπόρα νοσοκομεία στις μεταμοσχεύσεις δίνοντας ελπίδα σε ασθενείς που το έχουν ανάγκη.
Στο Ιπποκράτειο συγκεκριμένα από το 1987 μέχρι το 2011, πραγματοποιήθηκαν 1762 μεταμοσχεύσεις νεφρών, ήπατος