Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Η Ε.Ε.Θ  στο πλευρό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών .Η αρμόδια επιτροπή για θέματα ασφαλιστικής διαμεσολάβησηςτου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ), δέχτηκε έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από μέλη του Ε.Ε.Θ, και συγκεκριμένα από αυτά που ανήκουν στον επαγγελματικό κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, εξαιτίας άρθρου, το οποίο υπογράφει ο κ. Γιάννης Βερμισσώ με τίτλο «για όσους δεν γνωρίζουν το direct» που δημοσιεύτηκε στις 12/04/2013 στο διαδικτυακό μέσο «insuranceworld» του ομίλου Ethos Media S.A..
Το εν λόγω άρθρο διακρίνεται για τη μονομέρειά του αφού τονίζει τα –δήθεν- θετικά στοιχεία

Τελεία και παύλα...

Τελεία και παύλα... Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να επανέλθει στη δημόσια συζήτηση  για το ζήτημα των οικονομικών του κόμματος. Όλα όσα πρέπει να ειπωθούν, θα ειπωθούν ενώπιον των καταστατικών οργάνων του ΠΑΣΟΚ. Είναι κατανοητή η ευαισθησία  όλων των δημοσίων προσώπων, ακόμη όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η ευαισθησία της βάσης του Κινήματος και όλης της ελληνικής κοινωνίας προς την οποία πρέπει να ανταποκρίνεται το σημερινό

Τί θα γίνει με τα παλαιά χαρτονομίσματα Αύριο η πρεμιέρα για το νέο 5ευρω


Αύριο, 2 Μαΐου θα κυκλοφορήσει σε όλη την Ευρωζώνη το νέο χαρτονόμισμα των 5 ευρώ. Πρόκειται για το πρώτο χαρτονόμισμα της σειράς «Ευρώπη». Τί πρέπει να γνωρίζει κανείς, πως διασφαλίζεται η ασφάλεια και τί θα γίνει με τα παλαιά χαρτονομίσματα.
Τα νέα χαρτονομίσματα θα κυκλοφορούν παράλληλα με τα παλαιά, και θα  αποσύρονται σταδιακά. Η ημερομηνία κατά την οποία θα πάψουν να αποτελούν νόμιμο χρήμα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινωθεί εγκαίρως.

Αυτά είναι τα 10 τρόφιμα που είναι γεμάτα με φυτοφάρμακα!


Η χρήση των φυτοφαρμάκων ξεκίνησε τo
'70. Σαράντα χρόνια αργότερα αυτή η πρακτική έγινε κανόνας και επικίνδυνα υπολείμματα φυτοφαρμάκων βρίσκονται στα τρόφιμα που καταναλώνουμε τακτικά. Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (ΕFSA) αναλύει περίπου 70.000 τρόφιμα για να διαπιστώσει το πόσα φυτοφάρμακα περιέχουν. Στο βιβλίο του ο Γάλλος αγρονόμος-μηχανικός Claube Aubert, «Manger bio, c'est mieux!» (Φάτε bio, είναι καλύτερα!) έχει συγκεντρώσει τα ακόλουθα αποτελέσματα: Υπάρχουν υπολείμματα από 338 φυτοφάρμακα στα λαχανικά

Υπάλληλος υπεξαίρεσε 21.000 ευρώ από το ταμείο του ΙΚΑ


 
 
Ενας 47χρονος υπάλληλος του ΙΚΑ συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη με την κατηγορία ότι αφαίρεσε δύο φορές χρήματα από την υπηρεσία του και δήλωσε ψευδώς ότι έπεσε θύμα κλοπής και ληστείας αντίστοιχα για να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, χθες το μεσημέρι ο εν λόγω υπάλληλος κατήγγειλε στην Άμεση Δράση ότι άγνωστος δράστης έκλεψε 21.000 ευρώ από το Ταμείο του ΙΚΑ όταν εκείνος απουσίασε για λίγη ώρα από τη θέση του.

Ο Βαγγέλης Παπαχρήστος αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ


20130430-143053.jpg
Ο πρώην βουλευτής του πασοκ Βαγγέλης Παπαχρηστος αναλαμβάνει εκτός απροόπτου αναπληρωτής εκπρόσωπος στον Οργανισμό οικονομικής συνεργασίας και αναπτυξης με έδρα το Παρίσι. Εκει ήταν η Τινα Μπιρμπιλη επικεφαλής , άλλαξε , τοποθετήθηκε άλλος επικεφαλής απο το κ. Σαμαρά, ο κ. Πρεβελακης.
Τώρα με νέα πρόταση ο πρωθυπουργός σκέφτεται να τοποθετήσει

Συνελήφθη γαλακτοβιομήχανος για χρέη 2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ Ο 77χρονος Νίκος Κολιός είναι ιδιοκτήτης των εταιρειών Κολιός και Αγνό


Συνελήφθη γαλακτοβιομήχανος για χρέη 2 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑΣυνελήφθη σήμερα το πρωί ο 77χρονος ιδιοκτήτης των εταιρειών Κολιός και Αγνό Νίκος Κολιός, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ. To ύψος της οφειλής ανέρχεται στο ποσό των 1.986.593,27 ευρώ.
Επίσης, σε βάρος του ανωτέρω εκκρεμεί απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, για ρύπανση του

Goldman Sachs: Σε καλό δρόμο η ελληνική οικονομία


Το δρόμο της προόδου έχει πάρει η ελληνική οικονομία με βάση νέα έκθεση της Goldman Sachs στην οποία η εταιρεία κάνει λόγο για σημάδια ανάπτυξης, αλλά και υποδεικνύει τα ελληνικά ομόλογα σαν επενδυτικές ευκαιρίες.Στα θετικά της ανάλυσης κατατάσσονται η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αλλά και η πορεία της

Αυτοκτόνησε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά

Αυτοκτόνησε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Αυτοκτόνησε ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Κωνσταντίνος Ρεσβάνης βουτώντας στο κενό από τον 5ο όροφο του κτιρίου, στην οδό Παλαιολόγου 5, στον Πειραιά, όπου στεγάζεται  το γραφείο του.
Ο ίδιος φέρεται να αντιμετώπιζε αρκετά οικονομικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες, ενώ ο ίδιος είχε αποπειραθεί να

69 χρόνια από την εκτέλεση των 200 Ελλήνων από τους Γερμανούς στην Καισαριανή


 
 
Εξήντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ηρωική θυσία των 200 Ελλήνων στην Καισαριανή. Οι «200», πρώην κρατούμενοι-εξόριστοι επί δικτατορίας Μεταξά στην Ακροναυπλία, την Ανάφη, τον Αϊ-Στράτη κ.ά., εκτελέστηκαν ως αντίποινα για το θάνατο ενός Γερμανού στρατηγού και τριών συνοδών του αξιωματικών στους Μολάους της Λακωνίας, στις 27 Απριλίου του 1944.
«Καλύτερα να πεθάνει κανείς στον αγώνα για τη λευτεριά παρά να ζει σκλάβος» έγραψε ο Νίκος Μαριακάκης, γεωπόνος από τα Χανιά. Αξέχαστο το «όχι» του Ναπολέοντα Σουκατζίδη στην

Ρεάλ Μαδρίτης-Ντόρτμουντ 2-0- Η Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions league


Την πρόκριση στο μεγάλο τελικό του champions league πήρε η Ντόρτμουντ, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, παρά την ήττα της με 2-0 από την Ρεάλ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου.Οι Γερμανοί πήραν το εισητήριο για τον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, χάρη στη νίκη τους με 4-1 στο πρώτο παιχνίδι στην έδρα τους. Στο σημερινό παιχνίδι

Γ. Προβόπουλος: Ο Β. Βενιζέλος έχει κάνει πολύ περισσότερα για τη χώρα από όσα θα του αναγνωρίσει η Ιστορία


Γράφει ο Δ. Μητρόπουλος στα ΝΕΑ της Μ. Δευτέρας:« Ο Γιώργος Προβόπουλος θεωρεί ότι ο «Βαγγέλης Βενιζέλος έχει κάνει πολύ περισσότερα για τη χώρα από όσα θα του αναγνωρίσει η Ιστορία». Είναι μια άποψη που εκφράζεται κατ’ ιδίαν από πρόσωπο που ξέρει. Ο διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος είναι η μόνη θεσμική αναφορά της χώρας από το 2008 μέχρι σήμερα. Κι έχει δει από μέσα μια σειρά από κυβερνήσεις να προσπαθούν απελπισμένα να κρατήσουν το τιμόνι της χώρας μέσα στη δίνη της κρίσης.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το δωδεκάμηνο μεταξύ Ιουλίου 2011 και Ιουνίου 2012- δηλαδή από τον