Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ποινικές διώξεις κατά Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη για τα «45άρια» έργα


 
Ποινικές διώξεις κατά Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη για τα «45άρια» έργα
Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, σε βάρος των αδερφών Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη για την υπόθεση με τα ονομαζόμενα «45άρια» έργα, τα οποία φέρεται η Νομαρχία Θεσσαλονίκης να ανέθετε απευθείας σε εργολάβους.

Ο Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος, ριψοκίνδυνη η κίνηση Παπουτσή



 
Ο Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος, ριψοκίνδυνη η κίνηση Παπουτσή
Μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανακηρύχθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Συνεπώς η απρέπεια με τα γιαούρτια και τα νερά δεν επρόκειτο να αλλάξει κάτι συνεπώς δεν χρειαζόταν. Απλά κάποιοι ενδεχομένως σκέφτηκαν ότι μια τέτοια χειρονομία θα μπορούσε να επιφέρει τα δυσάρεστα αποτελέσματα που είχε προκαλέσει ο καφές στην προηγούμενη εσωκομματική

Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ

Κάλεσμα προς όλα τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να συσπειρωθούν γύρω από τη νέα ηγεσία του κινήματος, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, απηύθυνε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. «Πρώτα απ’ όλα καλούμε τον κόσμο να πάρει μέρος στη διαδικασία της επόμενης Κυριακής», είπε ο

ΚΟΝΥ 2012: Το συγκλονιστικό βίντεο για τις απαγωγές παιδιών


Εδώ και πέντε μέρες ένα ντοκιμαντέρ κάνει το γύρο των social media κερδίζοντας ήδη 65 εκατομύρια views! Ο τίτλος του είναι ΚΟΝΥ2012 και μιλάει για έναν απαγωγέα παιδιών στην Αφρική ο οποίος τα στρατολογεί. Μάλιστα, πολλοί είναι και οι διάσημοι οι οποίοι έχουν αναπαράγει το βίντεο μέσα από το twitter τους, όπως η Rihanna ενώ πολλοί άλλοι έχουν μιλήσει για το κίνημα αυτό εναντίον του ΚΟΝΥ, όπως η Angelina Jolie.

Κορνήλιος Καστοριάδης (1922 – 1998)


Έλληνας φιλόσοφος, οικονομολόγος και ψυχαναλυτής, που έδρασε και δημιούργησε στη Γαλλία. Από τους μεγαλύτερους στοχαστές του 20ου αιώνα, συνένωσε στο έργο του την πολιτική, τη φιλοσοφία και την ψυχανάλυση. Αποκλήθηκε «φιλόσοφος της αυτονομίας», υπήρξε συγγραφέας του σημαντικού βιβλίου «Η φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας» και συνιδρυτής του περιοδικού «Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα».
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 11 Μαρτίου 1922 και λίγο μετά τη Μικρασιατική καταστροφή βρέθηκε στην Αθήνα με την οικογένειά του. Αρκετά νωρίς, από τα 13 του, αναμίχθηκε στην πολιτική και κοινωνική δράση.

Δύση - Ανατολή: Οι διαφορές στη συμπεριφορά των λαών κρύβονται στα γονίδια


Δύση - Ανατολή: Οι διαφορές στη συμπεριφορά των λαών κρύβονται στα γονίδια : Στα γονίδια οφείλονται ο ατομικισμός της Δύσης και η πειθαρχία του συνόλου της Ανατολής, σύμφωνα με έρευνα αμερικανών επιστημόνων. Οι διαφορές στο γενετικό υλικό των

Στα γονίδια οφείλονται ο ατομικισμός της Δύσης και η πειθαρχία του συνόλου της Ανατολής, σύμφωνα με έρευνα αμερικανών επιστημόνων. Οι διαφορές στο γενετικό υλικό των φυλών παίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς τους, λένε οι ερευνητές.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Northwestern στο Ιλινόι των ΗΠΑ μελέτησαν το γονίδιο που ελέγχει την παραγωγή της σεροτονίνης, μίας χημικής ουσίας που εκκρίνεται στον εγκέφαλο, και η οποία ρυθμίζει τη διάθεση και τα συναισθήματα.

«Με το δεύτερο πακέτο κερδίσατε χρόνο αλλά πήρατε νέα ρίσκα»



Εάν δεν επιτρέψουμε στην Ελλάδα να αποκτήσει και πάλι ένα σύστημα παραγωγής και να δημιουργήσει ανάπτυξη, κανένα μέτρο δεν θα λειτουργήσει». Με αυτά τα λόγια ο κ. Φρανσουά Ολάντ, φαβορί των γαλλικών προεδρικών εκλογών, περιγράφει την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη για την επίλυση της κρίσης στην ευρωζώνη.

Ο σύγχρονος Νώε...



Ένας σύγχρονος Νώε, ο Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, έφτιαξε τη δική του κιβωτό, με 85 διαφορετικά είδη ζώων απ' όλο τον κόσμο, στην περιοχή του Ξηροπήγαδου Αιτωλοακαρνανίας!

Ένας κερκοπίθηκος Αιθιοπίας, μια βακτριανή καμήλα, μια αντιλόπη ή ένας βούβαλος κατευθείαν από τα Χάιλαντς είναι μερικά απ’ αυτά.

«Έφερε στο φως κρυμμένους θησαυρούς» Μηνύματα του πολιτικού κόσμου για το θάνατο της Δόμνας Σαμίου


Η Δόμνα Σαμίου αγάπησε την ελληνική παράδοση όσο λίγοι
Την θλίψη τους για τον θάνατο της Δόμνας Σαμίου και τα θερμά συλλυπητήριά τους στους οικείους της εξέφρασαν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων. 

Τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο της Δόμνας Σαμίου, «η οποία επί δεκαετίες ταύτισε τον εαυτό της με την διάσωση και την προβολή της μουσικής μας παράδοσης» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.  

Η Δόμνα Σαμίου, επισήμανε, «έφερε στο φως κρυμμένους λαϊκούς θησαυρούς και τους γνώρισε στις νεότερες γενιές, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διαμόρφωση της σύγχρονης πολιτιστικής μας ταυτότητας».

Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου: Χρυσό μετάλλιο ο Χονδροκούκης


Το χρυσό μετάλλιο στο ύψος πήρε ο Δημήτρης Χονδροκούκης, με επίδοση 2.33μ., στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.
Πρόκειται για το τέταρτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα σε παρόμοια διοργάνωση. Ο Έλληνας πρωταθλητής του Ολυμπιακού πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 2,20 και τα 2,24, με τη δεύτερη τα 2,28 και τα 2,31 μέτρα, με την πρώτη τα 2,33, ωστόσο, απέτυχε τρεις φορές στα 2,35 μέτρα. Με τα 2.33μ. ο Χονδροκούκης κατέρριψε το ατομικό του ρεκόρ (είχε 2.29μ.).

Δώσαμε μυς και πήραμε... μυαλό! Τι απώλεσε το ανθρώπινο είδος για να αποκτήσει τον ξεχωριστά μεγάλο εγκέφαλό του;


Δώσαμε μυς και πήραμε... μυαλό!
Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε ζωολογικό κήπο κοιτάξτε προσεκτικά τους χιμπαντζήδες και ειδικότερα τα κεφάλια τους. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε ανατομική μελέτη για να αντιληφθείτε ότι ο κοντινότερος εξελικτικά συγγενής μας έχει έναν πολύ μικρότερο εγκέφαλο από τον δικό μας. Για την ακρίβεια, όπως μας πληροφορούν οι ερευνητές που πραγματοποίησαν συγκριτικές ανατομικές μελέτες των δύο ειδών, ο εγκέφαλός μας είναι τριπλάσιος σε βάρος από εκείνον του χιμπαντζή. Στα 6-8 εκατ. χρόνια που έχουν περάσει από την εποχή που τα δύο είδη μοιράζονταν έναν κοινό πρόγονο, ο ανθρώπινος εγκέφαλος αυξήθηκε σημαντικά.

Αλεξάντερ Φλέμινγκ (1881 – 1955)


Ο βιολόγος Αλεξάντερ Φλέμινγκ γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου του 1881, σ’ ένα μικρό αγρόκτημα του Λόκφιλντ της Σκοτίας. Ήταν το τρίτο από τα επτά παιδιά της οικογένειας.
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο του Λονδίνου το 1897, βρήκε μια δουλειά γραφείου, όπου παρέμεινε ως το 1901, οπότε αποφάσισε να σπουδάσει Ιατρική στο Νοσοκομείο «St. Mary». Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε ως βοηθός στην ερευνητική ομάδα του Άλμροθ Ράιτ, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη βακτηριολογία.

Προς το Αύριο Ξημερώνει στο… μετρό!


Προς το Αύριο
Και ποιος δεν θα ήθελε να κατεβαίνει σε μια καταπράσινη πλατφόρμα του μετρό, να απολαμβάνει το πλούσιο φως του ήλιου και να φθάνει στον προορισμό του με καλή διάθεση!
Αυτό σκέφτηκαν και οι αμερικανοί αρχιτέκτονες Τζέιμς Ράμζι και Νταν Μπάραζ οι οποίοι δημιούργησαν το LowLine: ένα καινοτόμο σχέδιο το οποίο με τη βοήθεια οπτικών ινών υπόσχεται να φέρει μια ανάσα ζωής σε σκοτεινούς, «άψυχους» χώρους.

Ιαπωνία: Ένας χρόνος μετά - Οι φωτογραφίες που "μιλούν"!


Η Ιαπωνία πενθεί για άλλη μια φορά και θυμάται τα θύματα της καταστροφικής εκείνης μέρεας! Δείτε σε φωτογραφίες τι άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο στη χώρα που ακόμα μετρά τις πληγές της.

11 Μαρτίου 2011. Ο πλανήτης πάγωσε στο άκουσμα της είδησης. Σεισμός 8,9 βαθμών χτύπησε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας, μιας χώρας "συνηθισμένης" στους σεισμούς. Η τραγωδία ήρθε μετά, όταν τσουνάμι 15 μέτρων  χτύπησε τις ακτές. Πάνω απο 19.000 νεκροί, πάνω απο 3.000 αγνοούμενοι, περισσότεροι απο 340.000 εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. 234.000 κτίρια καταστράφηκαν. 23 εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών παραμένουν ακόμα σε τρεις επαρχίες. 

Γήπεδα ...που τρώγονται



Έχει αγώνα σήμερα;

Θάρθουν φίλοι να τον δείτε όλοι μαζί;
Βγάλτε στο τραπέζι όλα τα σνακ και σχηματίστε ένα στάδιο ...που τρώγεται.
Θα τους εντυπωσιάσετε

ΔΕΙΤΕ ΙΔΕΕΣ........

Στο Δίστομο ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματος του ο Καμμένος



«Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε ανυποχώρητα και με όσα μέσα διαθέτουμε για να ανοίξει και να κριθεί με αντικειμενικούς όρους ο φάκελος της εθνικής τραγωδίας» τόνισε από το Δίστομο, παρουσιάζοντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος του «Ανεξάρτητοι Έλληνες», ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Δημαρχείο του Διστόμου, εκτίμησε ως βασικό στοιχείο την απόδοση ευθυνών και μάλιστα υπογράμμισε πως «μόνο μία υπερκομματική επιτροπή με έκτακτες εξουσίες και αρμοδιότητες, αποτελούμενη αδέκαστους και υπεράνω υποψίας Έλληνες, μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο».

ΠΑΣΟΚ: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μοναδικός υποψήφιος.Η υποψηφιότητα Παπουτσή δεν ήταν σύμφωνη με το καταστατικό


Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναδεικνύεται μοναδικός υποψήφιος για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Αυτό αποφάσισε το προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος καθώς η υποψηφιότητα Παπουτσή δεν ήταν σύμφωνη με το καταστατικό. 

Νωρίτερα, μετά την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπέρ της υποψηφιότητας Βενιζέλου τάχθηκε και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. 

Χάκερ των Anonymous, πράκτορας του FBI


Ο πλέον καταζητούμενος χάκερ, Σαμπού, ηγέτης της LulzSec, που συνδέεται με τουςAnonymous, αποδείχθηκε πράκτορας τουFBI, με τον οποίο συνεργάστηκε ωςπληροφοριοδότης.

Σύμφωνα με το Reuters, μία επίσκεψη από τοFBI ήταν αρκετή, για τον περιβόητο χάκερ, για να αλλάξει στρατόπεδο.

Κι από εκεί που παρακινούσε χιλιάδες χρήστες του Twitter να επιτεθούν διαδικτυακά στις Αρχές, έγινε πράκτορας του FBI.

Απλές ιδέες που έγιναν ανάρπαστα παιχνίδια


Μπορεί όλα να ξεκίνησαν από μια απλή ιδέα ώστε να χορηγηθεί το  πολυπόθητο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ωστόσο κατάφεραν να πουλήσουν εκατομμύρια κομμάτια και να μπουν στη λίστα με τα κορυφαία παιχνίδια του κόσμου.
Παρακάτω μπορεί κανείς να δει τα  επίσημα σχέδια που κατοχυρώθηκαν και αποκαλύπτουν τις λεπτομέρειες αλλά και κάποια μυστικά κάθε παιχνιδιού.

Ετοιμάζονται να κλείσουν και το PirateBay



Η μεγαλύτερη ιστοσελίδα torrents στον κόσμο, το PirateBay είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει νέα προβλήματα με τον νόμο! 

Οπως ανέφεραν, οι διαχειριστές του σε γνωστή τεχνολογική ιστοσελίδα, οι Αρχές της Σουηδίας έχουν συγκεντρώσει εντάλματα και σχεδιάζουν πολύ σύντομα να κινηθούν ενάντια στους servers και το νέο .se domain name της ιστοσελίδας.

Συνιδρυτής του Facebook στο New Republic


Ο Κρις Χιουζ, ένας από τους συνιδρυτές τουFacebook και πρώην σύμβουλος σε θέματα Διαδικτύου κατά την προεκλογική εκστρατεία του Μπαράκ Ομπάμα το 2008, αγόρασε την πλειοψηφία των μετοχών του περιοδικού The New Republic.

Ο 28χρονος Χιουζ θα αναλάβει εκδότης και αρχισυντάκτης του αιωνόβιου περιοδικού, το οποίο καλύπτει θέματα αμερικανικής πολιτικής. Αναμένεται επίσης ότι από τη θέση αυτή θα προωθήσει τις ψηφιακές τεχνολογίες, χάρη στη γνώση και την εμπειρία που διαθέτει. Σήμερα το περιοδικό δημοσιεύει καθημερινά ένα περιοδικό μέσω Διαδικτύου.

Δολοφονικό αμόκ αμερικανού στρατιώτη στο Αφγανιστάν.Σκότωσε 16 αμάχους



Δέκα έξι Αφγανοί σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν από τα πυρά αμερικανού στρατιώτη που άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον τους τα ξημερώματα της Κυριακής έξω από τη βάση του στην επαρχία Κανταχάρ πριν παραδοθεί στις αμερικανικές στρατιωτικές Αρχές. 

Οι μαρτυρίες των κατοίκων αναφέρουν ότι μπήκε σε τουλάχιστον τρία σπίτια και άρχισε να πυροβολεί μέσα σε αυτά. Τα θύματα ήταν άνδρες, γυναίκες και παιδιά, λένε οι αφγανικές Αρχές.

Κύπρος: Επενδύσεις ετοιμάζει ο καναδικός κολοσσός Triple Five



Μεγάλες επενδύσεις στην Κύπρο ετοιμάζει ο καναδικός κολοσσός Triple Five, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου.
Ήδη, μεταξύ της Triple Five, που ανήκει στην οικογένεια Γκερμεζιάν, και της κυπριακής κυβέρνησης έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις και την προσεχή Τετάρτη, ηγετικά στελέχη του καναδικού κολοσσού θα βρίσκονται στη Λευκωσία.

Διαγωνισμός για την αποχέτευση ομβρίων υδάτων Καλαμαριάς


Κεντρική Μακεδονία Διαγωνισμός για την αποχέτευση ομβρίων υδάτων Καλαμαριάς

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου: «Αποχέτευσης ομβρίων υδάτων του νοτίου τμήματος Καλαμαριάς - Φάση Α΄», προϋπολογισμού 8,5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 8 Μαΐου 2012.

Στο τεχνικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή χωριστικού δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, στο νότιο τμήμα του Δήμου Καλαμαριάς, και η διάρκεια κατασκευής του είναι 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Θεσσαλονίκη: Μοιράζουν κλήσεις στους Πατατοπαραγωγούς ! !


Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη: Μοιράζουν κλήσεις στους Πατατοπαραγωγούς ! !

Η δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης αποφάσισε να...καταστείλει το «κίνημα της πατάτας». Νωρίς σήμερα το πρωί αποφάσισε ότι πρέπει να τηρηθεί η «νομιμόμητα»

και σε επιχείρηση που έκανε στην πλατεία Αριστοτέλους ζήτησε από τους πατατοπαραγωγούς ν' απομακρυνθούν από το χώρο εαν δεν έχουν άδεια για την κατάληψη του.

Καταγγελίες για προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ



Καταγγελίες για προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ και όχι μόνον, με αφορμή το εορτασμό της 25ης Μαρτίου, έκανε η γενική γραμματέας του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, από την Καβάλα, όπου βρέθηκε σήμερα περιοδεύοντας στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Παρέμβαση Κ. Σκανδαλίδη στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ



Ο Κώστας Σκανδαλίδης, στην παρέμβαση του, στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι η πολιτική ρευστότητα είναι τόσο απροσδιόριστη που το ΠΑΣΟΚ μπορεί να κινηθεί από 13 έως το 27 %.

    Επισήμανε ότι, έστω και τις τελευταίες μέρες, αρχίζει να γίνεται ένας πολιτικός και ιδεολογικός διάλογος μέσα στο ΠΑΣΟΚ, που θα πρέπει να κορυφωθεί στην πορεία προς ένα συνέδριο επανίδρυσης.

Φουντώνει το κίνημα Support Greece σε όλη την Ευρώπη


Σε ολόκληρο τον κόσμο επεκτείνεται το κύμα στήριξης της Ελλάδας και αναγνώρισης των θυσιών που καταβάλλει ο ελληνικός λαός. Οι άλλοτε «τεμπέληδες Έλληνες» αρχίζουν να... χαρακτηρίζονται ως τα θύματα μιας πανευρωπαϊκής κρίσης χρέους, ενώ πολλοί από αυτούς που τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια κατηγορούσαν την Ελλάδα ότι “έφαγε” τα λεφτά της Ευρώπης σπεύδουν τώρα να απολογηθούν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους δοκιμαζόμενους Έλληνες.

Α. Σαμαράς: Αυτοδυναμία για να σωθεί η χώρα


Την απόφασή του να μπει στη συγκυβέρνηση και να ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο, υπερασπίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας πως «κάποιοι ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία». 

«Θέλω τα χέρια λυμένα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σαμαράς και πρόσθεσε «η αυτοδυναμία είναι απαραίτητη για να σωθεί η χώρα. Με τη συμφωνία κερδίσαμε χρόνο, με την αυτοδυναμία θα αξιοποιήσουμε τον χρόνο για το καλό της χώρας.

Μπακογιάννη: Προβλέπει κυβερνήσεις συνεργασίας μετεκλογικά


Μπακογιάννη: Προβλέπει κυβερνήσεις συνεργασίας μετεκλογικά : Βέβαιη ότι θα υπάρξουν μετεκλογικά κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο εμφανίστηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του

Βέβαιη ότι θα υπάρξουν μετεκλογικά κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο εμφανίστηκε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην κεντρική επιτροπή του κόμματός της.

«Επειδή δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτοδύναμη Κυβέρνηση δεν θα υπάρξει καμία, διότι ο ελληνικός λαός έχει προ πολλού εκφραστεί, θα υπάρξουν Κυβερνήσεις συνεργασίας. Κυβερνήσεις συνεργασίας πάνω σε συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο. Όχι Κυβερνήσεις συνεργασίας εξ ανάγκης, όπως αυτή που υπάρχει σήμερα. Κυβέρνηση συνεργασίας πάνω σε συμφωνία υλοποίησης συγκεκριμένου προγράμματος» είπε η κυρία Μπακογιάννη.

Σόιμπλε: Οι θυσίες των Ελλήνων δεν είναι υπερβολικές


Σόιμπλε: Οι θυσίες των Ελλήνων δεν είναι υπερβολικές
Πεπεισμένος ότι για την Ελλάδα ελήφθησαν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις εμφανίζεται σε συνέντευξή του στην «Repubblica» ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που δεν αποκλείει τη δρομολόγηση 3ου πακέτου διάσωσης και υποστηρίζει ότι οι θυσίες των Ελλήνων δεν είναι υπερβολικές με το επιχείρημα ότι ο εν Ελλάδι κατώτατος μισθός έπεσε, απλώς, στα επίπεδα αυτού της Ισπανίας.

Οξύτατη επίθεση Κουβέλη κατά του ΠΑΣΟΚ


Οξύτατη επίθεση Κουβέλη κατά του ΠΑΣΟΚ : Οξύτατη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, του Ευάγγελου Βενιζέλου και κυβερνητικών στελεχών εξαπέλυσε την Κυριακή από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης

Οξύτατη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, του Ευάγγελου Βενιζέλου και κυβερνητικών στελεχών εξαπέλυσε την Κυριακή από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης Κουβέλης, τονίζοντας ότι «οι ένοχοι μας κουνούν το δάχτυλο και μας εγκαλούν».

«Με τις συγγνώμες και με τις ρητορικές κορώνες δεν ξεγράφονται τα πεπραγμένα τους» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ξεκίνησε το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ


Ξεκίνησε τις εργασίες του το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στις 15.00, αφού ολοκληρώθηκε η  μακρά συνάντηση που είχαν, μετά από πρωτοβουλία του Φίλιππου Πετσάλνικου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Χρήστος Παπουτσής.

«ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ» ΣΤΑ ΟΠΛΑ


Οι οργανωμένες επιχειρήσεις στρατολόγησης γίνονται μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί δίνονται όλες οι πληροφορίες για τη στρατολόγηση μελών, ενώ επιχειρείται να δικαιολογηθούν οι ενέργει
Αυτόκλητοι πολιτοφύλακες στρατολογούν και εκπαιδεύουν πολίτες με σκοπό να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους για να αντιμετωπίσουν την αύξηση της εγκληματικότητας
Τον νόμο στα χέρια τους επιχειρούν να πάρουν ομάδες αυτόκλητων πολιτοφυλάκων, η λειτουργία και ο σκοπός των οποίων θυμίζουν έντονα παραστρατιωτικές οργανώσεις. Οργανωμένες ομάδες που ρέπουν προς την ακροδεξιά στρατολογούν πολίτες και τους εκπαιδεύουν. Τα επικίνδυνα αυτά φαινόμενα εξαπλώνονται θυμίζοντας παλαιότερες εποχές.

Ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ


Ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ
Οριστικοποιείται σήμερα η διαδικασία ανάδειξης των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ στις 18 Μαρτίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο μόνος εκ των τριών (Βενιζέλος, Παπουτσής, Τζουμάκας) ενδιαφερομένων για την προεδρία του Κινήματος που έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών, βάσει των καταστατικών προβλέψεων, είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η τρομοκρατία του γιαουρτιού.Είναι δεκάδες οι εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου που δέχθηκαν τον τελευταίο χρόνο επιθέσεις με... κεσεδάκια


Τι κοινό έχουν η ταινία του Γούντι Αλεν «Μεσάνυχτα στο Παρίσι», μια συναυλία του Γιώργου Νταλάρα, ένα τραπέζι σε ταβέρνα των Καλυβίων και μια εκδήλωση Ροταριανών; Την τρομοκρατία του... γιαουρτιού. Είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες περιπτώσεις όπου εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου δέχθηκαν τον τελευταίο χρόνο επιθέσεις από μικρές ομάδες με κύριο όπλο το γιαούρτι.

Όλο το χωριό έχει καρκίνο!



Τα χέρια ψηλά έχουν σηκώσει γιατροί και ερευνητές που κλήθηκαν να μελετήσουν την περίπτωση ενός μικρού χωριού στη Γερμανία, όπου ο καρκίνος του στήθους, πνεύμονα, οισοφάγου, στομάχου και μήτρας έχει χτυπήσει την πόρτα σχεδόν κάθε νοικοκυριού.

Πρόκειται για το Βεβελσφλέτ, ένα χωριό 1.500 κατοίκων, ή αλλιώς το χωριό των καταραμένων, όπου τα νέα κρούσματα καρκίνου είναι 50% πάνω από τον μέσο όρο στη Γερμανία.

Δενδρόσπιτο-παλάτι με Έλληνα ιδιοκτήτη


Τη ζωή στην αγκαλιά της φύσης, που απολάμβαναν ο Ταρζάν και η Τζέιν φαίνεται ότι ζήλεψε ένας συμπατριώτης μας, επειδή όμως οι καιροί αλλάζουν, φρόντισε να το συνδυάσει με την υψηλή τεχνολογία και όλες τις σύγχρονες ανέσεις. 

Αποφάσισε λοιπόν να δώσει 250.000 ευρώ για να αποκτήσει ένα δενδρόσπιτο, το οποίο –αν δεν το ξέρετε- τον τελευταίο έχει γίνει μόδα στο εξωτερικό και αποτελεί καταφύγιο, στο οποίο μπορούν οι ιδιοκτήτες τους να ζητήσουν τη γαλήνη και την ηρεμία.

Προτιμάμε ελληνικά, αγοράζουμε εισαγόμενα


Προτιμάμε ελληνικά, αγοράζουμε εισαγόμενα

Προτιμάτε τα ελληνικά ή τα εισαγόμενα προϊόντα; Πάνω από το 90% των ερωτηθέντων απαντούν...
«τα ελληνικά».

Μάλιστα περισσότεροι από τους μισούς φθάνουν στο σημείο να δηλώνουν στις σχετικές έρευνες πως τα ελληνικά προϊόντα όχι μόνο είναι καλύτερα αλλά και περισσότερο ασφαλή. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, εισάγουμε 10.000 τόνους νωπών τροφίμων.

Οι κερδοσκόποι πιέζουν ακόμη τα ελληνικά ομόλογα


Οι κερδοσκόποι πιέζουν ακόμη τα ελληνικά ομόλογα,

Αποφασισμένα να αναγκάσουν την Ελλάδα να αποπληρώσει στο ακέραιο τα ελληνικά ομόλογα, που έχουν στην κατοχή τους, εμφανίζονται ορισμένα αντισταθμιστικά ταμεία (hedge funds), σε μια εξέλιξη, που κλιμακώνει την αντιπαράθεση των ελληνικών αρχών με τους κερδοσκόπους των αγορών.


Το "όπλο" στα χέρια των hedge funds δεν είναι άλλο από ένα νομικό "παράθυρο", βάσει του οποίου, όπως υποστηρίζουν, μπορούν να αποδείξουν ότι η Αθήνα έχει ήδη κηρύξει στάση πληρωμών.

Και ο Θεόδωρος Πάγκαλος ψηφίζει Βενιζέλο


Την πρόθεσή του να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας του Ευάγγελου Βενιζέλου, εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ευχόμενος "καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο που δήλωσε" κατά την ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.
Επίσημα υπέρ της υποψηφιότητας Βενιζέλου τάχθηκαν το Σάββατο και οι Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ενας χρόνος από το φονικό τσουνάμι στην Ιαπωνία



H Ιαπωνία αποτίει φόρο τιμής σήμερα στα χιλιάδες θύματα του σεισμού και του επακόλουθου τσουνάμι που έπληξε πριν από ένα χρόνο τις βορειοανατολικές ακτές της χώρας, προκαλώντας τη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή των τελευταίων 25 ετών.

Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η ζωή σταμάτησε στις 14:46' τοπική ώρα (07:46' ώρα Ελλάδος) ακριβώς τη στιγμή που ένας ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 9 βαθμών συγκλόνισε....
τη βορειοανατολική Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου του 2011 καλύπτοντας με κύματα αρκετών δεκάδων μέτρων την ακτή.

Σαν Σήμερα...


11 μαρτιου

Γεγονότα

1702: Κυκλοφορεί η πρώτη αγγλική καθημερινή εφημερίδα, με το όνομα The Daily Courant.
1822: Ο Λυκούργος Λογοθέτης με 2.500 Σαμιώτες και ο Μπουρνιάς με 150 Χιώτες που ήταν στη Σάμο, αποβιβάζονται στη Χίο και πολιορκούν την εντός του φρουρίου τουρκική φρουρά.

Η ελληνική παράδοση αποχαιρετά τη Δόμνα Σαμίου


Η ελληνική παράδοση αποχαιρετά τη Δόμνα Σαμίου
Εφυγε σε ηλικία 84 ετών, το βράδυ του Σαββάτου, η μορφή της ελληνικής παράδοσης, Δόμνα Σαμίου. Το τελευταίαο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, πάσχουσα από λευχαιμία

Γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1928 στην Καισαριανή της Αθήνας. Οι γονείς της ήταν Μικρασιάτες πρόσφυγες από το Μπαϊντίρι, χωριό της περιοχής της Σμύρνης. Σε ηλικία 13 ετών, η Δόμνα Σαμίου έχει την πρώτη διδακτική επαφή με τη βυζαντινή και τη δημοτική μουσική αλλά και με τη λογική της επιτόπιας έρευνας, μαθητεύοντας κοντά στον Σίμωνα Καρά, στο «Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής», ενώ παράλληλα φοιτά στο νυχτερινό Γυμνάσιο.

Πως δημιουργήθηκαν οι αριθμοί?



Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί το 1 είναι… “ένα”, το 2 είναι “δύο”, το 3 είναι “τρία” και ποιά είναι η προέλευση των αριθμών; ...
Οι αριθμοί που γράφουμε δημιουργήθηκαν… με αλγόριθμους, (1, 2, 3, 4, κλπ) που ονομάζονται αραβικοί αλγόριθμοι, για να ξεχωρίζουν από τους ρωμαϊκούς αλγόριθμους (I, II, III, IV, κλπ).
Οι Άραβες διέδωσαν τους συγκεκριμένους αλγορίθμους, ωστόσο η προέλευσή τους πηγαίνει πίσω στους εμπόρους, που τους χρησιμοποίησαν για να μετρήσουν και να κάνουν τις εμπορικές συναλλαγές τους.

Σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο βύθισε τον Τιτανικό;


Mία νέα ανατρεπτική θεωρία για τις αιτίες βύθισης του Τιτανικού, έρχεται στο φως της δημοσιότητας ακριβώς 100 χρόνια το θρυλικό ναυάγιο. Σύμφωνα με αυτήν το "αβύθιστο" πλοίο δεν έπεσε πάνω σε παγόβουνο λόγω λάθους του καπετάνιου, αλλά εξαιτίας της Σελήνης!
  Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές του πολιτειακού πανεπιστημίου του Τέξας των ΗΠΑ οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι μία σειρά από σπάνια αστρονομικά φαινόμενα που συνέβησαν ταυτόχρονα τις ημέρες του ναυαγίου, είχαν σαν αποτέλεσμα πολλά παγόβουνα να έχουν φύγει από την αρχική θέση τους και να βρεθούν στην πορεία του Τιτανικού.

Σοφία Βέμπο (1910 – 1978)


Η Έφη Μπέμπο, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1910 στην Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στην Τσαριτσάνη του νομού Λάρισας και κατόπιν στο Βόλο, όπου οι γονείς της εργάστηκαν ως καπνεργάτες.
Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία τυχαία το 1930, τραγουδώντας σ' ένα ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης για να συνεισφέρει οικονομικά στο σπίτι της.

Τι λένε τα παπούτσια σου για σένα!



Ίσως κάποτε θα έρθει μια μέρα που οι άνθρωποι δεν θα προβαίνουν σε εύκολα συμπεράσματα...
Ίσως κάποτε ανατείλει ο ήλιος και αυτός ο κόσμος θα
είναι καλύτερος, πιο δίκαιος, με παπούτσια λιγότερο φλύαρα, που δεν
λένε τόσα πολλά για τον ιδιοκτήτη τους και δεν φανερώνουν απολύτως
τίποτα για τον χαρακτήρα του. Ίσως. Μπορεί. Perhaps, όπως θα έλεγαν και
οι βρετανοί φίλοι μας.

Το Φέισμπουκ φέρνει δουλειές



Θέσεις εργασίας έχει δημιουργήσει η δημοφιλής σελίδα κοινωνικής 
δικτύωσης φέισμπουκ. Οι εφαρμογές του φαίνεται να έχουν δημιουργήσει 
εκατοντάδες χιλιάδες δουλειές
Τουλάχιστον 182.000 θέσεις εργασίας... δημιούργησαν οι εφαρμογές που σχεδιάστηκαν για την 
ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης του Facebook.
Παράλληλα, ενίσχυσαν με δισεκατομμύρια δολάρια την αμερικανική 
οικονομία, σύμφωνα με πανεπιστημιακή έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.