Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η απάντηση των γονιών στον Λοβέρδο


Απάντηση στις καταγγελίες του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ότι γιατροί του Παίδων «Αγία Σοφία» μετέφεραν τις διαφορές του στο χειρουργείο με αποτέλεσμα ενώ νάρκωναν παιδιά να μην τα χειρουργούν, δίνουν με επιστολή τους 130 γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια. Οι γονείς κάνουν λόγο για

Περικοπές 2 εκατ. από τον ΟΠΑΔ σε ιδιωτικές κλινικές


  
Περικοπές 2 εκατ. από τον ΟΠΑΔ σε ιδιωτικές κλινικές
Μεγάλη σπατάλη αποκαλύπτει η έκθεση αποτελεσμάτων του αναδρομικού ελέγχου ανέλεγκτων νοσηλειών ασφαλισμένων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) σε ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Κορίτσια με πολύ καυτά ρούχα!!!!!


Σέξυ κορίτσια φόρεσαν ότι πιο κοντό και καυτό βρήκαν και....
βγήκαν την βολτίτσα τους για να...

ανεβάσουν τη θερμοκρασία στα ύψη!

Ληστεία στις Σέρρες

Ληστεία στις ΣέρρεςΣτην περιοχή της Μαυροθάλασσας Σερρών σημειώθηκε η σημερινή ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας.

Το φαινόμενο πλέον είναι καθημερινό στη χώρα μας. Άγνωστοι δράστες που φορούν κουκούλες, μπαίνουν σε υποκαταστήματα τραπεζών με όπλα και αφαιρούν χρήματα από τα ταμεία.
Σήμερα ήταν η σειρά του υποκαταστήματος που βρίσκεται στην περιοχή της Μαυροθάλασσας. Οι

Προτάσεις Φραγγίδη βουλευτή Κιλκίς . για το ενιαίο μισθολόγιο

Ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης και άλλοι έξι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπέβαλλαν προτάσεις για προσθήκη στο Νομοσχέδιο που αφορούσε το Ενιαίο Μισθολόγιο. Οι προτάσεις αυτές αποσκοπούν στην ελάφρυνση των δημοσίων υπαλλήλων από τις επιπτώσεις της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας. Από τις τρεις προτεινόμενες προσθήκες υιοθετήθηκε η δεύτερη που αφορά στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων για τα οποία η μηνιαία δόση δεν θα υπερβαίνει ορισμένο ύψος του καθαρού μισθού.

Τετ-α-τετ Ομπάμα με Μέρκελ και Σαρκοζί

Κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Νικόλά Σαρκοζί , θα έχει ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, ενόψει της Συνόδου των G20 στις Κάννες.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί η κρίση χρέους στην ευρωζώνη, ζήτημα το οποίο αναμένεται να κυριαρχήσει και κατά τη διάρκεια της συνόδου.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΟΥΧΑ ΑΡΑΦΑΤ

Η δικαιοσύνη της Τυνησίας εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Σούχα Αραφάτ, της χήρας του παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, όπως έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το Πρωτοδικείο της Τύνιδας εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος της...
κας Αραφάτ, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης Κάντεμ Ζιν Ελ Αμπιντίν, χωρίς να διευκρινίσει τα κίνητρα της απόφασης αυτής.

Έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε ο Σαμαράς


  
Έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε ο Σαμαράς
Έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega. 


 Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προχώρησε σε αυτή την κίνηση μετά τα όσα δήλωσε

Δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης προανήγγειλε ο πρωθυπουργός



Δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση που επετεύχθη στις Βρυξέλλες προανήγγειλε από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός.«Ας δώσουμε το λόγο το λαό και στους πολίτες. Να τιμήσουμε το λαό και να τον κάνουμε συμμέτοχο στις αποφάσεις. Να υπάρχει κρυστάλλινη θέση για ένα θέμα που οριοθετεί το παρόν και το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ερώτηση της Βουλευτού Α' Θεσσαλονίκης Εύας Καίλή στη βουλή για το ΕΚΑΒ


Η Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Εύα Καϊλή κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδο αναφορικά  με την Ορθολογική λειτουργία του ΕΚΑΒ.         
    Η Βουλευτής ρώτησε τον Υπουργό  ποιες είναι οι ανάγκες σε προσωπικό του ΕΚΑΒ, που
εντοπίζονται και με ποιο τρόπο σχεδιάζεται να καλυφθούν,αν στις περιπτώσεις επάρκειας ασθενοφόρων και προσωπικού, έχει διερευνηθεί η δυνατότητα χρήσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

Δύο επιλογές για τις «ελβετικές» καταθέσεις


Δύο επιλογές για τις «ελβετικές» καταθέσεις
Πλήρης δήλωση των καταθέσεων ώστε να ελεχθεί η νομιμότητα του πόθεν έσχες ή διατήρηση της "ανωνυμίας" και σκληρή φορολόγηση είναι οι δύο επιλογές που θα έχουν οι Ελληνες που έχουν καταθέσει στην Ελβετία. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο κ. Σαχινίδης οι λεπτομέρειες για την ανταλλαγή ομολόγων θα καθοριστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες
Επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του "Εθνους", ο κ. Σαχινίδης ανέφερε μιλώντας στο Σκάι πως σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση των "ελβετικών" καταθέσεων, οι καταθέτες θα έχουν δύο επιλογές:

Τέλος και επίσημα ο Σάκης Τσιώλης από τον πάγκο του Αρη


Το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της ΠΑΕ έπεσαν οι τίτλοι τέλους με τον Σάκη Τσιώλη: "Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον προπονητή Σάκη Τσιώλη. Η διοίκηση της ΠΑΕ συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τον κ. Τσιώλη κι από κοινού αποφάσισαν ότι το καλύτερο για τον ΑΡΗ, αλλά και τον ίδιο, θα ήταν να λυθεί η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί θερμά τον κ. Τσιώλη για την μέχρι τώρα προσφορά του στην ομάδα, θα τον θεωρεί πάντα φίλο του ΑΡΗ και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του", αναφέρει η ανακοίνωση των "κίτρινων".

Στο Ιδαίο Άντρο της Κρήτης, το αρχαιότερο αστεροσκοπείο!


Στον εξωτερικό περίβολο του Ιδαίου Άντρου, στον Ψηλορείτη, λειτουργούσε (τουλάχιστον από την Μινωική περίοδο, αν όχι νωρίτερα), ένα οργανωμένο σε επιστημονική βάση Αστεροσκοπείο.
Ως όργανα επιστημονικής μέτρησης των ηλιοστασίων, λειτουργούσαν ο βωμός του Δία καθώς και οι βάσεις των αγαλμάτων που βρίσκονταν έξω από την είσοδο του ιερού σπηλαίου.

  Αυτά αναφέρονται μεταξύ άλλων σε επιστημονική ανακοίνωση -που αποτελεί πολιτισμική ανατροπή για τον αρχαίο κόσμο- του μηχανικού και ερευνητή κ. Νίκου Λεβεντάκη, που έγινε στο 11ο Διεθνές Κρητολογικό Επιστημονικό Συνέδριο, ανακοίνωση που βασίζεται στην «ανάγνωση» των μη κατανοητών αρχαιολογικών συμβολικών δεδομένων με βάση παραμέτρους των Θετικών Επιστημών. 

Τα στοιχειωμένα μέρη του πλανήτη


Τα στοιχειωμένα μέρη του πλανήτη (8)
Στοιχειωμένα σπίτια, τούνελ με φαντάσματα, πλοία που κρύβουν μεγάλα μυστικά… Για όλους όσοι δεν πιστεύουν στο μεταφυσικό στοιχείο, μερικά υπαρκτά μέρη σε όλον τον κόσμο, βρίσκονται εδώ, προσδοκώντας να αλλάξουν τα δεδομένα.

Εξέδιδε τη γυναίκα του στη Γιαννιτσών για 20 ευρώ!

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 45χρονος από τη Μελίκη Ημαθίας, ο οποίος επί ένα χρόνο εξέδιδε τη γυναίκα του για 15- 20 ευρώ, στην οδό Γιαννιτσών! Όπως προέκυψε
από την αστυνομική έρευνα, ο 45χρονος μετέφερε τη 40χρονη γυναίκα του με το ΙΧ του στην περιοχή και "την πάσαρε" σε οδηγούς που έψαχναν "συντροφιά". Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την

Γιάννης Μπουτάρης: Καλά έκανε κι έφυγε ο Παπούλιας, ορθώς δεν επενέβη η ΕΛ.ΑΣ.


  
Γιάννης Μπουτάρης: Καλά έκανε κι έφυγε ο Παπούλιας, ορθώς δεν επενέβη η ΕΛ.ΑΣ.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης μίλησε στο «Βήμα 99,5» για τα έκτροπα στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, για τις πολιτικές εξελίξεις, για την οικονομική κατάσταση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, το αν μετάνιωσε που εξελέγη δήμαρχος και για τη φημολογούμενη προσέγγισή του με τον «Κοινωνικό Σύνδεσμο» του Γ. Φλωρίδη

ΝΕΥΡΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ - ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ


Νευρικότητα επικρατεί στην αγορά την Δευτέρα, με τις τραπεζικές μετοχές να σημειώνουν υψηλές απώλειες, καθώς οι επενδυτές για τις ανάγκες που θα προκύψουν
από το «κούρεμα» 50% των ομολόγων και την ενδεχόμενη κρατικοποίηση των τραπεζών εφόσον η ενίσχυση τους γίνει με κοινές και όχι με προνομιούχες μετοχές.

Ανακοίνωση Εμπορικού Σύλλογου Κιλκίς

 
Ανακοινώθηκε από τον Εμπορικό Σύλλογο Κιλκίς το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για τη χειμερινή περίοδο 2011-2012.

Στο 17,6% η ανεργία στην Ελλάδα κατά την Eurostat


Μία ποσοστιαία μονάδα πάνω από την ΕΛΣΤΑΤ «μετράει» την ανεργία στην Ελλάδα η Eurostat.

Η ευρωπαϊκή υπηρεσία αναφέρει πως τον Ιούλιο η ανεργία στην Ελλάδα έφτανε στο 17,6%, ενώ...
στο δικό της δελτίο για τον ίδιο μήνα η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραφε την ανεργία στο 16,5%.

Σε σχετική υποσημείωση η Eurostat αιτιολογεί τη

Υστατη προσπάθεια αποφυγής των τραπεζικών κρατικοποιήσεων




Υπάρχει περιθώριο συμβιβάσιμου κυβέρνησης και τραπεζών ως προς το μείζον θέμα των κοινών μετοχών που θα πρέπει να πάρει το δημόσιο ως εγγύηση από τα πιστωτικά ιδρύματα, προκειμένου να τους παράσχει κεφαλαιακή ενίσχυση; 
Από το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται κατηγορηματικοί: όχι. Από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο, αφήνεται ένα μικρό παράθυρο ανοικτό: μπορεί. Αρκεί να ανάψει το πράσινο φως η Ευρωπαϊκή

Fitch: Κίνδυνος για τις τράπεζες λόγω του ΟΕΚ


Ο οίκος αξιολόγησης της Fitch προειδοποιεί ότι οι ελληνικές τράπεζες και τα τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια (RMBS) βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της καθυστέρησης, εάν όχι του «παγώματος» των πληρωμών επιτοκίων από τον ΟΕΚ.
Σύμφωνα με την Fitch ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας άρχισε να καθυστερεί τις πληρωμές στις επιχορηγήσεις επιτοκίων το 2009, αλλά κάλυπταν τις ανάγκες πληρώνοντας τα ποσά οι τράπεζες.

Θετική η Ρωσία να ενισχύσει την ευρωζώνη - Επενδύει 10 δις ευρώ

Θετική η Ρωσία να ενισχύσει την ευρωζώνη - Επενδύει 10 δις ευρώ
Την πρόθεση της Ρωσίας να επενδύσει άμεσα 10 δις ευρώ για την ενίσχυση της ευρωζώνης εξέφρασε ο
 οικονομικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Αρκάντι Ντβόρκοβιτς.

Στο Τόκιο, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)δήλωσε ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα του Ταμείου.

Βέροια: Βρέθηκε νεκρός 28χρονος μέσα στο σπίτι του

Βέροια: Βρέθηκε νεκρός 28χρονος μέσα στο σπίτι του
Νεκρός μέσα στο σπίτι του βρέθηκε τα ξημερώματα 28χρονος, στην Επισκοπή Ημαθίας. Τα αίτια
του θανάτου του παραμένουν άγνωστα και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Την προανάκριση ανέλαβε το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας.

Πότε το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο


Οι άνδρες που πίνουν περισσότερα από τέσσερα αλκοολούχα ποτά καθημερινά έχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του στομάχου, σύμφωνα με νέα μεγάλη ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα και με ελληνική συμμετοχή, η οποία δεν διαπίστωσε ανάλογο κίνδυνο για τις γυναίκες που πίνουν πολύ. Οι ερευνητές- μεταξύ των

Πάρις Κουκουλόπουλος: «Δεν είναι λύση οι κυβερνήσεις εθνικής ενότητας»


 
  
Πάρις Κουκουλόπουλος: «Δεν είναι λύση οι κυβερνήσεις εθνικής ενότητας»
«Εάν δεν επανατοποθετήσουμε τα πράγματα με μια κεντρική πρωτοβουλία, είναι πολύ δύσκολο να αντέξουμε. Δεν πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις εθνικής ενότητας είναι απάντηση για την Ελλάδα». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στις «Πρωινές Διαδρομές» του «Βήμα99,5», για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που ζητούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον πρωθυπουργό:

Νέα έργα που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης

Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:

· Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αγορά κτιρίου προς στέγαση των εκπαιδευτικών-

Σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρ. Μακεδονίας σε τακτική συνεδρίαση την Πέμπτη 3/11

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011, στις 13.00, στην αίθουσα Α΄ του Συνεδριακού Κέντρου «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου HELEXPO, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

Βραβεία και μετάλλια απέσπασαν γαλακτοκομικές εταιρείες της Θεσσαλονίκης


Με ιδιαίτερη επιτυχία συμμετείχαν στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα γαλακτοκομικές εταιρείες από τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία...
Οι εταιρείες της περιοχής εξέθεσαν τα προϊόντα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που κέρδισε την διάκριση να είναι η τιμώμενη Περιφέρεια για το 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού.

Μαθητές του Εχεδώρου και του Κιλκίς θα χειριστούν τηλεσκόπιο των ΗΠΑ από το ΑΠΘ!

To ρομποτικό τηλεσκόπιο ΜΟΝΕΤ, διαμέτρου 1.2 μέτρων του Αστεροσκοπείου McDonald στο Τέξας των ΗΠΑ θα χειριστούν εξ αποστάσεως μαθητές...
από το Γυμνάσιο Γουμένισσας του Κιλκίς και το 2ο Λύκειο Εχεδώρου Θεσσαλονίκης.
Αύριο, Τρίτη 1 Νοεμβρίου και την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου από τις 09:00 έως τις 15:00, οι μαθητές θα επισκεφθούν το Αστεροσκοπείο του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, από όπου, υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Αστρονομίας του

Γ. Μιχελάκης: Μόνη λύση οι εκλογές



Τη θέση της ΝΔ για εκλογές, επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, οι οποίες όπως ανέφερε αποτελούν τη μόνη λύση όχι μόνο για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και για τη σταθερότητα της χώρας. 

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν προχώρησε σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και παρέθεσε και τις δηλώσεις του Πορτογάλου πρωθυπουργού Κοέλιο περί επαναδιαπραγμάτευσης, δηλώνοντας ότι δικαιώνονται οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Σπυρόπουλος: «7 με 8 δισ. ευρώ οι απώλειες του ΙΚΑ από τις μαϊμού συντάξεις»


  
Σπυρόπουλος: «7 με 8 δισ. ευρώ οι απώλειες του ΙΚΑ από τις μαϊμού συντάξεις»
Το πρωτοφανές ποσό των 7 με 8 δισ. ευρώ την τελευταία δεκαετία φθάνουν οι απώλειες του ΙΚΑ από τις «μαϊμού συντάξεις» σύμφωνα με εκτιμήσεις του διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», ο οποίος δήλωσε ότι τα λεφτά αυτά θα αναζητηθούν.

Ν. Μπακογιάννη: Το πολιτικό σύστημα έχει τελειώσει


Η Ντόρα Μπακογιάννη

Υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων και τη διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τάχθηκε εκ νέου η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ήταν καλεσμένη μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή. 

«Χρειάζεται υπερκομματική κυβέρνηση όχι με πολιτικούς, αλλά με ανθρώπους με ευρύτερο κύρος για ένα διάστημα. Οι άμεσες εκλογές ενέχουν κινδύνους και κάποιοι πρέπει να τους πούνε. Οι πολιτικές δυνάμεις κρύβονται δεν μιλούν, δεν λένε αλήθειες» σημείωσε, ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα μετείχε η ίδια σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 

"Πίσω από τις κραυγές, η φωνή της Πατρίδας"


Για ηθική και υπαρξιακή κρίση της χώρας κάνει λόγο ο Ευ. Βενιζέλος. "Δοκιμάζεται πλέον η κοινωνική και εθνική συνοχή", τονίζει. Τριπλάσιο το κέρδος από την "21η Ιουλίου plus", "δεν τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας", σημειώνει. Δριμύ "κατηγορώ" στη ΝΔ ενόψει πιθανής καταψήφισης των αποφάσεων της Συνόδου
Σε άρθρο - παρέμβαση στην εφημερίδα "Τα Νέα", ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει, πως η χώρα διατρέχει κινδύνους, που δεν συνειδητοποιεί, γιατί ένα µεγάλο µέρος της πολιτικής της εκπροσώπησης και των διαµορφωτών της κοινής γνώµης έχει κάνει την επιλογή, να παίζει "εν ου παικτοίς".

Σαν Σήμερα...


31 Οκτωβρίου
Γιορτάζουν: Αριστόβουλος
Επέτειοι: Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης
  • Γεγονoτα


1517: Ο Λούθηρος τοιχοκολλεί τις 95 θέσεις του στην εκκλησία του Βίτενμπεργκ και ακολουθεί το σχίσμα στην καθολική εκκλησία.

Χαμός με την μούντζα του μαθητή



Παραδεχτείτε το: Ελάχιστοι δεν έχουν κάνει «Like» στη φωτογραφία του νεαρού παραστάτη από την παρέλαση του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας, που ανεβαίνει διαρκώς (από προχτές) στα sites κοινωνικής δικτύωσης. 

Μιλάμε φυσικά για τη φωτογραφία που τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, στην οποία ο μαθητής όχι απλά δεν καταδέχεται να γυρίσει το κεφάλι του προς τους πολιτικούς, αλλά τους ‘σερβίρει’ και μια ωραιότατη μούντζα. 

Φόβοι για αναζωπύρωση της τρομοκρατίας στην Ιταλία

Έντονη είναι η ανησυχία του υπουργού Εργασίας της Ιταλίας για τη διόγκωση λαϊκής οργής λόγω των μέτρων λιτότητας, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο θυμός να μετατραπεί σε βία που μπορεί να οδηγήσει σε «αναζωπύρωση της τρομοκρατίας». Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky Italia», ο Μαουρίτσιο Σακκόνι συνέδεσε την συζήτηση και τις αντιδράσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά της εργασίας, με τυχόν αναζωπύρωση της τρομοκρατίας.

Κοινωνικές αναταραχές και εντάσεις βλέπει ο Σόρος στην Ελλάδα




Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζόρτ Σόρος απέναντι στους ηγέτες της Ευρωζώνης για ακόμα μια φορά.
Ο Σόρος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν ξέρουν να χειρίζονται τις αγορές , ότι άργησαν ξανά και ότι δεδομένης της δυναμικής της κρίσης έκαναν λίγα για ακόμη μια φορά

Τι έλεγε ο γέροντας Παΐσιος για την ευρωπαϊκή ενοποίηση...


Ο Γέροντας Παΐσιος είχε ερωτηθεί πολλές φορές για το θέμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ. Λίγα όμως είναι τα ψωμιά της». «Στην Ιταλία θα παρουσιαστεί ένας νέος Μουσολίνι, στη Γερμανία ένας νέος Χίτλερ και η ΕΟΚ θα διαλυθεί..
Η ΕΟΚ δεν έχει καμία σχέση με την Αμερική. Η Αμερική μοιάζει με έναν αργαλειό, που

Δύο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν θέσεις ανωτάτων δικαστών στις ΗΠΑ


  
Δύο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν θέσεις ανωτάτων δικαστών στις ΗΠΑ
Δυο Ελληνοαμερικανίδες διεκδικούν θέσεις ανωτάτων δικαστών στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Πρόκειται για την Κέιτ Χριστοφοράτου στην περιφέρεια του Κουίνς της Νέας Υόρκης και την Κάρμεν Μαρκάκη στην κομητεία Νάσο του Λονγκ Αιλαντ.
Η Κέιτ Χριστοφοράτου διετέλεσε πρόεδρος του Ελληνικού Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Υόρκης, κατάγεται από την Κεφαλονιά και διατηρεί γι' αρκετά χρόνια δικηγορικό γραφείο στην Αστόρια. Στο ενεργητικό της έχει αρκετές διακρίσεις και επαγγελματικές επιτυχίες.

«Τελειώνει» Δευτέρα ο Τσιώλης!


Συνάντηση με τη διοίκηση του Άρη θα έχει τη Δευτέρα ο Σάκης Τσιώλης, όπου πιθανότατα θα... πληρώσει το κακό ξεκίνημα της ομάδας με την απομάκρυνσή του από τον «κίτρινο» πάγκο! Πριν πάντως από το κρίσιμο ραντεβού της Δευτέρας, στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την